آموزشکده توانا


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


کانال رسمی «توانا؛ آموزشکده جامعه مدنی»
عكس،خبر و فيلم‌هاى خود را براى ما بفرستيد:
تلگرام:
t.me/Tavaana_Admin
📧 : info@tavaana.org
📧 : to@tavaana.org

tavaana.org
instagram.com/tavaana
twitter.com/Tavaana
facebook.com/tavaana
youtube.com/Tavaana2010

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
مبارزات زنان برای رسیدن به برابری جنسیتی

لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی که در ۱۶ مهر ۱۳۴۱ خورشیدی تصویب شد، منعی برای حضور زنان در انتخابات به عنوان انتخاب‌کننده و انتخاب‌شونده در نظر نگرفته بود. این شد که خمینی بلافاصله در تلگرامی به علم نوشت: «ورود زن‌ها به مجلسین و انجمن‌های ایالتی و ولایتی و شهرداری مخالف [است با] قوانین محکم اسلام که تشخیص آن، به نص قانون اساسی، محول به علمای اعلام و مراجع فتوا ست، و برای دیگران حق دخالت نیست.» اعتراض روحانیون بالا گرفت و سرانجام علم در دهم آذرماه اعلام کرد که لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی اجرا نخواهد شد. اما چند ماه بعد در ۱۹ دی ۱۳۴۱ محمدرضاشاه پهلوی شخصا انقلاب سفید را اعلام کرد که اعطای حق رای به زنان یکی از اصول آن بود. علی‌رغم اعتراضات دوباره روحانیون، زنان ایرانی روز ششم بهمن ۱۳۴۱ برای نخستین بار توانستند در پای صندوق رای حاضر شوند.
حق رای فقط یکی از حقوقی است که زنان ایرانی طی سالیان برای به‌دست‌آوردن آن تلاش و مبارزه کرده‌اند. این مستند کوتاه نگاهی دارد به این تلاش‌ها و مبارزات زنان.
https://youtu.be/CBn41nGS0RM

#حقوق_زنان #برابری_جنسیتی #اسلایدشو #یاری_مدنی_توانا
@Tavaana_TavaanaTech


‏مطهره گونه‌ای از زندان اوین: «با امید به روزهای روشن و آگاه و آباد و آزاد برای سرزمین‌مان که جانمان است، ایمان دارم که با اراده‌ی پولادین و ستودنی و ایستادگی مردم ایران، ظلم ظالمان پایدار نخواهد ماند.»

درخواست #مطهره_گونه_ای از وزیر بهداشت و درمان برای رسیدگی به وضعیت پزشکی #نرگس_محمدی و مرخصی او

آقای دکتر ظفرقندی
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
بنده به عنوان دانشجوی ترم آخر دکترای دندانپزشکی که در آستانه‌ی دفاع و دانش‌آموختگی به طور قطعی از دانشگاه علوم پزشکی تهران اخراج شده‌ام و شاهد رنج و مهجوریت زنان زندانی بند اوین هستم، بیش از پیش یقین یافته‌ام که جان انسان‌ها در حکومت جمهوری اسلامی از هر چیزی بی‌ارزش‌تر است.

هدف اولیه و اصلی این نامه، تشریح وضعیت بحرانی و حاد خانم نرگس محمدی بود که با مشاهده‌ی تبدیل سیستم ناکارآمد درمانی حاکم بر زندان‌ها به یک رویه‌ی ثابت جهت تحت فشار قرار دادن هرچه بیشتر فعالان سیاسی، مدنی، عقیدتی به صرافت آن افتادم که گزارش مختصری از وضعیت وخیم موجود منتشر کنم. این نامه‌ی سرگشاده نیز نه صرفاً برای اطلاع مسئولان حکومتی، بلکه جهت آگاهی بخشی به مردم شریف و آزاده‌ی ایران است که شاید پیش‌تر با انتشار نامه‌ی یک زندانی سیاسی سابق، مبنی بر ارائه‌ی مستمر و مطلوب و کافی خدمات درمانی و اعزام به‌موقع زندانیان به بیمارستان، که مطلقاً کذب و عوام‌فریبی بود دچار سوگیری و خطا در مورد وضعیت نابه‌سامان زندان‌ها از جمله بند زنان اوین شده باشند.

وریشه مرادی (میرزایی) پس از تحمل دوره‌ی طولانی اعتصاب غذا، هم‌اکنون در وضعیت بد جسمانی قرار دارد، اما بهداری زندان با مخالفت مستقیم دادستان و ضابطین نهادهای امنیتی از اعزام وی به بیمارستان و انجام اقدامات درمانی لازم ممانعت به عمل می‌آورند.
برخورد غیرانسانی و منافی حقوق متهم با خانم مرادی، تنها یک مورد از تخطی سازمان زندان‌ها خاصه در مواجهه با زندانیان سیاسی و عقیدتی است.

در بند زنان اوین، ۴ نفر از زندانیان، بالای ۷۰ سال و بیش از ۱۸ نفر بالای ۶۰ سال سن دارند که مبتلا به بیماری‌های خاص مانند MS پیشرفته، سرطان، تومور مغزی و همچنین آپنه‌ی تنفسی و بیماری‌های مزمن ریوی و قلبی هستند و من به‌طور روزمره شاهدم که حتی زندگی عادی و روزانه هم برای آن‌ها چقدر دشوار و طاقت‌فرسا است.

