Фильтр публикаций


سوسیالیسم؛_ایده_شکست_خورده_ای_که_هرگز_نمی_میرد_کریستین_نیمیتز.pdf
43.9Мб
سوسیالیسم؛ ایده‌ی شکست خورده‌ای که هرگز نمی‌میرد


✍ کریستین نیمیتز
ترجمهٔ محمد ماشین چیان، حسین ماشین چیان

📚

⚖️ @Book_L_P


انقلاب_در_قرن_بیست_و_یکم_کریس_هارمن.pdf
8.5Мб
انقلاب در قرن بیست و یکم


✍ کریس هارمن
ترجمهٔ مزدک دانشور

📚

⚖️ @Book_L_P


☑️شرکت در لغت به معنای قسمت و سهم می‌باشد.

🔸در اصطلاح حقوقی نیز، اجتماع حقوق مالکین متعدد در شیء واحد به نحو اشاعه را شرکت می‌گویند. بنابراین به شراکت و مالکیت چند نفر در ملک واحد به نحو مشاع، شرکت مدنی گفته می‌شود.

🔹شرکت به طور کلی به دو قسم تجاری و غیرتجاری یا مدنی تقسیم می‌شود.

🔸در شرکت عقدی به موجب عقد، مالکیت مشاع به دست می‌آید مثل دو نفر باهم خانه‌ای را بخرند

🔹اثر شرکت عقدی این است که تصرفات شریک درزمان مشترک منوط به اجازه و رضایت دیگری است و شریک می‌تواند به عنوان نمایندگی از دیگران درزمان مشترک تصرف کند

🔸شرکت عقدی، عقد جائز است و طرفین می‌توانند از اجازه مذکور منصرف شوند، ولی عنوان شرکت، تا زمان تقسیم اموال مشترک باقی خواهد بود.

🔹غیرعقدی یا قهری:عبارت است از اینکه مالکیت مشاع برای شرکاء با عقد نباشد بلکه ممکن است بوسیله امتزاج یا ارث حاصل شود. منظور از امتزاج، مخلوط شدن مال است به گونه‌ای که نتوان از همدیگر تمیز داد و مالکیت وراث بر ارث، مشاعی است تا زمانی که تقسیم شود

🔸در نفع و ضرر به نسبت سهم خواهد بود، چرا که منظور از شرکت مدنی، تجارت و خرید و فروش نیست.

🔹«هر یک از شرکاء به نسبت سهم خود در نفع و ضرر سهیم می‌باشد مگر این که برای یک یا چند نفر در مقابل عملی، سهم زیادتری منظور شده باشد»

🔸دریافت ثمن و مال الاجاره به نسبت سهم: در صورت فروش یا اجاره اموال شرکت، هر یک از شرکاء به نسبت سهم خود مستحق خواهند بود.

🔹برای اداره مال مشترک طبق ماده ۵۷۶ مدنی همانگونه عمل می‌شود که تمامی شرکاء به توافق رسیده و اذن در تصرف داده‌اند البته می‌توانند این اذن را به چند نفر اعطا کنند.

🔸 پایان اذن در تصرف«در موارد ذیل شرکاء ماذون در تصرف اموال مشترکه نمی‌باشند:
🔻الف) در صورت فوت یا محجور شدن یکی از شرکاء.
🔻ب) در صورت انقضاء مدت ماذونیت یا رجوع از آن در صورت امکان رجوع». (مفاد ماده ۵۸۸ ق مدنی)


🔹انحلال شرکت مدنی:
«شرکت به یکی از طرق ذیل پایان می‌یابد:
🔻۱) در صورت تقسیم مال مشترک
🔻۲) در صورت تلف شدن مال مشترک»

🔸 - تقسیم اموال مشترک
🔻۱-ارادی: درصورتی که شرکا موافق تقسیم باشند.
🔻۲-اجباری: درصورتی که شرکا موافق تقسیم نباشند و تقسیم مال مشتمل بر ضرر نباشد.

🔹نحوه تقسیم مال مشترک به سه نحو خواهد بود:

🔻الف) تقسیم به افراز: اموالی مثل گندم و خرما را که به راحتی افراز می‌شوند، ‌ جدا کرده و سهم هر شریک به او داده می‌شود.

