Репост из: ApplyAbroad | هلدینگ پرگار
در ادامه تحلیل انقلاب بنگلادش و تاثیر آن بر جامعه مهاجرتی ایران (لینک پست مرتبط)
در ماجرای بنگلادش اگر شرایط به همین مینوال ادامه دار باشد، دولت و حکومتی با تفکرات اسلامی (سنی مذهب نزدیک به پاکستان و عربستان) به قدرت میرسد دارد و به علت حمایت چین از آنها، از هند فاصله و به چین گرایش بیشتری خواهند داشت. (گرایش به آمریکا همچنان هندوانه در بسته است چون بخشی از انقلابیون نگاه مثبت به آمریکا دارند و بخشی خیر و باید منتظر ادامه انقلاب باشیم).
فعلا با همین ورودی، شرایط مهاجرتی بنگلادشی ها و ارتباط آن با جامعه مهاجرین آمریکا را تحلیل میکنیم و ممکن است در آینده تغییراتی در نگرش قدرت در بنگلادش به وجود بیاید (شبیه سال ۵۷ به بعد) و نیاز باشد که دوبار تحلیل کنیم.
جامعه مهاجر فرستنده ی بنگلادش (کشوری که در شرایط اسفناک اقتصادی و امینتی به سر می بردند) الان در این #تصورند (بیشتر توهم ند) که آینده با آنهاست و حتی افرادی که در کشورهای غربی مانند آمریکا زندگی و تحصیل می کنند، احساس غرور و موفقیت بهشون دست داده. این احساس مثبت باعث می شود #فعلا تمایل برای مهاجرت در بنگلادش کاهش شدیدی داشته باشد. (المان شماره ۱ کاهش مهاجرت در بنگلادش)
بنگلادشی ها اکثرا از طریق تحصیلی اقدام به مهاجرت میکنند و با توجه به تعطیلی موقت دانشگاه های بنگلادش، شاهد کاهش دیگری از مهاجرت هستیم (المان شماره ۲ کاهش مهاجرت در بنگلادش)
المان سوم و چهارم هزینه مهاجرت و شرایط دریافت ویزا که عوامل مهمی هستند، نیاز به گذر زمان دارد که تحلیل دقیقی در مورد آن ها داشت، زیرا بنگلادشی ها برای هزینه های اول مهاجرت پروژه های بین المللی انجام می دهند (اروپا، آمریکا، عربستان، چین، امارات و ...) که باید مشاهده کنیم بعد از این اتفاقات تبادلات بین مللی مالی در بنگلادش همچنان پابرجا خواهند ماند؟ و شرایط صدور ویزا در بنگلادش هرچند به سختی ایرانی ها نیست اما با توجه به وجود تفکرات افراطی (به زعم کشورهای غربی)، پروسه صدور ویزا گاها زمانبر است (حتی از چینی ها طولانی تر است).
پس فعلا دو المان داریم که نشان می دهد حداقل تا یکسال دیگر شاهد کاهش شدید مهاجرت بنگلادشی ها هستیم. برای سال های بعد به شرایط حکم فرمایی در بنگلادش باید نگاه کنیم که آیا افراطی ها باعث ایجاد ترس در کشور و عامل مهاجرفرستی می شوند یا همچنان امید در کشور برای ماندن و ساختن پابرجا می ماند؟
تاثیر مهاجرتی بنگلادشی ها برای ایرانیان چگونه است؟
جامعه مهاجرتی بنگلادشی ها، شباهت زیادی به ایرانی ها دارند (رشته های تحصیلی که برای مهاجرت اقدام میکنند و همچنین رزومه های آن ها شباهت زیادی به دانشجوهای ایرانی ها دارند، هرچند کمیته های پذیرش نگاه مثبت تری به آنها نسبت به ایرانی ها دارند). در صورت کاهش شدید بنگلادشی ها، دانشگاه های غربی بخشی از جامعه قویه دانشجوی بین المللی خود را از دست می دهند و برای جبران آن ممکن است، از کشورهایی مانند ایران جذب دانشجو کنند. (احتمال جایگزینی و افزایش جامعه هندی بعید است چون در جلسه تصمیم گیری دانشجویان بین المللی، تمایل داشتند که میزان دانشجویان هندی کاهش و سایر کشورها اینکلود شوند).
بدیهی است برای انقلابی که هنوز نهایی نشده و قدرتی که شکل نگرفته، زود است تحلیل قطعی ارائه دهیم زیرا ممکن است یکباره ورق برگردد و انقلابی ها رکب بخورند و افراطی های خیلی اسلامی (مانند طالبان) یا خیلی غربی حکومت را اداره کنند. اما هر اتفاقی بیفتد حداقل یکسال کاهش مهاجرت بنگلادشی ها داریم.
اگر افراطی ها مثل طالبانی ها حکومت کنند، مهاجرت به کشورهایی مثل عربستان بیشتر می شود و اگر غربگراها حکومت را در دست بگیرند دو پیش بینی وجود دارد (افزایش درگیری ها در کشور و یا امید بیشتر به آینده و ماندن) که در هر دو حالت، کاهش مهاجرت به غرب را رقم می زند.
سه المان دیگر نیز باید بررسی شود:
۱ شرایط شیعیان بنگلادشی چگونه می شود؟
۲ شرایط مهاجرین افغانی در بنگلادش چگونه می شود؟
۳ شرایط هندوها در بنگلادش چگونه می شود؟
🆔 وبسایت | 🌐 اینستاگرام | 🌐 کانال اصلی