متون فقه و مدنی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Право


درصورت وجود ابهام در مواد قانونی سوال خود را به ایدی زیر ارسال بفرمایید.
@Madarjaniazahra

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Право
Статистика
Фильтр публикаций


روز مرد، فرصتی مغتنم برای تجلیل از مقام شامخ مردانگی و ایثار است. این روز را به شما تبریک می‌گویم


بحث بسیار بسیار شیرین امروز.
آیا افراد حق دارند در امور کیفری از خود حق شکایت را سلب کنند؟

مثلا خانومی ضمن عقد بگوید مهریه من عندالمطالبه اما من حق شکایت بلحاظ کیفری بودن را ندارم


زمانی که این جهان خلق شد، تو نیز خلق شدی تا به این جهان زیبایی ببخشی، تو کارت را به نحو احسن انجام دادی، تمام دنیا امروز به تو لبخند می‌زنند
روز زن مبارک


نتایج آزمون وکالت ۱۴۰۳ اعلام شد

🔹نتایج آزمون ورودی کارآموزی وکالت سال ۱۴۰۳ کانون وکلای دادگستری از سوی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور اعلام شد/مهر


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
گرچه مقداری فإن هست .
اما یک سوال آیا حیوانات مسئولیت دارند؟


روز جهانی مرد مبارک

نوزدهم نوامبر (برابر با ۲۸آبان)  *#روز_جهانی_مرد* نامگذاری شده است.

روزجهانی مَرد، زمانی برای ارج نهادن وسپاسگزاری ازمردانی است که هرروز همچون یک دوست، همسر و پدر، برای خانواده، دوستان، مردمان و کشورخود می کوشند، گذشت می کنند و می خواهند کارایی و سودمندی برای جامعه و خانواده ی خود داشته باشند
روزتون مبارک مردهای بی ادعا 🌹


اول چه جرمی رخ داده است ؟
ثانیا میزان مجازات صحیح است؟


باورنکردنی ترین پرونده خیانت:  می خواستم بچه هایم باهوش شوند!

🔹در یکی از عجیب ترین پرونده های خیانت در تاریخ معاصر ایران ؛‌ مردی به رابطه زنش با یک مرد غریبه مشکوک می شود. آن هم در حالیکه دو فرزند  2 و شش ساله داشتند.
🔹بعد از یافتن شواهدی ، همسر خود را تعقیب می کند و متوجه  ارتباط او با مدیر شرکتی خصوصی که زن درآ ن شاغل است می شود . او از زن می خواهد که از شرکت خارج شود و دیگر آنجا کار نکند.زن هم قبول می کند.
🔹اما پسر کوچکش به او خبر می دهد که مادرش را با  یک مرد غریبه که مشخصاتش با مدیر منطبق است دوباره دیده است.
🔹مرد برای صحبت با مدیر وارد شرکت می شود و آنجا متوجه شباهت عجیب آقای مدیر با پسر شش ساله اش می شود.
🔹مرد که شوکه شده است پس از یکی دو روز بی تابی و فکر و خیال ،‌ تقاضای آزمایش دی ان ای برای بچه هایش می کند و  متوجه می شود که هردو فرزندش به اقای مدیر تعلق دارند.
🔹زن در واکنش به این ماجرا گفته که فقط می خواسته بچه هایش باهوش باشند و بارداری اش به وسیله لقاح مصنوعی انجام شده.
🔹 دادگاه برای  زن و مدیر شرکت حکم اعدام صادر کرده است 


نظر عزیزان در خصوص کاهش جرائم چیست؟
و وجه آن را بیان کنید


قانون کاهش مجازات عامل افزایش جرائم خشن!

🔹برای بررسی علل افزایش نرخ جرایم خشن و نسبت آن با قانون و احکام صادره، میزگردی با حضور حجت‌الاسلام محمدامین وحدانی‌نیا؛ قاضی دیوان عالی کشور، حسن تردست؛ حقوقدان، قاضی سابق کیفری و وکیل دادگستری و نیز علی مشهدی‌زاده؛ عضو هیئت علمی دانشگاه، حقوقدان و صاحب تألیفات متعدد، برگزار کردیم و در آن به بررسی ابعاد مختلف رابطه مذکور پرداختیم.
🔹در این نشست مشخص شد؛ علت اینکه در سال‌های اخیر، شاهد افزایش پرونده‌های جنجالی جرائم خشن هستیم؛ یک قانون قابل تأمل به نام قانون کاهش مجازات است!
🔹قانون کاهش مجازات هم بُعد سیاسی داشت و هم بُعد اقتصادی؛ بعد سیاسی‌اش این بود که زمان انتخابات بود و می‌خواستند بگویند کاری انجام داده‌‌ایم و بعد اقتصادی‌اش این بود که سازمان زندان‌ها می‌گفت؛ پول برای زندان و زندانی می‌خواهم که دولت و قوه قضاییه می‌‌گفتند پول نداریم!
🔹پس آمدند و یک قانون عجیب و غریب را بر اساس طرح تعدادی از نمایندگان در سال ۱۳۹۹ و در آخر مجلس امید (دهم)، تصویب کردند و به جای اینکه مشکلات را حل کنند کلی از مجرمین به‌موجب این قانون آزاد شدند!


