☑️ آیا میدانید:
برابر فصل هفتم از آییننامه مالی شهرداریها مصوب ۱۳۴۶/۱۲/۰۴ اموال شهرداریها به دو نوع اموال عمومی و اموال اختصاصی تقسیم شده است. به موجب ماده ۴۵ این آیین نامه :
« اموال اختصاصي شهرداري اموالي است كه شهرداري حق تصرف مالكانه نسبت به آنها را دارد از قبيل اراضي و ابنيه و اثاثه و نظائر آن.
اموال عمومي شهرداري اموالي است كه متعلق به شهر بوده و براي استفاده عموم اختصاص يافته است مانند معابر عمومي، خيابانها، ميادين، پلها، گورستانها، سيل برگردان مجاري آب و فاضلاب و متعلقات آنها، انهار عمومي، اشجار اعم از اشجاري كه شهرداري يا اشخاص در معابر و ميادين عمومي غرس نموده باشند، چمن كاري، گل كاري و امثال آن. »
و هم چنین مطابق ماده ۴۶ آیین نامه مذکور، « حفاظت از اموال عمومي شهرداري و آماده و مهيا ساختن آن براي استفاده عموم و جلوگيري از تجاوز و تصرف اشخاص نسبت به آنها به عهده شهرداري است. »
بنابراین به استثناء مصادیق ذکر شده در تبصره ۶ ماده ۹۶ قانون شهرداری ها، اموال يا املاك شهرداريها، اگر مختص به خود شخص حقوقى شهردارى باشند، جزء اموال و املاك اختصاصى شهردارى و شهرداری مالک آنها به حساب ميآيد و به موجب حكم ماده ۳۰ قانون مدنى ميتواند در آنها هر گونه تصرفات مادى و حقوقى به عمل آورد. از مصادیق اموال اختصاصی شهرداری ها، می توان به ساختمان، تجهيزات ادارى و خودروهاى شهردارى نام برد. حتى اراضى و املاکی که از طرق مختلف به شهردارى تمليك شدهاند و لزوم تملک آنها در طرح های مصوب شهری ذکر نشده باشد نيز جزء اموال و املاك اختصاصى شهردارى به حساب ميآيند.
اداره کردن اموال عمومی شهردرای ها، بدلیل استفاده عموم از آن، بر عهده شهردارى است و در معنای كامل كلمه، ملك در مالکیت شهردارى محسوب نمیشود. يعنى مانند هر مالك كه به اداره ملك خود ميپردازد، شهردارى هر شهر نيز بايد به اداره اموال عمومى بپردازد. بنابراین این اموال تحت هیچ شرایطی قابل توقیف توسط اشخاص ثالث نمی باشد.
http://t.me/laweasy