روزنامه دنیای اقتصاد


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Новости и СМИ


کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد
صاحب امتیاز: شرکت دنیای اقتصاد تابان
مدیر مسئول: علیرضا بختیاری
سردبیر: پویا جبل عاملی

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Новости и СМИ
Статистика
Фильтр публикаций


🔴 افزایش فساد در جهان؛ ایران دو پله سقوط کرد

🔹گزارش شاخص ادراک فساد ۲۰۲۴ نشان می‌دهد که فساد همچنان تهدیدی جدی برای ثبات جهانی است. در حالی که برخی کشورها در مبارزه با این پدیده موفق بوده‌اند، فساد در بسیاری از مناطق همچنان پابرجاست. میانگین جهانی امتیاز فساد روی عدد ۴۳ باقی مانده و دو سوم کشورها نمره‌ای کمتر از ۵۰ دارند.

🔹این گزارش همچنین نشان می‌دهد که فساد مانعی بزرگ برای مقابله با تغییرات اقلیمی است. سوءاستفاده از بودجه‌های زیست‌محیطی و نفوذ شرکت‌های بزرگ، اجرای سیاست‌های مؤثر برای کاهش بحران آب‌وهوایی را دشوار کرده است.

⚠️ بر اساس این گزارش، دانمارک، فنلاند و نیوزیلند کمترین فساد را دارند، در حالی که سودان جنوبی، سومالی و سوریه در قعر جدول قرار گرفته‌اند. ایران با امتیاز ۲۳ در رتبه ۱۵۱ قرار دارد و نسبت به سال گذشته دو پله سقوط کرده است.

🔹فرانسوا والریان، رئیس سازمان شفافیت بین‌الملل، فساد را عاملی برای تضعیف توسعه، گسترش خودکامگی و بی‌ثباتی جهانی دانسته و خواستار اقدامات فوری برای مقابله با این بحران شده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #فساد

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


هزینه های میلیون دلاری برای هیچ! / فرودگاه هایی که خاک می خورند

🔹در ایران تعدادی فرودگاه وجود دارد که به‌‌‌‌‌رغم صرف هزینه‌های سنگین ساخت، یا هیچ‌گاه به بهره‌‌‌‌‌برداری نرسیده یا کم‌‌‌‌‌استفاده هستند.

🔹این موضوع نه‌‌‌‌‌تنها منجر به هدررفت منابع مالی‌شده، بلکه مشکلات اقتصادی و مدیریتی دیگری را نیز به‌دنبال داشته‌است.

🔹یک‌پنجم فرودگاه‌های مسافری کشور کم‌استفاده یا متروک است.

🔹برخی فرودگاه‌‌‌‌‌های ایران با هزینه‌ای بالغ‌بر ۵۰۰‌میلیون دلار ساخته شده‌اند.

🔹ساخت بعضی از این فرودگاه‌‌‌‌‌ها بدون مطالعات اقتصادی و نیازسنجی دقیق انجام‌شده است.

🔹تنها با هزینه ساخت یکی از این فرودگاه‌‌‌‌‌ها می‌توان دست‌‌‌‌‌کم 100‌فروند هواپیمای پنج‌میلیون دلاری دست‌دوم اما کم‌‌‌‌‌کارکرد و مشابه نو وارد کشور کرد
ضعف در سیاستگذاری حمل‌ونقل، موجب شده بازدهی میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری چیزی نزدیک به صفر‌ باشد.

🔹در برخی موارد، حتی هزینه‌های نگهداری این فرودگاه‌‌‌‌‌ها از درآمد آنها بیشتر است.

