حقوق به زبان ساده ⁦🇮🇷⁩laweasy@


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Право


﷽ دوستان عزیز: دراین کانال نکاتی با بیان بسیار ساده در اختیار شما قرار خواهد گرفت تا با مطالعه آن، درحد امکان ازخطای حقوقی مصون باشید.
تلگرام _سروش_بله_ایتا_روبیکا_بیسفون_گپ_ای گپlaweasy@
هورساahmad_law_easy@
اینستاahmad_law_easy@
شامد:1_0_61_765342_1_1

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Право
Статистика
Фильтр публикаций


☑️ آیا میدانید:

برابر فصل هفتم از آیین‌نامه مالی شهرداری‌ها مصوب ۱۳۴۶/۱۲/۰۴ اموال شهرداری‌ها به دو نوع اموال عمومی و اموال اختصاصی تقسیم شده است. به موجب ماده ۴۵ این آیین نامه :
« اموال اختصاصي شهرداري ‌اموالي است كه شهرداري حق تصرف مالكانه نسبت به آنها را دارد از قبيل اراضي و ابنيه و اثاثه و نظائر آن.
اموال عمومي شهرداري اموالي است كه متعلق به شهر بوده و براي استفاده عموم اختصاص يافته است مانند معابر عمومي، خيابان‌ها، ميادين، پل‌ها، گورستان‌ها، سيل برگردان مجاري آب و فاضلاب و متعلقات آنها، انهار عمومي، اشجار اعم از اشجاري كه شهرداري يا اشخاص در معابر و ميادين عمومي غرس نموده باشند، چمن كاري، گل كاري و‌ امثال آن. »
و هم چنین مطابق ماده ۴۶ آیین نامه مذکور، « حفاظت از اموال عمومي شهرداري و آماده و مهيا ساختن آن براي استفاده عموم و جلوگيري از تجاوز و تصرف اشخاص نسبت به آنها به ‌عهده شهرداري است. »

بنابراین به استثناء مصادیق ذکر شده در تبصره ۶ ماده ۹۶ قانون شهرداری ها، اموال يا املاك شهرداري‌ها، اگر مختص به خود شخص حقوقى شهردارى باشند، جزء اموال و املاك اختصاصى شهردارى و شهرداری مالک آنها به حساب مي‌آيد و به موجب حكم ماده ۳۰ قانون مدنى مي‌تواند در آنها هر گونه تصرفات مادى و حقوقى به عمل آورد. از مصادیق اموال اختصاصی شهرداری ها، می توان به ساختمان، تجهيزات ادارى و خودروهاى شهردارى نام برد. حتى اراضى و املاکی که از طرق مختلف به شهردارى تمليك شده‌اند و لزوم تملک آنها در طرح های مصوب شهری ذکر نشده باشد نيز جزء اموال و املاك اختصاصى شهردارى به حساب مي‌آيند.
اداره کردن اموال عمومی شهردرای ها، بدلیل استفاده عموم از آن، بر عهده شهردارى است و در معنای كامل كلمه، ملك در مالکیت شهردارى محسوب نمی‌شود. يعنى مانند هر مالك كه به اداره ملك خود مي‌پردازد، شهردارى هر شهر نيز بايد به اداره اموال عمومى بپردازد. بنابراین این اموال تحت هیچ شرایطی قابل توقیف توسط اشخاص ثالث نمی باشد.


http://t.me/laweasy


تصمیماتی که درطول جریان رسیدگی به یک پرونده گرفته میشود۵نوع اند:

۱/حکم
۲/قرار
۳/دستورات اداری
۴/تصمیمات حسبی
۵/تصمیمات ساده قضایی
✅رأی دادگاه یابصورت حکم است یا قرار،درواقع رأی نمیتواند بصورت دستور اداری یاتصمیم ساده و یا حسبی باشد.
✅حکم باید راجع به ماهیت دعواباشد و قاطع دعوا
دراصطلاح حقوقی حکم رایی است که به موجب آن اختلاف در دادگاه حل وفصل میشود وخاتمه می پذیرد اعم از اینکه قابل رسیدگی در مراحل بعدی باشد یا نباشد
✅قرار یا راجع به ماهیت دعواست یا قاطع دعواست.
✅ماهیت دعوا . در واقع راجع به امور موضوعی دعوابوده وبه نوعی دادگاه را اماده صدور حکم میکند مثل قرارهای اعدادی ،مقدماتی
✅قاطع دعوا،که بعدازصدور آن پرونده ازجریان رسیدگی خارج که۵نوع هستند
۱/قرار رد دادخواست
۲/قرار ابطال دادخواست
۳/قرارعدم استماع دعوا
۴/قرار رد دعوا
۵/قرارسقوط دعوا
راجع به ماهیت دعوا نمیباشند ولی قاطع دعوا هستند وپرونده ازشعبه رسیدگی خارج ولی اختلاف حل و فصل نمیشود.

