حمیدرضا جلائی‌پور (جامعه‌شناس)


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


نوشته‌هایی درباره‌ی جامعه‌ی سیاسی ایران و غیره.
🍀 نقد و نظر خود را درباره‌ی مطالبی که این‌جا منتشر می‌شود می‌توانید از طریق این نشانی با نگارنده در میان بگذارید:
@hamidrezajalaeipour

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


📝 چرا همچنان به تلاش دیپلماتیک واقعی و علنی نیاز داریم؟

✍🏻حمیدرضا جلائی‌پور

❇️آیا مذاکرات ایران و آمریکا بعد از شرایط جدید، باز قابل دفاع هست؟ شرایط جدید به این معنا که از یک طرف ترامپ از موضع بالا با تشدید تحریم‌ها مذاکره را عملا به سخره می‌گیرد و از طرف دیگر مقام رهبری در سخنان خود در ١٩/١١/١۴٠٢ به درستی مذاکره را غیر قابل دفاع می‌دانند. لذا شرکت در مذاکره در فضای فشار حداکثری برای ایران مفید است؟

@hamidrezajalaeipour

❇️متن کامل


Репост из: سیاست‌گذاری اجتماعی
این تازه‌ترین کتاب جوزف استیگلیتز است که آپریل ۲۰۲۴ منتشر شد. اخیراً انتشارات روزنه نسخۀ فارسی آن را با ترجمۀ علیرضا بهشتی منتشر کرده است. عنوان اصلی کتاب «The Road to Freedom: Economics and the Good Society» است و استدلال اصلی استیگلیتز این است که اقتصاددانان بازار آزاد و سیاستمداران محافظه‌کار طی چند نسل گذشته به فهمی از آزادی برای ترویج سیاست‌هایی دامن زده‌اند که منافع گروه‌های ثروت و قدرت را به خرج جامعه تأمین کند. این سیاست‌ها شامل کاهش مالیات افراد ثروتمند و شرکت‌های بزرگ، قطع برنامه‌های اجتماعی، عدم تأمین سرمایه‌گذاری در پروژه‌های عمومی، و رهایی شرکت‌های صنعتی و مالی از نظارت است. استیگلیتز از میان مصائبی که از این دستور کار محافظه‌کارانه ناشی شده است به نابرابری فزاینده، تخریب محیط‌زیست، تثبیت انحصارات شرکت‌ها، بحران مالی ۲۰۰۸، و ظهور پوپولیست‌های راست‌گرای خطرناکی مانند دونالد ترامپ اشاره می‌کند.

یادداشت جان کسیدی در معرفی کتاب: استیگلیتز و معنای آزادی؛ پس‌گرفتن آزادی از راست

صفحات اولیۀ ترجمۀ فارسی
@omidi_reza


رابطه ایران و آمریکا

(زمان اصلاح رابطه است)

نویسنده: پرویز اجلالی (جامعه شناس)

به نظر بنده حقیر غیرسیاسی جامعه شناس، آشتی با دولت آمریکا برای حکومت ایران دشوار نیست. نگاه به تاریخ معاصر نشان می‌دهد که نخبه‌های امریکایی ها ازقرن نوزدهم به این طرف همیشه به ایران علاقه مند بوده‌اند.

هم اکنون دلایل بسیار روشنی وجود دارد که برای دولت‌های امریکا چه دموکرات وچه جمهوری‌خواه حمله نظامی به ایران اصلا نفعی ندارد. غیر از دلایلی که امریکایی ها دررابطه باخودشان دارند در رابطه با ایران دلابل زیر وجود دارد:

۱- درمیان ملل خاورمیانه و آسیای غربی هیچ ملتی را نمی‌شناسیم که ابن قدر به امریکا علاقمند باشد. مردم درست یا غلط درحال حاضر عشق غرب وبویژه عشق امریکا هستند چه نسل قدیم ونسل جدید.

۲- مهاجران ایرانی مقیم امریکا پس از یهودی‌های امریکایی تحصیل کرده‌ترین موفق ترین، قانونمندترین، آنگلیسی‌دان ترین و حتی بخشی ازثروتمندترین مهاجران به آمریکا هستند. هیچ دانشگاه امریکایی نمی‌توانید بیابید که یکی دو عضو هیئت علمی ایرانی نداشته باشد. هیچ پژوهشکده یا حتا شرکت بزرگ و موفق آمریکایی نیست که عضو ایرانی تبار نداشته باشد.

۳- درمیان کسانی که در اروپا وامریکا به فعالیت های تروریستی دست یازیده‌اند و اغلب خاستگاه خاورمیانه‌ای داشته‌اند حتا یک ایرانی دیده نمی شود.

۴-با وجود کوشش‌هایی که در ایران برای بازگشت به گذشته و سنت انجام گرفته ایرانیان بویژه جوان‌ترها سخصیت‌های بسیار مدرن در مقایسه با سایر کشورهای خاورمیانه دارند.