🔹کارشناسان الگویی برای مولدسازی میلیون‌ها دلار سرمایه‌گذاری صورت‌گرفته در فرودگاه‌های کشور پیشنهاد می‌کنند که بازیگر آن «بخش خصوصی» است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #حمل_و_نقل #فرودگاه #فرودگاه_متروک

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


تصویر نوشته روی کارتابل سخنگوی دولت، در جلسه امروز هیات دولت

جرعه‌ای چون ریخت ساقی الست

بر سر این شوره خاک زیردست

جوش کرد آن خاک و ما زان جوششیم

جرعهٔ دیگر که بس بی‌کوششیم

📸 عکس توسط خبرنگار «دنیای اقتصاد» ثبت شد

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


🔹 سخنگوی دولت: ما اینترنت طبقاتی نداریم؛ من هم مثل شما وارد پلتفرم‌ها می‌شوم

فاطمه مهاجرانی، در جمع خبرنگاران:

🔹ما هم مثل دیگران به اینترنت وصل می‌شویم.

🔹دولت معتقد است بنابر حقوق شهروندی دسترسی به اینترنت و سکوها، به اینترنت طبقاتی معتقد نیستیم.

🔹همه کشورها برخی سکوها را بنابر ملاحظات محدود می کنند.

🔹فراموش نکنیم هر حق تحفظی فیلترینگ نیست.

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


رکوردشکنی‌های طلا در سایه نااطمینانی اقتصادی / طلا صعودی می ماند؟

🔹طلای جهانی در سال ۲۰۲۵ برای هشتمین بار رکورد تاریخی جدیدی را ثبت کرد و به سقف ۲۸۴۲ دلار رسید، اما پس از اصلاح قیمت، در سطوح پایین‌تری تثبیت شد.

🔹این افزایش ناشی از نگرانی‌های اقتصادی، سیاست‌های تجاری آمریکا و تمایل سرمایه‌گذاران به دارایی‌های امن است. برخی معامله‌گران برای سودگیری اقدام به فروش کردند، اما تحلیلگران همچنان روند صعودی طلا را محتمل می‌دانند.

🔹در کنار طلا، نقره نیز چشم‌انداز صعودی دارد و ممکن است مقاومت ۳۴ دلاری را بشکند. بازارهای جهانی نیز تحت تأثیر نااطمینانی اقتصادی هستند، اما شاخص‌های سهام آمریکا هنوز واکنش منفی شدیدی نشان نداده‌اند.

🔹تورم بالای آمریکا و ثبات نرخ بهره فدرال رزرو، جذابیت طلا را افزایش داده است. در شرایط فعلی، نااطمینانی اقتصادی و تنش‌های ژئوپلیتیکی، فلز زرد را همچنان به عنوان پناهگاهی امن برای سرمایه‌گذاران مطرح کرده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #طلا #قیمت_طلا

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


حماس «تا اطلاع ثانوی» گروگان ها را آزاد نمی کند

🔹یک سخنگوی حماس روز دوشنبه (۲۲بهمن‌ماه) گفت که حماس آزادی گروگان‌های اسرائیلی را که قرار بود این هفته از نوار غزه آزاد شوند، به تعویق انداخته و اسرائیل را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد.

🔹نخست‌وزیر اسرائیل دوشنبه‌شب در حال رایزنی با مشاوران ارشد خود بود و قصد داشت جلسه برنامه‌ریزی‌شده با کابینه امنیتی خود را به صبح روز سه‌شنبه (دیروز ۲۳بهمن) تغییر دهد.

🔹ترامپ هم شامگاه دوشنبه به حماس اولتیماتوم داد و گفت که اگر تمام گروگان‌های اسرائیلی تا ساعت۱۲ روز شنبه (۲۷بهمن) از غزه آزاد نشوند، توافق آتش‌بس باید لغو شود و «جهنم به پا خواهد شد.

🔹این اقدامات آتش‌بس ۶هفته‌ای توافق‌شده در ماه گذشته و نیز چشم‌انداز توافق درباره پایان دائمی جنگ را تهدید می‌کند.

🔹ترامپ هنگام امضای دستورات اجرایی در کاخ سفید در مقابل خبرنگاران گفت: «اسرائیل می‌تواند آن را لغو کند؛ اما از طرف من، شنبه ساعت۱۲ است. اگر آنها آزاد نشوند، جهنم‌ به پا می‌شود.»

