فرهیختگان


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


آسمانِ فکرِ آزاد رنگ و لباس نمی‌شناسد
از زمینِ سنت تا آسمانِ تجدد با اراده پرواز
فرهیختگی پایی در زمین و فکری آسمانی می‌خواهد

ارتباط با ادمین
@farhikhtehgan_bot
امام علی(ع):
شجاع‌تر از خردمند، وجود ندارد...
گروه تبادل نظر:
@iranintellectualsgroup

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


در سال ٢٠١۶ وقتی ژان لوک نانسی را در کتابفروشی مرکزی شهر استراسبورگ فرانسه ملاقات کردم، در خلال صحبت درباره ایران و خاورمیانه، نانسی گفتاری از دریدا را پیش کشید. او با اشاره به اهمیت آنچه دریدا در این کتاب گفته است، مرا به خواندن کتاب مشتاق کرد. سال بعد ترجمه این متن را به دوست و مترجم کار بلد، مریم وحدتی، پیشنهاد دادم و آن را ترجمه کردیم.
همزمانی انتشار این کتاب با مسأله مهاجران در ایران و دنیا، اهمیت اندیشیدن به «دیگری» را دوباره یادآوری می‌کند. دریدا در این کتاب نوع نگرش و مواجهه با دیگریِ متفاوت را ملاک داوری درباره وضعیت تمدنی در عصر ما می‌داند. او مواجهه غرب با مسلمانان را چندی پس از ١١ سپتامبر مورد توجه قرار می‌دهد، کاری که ما اکنون با اتکا بدان می‌توانیم مواجهه با مهاجران افغان را پیش بکشیم.
علاوه بر این موضوع، صورت‌بندی دریدا از رابطه اسلام و غرب، الهام‌بخش بحثی درباره روشنفکری دینی شد که در مقدمه مترجمان بدان پرداخته‌ایم.
شما را به خواندن این کتاب از نشر افکار دعوت می‌کنم.
کتاب را در کتابفروشی‌ها و بزودی در اپلیکیشن‌های مطالعه کتاب می‌توانید پیدا کنید.
@AminBozorgiyan


119-156 مطالعات ایرانی.pdf
15.0Мб
ویژه نامه انجمن حکمت و فلسفه ایران



#فرهیختگان راهی به رهایی


چه می‌خواستیم، چه شد!
رحیم قمیشی

ما می‌خواستیم فیلتر اینترنت برداشته شود.
می‌خواستیم حجاب دولتی وجود نداشته باشد، به عزت خانم‌ها اهانت نشود.
می‌خواستیم ایران عضوی از جامعه بین‌الملل شود و معاهدات جهانی را یک به یک امضا کند.
می‌خواستیم مثل آدم نفت صادر کنیم و پولش به حساب خزانه کشور بیاید.
می‌خواستیم بازرگانان ما تجارتشان با ساک‌های پول نقد نباشد، گویی قاچاق می‌خرند و می‌فروشند.
می‌خواستیم دنیا کشور ما و مردم ما را به صلح‌دوستی بشناسد.
حالا نشسته‌ایم به دعا
خدا کند دوباره جنگ نشود!
جنگ هم بشود خدا کند مردم عادی صدمه نبینند
خدا کند برق ما نرود، آب ما.
بنزین جیره‌بندی‌تر نشود.
زمستان بدون گاز نمانیم!!
اسرائیل وحشی نشود
آمریکا کمکش نکند...

ما سخنرانی نیاز نداریم
به دروغ نگویید اسرائیل حمله را شروع کرد
اگر او از مقامات ایرانی زده و به عهده نگرفته، شما هم از مقامات اسرائیلی بزنید و بعهده نگیرید.
اگر او میهمان ما را زده، شما هم میهنانش را بزنید.
اگر اسرائیل صد موشک به ایران زده، شما دویست موشک بزنید.
چهل و سه سال پیش صدام گفت ایران تحریک می‌کرد ما حمله کردیم، گفتیم غلط کردی، ایران تحریک کرد شما حق داشتی تحریک کنی! و صدام شد متجاوز.
دبیرکل سازمان ملل هم عراق را محکوم کرد. و امکان دریافت غرامت هم فراهم شد، و ما بسیار کوتاهی کردیم و عملا غرامت که نگرفتیم، غرامت هم دادیم!!

حالا برعکس شده
آیا سازمان ملل می‌پذیرد اقدام ما دفاع مشروع بوده؟
اگر می‌پذیرد، عالیست.
اگر نمی‌پذیرد حق نداریم بگوییم سازمان ملل وابسته به اسرائیل است!
اینکه اسرائیل شهروندان لبنانی را می‌زند، مرجع شکایت و تلافی، ایران نیست! در مورد غزه و فلسطین هم.

