Фильтр публикаций


Репост из: IndyPersian
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
♦️مذاکره‌کنندگان روز چهارشنبه ۲۶ دی، به توافقی مرحله‌ای برای پایان دادن به جنگ بین اسرائیل و حماس در غزه دست یافتند. این جنگ ۱۵ ماهه باعث کشته شدن ده‌ها هزار فلسطینی و شعله‌ور شدن تنش‌ها در خاورمیانه شده است.

بر اساس این توافق که هنوز به طور رسمی اعلام نشده، یک آتش‌بس اولیه شش هفته‌ای برقرار خواهد شد. در این مدت نیروهای اسرائیلی به تدریج از نوار غزه عقب‌نشینی می‌کنند و گروگان‌های اسرائیلی توسط حماس آزاد می‌شوند، در حالی که زندانیان فلسطینی نیز توسط اسرائیل آزاد خواهند شد.

تصاویری که خبرگزاری رویترز از خان یونس در نوار غزه و تل‌آویو در اسرائیل منتشر کرده، نشان می‌دهد که فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها با امید به آینده بعد از جنگ و آزادی همه گروگان‌ها در خیابان‌ها جمع شده‌اند.

@indypersian


https://www.independentpersian.com/node/412185/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D8%8C-%D8%A7%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%AC-%D9%88-%D8%A7%D8%AE%D8%A7%D8%B0%DB%8C-%D9%BE%D9%84%DB%8C%D8%B3%D8%9B-%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%81%D8%BA%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%87-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D9%87%D9%85%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D9%87

مهاجران افغان در سه کشور تاجیکستان، ایران و پاکستان، از گسترش بازداشت‌ها، اخراج و اخاذی پلیس‌ این کشورها شاکی‌اند. شماری از این مهاجران ساکن دوشنبه، تهران و اسلام‌آباد به ایندیپندنت فارسی گفته‌اند که پلیس بدون تحقیق و تفکیک، تعداد زیادی از افراد را بازداشت می‌کند و در صورتی که افراد بازداشت‌شده پول هنگفتی نپردازند، به افغانستان اخراج می‌شوند.


دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) گزارش داد که شرایط شدید جوی در نیمه اول ماه جنوری، شامل طوفان‌ها، بارش برف و باران سنگین، منجر به تلفات انسانی و خسارات گسترده‌ای در مناطق شمالی و شرقی افغانستان شده است.
بر اساس این گزارش، در ولایت‌های کنر، لغمان و نورستان، بارش شدید باران و برف در تاریخ ۲ جنوری سبب تخریب منازل و وقوع حوادث ترافیکی در شاهراه کابل-جلال‌آباد شد که در نتیجه آن، ۵ نفر جان باختند و ۱۷ تن دیگر زخمی شدند.
در ولایت فاریاب، سرمای شدید در ولسوالی کوهستان در تاریخ ۴ جنوری منجر به مرگ ۲ نفر شد. همچنین در ولایت بغلان، برف‌باری سنگین و سرمای شدید در ولسوالی اندراب تا تاریخ ۵ جنوری، جان ۳ نفر دیگر را گرفت. اوچا گفت سازمان ملل متحد و نهادهای همکار در هماهنگی با مقامات محلی، نیازهای خانواده‌های آسیب‌دیده را ارزیابی کرده و اولویت را به ارائه کمک‌های ضروری به این مناطق داده‌اند.
در دو هفته اخیر همچنین شدت سرما و به ویژه بارش برف سنگین، باعث مسدود شدن شماری از شاهراه‌ها از جمله شاهراه سالنگ‌ها و توقف تردد ترافیک در مسیر شماری از روستاهای دورافتاده و کوهستانی شد.

#افغانستان #ایندیپندنت_فارسی


پولیس تاجیکستان و پاکستان به‌طور گسترده به اخراج دسته جمعی مهاجران افغان اقدام کرده است. من با مهاجران در اسلام آباد و دوشنبه صحبت کردم که گفتند کسانی که به پولیس رشوه می‌پردازند آزاد می‌شوند، اما بقیه با اخراج مواجه می‌شوند. مهاجران از سازمان ملل برای کمک می‌خواهند، اما هنوز اقدامی در حمایت از آنان صورت نگرفته است.
مردان مهاجر در تاجیکستان از هراس بازداشت و اخراج شدن به افغانستان، از خانه‌های خود خارج نمی‌شوند. پولیس حتی مهاجران را در خانه‌های شان دنبال می‌کنند. در اسلام‌آباد نیز وضعیت مشابهی جریان دارد.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
حمید خراسانی، پس از آزادی از زندان، برای نخستین‌بار با افراد تحت امرش جلسه برگزار کرد و به آنان گفت کاری نکنید که خلاف رهنمود «امارت اسلامی» باشد. خراسانی همچنین گفت که « درصورت توطئه ودسیسه سازی‌های مجدد» ایستادگی خواهند کرد.
@MukhtarWafayee


