اقتصاد در گذر زمان(م.ع مختاری)


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


کانال شخصی محمد علی مختاری دکتری اقتصاد و پژوهشگر اقتصاد توسعه در ایران و سوئیس با هدف ترویج دانش اقتصاد
تماس با نویسنده:
@Ali_Mokh

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
سال نو میلادی بر همه همراهان کانال مبارک باد.
🎊 2025


👤 ارادۀ آزاد 2️⃣
⭕️ F R E E W I L L

🖌 نویسنده: سَــم هریس
🖋 مترجم: خشایار دیهیمی
📚 نشر گمان – چاپ نهم 1401

👈🏼 بیشتر دربارۀ ارادۀ آزاد

🟧 پیوند خرید کتاب از سایت ناشر


🙏🏻 این کانال با حمایت شما ماندنی است 🙏🏻


@HomosapiensFa


👤 ارادۀ آزاد 1️⃣
⭕️ F R E E W I L L

🖌 نویسنده: سَــم هریس
🖋 مترجم: خشایار دیهیمی
📚 نشر گمان – چاپ نهم 1401

👈🏼 بیشتر دربارۀ ارادۀ آزاد

🟧 پیوند خرید کتاب از سایت ناشر


🙏🏻 این کانال با حمایت شما ماندنی است 🙏🏻


@HomosapiensFa


🔵خودروهای برقی چقدر تقاضای نفت خام را کم می‌کنند؟

🔹در سال ۲۰۲۵ خودروهای برقی روزانه حدود ۲.۵ میلیون بشکه تقاضای نفت خام را کاهش می‌دهند.

🔹همچنین پیش‌بینی می‌شود میزان فروش سالانه خودروهای برقی از ۶.۶ میلیون در ۲۰۲۱ به ۲۰.۶میلیون در ۲۰۲۵ افزایش خواهد یافت.

اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari


در کدام کشورها عشق در روابط بلند مدت اهمیت بیشتری دارد؟
طبق بررسی این مطالعه، کمترین میزان اهمیت برای کشورهای غنا، مراکش و ایران بوده است.

تصویر مربوط به میانگین میزان ارزشی است که افراد از کشورهای مختلف (از جمله ایران) به عشق رمانتیک در روابط بلندمدت می‌دهند و مربوط به مطالعه (لینک) زیر است:

برای بررسی اهمیت عشق رمانتیک در روابط بلندمدت، از شرکت‌کنندگان این سوال پرسیده شده است: «فرض کنید در حال حاضر در رابطه (committed relationship) با فردی نیستید. فردی را ملاقات می‌کنید که همه ویژگی‌هایی که می‌خواستید را دارد، ولی عاشق او نیستید. چقدر احتمال دارد که با این فرد ازدواج کنید؟» پاسخ‌ها از ۰ (حتماً با این فرد ازدواج نمی‌کنم) تا ۱۰۰ (حتماً با این فرد ازدواج می‌کنم) در نظر گرفته شده است.

مطالعه‌ با بررسی داده‌های بیش از ۸۶ هزار نفر از ۹۰ کشور نشان داده است که عشق رمانتیک (romantic love) نقش مهمی در ایجاد تعهد در روابط بلندمدت در تقریبا تمام کشورها ایفا می‌کند. این مطالعه سعی داشته تا این فرصیه را بررسی کند که می‌گوید عشق رمانتیک به‌عنوان یک مکانیسم تکاملی (evolved) به وجود آمده است تا به حفظ تعهد بین شرکا (commitment between partners) کمک کند و موفقیت تولیدمثلی (reproductive success) آنها را نیز افزایش دهد.

مطالعه نشان داده است که افرادی که احتمال آسیب‌ بیشتری با پایان یافتن رابطه دارند (مثل افرادی با وضعیت اقتصادی پایین‌تر، کسانی که فرزند بیشتری دارند یا زنان)، ارزش بیشتری برای عشق قائل می‌شوند و این فرضیه اصلی مطالعه را تایید می‌کنند.