همه این کارها شد، تا باز نگوییم اینترنت آزاد چه شد، حقوق زنان، حق اعتراض ما مردم، رابطه با جهان، تعادل در اقتصاد...
نه! ما دیگر فریب شرایط خاص شما را نمی‌خوریم.
هیچکس حق ندارد بگوید شرایط بحرانی است، آزادی بماند برای بعد!
این بحران‌های مصنوعی ساخت خودتان است.
تحریم هم ساخته خودتان.

علاوه بر همه خواسته‌های قبلی
یک خواسته اضافه شد
آرامش را به ایران برگردانید.
ما جنگ نخواسته بودیم.
جنگ را به مصیبت‌های دیگرمان اضافه نکنید.
اگر هم جنگی شد
خودتان و اطرافیان جنگ‌طلبتان
بروید و بجنگید!
لبنان، سوریه، یمن، راه باز است.
آنچه ما خواسته بودیم
هرگز این نبود
شرایط جنگی هم
هرگز خواست‌های بحق‌مان را
از یادمان نمی‌برد.
یک ایران آباد
و آزاد
این حق ماست.



#فرهیختگان راهی به رهایی


چگونه ایران به یک کشور در حال جنگ تبدیل شد؟

ایران در طول سال‌ها گام به گام به یک کشور در حال جنگ تبدیل شده است. تکرار چرخه تنش‌ها و درگیرهای برون‌مرزی، ترورها و کشته‌شدن و کشتن‌ها در عمل کشور ما را در وضعیت جنگی قرار داده است. بودن در وضعیت جنگی به معنای درجا زدن، دود شدن منابع کشور و به حاشیه رفتن صلح، آرامش، توسعه و رفاه است. فراتر از آن، کشور در حال جنگ جای خوبی برای ماندن نیروهای متخصص و سرمایه‌گذاری هم نیست و ناپایداری به شاخص اصلی سیاست و اقتصاد تبدیل می‌شود. کشور در حال جنگ با اضطراب زندگی می کند، از سوگواری به سوگواری دیگر، از انتقامی به انتقام دیگر می‌رود و در افق جامعه خبری از روشنایی، امید و فردای بهتر نیست. دغذغه اصلی مردم در کشور جنگ زده زیستن روزمره‌گی کمبودها، گرانی و بحران‌های بی‌پایان و آرزوی بدتر نشدن وضعیت در مقایسه با گذشته است.
چه کسانی و چگونه پای ایران را به این باتلاق هولناک منطقه نفرین شده خاورمیانه باز کردند؟ روایت حکومتی و هواداران آن‌ها گناه اصلی را به گردن امریکا و اسرائیل می‌افکنند. این واقعیت که ادامه اشغال استعماری فلسطین و جنگ‌های ظالمانه و خونین در این سرزمین و نیز دخالت‌های ناروای امریکا مانند حمله نظامی به عراق و افغانستان نقش مهمی در تشدید بحران‌های چند سویه خاورمیانه ایفا کرده‌اند را کسی نمی‌تواند انکار کند. اما هیچ یک از این واقعیت‌های تلخ ماجراجویی‌های ایران در مناطق دور از مرزهای کشور را توجیه نمی‌کنند. چه کسی ماموریت مبارزه با امریکا و اسرائیل در منطقه را به ج ا داده است؟ چرا ایران باید در بحرانی‌هایی دخالت کند که ربط مستقیمی به امنیت و منافع ملی ما ندارند؟ پی‌آمد این بلندپروازی ژئوپولیتکی نا‌متناسب با توان کشور تحمل تلفات سنگین، ورشکستی اقتصادی، نارضایتی عمومی و کشاندن شدن بحران به داخل ایران است.
همه شواهد نشان می‌دهند شماری از کسانی که در سال 1367 ناچار شدند دست از ادامه جنگ با عراق بشویند و به آتش‌بس تن در دهند، هیچگاه وسوسه "جنگ، جنگ، تا پیروزی" برای "آزادی قدس" و "نابودی اسرائیل" را رها نکردند. در پس این راهبرد هم ایدئولوژی اسلام سیاسی و سودای رهبری "شیعیان" و "امت اسلامی" وجود داشت و هم منافع سیاسی و اقتصادی کاسبان جنگ و بحران. موفقیت در شکل دادن به نیروی نیابتی پرقدرتی چون "حزب الله" در لبنان با هدف بردن دیوار دفاعی ایران به کنار مرزهای اسرائیل زمینه‌ساز سیاست تهاجمی شد که پای سپاه پاسداران و شاخه برون مرزی آن را به بحران‌های بزرگ منطقه‌ای باز کرد. شرکت مستقیم در سرکوب بهار عربی در سوریه، بوجود آوردن گروه‌های گوناگون شبه نظامی بویژه پس از ظهور داعش سبب شد ایران به بازیگر ثابت تنش‌های منطقه ای تبدیل شود.
گسترش نفوذ منطقه‌ای ایران بیش از هر چیز به معنای قدرت گرفتن روزافزون سپاه در داخل و خارج ایران و نظامی شدن سیاست و حضور چشمگیر سرداران در نهادهای رسمی حکومتی بود. سپاه بدون دخالت‌های نظامی برون مرزی نمی‌توانست به نیروی بزرگ سیاسی-نظامی-اقتصادی و "حزب پادگانی" تبدیل شود. تامین هزینه‌های نظامی دخالت منطقه‌ای از راه‌های پنهانی و خارج از چرخه مالی شفاف زمینه ساز فساد شبکه‌ای بزرگی شد. در ایران کمتر فساد بزرگی وجود دارد که در آن پای "برادران قاچاقچی" در میان نباشد.
به گروگان گرفتن سیاست خارجی کشور و نقش مرکزی نظامیان در ساخت و پرداخت سیاست منطقه‌ای پی‌آمد دیگر دخالت‌های منطقه‌ای بود. حکومت و سپاه پاسداران هیچ‌گاه بطور شفاف با افکار عمومی ایران درباره گستره، چرایی و چند و چون، هزینه‌ها و پی‌آمدهای این دخالت‌ها سخن نگفتند و این موضوع را به خط قرمز سیاست در عرصه عمومی تبدیل کردند. اتفاقی هم نیست اگر اصلاح‌طلبان حکومتی هم این عرصه را حیات خلوت بیت رهبری و سپاه می‌دانند و برای ماندن در کنار "نظام" آن را به چالش نمی‌کشند. اگر در دورانی حکومت توانست با روایت "مدافعان حرم" بخشی از افکار عمومی را درباره مشروعیت دخالت نظامی برون مرزی قانع کند اکنون سال‌هاست که جامعه ایران به اشکال گوناگون مخالف خود با این راهبرد پرهزینه آشکار کرده است.
امروز زمان پاسخ‌گویی و بررسی بیلان دخالت‌های منطقه‌ای ایران و صورت‌حساب هزینه‌های هنگفت سیاسی اقتصادی و انسانی مستقیم و غیر مستقیم راهبردی است که در طول دهه‌ها در پستوهای تاریک حکومتی شکل گرفته‌اند. هر یک ما باید به این پرسش اساسی هم بیندیشم که راه‌حل نجات ایران از این باتلاق کدام است؟ سرنوشت رابطه ایران با نیروهای نیابتی چه باید باشد و آیا ادامه حیات سپاه قدس به سود منافع ملی ایران است‌؟ راهبرد مناسب و عقلانی برای حفظ امنیت و منافع ملی ایران در منطقه بحران‌زده خاور میانه چه می‌تواند باشد؟ همین پرسش‌ها را می‌توان درباره سیاست پرهزینه غنی‌سازی اورانیوم هم به میان کشید.