در تمامی این روزها به‌عنوان یک پزشک زندانی، شاهد عملکرد نامناسب و غیرتخصصی کادر درمانی بوده‌ام که حتی از رسیدگی اولیه و پانسمان ساده هم عاجزند. امکانات بهداری داخل بند و مرکزی اوین نیز تا جایی حداقلی و ناچیز است که زندانیان برای تهیه‌ی آنتی‌بیوتیک‌های معمول و مسکن‌های بدون تجویز و داروهای سرماخوردگی و حتی در مواردی چسب و وسایل پانسمان نیز مشکلات عدیده دارند.

مدتی پیش خانم محمدی جهت آنژیوگرافی، پس از رایزنی‌ها و اعتراضات هم‌بندیان و هم‌چنین وکلای ایشان با مسئولان ذی‌ربط، بعد از حدود هفت هفته، تحت شرایط خاص و به‌صورت تحت‌الحفظ به بیمارستان اعزام شد. در حالیکه مدت‌ها از درد قفسه‌ی سینه، مضاف بر مشکلات متعدد و طاقت‌فرسای جسمی دیگر رنج می‌برد و بارها با شرایطی بحرانی، تنها به بهداری زندان انتقال یافته بود.

در بیمارستان با معاینه‌ی پزشک متخصص به صورت کاملاً اتفاقی و حین اخذ شرح حال و سایر معاینات و روندهای درمانی، با بُن‌اسکن تشخیصی، ضایعه‌ای در زانوی پای راست ایشان مشاهده شد که نیاز به بیوپسی (نمونه‌برداری) داشت تا خوش‌خیمی یا بدخیمی آن مشخص شود. گرچه پیشتر توده ای نیز در سینه سمت راست مشاهده و بیوبسی شده بود . فیزیوتراپی در ناحیه کمر و گردن او به مدت یکسال است که انجام نمی‌شود.

نهایتاً خانم محمدی جهت انجام عمل جراحی نمونه‌برداری، مجدداً به بیمارستان اعزام شد. پزشک متخصص جراح با توجه به گستردگی ضایعه و تشکیک بیش از پیش به بدخیمی، پروسه‌ی ریسکشن (خارج کردن کامل ضایعه) و همچنین کورتاژ (تراشیدن نواحی اطراف ضایعه که مستعد متاستاز بود) را انجام داد.

مضاف بر این عمل جراحی سنگین، همزمان پیوند استخوان (گرفت و آلوگرفت) هم انجام شد. شرح کامل گزارش عمل جراحی و توصیه‌های پزشک متخصص به‌صورت مستند در اختیار نهادهای ذیربط است.

علی‌رغم وجود گزارش مبسوط پزشکی مبنی بر وضعیت وخیم نرگس محمدی و توصیه‌ی پزشک جهت گذراندن دوره‌ی نقاهت در خارج از زندان، متاسفانه با جلوگیری از حضور پزشک قانونی برای صدور حکم مرخصی درمانی، ایشان را تنها پس از ۴۸ ساعت بعد از عمل جراحی به زندان بازگرداندند.
ادامه در لینک زیر:
https://tinyurl.com/2b8397d5

#بیانیه #حقوق_زندانی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
حق من: زندانیان دارای معلولیت

مهدی رنجکش ۲۰ ساله بود که بازداشت شد. یک جوان ۲۰ساله لرستانی که به معلولیت جسمی و ذهنی مبتلا بود و تحت نظر سازمان بهزیستی قرار داشت. او را به علت وجود یک کیف از مواد مخدر در اتومبیلی که او نیز در آن حضور داشت بازداشت کردند. با این حال او همیشه اتهام انتسابی به خودش را رد می‌کرد.

به گفته منابع حقوق بشری، این زندانی پنج سال بدون دسترسی به امکانات لازم، از جمله خدمات بهداشتی و درمانی در زندان پارسیلون خرم‌آباد نگهداری و سپس در سال ۱۳۹۴ اعدام شد.

بنیاد عبدالرحمن برومند می‌گوید: «آقای رنج‌کش پیش از انتقال به سلول‌ انفرادی در روز قبل از اعدام با ضبط یک پیام ویدئویی از سازمان‌های حقوق بشری برای پایان‌دادن به اعدام مرتبط با جرائم مواد مخدر تقاضای کمک کرده بود. او در این پیام با اشاره به معلولیت جسمی و ذهنی‌اش و با اعتراض به نبودن امکانات پزشکی گفته بود که در این مدت حتی به او دارو ندادند.»
این وضعیت دهشت‌آور برای یک زندانی دارای معلولیت، برای هر وجدان نرمال و انسان‌دوستی تکان‌دهنده است.

حتی مواد و آیین‌نامه‌های اجرایی که درون جمهوری اسلامی تدوین یافتند هم چنین وضعیتی را دست‌کم روی کاغذ رد می‌کنند.
در ماده ۱۱۰ آیین‌نامه اجرایی سازمان زندان‌ها تاکید شده است که زندانیان دارای معلولیت بایستی مورد حمایت همه‌جانبه، از لحاظ تامین امکانات و رفاه باشند.

در بخشی از این ماده تاکید شده است که فضا برای زندانی دارای معلولیت به گونه‌ای باید طراحی شود که: «آن‌ها قادر باشند آزادانه و بدون احساس خطر در محیط پیرامون خود حرکت کنند و از همه امکانات موسسه از قبیل تسهیلات آموزشی، بهداشتی و تفریحی همانند دیگر زندانیان بهره‌مند شوند.»