🔻ب) تقسیم به تعدیل: اگر مالی قابل افراز نبود مثلاً از اموال قیمی بود، در این مورد اموال کاملاً قیمت گذاری می‌شوند مثلاً فرش دو میلیون و خانه چهل میلیون و طبق قیمت سهام هر کدام تعدیل و تقسیم می‌شود.

🔻ج) تقسیم به رد: وقتی دو مورد قبلی کافی نبود مثلاً دو آپارتمان هست یکی بیست میلیون و دیگری چهل میلیون اگر هر کدام بخواهد مال بهتر را بردارد باید قیمت زیادی را رد کند

⚖️ @Book_L_P


🔴افراز

افراز در لغت به معنای تفکیک و جداسازی چیزی از چیز دیگر است.

مفهوم افراز:
در معنای حقوقی آن یک اصطلاح ثبتی است و به معنای تقسیم و جدا کردن مال غیر منقول مشاعی بین دو یا چند نفر شریک براساس میزان قدر السهم را گویند.

افراز ملک چیست؟
تجزیه و تقسیم یک ملک، به قطعات کوچکتر بر اساس قدرالسهم را افراز می گویند که تفاوتهایی نیز با تفکیک دارد و بر دو نوع میباشد:

افراز اجباری:
در این نوع افراز بر اساس حکم دادگاه یا تصمیم اداره ثبت شرکا مجبور به قبول قسمت مال مشاع می شوند.

افراز به تراضی:
در این نوع شرکا خود به دلخواه تصمیم به تقسیم مال مشاع می کنند.

🔸آیا امکان افراز در هر شرایطی وجود دارد؟

همانطور که گفته شد افراز مربوط به اموال غیر منقول مشاع بین چند شریک میباشد. گاهی این مال یک واحد آپارتمان است و یا یک قطعه زمین که در صورت افراز و تقسیم، از ارزش آن کاسته میشود و یا این مال سندی معارض دارد که تا رفع معارض آن با رای مرجع صلاحیت دار امکان افراز وجود ندارد که در اینصورت نیز امکان اعتراض به رای وجود دارد.

⚖️ @Book_L_P


آزادی به حکومت و قوانین نیاز دارد، اما آزادی را حکومت یا فرادستانی که بر آن سیطره دارند به کسی ارزانی نمی‌کنند. آزادی امری است که اهل جامعه، یعنی مردم کوچه و بازار، به‌ دست می‌آورند‌. جامعه لازم است حکومت را لجام بزند، به طوری که حکومت از آزادی مردم حمایت کند و آن را ارتقاء بخشد. آزادی به جامعه‌ای مهیای بسیج نیاز دارد که به مشارکت در امور سیاسی بپردازد، اگر لازم شد اعتراض کند و در صورت امکان با رأی خود دولت را از قدرت بیندازد.
پیشگفتار/ص ۱۲

راه باریک آزادی
دارون عجم اوغلو/جیمز رابینسون

⚖️ @Book_L_P


قانون مانند تار عنکبوت بزرگی است که حیوانات بزرگ از آن عبور می‌کنند و فقط حشرات ریز گرفتارش می‌شوند.

#آدولف_هیتلر

⚖️ @Book_L_P


سابقاً کسانی را به زندان می‌انداختند که دزدی کرده بودند ولی حالا آنهایی را حبس می‌کنند که حقیقت را می‌گویند.

✧ مادر
✧ ماکسیم گورکی

⚖️ @Book_L_P


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
#طنز

💢سیاست چیست؟

⚖️ @Book_L_P


بدترین سرمشقی که به جامعه می‌توان داد؛
این است که قانون بنهند اما رعایتش نکنند و بدتر از آن این است که خود قانون‌گذار قانون را بشکند.

