اندیشکده خرد


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


امیر دبیری مهر
پژوهشگر علوم انسانی
رییس موسسه‌مطالعات سیاسی‌و رسانه ای
«اندیشه و قلم »
تماس با ادمین
@amirmedya
www.dabirimehr.ir

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


‏باسمه تعالی

‏اصل ۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران :
‏تشکیل اجتماعات و راهپیمایی ها بدون حمل سلاح,به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد ازاد است"

‏والسلام

https://t.me/andishkadeye_kherad


‏نشانه اقتدار حقیقی هرنظام سیاسی دیده نشدن و درحاشیه و پنهان بودن نیروهای نظامی و امنیتی و انتظامی است اما نمایش و‌ تظاهراقتدار به بهانه امنیت چیزی نیست جز وجود ترس و نگرانی در لایه های تصمیم گیری . علم و تاریخ و تجربه می گوید تسلیم در برابر مردم تنها راه خروج از این بن بست است

https://t.me/andishkadeye_kherad


صفات علمای! آخر الزمان از لسان پیامبر اکرم (ص)

قالَ رَسُولُ اللهِ صَلّى اللهُ عَليه وَ آلهِ: سَيأتِي في آخِرِ الزَّمانِ عُلَماءُ يُزَهِّدُونَ فِي الدنيا و لا يَزهَدُونَ، و يُرَغِّبونَ في الآخِرَةِ و لا يَرغَبُونَ، و يَنهَونَ عنِ الدُّخولِ علَى الوُلاةِ و لا يَنتَهُونَ، و يُباعِدُونَ الفُقَراءَ و يُقَرِّبونَ الأغنياءَ، اُولئكَ هُمُ الجَبّارُونَ أعداءُ اللّهِ.
(الکافی‌، ج ۲، ص ۱۱۷ و تنبيه الخواطر، ج ۱، ص ۳۰۱)

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرمود: 
به زودى در آخر الزمان علمايى می‌آيند كه مردم را به دل بركندن از دنيا می‌خوانند، اما خود زهد نمی‌ورزند،
به آخرت ترغيب می‌كنند و خود بدان رغبت نمی‌كنند،
از وارد شدن به دستگاه حكمرانان نهى می‌كنند، اما خود از اين كار خوددارى نمی‌ورزند،
از تهيدستان دورى می‌كنند و به ثروتمندان نزديك می‌شوند، اينان همان جبّارانِ دشمن خدا هستند.

https://t.me/andishkadeye_kherad

301 0 10 1 10

با جلوهٔ رخسار تو sunshine چه حاجت

در محضر دیدار تو online چه حاجت

در شیوهٔ عشاق چه حاجت به
بهانه

عشقت شده دائم به valentine چه حاجت

ناصر سرمدی

بی بهانه ولنتاین پیوسته به
یکدیگر عشق بورزیم روز عشاق مبارک


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
پاسخ دکتر امینی به مدیرانی که یک شبه ۹ استاد از جمله ایشان را بازنشسته اجباری کردند و البته به همه مدیران غیر فرهنگی که بر محیط های دانشگاهی سلطه داشته و با بی شرمی به حذف استادان با سواد و فاضل و مستقل ‌‌شجاع مشغول هستند.


یکی ابلهی شب چراغی بجست
که بی او نشد عِقد پروین درست
خری داشت آن ابله کوردل
به جان خودش، جان خرمتصل
چنان شب چراغی که ناید به دست
به خواری بر آن گردن خر ببست
من آن شب چراغ شهنشاهیم
که روشن کن ماه تا ماهیم
مرا لیکن این بخت ابله شعار
چنان بسته بر گردن روزگار

https://t.me/andishkadeye_kherad




این چراغ گازی ها در همه خانه های ایرانی ها در دهه شصت و‌دوران جنگ وجود داشت .آن سالها برق زیاد می رفت مردم عادت داشتند از این چراغ ها برای روشنایی در ساعات متوالی استفاده می کردند.بعد از جنگ با بازسازی زیر ساخت‌ها بساط این چراغ ها از خانه ها جمع شد . به نظر میاد با وضعیت برق و گاز در کشور سازندگان خانه و آپارتمان باید دوباره این چراغ گازی ها را نصب کنند اما مشکل این است که دیگه گاز هم نداریم !!!

