Gooshe


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Блоги


گوشه وب‌سایتی‌ست که از سال ۱۳۹۱ چند نفر در آن از موسیقی، فیلم، کتاب، نقاشی و شکم می‌نویسند و «پادکست هنر با گوشه» را (در یوتیوب) می‌سازند.
©بازنشر مطالب فقط با ذکر و تگ منبع:
@gooshe
https://linktr.ee/gooshe
تماس با گوشه:
✉ gooshe.net[at]gmail[dot]com

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Блоги
Статистика
Фильтр публикаций


- مرسی.
از جایم جهیدم. سراسر وجودم از خشم و غضب پُر شده بود. پرسیدم: مِرسی بابت چی؟
- به خاطر پول.
‌- من که سرتان کلاه گذاشتم. غارت‌تان کردم. از شما دزدی کردم. چرا تشکر می‌کنید؟
- پیش از این، هر جا کار کردم، همین را هم به من نداده‌اند.
- هیچ جای تعجب نیست...چرا اعتراض نمی‌کنید؟ چرا سکوت می‌کنید؟
با خود فکر کردم: در دنیای ما، قوی‌بودن و زور گفتن، چه سهل و ساده است.

از داستان کوتاه بی‌دست‌وپا یا «بی‌عرضه» نوشته #آنتون_چخوف، درباره یولیا، معلم سرخانه فرزندان مردی ثروتمند که در چند دقیقه به راحتی با چند جمله محکم و قدرت‌نمایی و فریبکاری، تمام حق و حقوقش را نابود کرده و حقوق ۸۰ روبلی او را به ۱۱ روبل می‌رساند؛ شوخی ترسناکی که به جریانی واقعی ختم می‌شود و آقای خانه می‌بیند، انسانی چنین بی‌پناه چه راحت در برابر زور سر خم می‌کند و چه آسان می‌پذیرد غارتش کنند و به خاطر ظلمی که می‌بیند، سپاس‌گزار هم هست.

ویدیوها: از نمایش «به خاطر یک مشت روبل»، (پرده معلم سرخانه)
نوشته: نیل سایمون بر اساس داستان‌های کوتاه #چخوف (داستان بی‌عرضه)
همینطور فیلم کوتاه روسی که براساس داستان بی‌عرضه چخوف ساخته شده است.
@gooshe

🔗لینک یوتیوب

829 0 19 3 16

Movie: Himiko,1974 Japanese religious epic film directed by Masahiro Shinoda (1931-2025)

#ماساهیرو_شینودا
فیلمساز ژاپنی (2025-1931)
@gooshe

🔗 لینک‌ کانال یوتیوب گوشه و مستندهایش درباره هنرمندان


Репост из: Gooshe
پهلوانی خسته که یا می‌میرد یا می‌رود
✍️#گوشه

پهلوان می‌گوید، دیگر با هیچ دیوی نمی‌جنگد. از صدها جنگ با دیوهای بی‌شمار این روزگار خسته است. دیوها تمام نمی‌شوند و همیشه هستند و همیشه مردم، آزادی و طراوت، شادی و زندگی آدم‌ها را تهدید می‌کنند.
اما اینبار که پهلوان قصد کرده شمشیر برندارد و به جنگ دیو نرود تا مردم خودشان از خود دفاع کنند، می‌بیند مردم «مروارید» را قربانی می‌کنند. زنی که شاعر برایش شعر می‌سازد، بازرگان برایش دست‌ودلبازی می‌کند و آقا (مُلا) برایش دعا می‌‌خواند، اما پای دفاع از او در مقابل دیو که می‌رسد همه کنار می‌نشینند: «کسی با ما کاری نداره. دیو که حجره‌های ما رو غارت نکرده، گلدسته‌ مسجدها رو خراب نکرده و شعرها رو هم آتش نزده. اون دختر از ما نبود. دختری که معلوم نیست از کجا اومده، بذار دیو ببرتش.»

پهلوان برخلاف قولی که به خودش داده و نیت سرسختانه‌اش، دوباره به جنگ با دیو می‌رود تا دختر را برهاند. دیو نابود می‌شود و پهلوان زخم برمی‌دارد و می‌رود تا گوشه‌ای بمیرد، اما مردم شهر جشن می‌گیرند چون در این جنگ پیروز شده‌اند؛ جنگی که مثل همیشه فقط تماشاگرش بوده‌اند و کوچک‌ترین سهمی در پیروزی آن نداشته‌اند.

