اردشیر پشنگ


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


دکترای روابط بین‌الملل، پژوهشگر ارشد مسائل خاورمیانه با تمرکز بر تحولات کُردها، مسائل ایران، عراق و ترکیه
مدرس روزنامه‌نگاری و نویسندگی حرفه‌ای
ارتباط
@PashangClass
مدیرمسئول
www.faratab.com
https://x.com/ardeshirpashang
instagram.com/ardeshirpashang

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


کاوه قریشی، روزنامه‌نگار:
تسنیم در خبر دیگری روی وبسایت «هرگونه تغییر در این پرونده» را تکذیب کرد.

اردشیر پشنگ:
طبیعتا تغییر در رای منوط به بررسی تقاضای اعاده دادرسی در دیوان‌عالی کشور و شکستن حکم اول خواهد بود بطور معمول هم وقتی یک حکم اعدام همراه با حکم حبس (در مورد پخشان عزیزی ۴سال) صادرشده معمولا زمانی اجرا می‌شود که دوره حبس طی شود؛ لذا خبر تسنیم به نقل از شاک متاثر از فضای سیاسی‌ یا شاید اراده‌ی سیاسی است!
کاوه قریشی:
بله، به امید تحولات حقوقی رسمی و لغو این احکام.


خبرگزاری تسنیم به نقل از منابع آگاه در شورای امنیت کشور (شاک) از تعویق در اجرای حکم اعدام ‎#پخشان_عزیزی بدلیل تلاش وکیل او در پیگیری تجدید نظر در حکم صادره طبق روال عادی قضایی خبر داده است.

امیدوارم نهایتا این حکم برای وی و همه افراد دیگری که زیر حکم اعدام قرار دارند شکسته شود.
اردشیر پشنگ


پیش‌بینی شما از سرنوشت و سرانجام روابط جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا در عصر جدید ترامپ؟
Опрос
  •   تغییر و اتفاق خاصی نمی‌افتد
  •   مذاکره و تنش‌زدایی محدود در پرونده هسته‌ای می‌کنند
  •   مذاکره، صلح و حرکت تدریجی به سمت عادی سازی روابط می‌کنند
  •   صلح در سطح گشایش سفارتخانه‌ها و حتی سفر ترامپ به تهران می‌کنند
  •   افزایش تنش با درگیری محدود و موردی نظامی
  •   وارد یک جنگ و بحران بزرگ و سرنوشت‌ساز می‌شوند
  •   اعمال تحریم‌های فلج‌کننده و تضعیف بیشتر ج‌اایران
82 голосов


موافقتنامه ایران و روسیه؛ ادامه تعارفات دیپلماتیک یا شروع روابط استراتژیک؟!
اردشیر پشنگ - سایت کی‌فویچر
مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین روسای جمهور ایران و روسیه روز جمعه 17 ژانویه 2025 در مسکو در جلوی دوربین خبرنگاران متن «موافقت‌نامه جامع بلندمدت راهبردی بین ایران و روسیه» را امضا کردند، تفاهم‌نامه‌ای دیپلماتیک که برخی مقامات و مفسرین در تهران آن را نشانه‌ای برای استراتژیک دانستن روابط ایران و روسیه قلمداد کردند، اما آیا این موافقت‌نامه سرآغاز روابط استراتژیک میان دو کشور خواهد بود؟

روابط پیچیده تاریخی -سیاسی
مردم ایران همواره به روسیه به چشم ظن نگریسته‌اند و این شایعه قدرتمند که روس‌ها بنابر وصیت پترکبیر بدنبال دسترسی به آب‌های گرم خلیج فارس هستند این کشور را در مظان اتهام برای دست‌اندازی بر ایران قرار داده است، حمله به منطقه قفقاز و شکست‌ دادن ارتش قاجاریه در دو جنگ متوالی و جداکردن بخش‌های گسترده‌ای از خاک ایران طبق معاهدات گلستان (1813) و ترکمن‌چای (1828)، یا اعمال نفوذ سفرای روسیه و یا حمایت از حزب توده و یا جمهوری‌های آذربایجان (1946) و کردستان (1947) نیز طبیعتا این دیدگاه را تقویت کرده است.

پس از انقلاب 1979 روس‌ها برخلاف آمریکایی‌ها توانستند خود را از سیبل حملات تبلیغاتی و ایدئولوژیک انقلابیون ایرانی خارج کنند و کم‌کم روابط دو کشور بخصوص طی 3 دهه اخیر نزدیک و نزدیک‌تر شد.