چرا واقعا مهدی رنجکش ۲۰ساله در زندان خرم آباد با آن درجه از معلولیت مشمول این امکانات و تسهیلات رفاهی نشد؟

در یوتیوب:
https://youtu.be/m6mZ_bc5j74

در ساندکلاد:
https://soundcloud.com/tavaana/gfdro10twn7h

#حق_من #حقوق_زندانی #یاری_حقوقی_توانا
@Tavaana_TavaanaTech


جمهوری اسلامی می‌خواهد «مقام الهی» را «با طعم زور» به زنان آزادیخواه ایرانی بچشاند!‌
پرسش از شما
آیا روشن‌فکران! هم‌گام با جمهوری اسلامی، در سرکوب زنان ایرانی سهیم بوده‌اند؟
و پاسخ زن ایرانی به سرکوب و خفقان چه بوده؟

- طرحی از مانا نیستانی‌

#یاری_مدنی_توانا #حقوق_زنان #حجاب_اجباری #پوشش_اختیاری
@Tavaana_TavaanaTech


هشدار ۱۲۸۲ نفر از فعالان صنفی معلمان در سراسر ایران درباره تداوم سیاست‌های نادرست آموزش و پرورش حاکم و خودکشی دانش‌آموزان

متن کامل این بیانیه:
«در روزهای اخیر دو خبر تلخ و جانکاه، جان و روان خسته فرهنگیان کشور را به سوگی سخت نشاند. #آرزو_خاوری دانش‌آموز کلاس نهم شهر ری و #آیناز_کریمی دانش‌آموز کلاس دوازدهم روستای دریس کازرون هر دو به خاطر تهدید و تحقیر مدیران مدرسه به زندگی خود پایان دادند.
متأسفانه از آغاز سال جدید تاکنون ۱۳ دانش‌آموز در گوشه‌وکنار ایران با #خودکشی به زندگی خود پایان داده‌اند.
متولیان آموزش و پرورش در برابر این مصیبت عظما دم فروبسته‌اند. چرا که نتیجه‌ی سیاست‌های تدوین شده ایدئولوژیک و بخش‌نامه‌ای آموزش و پرورش و به‌کار گماردن مدیرانی ریاکار و ناکارآمد، پرپرشدن فرزندان معصوم این سرزمین بوده است. آن‌هم به‌جرم‌های واهی چون: شادی کردن، رقصیدن، لاک‌زدن ناخن، رنگ مو، رنگ لباس و...!!!!

ما معلمان امضاکننده این متن، ضمن همدردی با خانواده‌های سوگوار آرزو خاوری و آیناز کریمی، این نوع خودکشی‌ها را محصول مستقیم سیاست‌های کلان فاجعه‌بار آموزش و پرورش ویرانی می‌دانیم که هیچ درک روان‌شناختی از احساسات دختران و نیازهای عاطفی و روحی آنها ندارد و با تحمیل کردن سبکی واپس‌گرایانه از زندگی که قاطبه دختران و پسران نوجوان و جوان این سرزمین آنها را قبول ندارند، با توسل به خشونت و تهدید در پی القای آن از طریق به‌کارگیری مدیران خشن و کم‌سواد به دانش‌آموزان هستند.

ما به همه مدیران مدارس سراسر کشور هشدار می‌دهیم که در مواجهه با فرزندان معصوم این سرزمین، دست از لجبازی و اجبارهای سلیقه‌ای در نحوه پوشش و آرایش دانش‌آموزان بردارند تا از این‌پس خانواده‌های دیگر را به داغ ابدی فرزند دچار نکنند.
به وزارت آموزش و پرورش که تمام دغدغه‌اش حضور ایده‌های غیرمرتبط و متحجرانه در فضای آموزشی کشور است و علی‌رغم شکست سنگین تحمیل سلیقه‌های عقیدتی و متحجرانه، همچنان به تداوم آنها می‌کوشد، هشدار می‌دهیم که این خودکشی‌ها به‌طور غیرمستقیم قتل خاموشی است که فاعلیت آن در وهله اول به نگاه تجددستیزانه، زن‌ستیزانه و ایدئولوژیک‌زده دستگاه ویران آموزش و پرورش برمی‌گردد.
وزیر کنونی آموزش و پرورش کمترین قرابت و فهمی از نیازهای نسل دانش‌آموز کنونی ندارد. او تمام‌ همت خود را مصروف به بسط ایدئولوژی فرسوده و شکست‌خورده در دولتی نهاده که با نامگذاری «وفاق» بر خود، بیشترین همت خود را برای رضایت و خشنودی فرادستان قدرت نهاده است. محصول وفاق با نیروهای غیرکار‌آمد، انتخاب همین وزیری است که به رغم پر‌پرشدن دو جان معصوم بی‌گناه هنوز صدایی از او و مسئولین آموزش و پرورش ویرانش درنیامده است!

#صدای_دانش_آموزان_مظلوم_باشیم

📎 اسامی و امضاها را در فایل PDF این بیانیه ببینید:
https://bit.ly/4fZgDX2


شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

#یاری_مدنی_توانا
#نه_به_جمهوری_اسلامی
#بیانیه
#دانش_آموزان
@Tavaana_TavaanaTech


Репост из: استفاده موثر و امن از ابزارهای دیجیتال؛ ویژه وکلا و حقوق‌دانان
دوره امنیت دیجیتال ویژه وکلا و مدافعان حقوق بشر


محمد نجفی، وکیل دادگستری و زندانی سیاسی، نمونه‌ای آشکار از چالش‌ها و خطراتی است که وکلا و مدافعان حقوق بشر در ایران با آن مواجه‌اند. او که سال‌ها به دلیل پیگیری حقوق قربانیان و افشای حقیقت در حبس به سر می‌برد، نه‌تنها از حقوق اولیه درمان محروم است، بلکه با پرونده‌سازی‌های متعدد، نظارت دائمی و فشارهای امنیتی سنگین مواجه بوده است.