✧ گفتارها
✧ نیکولو ماکیاولی

⚖️ @Book_L_P


jenayat jang dar vietnam.pdf
2.7Мб
📔 جنایات جنگ در ویتنام
✍ برتراند راسل
🔃 ایرج مهدویان
192صفحه


کتاب جنایات جنگ در ویتنام اشاره به جنایت های ارتش امریکا در ویتنام دارد برای مثال در ۱۶ مارس ۱۹۶۸ میلادی ، ۳۴۷ تا ۵۰۴ شهروند غیرنظامی جمهوری ویتنام جنوبی توسط سربازان ارتش آمریکا به قتل رسیدند. اکثر قربانیان غیرنظامیان زن و کودک بودند. قبل از قتل، برخی از قربانیان مورد تجاوز، شکنجه و قطع اعضا نیز قرار گرفته بودند. برخی از اجساد نیز در جریان کشتار توسط سربازان قطعه‌قطعه شده بودند.


#جنایات_جنگ_در_ویتنام
#برتراند_راسل

⚖️ @Book_L_P


دین_و_حکمرانی_چالش_ها_و_تامل_ها_حسین_واله.pdf
13.4Мб
کتاب دین و حکمرانی چالش ها و تامل ها
نویسنده: حسین واله
انتشارات: طرح نو

⚖️ @Book_L_P


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
💢قانون ، قدرت ، برابری

🎙️مارلون براندو


⚖️ @Book_L_P


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
💢چرا هنری کیسینجر مهم است؟

-🎙️علی بندری | بی پلاس -

⚖️ @Book_L_P


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
💢آزادی و تساوی

👤جان رالز

⚖️ @Book_L_P


غرب چگونه غرب شد .rar
280.7Мб
غرب چگونه غرب شد صادق زیبا کلام

⚖️ @Book_L_P


کتاب_غرب_چگونه_غرب_شد_صادق_زیباکلام.pdf
2.8Мб
غرب چگونه غرب شد
صادق زیباکلام
226 صفحه

⚖️ @Book_L_P


⚫️فرآیند شکل گیری دولت_ملت از منظر توکویل

آلکس توکویل، روند شکل گیری دولت_ملت را به عنوان یکی از فرآیندهای دوران مدرن در قرن ۱۹ می داند. وی نحوه شکل گیری دولت-ملت را مورد ارزیابی آسیب شناسانه قرار داده است. از منظر توکویل، میل به برابری انسان ها که ریشه در آرای متفکران عصر روشنگری در قرن ۱۸ اروپا دارد، فرد باوری در دوران مدرن را رونق داد.به این معنا که که در دوران باستان، افراد ذهنیتی از فرد باوری نداشتند و احساسی نیندیشیده و غریزی نسبت به وطن داشتند. اما امروزه این احساس رو به زوال رفته است. به عبارت دیگر در  دوران مدرن، میهن دوستی امری عقلانی و مصلحت گرایانه است و نفع فرد از اجتماع مهم تر شده است. افراد در رونق دادن به اقتصاد کشور شرکت می کنند چون باعث رونق فردی می شود. وی در ادامه چگونگی ارتباط بین دین و حکومت را مطرح می کند. از منظر وی دین در دوران باستان پیوندی تنگاتنگ با میهن و حکومت داشت در صورتی که در دوران مدرن نهاد دین از نهاد حکومت تفکیک شده است. او نه فقط از تفکیک نهاد دین از دولت بلکه از عدم دخالت دولت در دین دفاع می کند و از این زاویه به دولت برآمده از انقلاب فرانسه در مقایسه با رفتار دولت برآمده از انقلاب آمریکا، انتقاد می کند و عمل دولت برآمده از انقلاب فرانسه را که در امور کلیسا دخالت های محدود کننده داشت، نمی پسندد.