🔺توضیح و تشریح اشتباه در طرف معامله

قراردادها دو نوع اند : در برخی قراردادها شخصیت علت عمده عقد است یعنی شخص فقط حاضر است آن قرارداد را با شخص خاصی منعقد کند ولی در برخی قراردادها شخصیت طرف علت عمده عقد نیست یعنی شخص حاضر است آن قرارداد را با هرکسی
منعقد کند درقراردادهای غیر مالی مثل نکاح و قراردادهای رایگان مثل هبه شخصیت علت عمده عقد است
ولی در قراردادهای معوض معمولا شخصیت علت عمده عقد نیست ،مگر در مواردی که قرارداد با ملاحضه مهارت و توان و حسن شهرت شخص منعقد میشود مثل قرارداد با وکیل دادگستری و جراح و ایجاد شرکت تضامنی.

اشتباه درطرف معامله سه نوع است 👇

🔹اشتباه در هویت مادی :منظور بدن است یعنی اشتباه گرفتن یک بدن با یک بدن دیگر بر اثر اشتباه ظاهری

🔹اشتباه در هویت مدنی :یعنی اشتباه گرفتن یک اسم با اسم دیگر بر اثر تشابه اسمی یا این که شخص با جعل اوراق هویت خود را جای دیگری جا بزند.

🔹 اشتباه دراوصاف :مثل اینکه شخص بگوید من وکیل دادگستری هستم ولی وکیل نباشد.

▫️در هر قراردادی که شخصیت علت عمده عقد است اشتباه در هویت مادی و مدنی طرف معامله منجر به بطلان قرارداد میشود اما اشتباه در اوصاف طرف مقابل در نکاح طبق ماده ۱۱۲۸ ق م منجر به حق فسخ میشود به شرطی که آن وصف به طور صریح یا تبانی در تراضی طرفین آمده باشد بنابراین اشتباه در وصف غیر اساسی و اشتباه در وصفی که در تراضی طرفین نیامده باشد تاثیری بر قرارداد ندارد.
▪️منظور از شرط تبانی ،شرطی است که قبل از عقد بین طرفین طی شده است ولی در عقد صریحا ذکر نشده است.


کدام گزینه در خصوص ارث حق فسخ صحیح است ؟
Опрос
  •   همواره به ارث می رسد
  •   همواره به ارث نمی رسد
  •   اصولاً به ارث می رسد
  •   هیچ گاه به ارث نمی رسد
126 голосов


📚 ‌حقوق‌مدنی

📝 مقایسه‌ودیعه‌ با‌ عاريه👇

❇️ هر دو عقد اذنی می باشند؛ با این تفاوت که در ودیعه اذن برای نگهداری، اما در عاریه، اذن برای انتفاع است.

❇️ هر دو عقد امانی هستند با این تفاوت که ودیعه امانت اولی، اما عاریه، امانت ثانوی است.

❇️ هر دو عقد جایز هستند. .

❇️هر دو با فوت و حجر منفسخ می شوند.

❇️ هر چند که هر دو عقد نسبت به یک طرف مجانی هستند، اما در هر دو عقد، هر دو طرف باید اهلیت کامل داشته باشند.

❇️هر دو عقد رضایی هستند یعنی با ایجاب و قبول واقع می شوند و برای وقوع نیازی به قبض ندارند.

❇️ در ودیعه نوع مال مهم نیست؛ خواه مصرف شدنی، خواه مصرف نشدنی اما در عاریه، مال باید مصرف نشدنی باشد.

#مدنی #ودیعه #عاریه


تفاوت توهین و افترا👇

🛑📔تفاوت توهین با افترا آن است که افترا نسبت‌ دادن‌ صریح‌ عمل‌ مجرمانه‌ به‌ غیر و متضمن اسناد و اخبار است اما در توهین،مرتکب قصد انشا و هتک‌ حرمت‌ دارد.
پس‌ اگر شخص‌ به‌ قصد انشا و هتک‌ حرمت‌ مثلا به‌ کسى‌ بگوید: «دزد»، مفتری‌ محسوب‌ نمى‌شود؛ زیرا منظور اسناددهنده‌ توهین‌ و تحقیر طرف‌ اسناد بوده‌ است‌،نه‌ اینکه‌ در واقع‌ او را به‌ ارتکاب‌ عمل‌ دزدی‌ متهم‌ کند؛
همچنین‌ است‌ دادن‌ نسبت‌های‌ کلى‌ و غیرصریح‌ مانند جانى‌،یا فاسق‌ که‌ فاقد صراحت‌ کافى‌ است‌ و به‌ نوع‌ جرم‌ منتسب‌ اشاره‌ ندارد.البته این‌ اعمال‌ ممکن‌ است‌ از  مصادیق‌ توهین‌ محسوب‌ شوند.
❗️نکته دیگر،ضرورت جرم‌ بودن‌ عمل‌ انتسابى‌ برای تحقق افتراست.در واقع،برای تحقق افترا،عمل‌ اسناد داده‌شده‌ باید فعل یا ترک‌ فعلى‌ باشد که‌ در زمان‌ اسناد در قانون‌ ممنوع بوده و برای‌ آن‌ مجازات‌ تعیین‌ شده‌ باشد،حال آنکه در توهین این گونه نیست.