سعید پیوندی

#فرهیختگان راهی به رهایی


✔️منطق بی‌منطقی جهان جدید
✍️سهند ایرانمهر

روزی که گیلعاد آران نماینده اسراییل منشور سازمان ملل را در صحن این سازمان پاره کرد و خواستار محو آن شد.
‏روزی که نتانیاهو علنا دو نقشه لعنت و‌ برکت را در صحن سازمان ملل در دست گرفت و از عزمش برای تغییر خاورمیانه گفت.

روزی که کنسولگری ایران هدف قرار گرفت، هنیه در روز تحلیف و در خاک ایران ترور شد، پیجرها ترکید، و‌ بمبهای چندتنی یکی پس از دیگری روی ضاحیه باریدن گرفت.

روز غزه، روز لبنان و ….همگی روزهایی بودند که از حیث وسعت هیچ تناسبی با عرف و رویه و قانونِ جهان بعد از جنگ دوم جهانی نداشتند. در این روزها، هیچ چیزی برای ناظمان این جهان عجیب نیامد و هیچ فاجعه‌ای فراتر از آمار نرفت.

‏در همه این روزها یک واقعیت چهره مهیب خودش را به روشنی نشان داد و آن واقعیت این بود که جهان نه شکل جهان دوقطبی دهه‌های قبل است که توازن‌وحشت، تعادل می‌ساخت و نه حتی جهان تک‌قطبی که آمریکا از هژمونی و نظم نوین خود برای تعادل جهان دفاع می‌کرد. جهان جدید، جهان دهشتناک «بی‌نظمی» است.