۵- جایگاه ژئو‌پولیتیک بی نظیر و وحدت وانسجام ملی ناشی از قدیمی بودن مفهوم ملت درایران و نیروی انسانی تحصیل‌کرده زن و مرد و وجود منابع اقتصادی کافی ایران را به یک متحد بی نظیر برای اداره کردن منطفه مناسب با منافع امریکا وغرب تبدیل کرده است.

۶-درمناقشات اخیر درفلسطین مردم ایران از روی لجبازی با حکومت چندان حمایتی از فلسطینیان نشان ندادند واین از نظر امریکایی‌ها و اسراییلی‌ها ظرفیت خوبی برای همکاری این دوکشور درآینده است.

٧- حال اگر امریکا به ایران حمله کند و تلفات انسانی و زیربنایی به بار آید همه این امکانات و برخی امکانات دیگر که به آن اشاره نشد برای امریکایی ها از بین خواهدرفت ومردم ضد امریکایی خواهند شد وحکومت درایران هم چاره ای جز ادامه ایفای نقش ضد امریکایی نخواهد داشت.

٨-این طور نیست که دموکرات‌ها طرفدار آشتی با حکومت‌های ایران و جمهوری‌خواهان مخالف حکومت‌های ایران باشند .هردو علاقه‌مند به روابط خوب با حکومتی که ضد امریکایی نباشد هستند. اما فرقشان دراین این است که جمهوری‌خواهان حاضرند از یک ایران دیکتاتوری هم حمایت کامل کنند( به یاد اورید رابطه نیکسون وشاه) اما دموکرات ها به مساله حقوق بشر هم تاحدودی توجه می کنند(رابطه شاه وکارتر یا کندی).

۹- برخلاف آنچه مشهور است جمهوری‌خواهان کمتر از اسراییل حمایت می کنند تا دموکرات ها (برای اولین بار بوش سیاست دوکشوری را رسما پذیرفت ). خلاصه زمان اصلاح رابطه است.

@parvizejlali


Репост из: هم‌میهن
ترامپ: توافق هسته‌ای راستی‌آزمایی‌شده با ایران را ترجیح می‌دهم

🔹رئیس‌جمهور آمریکا: من می‌خواهم ایران یک کشور فوق‌العاده و موفق باشد اما کشوری که سلاح هسته‌ای نداشته باشد.

🔴گزارش‌ها درباره اینکه ایالات متحده در حال کار با اسرائیل برای خرد و خاکشیر کردن ایران است، بسیار اغراق‌آمیز است.

🔴من بیشتر یک توافق صلح‌آمیز هسته‌ای راستی‌آزمایی‌شده که به ایران اجازه دهد به صورت مسالمت‌آمیز رشد کند و موفق باشد را ترجیح می‌دهم.

🔹ما باید درباره این موضوع، سریعا کار را آغاز کنیم و زمانی‌که توافق امضا و کامل شد، یک جشن بزرگ در خاورمیانه‌ داشته باشیم.

🔹خدا خاورمیانه را حفظ کند./جماران

@hammihanonline
hammihanonline.ir


Репост из: سیاست و دیپل‏ماسی (کورش احمدی)
گفتگوی با پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران، کورش احمدی، 17 بهمن 403

ابعاد حقوقی و سیاسی بخشنامه ترامپ علیه ایران

https://www.jamaran.news/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AF%DB%8C%D9%BE%D9%84%D9%85%D8%A7%D8%B3%DB%8C-457/1658156-%D8%A8%D8%AE%D8%B4%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B6%D8%AF%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE-%DA%86%D9%87-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D9%85%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%AF%DB%8C%D9%BE%D9%84%D9%85%D8%A7%D8%AA-%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D9%82-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%84%D9%84-%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AE-%D8%AF%D8%A7%D8%AF#

https://t.me/covid_policy_dip


Репост из: عباس وریج کاظمی
متاسفانه باخبر شدیم که مایکل بوراووی(Michael Burawoy) جامعه شناس مردم مدار در یک برخورد با خودرو، هنگامی که در حال قدم زدن بود درگذشت. مایکل بوراووی جامعه‌شناس بریتانیایی است که در ۱۵ ژوئن ۱۹۴۷ متولد شده است. او به‌عنوان یکی از برجسته‌ترین نظریه‌پردازان در حوزه جامعه‌شناسی مارکسیستی شناخته می‌شود و به‌ویژه به‌خاطر ترویج مفهوم «جامعه‌شناسی مردم‌مدار» شهرت دارد. بوراووی در سال ۲۰۰۴ رئیس انجمن جامعه‌شناسی آمریکا بود و در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی تدریس می‌کرد.
کتابی با عنوان «جامعه شناسی مردم مدار» از او توسط بهرنگ صدیقی در سال 1395 منتشر شده است.یکی از آثار مهم دیگر او کتاب «مارکسیسم جامعه‌شناسانه: همگرایی آنتونیو گرامشی و کارل پولانی» است که در آن به بررسی پیوندهای میان نظریات این دو متفکر و تأثیر آن‌ها بر جامعه‌شناسی می‌پردازد. این کتاب توسط محمد مالجو در 1401 ترجمه شده است.