علاوه بر این، مطالعه نشان داده که افراد از کشورهای مدرن‌تر و با با شاخص توسعه انسانی بالاتر (Human Development Index)، اهمیت بیشتری به عشق رمانتیک می‌دهند.

در این مطالعه، افراد از کشورهای غنا، مراکش و ایران کمترین اهمیت را به عشق رمانتیک در روابط بلندمدت داده‌اند. دلایل احتمالی این موضوع می‌تواند شامل تأثیرات فرهنگی و مذهبی باشد. به طور خاص، افراد از این کشورها بیشترین امتیاز را در زمینه ارزش‌های جمع‌گرایانه یا collectivistic values (به معنای اهمیت بیشتر گروه و خانواده نسبت به فرد) در مقایسه با سایر کشورها داشتند. علاوه بر این، این کشورها بالاترین درصد شرکت‌کنندگان مسلمان را داشتند. همچنین، شیوع تاریخی ازدواج‌های سنتی در این مناطق می‌تواند تا حدودی توضیح دهد که چرا افراد در این کشورها اهمیت کمتری به عشق رمانتیک در روابط بلندمدت می‌دهند. این از نقاط ضعف مطالعه بوده است که فاکتورهایی مثل سن، مذهب، نگرش به ازدواج و طلاق و ... در این مطالعه در نظر گرفته نشده است.

منبع:
@Scientometric




Репост из: Mohammad-Tabibian
برخی خبر ها البته شگفت انگیز است
یکم، بالاخره در اخبار آمده که دو ابزار اینترنتی واتس اپ و گوگل پلی رفع فیلتر شده. این فدوی تقصیری ندارم ضرب المثل ایرانی از قدیم بوده که کوه غرید و لرزید و موش زایید. رفقا این زحمت را نمی کشیدید سنگین تر بود مردم از همان فیلتر شکن که سایر کانال ها را باز می کنند این دو را هم باز می کردند.
دوم، در خبر ها بود که ۱۲۵ عضو مجلس نامه نوشته اند به این مضمون که اگر بشار فیلترینگ را بر نداشته بود سرنگون نمی شد!! این که نظام او ، به اعتراف خودش، چنان پاشیده بود که باید به کمک روس ها فرار می کرد مهم نیست و ده‌ها سال ظلم و سرکوب و اقتصاد متلاشی و شرایط بین المللی نا هنجار و مردم سر شار از نفرت به حساب نیست. رفع فیلتر عامل قضیه است.
سوم، گاهی به مطالب کم اهمیت بسیار در ذهن خود اهمیت زیادی می دهم، اگر مجلسی از اعضایی آکنده باشد که دارای رای اقلیت هستند، در صورتی که علی الاصول رای اکثریت مشروعیت و وجاهت قانونی می بخشد، چه کمکی می تواند برای دست اندر کاران باشد.
چهارم، راستی معنی قانون چیست؟


⚪️ خلاصه و برگزیدۀ «انسان خردمند»

⚪️ S A P I E N S

🔸 یووال نوح هراری

🎙 تلخیص و خوانش : فرهاد ارکانی
🎙 با حضور : دکتر حامد وحدتی‌نسب

منبع:
@HomoSapiensFA


تقدیم به همه مادر های دنیا❤️


🔸نقدی بر گرامیداشت روز زن و مادر

مشخص نیست روز میلاد حضرت زهرا (س)، روز زن است یا روز مادر. احتمالا برای کسانی که این روز را در تقویم قرارداده اند، زنانگی و مادرانگی یکسان تلقی شده اند و در حقیقت زنانگی به مادرانگی «تقلیل» داده شده است. نوع مواجهه تریبون های رسمی و غیر رسمی نیز همین پیام را دارد که زن، یعنی مادر و بنابراین زن خوب، یعنی مادر خوب. مادر خوب هم کسی است که به «وظایف» مادری می پردازد: تربیت فرزند، تلاش برای بزرگ کردن او، شب بیداری و از خوراک خود زدن و فداکاری برای او.

