ح . مثل حقوق


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


#مشاوره_رایگان_حقوقی
#"تحلیل_آراء_منتخب"
#آموزش_نگارش_دادخواست"
پاسخگویی و تولید محتوا:
《وکیل علیرضا قرقانی》عضو کانون وکلای دادگستری مرکز و دانشجوی دوره دکتری حقوق کیفری دانشگاه شهید بهشتی
https://t.me/meslehoghogh/2
تبادل و تبلیغات و سوال
@Afroditea

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


اکثر فارغ التحصیلان رشته حقوق وقتی فارغ التحصیل میشوند چون اخبار استخدامی را دیر متوجه میشوند نمیتونن وارد اشتغال در رشته خود شوند در زمینه اخبار استخدامی تنها کانالی که به روز خبر استخدام را منتشر میکند . این کانال است
با عضویت در این کانال ان شاءالله جزء شاغلان در رشته حقوق شوید، علاوه بر اخباراستخدامی
انبوهی از نکات حقوقی گردآوری شده پیشنهاد ما به شما کلیک بر روی لینک زیر است
🔻🔻🔻🔻
https://t.me/joinchat/QPNaDpwgC9Ffxl78


🟢 کانال حقوق تجارت بین الملل، حقوق نفت و گاز (کلاس ها و وبینارهای رایگان)
🟩 @hoghoughTejaratBeynolmelal

🔵 فقط دانشجویان رشته حقوق وارد شوند
فایل های جزا و کیفری رایگان
🟦 @divanhoghogh

آموزش لایحه نویسی.قرارداد نویسی.تنظیم دادخواست و شکوائیه.فن دفاع.فن بیان 👇👇👇
🆔 @karamooz_vekalat

🔴 نکات آزمونی آزمون وکالت ۱۴۰۰
🟥 @academchanellaw
🔵 شروع تدریس ماده به ماده و حواشی های حقوق مدنی
🟦 @failelaw98
🔴 شروع تدریس ماده به ماده مدنی وکالت
🟥 @amadeghyvekalat
🔵 کانال تدریس جزا خانم دکتر عظیم زاده / مدنی ۱تا۸ دانلود رایگان
🟦 @kanaletestonokte97
🔴 مرور سریع ونکته به نکته مدنی
🟥 @hoghooghi
🔵 نحوه تست زنی احمد غفوری
🟦 @laaw98

🔵 پایگاه خبری دانشجویان دانشگاه تهران

@daneshju_newss
🔴کانال حقوقی وکیل یار
🟥 @vakilyar1

تدریس های حقوقی جدید رسید.بصورت کاملا رایگان 👇👇👇
🆔 @hoghooghbook



🟦حقوق به زبان ساده درمثل حقوق
🔴 @meslehoghogh


🔴 ۱۰۰۰ تست طلایی (مدنی)(جزا)(ادم) (اصول)(تجارت)(ادک)
🟥 @test_online1

فلش کارت های حقوقی
🔵 تدریس صفرتاصد مدنی شروع شد
🟦 @lawekhask2020

🔵 این هم رازهای مدنی که تو هیچ کتاب و کلاسی گفته نشده
🟦 @housebooklaw

تدریس نڪات احتمالی آزمون وڪالت و آزمون سردفتری در👇
🛑تدریس نڪات احتمالی آزمون وڪالت و آزمون سردفتری در👇
✅️@hoqoq99

🔴فایل های رایگان رایگان آزمونی جدید

🔵 رایگان تست بزن تا آزمون وکالت ۱۴۰۳
🟦 @test_akhar


🔴کانال حقوق به زبان ساده
دانلودتنظیم  دادخواست
🟥 @hoghoogh

🔴مجموعه آرای قضایی و کارگاههای کاربردی
@lawdadras

✅ منابع وکالت - قضاورت - سردفتری - ارشد - دکتری  بصورت کاملا رایگان 👇👇👇
🆔 @hoghooghboook

🔵 جناب قاضی (آرای/محاکم حقوقی)
🟦 @arayeghazayii


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی  قوه قضاییه

🔹موضوع:

آیا پس از صدور حکم به تقسیم ترکه بین وراث، دادگاه صادر کننده حکم در خصوص تنظیم سند رسمی املاک بر اساس تقسیم انجام شده، تکلیفی دارد؟