‏در این جهان که اسراییل آفریده و آمریکا را هم به وسوسه انداخته است یا شاید آمریکا آفریده و اسراییل اجرا می‌کند، تعیین راهبرد بر اساس منطق‌های پیش از این، ناکارآمد است در نتیجه هر معادله‌ای که در رابطه با اسراییل صورت می‌گیرد، آنگاه که نوبت به اسراییل می‌رسد، معادله‌ای خارج از قانون خواهد بود. این معادله نه پایبند توافق است نه منطق‌های پیش از این معمولِ «بازدارندگی». این معادله حتی از نوع معادله پوتین- زلنسکی نیست که در آن نه سخن از بمب اتم است نه ترور زلنسکی و نه وادار کردن اوکرایینی‌ها به خوردن ریشه درختان، بلکه معادله‌ای است که در آن هیچ ناممکن و خط قرمزی برای این دنیای جدید ماوراء قانون وجود ندارد.

‏الگوی تنش میان ایران و‌اسراییل، یک الگوی اتفاقی و مستقل نیست، الگویی است که قرار است به عنوان منطقِ جهان بی‌نظم جدید، آینه عبرت همه آنهایی باشد که ممکن است در آینده ولو اندکی سودای سرگرانی داشته و برای تحقق آن دلخوش به قاعده و قانونِ جهان پیش از این باشند.



#فرهیختگان راهی به رهایی


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران منصوب شد

حسن فرطوسی از سوی هیأت دولت به عنوان دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران منصوب شد.
ایرنا




#فرهیختگان راهی به رهایی


جورزالم پست این دلقک باقیمانده از پهلوی را کورش زمان نامیده است!

"پیری مست را به حضور هشام‌بن‌عبدالملک آوردند و با او شیشه‌ای شراب و عودی بود.
هشام گفت: دنبک بر سرش بشکنید و به خوردن این گندابه‌اش حد زنید.
شیخ بنشست و بگریست.
او را گفتند: پیش از آن‌که زنیمت، گریستن چرا؟!؟
گفت: مرا گریه از زدن نیست، لیکن از آن گریم که شما عود را خوار داشتید و دنبک نامیدید و می ناب چون مشک را، گندابه نامیدید."
(عبید زاکانی)

حال گریستن ما هم از ترس حمله آمریکا و کشته شدن نیست، بلکه از این است که این بشکه سبک‌مغزی و بلاهت را در جایگاه رهبر سیاسی نشاندید و بزرگترین توهین ممکن به کورش بزرگ را روا داشتید..


فرهاد قنبری



#فرهیختگان راهی به رهایی

1.7k 0 44 10 53

اشتباه رهبر درباره تحریم‌های نفتی و بانکی

سیدمصطفی تاجزاده


استراتژی آقای خامنه‌ای در دور نگه‌داشتن ایران از جنگ، درست و لازم، اما ناقص و تک‌بعدی بوده است. اگر پرهیزی که وی درباره جنگ گرم داشت، درمورد جنگ نرم و نیز جنگ اقتصادی می‌داشت، ایران‌هراسی به این گستردگی شکل نمی‌گرفت. کشور نیز گرفتار تحریم‌های نفتی و بانکی و... نمی‌شد یا زود از آن خارج می‌شد. رهبر متاسفانه دیر فهمید که تبعات مخرب جنگ اقتصادی در موارد خاص، کم از یک جنگ نظامی ندارد. درست است که در هر جنگی معمولاً طرفین آسیب می‌بینند و لطمات یک‌طرفه نیست، اما زیانی که ملت ایران در جنگ اقتصادی تحمیلی آمریکا دیده است و می‌بیند، با ضررهای طرف مقابل قابل‌ِمقایسه نیست. از سال ۱۳۹۰ که تحریم‌های نفتی و بانکی آغاز شده سفره مردم در طول ۱۴ سال در هر سه دولت احمدی‌نژاد، روحانی و رئیسی مستمراً کوچک‌تر شده است. تنها در مقطع مذاکرات منجر به امضای برجام در سال‌های ۹۲-۹۴ اقتصاد کشور رونق گرفت و مردم نفس کشیدند. اکنون نیز اگر تحریم‌ها لغو نشود،‌ در دولت پزشکیان هم گرانی و رکود و بیکاری حرف اول را خواهد زد و سفره شهروندان بازهم کوچک‌تر خواهد شد.