⚠️ چالش‌های دیجیتال در پرونده‌های حقوق بشری
اتهامات سنگینی مانند «کمک به دولت متخاصم» و «نشر اکاذیب» که علیه محمد نجفی مطرح شده‌اند، اغلب به دلیل مصاحبه‌ها، فعالیت‌های آنلاین و ارتباطات وی بوده‌اند. این نشان می‌دهد که نهادهای امنیتی چگونه از ابزارهای دیجیتال برای زیر نظر گرفتن و سرکوب وکلا و فعالان استفاده می‌کنند.

💡 این دوره برای چیست؟
دوره امنیت دیجیتال به شما یاد می‌دهد چگونه از خود و اطلاعات موکلانتان در برابر چنین تهدیدهایی محافظت کنید:

جلوگیری از ردیابی ارتباطات دیجیتال و محافظت از حریم خصوصی
استفاده از ابزارهای رمزنگاری برای مکاتبات حساس
اجتناب از اشتباهات رایجی که می‌تواند به پرونده‌سازی‌های امنیتی منجر شود
شناسایی و مدیریت نقاط ضعف در امنیت دیجیتال


🌍 چرا به این دوره نیاز دارید؟
همان‌طور که تجربه تلخ محمد نجفی نشان می‌دهد، فشارهای امنیتی اغلب از طریق کنترل ارتباطات و اطلاعات آغاز می‌شود. با داشتن دانش و ابزارهای امنیت دیجیتال، می‌توانید از پرونده‌های حساس دفاع کنید، بدون اینکه خود یا موکلانتان در معرض خطر بیشتری قرار بگیرید.


⌛️ برای ثبت‌نام و اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید:

https://docs.google.com/forms/u/0/d/1xgTmORFtuSn8PjPQLYFQ9nWdbvAEzXdqgqKfiSqAuGA/viewform?pli=1&pli=1&edit_requested=true

کانال تلگرام دوره:
https://t.me/DigitalSecurityForHRA

کانال واتس‌اپ دوره:
https://whatsapp.com/channel/0029Vaw0dBZ0LKZJULGR5q3y




🎓 با ما همراه شوید تا در مسیر عدالت، ایمن و قوی‌تر گام بردارید!


به نظر شما «زن نمونه نظام» چگونه زنی است؟!
این کارتون «مانا نیستانی» را خوب ببینید!
و پاسخ شما به چنین انتظاراتی از زن ایرانی چیست؟

#یاری_مدنی_توانا
#نه_به_جمهوری_اسلامی
#زنان
@Tavaana_TavaanaTech


پدر دادخواه پویا بختیاری که در زندان چوبیندر قزوین محبوس است، به بیمارستان منتقل شده است.
مونا بختیاری، دختر منوچهر بختیاری، در شبکه اکس نوشت:
«پدرم پس از اعتصابی که داشته، با حال جسمی نامساعد به بیمارستان قزوین منتقل شده است. ایشان نیاز شدید به عمل جراحی داشته و هم‌اکنون در بیمارستان بستری هستند.»

منوچهر بختیاری از روز دوشنبه هفتم آبان‌ماه در اعتراض به عدم موافقت با درخواست مرخصی درمانی‌اش دست به اعتصاب غذا زده بود. او در پیامی صوتی از زندان اعلام کرده بود که اعتصاب غذایش تا زمان آزادی از زندان ادامه خواهد یافت و مسئولیت هر آنچه برای او اتفاق بیفتد بر عهده جمهوری اسلامی است.
در پی وخامت حال این زندانی و درخواست مکرر فعالان و زندانیان و جامعه مدنی، این زندانی روز پنجشنبه ۲۴ آبان، ۱۴ نوامبر، به اعتصاب غذای خود پایان داد.


والدین پویا بختیاری به دلیل دادخواهی برای فرزندشان بازداشت و به زندان محکوم شده‌اند. ناهید شیرپیشه که اکنون در زندان کچویی کرج بسر می‌برد تیرماه ۱۴۰۱ به اتهام «اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام» به ۵ سال زندان محکوم شد.

همچنین منوچهر بختیاری از اردیبهشت ۱۴۰۰ محبوس است و به بیش از ۵ سال زندان و ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است.

صدای زندانیان باشیم

#دادخواهی
#یاری_مدنی_توانا
#نه_به_جمهوری_اسلامی
#منوچهر_بختیاری
@Tavaana_TavaanaTech


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
گام بلند زنان آمریکا برای برچیدن نابرابری