✅رای دادگاه بدوی و تجدید نظر

🔶حکم بر بی حقی فروشنده در مورد وجه التزام قراردادی


🔹مبنای تعدیل وجه التزام غیرمنصفانه و نجومی طبق نظر شادروان دکتر کاتوزیان قاعده ممنوعیت جمع بین عوضین یا منع  اجتماع ثمن و مثمن در دارایی یک طرف قرارداد است
🔹قاعده منع محیط شدن خسارات بر اصل قرارداد
🔹در صورتی که وجه التزام چنان گزاف باشد که باعث جمع شدن عوض و معوض در دارایی یکطرف شود  موجب برهم خوردن اصل معاوضی عقود می شود و به نوعی ماهیت معاوضی عقد  و توازن و تعادل را بر هم می زند که به دلیل مخالفت با مقتضای ذات عقد و نظم عمومی و سفهی بودن شرط  چنین شرطی بی اعتبار است
🔹دادگاه با استناد به اینکه هدف وجه التزام جبران خسارت مشروط له می‌باشد که  مشروط له نه تنها دچار زیان نشده بلکه به لحاظ شرایط تورمی و بالا رفتن بهای مبیع از فسخ معامله و اعاده مبیع  منتفع نیز شده است و مطالبه وجه التزام از سوی وی را خلاف انصاف و عدالت دانسته،حکم به بی‌حقی خواهان صادر نموده است/منبع:رویه قضایی


حکم جالب توجه دادگاهی در یزد به نفع زنی که در نوزادی از سوی والدین خود رها شده است

خوانده این پرونده (پدر) به پرداخت ارش به میزان ۴۰ درصد دیه کامل، عذرخواهی در یکی از جراید رسمی کشور و هم‌نشینی با خواهان در یک جمع خانوادگی و گرفتن یک عکس خانوادگی محکوم شده است.

بر اساس محتویات پرونده، خوانده این دعوا در ۳۲ سالگی کودکی ۱۰ ساله را باردار کرده است که حاصل این بارداری (یک نوزاد دختر) در سطل زباله رها و در اثر حمله حیوانات ولگرد دچار آسیب‌های جسمی شده است.

خواهان پرونده که اکنون زنی ۵۸ ساله است در نوزادی از سوی یک خانواده به فرزندخواندگی پذیرفته شده اما می‌گوید به خاطر نفی ولد مکرر از سوی پدر خود و رفتار جامعه، صدمات روحی سنگینی را متحمل شده است.

او در گفت‌وگو با سایت رکنا اظهار کرد از سال ۱۳۶۱ تلاش قانونی برای دستیابی به حقوق خود را آغاز کرده است.


✅مرجع صالح در رسیدگی به بزه توهین و تهدید از طریق ارسال پیامک

✅ چکیده:
 با توجه به اینکه شرط تحقق بزه تهدید این است که تهدید به سمع مخاطب برسدو از جمله شرایط تحقق بزه توهین نیز حضوری بودن آن است، بنابراین مر جع صالح در رسیدگی به بزه توهین و تهدید از طریق ارسال پیامک، دادگاه محلی است که پیامک به رؤیت شاکی رسیده و از مفاد آن مطلع شده است.


🔹تاریخ دادنامه قطعی :
1401/04/11


✅خلاصه جریان پرونده:

شکایت خانم ج. ز. از اقای ش. ک. که در دادسرای تبریز اقامه شده به طور اختصار این است.که مشتکی عنه که همسر سابقش بوده و ساکن *می باشد. از طریق فضای مجازی و ارسال پیامک و تماس تلفنی او را مورد توهین و تهدید (تهدید به کتک کاری و قتل و اسیب به کار و خانواده اش ) و نسبت داشتن روابط نامشروع و غیراخلاقی قرار داده است. دادیار شعبه سازمان* به شرح قرار صادره (ص۴۷ ) محل وقوع جرم را محل ارسال پیامک دانسته و به این جهت به استناد ماده ۳۱۰ قانون ا.د.ک. قرار عدم صلاحیت به اعتبار صلاحیت دادسرای ارومیه صادر و دادیار اظهارنظر با ان موافقت کرده است. لکن دادیار شعبه ۸ دادسرای ارومیه محل وقوع جرایم موضوع شکایت شاکی را با توجه به ملاک رای وحدت رویه شماره ۷۲۱ محل دریافت پیامک و رویت محتوا به مخاطب دانسته و به این جهت قرار عدم صلاحیت به اعتبار صلاحیت دادسرای تبریز صادر و پس از موافقت د.ار اظهارنظر پرونده را برای حل اختلاف در صلاحیت به دیوان عالی کشور ارسال نموده که به این شعبه ارجاع گردیده است.عضوممیز- ج. ا.
هیات شعبه درتاریخ بالا تشکیل گردید. پس از قرایت گزارش عضوممیز و بررسی اوراق پرونده و مشاوره چنین رای میدهد:

✅رای شعبه

نظر به اینکه مستفاد از ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات ) شرط تحقق بزه تهدید این است.که تهدید به سمع مخاطب برسد. از جمله شرایط تحقق بزه توهین نیز حضوری بودن است. براین اساس چون شاکی در محل سکونت خود ( *) از مفاد پیامکهای حاوی توهین و تهدید اگاهی یافته مستندا به ماده ۳۱۷ قانون ایین دادرسی کیفری ناظر به ماده ۲۷ قانون ایین دادرسی مدنی با تایید صلاحیت دادسرای تبریز حل اختلاف می نماید.
🔹شعبه سی و چهارم دیوان عالی کشور


Репост из: کانال اطلاع رسانیِ سازمان امور دانشجویان
🔴بورسیه‌های تحصیلی دانشگاه‌های کشور برای داوطلبان کنکور سراسری ۱۴۰۳

🔺سازمان امور دانشجویان کشور براساس آیین‌نامه جامع بورس دانشجویان ایرانی مصوب دولت جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد از میان داوطلبان کنکور سراسری ۱۴۰۳ در مقطع کارشناسی برای رشته‌های مختلف تحصیلی در دانشگاه‌های برتر بورسیه تحصیلی اعطا نماید.

🔻این بورسیه‌ها در دو قالب :

🔹بورس صنعت و مشاغل (پرداخت مقرری ماهانه و استخدام پس از اتمام تحصیل در شرکت‌های صنعتی)
و
🔸بورس دانش (پرداخت مقرری ماهانه و امکان ادامه بورس تا مقاطع بالاتر برای داوطلبان برتر در رشته‌های مورد نیاز کشور ) و بر اساس کدرشته‌های مندرج در دفترچه انتخاب رشته می‌باشد.

📌برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت سازمان امور دانشجویان مراجعه نمایید.

🔻سازمان امور دانشجویان
🆔http://t.me/infosaorgir


وبسایت | ایتا | تلگرام | اینستاگرام


🖋چکیده.


سلام دوستان
🔴 مقاله مستخرج از رساله دکتری، مشترکا در کنار استاد ارجمند جناب آقای دکتر میرمحمد صادقی.




نظریه مشورتی اداره کل حقوقی  قوه قضاییه

🔹موضوع:

زوجه در رای گواهی عدم امکان سازش به استرداد اثاث البیت زوج نیز ملزم شده است؛ اما زوج که به دلیل ارتکاب بزه به حبس طولانی مدت محکوم شده است، شخصاً امکان تحویل اثاث البیت را ندارد و نماینده‌ای نیز برای تحویل معرفی نکرده و از تحویل گرفتن آن خودداری می‌کند.با توجه به اینکه نگهداری وسایل مذکور برای زوجه سابق بار مالی دارد و وی بابت حمل و نگهداری متحمل هزینه‌هایی شده است
۱-آیا فروش اثاث البیت به دستور رئیس حوزه قضایی به جانشینی از دادستان در صورت امتناع زوج از تحویل اثاث البیت دارای جواز قانونی است؟
۲-در صورت مثبت بودن پاسخ، فروش از طریق مزایده است یا به نحوی دیگر؟ چنانچه در مزایده اموال به فروش نرسد تکلیف اجرای احکام چیست؟
۳-با توجه به امتناع زوج از تحویل اثاث البیت آیا همسر سابق وی استحقاق دریافت هزینه‌های نگهداری آن را از تاریخ امتناع زوج دارد؟