پیت هگست، گزینه دونالد ترامپ برای وزارت دفاع آمریکا، روز سه‌شنبه، ۲۴ جدی، در نشست تایید صلاحیت خود در کمیته نیروهای مسلح سنا، از نحوه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان توسط دولت جو بایدن انتقاد کرد و آن را «دردآور» و «شکست مطلق» توصیف کرد.
وال‌استریت ژورنال گزارش داد که هگست با انتقاد از نحوه عملکرد دولت بایدن در خروج از افغانستان، اظهار داشت که در این روند علاوه بر مرگ ۱۳ سرباز آمریکایی، باعث رها کردن همکاران محلی آمریکا و آسیب جدی به اعتبار بین‌المللی ایالات متحده شد. او گفت: «این خروج نه‌تنها میراث ارتش را نابود کرد، بلکه متحدان ما را رها کرد و آبرو و شهرت ما را خدشه‌دار ساخت.»
در پاسخ به سوال سناتور جیم بنکس، هگست تصریح کرد که نحوه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان به تقویت دشمنان آمریکا منجر شده است. او ادعا کرد این رویداد زمینه را برای حمله گروه حماس به اسرائيل در اکتبر و همچنین تهاجم نظامی روسیه به اوکراین فراهم کرد.
او با انتقاد از دولت بایدن، افزود که هیچ مقامی در دولت کنونی به دلیل مدیریت ناموفق خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان پاسخگو نشده است.
این در حالی است که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، بارها از تصمیم خود برای پایان دادن به جنگ افغانستان دفاع کرده و در سخنرانی اخیر خود گفت: «پایان دادن به جنگ تصمیم درستی بود. ما باید بر چالش‌های مهم‌تر تمرکز کنیم.»
با وجود این دفاع، بسیاری از سیاستمداران جمهوری‌خواه و کهنه‌سربازان امریکایی از نحوه مدیریت این خروج انتقاد کرده‌اند. سناتور جیم بنکس، که خود از کهنه‌سربازان جنگ افغانستان است، اعلام کرد که ۷۵ درصد از کهنه‌سربازان آمریکایی با نحوه خروج دولت بایدن مخالف هستند.

#ایندیپندنت_فارسی #افغانستان




جبهه مقاومت ملی افغانستان شام سه‌شنبه، ۲۵ جدی، وقوع انفجار در کابل را بر عهده گرفت و اعلام کرد که در «عملیات هدفمند و برنامه‌ریزی‌شده، دادستانی نظامی طالبان در مربوطات حوزه دهم شهر کابل» را هدف قرار داده است.
در اطلاعیه جبهه مقاومت ملی آمده است که این حمله ساعت ۶:۳۰ شام روز سه‌شنبه صورت گرفته و به کشته شدن یک فرمانده طالبان همراه با یکی از همراهانش و زخمی شدن چندین تن دیگر منجر شده است. در این اطلاعیه همچنین تأکید شده که در جریان این حمله، یک وسیله نظامی طالبان به‌طور کامل تخریب شده است.
جبهه مقاومت ملی تصریح کرده است که دادستانی نظامی طالبان که هدف این عملیات قرار گرفت، به شکنجه، آزار و بازداشت نیروهای نظامی پیشین متهم است.
تا لحظه انتشار این خبر، سخنگویان طالبان درباره این حمله اظهار نظری نکرده‌اند.
#ایندیپندنت_فارسی #کابل #افغانستان








سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله رژیم طالبان، روز سه‌شنبه، ۲۵ جدی، با فیصل طلق البقمی، کاردار عربستان سعودی در کابل، دیدار کرد.
بر اساس اطلاعیه وزارت داخله طالبان، حقانی ضمن استقبال از کاردار عربستان سعودی بر اهمیت «روابط عمیق اسلامی و تاریخی» میان افغانستان و عربستان سعودی تاکید کرد و گسترش این روابط را مهم دانست
در این دیدار، فیصل طلق البقمی تعهد عربستان سعودی را برای گسترش روابط با رژیم طالبان ابراز داشت و بر ادامه «همکاری‌های مشترک بر اساس ارزش‌های اسلامی و فرهنگی» تأکید کرد.
دوهفته پیش سفارت عربستان سعودی در کابل در اطلاعیه‌ای از بازگشایی و از سرگیری فعالیت خود خبر داد. در این مدت، کاردار عربستان سعودی با شماری دیگر از مقام‌های طالبان از جمله با مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه این گروه نیز دیدار کرده است.