@laweasy


#فوری

#مهم

✅واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه در استان تهران فردا شنبه مورخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۰ تعطیل شد

🔹 متن اطلاعیه معاونت منابع انسانی قوه قضائیه به شرح زیر است:

بدینوسیله به اطلاع می رساند، بنابر اعلام معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و با عنایت به مصوبه کارگروه مدیریت بحران هوای استان تهران به علت برودت هوا، واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران در روز شنبه ۲۰ بهمن ماه تعطیل است.

همچنین در سایر استان‌هایی که توسط مقامات محلی تصميمات مشابه اتخاذ شده است در واحدهای قضایی و اداری نیز قابل اعمال است

 
معاونت منابع انسانی قوه قضائیه


https://t.me/laweasy


چکیده:
در فرضی که خواهان با استفاده از اختیار مذکور در ماده 107 قانون آیین دادرسی دادگاه هاي عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 دادخواست یا دعواي خود را مسترد کرده است یا دعوا به صدور گزارش اصلاحی منجر شده است، موجبی براي استرداد هزینه دادرسی اخذ شده در زمان تقدیم دادخواست وجود ندارد
.

نظریه مشورتی
1400/11/11
7/1400/1024
شماره پرونده: 1400-127-1024 ح

استعلام:
در مواردي که خواهان حسب مورد دادخواست یا دعواي خود را مسترد می کند یا گزارش اصلاحی صادر می شود آیا دادگاه می تواند به تقاضاي خواهان دستور استرداد هزینه دادرسی را به تقاضاي خواهان صادر کند؟

پاسخ:

در فرض سؤال که خواهان با استفاده از اختیار مذکور در ماده 107 قانون آیین دادرسی دادگاه هاي عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 دادخواست یا دعواي خود را مسترد کرده است یا دعوا به صدور گزارش اصلاحی منجر شده است، موجبی براي استرداد هزینه دادرسی اخذ شده در زمان تقدیم دادخواست وجود ندارد؛ زیرا همان گونه که اخذ هزینه دادرسی به عنوان یکی از درآمدهاي دولت نیازمند نص قانونی است، استرداد آن نیز مستلزم تصریح قانونی است. در نتیجه در فرض سؤال که هزینه دادرسی برابر قانون وصول شده و اشتباهی نیز صورت نگرفته است؛ مسترد نمی شود. شایسته ذکر است استرداد هزینه دادرسی در فرض صدور گزارش اصلاحی در جهت ترغیب و تشویق سازش، مستلزم پیشنهاد اصلاح یا وضع قانون است.

http://t.me/laweasy


🛑محدودیت ها و قیود توافق و تراضی در تملک اراضی و املاک واقع در طرح های عمومی، عمرانی و نظامی.

@laweasy


🟢مرجع و شیوه صدور برگ تشخیص اراضی.

@laweasy


شش نکته کاربردی حقوقی که کارگران باید زمان عقد قرارداد کاردقت کنند

1⃣ از امضا و اثر انگشت زدن هرگونه چک و سفته سفید امضاء(یعنی هیچ مطلبی درون آن نوشته نشده شدیداً خودداری کنید.)

2⃣ حتما حتما تاریخ را در سفته ذکر نمایید و تاریخ وصول را نهایتاً تا تاریخ پایان قرارداد یا برای بر طرف شدن اطمنیان کارفرما تا یک  ماه پس از آن ذکر کنید.

3⃣ حتما نام دریافت کننده سفته را نام صاحب شرکت بنویسید شاید این کار به نظر شما بیهوده برسد اما به این کار ظهرنویسی می گویند و باعث می شود صاحب شرکت نتواند سفته را در اختیار دیگری قرار دهد.

4⃣ حتما پشت سفته پشت نویسی کنید و بنویسید: این سفته بموجب قرارداد استخدامی در شرکت فلان به جهت حسن نیت و ضمانت تحویل داده شده است و فاقد هرگونه اعتبار کیفری و حقوقی است.

5⃣ در دو برگ قرارداد با خودکار ذکر کنید که در مبلغ فلان ریال سفته به شماره: فلان تحویل شرکت داده شده است.

6⃣ حتما یک برگ از قرارداد کاری خود را از کارفرما تحویل بگیرید؛ قرارداد باید حداقل در دو برگ و برای دو نفر نوشته شود و چیزی به نام قرارداد یکطرفه و یک برگه ای نداریم.