✅نحوه پرداخت موجودی سپرده متوفیان به درخواست هر یک از وراث

✅ #بانک_مرکزی در #بخشنامه شماره ۰۲.۲۹۰۵۳۷ مورخ ۲۹ بهمن ماه سال جاری موارد زیر را ابلاغ کرد: احتراماً، بدین‌وسیله تصویر نامه شماره ۲۰۱۳۱۹‏/۲ مورخ ۱۸‏/۱۰‏/۱۴۰۲ وزیر  #امور_اقتصادی و دارایی در رابطه با نحوه اجرای تبصره (۱) ماده (۳۴) «قانون #مالیات‌های_مستقیم» برای استحضار و صدور دستور اقدام مقتضی ایفاد می‌شود. بر این اساس، #مؤسسات_اعتباری مکلف شده‌اند از تاریخ ۰۱‏/۰۱‏/۱۴۰۳ با هدف تسهیل بهره‌مندی وراث از #موجودی_حساب سپرده بانکی متوفیان خویش، در مورد متوفیانی که #تاریخ_فوت آن‌ها از ۰۱‏/۰۱‏/۱۳۹۵ و بعد از آن است، در صورت درخواست هر یک از وراث قانونی، پس از کسر #مالیات متعلق، مابقی موجودی سپرده و حسب مورد #سود مترتب بر آن را به #وراث پرداخت نمایند.

🔹همچنین مؤسسات اعتباری مکلف شده‌اند که مالیات کسر شده را حداکثر تا پایان ماه بعد آن به حساب‌های #سازمان_امور_مالیاتی کشور پرداخت کنند.


✅رای دادگاه بدوی و تجدید نظر

🔹موضوع:

تایید رجوع از هبه و الزام به تنظیم سند رسمی

🔹رای دادگاه بدوی:
صدور حکم مبنی بر تایید رجوع از هبه و الزام به تنظیم سند رسمی

🔹رای دادگاه تجدید نظر:
رجوع از هبه مستلزم اثبات وقوع عقد هبه است و تا زمانی که حکم به اثبات وقوع عقد هبه صادر نشده است دعوای تایید رجوع از هبه و ابطال سند قابل استماع نمی‌باشد

🔹نتیجه:
نقض دادنامه تجدید نظر خواسته و صدور قرار رد دعوای خواهان نخستین


✅(1)-رابطه کراهت و عسر و حرج زوجه (2)- رابطه مفارقت جسمانی زوجین و کراهت

✅ چکیده:
۱-کراهت امری دورنی بوده و از مصادیق بارز عسر و حرج زوجه می باشد.
۲-مفارقت طولانی زوجین از یکدیگر (۶ سال) دلیل بر کراهت آنها تلقی می گردد.

🔹تاریخ دادنامه قطعی :
1400/04/13
 
✅خلاصه جریان پرونده

در این پرونده م. ف. ع. د. به وکالت از م. س. ت. در مورخه ۹۸/۹/۱۹ با تقدیم دادخواست به خواسته طلاق به طرفیت س. م. ن. طرح دعوی نموده و اعلام کرده در مورخه ۷۷/۹/۱۸ موکل با خوانده ازدواج نموده و ۵ سال است.که زوجین جدا زندگی می کنند و سازش ایجاد نشده و موکل در عسر و حرج می باشد. باتوجه به صدورحکم تمکین زوجه اجازه ازدواج مجدد برای زوج در مورخه ۹۵/۱۰/۱۳ صادر گردیده است. شعبه *در ۹۸/۱۰/۸ تشکیل جلسه داده با حضور قاضی مشاور وکیل خواهان به مفاد دادخواست اشاره نموده و اینکه شرایط فعلی تالی فاسد دارد. زوج مهریه را پرداخت نکرده و اقرار از زوجه بر پرداخت گرفته است.و همین باعث اختلاف شده است. موکل مهریه نفقه نمی خواهد اجرت المثل و نحله هم نمی خواهد. شرط تنصیف را هم نمی خواهد. دادگاه قرار ارجاع به داوری و استماع شهادت شهود صادر نموده است. در جلسه مورخه ۹۸/۱۰/۳۰ از شهود استماع شهادت شده است.۱- م. ت. ا. : میدانم که زوج با صحنه سازی بدون دادن مهریه اعلام کرده پرداخت نموده و ۵ سال است.که جدا هستند. ۲- م. م. : اظهارات مشابه شاهد اول را بیان نموده است. داور زوجه نظر به عدم سازش داده است. لیکن داور زوج اعلام کرده زوجین قبول کردند. که سازش کنند. دادگاه در ۹۸/۱۲/۱۱ تشکیل جلسه با حضور قاضی مشاور داده است. وکیل زوجه گفته اظهارات داور زوج مورد قبول نیست. و امکان توافق بر زندگی مشترک وجود ندارد. و موکل در عسر و حرج می باشد. ۶ سال است.که جدا هستند لذا از باب عسر و حرج و کراهت ایشان تقاضای طلاق دارد. قاضی مشاور نظریه رد دعوی زوجه داده است.ص ۴۰ دادگاه به موجب دادنامه شماره ۱۲۰۸ ۹۸/۱۲/۱۹ حکم بر بطلان دعوی خواهان صادر نموده است. اقای م. ف. ع. د. به وکالت از زوجه نسبت به دادنامه اعتراض نموده است. شعبه *به موجب دادنامه شماره *۹۹/۱۲/۵ دادنامه بدوی را تایید نموده است. اقای م. ف. ع. د. به وکالت از زوجه فرجامخواهی نموده که متن لایحه تقدیمی ایشان و پاسخ فرجامخوانده در زمان شور قرائت میگردد.
هیات شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. پس از قرائت گزارش اقای س. م. ت. عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده در خصوص دادنامه شماره *۹۹/۱۲/۵ فرجامخواسته مشاوره نموده و چنین رای می دهد.