🔹ترامپ در پاسخ به این پرسش که آیا منظور وی انتقام از سوی اسرائیل است، گفت: «خواهید فهمید و آنها نیز متوجه خواهند شد. حماس متوجه منظور من خواهد شد.»

🔹ترامپ در پاسخ به این پرسش که آیا او هرگونه دخالت ایالات متحده را بعد از ضرب‌الاجل روز شنبه را رد می‌کند یا خیر، گفت: «خواهیم دید که چه اتفاقی می‌افتد.» حماس و اسرائیل هر دو یکدیگر را به نقض جنبه‌های مختلف توافق آتش‌بس متهم می‌کنند.

🔹بیانیه حماس درباره به تعویق انداختن آزادی گروگان‌ها اندکی پس از انتشار کلیپی از مصاحبه فاکس نیوز منتشر شد که در آن ترامپ گفت که فلسطینیان اجازه بازگشت به غزه را نخواهند داشت و بر اساس طرح او، باید کل جمعیت جابه‌جا شود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #ترامپ #خاورمیانه #غزه

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

فروپاشی مرزها

👤 دکتر حمید قنبری؛ حقوقدان

✍️ حاکمیت ملی، اصلی که زمانی مقدس تلقی می‌شد، حالا بیش از هر زمان دیگری زیر سوال رفته است.

✍️ در گذشته، تغییر مرزها با توافقات رسمی و مذاکرات دیپلماتیک انجام می‌شد؛ اما اکنون، زور و قدرت نظامی تعیین‌کننده است. روسیه کریمه را اشغال کرد، چین تایوان را تهدید می‌کند، جنگ داخلی سوریه با دخالت آشکار قدرت‌های جهانی شکل گرفت و حالا در کنگو، یک کشور همسایه بدون ملاحظه، از شورشیانی حمایت می‌کند که تمامیت ارضی یک کشور مستقل را تهدید کرده‌اند.

✍️ روسیه دیگر حتی تلاش نمی‌کند ادعای احترام به استقلال اوکراین را حفظ کند، چین آشکارا به رزمایش‌های نظامی در آب‌های اطراف تایوان ادامه می‌دهد و قدرت‌های مختلف، بدون آنکه نگرانی جدی از سوی جامعه جهانی متوجه آنها باشد، درگیری‌ها را به‌شکلی هدایت می‌کنند که بیش از پیش مرزها را بی‌معنی جلوه دهد.

✍️ حتی آمریکا که در چند دهه گذشته خود را مدافع نظم بین‌المللی معرفی کرده بود، امروز با صراحت از امکان ضمیمه کردن دیگر سرزمین‌ها سخن می‌گوید.

✍️ وقتی رئیس‌جمهور آمریکا با جدیت از ایده خرید گرینلند یا حتی الحاق کانادا به ایالات متحده صحبت می‌کند، این تنها یک شوخی سیاسی نیست.

✍️ چنین سخنانی نشان می‌دهد که در بالاترین سطوح سیاست جهانی، مرزها دیگر آن خط قرمز غیرقابل‌عبوری نیستند که روزگاری تصور می‌شدند.

✍️ آنچه در سال۱۶۴۸ بنا شد، این بود که کشورها حق حاکمیت مطلق بر سرزمین خود دارند و هیچ قدرتی نباید با توسل به زور، مرزهای یک کشور دیگر را تغییر دهد.

✍️ این نظم، با وجود جنگ‌های متعدد، همچنان پایدار ماند؛ اما امروز شکاف‌هایی جدی در آن ایجاد شده است.

✍️ کشورهایی که توان نظامی و اقتصادی بیشتری دارند، دیگر خود را مقید به این اصول نمی‌بینند. تحولات اخیر نشان می‌دهد که این روند تازه در ابتدای راه است. زخم‌های کهنه‌ای که تصور می‌شد بسته شده‌اند، دوباره سر باز کرده‌اند.