@laweasy




دسترسی تمامی اشخاص به سامانه های ثبت معاملات اموال غیر منقول/عدم لزوم مراجعه اشخاص به مشاورین املاک

سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اعلام اجرایی شدن قراردادهای یکسان ( بدون امکان کاهش یا افزایش شروط قراردادی) معاملات اموال غیر منقول گفت:

اگر اشخاص می‌خواهند با این شروط، قراردادی را ثبت کنند دیگر ضرورتی برای مراجعه آنها به مشاورین املاک وجود ندارد و می توانند از طریق فضای مجازی و پلتفرم‌های مجاز قراردادهای خود را ثبت کنند.

صفدر کشاورز در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تهیه ۱۶ نمونه قرارداد یکسان گفت:
طبق تبصره ۲ ماده ۳ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، « سازمان ثبت مکلف است ظرف یک‌­سال از لازم‌ الاجراشدن این قانون، امکان دسترسی دلالان معاملات املاک و اشخاص حقیقی و حقوقی به سامانه ثبت الکترونیک اسناد را به‌ منظور انجام استعلامات مربوط و ثبت اعمال حقوقی موضوع ماده (۱) این قانون، فقط در قالب قراردادهای یکسان و نمونه (بدون امکان کاهش یا افزایش شروط قراردادی توسط متعاملین و دلالان معاملات املاک) در مورد املاک دارای سند رسمی فراهم کند. متعاملین در صورتی که قصد ثبت عمل حقوقی خارج از قالب‌های مذکور را داشته باشند، می‌توانند به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایند.»

@laweasy


🟡سیم‌کارت‌ افراد فوت‌شده قطع می‌شود

🔶سازمان تنظیم مقررات: به‌ منظور جلوگیری از سوءاستفاده کلاهبرداران، پس از شناسایی سیم‌کارت‌های افراد متوفی، پیامک اطلاع‌رسانی و زمان‌بندی برای تعیین ‌تکلیف مالکیت با سرشمارۀ CRA برای سیم‌کارت ارسال می‌شود.
🔶وراث قانونی می‌توانند پس از دریافت مدارک انحصار وراثت از مراجع قانونی، به دفاتر اپراتور خود مراجعه و برای تغییر مالکیت سیم‌کارت اقدام کنند.
🔶در صورت مراجعه ‌نکردن برای تعیین‌ تکلیف خط، سیم‌کارت شخص فوت شده ۲ هفته پس از ارسال پیامک اطلاع‌رسانی، یک‌ طرفه و ۱۷ روز پس از آن به‌ طور کامل قطع می‌شود.

@laweasy


تاریخ نظریه: 1403/09/20 شماره نظریه: 7/1403/701 شماره پرونده: 1403-29/1-701ح
👇👇👇
در مواردی که قرارداد مشمول قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1356 است، آیا تعیین حق کسب یا پیشه یا تجارت و سرقفلی هر یک به طور جداگانه وجاهت قانونی دارد؟ با این توضیح که بعضی محاکم در زمان احراز تخلف به جهت انتقال به غیر با ارجاع امر به کارشناسی جهت تعیین حق کسب یا پیشه و یا تجارت و تعیین سرقفلی حکم به تخلیه با پرداخت نصف حق کسب یا پیشه و یا تجارت و پرداخت سرقفلی به طور کامل صادر می‌کنند. آیا این حکم و رویه صحیح است؟

👇👇👇👇
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:
در قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1356 حق سرقفلی پیش‌بینی نشده است و آنچه در این قانون آمده است، حق کسب یا پیشه و یا تجارت است؛ بنابراین، چنانچه مستاجر در زمان انعقاد قرارداد اجاره مشمول قانون یادشده، مبلغی تحت عنوان سرقفلی به موجر پرداخت کرده باشد، این مبلغ مستقل از حق کسب یا پیشه و یا تجارت قابل مطالبه نیست و تنها کارشناس هنگام تعیین حق کسب یا پیشه و یا تجارت مبلغ مزبور را نیز لحاظ می‌کند و در مواردی که وفق تبصره یک ماده 19 این قانون، نصف حق کسب یا پیشه و یا تجارت حسب مورد به مستاجر یا متصرف تعلق می‌گیرد، نیز موضوع تفاوتی نمی‌کند و نصف مبلغ کل تعیین‌شده به عنوان حق کسب یا پیشه و یا تجارت در قبال تخلیه موضوع حکم قرار
می‌گیرد.

https://t.me/laweasy


صورتجلسه شورای اجرایی اسكودا - ۱۴۰۳/۰۹/۲۲
تعیین سقف دعاوی مالی کارآموزان وکالت دادگستری


https://t.me/laweasy


اداره کل حقوقی قوه قضاییه: آراء دادگاه‌های صلح فقط نسبت به خواسته بیش از پانصد میلیون ریال که به جهت عدم تجدید نظرخواهی قطعیت یافته‌اند، قابل فرجام‌خواهی است

https://t.me/laweasy


رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری: عدم ابطال بند ۲ دستورالعمل شماره د/۲۶۸/۶۷۵۹۱ مورخ ۱۴۰۲/۹/۲۹ مرکز تنظیم مقررات، نظام پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان سازمان امور مالیاتی کشور

با توجه به این رای، تمام صاحبان مشاغل پزشکی و حقوقی اعم از وکلا و مشاوران حقوقی و... مشمول صدور صورتحساب الکترونیکی می‌شوند و معافیت ماده ۱۴ مکرر که بیانگر حدنصاب فروش بوده شامل مودیان فوق نگردیده با هر میزان فروش اشخاص ذکر شده مکلفند صورتحساب نوع ۱ و ۲ صادر نمایند.