بهرام بیضایی نمایشنامه «عروسک‌ها» را درباره این پهلوان و مردم کوچه و بازار در شمایل خیمه‌شب‌بازی، سال ۱۳۴۱ نوشت و نسخه‌ای از آن پنج‌سال بعد از تلویزیون ملی ایران پخش شد، ولی چند دهه بعدتر خودش هم سرنوشت همان پهلوان را پیدا کرد؛ از جنگ یک‌تنه خسته شد. از جنگیدنی که مردم فقط تماشاگرش بودند، از دفاع از زنان قوی ولی تنهای نمایشنامه‌ها و فیلمنامه‌هایش، از فهمیده‌نشدن آنچه می‌گفت و آنچه می‌خواست، خسته از بحث و حذف و جرح و ممنوعیت، شمشیرش را زمین گذاشت و رفت تا گوشه‌ای دیگر را در این جهان، سرسبز و جان‌دار و پرمایه کند.

نمایش: عروسک‌ها
نویسنده و کارگردان: #بهرام_بیضایی، ۱۳۴۶
بازیگران: حسین کسبیان، #بهمن_مفید، عنایت‌ بخشی، منوچهر فرید، جمشید لایق، محمود دولت‌آبادی، سعید اویسی و نصرت پرتوی (در نقش مروارید)

بهرام بیضایی جای عروسک‌ها بازیگران را گذاشت؛ کاری عجیب بود ولی از بازیگران دهه ۴۰ خورشیدی خواست مثل عروسک بازی کنند و راه بروند و برقصند. نمایشنامه‌‌ای از نویسنده و کارگردان جوان پُرایده که ناگهان طرفداران زیادی پیدا کرد و فراتر از مرزهای ایران هم ترجمه و هم اجرا شد.
@gooshe
#روز_جهانی_تئاتر
#پادکست_گوشه؛ #هنر_با_گوشه

🔗 لینک کانال یوتیوب گوشه و مستندهایش درباره هنرمندان


نقاشی: ماهی قرمز، #آنری_ماتیس، نقاش فرانسوی، سال ۱۹۱۲

ماهی قرمز در قرن هفدهم از شرق آسیا به اروپا آورده شد و از حدود سال ۱۹۱۲ به موضوعی تکرارشونده در آثار آنری ماتیس، نقاش و طراح فرانسوی تبدیل شد.
نقاشی نام‌دار ماهی قرمز #ماتیس مربوط به مجموعه‌ای‌ست که او بین بهار و اوایل تابستان سال ۱۹۱۲ خلق کرد و بسیار معروف شد.

- The Goldfish, Henri Matisse, 1912
@gooshe


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
#مستند کامل «پروانه»، ساخته #بهمن_کیارستمی، درباره #پروانه_اعتمادی، نقاش مدرن و نوگرا (۱۴۰۴-۱۳۲۶) که چند روز پیش از دنیا رفت.
متقاعدکردن پروانه اعتمادی، از دوستان نزدیک خانواده کیارستمی برای ساخت چنین فیلمی دشوار بوده و ساخت این فیلم چند سال زمان برده اما بعد از پایان کار، به این مستند برای نمایش عمومی در ایران مجوز داده نشد.

بهمن کیارستمی 🔗 لینک دانلود فیلم را برای دیدن رایگان در اینجا گذاشته، با حجم بیشتر.
@bahmankiarostami
@gooshe

🔗 لینک کانال یوتیوب گوشه و مستندهایش درباره هنرمندان نوگرا
@gooshe


Репост из: Gooshe
پادکست گوشه؛ هنر با گوشه؛
داستان هنرمندانی که «نه گفته‌اند»

پانزده مستند/پادکست تصویری که در این چندماه بچه‌های گوشه با شور و اشتیاق ساخته‌اند و در اول هر ماه منتشر شده؛ هر قسمت درباره یک هنر و یک هنرمند...