✅رأی

فرجامخواهی اقای م. ف. ع. د. به وکالت از م. س. ت. نسبت به دادنامه شماره *مورخه ۹۹/۱۲/۵ صادره از شعبه *که به موجب ان با تایید دادنامه بدوی حکم بر بطلان دعوی فرجامخواه از جهت درخواست صدور حکم طلاق صادر گردیده وارد و موجه میباشد. زیرا اولا مبنای اعلام عسر وحرج کراهت و تنفر زوجه نسبت به زوج اعلام شده و در جلسه اول دادگاه بدوی نیز به ان تاکید شده است. از طرفی کراهت امری درونی است.و نیاز به دلیل خارجی ندارد. و صرف اعلام ان کافی است.و این درخواست زوجه مورد توجه و رسیدگی قرار نگرفته است.مضافا به اینکه زوجه اعلام کرده تمامی حقوق خود را بذل می نماید. و چیزی نمی خواهد اگر چه در مورد پرداخت مهریه نیز اختلاف عمیق وجود دارد. لیکن کراهت خود می تواند از مصادیق بارز عسر و حرج باشد. ثانیا اینکه جدایی طولانی زوجین به مدت ۶ سال خود دلیل بر کراهت زوجین است.و اینکه نمی توانند به زندگی مشترک ادامه دهند. و زوجه اصرار به همین موضوع دارد. و صرف اخذ حکم تمکین از ناحیه زوج موجبات صلح و سازش را فراهم نمی سازد. ثالثا اینکه نظریه داوری بر عدم سازش می باشد. و نظریه داور زوج نیز در جلسه دادرسی مورد انکار زوجه قرار گرفته است.و دادگاه در راستای ماده ۲۷ قانون حمایت خانواده باتوجه به شرایط موجود در رد نظریه داوری و امکان سازش باتوجه به جدایی جسمانی طولانی و اعلام کراهت زوجه استدلالی ننموده است. لذا مستندا به بند ۵ ماده ۳۷۱ و بند الف ماده ۴۰۱ قانون ایین دادرسی مدنی دادنامه فرجامخواسته نقض و پرونده جهت رسیدگی مجدد به دادگاه صادر کننده رای منقوض ارجاع می گردد.


عزاداری کرج.pdf
144.5Кб
به قلم دکتر باقر شاملو استاد حقوق کیفری دانشکاه شهید بهشتی


✅مرجع رسیدگی به دعوای اثبات مالکیت به استناد مبایعه نامه عادی

✅ چکیده: 
درصورتی که خواهان به استناد مبایعه نامه عادی و وکالت نامه، مدعی مالکیت بر رقبه توقیف شده بوده و خواستار ابطال عملیات اجرائی نسبت به آن ملک باشد، رسیدگی به امر، مستلزم رسیدگی قضایی و خارج از صلاحیت اداره ثبت محل بوده و در صلاحیت دادگاه عمومی می باشد.