@laweasy


هشدار بانک مرکزی به مردم

🔸فریب وام‌های مجازی را نخورید

بانک مرکزی:
🔸کانال‌های جعلی با عنوان کارسازی وام برای مردم، به نام بانک مرکزی و سایر بانک‌های کشور در بستر سکوی تلگرام فعالیت می‌کنند. این کانال‌ها با نمایش کارت ملی واقعی افراد و نمایش ساختگی مبلغ واریز به حساب ایشان، اقدام به تبلیغ و عضوگیری در کانال مربوطه می‌کنند.

🔸هموطنان عزیز توجه داشته باشند تمامی این تبلیغات، تله‌ای برای مشتریان بانکی با هدف کلاهبرداری و پولشویی است و هرگونه نقل و انتقال به حساب این افراد برای دریافت وام منجر به مال‌باختگی می‌شود.

🔸بنابراین، متقاضیان برای دریافت اطلاعات در زمینه هرگونه تسهیلات، ضروری است به مجاری رسمی همچون وب‌سایت بانک‌ها و موسسات اعتباری مراجعه کنند.


@laweasy




🔴آیا با توجه به مفهوم رای وحدت رویه شماره ۲۳۷  مورخ  ۱۳۸۷/۰۴/۱۶ هیات عمومی دیوان عدالت اداری ، اراضی منابع ملی واگذار شده به وزارت راه و شهرسازی (به استناد ماده ۱۰ قانون اراضی شهری) قابلیت فروش از سوی راه و شهرسازی را دارا هستند؟

✍متن رای

🔷نظر به این که ملک مورد ادعای شاکیان جزء منابع ملی شناخته شده و در اجرای ماده ۱۰ قانون اراضی شهری در اختیار وزارت مسکن و شهرسازی قرار گرفته تا در جهت رفع نیاز واحدهای دولتی و موسسات عمومی از آنها استفاده شود و مصوبه مورخ ۱۳۶۹۰۷/۰۸  هیات مدیره سازمان زمین شهری مبنی بر فروش این قبیل اراضی به اشخاص علاوه بر اینکه حسب تبصره (ه‌-) ماده ۲ قانون اصلاح مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ اصلاحی قانون ثبت اسناد و املاک کشور مصوب ۱۳۷۶ و بند (و) تبصره ۴۵ قانون بودجه سال ۱۳۸۰ کل کشور منتفی شده است، اساساً متضمن قاعده آمره الزام آوری در باب فروش املاک مورد ادعا نیست.


🔶بنابراین مفاد دادنامه شماره ۱۲۲۴ مورخ ۱۳۸۶/۰۶/۱۴  شعبه هشتم دیوان که متضمن این معنی می‌باشد، موافق اصول و موازین قانونی است. این رای به استناد بند ۲ ماده ۱۹ و ماده ۴۳ قانون دیوان عدالت اداری برای شعب دیوان و سایر مراجع اداری ذیربط در موارد مشابه لازم‌الاتباع است.

@laweasy


این رای عینا در دادنامه شماره ۱۴۰۳۳۶۳۹۰۰۰۴۱۸۱۵۶۴ شعبه ۱۲ دادگاه تجدیدنظر استان لرستان تایید شده است.


@laweasy


دادنامه شماره ۱۴۰۳۳۶۳۹۰۰۰۲۸۰۰۷۶۲ شعبه ۳ دادگاه عمومی الیگودرز

در این رای شخص عنوان می‌کند که مالک رسمی شش دانگ ملکی است و با مبایعه نامه عادی ملک خود را خوانده فروخته است.

ولی طرفین شرط فسخی گذاشته‌اند در قرارداد و آن شرط فسخ فعال شده است و الان باید از خوانده خلع ید صورت گیرد.

اما دادگاه عنوان کرده است که خواهان احراز نکرده است در این خصوص حق فسخ فعال شده و در ضمن خریدار از طریق قرارداد متصرف بوده است و عملاً عنصر غصب در اینجا مفقود است.

@laweasy


صورتجلسه نشست قضایی: آیا لایک کردن مطالبی با مضامین تبلیغ علیه نظام، فعالیت تبلیغی محسوب می‌شود؟

@laweasy

Показано 20 последних публикаций.