انیشتین چی میگه؟؟؟🌏


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Книги


هرچیزی که مربوط به انیشتین یا فیزیک هست به زبان ساده🤓🤓🤓😜😜😜🔎🔬🔭🌏🌐🕛☉✨
آدرس ما در اینستاگرام:👇
https://www.instagram.com/einstein_chimige/

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Книги
Статистика
Фильтр публикаций


👀

🏋️‍♂️ @einstein_chimige 🧠


سیاهچاله‌ها به‌طور معمول از طریق فرآیندی به نام تابش هاوکینگ (Hawking radiation) از بین می‌روند، که توسط فیزیکدان مشهور استیون هاوکینگ در سال 1974 پیشنهاد شد. این فرآیند به این صورت است که سیاهچاله‌ها به آرامی تابش می‌کنند و انرژی از دست می‌دهند، که در نهایت منجر به از بین رفتن تدریجی آن‌ها می‌شود. حالا اجازه بدهید این پدیده را به‌طور ساده توضیح دهم:

تابش هاوکینگ و مرگ سیاهچاله‌ها:

1. دنیای کوانتومی نزدیک افق رویداد: طبق مکانیک کوانتومی، در فضای خالی (که به نظر هیچ‌چیز وجود ندارد)، جفت‌های ذره-آنتی‌ذره به‌طور مداوم در حال تولید و انهدام هستند. این جفت‌های ذره‌ای خیلی سریع به وجود می‌آیند و دوباره از بین می‌روند.
2. تولید جفت‌های ذره‌ای در نزدیکی افق رویداد: در نزدیکی افق رویداد سیاهچاله، این جفت‌های ذره‌ای می‌توانند تولید شوند، اما چون یکی از ذرات به داخل سیاهچاله کشیده می‌شود و دیگری از آن فرار می‌کند، ممکن است یک ذره از این جفت از افق رویداد عبور کرده و به فضا خارج شود.
3. از دست دادن انرژی: ذره‌ای که از سیاهچاله فرار می‌کند، در حقیقت انرژی را از سیاهچاله می‌برد. این تابش انرژی از دست رفته باعث می‌شود که جرم سیاهچاله کاهش یابد.
4. از بین رفتن تدریجی سیاهچاله: این فرآیند ادامه پیدا می‌کند و به مرور زمان، انرژی سیاهچاله از بین می‌رود، به‌طوری که جرم آن کاهش می‌یابد. در نهایت، اگر تابش هاوکینگ ادامه پیدا کند، سیاهچاله به تدریج کوچک‌تر شده و ممکن است کاملاً از بین برود.

زمان‌بندی این فرآیند:

تابش هاوکینگ بسیار ضعیف است و به همین دلیل برای سیاهچاله‌های با جرم زیاد، زمان لازم برای از بین رفتن آن‌ها بسیار طولانی است — ممکن است میلیاردها یا حتی تریلیون‌ها سال طول بکشد تا یک سیاهچاله با جرم زیاد کاملاً نابود شود. اما برای سیاهچاله‌های کوچک‌تر که جرم کمتری دارند، این فرآیند سریع‌تر است و ممکن است در نهایت به یک انفجار بسیار شدید منجر شود.

نکته:

در حال حاضر، تابش هاوکینگ هنوز به‌طور تجربی اثبات نشده است، زیرا برای سیاهچاله‌های فعلی ما (که بسیار بزرگ‌اند) تابش هاوکینگ بسیار ضعیف است و نمی‌توان آن را اندازه‌گیری کرد. اما از آنجایی که این پیش‌بینی بر اساس اصول مکانیک کوانتومی است، بسیاری از فیزیکدانان آن را یک نظریه معتبر می‌دانند.

در نتیجه، سیاهچاله‌ها در نهایت به‌وسیله تابش هاوکینگ انرژی خود را از دست می‌دهند و ممکن است بعد از مدت زمانی بسیار طولانی نابود شوند.

#هاوکینگ #استیون_هاوکینگ
🏋️‍♂️ @einstein_chimige 🧠


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
#پست_فان_پنجشنبه_ها
🏋️‍♂️ @einstein_chimige 🧠


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔔 #دلار تهران = 92,150

#سکه = 72,100,000

بازم وقت دیدنه این ویدئو شد.




