توافق فوق بالاخره رخ داد و فصائل مقاومت متعهد میشوند تا اطلاع ثانوی از دستورات شخص محمد شیاعالسودانی به عنوان فرماندهی کل قوای عراق پیروی کرده و از هر گونه اقدام خارج از چارچوب فوق خودداری کنند. در عوض نیز بحث انحلال و ادغام در حشد موقتاً پایان مییابد و سلاح فصائل حفظ میشود.
سران فصائل با مقاومت خود با استدلال مقابله با رژیم صهیونیستی، تداوم حضور آمریکا، خطر بازگشت داعش و سلاح داشتن گروههای کردی و بقای بیت شیعی، توانستند بحث انحلال و ادغام را موقتا جمع کنند اما نظرشان این است که دولت در مذاکره با آمریکا باید حضور اشغالگر را تا پایان سال جاری میلادی پایان دهد.
تهران نیز با توجه به اشتغالات متعدد، از ابتدای این روند یک استقلالی هم به دولت داد و هم به گروهها. اما نظر ایران این بود که به جای انحلال و ادغام، فصائل از حملات و فعالیت نظامی دست کشیده، نوعی سکوت و پنهانسازی حکفرما شود و البته گروهها در روندی موازی از حیث نظامی تقویت شده و خود را در عرصه سیاسی با هوشمندی حفظ و ارتقا دهند. این شیوه مطابق نیازهای روز، نظریه سردار قاآنی از ابتدای تصدی ایشان بر فرماندهی قدس بوده است و از همان اولین سفرهای ایشان به بغداد در ۹۸ و ۹۹ دنبال شده است. نظریهای که بعضاً توفیقاتی نیز داشته است.
لازم به ذکر است که اخیراً سودانی به دنبال ائتلاف سیاسی با برخی سران اطارالتنسیقی برای انتخابات پارلمانی جاری بوده که فعلا با هادی العامری به توافق رسیده است. یکی از الزامات این توافق سیاسی نیز تعیین تکلیف گروهها و ادغام آنها در حشد است.
به جز این بحث، بغداد در تلاش است تا برای در امان ماندن از سیاستهای ترامپ، یک سپر منطقهای و بینالمللی برای خود از حیث میانجیگری درست کند.
از این رو سودانی در تلاش است که بغداد را تبدیل به کانال ارتباط ایران و آمریکا کرده و حتی تجربه مذاکرات هستهای بغداد در سال ۱۳۹۱ نیز تکرار شود. همچنین وساطت بین ترکیه و SDF از دیگر طرحهای عراق است.
همچنین از اواسط ماه جاری قرار است نشست یا نشستهایی در بغداد در خصوص امنیت منطقهای(احتمالاً در سطح وزرای خارجه) با محوریت تحولات سوریه، با حضور ایران، ترکیه، کشورهای عربی و غربی و اروپایی برگزار شود که تدارکات برگزاری آن در حال انجام است.
@Muhallell