پی نوشت :
با این سرعت پیشرفت در همه حوزه ها ، به شدت نگران حس عقب ماندگی و تحقیر در کشورهایی مثل ژاپن و چین و کره جنوبی و فنلاند و سوسیس و المان و نروژ هستم !!!

https://t.me/andishkadeye_kherad


قطعی برق در مناطق وسیعی از تهران

از ساعاتی پیش برق مناطق وسیعی از تهران از شمال تا جنوب و شرق و غرب قطع شده
در تماسی که با مناطق مختلف گرفتم ظاهرا خیلی از مناطق تهران دچار قطعی برق شدند.
تاکنون درباره علت آن هیچ توضیحی داده نشده


نوسان گیری از قیمت سکه و دلار به سبک دولتی!!!

مقامات محترم بانک مرکزی و وزارت اقتصاد برای تنویر افکار عمومی توضیح دهند که دولت محترم در رشد بی رویه قیمت دلار و سکه در یک ماه اخیر و افت قیمت ان در امروز بدون اینکه اتفاق سیاسی خاصی افتد هیچ نقشی نداشته و خدای نکرده و زبانم لال نوسان گیری برای جبران کسری بودجه و درآمد زایی نکرده اند.

https://t.me/andishkadeye_kherad


چرا ناگهان مذاکره ممنوع شد؟

امیر دبیری مهر
منبع : روزنامه النهارالعربی چاپ بیروت

با وجودی که درهفته های اخیرفضای خوش بینانه ای درایران برای مذاکره ایران وامریکا شکل گرفته بود موضع گیری شدید وصریح ایت الله خامنه ای درهفتم فوریه علیه هرگونه مذاکره با امریکا٬ جامعه ایران وناظران بین المللی را در بهت وحیرت فرو برد. رهبر جمهوری اسلامی دردیداربا فرماندهان نیروهای هوایی ارتش ایران مذاکره با امریکا را شرافتنمندانه و عقلانی وهوشمندانه ندانست ورسما به همه حدس وگمان ها دراین خصوص پایان داد. این در حالی است که رهبرایران چند هفته قبل درخصوص  مذاکره با امریکا به دولت چراغ سبز نشان داده بود . بازار ایران بلافاصله  تحت تاثیرسخنرانی ایت الله خامنه ای قرارگرفت و قیمت دلار و طلا در روز تعطیل به شدت افزایش یافت .در فضای رسانه ای  هم ایرانیان بطور کلی مواضع متفاوتی اتخاذ کردند که در ۴ دسته زیر قابل دسته بندی است.
گروه اول کسانی بودند که خواستاراستعفای مسعود پزشکیان رییس جمهورایران شدند به نظر اینها پزشکیان بدون مذاکره با امریکا ورفع تحریم ها نمی تواند به وعده های خود عمل کند و بهتراست از قدرت کناره گیری کند.
گروه دوم ازموضع رهبرایران انتقادکردند که درتصمیمات وسیاستهای خود به معیشت واقتصاد مردم انچنان که باید توجه نمی کند و این موضع    نیز موجب تشدید فشارهای اقتصادی خواهد شد.
گروه سوم اقلیت مخالف مذاکره با امریکا هستند که با ابراز خوشحالی از موضع گیری رهبری این سخنان را فصل الخطاب خوانده و حتی حسین شریعتمداری مدیر روزنامه کیهان٬ طرفداران مذاکره با امریکا را احمق و خاین خواند. در نمازهای جمعه هم علیه محمد جواد ظریف معاون رییس جمهور ایران که نماد طرفداری از مذاکره با امریکاست ناسزا و شعارهای تندی داده شد و امام جمعه تهران از معترضین تشکرکرد.
دسته چهارم هم کسانی بودند که سعی کردند سخنان رهبری را اینگونه تفسیر کنند که این سخنان مکمل مواضع قبلی است و برای این مطرح شده که دست دولت برای مذاکره باز باشد تا بتواند امتیاز بیشتری بگیرد. مواضع برخی ازمقامات دولتی از جمله رییس جمهور و وزیر امور خارجه ایران در حمایت از سخنان رهبری نیز درهمین چارجوب ارزیابی می شود.
 