اشتباه رهبر در ندیدن پیامدهای مصیبت‌بار جنگ اقتصادی، شبیه خطای هسته‌ای اوست. بمب نساخته‌ایم، اما هزینه‌های هنگفت ساخت بمب هسته‌ای را پرداخته‌ایم. جنگ نداشته‌ایم، ولی هزینه‌های کمرشکن یک جنگ تمام عیار را، به علت تحریم‌ها و در جنگ نیابتی پرداخته‌ایم و هنوز هم می‌پردازیم. به گفته رئیس سابق اتاق بازرگانی، ایران سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار زیان ناشی از تحریم‌های نفتی و بانکی پرداخته است. یعنی بیشتر از جنگ ۸ساله ضرر داده است.

اشتباه دوم آقای خامنه‌ای این است که اراده یک‌طرف برای پرهیز از جنگ، لزوماً شبح جنگ را از آسمان وطن دور نمی‌کند. حتی می‌تواند موجب سوءمحاسبه یا سوءاستفاده طرف مقابل شود. وانگهی هنگامی که بالاترین مقام سیاسی کشوری به مردم خود اطمینان می‌دهد که "جنگ نمی‌شود" (بدون آنکه خود بخواهد)، ریسک و هزینه ترور مهم‌ترین چهره نظامی را کاهش می‌دهد. وقتی چنین قولی داده می‌شود، حتی عملیات "وعده صادق" نیز نمی‌تواند مانع ترور رئیس حماس در تهران شود. "جنگ نمی‌شود" سیستم را در پاسخ‌گویی به تعرضات طرف مقابل با سدهای خودساخته روبه‌رو می‌کند و این پرسش را مطرح می‌سازد که آیا اساساً می‌توان جوابی داد که هم بازدارنده باشد و هم به جنگ منجر نشود؟

روشن بگویم: وقتی "عین‌الاسد" و "وعده صادق" بازدارنده نباشند، یا باید سطح عملیات را بالاتر برد، خطر جنگ را به جان خرید و از خیر وعده "جنگ نمی‌شود" گذشت؛ یا باید به‌رغم رجزخوانی‌ها، سپر انداخت تا جنگ نشود. روش خردمندانه به نظر من، تغییر زمین بازی است. راهبرد تازه نیازمند اتخاذ تصمیمی سخت از سوی رهبر است. تصمیمی سخت‌تر از حملات مستقیم موشکی و پهپادی به اسرائیل. آقای خامنه‌ای باید به وضع "نه جنگ،‌ نه صلح" با آمریکا پایان دهد و در منطقه نیز به دنبال آتش‌بس پایدار برود.

(بخشی از مقاله سه ناترازی و دو تحریم)

زندان اوین- شهریور ۱۴۰۳

برای خواندن متن کامل مقاله اینجا را لمس کنید.




#فرهیختگان راهی به رهایی


تزریق امواج هیجانی
ناخدای تهران دنبال چیست ؟!


#فرهیختگان روزن آگاهی


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
چه کسانی ساختن را بلدند؟

سال‌ها پیش کرمان شهری فقیر بود و جامعه‌ای رنجور و بیمار داشت. قدیمی‌های این خطه برای جوان‌ترها از خاطرات تلخ فقر و نداری مردمان این خطه زیاد گفته‌اند.

در آن روزگاران، افراد زیادی گرفتار بیماری‏های تراخم، زرد‏زخم، آبله و سل و ده‌ها درد و بلای ناشناخته دیگر بودند
کرمان آن روزها در بن‏ بست تاریخ قرار داشت و به دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش در میانۀ کویرِ تفتیدۀ لوت، به تبعیدگاه فراموش شده‏ای تبدیل شده بود. هیچ راه ارتباطیِ امنی، کرمان را به دنیای پیرامونش مرتبط نمی‏کرد.
.
امروز؛ اما امروز کرمان
یکی از قطب‏های برجستة کشاورزی، صنعتی و گردشگری ایران است؛ چه شد که کرمانِ امروز، با این همه تفاوت، به استانی آباد و امن تبدیل شده است؟

این را مدیون مردان و زنانی هستیم که بی‌وقفه تلاش کردند و کرمان را ساختند.

در گفت‌وگو با سروش صحت عزیز توضیح داده‌ام که
کناب رواق زبرجد که مجموعه‌ای از خاطرات مردان و زنان کرمانی است که پیشرفت کرمان مدیون تلاش آنهاست، چگونه نوشته شده است.

محسن جلال‌پور




#فرهیختگان راهی به رهایی


پیوست:
فیلترینگ در حال حذف زبان فارسی از وب است.
بر اساس داده‌هایی که از سهم زبان فارسی در وب منتشر می‌شود جایگاه این زبان رو به کاهش است. در حال حاضر «فارسی» زبان دهم در وب و زبان نوزدهم در ویکی‌پدیا است.