در فضازمان نسبیت عام ، ذرات آزاد روی ژئودزیک حرکت میکنند ، روند کار به این شکل است که همه میدانهای نیرویی که روی ذرات اثر میکنند را شناسایی میکنیم ، سپس توسط کمی عملیات ریاضی تانسور انرژی آنها را مینویسیم و در سمت راست معادله میدان قرار میدهیم ، حالا با حل معادله میدان ، ضرایب متریک را بدست میاوریم و از این راه ضرایب کریستوفل و معادله ژئودزیک را بدست میاوریم ، نکته اینجاست که با روش تبدیل میدانهای نیرویی به تانسور انرژی و حل معادله میدان ، نیروها را هندسی میکنیم بدین ترتیب ذرات به ذراتی آزاد تبدیل میشوند که فقط بواسطه هندسه فضازمان حرکت میکنند ، حرکتهایی روی ژئودزیکها ...

پ.ن: هیچ میدان نیروی غیرکنسرواتیو در مقیاس کیهانی یا مقیاس کوانتمی نداریم

بنظر من کتاب نایتینگل یکی از بهترین منابع برای کسانی است که میخواهند خودشان نسبیت عام را یاد بگیرند ، کتابی مفهومی و خوشخوان ...



🏋‍♂ @einstein_chimige 🧠


پدیده های فیزیک کلاسیک عموما یا با مدل ذره ای توصیف میشوند و یا با مدل موجی ،،، ذرات در فضای اقلیدسی یا ریمانی با نقاط فضا مدل میشوند ولی امواج به فضای پیچیده تری برای توصیف نیاز دارند ، آنها در فضای تابعی زندگی میکنند ، یعنی فضاهایی که بینهایت بعد دارند و پایه های گستراننده فضا ، از جنس توابع هستند ... در مکانیک کوانتمی با موجود جدیدی که دارای هر دو خصلت موجی و ذره ای است طرف هستیم ، موجودی که گاه این است و گاه آن ... موجود کوانتمی با یک بسته موج در فضای هیلبرت مدل میشود ، طبق قضیه فوریه موجی که در یک ناحیه محدود میشود ، توسط مجموعه ای از توابع سینوسی توصیف میشود ، از اینرو عدم قطعیت در عدد موج و فرکانس ایجاد میشود ، اما طبق فرضیات پلانک و دوبروی هم عدد موج و هم فرکانس به ترتیب با تکانه و انرژی مرتبط هستند ، پس عدم قطعیتی که هایزنبرگ کشف نمود ، ریشه های ریاضیاتی اش را در نظریه فوریه دارد ...
کتاب فیزیک موج ، کتابی تحلیلی درباره خاستگاه معادله شرودینگر و معادله موج است ،،، کتابی عالی برای علاقمندان به مفاهیم فیزیک ...


🏋‍♂ @einstein_chimige 🧠


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
انسانی که کاملاً به عملکرد عالمگیر قانون علیت متقاعد شده است، حتی برای لحظه‌ای نمی تواند این ایده را بپذیرد که موجودی باشد که در جریان رویدادها دخالت می‌کند.

چنین موجودی هیچ فایده ای برای دین مبتنی بر ترس و به همان اندازه برای دین اجتماعی یا اخلاقی ندارد.

خدایی که پاداش می دهد و مجازات می کند برای او غیرقابل تصور است، به این دلیل ساده که اعمال انسان بر اساس ضرورت ظاهری و باطنی تعیین می شود، به طوری که در نظر خدا انسان نمی تواند بیشتر از یک جسم‌ بی جان(جماد) که‌ صرفاً مسئول حرکاتی است که متحمل می شود، مسئول باشد.

رفتار اخلاقی یک انسان باید به طور مؤثر مبتنی بر همدردی، آموزش و روابط اجتماعی باشد؛ هیچ مبنای دینی لازم نیست.

اگر انسان با ترس از مجازات و امید به پاداش پس از مرگ مهار شود، واقعاً در راه بدی قرار می‌گیرد.

آلبرت انیشتین

برگرفته از مقاله نیویورک تایمز، مذهب و علم، 9 نوامبر 1930

#فلسفه_علم
🏋‍♂ @einstein_chimige 🧠


#نسبیت
🏋️‍♂️ @einstein_chimige 🧠


تناقضات تفسیر کپنهاگی از مکانیک کوانتومی

#درک_کوانتوم_بدون_ریاضی
🏋️‍♂️ @einstein_chimige 🧠


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
#پست_فان_پنجشنبه_ها
🏋️‍♂️ @einstein_chimige 🧠


اصل عدم قطعیت هایزنبرگ، دیواری بود که فیزیک رو دو قسمت کرد، دوران پیش از کوانتوم یا کلاسیک و دوران پست مدرنِ عجایب کوانتومی یا فیزیک مدرن.