این نزدیکی با همکاری پرسود روسیه برای ایجاد تاسیسات اتمی در بوشهر افزایش قابل توجهی یافت، به نحوی که در سال‌های اخیر رهبران و مقامات ارشد ایرانی همزمان با افزایش تنش با غرب و آمریکا مدعی یک بلوک جدید قدرت بنام بلوک قدرت شرق متشکل از روسیه، چین و ایران بودند که در برابر غرب قد علم کرده است و بعضا از اصطلاح «استراتژیک» برای توصیف روابط بین تهران و مسکو استفاده کرده و می‌کنند.

آیا روابط ایران و روسیه استراتژیک بوده است؟
هرچند ایران و روسیه در 3 دهه اخیر روابط پیچیده و گسترده امنیتی، نظامی و سیاسی داشته‌اند و حتی ایران در یک مقطع زمانی برخلاف قانون اساسی اجازه استفاده از یکی از پایگاه‌های هوایی‌اش برای گسیل نیروها و تجهیزات روسیه به سوریه را داده بود و یا روسیه شریک ایران در ساخت تاسیسات هسته‌ای بود و نیز ایران در جنگ با اوکراین به روسیه موشک و پهپاد داده بود؛ اما مواضع روسیه چه در قبال قطعنامه‌های سازمان ملل علیه پرونده هسته‌ای ایران، چه در قبال ادعاهای امارات متحده عربی بر جزایر سه‌گانه تنب‌کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی، چه در آشکار کردن کمک ایران به روسیه در جنگ اوکراین و نیز اجازه دادن به اسرائیل برای حمله به پایگاه‌ها و اهداف ایرانی در سوریه موید این امر بوده است که این روابط دست‌کم از دید مقامات مسکو حائز اهمیت استراتژیک در عمل نبوده است.

آیا روابط ایران و روسیه استراتژیک می‌شود؟
آیا توافق‌نامه جامع راهبردی ۲۰ ساله، روابط ایران و روسیه را به سطح رابطه استراتژیک ارتقا خواهد داد؟ برای یافتن به پاسخ این سوال می‌بایست متن 47 ماده‌ای این توافق را با دقت خواند؛ اما در این بین بند سوم از ماده سوم توافق به خوبی پاسخ به سوال فوق را می‌دهد. متن مذکور بدین شرح است:

«در صورتي كه هر يك از طرف‌های متعاهد در معرض تجاوز قرار گيرد، طرف متعاهد ديگر هيچ كمك نظامي يا کمک دیگر را به متجاوز، كه به تداوم تجاوز كمك كند، ارائه نخواهد كرد و به حصول اطمينان از اینكه اختلافات بوجود آمده بر اساس منشور ملل متحد و همچنین سایر قواعد قابل اعمال حقوق بین‌الملل حل و فصل گردد، كمك خواهد نمود.»
براساس رویه و فهم روابط بین‌الملل رابطه‌ای استراتژیک به شمار می‌رود که طرفین به وقت جنگ و یا مورد تجاوز قرار گرفتن از سوی یک کشور دیگر، بلافاصله در یک سنگر کنار هم بایستند؛ در حالی‌که چنین تعهد متقابلی میان طرفین وجود ندارد.

حتی در سطحی پایین‌تر نیز کل متن تفاهم‌نامه یک بند تعهد مبنی بر اینکه طرفین در قطع‌نامه‌های شورای امنیت علیه دیگری رای ندهد وجود ندارد موضوعی که باعث آسیب‌خوردن ایران از رفتار روسیه در قبال قطعنامه‌های شورای امنیت علیه پرونده هسته‌ایش شد چون روسیه به مانند چهار قدرت دیگر عضو شورای امنیت علیه ایران رای داد.
لازم به ذکر است در حوزه اقتصادی نیز دو طرف دارای حجم به شدت پائینی از مبادلات اقتصادی و بازرگانی هستند بطور مثال در حالی که در سال2023 حجم مبادلات اقتصادی میان روسیه و ترکیه بیش از 65میلیارد دلار بوده است به گفته مقامات اتاق بازرگانی ایران، این روابط بین ایران و مسکو در حدود 861میلیون دلاربوده است! لذا متن مورد توافق بین دو کشور بیشتر بر اساس کلیات و آرزوهایی بدون داشتن اراده و توان لازم درحوزه‌های مختلف است که امکان عملی شدنش بسیارسخت خواهد بود!