تا سال ۱۹۶۰، زنان آمریکا در زمینه‌های مختلف، از زندگی‌ خانوادگی گرفته تا محیط کار با محدودیت‌های بسیاری مواجه بودند. آن‌ها می‌‌بایست از یک الگو پیرویی می‌‌کردند؛ مثلا ازدواج در ۲۰ سالگی و تشکیل خانواده. در کل، زنان بار اصلی‌ خانه‌داری را بر دوش داشتند و به طور متوسط ۵۵ ساعت در هفته، زمان خود را صرف امور خانه می‌‌کردند. زنان طبق قانون، به طور کامل وابسته به شوهرشان بودند و جز در موارد بسیار محدودی، حقی‌ نسبت به درآمد یا اموال شوهر نداشتند؛ در حالی‌ که شوهر اختیاردارِ کامل اداره امور مالی‌ زن بود. زنان در زمینه طلاق هم با محدودیت‌های زیادی روبه‌رو بودند، به طوری که حتما می‌‌بایست ثابت می‌کردند که شوهر مرتکب عمل خطایی شده تا بتوانند طلاق بگیرند.
در سال ۱۹۶۲، بتی فریدن، نویسنده و فعال اجتماعی آمریکایی، با نوشتن و انتشار کتابی با عنوان «جذبه زنانه» دریچه‌ای باز کرد برای شناخت تبعیض‌ها علیه زنان. او با فرهنگ تبعیض‌آمیز به مقابله برخاست و زنان را به فعالیت در خارج از خانه ترغیب کرد.
کم کم فعالیت زنان برای دستیابی به آزادی و حقوق برابر بالا گرفت. زنان بسیاری به این مسیر پیوستند و بالاخره جریانی شکل گرفت که از آن به عنوان موج دوم جنبش فمینیستی آمریکا یاد می‌شود.
موج اول جنبش فمینیستی در سال ۱۹۲۰ و با تصویب متمم ۱۹ آغاز شد که طی‌ آن زنان توانستند حق رای بگیرند. حالا پس از چند دهه زنان آمریکایی نه تنها خواستار اصلاح قانون شده بودند، بلکه می‌خواستند زندگی‌ روزمره‌شان را هم تغییر دهند.
در این پادکست با ما همراه باشید تا نگاهی بیندازیم به شکل‌گیری و فعالیت جنبش فمینیستی آمریکا در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی.

در یوتیوب:
https://youtu.be/a-XuIe9baHM

در ساندکلاد:
https://soundcloud.com/tavaana/femen-usa
نسخه نوشتاری:
https://tavaana.org/us-feminist-movement-60s-70s/

#جنبش_زنان #پادکست #خیزش_ها_و_جنبش_ها #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


راحله راحمی‌پور، فعال مدنی ۷۲ ساله محبوس در زندان اوین، از رسیدگی تخصصی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی محروم است.
این زندانی دادخواه، شب گذشته به دلیل وخامت حال به بهداری زندان منتقل شد اما پس از مدت کوتاهی به بند بازگردانده شد.

او به تومور مغزی و تالاسمی مینور مبتلا ست با این حال جمهوری اسلامی مانع از اعزام این بانوی زندانی به مراکز درمانی شده‌ است.
به گفته منابع مطلع، بیماری این فعال مدنی به حدی است که توان جسمی خود را از دست داده و دچار مشکل در راه رفتن است. با وجود این مشکلات مسئولان بهداری زندان طی مراجعه وی به بهداری تنها اقدام به سنجش فشار خون، تزریق سرم و اکسیژن‌درمانی کرده و بدون اقدام تخصصی درمانی وی را به بند بازگردانده‌اند.

یادآور می‌شویم درخواست عدم تحمل حبس این زندانی هم رد شده است.

راحله راحمی‌پور در آبان‌ماه ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بند ۲الف زندان اوین منتقل شد. او چندی بعد به‌صورت موقت از زندان آزاد شد.

این فعال مدنی که به اتهام «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده است، در آبان‌ماه ۱۴۰۲ پس از مراجعه به دادسرای اوین بازداشت شد و برای اجرای حکم حبس به زندان اوین منتقل شد.

راحله راحمی‌پور بارها با شجاعت گفته است:
«تا محاکمه این جانیان دست از دادخواهی نمی‌کشیم.»

برادر راحله راحمی‌پور، حسین راحمی‌پور، از جان‌باختگان کشتار دهه ۶۰ است. دردناک‌تر این‌که نوزاد او هم که در زندان بود، هرگز به خانواده‌اش تحویل داده نشد. با این حال راحله در تمام این سال‌ها دست از دادخواهی نکشیده است و حتی نزد سازمان ملل از جمهوری اسلامی شکایت کرد تا حکومت را وادار به پاسخ‌گویی کند.
صدای او را بشنوید:

https://youtu.be/WHc2R_63r5Y

#دادخواهی
#یاری_مدنی_توانا
#نه_به_جمهوری_اسلامی
#راحله_راحمی_پور
@Tavaana_TavaanaTech


روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان
زن‌کشی دخترکشی همسرکشی و در کل قتل زنان، اسیدپاشی، و هزاران نابرابری‌ حقوقی، از جنبه ارث و حضانت کودک و حق طلاق و اساسا حق ازدواج، در ایران وجود دارد، که برای رفع آن‌ها در مجلس به اصطلاح قانون‌گذاری هم چاره‌ای نمی‌توان یافت.
شورای نگهبان و ولی فقیه مخالف هر نوع تغییر در هیچ‌انگاشتن زنان هستند.

اگر به دوستی خارج از ایران بگویید که حتی دختران بالای ۲۸ سال و با مدرک کارشناسی ارشد به بالاتر و بیش از پنج سال سابقه کار حق ازدواج بدون اذن ولی (منظور پدر و جد پدری است) را ندارند حتما شوکه خواهند شد.
خروج زنان از کشور هم بدون اجازه همسر امکان‌پذیر نیست و ده‌ها قانون تبعیض‌آمیز دیگر که در ایران جاری است.

#یاری_مدنی_توانا
#نه_به_جمهوری_اسلامی
#زنان
@Tavaana_TavaanaTech


محکومیت مجدد عاطفه رنگریز
این فعال حقوق زنان، به ۷ سال و هفت ماه حبس محکوم شده است.