وحید فرید
:
فیلترینگ نه تنها در حال حذف زبان فارسی از وب که در حال حذف ایران از نقشه‌ی فناوری دنیاست.
البته میدونم خیلی خوشبینانه گفتم و قبلا حذف شدیم، وقتی سیاستمداران ما تونستن با قدرت ایران رو از نقشه‌ی اقتصاد دنیا حذف کنن، اینا دیگه براشون شوخیه.




#فرهیختگان راهی به رهایی


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
مجری شبکه سه: خورده، خورده، خورده...

ناصر دانشفر

کوچکی و حقارت این جماعت که عیان است و نیاز به دلیل و مدرک ندارد، اما این روزها حقارت برخی از آنان که سالها در مخالفت با نظام ولایی به زعم خود استخوان خرد کرده‌اند، نیز چون همینان از پرده برون افتاده است.
ایران ما در بین لبهٔ قیچی این دو گروه افراطی خود حق‌پندار گرفتار شده و چیزی نمانده که به واسطهٔ جهالت آنان در برابر اغیار کمر خم کند. امان از نادانی، امان از بیخردی که دودمانی را برباد می‌دهد.
خورده، خورده، آری خورده، اما اگر فقط به جنگ تحمیلی هشت ساله نگاهی دوباره می‌انداختید، به چشم سر مشاهده می‌کردید که صدام پس از روانه کردن موشک‌های اهدایی اسکاد به همین شکل و شمایل فریاد می‌کرد که اصابت کرد. اما ایران ما با این موشکها از پای درنیامد، که هیچ کشوری با این شیوه از صفحهٔ گیتی محو نخواهد شد.
بیدار شوید، باور کنید که آخر هر جنگی صلح است. چرا بنا دارید این کار عاقلانه را پس از نابودی ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی این مرز و بوم به کار بگیرید. اصابت موشک به پیروزی ختم نمی‌شود، کما اینکه ترور دهها نصرالله دوای درد اسرائیل نیست.


#فرهیختگان راهی به رهایی

2k 0 30 2 30

🔷 «ایران» فدای «حزب‌الله»! اما آیا «نظام» هم فدای «حزب‌الله»!؟

🔶 آیا حسن نصرالله و «حزب‌الله» یا اسماعیل هنیه و «حماس» حاضر بودند خودشان را فدای «ایران» بکنند یا آنها فدایی «نظام ولایت فقیه» شیعی بودند؟ یا آیا فدایی مردم غزه و لبنان، یا به عکس، نظام ولایت فقیه فدایی آنان بود؟ آیا «نظام ولایت فقیه شیعی ایران» همان‌گونه که «منافع مردم ایران» را فدای «امت» می‌کند حاضر است خود را نیز فدای «امت» یا منافع مردم ایران بکند؟

آنها شاید وقتی می‌دیدند «نظام ولایت فقیه» بیش از آنکه نگران بازسازی خانه‌های ویران خرمشهر یا دزفول یا زلزله‌زدگان بم و دیگر جاها یا مستضعفان و کارگران فقیر ایران باشد به فکر بازسازی غزه و لبنان و رهایی مستضعفان جهان در آفریقا و آمریکای لاتین و خاورمیانه است از شادی در پوست خود نمی‌گنجیدند، اما آیا در خیال‌شان می‌گنجید که خود و «مردم»شان نیز روزی می‌باید فدای «مصلحت نظام» شوند؟

این «امت» که رهبران شیعی ایران و لبنان از آن دم می‌زنند آیا همه مسلمانان جهان‌اند یا فقط شیعیان پیرو ولایت فقیه شیعی در ایران؟ آیا مسلمانان سوریه جزو امت نبودند؟ یا فقط موافقان و مطیعان جزو امت‌اند؟ چگونه شد که «حزب‌الله لبنان» توانست مسلمانان ناراضی و مخالف اسد در سوریه را بکشد و به فکر «امت» نباشد اما «حماس غزه» نتوانست؟

حماس و حزب‌الله شاد بودند از نظامی که به منافع کشور و مردم خودش بی‌اعتنا بود اما به فکر منافع کشور و مردم آنها بود! اما آیا به‌راستی چنین بود؟ آیا آنها نمی‌دانستند که خود نیز بخشی از «مصلحت نظام»‌اند و آن‌گاه که مصلحت نظام ایجاب کند آنان نیز همان‌گونه فدا خواهند شد که مردم و منافع کشور ایران فدا شدند؟

خمینی زمانی می‌گفت: «همه ما باید فدای اسلام شویم». اما دیری نگذشت که گفت، حتی اسلام و جان امام زمان را هم می‌توان فدای «مصلحت نظام» کرد چون حفظ نظام اوجب واجبات است!