چنین رویکردی، زن را موجودی برای «دیگری» می خواهد و نقش زن را در مادر بودن فرو می برد.

این درحالی است که هم در شرع و هم در عرف امروز جهانی، فرزندپروری یک «وظیفه مشترک» میان زن و مرد است و این پیشفرض که زنان وظیفه مراقبت و تیمار داری و از خودگذشتگی برای فرزند را دارند، یک پیش فرض تبعیض آمیز است. نگهداری از فرزند، وظیفه زن نیست، بلکه یک وظیفه مشترک میان دو نفری است که فرزند را به دنیا آورده اند و چگونگی تقسیم کار میان آن دو کاملا بستگی به شرایط اجتماعی و توافق طرفین دارد. ممکن است حالتی پیش بیاید که زن، کمتر از مرد به فرزندان بپردازد.

یک خانم که مدال آور ریاضیات جهانی است را تصور کنید که موقعیت های شغلی بین المللی مهمی برایش فراهم می شود، در صورتی که همسرش متوسط است. در همین دوران این زن و شوهر با توافق یکدیگر بچه دار می شوند و با هم توافق می کنند که پدر، مسوولیت نگهداری فرزند را بیشتر از مادر به عهده بگیرد و مادر به روزی یکی دو ساعت وقت گذراندن در بعد از ظهرها و روزهای تعطیل برای کودک اکتفا می کند و بقیه روز، این پدر است که از کودک مراقبت می کند و این روند تا بزرگسالی ادامه پیدا می کند. در این صورت، زن، مسوولیت بسیار کمتری در فرزند پروری داشته است.

در فرض فوق،

اولا، هیچ داده روانشناختی و هیچ مطالعه ای نشان نداده است که این کودک به این دلیل که پدرش از او مراقبت کرده، دچار اختلال در شخصیت و عاطفه و یا هرچیز دیگر باشد، بلکه می تواند فردی کاملا سالم از نظر روحی و روانی و جسمی باشد.

ثانیا، آن زن، هیچ گونه رفتار غیر اخلاقی و غیر شرعی انجام نداده است و کماکان به عنوان یک «انسان» می تواند شایسته تقدیر باشد. او، با آنکه مسوولیت مراقبت از فرزند را به دوش نگرفته است، کماکان می تواند انسانی کامل، دارای بالاترین فضیلت های اخلاقی و مقرب پروردگار باشد.

در قرآن حتی یک مورد وجود ندارد که فرزندپروری و تیمارداری کودک و سختی کشیدن ها برای رشد فرزند را از وظایف مادر بداند و اتفاقا تصریح و تاکید می کند در بزرگ کردن بچه، زن و مرد با هم توافق کنند و هیچکدام نباید متضرر شوند (بقره، 233). تنها موردی که از زن بابت سختی هایش تجلیل شده، هنگام بارداری است، که البته امری زیستی و فیزیولوژیک است.

اگر قرار است روز مادر، به گونه ای برگزار شود که «زن مطلوب» همان «مادر مطلوب» باشد و به این ترتیب در قالبی شفقت آمیز و تجلیل آمیز، نقش زن در مادرانگی منحل شود و سپس چنین جایگاهی تقدیس شود، این، همان «تبعیض شفقت آمیز» است. تبعیض شفقت آمیز، نوع جدیدی از تبعیض علیه زنان است که به جای تبعیض خصمانه علیه زنان، با ظاهری دلسوزانه، زن را تبدیل به موجودی «برای دیگری» می کند: «برای فرزند» یا «برای شوهر».