عاطفه رنگریز که اخیرا از زندان شاهرود به مرخصی درمانی اعزام شده بود، توسط دادگاه انقلاب دامغان به هفت سال و هفت ماه حبس تعزیری و دو سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است.

حسین تاج، وکیل دادگستری، در پستی در شبکه اکس نوشت:

«در شرایطی که‌ با تمدید مرخصی عاطفه رنگریز برای سی‌تی‌آنژیو مخالفت شد، حکم دادگاه انقلاب دامغان نیز ابلاغ شده است.

عاطفه رنگریز به اتهام تشکیل گروه تلگرامی (ترجمه گاگو) به ۷ سال ‏و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۷ ماه حبس تعزیری و ۲ سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد.»
این در حالی ست که حتی بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری، در شرایطی که زندانی مبتلا به یک بیماری می‌شود و ادامه زندان برای او سبب تشدید بیماری شود، مقام قضایی موظف است روند اعمال مجازات حبس را تا بر طرف شدن بیماری متوقف کرده و شرایط بهره‌مندی زندانی از آزادی به قید وثیقه و دسترسی به خدمات پزشکی و درمانی را فراهم نماید.

عاطفه رنگریز دانش‌آموخته جامعه‌شناسی و فعال حقوق زنان در شهریور ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در دامغان بازداشت شده بود.


#نه_به_جمهوری_اسلامی
#یاری_مدنی_توانا
#عاطفه_رنگریز
@Tavaana_TavaanaTech


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
نمایشگاه «آنچه باقی ماند» که دومین دوره آن در شهر کلن آلمان برگزار شد، یک یادمان برجسته و تأثیرگذار از تاریخ سرکوب‌ها و جنایات جمهوری اسلامی ایران طی ۴۵ سال گذشته است. این نمایشگاه که با همکاری خانواده‌های دادخواه و فعالان حقوق بشر برپا شده، مجموعه‌ای از اشیاء شخصی، عکس‌ها، نامه‌ها و یادگاری‌های جان‌باختگان سرکوب‌ها را به نمایش می‌گذارد. هدف اصلی این نمایشگاه جلوگیری از فراموشی، مبارزه با تبدیل قربانیان به اعداد و ارقام آماری، و تأکید بر ارزش تک‌تک جان‌های از دست‌رفته است.

نمایشگاه حاوی اشیائی است که هر کدام داستانی تلخ و غم‌انگیز را روایت می‌کنند؛ از کفش‌های قرمز کوردیا تا لباس عروسی‌ای که سفیدی‌اش به سرخی خون آغشته است، از کلاه بچگانه‌ی خونین تا عینک‌هایی که زمانی برای دیدن زیبایی‌های جهان به چشم عزیزانمان بود، و اکنون تنها نمادی از جنایات ظالمانه‌اند. این اشیاء، که بسیاری از آن‌ها به تازگی از ایران منتقل شده‌اند، نه تنها یادآور دردها و رنج‌های خانواده‌های قربانیان‌اند، بلکه تجسمی از اراده‌ی مردم ایران برای آزادی و عدالت به شمار می‌روند.

اهمیت این نمایشگاه فراتر از یک یادآوری تاریخی است؛ این ابتکار بخشی از جنبش دادخواهی است که در تلاش است جنایات جمهوری اسلامی را در سطح جهانی آشکار کند. برگزارکنندگان نمایشگاه بر این باورند که یادآوری و بازگو کردن این وقایع نه تنها برای جلوگیری از تکرار تاریخ بلکه برای تقویت اراده‌ی جهانی در برابر ظلم و استبداد ضروری است. این نمایشگاه همچنین تأکید می‌کند که مبارزه برای عدالت، همدلی با خانواده‌های قربانیان، و حفظ یاد و خاطره‌ی آن‌ها بخشی از هویت هر انسانی است که به آزادی و کرامت انسان اعتقاد دارد.

نمایشگاه «آنچه باقی ماند» با هدف تبدیل به موزه‌ای دائمی برای آیندگان طراحی شده است تا نسل‌های بعدی بدانند چه هزینه‌هایی برای آزادی پرداخت شده است. این یادگارها، هرچند کوچک و شخصی، صدای بلند دادخواهی‌اند که خواهان پایان‌بخشیدن به چرخه‌ی سرکوب و خشونت است. این ابتکار نشان‌دهنده‌ی آن است که نه تنها خاطره‌ی قربانیان زنده می‌ماند، بلکه تلاش برای عدالت و آزادی نیز همچنان در قلب مردم ایران و جهان زنده و جاری است.

#آنچه_باقی_ماند #دادخواهی #اینهمه_سال_جنایت #نه_به_جمهوری_اسلامی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
امروز ۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان است.

سال ۱۹۶۰ در چنین روزی، سه خواهر اهل جمهوری دومینیکن، با نام خواهران میرابل، پس از ماه‌ها شکنجه، توسط سازمان امنیت ارتش این کشور به قتل رسیدند. «جرم» آنها شرکت در فعالیت‌های سیاسی علیه رژیم دیکتاتوری حاکم بر دومینیکن بود.

مبارزات زنان البته ادامه پیدا کرده در گوشه‌گوشه جهان نمونه مورد بررسی این پادکست کشور پرو است.