به رغم دیدگا مثبت توکویل از فرآیند شکل گیری دولت-ملت، او ظهور دو پیامد منفی را در این روند تشخیص می دهد: یکی شکل گیری دولتی متمرکز است. میل به برابری در جامعه باعث می شود که دولت قدرت تمام نهادها و سازمان های سلسله مراتبی مستقل از حکومت را، به عنوان دفاع از فرد، در خود جذب کند و خطر شکل گیری استبداد اکثریت بر اقلیت در دولت-ملت جدی می شود. پیامددوم این است که در دولت-ملت ممکن است تعداد شهروندان گوشه گیر و آسیب پذیر افزایش بیابد، زیرا افرادی که از تعلقات پیشین در جریان شکل گیری دولت ملی آزاد می شوند لزوما به جای تعلقات پیشین با تعلقات مدنی خود را هویت یابی نمی کنند. این افراد رها شده ممکن است سیاهی لشکر ناسیونالیست های افراطی در دولت ملی شوند و باعث بی ثباتی های پی در پی در جامعه بشوند. دو پیامد منفی مذکور (که با یکدیگر همپوشانی نیز دارند) می تواند به تقویت دولت علیه جامعه و فرد بیانجامد. در پایان باید به این نکته توجه کرد که به رغم آسیب شناسی دقیقی که توکویل از فرآیند دولت-ملت ارائه می دهد، تمایل ندارد که دولت-ملت را ویران کند. از نظر او شکل گیری دولت-ملت در دوران مدرن و با توجه به مقتضیات زندگی مدرن گریز ناپذیر است. وی معتقد است که آزادی مدرن، هم مستلزم استقلال فردی و هم مستلزم مشارکت در زندگی سیاسی است. به بیان دیگر او شفای درد را در مشارکت آگاهانه و مسئولانه سیاسی شهروندان و تقویت ساز و کارهای دموکراسی پارلمانی در جامعه می دید.

منبع: جلائی پور، حمیدرضا (۱۳۸۵)، «اندیشه دوتوکویل؛ رهایی بخش ایمان مذهبی در جامعه مدرن»، تهران، مطالعات فرهنگی، شماره ۲٫

⚖️ @Book_L_P


⚫️سوالاتی درباره فمنیسم

در کتاب «هویت ما» مصاحبه ای از دکتر حسین کچویان درباره فمنیسم آمده است که به سه سوال آن می پردازیم:

آیا می توان آنچه را که باعث تاثیرگذاری فمنیسم در برخی عرصه ها شد، جریان های سرمایه داری و پست مدرنیسم دانست؟  

در واقع سوال شما این است که چطور شد که فمنیسم این طور اثر داشت؟ اثر داشتن فمنیسم به نظر بنده به این بر می گردد که با کل ساختار نهادی و ساختار نظری تجدد سازگار بود. بنیان تجدد به قول «اگنس هلر» آزادی است و اثر این ارزش بنیادین این تمدن این بوده است که دائما هر ساختار و نظم و نسقی را بر هم بزند و اینکه وضعیتی را برای انسان ایجاد کند که هیچ تقیدی به هیچ چیز نداشته بایشد و فمنیسم در حاد ترین شکلش این کار را انجام می دهد، مثلا پست مدرنیسم، معرفت را نسبی می کند، محدودیت های حقیقی، ویژگی های طبیعی و ذاتی را از بین می برد ، فمنیسم درست در همین جا خود را نشان می دهد و ابراز وجود می کند و آخرین وجه بنیادی را که ممکن است تقید هایی را ایجاد کند؛ یعنی مثل زن یا مرد بودن را مورد انتقاد قرار می دهد زیرا این تفاوت ها ممکن است در حیات اجتماعی محدودیت هایی را ایجاد کند و مفهوم آزادی از این ایده که ساختار های اجتماعی در جهت رهایی هر چه بیشتر تغییر کند دفاع می کند. به نظر من این هم به لحاظ فکری تطابق داشته، هم به لحاظ ساختاری؛ یعنی سیستم فمنیسم با این نظرات کاملا سازگار بوده است. مثلا بخش اقتصاد به آن نیاز داشته، بخش فرهنگ و بخش های دیگر به آن نیاز داشته اند، یعنی این ساختار و ایده ها بسیار با هم سازگار بوده اند. مثلا ممکن است در نظام دینی حرفی زده شود که در همه جای دنیا، ساختار ها با آن هماهنگ باشند این موجب رشد آن می شود و یکی از دلایل بسط فمنیسم هم همین مساله بوده است.

پس شما به اثر گذاری فمنیسم در حوزه های مختلف علوم انسانی در معنای وسیع آن قایل نیستید.

