🚨 مشاور نخستوزیر عراق: اگر ما به انحلال گروههای شبهنظامی اقدام نکنیم، دیگران (آمریکا و غرب) آن را با زور منحل خواهند کرد
ابراهیم الصمیدعی یکی از مشاوران نخستوزیر عراق اظهاراتی قابل توجه در خصوص لزوم اقدام عراق برای ساختاردهی و انحلال گروههای شبه نظامی وابسته به رژیم ایران قبل از آن که این گروهها توسط کشورهای خارجی با زور منحل شوند، بیان کرده است.
در سطح محلی، به طور گسترده بحثی در جریان است مبنی بر این که «اراده بینالمللی» مصمم است که ارتباط دوگانه (دولت – گروههای شبه نظامی) را از هم جدا کند؛ چیزی که تحولات سیاسی و امنیتی منطقهای در حال وقوع آن را تقویت میکند. این تحولات از وقایع غزه در اکتبر سال گذشته شروع شده، از بحران «حزبالله» لبنان عبور کرده و تا سرنگونی رژیم بعث در دمشق ادامه پیدا کرد. این تغییرات باعث شکاف در آنچه که بهعنوان «محور مقاومت» به رهبری رژيم ایران شناخته میشود، شده است.
اظهارات مشاور نخستوزیر عراق، صحبتهای مربوط به تفکیک گروههای مسلح شبه نظامی را از پشت پردههای سیاسی به عرصه عمومی کشانده است. در این بین، گروههای سیاسی مختلف درباره احتمال هدف قرار گرفتن گروههای شبه نظامی عراق و حتی خود عراق توسط حملات نظامی اسرائیل صحبت میکنند که هدف آنها انهدام و تفکیک تسلیحات این گروهها است؛ گروههایی که بیش از ۲۰۰ حمله موشکی علیه اسرائیل انجام دادهاند.
الصمیدعی، مشاور سیاسی محمد شیاع السودانی-نخست وزیر مزدرو خامنه ای، در مصاحبه با تلویزیون سومریه اظهار داشت: «سیستم سیاسی ما در طول ۲۲ سال گذشته هزینههای زیادی برای حفظ آن و بنیانگذاری دولت متحمل شده است». او افزود: «صادقانه باید بگویم که ما باید به بازنگری برویم؛ زیرا عراق نمیتواند پس از سقوط رژیم اسد و کاهش قدرت (حزبالله) در لبنان همچنان بخشی از محور مقاومت باشد. امروز و از زاویه مسئولیت خود، باید با برادران در فصائل به این فکر کنیم که باید در مسئله انحلال گروههای شبه نظامی و ادغام آنها در وضعیت سیاسی بازنگری کنیم.»
الصمیدعی تأکید کرد که مسئله انحلال شبه نظامیان «مسئلهای جدید نیست، بلکه یک شرط قدیمی است که ایالات متحده و کشورهای غربی بر تمام دولتهای عراق تحمیل کردهاند».
وی معتقد است که این بار انحلال شبه نظامیان «به شکلی متفاوت تحمیل خواهد شد، اگر ما به آن بهطور داوطلبانه و با اراده خود پاسخ ندهیم، ممکن است از خارج و با زور بر ما تحمیل شود».
الصمیدی همچنین اشاره کرد که «تفاهم سیاسی با گروههای شبه نظامی در مراحل پیشرفته است و نوعی پاسخدهی وجود دارد. آنچه امروز نیاز داریم، تفکیک و جداکردن گروههای شبه نظامی است، زیرا جامعه بینالمللی دیگر حضور دوگانه دولت و غیر دولت در عراق را نمیپذیرد».
با وجود اظهارات بیسابقه و شکستن سکوت حکومتی توسط ابراهیم الصمیدی، برخی منابع نزدیک به نیروهای «چارچوب هماهنگی» شیعه (دست ساز خامنه ای در عراق) اشاره دارند که ممکن است نخستوزیر السودانی بهطور غیرمستقیم، نظر دولت را از طریق الصمیدی در خصوص شبه نظامیان بیان کرده باشد.
@M_Plus