✍️ اگر این روند ادامه یابد، دیگر هیچ کشوری نمی‌تواند مطمئن باشد که مرزهایش ثابت خواهند ماند. در چنین شرایطی، تنها یک پرسش باقی می‌ماند: کدام مرز، قربانی بعدی این بازی خواهد بود؟

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #تقسیم_جهان #مرزها #فروپاشی_مرزها #نئوامپرسیالیسم

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


🎧 پادکست صبحانه با دنیای اقتصاد / چهارشنبه 24 بهمن 1403

#پادکست_صبحانه

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


🎙 پادکست «صبحانه با دنیای‌اقتصاد» هر صبح «خلاصه مفید» از تیترهای منتخب صفحه اول روزنامه را برای شما شرح می‌دهد تا «راحت‌تر از گذشته» بتوانید وارد صفحات شوید و محتواهای مورد علاقه‌تان را دنبال کنید

✍️ جهان بین چه کسانی تقسیم می شود؟

▶️ در پست بعدی گوش کنید👇

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


درب خروج در همه بازارها

🔺همگام با رشد سریع قیمت‌ها در بازارهای دارایی اما روز گذشته سکانس جدیدی از «نمایش فروشندگان و سقوط شاخص‌ها» رقم خورد.

🔺بورس ریخت، دلار با عقبگرد ۴کانالی در بالای سطح ۸۸هزار تومان معامله شد. سکه طلا نیز کاهش ۴میلیون تومانی را ثبت کرد.

🔺«موج خروج پول» و «عرضه‌های گسترده» از یک سیگنال مهم پرده برمی‌بردارد: «عدم قطعیت‌ها» معامله‌گران را به ورطه «احتیاط حداکثری» کشانده و روحیه ریسک‌گریزی سرمایه‌گذاران را تشدید کرده است. این در حالی است که ابهامات مهمی پیرامون سرنوشت بازارها پرسه می‌زند.

🔺در سوی دیگر اقبال به سمت پناهگاه‌های امن و کم‌ریسک همانند دلار و سکه افزایش یافته است. فعالان اقتصادی دلار 93هزار تومانی را هم دیدند و روز گذشته اسکناس آمریکایی مجددا به کانال 88هزار تومان سقوط کرد.

🔺جهش بی‌سابقه در بازارهای ارز و سکه سبب شد تالار شیشه‌ای سهام خروج پول قدرتمند را به نظاره بنشیند. در معاملات روز گذشته مبلغی به میزان 2هزار و 392میلیارد تومان از گردونه معاملات سهام خارج شد. آمارها نشان می‌دهد رقم مذکور بیشترین میزان خروج پول حقیقی در 21 ماه گذشته محسوب می‌شود.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


مرکز پژوهش‎های مجلس: بودجه صندوق‌های بازنشستگی در بودجه در سال 1404، 71درصد رشد کرده است

🔹بررسی‌های یک پژوهش نشان می دهد که اعتبار در نظر گرفته شده برای صندوق‌های بازنشستگی در سال 1404 نسبت به سال جاری رشد 71 درصدی را تجربه کرده و به حدود 777 هزار میلیارد تومان رسیده است.

🔹این مبلغ معادل 17.1 درصد مصارف بودجه عمومی سال آینده است. در سال‌های گذشته یکی از مهمترین ریشه‌های نابسامانی‌های اقتصاد کلان و تورم‌های بالا و مزمن، کسری بودجه فزاینده دولت بوده است. در چنین شرایطی بحران صندوق‌های بازنشستگی نیز موجب شده تا وابستگی آن‌ها سال به سال به بودجه عمومی دولت افزایش یابد.

🔺افزایش وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به صندوق‌های دولت از 2 جنبه زیان بار است. ابتدا آنکه با افزایش تعهدات دولت در زمینه پرداخت حقوق بازنشستگان، منجر به تعمیق کسری بودجه شده و نتایج این مسئله مانند تورم زندگی بازنشستگان را تحت تاثیر قرار می دهد.