می توان روزی را به نام روز مادر نامید ولی باید مراقب بود زنانگی به مادرانگی تقلیل نیابد. هرچند بهتر بود، روز پدر و مادر با هم ادغام می شدند، و در یک روز، مشترکا از تلاشهای آنان تقدیر می شد تا زمینه های تبعیض شفقت آمیز ایجاد نشود.
https://t.me/delshodeyevelshode


📝 یک سوم درآمد صرف تامین معاش شد

▫️بررسی آماری نسبت «حداقل هزینه خوراکی هر فرد» به «حداقل دستمزد مصوب» در هر ماه، از سال ۱۳۹۹ تا آبان ماه امسال نشان می‌دهد از سال ۹۹ تا ۱۴۰۲ روند این نسبت صعودی بوده است. به عبارتی در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۳۹۹ ، هر فرد سهم بیشتری از حداقل حقوق خود را صرف تامین حداقل نیاز خوراکی در هر ماه کرده است.

▫️بر اساس آمارها هرچه این سهم کمتر باشد به معنای رفاه بیشتر افراد در اقتصاد خواهد بود. به این معنا که هر فرد برای تامین نیازهای خوراکی خود، بخش کمتری از حقوقش را صرف می‌کند. در نتیجه بیشتر حقوق ماهانه افراد صرف نیازهای غیرخوراکی می‌شود که رفاه را در اقتصاد شکل می‌دهد.

▫️طبق بررسی‌ها این نسبت در سال جاری به بیش از ۳۲ درصد رسیده که که نسبت به سال ۱۴۰۲ کمتر اما نسبت به سال‌های ۹۹ تا ۱۴۰۱ بیشتر بوده است. البته باید در نظر داشت که نسبت بدست آمده در سال جاری مربوط به داده‌هایی است که تا آبان ماه ۱۴۰۳ توسط نهاد‌های آماری رسمی کشور منتشر شده است.

📌 گزارش کامل را در وبسایت اکوایران بخوانید.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
📹 اقتصاد سیاسی بنزین: طرحی اقتصادی برای اصلاح ناترازی بازار انرژی

نسخه صوتی

▫️قیمت بنزین به عنوان یک چالش بزرگ در اقتصاد ایران طی 60 سال گذشته مطرح بوده و این روزها بحث اصلاح آن داغ است. برخی کارشناسان معتقدند که مشکل اصلی به مالکیت نفت برمی‌گردد، زیرا نفت و بنزین به هم مرتبط هستند. در ایران، ملی شدن نفت باعث ابهام در مالکیت شده و نفت دولتی شده است.

▫️در یک میزگرد تخصصی علیرضا توکلی‌کاشی، کارشناس اقتصادی، راهکاری برای اصلاح ناترازی بازار انرژی ارائه داد که مستقل از بودجه دولت بوده و درآمد مالیاتی برای دولت ایجاد می‌کند.

▫️با این حال، نقدهایی به طرح او وارد است. عباس آخوندی، سیاستمدار و استاد دانشکده مطالعات جهان به محیط آشفته ایران اشاره کرده و معتقد است که طرح توکلی‌کاشی در شرایط کنونی کارایی ندارد.

▫️موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان نیز بر لزوم اجرای همزمان اصلاحات تأکید کرد، اما اعتقاد دارد ابهاماتی در طرح وجود دارد.

▫️این میزگرد که به همت گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد و رسانه اکوایران برگزار شده بود، برخی تحلیگران به بیان نظرات خود در خصوص موضوع اقتصاد سیاسی بنزین و اصلاحات اقتصادی پرداختند.

📺 @ecoiran_webtv


جناب رییس جمهور! بیشتر بگریید. «همینی که هست!»

✍دکتر مهدی نساجی

گرچه اشکهای بی امان شما برای همسرتان بود، روانشناسان و خصوصا روانکاوان معتقدند، آنچه در ناهشیار آدمی است، گاهی چهره عوض می کند و در قالبی دیگر ظاهر می شود. من گمان می کنم اگر اوضاع مملکت خوب بود و شما احساس می کردید در مقام ریاست جمهوری توانسته اید مرهمی بر دردهای این مردم باشید، اشکهایتان را می توانستید کنترل کنید و جلسه را ادامه دهید.