🔸🔹تکلیف ارث زمانی که زن تنها وارث است:

🔸یک نکته در بحث ارث داریم که اگر از تقسیم ارث چیزی اضافه بماند بین بقیه وراث تقسیم می شود به جز زوج و زوجه و در فرض دیگر اگر زوج و نه زوجه تنها وارث باشد هم سهم خود را از ارث زن می برد و هم باقی مانده را خواهد برد.

🔹اما اگر همین قضیه برعکس شود یعنی زوجه یا زن تنها وارث باشد فقط سهم معین خود یعنی یک چهارم را خواهد برد و بقیه ارث به کسی نخواهد رسید و پس از تشریفاتی به خزانه دولت واریز می شود

🔸راه حل فرار از این قضیه این است که مرد قبل از فوت اموال خود را به نفع زن خود وصیّت کند یا قبل از مرگ اموال خود را به نام زن بزند.


مردی در طرقبه پسربچه چهارساله همسر صیغه ای خود را زیر شکنجه‌های جسمی کشت.

🔹این کودک را با علائم حیاتی ضعیف، کبودی، سوختگی و زخم‌های متعدد به بیمارستان شریعتی طرقبه بردند و بعد از چند ساعت تلاش برای احیایش به نتیجه نرسیده.
🔹مرد اعتیاد دارد و زن صلاحیت نگهداری بچه را نداشته است. اگر دادگاه و قانون، وضعیت کودک را بعد از طلاق والدینش پیگیری می‌کرد و او را به بهزیستی می‌سپرد، کودک چهارساله زیر شکنجه کشته نمی‌‌شد. #قتل #شکنجه


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
تحلیل کنید


سلام درود خدمت عزیزان اگر عزیزی مسلط به متون حقوقی هست حتما به من پیام بده مچکرم
@Madarjaniazahra


(مسألة 8): إذا شكّ في إعساره وإيساره وطلب المدّعي حبسه إلى‌ أن يتبيّن الحال حبسه الحاكم، وإذا تبيّن إعساره خلّي سبيله وعمل معه كما تقدّم، ولا فرق في ذلك وغيره بين الرجل والمرأة، فالمرأة المماطلة يعمل معها نحو الرجل المماطل، ويحبسها الحاكم كما يحبس الرجل إلى‌ تبيّن الحال.
(مسألة 9): لو كان المديون مريضاً يضرّه الحبس، أو كان أجيراً للغير قبل حكم الحبس عليه، فالظاهر عدم جواز حبسه.
(مسألة 10): ما قلنا من إلزام المعسر بالكسب مع قدرته عليه، إنّما هو فيما إذا لم يكن الكسب بنفسه حرجاً عليه أو منافياً لشأنه، أو الكسب الذي أمكنه لايليق بشأنه بحيث كان تحمّله حرجاً عليه.
(مسألة 11): لايجب على المرأة التزوّج لأخذ المهر وأداء دينها، ولا على الرجل طلاق زوجته لدفع نفقتها لأداء الدين، ولو وهبه ولم يكن في قبولها مهانة وحرج عليه يجب القبول لأداء دينه.
القول في الجواب بالإنكار
(مسألة 1): لو أجاب المدّعى‌ عليه بالإنكار، فأنكر ما ادّعى المدّعي، فإن لم يعلم أنّ عليه البيّنة، أو علم وظنّ أن لا تجوز إقامتها إلّامع مطالبة الحاكم، وجب على الحاكم أن يعرّفه ذلك؛ بأن يقول: ألك بيّنة؟ فإن لم تكن له بيّنة ولم يعلم أنّ له حقّ إحلاف المنكر، يجب على الحاكم إعلامه بذلك.
(مسألة 2): ليس للحاكم إحلاف المنكر إلّابالتماس المدّعي، وليس للمنكر التبرّع بالحلف قبل التماسه، فلو تبرّع هو أو الحاكم لم يعتدّ بتلك اليمين، ولابدّ من الإعادة بعد السؤال، وكذا ليس للمدّعي إحلافه بدون إذن الحاكم، فلو


مسألة 7): لو ثبت عسره، فإن لم يكن له صنعة أو قوّة على العمل، فلا إشكال في إنظاره إلى‌ يساره. وإن كان له نحو ذلك، فهل يُسلّمه الحاكم إلى‌ غريمه ليستعمله أو يؤاجره، أو أنظره وألزمه بالكسب لتأدية ما عليه، ويجب عليه الكسب لذلك، أو أنظره ولم يلزمه بالكسب، ولم يجب عليه الكسب لذلك، بل لو حصل له مال يجب أداء ما عليه؟ وجوه، لعلّ الأوجه أوسطها. نعم لو توقّف إلزامه بالكسب على‌ تسليمه إلى‌ غريمه يسلّمه إليه ليستعمله.

Показано 20 последних публикаций.