🔹شماره دادنامه قطعی :
9509970925201067
🔹تاریخ دادنامه قطعی :
1395/03/18
 
✅رأی شعبه دیوان عالی کشور

شماره پرونده : 9509985189200083
شماره دادنامه : 9509970925201067
شعبه : شعبه سی و هفتم دیوان عالی کشور
تاریخ : 1395/03/18
قاضی : محمدرضا خسروی سهل آبادی قاضی : سیدعباس بلادی
قاضی : غلامحسین حیدری 

✅خلاصه جریان پرونده

خانم ط. ب. در دادخواستی به طرفیت آقای ج. ب. و بانک کشاورزی قوچان ابطال عملیات اجرائی را به شرح متن دادخواست تقاضا کرده است . شعبه دوم دادگاه عمومی قوچان به موجب قرار شماره 00117 - 95/2/18 رسیدگی به موضوع را در صلاحیت رئیس ثبت محل دانسته با نفی صلاحیت از خود پرونده را در اجرای ماده 28 قانون آیین دادرسی مدنی به دیوان عالی کشور فرستاده است متن قرار دادگاه در هنگام شور قرائت خواهد شد . هیأت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید . پس از قرائت گزارش آقای محمدرضا خسروی عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده در خصوص تعیین صلاحیت مشاوره نموده چنین رأی می دهد :

✅رأی شعبه

 نظر به این که خواهان به استناد مبایعه نامه عادی و وکالت نامه مدعی مالکیت بر رقبه توقیف شده است و رسیدگی به این امر مستلزم رسیدگی و امعان نظر قضائی است که نمی تواند از مصادیق ماده 169 آیین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا ..... به حساب آید مستنداً به ماده 10 و 28 قانون آیین دادرسی مدنی و با نقض قرار شماره 00117 - 95/2/18 دادگاه عمومی قوچان پرونده را برای ادامه دادرسی به شعبه صادر کننده قرار اعاده می دهد  ./ز
🔹شعبه سی و هفتم دیوان عالی کشور
رئیس : سید عباس بلادی    عضو معاون : محمدرضا خسروی    عضو معاون : غلامحسین حیدری  


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی  قوه قضاییه

🔹موضوع:
چنانچه ۱۰ سال پس از فوت مورث فرزندان متوفی ملک موضوع ترکه را به فروش برسانند و سند انتقال رسمی هم تنظیم کنند و زوجه متوفی در این مدت سهم الارث خود را از ملک مطالبه نکرده باشد،آیا می‌تواند در خصوص ابطال معامله ورثه با ثالث نسبت به این ملک اقدام کند در فرض سوال تکلیف یک هشتم بهای اعیانی زوجه از ترکه چیست؟


✅چکیده :
دعوی خلع ید مشاعی زوجه در مورد ملک مشاعی قابل رسیدگی می باشد.

🔷تاریخ دادنامه قطعی : 1395/04/15
🔷شماره دادنامه قطعی : 9509970225000233


✅رای دادگاه بدوی :

در خصوص دعوای آقای م. ..... به وکالت از خانم ه. ع.الف. به طرفیت آقای ح. ح.ع.ش. به خواسته
صدور حکم الزام خوانده به خلع ید از سه دانگ مشاع از ملک به پلاک ثبتی 4476/197170 (قطعه هشت) واقع در بخش 7 با احتساب خسارات دادرسی با توجه به دادخواست تقدیمی ، اظهارات وکیل خواهان به شرح متن دادخواست و صورتجلسه تنظیمی مدارک و مستندات ابرازی از جمله تصویر سند مالکیت و نظر به سایر اوراق و محتویات پرونده با عنایت به اینکه
اول اینکه_خوانده دفاع قابل قبول و محکمه پسندی در قبال دعوای مطروحه بعمل نیاورده است.
دوم اینکه_حسب پاسخ استعلام ثبتی مثبوت به شماره 9400239 _ 1394/9/3 دفتر دادگاه ملک موضوع خواسته بنام خواهان می باشد.
سوم اینکه_با توجه به اینکه تصرف خوانده در ملک متعلق به خواهان با وصف مرقوم بدون مجوز و در حکم غصب است.
بنابراین دادگاه با عنایت به مراتب دعوای خواهان را وارد و ثابت تشخیص داده و به استناد مواد 43 قانون اجرای احکام مدنی و 308 و 311 قانون مدنی و 194 ، 198 و 519 قانون آئین دادرسی مدنی حکم به خلع ید مشاعی خوانده از ملک موضوع خواسته و پرداخت مبلغ یک میلیون و هشتصد و چهل و نه هزار و سیصد و پنجاه و چهار ریال بابت هزینه دادرسی و پرداخت حق الوکاله وکیل براساس تعرفه قانونی در حق خواهان صادر مینماید. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر خواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
🔹رئیس شعبه155دادگاه حقوقی تهران - رضا نمازی