🔺از سوی دیگر این وابستگی موجب می شود تا صندوق‌ها به دلایلی مانند محدودیت‌های مالی دولت، توانایی افزایش حقوق بازنشستگان متناسب با تورم را نداشته باشند.

🔹 این در حالی است که اگر صندوق‌ها مستقل باشند و سرمایه‌گذاری‌های سودآوری داشته باشند، می‌توانند از دارایی‌های خود برای تنظیم افزایش مستمری‌ها استفاده کنند و قدرت خرید بازنشستگان را حفظ کنند.

🔹 در شرایط فعلی، بسیاری از بازنشستگانی که باید بر اساس میزان حق بیمه‌ای که در سال‌های گذشته پرداخت کرده‌اند، حقوق بازنشستگی خود را از صندوق مربوطه دریافت کنند، مجددا به حقوق بگیر دولت تبدیل شده‌اند.

🔹 به همین دلیل انجام اصلاحات ساختاری با هدف کاهش وابستگی این صندوق‌ها به بودجه با توجه به افزایش جمعیت سالمندان در آینده ضروری به نظر می رسد.

#دنیای_اقتصاد #صندوق_های_بازنشستگی #بودجه

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


مردم به دنبال بازارهای سر به راه

🔺دنیای اقتصاد: بررسی وضعیت بورس تهران از یک موضوع مهم پرده برمی‌دارد: جریان تقاضا به طور کامل از بازار سهام رخت بربسته است. در واقع ناامیدی از بازگشت رونق به صحنه معاملات در کوتاه مدت، موجب افزایش عرضه و خروج گسترده پول از بازار مذکور شده است.

🔺در چنین شرایطی سهامداران خرد ترجیح می‌دهند؛ پول خود را از بازار سهام خارج کنند و ردپای بازدهی را در دیگر بازارها جست و جو کنند.از سویی در یک ماه اخیر رشد دلار توافقی متوقف شده و با توجه به این که نرخ موثر بر سود شرکت‌ها همین دلار توافقی است؛ بازار از این محل نیز محرک مثبتی را دریافت نمی‌کند.

🔺فعالان اقتصادی حتی دلار 93 هزار تومانی را هم دیدند؛ اما دلار توافقی همچنان حوالی 67هزارتومان مورد معامله قرارمی‌گیرد. جبران این فاصله، می‌تواند اثرات مثبت قابل توجهی را بر بازار سهام بگذارد.

🔺مقایسه بازدهی بازارهای موازی با بورس تهران در مقطع کنونی حکایت از جاماندگی قابل توجه بازار سهام دارد. تا پایان معاملات روز سه‌شنبه 23 بهمن، رشد 45.5 درصدی در قیمت اسکناس آمریکایی به ثبت رسیده است؛ سکه امامی 91درصد بر ارتفاع خود افزوده‌ است.

🔺نیم سکه با رشد 77 درصدی همراه شده است و ربع سکه 48 درصد افزایش را به ثبت رسانده است و نهایتا هر گرم طلای 18 عیار نیز با رشد 93 درصدی همراه شده است.

🔺اعداد و ارقام مذکور در بازار ارز، طلا و سکه در حالی به ثبت رسیده که بورس طی این مدت موفق به کسب بازدهی 27 درصدی در شاخص کل شده و شاخص هم‌وزن بورس هم فقط 16 درصد بر ارتفاع خود افزوده است.

🔺در معاملات روز سه‌شنبه حتی صندوق‌های اهرمی نیز با خروج پول 86 میلیارد تومانی همراه شدند و هزار و 66 میلیارد تومان پول حقیقی از 50 شرکت بزرگ بازار سهام خارج شد.

🔺با توجه به شرایط مذکور طبیعی است که افراد برای در امان ماندن دارایی‌های خود بازارهای کم ریسک را به عنوان پناه امن انتخاب کنند. در معاملات امروز بورس بیش از دو همت پول حقیقی از گردونه معاملات سهام خارج شد.