نیروهای امنیتی پاکستان در دو عملیات جداگانه که علیه مخفیگاه‌های شبه‌نظامیان در مناطق ناآرام شمال غرب این کشور در نزدیکی مرز افغانستان انجام شد، ۸ شبه‌نظامی را کشتند. ارتش پاکستان روز سه‌شنبه، ۲۵ جدی، با انتشار بیانیه‌ای این خبر را اعلام کرد و افزود که تجهیزات نظامی شبه‌نظامیان به دست ارتش افتاده است.

این عملیات‌ها روز دوشنبه در مناطق تانک و دره تیراه در ایالت خیبر پختونخوا انجام شد. ارتش پاکستان در بیانیه خود کشته‌شدگان را «خوارج» توصیف کرد؛ عبارتی که دولت پاکستان برای اشاره به گروه تحریک طالبان پاکستان (TTP) استفاده می‌کند. جزئیات بیشتری در این مورد ارائه نشده است.

تحریک طالبان پاکستان از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در سال ۲۰۲۱، حملات خود را در ایالت خیبر پختونخوا و دیگر مناطق شمال غربی پاکستان تشدید کرده است.

در بیانیه ارتش پاکستان آمده است: «تروریست‌ها به سلاح‌هایی دسترسی دارند که از ارتش آمریکا پس از خروج از افغانستان به جا مانده است.» این بیانیه همچنین تأکید کرده است که رژیم طالبان در افغانستان نه تنها این سلاح‌ها را در اختیار طالبان پاکستانی قرار داده است، بلکه به دیگر گروه‌های تروریستی نیز پناه داده است.


#افغانستان #پاکستان #ایندیپندنت_فارسی




Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram


سیف‌الدین مامورزاده، فرمانده تاجیک هیئت تحریر شام که پس از فروپاشی رژیم بشار اسد، درجه سرهنگی را در ارتش دولت جدید سوریه دریافت کرده است، در مصاحبه‌ای گفت که با گل‌مراد حلیم‌اف، جهادی تاجیک که در خلافت داعش به مقام «وزیر جنگ» رسیده بود، تماس ندارد و از محل حضور او اطلاعی ندارد. سیف‌الدین مامورزاده، اهل استان سغد تاجیکستان است و پیش از پیوستن به جنگ در سوریه، به عنوان عضو حزب نهضت اسلامی تاجیکستان فعالیت می‌کرد.
گل‌مراد حلیم‌اف، که فرمانده نیروهای ویژه وزارت داخله تاجیکستان بود، در سال ۲۰۱۵ به سوریه رفت و به داعش پیوست. او در این گروه به عنوان «وزیر جنگ» منصوب شد. در سال ۲۰۱۷، نهادهای امنیتی روسیه اعلام کردند که حلیم‌اف را در یک حمله هوایی در حومه دیرالزور کشته‌اند، اما این ادعا از سوی داعش تایید نشد. در سال ۲۰۱۹، منابع مختلف، از جمله سازمان ملل، اعلام کردند که احتمال دارد گل‌مراد حلیم‌اف زنده باشد. تاکنون شواهدی قطعی درباره زنده یا مرده بودن او منتشر نشده است و همزمان برخی رسانه‌های روسی احتمال حضور او در افغانستان را مطرح کرده‌اند. با این حال، سیف‌الدین مامورزاده گفت که از وضعیت حلیم‌اف بی‌خبر است.
سیف‌الدین که از اعضای جماعت توحید و جهاد، گروهی از جهادگرایان تاجیکستانی مقیم سوریه است، اکنون به عنوان سرهنگ ارتش دولت جدید سوریه فعالیت می‌کند. او در این مصاحبه گفت که پس از سقوط دمشق و تصرف این شهر توسط هیئت تحریر شام، همراه با گروهی از فرماندهان، با احمد الشرع، رهبر هیئت تحریر شام، در کاخ ریاست‌جمهوری دیدار کرد و پس از آن به او درجه سرهنگی اعطا شد.
دولت جدید سوریه همچنین به جهادگرایان دیگری از منطقه سن‌کیانگ چین، ازبکستان، و شماری دیگر از کشورها درجات و سمت‌های نظامی داده است.