اکنون پرسش این است «نظام» تا کجا می‌تواند همه چیز را فدای خود کند، آیا می‌تواند «ایران» را هم مانند حماس و حزب‌الله و حوثی‌های یمن فدای خود کند تا بماند؟ آیا بدون ایران «نظام» هم خواهد ماند؟ یا نظام خود و ایران را با هم نابود می‌کند!؟ یا آیا «نظام» حاضر است خود را فدا کند تا «ایران» بماند؟ این پرسشی است که تاریخ کنونی ما و نسل‌های آینده ایران را به شرط بقا خواهد ساخت. فردا می‌کوشم به این پرسش پاسخ گویم آیا نظام ولایت فقیه که اسلام و جان امام زمان را هم فدای خود می‌خواهد می‌تواند خود را فدا کند تا ایران بماند؟ یا هم ایران را نابود می‌کند و هم خود را و هم اسلام شیعی را؟

محمدسعید حنایی کاشانی
سه‌شنبه، ۱۰ مهر، ۱۴۰۳

https://t.me/sahamnewsorg/113380




#فرهیختگان راهی به رهایی


در ادامه‌ی پست قبلی درباره‌ی نسبت میان گفتمانی که حول‌وحوش نتانیاهو و جنبش‌ زن، زندگی، آزادی به وجود آمده باید بیشتر سخن بگوییم.
پیغام نتانیاهو در چه زمانی صادر شد؟ او پس از کشتار غزه و حمله به لبنان این پیغام را خطاب به «مردم ایران» فرستاد. زمانی که او پیش‌تر گفته بود که باید «سر مار را زد»، و پس از تعیین تکلیف با نیروهای نیابتی به سراغ ایران می‌آییم. در واقع پیغام نتانیاهو در آستانه‌ی روانی جنگ نهایی، جنگ موعود، یعنی جنگ با ایران صادر شد. بیراه نیست که او در میانه‌ی سخنانش می‌گوید: «... وقتی ایران در نهایت آزاد شد...».این فضای مادی در مفصل‌بندی با این گفتار است که برخی مخاطبان ایرانی را به این نتیجه‌گیری رساند که: ایران به زودی توسط اسراییل و نتانیاهو آزاد خواهد شد. جنون ناشی از آن یعنی «ایران را بزن» محصول نسبتی است که زمان و بستر پیغام نتانیاهو با آزادی ایران ساخت. به‌خصوص که او می‌گوید: «آن روز خیلی زودتر از آنچه فکر می‌کنید فرا می‌رسد»: چیزی نمانده است که شما آزاد شوید.

فارغ ازاین‌که وعده‌دهنده کسی است که پیغام‌آور مرگ و کشتار برای بسیاری بوده است، گفتمان‌شناسی این پیام بسیار حائز اهمیت است. نتانیاهو در پیغام خود پیش از وعده‌ی «آزادی فوری» میگوید: «هیچ‌جایی در خاورمیانه نیست که دست اسراییل به آن نرسد». جمله‌ی مهم فوق، روغن چرخ‌دنده‌های این ماشین پروپاگاندایی است و معنای واضحی دارد: آنکه قدرت این را دارد که نظام ایران را سرنگون کند ماییم. قطعات پازل معنایِ زیرین پیام نتانیاهو اینگونه سرهم‌بندی می‌شود.
مرور کنیم: اسراییل است که هرکاری بخواهد می‌تواند انجام دهد، شما مردم ایران حکومت بدی دارید، و در نهایت: به زودی آزاد خواهید شد. فراموش نکنید که همه‌ی اینها در چه موقعیت جنگی و نظامی‌ای صادر شده است. این ساختار گفتمانی پروژه‌ی رقیب برای آزادی ایران از طریق جنبش‌های اجتماعی، انقلاب و مبارزات از طریق جامعه مدنی است. در زمانه‌ی کمرنگ شدن طنین امیدی که جنبش‌های اجتماعی برای رهایی عینی می‌سازند، مجال برای دیدگاه رقیب فراهم می‌شود. نتانیاهو با همه دنباله‌های ایرانی‌اش در اپوزیسیون راست، در واقع، خطابه‌ای رو به پدیدارهایی چون جنبش زن، زندگی، آزادی ارائه می‌کنند. آنها روی موج خستگی‌ها و ناامیدواری‌ها، ایده انقلاب را تضعیف می‌کنند، و با خدمتی بی‌بدیل به دولت مستقر در ایران، اراده به تغییر را به جایی تصوّری محول می‌کنند.

خیانت آنان به ایده‌ی آزادی البته بیراه نیست. آنان هم‌اکنون در حال کشتار و نسل‌کشی‌اند. هیچ پیام‌آور مرگی نمی‌تواند زندگی و آزادی را وعده بدهد.