ما از کسی نمی‌ترسیم؛ ماریا النا مویانو و مبارزه در دفاع از حقوق زنان در پرو

زنان پرو چندین دهه برای عدالت و حفاظت از حقوق خود تحت شرایطی بسیار تبعیض‌آمیز مبارزه کرده‌اند. نقض حقوق بشر در پرو طی دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی به بدترین حد خود رسید؛ زمانی که درگیری‌های مسلحانه مرگبار بین گروه چریکی «مسیر درخشان» و دولت، زندگی مردم عادی پرو را از هم پاشاند. زنان، به‌ویژه آن‌هایی که از جوامع بومی و حاشیه‌ای بودند، یا توسط نیروهای نظامی مورد تجاوز جنسی قرار گرفتند یا توسط چریک‌ها به قتل رسیدند. تعداد زیادی از زنان دور هم گرد آمدند تا سازمان‌دهی لازم برای اعتراضات را ایجاد کنند و «ماریا النا مویانو» یکی از آنان بود. او به عنوان رئیس «فدراسیون زنان ویا السالوادور»، در زمینه توانمندسازی زنان فعالیت می‌کرد؛ علیه خشونت سخن می‌گفت و الگویی از رهبری را ارائه کرد که الهام‌بخش مردم سراسر پرو شد. با وجود ترور او در سال ۱۹۹۲ توسط گروه «مسیر درخشان»، مویانو همچنان نماد شجاعت برای زنان پرویی باقی ماند؛ زنانی که به مبارزه برای رسیدن به حقوق خود ادامه می‌دهند. علی‌رغم چالش‌های مداوم، این زنان با تلاش برای افزایش مشارکت زنان در جامعه و محافظت از یکدیگر در برابر خشونت، در مسیر دستیابی به عدالت، به پیروزی‌های مهم قانونی دست یافته‌اند.

در این پادکست روایتی از مبارزات النا مویانو و زنان پرو را با هم می‌شنویم.


سایت:
https://tavaana.org/maria-elena-moyano-peru/
یوتیوب:
https://www.youtube.com/watch?v=bLeYoewWsCw
کست‌باکس:
https://castbox.fm/episode/id5715387-id716190902
ساندکلاود:
https://soundcloud.com/tavaana/elena-muyano-podcast
نسخه نوشتاری:
https://tavaana.org/maria-elena-moyano-womens-rights-peru/

نسخه انگلیسی
https://en.tavaana.org/maria-elena-moyano-womens-rights-peru/

#یاری_مدنی_توانا
#زنان
#مطالعه_موردی
@Tavaana_TavaanaTech


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
«درود بر مردم شریف ایران
پروژه‌های کشته‌سازی جنایت است
تهدید و اعتراف به کشته‌سازی از جانب بازجوها و حکومت ضحاک نهایت وقاحت است.
حکومت میخواهد بچه‌های بیگناه ما را قربانی کند
کاش تمام دغدغه امان نجات بود…
بر مدار حقیقت، حق طلب و ظلم ستیز باشیم...
تکلیف معلوم است یا حقیقت جو و حقیقت گو هستیم و
یا ظالم و گمراه و کافر ، حق و مظاهر حق را نفی میکنیم و می‌پوشانیم
نقش دل را متجلی کنیم و تکلیف خود را تعیین کنیم ...
اگر ظالم نیستیم، پس ظلم را بشناسیم ..و آگاه باشیم…»

متن و ویدیوی ارسالی مخاطبان توانا

#میلاد_آرمون
#علیرضا_کفایی
#امیرمحمد_خوش_اقبال
#مهدی_ایمانی
#علیرضا_برمرزپورناک
#نوید_نجاران
#نه_به_اعدام
#یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


آرمان شادی‌وند، خواننده، آهنگساز و فعال محیط زیست, روز چهارم آذر ماه ۱۴۰۳ بازداشت شد

طبق گزارش دریافتی، آرمان شادی‌وند، آهنگساز، نویسنده، فعال محیط‌زیست و کشاورز ۳۳ ساله، یکی از فعالان مدنی مدنی و زیست‌محیطی ایران است که به دلیل فعالیت‌هایش بارها مورد آزار و اذیت و سرکوب حکومت جمهوری اسلامی قرار گرفته است. او که سال‌ها در خط مقدم حفاظت از طبیعت زاگرس بوده، هر تابستان با تشکیل گروه‌هایی به مهار آتش‌سوزی‌های گسترده در این منطقه می‌پرداخت. آرمان که چندی پیش احضاریه‌ای برای مراجعه به دادسرایشهرستان دره‌شهر استان ایلام و دفاع بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» دریافت کرده بود، تا زمان سبز شدن علف‌های زاگرس صبر کرد و پس از آن و با تاخیرخود را به دادسرا معرفی کرد و بازداشت شد.

یکی از دوستان آرمان می‌گوید:
«آرمان که در شهرستان دره‌شهر استان ایلام زندگی می‌کند، تحصیلات دبیرستانی خود را در سال سوم ناتمام گذاشت اما به صورت خودآموخته در حوزه‌هایی چون کامپیوتر و صوت و سایکو آکوستیک فعالیت داشت. او نویسنده هشت کتاب است که تمامی آن‌ها ممنوع‌چاپ هستند. یکی از این کتاب‌ها را در سال ۱۳۹۶ یا ۱۳۹۷ و در دوران حبس خود نوشت. او بارها به دلیل فعالیت‌های مدنی و زیست‌محیطی‌اش بازداشت شده و تحت فشارهای مختلف قرار گرفته است.

از جمله پرونده‌های او، شکایت یک سازمان وابسته به سپاه بود که سعی داشت پروژه بزرگ درختکاری آرمان را مصادره کند. در جریان این اختلاف، آرمان به دلیل مقاومت و درگیری زخمی شد و علیه او شکایتی به جرم ضرب و جرح عمدی و تهدید مطرح شد. در ادامه، بارها تهدید به مرگ شد و حتی به سمت خودروی شخصی‌اش و منزلش تیراندازی شد؛ مواردی که هیچ‌گاه از سوی نهادهای قضایی پیگیری نشد. آثار گلوله‌ها همچنان بر ماشین آرمان باقی مانده و مدارک تصویری آن موجود است.»


