از شارون تا نتانیاهو؛ تکرار صحنه تحقیر اسرائیل در نتساریم بعد از 20 سال🔹عقبنشینی ارتش صهیونیستی از محور نتساریم صرفا یک اقدام نظامی نیست، بلکه دارای ابعاد راهبردی مهمی بوده و نشان میدهد که مردم و مقاومت غزه توانستند معادلاتشان را تحمیل کنند؛ آن هم زمانی که اسرائیل گفته بود تحت هیچ شرایطی از این محور بیرون نمیرود.
🔹محور نتساریم در همه دورهای مذاکرات آتش بس غزه در طول جنگ جزء موضوعات اساسی بود؛ زیرا همه طرفها بر این باور بودند که هر کسی این محور را به سیطره خود در بیاورد، بعد از پایان جنگ بر غزه حکومت میکند.
🔹صهیونیستها تلاش زیادی کردند تا در نتساریم حضور دائمی داشته باشند، اما تحت فشار جنگ و توافق سیاسی مجبور به عقب نشینی شدند.
🔹این اتفاق در حالی افتاد که ارتش رژیم صهیونیستی عرض محور نتساریم را به ۸۰ کیلومتر و عمق آن را به ۶.۵ تا ۷ کیلومتر گسترش داد و چهار مرکز نظامی اصلی در آنجا ایجاد کرد که توسط چهار مرکز نظامی دیگر پشتیبانی میشد.
🔹با وجود اینکه ارتش رژیم صهیونیستی برای تثبیت حضور دائمی خود در محور نتساریم شروع به ایجاد زیرساختهای نظامی در این محور کرده بود، اما مجبور شد بیشتر تاسیسات خود را جمع کند. توافق آتش بس به اشغالگران تحمیل میکند که محور نتساریم را برای همیشه ترک کنند و همچنین بعد از آن در محور فیلادلفیا هم نمیتوانند بمانند.
🔹در واقع هدف رژیم صهیونیستی در مرحله اول، سیطره بر شمال نوار غزه بود اما مقاومت واقعیت دیگری را به این رژیم تحمیل کرد. از آنجایی که ارتش صهیونیستی با حضور در محور نتساریم محاصره سنگینی را علیه شهروندان غزه ، به ویژه شمال این باریکه تحمیل کرده بود بعد از عقب نشینی اشغالگران، مردم غزه خیلی راحتتر میتوانند تردد کنند و به مناطق خود برگردند.
@JahanTasnim