بوراوی در تیرماه ۱۳۸۷ به دعوت انجمن جامعه‌شناسی سفری به ایران داشت. که گزارش آن در سایت انجمن جامعه‌شناسی در دسترس است.

@varijkazemi


Репост из: آینده (عباس عبدی)
🔴دولت؛ زمان؛ امید و اعتماد

🔺اعتماد ۱۷ بهمن ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔘اعتماد ویژگی عجیبی است. مثل گریس و روغن است که حرکت چرخ‌دنده‌ها را روان می‌کند. اعتماد روابط فرد با فرد، فرد با حکومت و نهادهای رسمی را روان و کم‌هزینه و موثرتر می‌کند. کافی است که چرخ‌دنده‌ها خشک باشند، چند بار که با هم اصطکاک پیدا کردند، ساییده و یا حتی شکسته می‌شوند. مهم‌ترین سرمایه هر فرد، نهاد و یا دولت، اعتمادی است که دیگران به آن دارند. اعتماد ذره‌ذره به وجود می‌آید ولی همیشه این خطر هست که به یک باره از میان برود. کافی است که یک دروغ بشنویم تا اعتمادمان رنگ ببازد. ولی برای به دست آوردن اعتماد باید ده‌ها و صدها بار صداقت و راستگویی خود را ثابت کنیم.

🔘آقای پزشکیان و دولت او در معرض خطر از دست دادن اعتماد عمومی هستند. اعتمادی که از ابتدا هم ضعیف بود. در واقع اعتماد ضعیف از اینجا ناشی می‌شد که بسیاری از مردم معتقد بودند که در فضا و ساختار سیاسی موجود، نمی‌توان کار موثری کرد و انجام سیاست‌های مفید و کارآمد تقریباً غیر ممکن است. یا حداقل گمان می‌کردند که آقای پزشکیان کسی نیست که بتواند این تحول را رقم بزند. آن ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند را می‌توان تا حدی طرفدار این ایده دانست. در واقع بی‌اعتمادی آنان فراتر از بی‌اعتمادی به پزشکیان بود. طبیعی است حداقل بخش مهمی از کسانی که به او رأی ندادند فاقد چنین اعتمادی به شخص پزشکیان برای تصدی مقام ریاست‌جمهوری بودند.

🔘البته پس از انتخابات و به طور متعارف امید و اعتماد به فرد منتخب زیاد می‌شود، در واقع به صورت غریزی، مردم فرصتی برای او فراهم می‌کنند تا بلکه کاری انجام شود. این ظرفیت سیاسی برای آقای روحانی در سال ۱۳۹۲ و پس از انتخابات بسیار بالا بود. گر چه وی ۵۰ درصد آرا را آورد، ولی پس از انتخابات به محبوبیت ۷۷ درصدی رسید، زیرا امید به آینده ایجاد شده بود. آقای پزشکیان مطابق نظرسنجی پایان شهریور ماه فقط ۵۰ درصد محبوبیت (زیاد و خیلی زیاد) داشته است. این رقم در شرایط کنونی و مطابق نظرسنجی‌ها بسیار کاهش یافته، و علت روشن است. میان انتظارات مردم با میزان و کیفیت تحقق وعده‌های داده شده، فاصله زیادی است.

https://telegra.ph/دولت-زمان-امید-و-اعتماد-02-04


Репост из: حمیدرضا جلائی‌پور (جامعه‌شناس)
🌺🌺🌺🌺🌺

شش پست مرتبط با روزنامه جامعه 👆👆👆👆👆👆


Репост из: حمیدرضا جلائی‌پور (جامعه‌شناس)
خاطرات روزنامه‌نگاران و «جامعه»

در هفدهم بهمن سال ۱۴۰۰ در اتاق کلاب «آکادمی روزنامه‌‌نگاری» به مناسبت بیست‌و‌چهارمین سال‌گشت تاسیس روزنامه «جامعه» به مدت شش ساعت روزنامه‌نگاران و نویسندگان این روزنامه خاطرات و ملاحظات خود را مطرح کردند، که ویس آن در بالا تقدیم می‌شود👆-البته همه همکاران نبودند. این مجموعه می‌تواند ارزش تاریخی داشته باشد و نسل جدید با شنیدن این گفت‌گوها با فعالیت بخشی از روزنامه‌نگاران (که در تولید روزنامه جامعه، توس، نشاط، عصرآزادگان، نوسازی و گوناگون نقش داشتند) در دوره موسوم به بهار اصلاحات (۱۳۷۶-۱۳۸۰) آشنا شوند. در یک ویس نوزده دقیقه‌ای مستقل هم ایده پس‌پشت نشر این روزنامه را توضیح داده‌ام و گفتم از این کار جمعی چه درسی برای آینده جامعه ایران میشه گرفت.