متن یادداشت در لینک زیر
https://kfuture.media/iran-russia-agreement-a-diplomatic-gesture-or-the-start-of-strategic-ties/


Iran-Russia Agreement: A Diplomatic Gesture or the Start of Strategic Ties?
Dr.Ardeshir Pashang

موافقتنامه ایران و روسیه؛ ادامه تعارفات دیپلماتیک یا شروع روابط استراتژیک؟!
آیا روابط ایران و روسیه استراتژیک بوده است؟
آیا با امضای سند همکاری‌های راهبردی میان ایران و روسیه روابط طرفین استراتژیک می‌شود؟
جواب هر دو سوال "منفی" است و در این یادداشت درباره چرایی منتفی بودن ایجاد رابطه استراتژیک بین دو کشور نوشته‌ام.

https://kfuture.media/iran-russia-agreement-a-diplomatic-gesture-or-the-start-of-strategic-ties/


به استحضار می‌رسانم از فردا شب، ۳۰ دی‌ماه ترم دوم (پیشرفته) از دوره‌ی پانزدهم کلاس‌های آموزش روزنامه‌نگاری، نویسندگی و برندسازی فراتاب آغاز خواهد شد.

این ترم مختص دوستانی است که ترم مقدماتی را در این دوره و یا دوره‌های پیشین با موفقیت گذرانده باشند.


دیدار مسعود بارزانی و مظلوم کوبانی از یک‌سو دیداری تاریخی در جهت کاهش اختلافات بین کُردی در خاورمیانه به شمار می‌رود
و از سوی دیگر گام کلیدی دیگری از پروسه مذاکرات ایمرالی (اوجالان) برای رسیدن به صلح بین آنکارا و کُردها در ترکیه و سوریه/روژئاواست؛
تحولاتی تحت حمایت قدرت‌های بزرگ بین‌المللی که در صورت وقوع نهایی توافق، پیامدهای استراتژیک و جدی در خاورمیانه بدنبال خواهد داشت.

اردشیر پشنگ


‏"برای زندگی در بیرون ایران مطلقاً مشکل ندارم. نه مشکل حقوقی، نه کاری و نه مالی. دائم هم سفر می‌روم. آزادی و کار و فعالیت اجتماعی و فرهنگی را که در آمریکا هست دوست دارم ولی من می‌خواهم همه اینها را در کشور خودم داشته باشم."
سید ابراهیم نبوی (۲۲ آبان ۱۳۳۷–۲۶ دی ۱۴۰۳) | یادش مانا
خبر: سیدابراهیم نبوی فعال سیاسی، روزنامه‌نگار و طنز نویس در تبعید خودخواسته‌اش در ایالات متحده آمریکا و در حرکتی تراژیک در سن ۶۶ سالگی به زندگی خود پایان داد.
اردشیر پشنگ


▪️درگذشت دکتر زکریا (هیرش) قادری
با افسوس و ناباوری بسیار بایست به اطلاع برسانم دوست و هم‌کلاسی اسبقم جناب آقای دکتر زکریا (هیرش) قادری دور از وطن جان به جان آفرین تسلیم کرده و درگذشته‌اند.
دکتر قادری یکی از پژوهشگران حرفه‌ای و جدی مطالعات کُردی در حوزه فلسفه و تاریخ سیاسی بود.
از او جدای از مقالات علمی چندی، کتاب پر ارزش "عقل سیاسی ایرانی و هویت‌خواهی کُردها" که حاصل سال‌ها مطالعه و پژوهش در رساله‌ی دکترایش بود منتشر گردیده است.
زکریا که متاسفانه چه در مسیر دفاع از رساله دکتری و بعدها چه در راه هیات علمی شدن در دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه با موانع لاینحل بسیاری روبرو شد و همچنین به‌دلیل نوشتن یک مقاله انتقادی در باب اسلام در نشریه زریبار تحت فشارهای چندی قرار گرفت؛ نهایتا و ناگزیر مجبور به جلای از وطن شد؛ او ابتدا راهی اقلیم کردستان عراق شد و سپس به آلمان مهاجرت کرد.
درگذشتش را به خانواده و دوستدارانش و جامعه علمی، همه کردستانیان و بخصوص مردم کرمانشاه و پاوه تسلیت عرض میکنم.
یادش گرامی
اردشیر پشنگ
دو مقاله پرتامل از زکریای فقید:
نقد گفتمان مدرنیته در اندیشه فوکو
الهیات سیاسی زرتشت و تقابل‌های دوگانه آن