🛑 لطفاً برای کمک به ادامه این راه مستقل، از نظر اخلاقی و انسانی هم که شده، این مستندها را در کانال‌ها و صفحه‌ها و جاهای مختلف برای دانلود قرار ندهید (حتی با وجود لینک‌دادن به یوتیوب گوشه هم این کار اخلاقی نیست).
لطفاً نتیجه تلاش ما را فقط در یوتیوب ببینید و بگذارید همان‌جا بماند.
🔗 پادکست گوشه؛ هنر با گوشه؛ اول هر ماه؛ یک هنر، یک هنرمند


🔗 قسمت اول؛ شب‌زنده‌داران؛ یک نقاشی و یک نقاش

🔗 قسمت دوم؛ داوود؛ یک مجسمه و یک مجسمه‌ساز

🔗 قسمت سوم؛ توموکو و مادر در حمام؛ یک عکس و یک عکاس

🔗 قسمت چهارم؛ خانه‌های خاکی؛ یک سازه و یک معمار

🔗 قسمت پنجم؛ عکس محوی که دنیای ما را تغییر داد

🔗 قسمت ششم؛ اریک رومر؛ فیلمساز رابطه‌ها

🔗 قسمت هفتم؛ بالرینی به نام «خانم نه»

🔗 قسمت هشتم؛ ادوارد آلبی، نمایشنامه‌نویس شورشی

🔗 قسمت نهم؛ مادموازل بولانژه؛ معلم همه

🔗 قسمت دهم؛ آنا مِندیتا/ بدن من؛ هنر من

🔗 قسمت یازدهم؛ سَلینجر؛ من ناطور دشتم

🔗 قسمت دوازدهم؛ لئونارد کوهن؛ اگر تاریک‌تر می‌خواهی

🔗 قسمت سیزدهم؛ دیوید اَتنبرو؛ صدای طبیعت

🔗 قسمت چهاردهم؛ باستر کیتون؛ ما را بخندان باستر!

🔗 قسمت پانزدهم؛ پایان فصل اول؛ ۱۴هنرمند نَه‌گو

📍با دیدن، نظردادن، به اشتراک‌گذاشتن، عضوشدن در کانال و زدن زنگوله کانال یوتیوب (طبق معیارهای الگوریتمی یوتیوب) به بچه‌های گوشه برای ساخت قسمت‌های بعدی کمک می‌کنید.
تمام این مستندها در این ۱۴ماه، داوطلبانه و بدون پذیرفتن آگهی و تبلیغ و حمایتگر مالی ساخته شده و باعث دلگرمی بچه‌های گوشه است اگر به ما بپیوندید، این قسمت‌ها را فقط در یوتیوب ببینید و با همراهی خودتان با روش‌های آشنای این‌گونه فضاها کمک کنید تا این مسیر را مستقل و آزاد و همچنان با هزینه شخصی ادامه دهیم.

🔗 Youtube

@gooshe

فصل اول #پادکست_گوشه؛ #هنر_با_گوشه
پادکست گوشه؛ هنر با گوشه ‌Gooshe Podcast. Art with Gooshe
پادکست گوشه، اول هر ماه با یک هنر و یک هنرمند.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
«نقاش حرفی برای گفتن نداره. گفتارش رو روی بوم یا کاغذ می‌کِشه و شما برداشت‌تون رو می‌کنین. من هیچ‌وقت راجع به نقاشی فکر نمی‌کنم. من نقاشم. قراره حس کنم. قرار نیست، فکر کنم.»
#پروانه_اعتمادی،‌ نقاش نوگرا (۱۴۰۴-۱۳۲۶) در مستند ماندن، ساخته #مانی_حقیقی، ۱۳۷۶
@manihaghighitelegram
@gooshe

مستند ماندن اولین فیلمی‌ست که ساختم. فیلم‌برداری آن چند روز بعد از پیروزی محمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۱۳۷۶ با همکاری کاوه گلستان انجام شد. نوارهای فیلم در کشوی میز کارم دست‌نخورده باقی ماندند تا چهارسال بعد که به پیشنهاد بهمن کیارستمی تدوین شدند.
من در دوران موشک‌باران تهران، در روزهای پایانی جنگ، خارج از ایران بودم و این را فقدان بزرگی در تجربه‌ زندگی‌ام می‌دانستم. فکر کردم با تعدادی نقاش برجسته‌ ایرانی که تصمیم گرفته بودند آن مدت در تهران بمانند گفتگو‌ کنم تا شاید از خلال حرف‌های‌شان به درک بهتری از آن تجربه‌ منحصر به فرد برسم. نتیجه‌اش شد این فیلم که بعد از حدود ۳۰ سال برای اولین‌بار در اختیار عموم‌ قرار می‌گیرد.
به یاد پروانه اعتمادی
کارگردان: #مانی_حقیقی
تصویربردار: #کاوه_گلستان
تدوین‌: #بهمن_کیارستمی