فارغ از این دسته بندی ها یک مساله برای کارشناسان مشخص بود و اینکه به رهبرجمهوری اسلامی اطلاعاتی رسیده که منجر به این موضع گیری صریح و شدید الحن شده .بویژه که ایت الله خامنه ای سخنرانی خود را خارج ازعرف همیشگی دررو جمعه انجام داد در حالی که دیدارهای رسمی رهبر ایران در بیت رهبری چهارشنبه ها انجام می شود  برخی حدس زدند این اطلاعات مربوط به دیدار نتانیاهو و ترامپ در واشنگتن بوده و احتمالا از طریق روسیه به ایران منتقل شده برخی نیز احتمال دادند ترامپ پیامی را از طریق واسطه هایی مثل عمان به رهبر ایران منتقل کرده است. 
در این فضای حدس و گمان بود که محمد باقر قالیباف رییس مجلس اعلام کرد ترامپ دریادداشت مربوط به تشدید تحریم هاعلیه ایران خواستار توقف فعالیتهای هسته ای ٬ ساخت موشک وسلاحهای نامتقارن ونامتعارف نظامی شده. به تعبیر قالیباف این پیشنهاد یعنی ترامپ می خواهد ایران را کاملا خلع سلاح کند. 
با این اظهارات مشخص شد که علت موضع شدید اللحن رهبر ایران علیه مذاکره با امریکا چه بوده  البته به نظر می رسد این نظر ترامپ غیر از یادداشت مورد اشاره ٬از کانالهای دیگر نیز  به رهبر ایران رسیده باشد. 
درنتیجه در این شرایط دو وضعیت در اینده نزدیک  روابط ایران و امریکا قابل تصوراست: اول تغییرموضع ترامپ ازدرخواست خود وکاهش انتظار از ایران با هدف کشاندن ایران به پای میز مذاکره و ارایه امتیازهای جذاب به ایران 
وضعیت دوم رویارویی ایران و امریکاست که درفازاول تشدید تحریم ها بویژه علیه فروش نفت ایران است و درفاز دوم بازگذاشتن دست اسراییل برای اقدامات نظامی علیه تاسیسات هسته ای ایران با حمایت امریکاست. یعنی همان چیزی که اسراییل سالهاست به دنبال آن است تصمیم امریکا برای فروش بمبهای سنگر شکن در روزهای اخیر در همین راستا ارزیابی می شود.

https://t.me/andishkadeye_kherad




تاب آوری باشکوه

حامد پاک طینت

برای نگاشتن این متن چندین روز با خود کلنجار رفتم و از بابت نوشتنش اطمینان نداشتم اما سرانجام اینگونه خود را قانع کردم که شاید انتشار آن به عنوان یک تحلیل از آینده نه تنها برای فعالان اقتصای کشور بلکه بیش از آن برای مسئولین و اولیای ایران که در لحظه تصمیم گیری تاریخی این کشور قرار گرفته اند روشنگر و شاید کمک کننده باشد

این نوشته متمرکز بر محاسبه توان تاب آوری کشور و امکان سنجی اداره امور با فرض استمرار مسیری است که با واژه فشار حداکثری شهرت پیدا کرده و چند روزی است که آغاز شده است.