گریه های شما، ناخودآگاه گریه بر همه دردهای ایران زمین بود، گریه هایی که چهره عوض کردند و در ظاهر اشک برای همسر بیرون زدند.
خیلی خوب بود که شما گریه کردید. پیشنهاد می کنم باز هم بگریید، ولی این بار آنچه در ناخودآگاه شماست را به خودآگاه بیاورید و با صراحت بیشتر برای این مردم گریه کنید!

برای کودکانمان که در دود در حال خفه شدن هستند، بگریید؛ کودکانی که دیگر حتی نمی توانند مثل بقیه مردم جهان، هر روز به مدرسه بروند، چون گاز نیست، برق نیست و به زودی آب هم نخواهد بود.

برای کارخانه داران و تولید کنندگانی بگریید که تقریبا تعطیل هستند.

برای کارگران بگریید که بیکار می شوند.

برای دختران و زنانی بگریید که هر روز با ترس و لرز به خیابان ها می روند.

برای همه بگریید، به اندازه یک ایران بگریید.

گریه های شما چاره ساز است، گریه های شما، سالها دروغ و لاپوشانی را برملا می کند. گریه های شما پوسته ها را می شکند و تشت رسوایی ها را بر زمین می زند.

کمی شجاع تر باشید و ترس و ملاحظه را کنار بگذارید. خودتان گفتید، «همینی که هست!». مملکت هم «همینی که هست»، چرا باید به آن روتوش بزنیم؟ حقیقت ها را بگویید تا همه با هم بسوزیم و بگرییم، شاید از دل این گریه ها، تکانی بخوریم و تکانی بخورند و از این زجر مدام خلاصی یابیم.

آقای پزشکیان، اگر هیچ کاری نمی توانید بکنید، حداقل به همین گریه ها ادامه دهید، صریح تر و صریح تر!

منبع:
@delshodeyevelshode


یلدای ایرانیان مبارک، به امید پایان شب های طولانی و آغاز روزهای روشنتر

"شب یلدا"
خواننده: "کوروش_یغمایی"
آلبوم: "گل یخ"
سال انتشار: ۱۳۵۴


آنکه خوابید
همه ما بودیم
!

ویدیوی جالبی است از رختکن تیم نود و هشت؛ درست در حالی که رسول خطیبی جایزه‌بگیر دنبال دریافت هدیه از مسوولان دولتی شهر مشهد است، علی دایی خودش را به خواب زده تا با آنها هم‌کلام نشود. در مورد شخصیت بالنده و آزاده دایی زیاد نوشتند و نوشتیم، دمش هم گرم. این فیلم و واکنش مثبت مردم به آن اما از یک جهت دیگر هم قابل تامل است؛ این که دولتمردان ما چه کرده‌اند که بی‌اعتنایی و پشت کردن به آنها، تا این اندازه به دل مردم می‌چسبد و با تماشای آن کیف می‌کنند؟ چه کردید و کجای راه را اشتباه رفتید که امروز هر قدم دور شدن از شما، به منزله یک گام نزدیک شدن به قلب مردم است؟ هرچند مطمئنیم جواب این سوالات را خودتان بهتر می‌دانید، اما بگذارید یک مختصرش را مرور کنیم.
مردم برای بی‌محلی علی دایی هورا می‌کشند، چون او حس میلیون‌ها آدم را نسبت به شما آشکار می‌کند؛ شما که مردم‌تان برق و آب و اینترنت و حتی هوای سالم ندارند، شما که به عنوان دومین دارنده منابع گازی جهان در تامین گاز این ملت گرفتار هم ناتوانید و صنایع و کسب‌وکارهای‌تان کلا خوابیده، شما که خودتان هم نمی‌دانید با ادامه این روند، دو فردای دیگر چه باید بکنید؛ چقدر تعطیلی و‌جیره‌بندی و خاموشی؟ تا کی التماس که زیاد بپوشید و گرد بخوابید و کم بخورید و نفس نکشید؟ شما که چراغ خانه را بر سر دیگران برافروختید، شما که در سرزمین تحت مدیریت‌تان، طول انتظار خانه‌دار شدن به صد و سی سال رسیده، شما که در کشاکش ترمز بریدن دلار و روز به روز فقیرتر شدن این مردم، همه فکر و ذکرتان لایحه حجاب و عفاف است و حتی یک کلمه در مورد عجز و ناامیدی چنبره زده بر سرنوشت ملت حرف نمی‌زنید. شما که مملکت ساخته دست‌تان حتی برای بچه‌های خودتان هم قابل تحمل نیست و فوج فوج رهسپار فرنگستان قبیح و ممنوعه می‌شوند، شما که به جای درمان رانت و دزدی و فرصت‌طلبی و فساد و ریا و اختلاس و ناکارآمدی و تظاهر و هیزی، دنبال دایر کردن کلینیک بدحجابی هستید.
ببینید چه کردید که سر بلند نکردن دایی مدال افتخارش می‌شود و خوابش، سند بیداری. ببینید که هستید که هر که به شما نزدیک شد، از چشم خلقی افتاد؛ حتی اگر قهرمان المپیک سیدنی و آقای گل فوتسال بود یا پیراهن فلان باشگاه اروپایی را به تن داشت. شما هزاران بار از ما جداها. آنکه خوابید، همه ما بودیم...