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
قطعه‌ کوتاه «ماشین‌تحریر» ساخته‌ لروی اندرسون، آهنگساز آمریکایی را یکی از شادترین‌ و بامزه‌ترین قطعه‌های معاصر می‌دانند. در این قطعه سبُک و کوتاه، از ماشین‌تحریر به جای ساز کوبه‌ای استفاده می‌شود که باید با تمرکز زیاد، ضرب‌آهنگ (ریتم) تمام گروه ارکستر را حفظ کند. در این قطعه برخلاف حالت ساده و آسانش، از سه صدای اصلی ماشین‌تحریر در میان آوای تمام سازها استفاده می‌شود و گاهی دو صدای زنگ رفت‌وبرگشت ماشین‌تحریر را سازی زهی اجرا می‌کند.
این قطعه در میان طرفداران #موسیقی_کلاسیک آنقدر گیرایی و جذابیت دارد که بعد از دهه‌ها همچنان در کنسرت‌ها اجرا می‌شود یا در فیلم‌های سینمایی استفاده می‌شود؛ مثل انیمیشن استاپ‌موشن مری و مکس ساخته آدام الیوت، در سال ۲۰۰۹.
✍️#گوشه
@gooshe
اجرا: ارکستر سمفونیک ایسلند
اجرای ماشین‌تحریر: استیف فان اوسترهوت

🎼 The Typewriter by Leroy Anderson, 1950
🎹 Iceland Symphony Orchestra
🎶 Conductor: Bernharður Wilkinson 
🎹 Typewriter: Steef van Oosterhout
@gooshe

🔗 لینک کانال یوتیوب گوشه

🔗 لینک صفحه اینستاگرام گوشه

3.2k 0 117 1 40

یک‌سال پیش، در همین روزها در مجموعه مستند/پادکست‌های تصویری گوشه از مردی گفتیم که از خاک طلا می‌ساخت؛ معماری که ایده‌های خانه‌سازی‌اش را به ماه رساند، معماری فروتن و خاکی که خانه‌های خاکی‌اش، انقلابی شد در صنعت خانه‌سازی، خانه‌های به‌صرفه ولی زیبا و ایستا در برابر توفان و‌ سیل و زمین‌لرزه.

#نادر_خلیلی، انسانی خلاق بود سرتا پا امیدوار؛ امیدوار به ساختن، به بهتر کردن و بازگشتن به اصالت و ریشه.

در روزهای آغاز #بهار، روزهایی که هر آنچه مرده به نظر می‌رسید، زنده می‌شود، درباره #نادرخلیلی ببینید، اینجا در یوتیوب و امیدی که می‌کاشت و خاکی که زنده می‌‌کرد و در دستانش زر می‌شد و اصالتی که به آن متصل ماند.

🔗 لینک مستند «نادر خلیلی؛ از کویر ایران تا ماه»
@gooshe

📌
لطفا مستندهای گوشه را فقط در یوتیوب ببینید و فایل‌ها در برای دانلود در جایی قرار ندهید و اجازه بدهید بچه‌های گوشه به ادامه کار داوطلبانه و فروتنانه خود امیدوار و دلگرم بمانند.

@gooshe


نقاشی: #پروانه_اعتمادی، نقاش مدرن و پیشرو (۱۴۰۴-۱۳۲۶)
@gooshe


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
#پروانه_اعتمادی (۱۴۰۴-۱۳۲۶)، نقاش پیشرو، معتقد بود در دنیایی که انسان‌ها سر جای خودشان نیستند و هیچ‌کس آنجایی نیست که باید باشد، کار او نشان‌دادن این جابه‌جایی‌ها و خراب‌کردن و ساختن است. شاگردی بهمن محصص را کرده بود، نقاشی نوگرا که تاب تعصب و سنت و عادت را نداشت و خودش هم مثل استادش معتقد بود، کار نقاش بازسازی خاطره‌های بومی و قومی نیست، بلکه این چیزها، این ریشه‌ها و این حالت‌ها در شخصیت و هویت و انتخاب‌های نقاش است: «در جامعه‌ای که فشارهای سیاسی و اقتصادی به آدم می‌گوید چه کند و چه نکند و باید و نباید را برای آدم تعیین می‌کنند، در دنیایی که سر گوسفند در یخچال قصابی و طباخی‌ست و آدم‌‌ها در طبقه‌های بالای آسمان‌‌خراش‌ها دید طبیعی ندارند و زیر پایشان را نمی‌بینند، کار من هم این است که ماهی‌ را نقاشی کنم که در آب نیست و آدم‌هایی را در کُلاژ‌هایم بسازم که جابه‌جا شده‌‌اند.»