شاید بد نباشد اول تکلیفمان را با واژه فروپاشی اقتصادی که این روزها زیاد می شنویم و می خوانیم روشن کنیم. چنین واژه ای در مراجع و مقالات دانشگاهی فاقد Definition علمی است لیکن اگر مقصودمان از بکارگیری چنین واژه ای بروز ابَر تورم، عدم امکان خدمات رسانی سیستم بانکی، بحران پول ملی، سقوط آزاد سرمایه گذاری و تولید ناخالص ملی، سونامی بیکاری، ناتوانی دولت از ارائه خدمات عمومی و اختلال جدی در زنجیره تامین باشد، بله چنین چیزی تعاریف دقیق علمی دارد و در کشورهایی بروز کرده است. پرسش میلیون دلاری این است که چقدر امکان بروز چنین جهنمی برای کشور وجود دارد یا پرسش دقیق تر و علمی تر آنکه با فرض استمرار فشار حداکثری و ثابت بودن تمام متغیرها چقدر زمان لازم است تا ایران به چنین جهنمی تبدیل شود

به فرض رسیدن صادرات نفت ایران به زیر ۴۰۰ هزار بشکه در روز و نه رسیدن به عدد صفر یعنی مطابق فرضیه ای که مسئولین وزارت نفت دارند کشور با سقوط درآمد ۳۰ میلیارد دلاری و دولت با از دست دادن ۴۰% از درآمدهایش مواجه خواهد شد. چنین وضعیتی می تواند تا تابستان سال ۱۴۰۴ کشور را با تورم کالایی ۱۰۰% مواجه کند و البته در این شش ماه دولت با استفاده از امکانات و ذخایر بسیار نازل ارزی خود، تامین کالایی مورد نیاز کشور از طرق غیررسمی و شبه قاچاق از مسیر چین و به خصوص روسیه و تبادل محدود با رمزارز و البته کاملا به شکل دولت محور میسر خواهد کرد و ضمن کاهش جدی هزینه ها به شرط عدم مخالفت نهادهای ذینفع شرایط را به شکل تقریبا مشابه دوران جنگ اداره می کند. در بخش خصوصی اما از عید نوروز و آغاز سال جدید عدم تمدید قراردهای کارگری آغاز میشود و در انتهای تابستان ما شاهد سونامی بیکاری خواهیم بود.

با سپری شدن تابستان و تهی شدن امکانات و ذخایر بانک مرکزی دوره ابرتورم آغاز میشود. متاسفانه همزمانی این تاریخ با شروع احتمالی مکانیزم ماشه، کشور را وارد مرحله بحران جدی خواهد کرد.

شش ماهه دوم سال با این شرایط، کشور تورم مشابه آرژانین یعنی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰% را تجربه می کند و بسیاری از واحدهای تولیدی و خدماتی از توجیه اقتصادی خارج می شوند.

بروز ناآرامی های اجتماعی بسیار جدی از این زمان آغاز میشود و بخشی از خدمات عمومی به ویژه در حوزه بهداشت و درمان و حمل و نقل مختل خواهد شد. این دو عامل به تنش های اجتماعی خواهد افزود.

پایان شش ماهه دوم زمانی است که فروش غیرنفتی کشور نیز مختل شده، دولت ناتوان از ارائه خدمات عمومی و تامین هزینه ها ناچار به اداره ونزوئلایی کشور می شود و مردم زندگی کاملا کوپنی را تجربه خواهند کرد.

تنش ها و ناآرامی های اجتماعی به ناامنی های اجتماعی توسعه و تسری یافته و در این مرحله با افت ۲۰% تولید ناخالص ملی شاهد دلار بالاتر از ۱.۵ میلیون تومان خواهیم بود!