امین بزرگیان



#فرهیختگان راهی به رهایی


یادآوری مهدی جامی به مئیر جاودانفر


#فرهیختگان راهی به رهایی


موشک‌بارانِ دیشبِ اسرائیل، خوب بود ولی کم بود. سران صهیونیست اکنون از افکار عمومی هیچ‌جای جهان و حتی آمریکا و اروپا حساب نمی‌برند جز [تاحدودی] مردم خودشان. موشک‌باران بعدی باید در حدی باشد که شهروندان آن اقلیم دست‌کم به اندازه‌ی ساکنان دمشق و بیروت و صنعا، از ادامه‌ی جنگ بترسند.

حسین دهباشى



#فرهیختگان راهی به رهایی

2k 0 18 8 51

وارد کردن ایران به مهلکه جنگ خیانت به ملت ایران‌ است
احسان سلطانی

زیرساخت‌های انرژی ایران به شدت فرسوده شده‌اند و نیاز فوری به دستکم ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی دارند؛ اگر نه، ممکن است در آینده نزدیک به یکی از بزرگ‌ترین وارد کنندگان انرژی تبدیل شویم.

وارد کردن ایران به مهلکه جنگ خیانت به آیندگان و ملت ایران‌ است؛ مملکتی که دو دهه زیر سنگین‌ترین تحریم‌ها بوده و صادرات نفتی رسمی آن ‌به صفر رسیده و دیگر هیچ نقش تعیین کننده‌ای در بازار انرژی دنیا ندارد را وارد مهلکه جنگ نکنید؛ آسیب احتمالی به همین زیرساخت‌های فرسوده برای دهه‌ها غیرقابل جبران خواهد شد.

اسرائیل امروز در حدیده نشان داد به لطف نیروی هوایی به روز و کارآمدش چطور در مسافتی دوبرابر ایران به اهدافش ضربه می‌زند.
‏سلسله حوادث ۱۴ روز گذشته بیروت، از انفجار پیجرها و اجرای بزرگ‌ترین عملیات خرابکاری همزمان که ۳۶۰۰ عضو حزب‌الله را زمین‌گیر کرد و با نشان دادن قدرت نفوذش در شبکه تامین تجهیزات ارتباطی حزب‌الله همه را حیرت‌زده کرد، با ترور سریالی تمامی فرماندهان عالیرتبه و نهایتا ترور نصرالله اشراف اطلاعاتی‌اش را به رخ کشید، همه در ایران در ابعاد وسیع‌تری اتفاق خواهد افتاد.
‏نفوذ و رخنه اطلاعاتی به وضوح در نهادهای اطلاعاتی و نظامی جمهوری اسلامی عمیق‌تر از حزب الله است.

چند موشک شلیک می‌کنید و اسرائیل هم کمی ضربه خواهد دید؟ تمام خرابی‌های احتمالی آن در عرض چند ماه با کمک آمریکا و اروپا جبران خواهد شد. چه کسی در جنگ ۸ ساله با صدام به کمک ایران آمد که حالا در این مادر جنگ‌ها با اسرائیل به کمک‌ شما بیاید؟
‏همین کشورهایی که از ۸ سال جنگ ایران و عراق و سال‌ها تحریم ایران، اقتصادشان پویاتر و توانمندتر شد با آغوش باز به استقبال جنگ ایران با اسرائیل خواهند رفت.
‏به فکر ایران باشید؛ آیندگان به خاطر چنین سفاهت و بلاهتی هرگز شما را نخواهند بخشید.



#فرهیختگان راهی به رهایی


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
سید علی مدنی زاده استاد و رییس دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف



#فرهیختگان راهی به رهایی


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
موسی غنی‌نژاد، تحلیلگر مسائل اقتصادی:

▪️آمارها می‌گوید ما روزی ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین مصرف می‌کنیم، از این عدد، فقط ۷۰ میلیون لیتر مصرف واقعی است و مابقی بصورت قاچاق از کشور خارج می‌شود.




#فرهیختگان راهی به رهایی


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
سید حسن نصرالله آتش‌بس را قبول کرده بود

وزیر خارجه لبنان در مصاحبه با کریستین امانپور:

سیدحسن نصرالله، لحظاتی قبل از ترور، درخواست آتش بس ۲۱ روزه طرفهای بین المللی را می‌پذیرد و این موضوع توسط دولت لبنان به آمریکا و فرانسه اعلام می‌شود.

آمریکا از طرف اسرائیل می‌گوید نتانیاهو هم موافق است ولی لحظاتی بعد نصرالله ترور می‌شود.



#فرهیختگان راهی به رهایی

Показано 20 последних публикаций.