ویدیو: از #مستند پروانه ساخته #بهمن_کیارستمی، سال ۱۳۹۸ که چندسال با پروانه اعتمادی از دوستان صمیمی خانوادگی، کار و زندگی کرد و به سختی متقاعدش کرد تا درباره‌اش فیلمی بسازد اما نتوانست مجوز پخش این مستند را در ایران بگیرد.
✍️#گوشه
@gooshe

3.5k 0 119 3 61

آهنگ‌های نوروزی در SoundClod گوشه

🔗 SoundCloud
@gooshe
#نوروز ۱۴۰۴
نوروز ۱۴۰۴؛ نوروزی که مبارزه ماست
نوروزی که به مبارزه تبدیل شده است


نوروز برای ما مبارزه است، چون ما مدت‌هاست که در روزهای عادی زندگی‌مان نیستیم. در روزگاری هستیم که باید برای روزهای عادی زندگی‌مان مبارزه کنیم؛ باید در برگ‌های زرد و خشکی که زندگی‌مان را فراگرفته، جا برای جوانه‌‌های سبز باز کنیم. باید با سلاح نوروز برای نگه‌داشتن خودش از خودش دفاع کنیم. و چه سلاحی زیباتر از بهار و طبیعت؟ چه چیزی بُرنده‌تر و زنده‌تر و پرجنب‌وجوش‌تر از روزی نو و امیدی دوباره؟ روزی که هستی بر نیستی پیروز می‌شود و امید بر نومیدی و خِرد بر بی‌خردی.
✍️#گوشه
@gooshe

آخرین ساعت‌های اسفند ۱۴۰۳
#نوروز ۱۴۰۴

🔗 لینک کانال یوتیوب گوشه

🔗 لینک صفحه اینستاگرام گوشه


بهار تو راهه...

اسفند ۱۴۰۳

@gooshe

🔗 لینک یوتیوب گوشه

🔗 لینک اینستاگرام گوشه


#نوروز


🎼 ترانه: چهارشنبه‌سوری
🎤 خواننده: ماه‌منیر شادنوش (ماه‌منیر اشتیاق، ترانه‌سرا، آهنگساز و ویلون‌نواز)
اجرا: سال۱۳۵۳
@gooshe
🎶 ای شعله‌ها، ای شعله‌ها
جرقه‌ای به سوی ما
که سوزد هر گزند و هر
غبار زرد و تیره را
ای شعله‌ها ای شعله‌ها
روشن کنید برای ما
این آخرین چارشنبه‌شب
این سور سال کهنه را
این سور سال کهنه را
ای سور شادی‌آفرین
دوباره در این سرزمین
شادی‌ها چون گذشته‌ها
برای ما بیافرین
بسپار بدی و کینه را
به شعله‌های آتشین
بگذار گیرد دوباره جان
بستگی‌های آهنین
بستگی‌های آهنین

ای سور شادی‌آفرین
دوباره در این سرزمین
شادی‌ها چون گذشته‌ها
برای ما بیافرین
بسپار بدی و کینه را
به شعله‌های آتشین
بگذار گیرد دوباره جان
بستگی‌های آهنین
بستگی‌های آهنین

ای شعله‌ها، ای شعله‌ها
جرقه‌ای به سوی ما
که سوزد هر گزند و هر
غبار زرد و تیره را
ای شعله‌ها، ای شعله‌ها
روشن کنید برای ما
این آخرین چارشنبه‌شب
این سور سال کهنه را
این سور سال کهنه را
@gooshe


چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۳

ای شعله‌ها، ای شعله‌ها، روشن‌ کنید برای ما
این سور سال کهنه را

ترانه‌های #چهارشنبه_سوری در SoundCloud گوشه

🔗 SoundCloud
@gooshe
چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۳؛ ای شعله‌ها، ای شعله‌ها، روشن کنید برای ما این سور سال کهنه را
موسیقی‌های چهارشنبه‌سوری چهارصدوسه



Показано 17 последних публикаций.