فیزیک کلاسیک شامل تمام چیزاییه که قبل از مکانیک کوانتومی اومدن، از جمله نظریه های حرکت نیوتون، نظریه نور مکسول و دو نظریه نسبیت انیشتین.

فیزیک کلاسیک جبرگراست، فیزیک کوانتوم پر از عدم قطعیت.

حرف هایزنبرگ از اصل عدم قطعیت این نبود که اگه کسی بخواد موقعیت یه جسم رو تعیین کنه، دقت اندازه گیریش حتما محدودیت داره.

مختصات نشون دهنده ی مکان یه ذره تو فضا رو میشه با هر درجه ای از دقت که دلمون بخواد تعیین کنیم. هایزنبرگ هیچ محدودیتی هم برای این که با چه دقتی میشه سرعت یه جسم رو اندازه گرفت، قائل نشد.

چیزی که هایزنبرگ ادعا کرد این بود که هیچ آزمایشی رو، هرچقدر پیچیده یا مبتکرانه، نمیشه طراحی کرد که مکان و سرعت رو همزمان با دقت یکسان اندازه بگیره.

چیزی که اصل عدم قطعیت میگه اینه:

هر تلاشی برای کم کردن عدم قطعیت مکانی، به ناچار عدم قطعیت سرعت رو اضافه میکنه و بالعکس.

شاید بپرسین دلیلش چیه!!!

به قول ریچارد فاینمن طبیعت اینطوری رفتار میکنه و همین که هست اگه خوشت نمیاد برو گمشو


قدما فلسفه را به دو بخش نظری و عملی تقسیم می کردند. فلسفه نظری شامل طبیعیات و ریاضیات و متافیزیک بود و فلسفه عملی شامل اخلاق و تدبیر منزل و سیاست می شد.

بدین ترتیب فیزیک متعلق به بخشی از فلسفه نظری موسوم به حکمت طبیعی بود.

گالیله وقتی می خواست به فلورانس برود درخواست کرد که عنوان رسمی او فیلسوف و ریاضیدان باشد.

نیوتون عنوان اصول ریاضی حکمت طبیعی را برای کتاب خود انتخاب کرد.

هنوز نیز در بعضی از دانشگاه های جهان(از جمله دانشگاه های اسکاتلند) علم را حکمت طبیعی می نامند.

#فلسفه_علم
🏋‍♂ @einstein_chimige 🧠


کلمه هندسه به انگلیسی می‌شه Geometry یعنی اندازه‌گیری زمین. کنایه‌ی قضیه اینجاست که وقتی اقلیدس واسه اندازه گرفتن مثلثا(زاویه‌هاش) روی سطح زمین به مشکل خورد، کشف کرد که هندسه‌ی اقلیدسی کار نمی‌کنه. دلیلش اینه که سطح زمین کره‌ست، نه صفحه.

هندسه کروی قطعا نقطه و‌‌ زاویه داره، ولی خیلی معلوم نیست چیزی که بتونیم خط مستقیم صداش کنیم، هم‌ داشته باشه. حالا ببینیم می‌تونیم یه حس و‌ معنایی از کلمات "خط مستقیم روی‌ کره" در بیاریم.

یه راه آشنا توی هندسه‌ی اقلیدسی اینه که یه خط مستقیم کوتاه‌ترین مسیر بین دو تا نقطه‌ست.
می‌شه مفهوم کوتاه‌ترین مسیر بین دو نقطه رو بسط داد به یه کره. فرض کنیم هدف ما اینه که کوتاه‌ترین مسیر هوایی ممکن بین مسکو و‌ ریودوژانیرو رو‌ پیدا کنیم. یه کره نیاز داریم، دو تا پونز و‌ کمی نخ. با گذاشتن پونزا روی مسکو و‌ ریو و‌ بستن نخ بهشون روی سطح کره می‌تونیم کوتاه‌ترین مسیر رو تعیین کنیم.