آینده از آن کدام کشورهاست؟
چین و هند به‌رغم جمعیت مجموعا ۲میلیارد و ۸۵۰میلیون‌نفری اما بدلیل توجه‌جدی و سرمایه‌گذاری‌های بزرگ به ترتیب در رتبه‌های سوم و نهم دارندگان بهترین سیستم‌های آموزشی جهان قرار گرفته‌اند؛
آمریکا و بریتانیا نیز مطابق انتظار همچنان در رتبه‌های اول و دوم هستند،
در این بین پیشرفت عربستان و رسیدن به رتبه ۱۶م و نیز قزاقستان در رتبه‌ی ۱۸م بسیار قابل توجه است؛
قطعا آینده از آن این ۲۵ کشور است؛
راستی ایران کجاست؟!
اردشیر پشنگ


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
آقای کوچک‌زاده نماینده فعلی مجلس شورای اسلامی، بنده هم به عنوان یک شهروند ایرانی هرگز راضی نبوده و نیستم یک قران از مالیاتم و سهمم از ثروت این کشور خرج شما و همه امثال شمایی شود که این مملکت و مردمان نجیبش را به چنین حال و روز نزار و درمانده‌ای رسانده‌اید!
اردشیر پشنگ


اونایی که برای ایرانی‌ها آرزوست برای عربستانی‌ها خاطره است!
از اقتصاد با ثبات و برنامه‌های جاه‌طلبانه توسعه‌ای و برگزاری بهترین نمایشگاه‌ها و کنسرت‌های دنیا و بهترین بورسیه‌های دانشگاهی تا میزبانی پربازدیدترین رقابت‌های ورزشی در رالی و تنیس تا فوتبال و الکلاسیکوی رئال مادرید- بارسلونا و یا سوپرجام ایتالیا بین آث‌میلان و اینترمیلان، گرفتن میزبانی جام‌جهانی، جذب سوپرستاره‌ها در لیگ فوتبال و ده‌ها و بل صدها مورد دیگر؛
همان‌قدر که برای شهروندان عربستانی در حال تبدیل شدن به یک روتین و عادت روزانه است برای مای ایرانی حتی فراتر از یک رویاست که حتی شاید همه‌شونو نشود توی یک خواب کنار هم دید!
اردشیر پشنگ


پاسخ یکی از مدیران استان به متن انتقادی پیشنهادی بنده با عنوان "ضرورت برقراری عدالت و شایسته‌سالاری در انتصاب مدیران استان
پاسخ یکی از مدیران فعلی استان کرمانشاه: درود اردشیر جان
متاسفانه در سطح معاونین نیرو نداریم
مگر اینکه بچه ها پست بگیرند و پرورش پیدا کنند برای آینده؛ فردی را بدون تجربه اجرایی نمی توان معاون گذاشت.
پاسخ اردشیر پشنگ: درود ...جان ممنونم از پاسخت.
اما بایست متذکر شوم در هرسیستمی و هرجایی دیگر که بصورت سیستمیک به عمد و یا به سهو تبعیض و نادیده‌انگاری حاکم بوده و بطور مثال در استان کرمانشاه طی ۴۵ سال گذشته حتی یک نفر از متخصصین و شایستگان اهل سنت، یارسان و ... مجال کسب تجربه مدیرکلی و... نیافته‌اند؛

وقتی صحبت از رفع تبعیض، شایسته‌سالاری و نیز مفاهیمی همچون وفاق ملی می‌شود، پس باید با نگاه و فرمول ویژه بدنبال جبران خطاهای گذشته، تغییر وضع موجود و رفع کاستی‌ها و تبعیض‌های پیشین بود نه توجیه آن و عملا ادامه روش پیشین و یا حواله دادن منتقدین و متضررین به حل این تبعیض در آینده!

فرمول علمی و عملی رفع این مشکل چه در سراسر جهان و چه در ایران استفاده از روش "تبعیض مثبت" است.

هم‌اینک در بین اهل سنت، یارسان‌ها، زنان و... به رغم همه نادیده‌انگاری‌ها و... هستند بسیاری از افراد که تجربه سال‌ها استادی دانشگاه، پژوهشگری موفق و مدیریت خوب در شرکت‌های و موسسات خصوصی و... داشته و دارند و از خود مدیران ارشد فعلی در سطح استانی و گاه ملی اگر قوی‌تر نباشند قطعا ضعیف‌تر هم نیستند!

لذا انتظار جدی و بی‌تعارف هست طوری دیگر تامل و رفتار شود و این نقیصه‌ها با در نظر گرفتن روش تبعیض مثبت رفع و یا کاهش یابند.