#دنیای_اقتصاد #بورس

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


🔴 صفحه اقتصادی
بیست‌وسوم بهمن‌ماه

🎧 پادکست «صفحه اقتصادی» به مرور گزیده‌ای از مطالب «هفته‌نامه تجارت فردا» می‌پردازد.

🔹 در صفحه امشب باز هم مطلبی درباره پرونده کرسنت را مرور می‌کنیم. این مطلب با عنوان «ریشه اشتباهات بزرگ»، مصاحبه‌ای است با علی شمس اردکانی که در شماره 580 تجارت فردا منتشر شده است.

👤«صفحه اقتصادی» را یکشنبه تا چهارشنبه، ساعت ۲۲:۳۰ با امیررضا عبدلی، در «دنیای اقتصاد» بشنوید.

#صفحه_اقتصادی

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


روحیه فوق‌العاده‌ای در همه ایجاد شده بود

👤 علینقی عالیخانی، معروف به معمار توسعه اقتصادی ایران پیش از انقلاب:

🔹خاطرم می‌آید روزی که شاه آن نطق معروف را در قم پیش از رای‌گیری ششم بهمن کرد... اگر اشتباه نکنم، روز جمعه بود، به هر حال یک روز تعطیلی بود چون من رفته بودم شهریار، پهلوی پدرم. پدرم کشاورز بود. باغ‌داری می‌کرد و روزهای تعطیلی اگر می‌توانستم با خانواده آنجا می‌رفتیم و بقیه افراد خانواده نیز آنجا جمع بودند.

🔹هیچ‌وقت ما حوصله گوش کردن به رادیو تهران و خبرهای ایران که فوق‌العاده خسته‌کننده و بی‌ربط بود را نداشتیم. آن روز خاطرم می‌آید که همه خانواده در سکوت مطلق مشغول گوش دادن به این سخنرانی بودیم که استثنایی بود. شاه در نهایت زبردستی صحبت کرد و همه را تحت‌تاثیر قرار داد.

🔹روحیه فوق‌العاده‌ای در همه ایجاد شده بود. پدرم خودش بهره‌ای از اصلاحات ارضی نمی‌برد، ولی همیشه به ما می‌گفت که این سیستم ناعادلانه باید یک روزی از بین برود. پدرم چند روز بعد هم برایم تعریف کرد که در روز ششم بهمن، در روستاهای کوچک منطقه شهریار که صندوق نداشتند، خود روستاییان کامیون کرایه می‌کردند و با کامیون می‌رفتند به نزدیک‌ترین صندوق که رای بدهند، از جمله در تمام املاک وقفی✍️

✔️ توضیح: برای خواندن قسمت های قبلی این سلسله گفتگوها و یافتن ارتباط بین آنها، هر پست روی پست قبلی ریپلای شده است

#دنیای_اقتصاد #عالیخانی #تاریخ_شفاهی

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


بورس هم تعطیل شد

🔹قادر معصومی خانقاه ،مدیر نظارت بر بورس ها: در خصوص تعطیلی روز چهارشنبه با توجه به تعطیلی ادارات و مدارس و بانک‌های تهران ، تمامی بورس ها در این روز تعطیل خواهند بود.

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


امروز در اقتصاد ایران چه گذشت؟ آرامش پس از طوفان در بازار طلا و ارز؟

🔺دنیای اقتصاد: پس از جهش‌های پیاپی، امروز بازار طلا و ارز نفسی تازه کرد. قیمت طلا به ۶.۳۹۵ میلیون تومان رسید و دلار هم به کانال ۸۸ هزار تومان برگشت. اما آیا این به معنای پایان نوسانات است؟

🔺دلایل این اصلاح قیمتی را می‌توان در چند نکته خلاصه کرد:

🔺رشد شدید روزهای قبل که بازار را بیش از حد داغ کرده بود.

🔺احتمال ورود بانک مرکزی برای کنترل هیجانات.

🔺اصلاح طبیعی قیمت‌ها، هرچند هنوز سایه ریسک‌های سیاسی بر بازار سنگینی می‌کند.