حمیدرضا جلائی‌پور

@hamidrezajalaeipour


Репост из: حمید
نکاتی درباره نحوه تاسیس روزنامه جامعه به مناسبت بیست‌و‌چهارمین سالگشت روزنامه جامعه👆. در این ویس اشاره شده که ایده پس‌پشت این نام چه بود و از این کار جمعی دوره اصلاحات چه درسی برای آینده ایران می‌توانیم بگیریم.

@hamidrezajalaeipour


🔹فایل صوتی برنامه گرامیداشت بیست‌وچهارمین سالگشت انتشار روزنامه جامعه


@Shamsolvaezin








Репост из: حمیدرضا جلائی‌پور (جامعه‌شناس)
🌺🌺🌺🌺🌺

شش پست مرتبط با روزنامه جامعه 👇👇👇👇👇


Репост из: محمدرضا جلائی‌پور🍀Jalaeipour
⭕️ طبق محافظه‌کارانه‌ترین گزارش‌های رسمی جدید ۱۴ هزار نفر به آمار قربانیان فلسطینیِ نسل‌کشیِ اسراییل افزوده شد و آمار به ۶۱ هزار نفر رسید. ۶۱ هزار انسان دارندهٔ گوشت و‌ پوست و احساس و آرزو و ارزش و خانواده و عزیز. اما در رسانه‌های مسلط گویی اساسا این ۱۴ هزار انسان فلسطینی، نه در حد تیتر یک، که حتی در حد یک عدد یک خبر فرعی هم ارزش انعکاس نداشتند. فرض کنید یک‌هزارم این تعداد اسرائیلی بودند. چگونه منعکس می‌شد؟

https://x.com/AssalRad/status/1886594620169314460

@jalaeipour


Репост из: شناخت
🔸 جامعه در انتظار تغییرات ملموس
نتایج پیمایش ملی شناخت؛ بخش اول

✍️ با گذشت شش ماه از آغاز به کار دولت چهاردهم، نگرش جامعه نسبت به عملکرد آن محل سئوال عمومی است. نتایج پیمایش ملی شناخت نشان می‌دهد که نمره شاخص اعتماد به دولت ۴.۱۳ از ۱۰ است. این آمار نشان می‌دهد که بخش بزرگی از جامعه به عملکرد دولت در عرصه اقتصادی امید کمی دارند.

در زیرشاخص‌های مربوط به شاخص اعتماد به دولت، در حالی که مردم به توانایی دولت در سیاست‌ خارجی امیدوارند (۳۰.۱ درصد)، تنها ۱۵.۳ درصد به توانایی آن در حل مشکلات اقتصادی مانند تورم و بیکاری اعتماد دارند. همچنین محبوبیت شخص آقای پزشکیان نسبتاً بالاست، اما تنها ۱۷.۵ درصد معتقدند که دولت به انتقادات مردم توجه می‌کند.

۴۱.۳ درصد از پاسخ‌دهندگان نیز معتقدند که اگر دولت پیشین ادامه می‌یافت، وضعیت کشور بهتر بود. این نتایج نشان می‌دهد که بسیاری از مردم همچنان در انتظار تغییرات ملموس و حل بحران‌های اقتصادی از سوی دولت هستند.

گزارش تحلیلی نتایج در سایت شناخت

🔅 می‌توان شناخت!

#شناخت_سیاسی
#نظرسنجی_شناخت

| سایت | اینستاگرام | توییتر | ایتا |

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@shenaakht_center


احمد بورقانی فراهانی (۱۲ دی ۱۳۳۸ و سیزده بهمن ۱۳۸۶).

روزنامه‌نگار و سیاستمدار ایرانی.

معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در دوره اصلاحات و حامی مطبوعات مستقل در جامعه مدنی ایران.

رفتی و رفتن تو آتش نهاد بر دل

@hamidrezajalaeipour




Репост из: خیابان جمهوری
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
در شماره‌ی جدید خیابان جمهوری خواهید دید:

گفت‌وگوی خیابان جمهوری با حمیدرضا جلایی‌پور، استاد جامعه‌شناسی

چهارشنبه ۱۰ بهمن‌ماه
ساعت ۲۲
از کانال‌های یوتیوب و آپارات

🔗‌ یوتیوب ‌|‌ آپارات ‌|‌ اینستاگرام ‌|‌ توییتر

@JomhouriStreet03

Показано 20 последних публикаций.