✅رای دادگاه تجدیدنظر استان :

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ح. ح.ع.ش. با وکالت آقای م. ج.الف. بطرفیت خانم ه. ع.الف. با وکالت بعدی آقای م. ..... نسبت به دادنامه شماره 926 مورخ 1394/9/28 صادره از شعبه 155 دادگاه عمومی حقوقی تهران که بموجب آن در قبال خواسته خلع ید از سه دانگ مشاع از پلاک ثبتی 4476/197170 (قطعه هشت) واقع در بخش7 تهران حکم بر خلع ید مشاعی خوانده اصلی به انضمام پرداخت خسارات دادرسی به شرح مورد رأی صادر شده است.
نظر به اینکه با استقرار مالکیت مشاعی طرفین بر ملک مورد نزاع
اولاً_ادامه تصرف هریک بر حصه دیگری مستلزم اذن از طرف مقابل بوده که در مانحن فیه این اختیار از سوی خواهان اصلی سلب شده است.
ثانیاً_از آنجا که با وصف قرابت سببی نزدیک طرفین و حضور قبلی آنان در زندگی مشترک با هم اینک مالک مشاع خواستار اعمال مقررات حاکم بر املاک مشاع از حیث ادامه تصرف بوده و خصوصاً آنکه اکنون مدعی ممانعت تجدیدنظرخواه در تصرف خود شده است.
ثالثاً_با عنایت به اینکه در قبال ادعای بخشش مهریه از طرف زوجه دلیلی اقامه نشده و استعلام ثبتی (ص119) نیز موید حقانیت خواهان اصلی می باشد.
لذا دادگاه ایراد و خدشه ای را به ارکان و مبانی رأی نخستین متصور ندانسته و مآلاً به استناد ماده 358 از قانون آیین دادرسی مدنی دادنامه تجدیدنظرخواسته را عیناً تأیید و استوار می نماید.این رأی قطعی است.
🔹شعبه 49 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - رئیس و مستشار علیرضا صداقتی- رضا مراد زاده


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی  قوه قضاییه

🔹موضوع:
در فرضی که نماینده... طرف دوم قرارداد، به منظور اخذ امضای صاحبان امضای مجاز ....، نسخه‌های قرارداد را از طرف تحویل گرفته و پس از امضای رئیس هیات مدیره و مدیرعامل و ممهور نمودن به مهر شرکت و همچنین پس از ظهرنویسی چک‌ها (صادره از سوی شخص ثالث) نسخه‌های قرارداد و چک‌های مربوطه را به طرف اول تحویل می دهد؛ اما پس از اجرای قرارداد و در زمان مطالبه وجه چک ها که بابت حق الزحمه و جزئی از مبلغ قرارداد بوده و به صدور گواهی عدم پرداخت منجر شده است مدعی عدم تعلق امضای مدیرعامل ذیل قرارداد و ظهر چک‌ها می‌شود با توجه به اینکه از حیث ظاهر قرارداد و ظهر چک‌ها با امضای صاحبان مجاز حق امضا و ممهور به مهر شرکت.... آیا این ایراد قابل پذیرش است و یا آنکه موضوع مشمول مواد ۱۱۸ و ۱۳۵ لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب۱۳۴۷بوده و  اعمال مدیران از حیث عدم رعایت تشریفات قانونی در روابط داخلی آنها ارتباط به اشخاص ثالث ندارد؟


Репост из: 🔎اتاق قاضی
ثبت لایحه دیوان.pdf
1.7Мб
دانلود کنید

راهنمای ثبت لایحه دیوان عدالت اداری
در سامانه خودکاربری شخص حقوقی


🔹این فایل آموزشی را مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه تهیه کرده است

Показано 20 последних публикаций.