به هر حوزه ای که بنگرید ، نظر فمنیست ها، به عنوان یک نظر مطرح است؛ اما نظری است که کسی خیلی روی آن کار نمی کند، مثلا در جریان انتقادی، کارکردگرایی یا هر جریان دیگر،یک نظریه وجود داردکه این نظریه دائما به کار گرفته می شود. در حوزه مطالعات زنان، ممکن است از فمنیسم استفاده بشود، اما داعیه ای که غمنیست ها دارند؛ که همه علم باید مطابق قلمرو ما فهمید، داعیه صحیحی نیست و این گونه نیست که نظریات فمنیست ها در همه جا مورد استفاده قرار گیرد.

آیا می توان یک فمنیسم اسلامی داشت؟

نه! به نظر من فمنیسم اسلامی مثل اسلام مسیحی یا اسلام یهودی است و معنا ندارد، زیرا این ها دو دنیای متفاوت هستند. یا باید اسلام را به آموزه های فمنیسم و یا فمنیسم را به آموزه های اسلام تحویل و تاویل ببریم. اگر فمنیسم را به آموزه های اسلام تاویل ببریم این می شود که فمنیسم برای هر یک از زن و مرد حقوقی قایل است و باید با آن ها با عدالت رفتار کرد و نظایر این ها؛ که دیگر اصلا بحث فمنیسم  معنی ندارد و با آن مطابق نیست. از آن طرف هم اگر اسلام را به فمنیسم تاویل ببریم دیگر اسلام نیست. خود فنیست ها هم گفته اند ما مجبوریم در جهان اسلام این حرف ها را پوشش بدهیم.

نه تنها در مورد فمنیست ها، در مورد کل متجددن با مشابهت ها و مغالطات لفظی روبرو می شویم. آن ها خودشان را با این رویکرد پیش بردند و به اینجا رسیدند، مثل اینکه مثلا در مورد سکولاریسم می گویند که با دین معارضه ندارد و یا اینکه می گوید دین چیز شریفی است؛ اما باید مثلا در طاقچه باشد. این تفاسیر و تعابیر کج و نادرست از مسایل، منشا موضوعیت پیدا کردن چنین انتقاد هایی می شود و الا اگر درست به قضیه نگاه کنیم موضوعیت ندارد.

⚖️ @Book_L_P


آیین نگارش حقوقی.pdf
352.1Кб
📚جزوه تایپ آیین نگارش حقوقی منطبق با دوره آموزشی_کاربردی کارآموزی (کامل)

▪️ارائه فیلم: سایت عدالتخانه
▪️ارائه جزوه: کانال پیشنیاز
▪️مدرس: دکتر نورمحمد صبری
▪️نگارش و تایپ: معصومه کوچکی
#آیین_نگارش_حقوقی_صبری

⚖️ @Book_L_P


تفاوت های سند رسمی با سند عادی

♦️از لحاظ قدرت اجرایی: سند رسمی قابلیت قدرت اجرایی دارد ولی سند عادی فاقد قدرت اجرایی است.

♦️از لحاظ تاریخ: تاریخ سند رسمی هم از لحاظ اصحاب دعوا هم از نظر شخص ثالث معتبر است در حالی که تاریخ سند عادی برای اشخاص ثالث موثر نیست.(ماده ۱۳۰۵ ق.م)

♦️از لحاظ اعلام تکذیب: در مورد سند رسمی فقط ادعای جعل قابل طرح است درحالی که سند عادی هم در معرض ادعای جعل و هم در معرض تکذیب (انکار و تردید) است.

♦️از لحاظ تشریفات: تنظیم سند رسمی تابع تشریفات است که قانون معین میکند ولی سند عادی فاقد تشریفات است.

♦️از لحاظ دخالت مامورین رسمی: در اسناد رسمی دخالت مامور رسمی دولت قابل مشاهده است ولی در سند عادی خود افراد به هرنحو ک بخواهند آن را تنظیم مینمایند.

♦️گم شدن سند: در صورت مفقود شدن در اسناد رسمی میتوان رونوشت آن را به سادگی تهیه نمود ولی با مفقود شدن سند عادی نمیتوان از آن رونوشت آن استفاده نمود

⚖️ @Book_L_P

Показано 20 последних публикаций.