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
صحبت های علی طیب نیا در خصوص حذف ارز نیمایی یا بهتر بگوییم رانتی.
همین مساله رانت قیمتی را به انرژی نیز می توان تعمیم داد. در هردو کالا سالهاست، دولت به نام حمایت از کم درآمدها منابع کشور را هدر می دهد.

📈اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari


خلاصه ای از گزارش ساینس (لینک):

نگرانی‌ها درباره سرنوشت انبارهای مخفی سلاح‌های شیمیایی سوریه در حال افزایش است.
دانشمندانی که در برنامه‌های غیرقانونی مرتبط با این سلاح‌ها فعالیت کرده‌اند، ممکن است با اتهام جنایات جنگی روبرو شوند.

رژیم بشار اسد که اکنون سقوط کرده، طی جنگ داخلی سوریه از سلاح‌های شیمیایی مثل بمب‌های کلر، گاز خردل و سارین (عامل اعصاب) علیه شورشیان، مخالفان و همین طور غیرنظامیان استفاده می‌کرد. حالا نگرانی‌ها درباره ذخایر باقی‌مانده این سلاح‌ها و دانشمندانی که در این برنامه غیرقانونی فعالیت داشتند، افزایش یافته است.

مدیر کل سازمان منع سلاح‌های شیمیایی (OPCW) از جامعه جهانی خواسته تا این فرصت را برای نابودی کامل برنامه شیمیایی سوریه غنیمت بشمارند.

اسرائیل در حملات خودش به تأسیسات نظامی سوریه، به مراکز تحقیق، توسعه و تولید مربوط به تولید سلاح‌های شیمیایی نیز حمله کرده است.

به گفته مدیر OPCW، این حملات می‌توانند خطر آلودگی ایجاد کنند. او همچنین نگران است که شواهد لازم برای پیگیری جنایات جنگی مرتبط با استفاده از سلاح‌های شیمیایی تخریب شده باشد.

سوریه سال‌ها داشتن سلاح شیمیایی را انکار می‌کرد، تا اینکه در حمله معروف ۲۱ آگوست ۲۰۱۳، نیروهای دولتی با موشک‌های پر از سارین به غوطه، منطقه‌ای تحت کنترل شورشیان در دمشق، حمله کردند و صدها نفر را کشتند. پس از آن، با فشار روسیه و آمریکا، سوریه پیمان منع سلاح‌های شیمیایی (CWC) را امضا کرد و متعهد شد ذخایر و زیرساخت‌های شیمیایی خود را اعلام کند.