#آرمان_شادی_وند #دره_شهر #ایلام #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
«"خون" از کاریا
تقدیم به روح پاک همه جوون‌هایی که ازمون گرفتن 🖤🥀

این موزیک را برای بچه‌های آبان ۹۸ ، پرواز ۷۵۲ ، قیام ۱۴۰۱ و بقیه اعدامی‌ها و کشته‌شده‌ها توسط ج.ا اجرا کردم»


#هنر_اعتراض‌ #اینهمه_سال_جنایت_مرگ_بر_این_ولایت #نه_به_جمهورى_اسلامى #نه_به_اعدام #آبان۹۸ #آبان_ادامه_دارد #زن_زندگی_آزادی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


نگار دباغی، ۱۸ ساله، روز ۲۲ آیان ماه در خیابان ولیعصر تبریز بازداشت شد

او که پیش‌تر نیز سابقه بازداشت‌شدن داشته است، دانش‌آموز هنرستان بهارستان بود.
اتهاماتی که به این جوان نسبت داده شده است به شرح زیر است:
ـ تشویق مردم به ارتکاب جرم/جنایت علیه امنیت داخلی/خارجی
ـ اهانت به مقدسات اسلام
ـ تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی
ـ توهین به مقامات و مأمورین
ـ توهین به رهبران جمهوری اسلامی (این اتهام در قسمت قرار جلب به دادرسی نوشته شده است)

در قرار جلب نگار دباغی نوشته شده «عدم پشیمانی متهم و اعلام عدم پشیمانی» که یادآور شهامت جاویدنام یلدا آقافضلی است که با افتخار گفته بود در پرونده‌اش نوشته شده «متهم ابراز پشیمانی نکرد»

فعالیت‌های منتسب شده به نگار دباغی که مصداق اتهام شناخته شده‌اند، در کشورهای آزاد ذنیا، مصداق اتهام و جرم نیستند، بلکه از حقوق اولیه تحت عنوان آزادی بیان هستند.

نگار دیاغی، دارای بیماری آسم است و نزدیکان و آشنایان او بابت سلامتی او نگران هستند.

جمهوری اسلامی، به جای بازداشت و محکوم‌کردن جوانان معترضی چون نگار دباغی، بهتر است نگاهی به عملکرد خود بکند که چگونه مردم را از خود بیزار کرده است.

دادیاری نوشته که «با تکیه بر شرف و وجدان» قرار جلب به دادرسی صادر کرده است. کدام شرف و وجدانی اجازه می‌دهد که یک جوان که نسبت به وضع موجود معترض است را بازداشت کنید؟
از قضا جوانان به خاطر فطرت حق‌طلبی و آزادی‌خواهی خود، وجدان بیدار جامعه هستند، که در برابر بیدادگری سکوت نمی‌کنند.
وجدان و شرف دادیاری، موقع قتل شهروندان از جمله آیلار حقی و علی عراقی کجا بود؟

صدای نگار دباغی باشیم و خواهان آزادی او باشیم. آزادی‌ای که حق اوست، ابراز نظری که حق اوست.
جامعه پر از نگار دباغی هاست که خواهان یک زندگی نرمال هستند، خواهان آموزش غیرایدئولوژیک و امکان بروز و ظهور استعدادهای خود در یک جامعه آزاد هستند.

طرح از شهرزاد
artdeshaz

#نگار_دباغی #تبریز #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


برای تکثیر شهامت
برای بچه‌های اکباتان

طرح از شهرزاد
artdeshaz

امروز چهارم آذر ۱۴۰۳، دو جوان به مدت یک ساعت با در دست داشتن تصاویر بچه‌های محکوم به اعدام شهرک اکباتان و نیز یک دسته گل نرگس، یک ساعت تحصن کردند.

#هنر_اعتراض‌ #تکثیر_شهامت #بچه_هاى_اكباتان #بچه‌های_اکباتان #نه_به_اعدام #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
حسین رونقی شاید یک تن باشد
اما تنها نیست

مهمتر از رونقی‌ها در این مملکت، این جوانان شیردل هستند.
همین‌ رفقایی که آنقدر از حکومت به ستوه آمده‌اند که جان کف دست می‌گیرند تا از هر روزنه‌ای اعتراض‌شان، صدای همراهی‌شان با زندانیان سیاسی و خانواده‌های دادخواه را نشان بدهند

حسین رونقی امکان این اعتراض را فراهم کرده است.
حالا یا می‌شود مثل همیشه که حکومت، فروهرها را، روح‌الله زم‌ها را، شارمهدها را کشت نظاره کرد و با انگ و برچسب انفعال خود را ماست‌مالی کرد

یا می‌شود همراه این جوانان دلیر، ازین امکان پیش آمده استفاده کرد و آتش انقلاب #زن_زندگی_آزادی را از دل خاکستر ترس و انفعال بیرون کشید.

سر مبارزین وطن سلامت
پاینده ایران

«شاید تلنگری باشد…»


متن و ویدیو ارسالی مخاطبان توانا

#کیانوش_سنجری #حسین_رونقی #نیکا_شاکرمی #نسرین_شاکرمی #نه_به_جمهوری_اسلامی #شاید_تلنگری_باشد #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech

Показано 20 последних публикаций.