#ایندیپندنت_فارسی #سوریه #دمشق #تاجیکستان


وزارت انرژی و آب طالبان، روز دوشنبه، ۲۴ جدی اعلام کرد که قرار است دو بند آب جدید در روستاهای تذربید و واخل در ولسوالی ادرسکن ولایت هرات ساخته شوند. در اطلاعیه این وزارتخانه آمده است که قرارداد بررسی، طراحی و ساخت این بندهای آب با یک شرکت خصوصی به نام اسحاق سدیس امضا شده است.
عبداللطیف منصور، وزیر انرژی و آب طالبان، در اکس نوشت که روند ساخت‌وساز این بندهای آب به زودی آغاز خواهد شد.
در همین حال، شماری از باشندگان ولسوالی ادرسکن با انتشار ویدیوهایی در رسانه‌های اجتماعی، از این اقدام طالبان ستایش کرده و گفته‌اند که با ساخت این بندهای آب، هزاران جریب زمین کشاورزی قابل استفاده خواهد شد.
ولسوالی ادرسکن هرات با ایران مرز مشترک ندارد، اما در حدود ۵۰ کیلومتری خاک ایران قرار گرفته است. بندهای آبی که قرار است در این ولسوالی احداث شوند، آب‌های ناشی از برف، باران و جوی‌بارها را برای آبیاری زمین‌های کشاورزی ذخیره خواهند کرد.
پیش از این، ساخت بندهای آب در جنوب و غرب افغانستان با اعتراض شدید مقام‌های جمهوری اسلامی ایران همراه شده بود.
پس از افتتاح بند پاشدان در هرات، ابوالفضل ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ایران، ادعا کرد که آمریکا و برخی کشورهای منطقه، از جمله ترکیه، در روند احداث بندهای آب در افغانستان نقش دارند. پس از آن، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که این وزارتخانه اعتراض شدید خود را نسبت به احداث بندهای آب در افغانستان و پیامدهای آن برای ایران، به مقام‌های طالبان ابلاغ کرده است.
پیش از این مقام‌های جمهوری اسلامی، بارها افغانستان را به نقض معاهده ۱۹۵۱ هیرمند متهم کرده‌اند. براساس این معاهده ایران و افغانستان موظف به تقسیم عادلانه آب رودخانه هیرمند هستند. براساس این معاهده، ایران حق مشخصی از جریان سالانه آب هیرمند دارد که باید دریافت کند. با این حال، ساخت بندهای آب متعدد در افغانستان، از جمله بندهای آب تحت مدیریت طالبان، باعث کاهش جریان آب به سمت ایران شده است. این مسئله منجر به اعتراضات مکرر ایران به نقض این معاهده شده است.


#ایران #ایندیپندنت_فارسی #افغانستان




جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، روز یک‌شنبه، ۲۳ جدی (۱۲ جنوری)، در مصاحبه‌ای با شبکه سی‌ان‌ان گفت که تصمیم سه سال پیش جو بایدن برای خروج از افغانستان، یک تصمیم استراتژیک درست بود و تاریخ این تصمیم را به‌خوبی تأیید کرده است.
سالیوان گفت: «تصمیم استراتژیکی که رئیس‌جمهور بایدن سه سال پیش گرفت، از نگاه تاریخی تصمیم درستی بوده و همچنان این‌گونه خواهد بود.»
او ادامه داد: «اگر ما امروز هنوز در افغانستان بودیم، آمریکایی‌ها همچنان در حال جنگ و کشته شدن بودند؛ روسیه نفوذ بیشتری بر ما داشت و ما توانایی کمتری برای پاسخ به چالش‌های استراتژیک بزرگ‌تر خود داشتیم.»
سالیوان همچنین به حمله روز سال نو در نیواورلئان اشاره کرد و گفت: «هرچند هنوز تحقیقات ادامه دارد، اما اف‌بی‌آی هیچ ارتباطی بین افغانستان و عامل حمله در نیواورلئان پیدا نکرده است.»
او اضافه کرد: «اف‌بی‌آی همچنان به دنبال ارتباطات خارجی خواهد بود. شاید چیزی پیدا کنیم، اما چیزی که تاکنون دیده‌ایم، اثبات گفته رئیس‌جمهور بایدن است که تهدیدات تروریستی پراکنده‌تر و در جاهای دیگر گسترش یافته است.»
سالیوان همچنین خاطرنشان کرد که این تهدیدات نه تنها در دوران بایدن بلکه در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ نیز وجود داشته است. او افزود: «به همین دلیل بود که ما باید تمرکز خود را از یک جنگ داغ در افغانستان به یک تلاش بزرگ‌تر ضدتروریسم در سراسر جهان معطوف می‌کردیم.»
سالیوان از اظهار نظر درباره گزارش‌هایی مبنی بر اینکه او پس از خروج از افغانستان پیشنهاد استعفا داده بود، خودداری کرد و گفت که جزئیات گفت‌وگوهای شخصی‌اش با رئیس‌جمهور را افشا نخواهد کرد.
جیک سالیوان در حالی خروج آمریکا از افغانستان را تصمیم درستی عنوان کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، بارها از نحوه عملکرد بایدن در روند خروج انتقاد کرده است. ترامپ در جریان کارزارهای انتخاباتی خود بارها تأکید کرد که عملکرد بایدن در خروج از افغانستان باعث افتادن تسلیحات پیشرفته آمریکایی به دست طالبان، تضعیف موضع آمریکا در برابر رقبای قدرتمند مانند چین و روسیه، و لطمه به حیثیت و جایگاه آمریکا در جهان شده است.

#ایندیپندنت_فارسی #افغانستان #ترامپ



Показано 20 последних публикаций.