🔺تنیس البو (Tennis elbow)
#تنیس_البو
#آرنج_تنیس بازان
#Tennis_elbow
#lateral_epicondylitis
#elbow
#Corrective
#Exercise
🔺تنیس البو( Tennis elbow )یاLateral epicondylitis شایعترین علت درد آرنج است. درد معمولاً در قسمت خارجی آرنج احساس میشود.
علت این نامگذاری شیوع زیاد این بیماران در بین تنیس بازان است.
( Elbow )
به معنای آرنج است پس میتوان این بیماری را بصورت تحت اللفظی (آرنج تنیس بازان نامید)
. البته این بیماری در بسیاری ورزش های دیگر بخصوص آنهایی که با راکت انجام میشوند دیده میشود.
🔸تنیس البو چگونه ایجاد میشود
تنیس البو بر اثر التهاب تاندون بوجود میاید.
تاندون عضلاتی که در قسمت خارجی ساعد قرار داشته و موجب حرکت مچ و انگشتان دست میشوند در بالای ساعد به سطح خارجی آرنج میچسبند.
🔺اینها عضلات اکستانسور و سوپیناتور ساعد هستند.
محل دقیق اتصال این تاندون ها سطح خارجی پایین ترین قسمت استخوان بازو است.
بر اثر حرکات تکراری که با قدرت زیاد انجام میشوند
(مثلاً ضربات مکرری که یک تنیس باز با راکت به توپ وارد میکند)
محل اتصال این تاندون ها به استخوان تحت کشش فراوان قرار میگیرد.
🔺بتدریج آسیب هایی بصورت پارگی های میکروسکوپی در این ناحیه ایجاد شده و واکنش بدن به این آسیب ها بصورت التهاب و درد ظاهر میشود. محل اتصال این تاندون ها بر روی یک برجستگی به نام اپی کندیل خارجی است.
🔹با خم و راست شدن مکرر آرنج، تاندون های ذکر شده بر روی این برجستگی استخوانی به جلو و عقب میروند و این حرکت در دراز مدت میتواند موجب آسیب به تاندون شود.
گرچه این بیماری به تنیس بازان منتسب شده است ولی بیشتر در خانمهای خانه دار و کسانی که با دست کارهای سنگین انجام میدهند دیده میشود .
🔹در بسیاری مشاغل مثل نقاشی ساختمان، لوله کشی، نجاری، تعمیرکار اتومبیل، آشپزی و قصابی احتمال این آسیب وجود دارد. سن اکثر بیماران بین ۳۰ تا ۵۰ سال است.
🔶علائم تنیس البو چیست
نشانه های بیماری معمولا بتدریج ظاهر میشود و در عرض چند ماه شدت میابد. این بیماری معمولا با ضربه یا آسیب منفردی شروع نمیشود. مهمترین علامت بیماری درد و احساس سوزش در قسمت خارجی آرنج است.
معمولاً قدرت مشت کردن دست هم کاهش پیدا میکند. علائم معمولاً با فعالیت ساعد مثل گرفتن یک راکت یا چرخاندن یک آچار، سفت کردن شیر آب، چرخانن دسنگیره در، چای ریختن یا دست دادن بیشتر میشود.
بیماری بیشتر در دست غالب که معمولاً دست راست است دیده میشود. پزشک معالج ممکن است برای افتراق بیماری از علل دیگری که میتوانند دردهای مشابهی ایجاد کنند از رادیوگرافی ساده و یا ام آر آی و یا الکترومیوگرافی استفاده کند.
🆔:
https://t.me/IranSportsScienceshttps://t.me/IranSportsSciences https://t.me/IranSportsSciences