در ابتدا، این اقدام امیدوارکننده بود. سازمان OPCW با نظارت بر این فرآیند، بیش از ۱۳۰۰ تن عوامل شیمیایی و مواد اولیه را نابود کرد و ۲۷ مورد از تأسیسات تولید را تخریب نمود. کارشناسان معتقدند که اگر سوریه این پیمان را نمی‌پذیرفت، ابعاد فاجعه می‌توانست بسیار گسترده‌تر باشد.

اما همه چیز تمام نشد. برای مثال در یکی از بدترین حملات در آوریل ۲۰۱۷، نیروهای دولتی با موشک‌های حاوی سارین به خان شیخون حمله کردند و ۸۹ نفر را کشتند و یا در آوریل ۲۰۱۸، استفاده از کلر در دوما موجب کشته شدن ۴۳ نفر شد.

اکنون نگرانی‌هایی وجود دارد که دانشمندان برنامه سلاح‌های شیمیایی سوریه به کشورهای با مواضع مخالف کشورهای غربی، مانند ایران بروند یا به‌صورت داوطلبانه یا اجباری برای گروههای تروریستی در سوریه کار کنند.

این دانشمندان ممکن است شغل نداشته باشند و برخی از آنها به‌عنوان جنایتکار جنگی شناخته شوند. بسیاری از آن‌ها احتمالاً از مقامات جدید سوریه مخفی شده‌اند.

مدیر سازمان OPCW تأکید کرده که اولویت کنونی این سازمان برقراری ارتباط با مقامات جدید سوریه و همکاری با آن‌ها برای تعیین ابعاد کامل برنامه سلاح‌های شیمیایی سوریه است تا خطر گسترش یا استفاده مجدد از این سلاح‌ها مهار شود.

اگر OPCW موفق به از بین بردن بقایای برنامه سلاح‌های شیمیایی سوریه شود، این می‌تواند فشارهایی را بر دو کشور دیگر خاورمیانه، مصر و اسرائیل، وارد کند تا برنامه‌های شیمیایی اعلام‌نشده خود را تعطیل کنند. همچنین فشارها بر رهبری جدید سوریه برای استرداد افرادی که در برنامه سلاح‌های شیمیایی اسد نقش داشتند، افزایش خواهد یافت.

گروه‌های حقوق بشری سوریه و قربانیان حملات شیمیایی نیز خواستار ایجاد یک دادگاه برای استفاده از سلاح‌های شیمیایی به عنوان جنایت جنگی شده‌اند.

گفته می شود که تصویر زیر نیز مربوط به حمله هوایی احتمالی اسرائیل به تأسیسات سلاح‌های شیمیایی در برزه، نزدیک دمشق در ده دسامبر می باشد
منبع:
@Scientometric

📈اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
تهران دهه ۳۰ خورشیدی در یک دقیقه و نیم

📈اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari


Репост из: ماهنامه شب چراغ
-1269620989_-59433766_241211_093459.pdf
58.0Мб
🔵 #معرفی_کتاب

🔸 عنوان کتاب:
آنچه در بحران آبی تهران گذشت
درس آموخته های سال آبی 1402-1401
در شرکت آب و فاضلاب استان تهران

✔️ تهیه کنندگان :
سید حسین سجادی‌فر ، مجید رامشینی، محمد طلائی و سهیل معتبر

🔸ویراستار: مجید قنادی

✔️ انتشارات: آرویج ایرانیان

🔸سال انتشار : ۱۴۰۳

#سجادیفر
#آب
#مستندنگاری

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@ECONVIEWS
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
فرهاد نیلی : چگونه انزوای اقتصادی، مسیر رشد اقتصاد را ناهموار کرده و به تنش منجر می شود.

Показано 20 последних публикаций.