اگر مقصود از بکارگیری واژه فروپاشی اقتصادی چنین جهنمی است بله در آن مقطع زمانی و البته به شرط ثابت بودن متغیرهای سیاسی چنین سناریویی پیش روی ماست

نباید تردید کرد که اتاق فکر اقتصادی ترامپ این محاسبات را دقیق و مرحله به مرحله انجام داده و وارد این بازی شده است. پرسش بزرگ این است که آیا ما هم با حساب و کتاب تصمیم به ورود به چنین بازی گرفته ایم یا غیر از این است


⭕️ چرایی موضع گیری ایت الله خامنه ای علیه هرگونه مذاکره با امریکا

📝 منبع : روزنامه النهارالعربی به قلم امیر دبیری مهر

با وجودی که درهفته های اخیرفضای خوش بینانه ای درایران برای مذاکره ایران وامریکا شکل گرفته بود موضع گیری شدید وصریح ایت الله خامنه ای درهفتم فوریه علیه هرگونه مذاکره با امریکا٬ جامعه ایران وناظران بین المللی را در بهت وحیرت فرو برد. رهبر جمهوری اسلامی…

https://www.dabirimehr.ir/?p=9446


‏پیشنهاد می کنم مدیران ‌و مسوولان برای نشان دادن اخلاص خود در مسیر ⁧ #مقاومت_حداکثری ⁩ پیشگام شده و از اول اسفند ۱۴۰۳ رسما از گرفتن حقوق و‌مزایا و حق مسکن و‌خوارو‌بار بالای ۳۰ میلیون تومان خودداری کرده و بجای خودروهای دولتی مانند اکثر ملت از خودروهای عمومی استفاده و
خانه های سازمانی را به طبقات ضعیف واگذار کنند.
‏تا انشالله ملت هم‌به تاسی از مقامات ساده زیست و صادق ، قدرت تحمل فشارهای اقتصادی را تا پیروزی حق علیه باطل داشته باشند. انتظار از نمایندگان مجلس انقلابی این است که درصورت نیاز طرحی هم برای قانونی کردن این پیشنهاد ارایه دهند

https://t.me/andishkadeye_kherad

2.2k 0 38 13 54



‏ملت ها فقر و وضعیت جنگی و‌ناامیدی
‏و اینده مبهم را می توانند تحمل کنند اما اینکه این حقایق انکار و گفته شود قوی هستیم را توهین به شعور و حیثیت خود می دانند‌ زیرا در این توهم هیچ عزمی برای بهبود و ساختن اینده وجود ندارد.
‏پی نوشت :
‏منظورم امریکا و المان و سوسیس و دانمارک و..است!

https://t.me/andishkadeye_kherad


‏امروز فردی درجمعی از من پرسید شما که از مذاکره با امریکا حمایت می کنید چشمانتان را بر بدعهدی و خوی استکباری و ستمهای سیاست مداران امریکایی به ایران بستید ؟ ‌پاسخ دادم بعید می دانم مخالفین مذاکره ۱۰ درصد من از تاریخ روابط ایران و امریکا اطلاع داشته باشند و به اندازه بنده ماهیت
‏استکباری امریکا را بشناسند . اما بحث من این است که هنر سیاست و دیپلماسی مذاکره با همین گونه دولت‌ها برای کندن موی خرس است وگرنه اصغر اقا لبنیاتی سر کوچه ما هم بلده با گینه و بورکینافاسو و یمن و سودان مذاکره کنه و اسمش را بگذاره سیاست خارجی ..با صلوات جمعیت ختم به خیر شد

https://t.me/andishkadeye_kherad

2k 0 32 2 53

شبیه سازی سیاست آمریکا در قبال آلمان و ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم

امیر دبیری مهر

اینطور که گفته شده ترامپ در پیامی رفع تحریم های ایران را به خلع سلاح هسته‌ای و موشکی پیوند زده و همین مساله موجب واکنش شدید و صریح مقامات ایرانی شده
تجربه ای که آمریکا درقبال آلمان و ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم اجرا کرد . نکته جالب اینجاست که از نگاه آمریکایی ها آلمان و ژاپن دو کشور شکست خورده جنگ بودند و حاضر به پذیرش هر پیشنهادی در ازای کمک اقتصادی و از نظر ترامپ هم ایران کشوری است که در داخل و منطقه شکست خورده و آماده پذیرش هر پیشنهادی است. تصوری که برخی تحلیل گران خوش بین هم درباره ایران دارند و بر همین اساس معتقدند تهران به هر قیمتی حاضر به مذاکره است غافل از اینکه هسته سخت نظامی و امنیتی و تصمیم ساز جمهوري اسلامی چنین تحلیلی از وضعیت خود ندارد و احتمالا اگر ترامپ پیشنهادجدید و جذابی ارائه نکند به سمت رویارویی با امریکا خواهند رفت. اول با مقاومت حداکثری در برابر فشار حداکثری و بعد تقابل با اسرائیل دلگرم و مستظهر به آمریکا برای تخریب تاسیسات هسته ای ایران.
این دفعه واقعا درموقعیت حساس کنونی هستیم.