به این کوتاه‌ترین مسیرها، قوس بزرگ(دایره عظیمه) می‌گن، مثل خط استوا و نصف‌النهارها. اگه به این‌ها توی هندسه کروی خطوط مستقیم بگیم معنی می‌ده؟

واقعا مهم نیست که ما اسمشون رو چی بذاریم. موضوع مهم رابطه‌ی منطقی بین نقطه‌ها، زاویه‌ها و خط‌هاست.

چنین خط‌هایی غیر از کوتاه‌ترین مسیر بین دو نقطه، یه جورایی مستقیم‌ترین مسیرای روی کره هستن. اسم ریاضی درست چنین مسیرایی ژئودزیکه.

در حالی که ژئودزیک‌ها روی‌ یه صفحه مسطح، خط‌های مستقیم ابتدایی‌ان، ژئودزیک‌ها روی یه کره، قوس دایره‌های بزرگه.

تو هندسه‌ی مسطح زاویه‌های داخلی هر مثلثی رو جمع بزنیم دقیقا 180 میشه ولی اگه روی یه کره سه تا نقطه رو با ژئودزیک به هم وصل کنیم(مثلا سه تا کشور روی کره رو)، مثلث کروی تشکیل میشه که زاویه‌هاش کمی بزرگتر از روی صفحه میشه و‌ جمع زاویه‌هاش از 180 بیشتر میشه.

جمع زاویه‌های یه مثلث کروی همیشه بیشتر از 180 هست.

#فضا_زمان
🏋️‍♀️ @einstein_chimige 🧠


خلاصه مکانیک کوانتوم در صد و اندی سال اخیر

#درک_کوانتوم_بدون_ریاضی
🏋️‍♂️ @einstein_chimige 🧠


تو هندسه یا ریاضی وقتی میگیم یک فضایی متریک هست معنیش تقریبا سادس.

به ساده ترین بیان ممکن، وقتی فضایی متریک هست یعنی شما روشی دارید که می تونید فاصله هر دو نقطه تو اون فضا رو از هم حساب کنید.

یعنی فضای متریک، فضایی هست که شما فاصله هر دونقطه از اون رو توسط یک فرمول یا رابطه می دونید و می تونید بدست بیارید.(البته شروط ریاضی هم داره)

به طور مثال تو فضای اقلیدسی، شما فاصله هر دو نقطه رو میتونید به روش فیثاغورس بدست بیارید.(فاصله اقلیدسی)

یا مثلا تو فضای مینکوفسکی(سه بعد مکان و یک بعد زمان) روش خاص خودش رو داره.(فاصله مینکوفسکی)

در فضا-زمان انیشتین هم که همون فضای مینکوفسکی هست اما به همراه انحنا توسط جرم، به وسیله تنسور متریک و اجزای اون، هندسه نقاط، فاصلشون و سایر خواصشون رو بدست میاریم.

#نسبیت #فضا_زمان
🏋‍♂ @einstein_chimige 🧠


حضرت گالیله می فرماید:

یک کشتی چه در حال حرکت با سرعت ثابت باشد و چه در حال سکون باشد، اگر توپی را در آن از بالا به پایین رها کنید، توپ جلوی پای شما، مستقیم به زمین می افتد.

در حقیقت حضرت به ما نشان می دهد که کشتی چه در حال سکون و چه‌ در حرکت یکنواخت باشد، همه حرکات و همه پدیده های مکانیکی به شیوه یکسانی در آن رخ می دهند.

این خصوصیت را نسبیت نیوتونی یا گالیله ای می نامند.

#گالیله #نیوتون #نیوتن #نسبیت
🏋‍♂ @einstein_chimige 🧠


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
#فاینمن
🏋‍♂ @einstein_chimige 🧠


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
#پست_فان_پنجشنبه_ها
🏋‍♂ @einstein_chimige 🧠


طبق قانون دوم ترمودینامیک، سیستم همواره از بی نظمی کمتر به بی نظمی بیشتر تحول پیدا می‌کند. یا به عبارت دیگر، هر سیستمی از انتروپی کم به انتروپی زیاد تحول می‌یابد.

بنا به تعریف بولتسمان، انتروپی نشان‌دهنده تعداد روش‌هایی است که در حالت سیستم می‌تواند اتفاق بیفتد. به عبارت دیگر، انتروپی اندازه احتمالات مختلف جایگیری مولکول‌های یک سیستم است.

#انتروپی
🏋️‍♂️ @einstein_chimige 🧠

Показано 20 последних публикаций.