🔺پس، کاهش امروز را نباید با تغییر روند اشتباه گرفت. بازار همچنان در حال رصد تحولات است و هر اتفاقی می‌تواند بازی را تغییر دهد.

🔺در ادامه نگاهی به روند بازارها و اقتصاد در روزی که گذشت خواهیم داشت.

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


قیمت مسکن در منطقه اداری تهران

🔹خلوتی محله‌‌‌های منطقه ۶ در ساعات شبانگاهی نسبت به مثلا مناطق ۴ و ۵ که بافت مسکونی‌‌‌شان بیشترین است، بیانگر برتری ساختمان‌‌‌های اداری نسبت به مسکونی در این منطقه است.

🔹میانگین «قیمت پیشنهادی» واحد مسکونی در فایل‌‌‌های موجود برای فروش در منطقه ۶ رقمی معادل ۱۳۳میلیون تومان در مترمربع است.

🔹در منطقه ۷ نیز متوسط «قیمت پیشنهادی» ۱۲۰ میلیون تومان در مترمربع ارزیابی می‌‌‌شود.

🔹تعداد فایل فروش در این دو منطقه تا حدودی زیادتر از سایر مناطق است.

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


بدیهی‌‌‌ترین نماد حکمرانی موفق یا ناموفق چیست؟

🔹چطور می‌‌‌توان فهمید یک نظم اجتماعی به‌درستی کار می‌کند و یک بافت دیگر بیمار و دارای مشکل است؟

🔹پاسخ به این سوال اگرچه سخت است، اما اگر در قالب این‌‌‌جهانی و زمینی به آن نگاه شود، ما را به نقطه درست می‌‌‌رساند.

🔹بنابراین اگرچه از نظر هر متفکر و پژوهشگری ممکن است یک پاسخ خاص به این پرسش داده شود، اما خط مشترک بحث عامه مردم احتمالا رفاه، ثروت و شادکامی است.

🔹اگر تا پیش از مدرنیته انسان تنها به دنبال پذیرش هر آنچه داشت بود، انسان مدرن بی‌صبرانه به دنبال تغییر داشته‌هایش به مقداری بیش از پیش بوده است.

🔹برای همین اگر انسان پیشین در مواجهه با رودخانه‌ای، در کنار آن می‌نشست و گذر عمر را نظاره می‌کرد، انسان مدرن در مواجهه با آن با احداث توربین‌هایی از رودخانه برق تولید می‌کند.

✔️ پرونده امروز «باشگاه اقتصاددانان» به همین بهانه تهیه شده و چرخی در فضای حکمرانی و نسبت آن با تولید ثروت زده است👇

🔗اینجا بخوانید

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


🎧هر روز در تریبون بورس، تازه‌ترین تحلیل‌ها و گزارش‌های پایان بازار سهام را بشنوید.

⏰ عصرها ساعت ۱۹ در «دنیای اقتصاد»

👤بهرنگ شادرو، کارشناس بازار سرمایه

همچنین در برنامه امروز «پروانه کبره»، خبرنگار بازار سرمایه، به بررسی اتفاقات مهم بازار سهام می‌پردازد.

#تریبون_بورس

✅ کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com


گوگل رسما نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر داد

🔹️اپلیکیشن Google Maps رسماً نام "خلیج مکزیک" را به "خلیج آمریکا" تغییر داد. این تغییر بر اساس فرمان اجرایی دونالد ترامپ در روز آغاز ریاست‌جمهوری‌اش انجام شد. او همچنین تصمیم دولت اوباما برای تغییر نام کوه مک‌کینلی به دنالی را لغو کرد و این اقدامات را بخشی از احیای "افتخار آمریکا" دانست.

🔹از این پس، کاربران آمریکایی در گوگل مپس نام "خلیج آمریکا" را خواهند دید، درحالی‌که کاربران مکزیکی همچنان "خلیج مکزیک" را مشاهده می‌کنند./مهر

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

Показано 20 последних публикаций.