https://t.me/andishkadeye_kherad


من بعنوان یک شهروند ایرانی و با توجه به تجربه گذشته و‌زندگی
Опрос
  •   ۱- مخالف مذاکره با امریکا هستم و آن را تامین کننده منافع مردم ایران نمی دانم
  •   ۲- موافق مذاکره با امریکا هستم و آن را به نفع مردم ایران می دانم
  •   ۳- تابع نظر مقامات کشور هستم و به درست و غلط بودن آن کاری ندارم
  •   ۴- فارغ از این مجادلات ،هیچ امیدی به بهبود اوضاع کشور ندارم
244 голосов

4.6k 0 84 35 19

فقط شنیدن کافی نیست، به موقع باید شنید.


علی زمانیان

هنگامی که اعتراضات خیابانی به اوج رسیده و اوضاع از کنترل خارج شده بود، شاه در یک نطق تلویزیونی گفت:
"صدای انقلاب شما را شنیدم"


او نمی‌دانست شنیدن صدای ملت، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است و اگر چنین است پس صدای مردم را باید به موقع شنید. و نکته‌ی مهم این بود که مردم، شنیدن پیام‌شان را نه نشانه‌ی بلوغ نظام سیاسی و عقلانیت، تفسیر کردند و نه آن را از منظر اخلاقی، کنشی مشفقانه، همدلانه و صادقانه احساس کردند. بلکه آن را واکنشی ریاکارانه، از موضع ضعف و غیرصادقانه یافتند. از این رو وقتی شاه صراحتا گفت که "پیام انقلاب شما را شنیدم"، این شنیدنِ دیرهنگام، نه تنها کاری از پیش نبرد که اوضاع را برای او بدتر کرد.
نظام‌های سیاسی، قبل از این که صدای مردم به انقلاب و مشت تبدیل شود، مختارانه باید آن را بشنوند، و الا انقلاب، "شنیدن" را به او تحمیل خواهند کرد.

محسن مخملباف در خاطراتش آورده است:

وقتی شاه جملهٔ «من پیام انقلاب شما را شنیدم» را بر زبان آورد، همه زندانیان صدایی از خود در آوردند. یکی گفت نظام شاه فرو ریخت. یکی گفت ما پیروز شدیم. یکی به او لعنت فرستاد. وقتی پیام شاه تمام شد، بعضی از زندانیان همدیگر را بغل کردند و گفتند ما پیروز شدیم، شاه رفتنی است.

✅  برقراری و ثبات نظام‌های سیاسی منوط به ارتباطی معقول و به‌هنگام با مردم و دیالوگی مستمر با جامعه است. این دیالوگ، الزاما و تماما از طریق گفتار شفاهی و گفتگوی زبانی نیست. بلکه بخش بزرگ‌تر را باید از پژوهش‌ها و تحقیقات دریافت. درد و رنج‌های جامعه را دیدن، خود، بخشی از پروسه‌ی شنیدن است. صدای مردم را حتی وقتی سخنی نگفته باشند،  می‌توان در مشقات و رنج‌ها و رنگ رخساره‌شان شنید. 
به تعبیر سعدی، احوال ظاهری آدمی نشان از راز و رمز درون دارد:

گر بگویم که مرا حال پریشانی نیست
رنگ رخسار خبر می‌دهد از سر ضمیر

رنگ رخساره، همان چیزی است که امروزه از آن به "زبان بدن" یاد می‌کنند. از نشانه‌های هوشمندی و زیرکی نظام‌های سیاسی، یکی این است که اسرار درون جامعه را پیش از آن که به زبان و به فریاد برآید، از رنگ رخساره‌ی جامعه می‌فهمند. جامعه با بدن خود با اربابان قدرت سخن می‌گوید. شنیدن به موقع وقتی است که پیام را قبل از ان که به فریاد تبدیل گردد، از طریق "زبان بدن" شنید. نظامی که التهاب جامعه را به موقع نبیند، روزی مجبور می‌شود صدای انقلاب و خیزش پرهیاهوی خیابانی را بشنود.

🔻به طور کلی چهار مرحله از شنیدن پپام را می‌توان از یکدیگر تفکیک کرد:

۱.  از طرق زبان بدن (ناگفته را شنیدن)
۲. از طریق دیالوگ و گفتگوی آرام با جامعه
۳. از طریق فریادها و اعتراضات خیابانی
۴. از طریق مشت‌های گره کرده‌ی شهروندان خشمگین

رژیم پهلوی، در مرحله‌ی چهارم، صدای مردم را شنید، که دیگر دیر شده بود. اما یک پرسش اساسی که امروزه نیز به کار می‌آید این است که:

❓چرا "شاه"، صدای انقلاب مردم را دیر شنید؟ اساسا چرا یک نظام سیاسی دچار ثقل سامعه می‌شود که جامعه محبور می‌شود با فریاد و مشت های گره کرده با آنان سخن بگویند؟

علل زیر در بی‌توجهی به پیام جامعه، مدخلیت دارد:
۱. دست کم گرفتن قدرت جامعه
۲. ارزیابی نادرست از قدرت خویش
۳. تصور نادرست از قصه‌ی حکمرانی، (خویش را ارباب و مردم را رعیت دیدن)
۴. عدم اعتماد کافی به کارشناسان درون سیستم
۵. فقدان مکانیسم لازم برای شنیدن پیام و دیدن رنگ رخساره‌ی جامعه
۶. اعمال سانسور در گزارش واقعیت به تصمیم‌گیران
۷. اعمال هزینه‌ی سنگین برای حقیقت‌گویی متفکران جامعه

✅  ثبات و بقا نظام سیاسی عمدا به سه عامل زیر وابسته است:

۱. "مهارت شنیدن" پیام‌های جامعه.
نظام‌های هوشمند هم "قصه‌ی نانموده" را می‌دانند و هم "نامه‌ی نانوشته"ی جامعه را می‌خوانند.
برای خواندن جامعه دست کم به چهار چیز نیاز است:
الف. مکانیسم‌های ساختاری برای دایما شنیدن. مانند پژوهشگاه‌های معتبر سنجش جامعه.
ب. آزادی نقد و انتقاد متفکران
ج. حساسیت بالا به "زبان بدن" جامعه
د. آزادی شهروندان برای ابراز خویشتن

۲. "مهارت نشانه‌شناسی"
هر سیستمی همواره با مسئله‌هایی مواجهه می‌شود که باید حل و فصل شوند. یکی از توانایی‌های نظام‌های پویا،
اولا، توانایی تفسیر و فهم نشانه ها.
ثانیا، مهارت تنظیم سلسله مراتب مسئله ها بر اساس اهمیت آنان.

۳. "مهارت خودترمیمی".
سیستم پویا با انعطاف لازم، می‌تواند بنا به شرایط و پیام هایی که از جامعه می شنود، دست به بازسازی خویش ببرد.
برای "خودترمیمی"، به چهار مولفه محتاج است:
الف. آمادگی روان‌شناختی برای تغییر.
ب.  مهارت عملی در ترمیم و تغییر به موقع
ج.  کنار نهادن مطلق‌اندیشیِ جزم‌اندیشانه
د.  عرفی و قراردادی دانستن چهارچوب‌های نظام سیاسی


@kherade_montaghed

Показано 20 последних публикаций.