استاندار کرمانشاه و ضرورت برقراری عدالت و شایسته‌سالاری در انتصاب مدیران استان
ضمن استقبال از انتصاب خانم خدیجه جشن‌پرور، به عنوان فرماندار روانسر به عنوان اولین فرماندار زن و اهل سنت در استان کرمانشاه، بایستی به آقای حبیبی استاندار یادآوری کرد

۱. با توجه به جمعیت حدودا ۳۰ درصدی اهل سنت در این استان و شعار وفاق ملی و عملکرد دولت، انتظار می‌رود در سطح معاونین استاندار و مدیران کل استان نیز از متخصصین کُرد سنی استفاده شود.

۲.جمعیت ۱۰ تا ۱۵درصدی یارسان کرمانشاه که میراث‌دار بخش مهمی از تاریخ و فرهنگ منطقه‌اند می‌بایست مورد توجه شایسته‌تر و رسمی قرارگیرند.

۳.از ظرفیت زنان متخصص در مدیریت کلان و خرد استان بهره بیشتری برده شود.
اردشیر پشنگ


وفاق ملی یا وفاق میلی؟
فردین رحیمی از فعالین مدنی استان کرمانشاه و هورامان: یکی از نزدیکانم چند روز پیش تماس گرفت که در نیروگاه هسته‌ای اصفهان به‌عنوان کارگر آماتور بند مشغول بکار شده‌ام، بعد دو روز خبر داد که حفاظت و امنیت هسته‌ای اصفهان به‌علت اهل‌سنت بودن اجازه ورود به او را نداده‌اند و گفته‌اند فوری آنجا را ترک کند! این هم از وفاق ملی
اردشیر پشنگ: یکی از بهترین دانشجویان کلاس‌های روزنامه‌نگاری‌ام که کُرد سنندج است با یکی از خبرگزاری‌های اصولگرا چند ماه همکاری کرده اما وقتی فهمیده‌اند او #اهل_سنت است نه حقوقش را کامل داده‌اند و نه همکاری را ادامه!
خبرگزاری‌ای که برای مسلمانان سنی فلسطین و غزه دایه مهربان‌تر از مادر است اما برای هموطن سنی‌اش ...


تعطیل می‌کنید حداقل خوب تعطیل کنید!
سید یاسر جبرائیلی ،فعال سیاسی اصولگرا و رئیس اسبق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص در صدا و سیما: اگر به FATF بپیوندیم فاجعه‌ای مثل پیجرها در لبنان برای ما اتفاق می‌افتد!
اردشیر پشنگ: فردا شنبه مملکتی که روی اقیانوسی از گاز و نفت قرار دارد مجددا به‌دلیل سوء‌مدیریت و فقدان انرژی تعطیل است!
حال که تعطیل می‌کنید حداقل همزمان حضور و یاوه‌گویی این رانت‌خوارانِ بی‌سواد و مملکت‌ویران‌کن در صداوسیما و... را هم تعطیل کنید که بیش از این سوهان بر اعصاب ملت نکشند!


‏"اجازه ندهید برای بقای استبداد خون بیشتری ریخته شود، بیایید رویایمان را باهم بسازیم: وطنی برای همه و پناهگاهی برای نیازمندان، وطنی که ارزش جنگیدن داشته باشد."

دیالوگی از فیلم "گلادیاتور ۲" با بازی پل مسکال که هرچند به پای گلادیاتور راسل کرو نمی‌رسد اما دیدنش خالی از لطف نیست!
#معرفی_فیلم


سناریوها و فرمول‌های بقای کُردها در آینده سوریه
فایل صوتی سخنرانی اردشیر پشنگ در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران

زمان: ۱۷ دقیقه


Tehran Univ. Hosts Panel on Syria’s Uncertain Future
Seakers: Javad Sherbaf, Ardeshir Pashang, Yasser Qazvini, Alireza Majidi & Hazem Kallas.

Kurdish affairs expert Dr. Ardeshir Pashang highlighted the fragmented geography of the Kurds and noted their relatively stable situation despite regional concerns.

https://iranpress.com/tehran-univ--hosts-panel-on-syria-s-uncertain-future


بهانه‌دادن به باکو و آنکارا؛ چرا؟
اردشیر پشنگ
سیدحسن عاملی امام جمعه اردبیل یکی از چهارامام جمعه‌ای بود که سال۱۳۹۹ برخلاف سیاست منطقه‌ای ایران، بیانیه‌ای در حمایت از جمهوری آذربایجان در جنگ با ارمنستان صادر کرد حالا هم نشستنش در مجلسی که مداحی در آن به روسای جمهور آذربایجان و ترکیه توهین کرده بهانه واکنش تند و نامعمول الهام علی‌اف شده است!
تحولات قره‌باغی که آقای عاملی از آن حمایت کرد نهایتا به ضرر ایران شد چون باکو و آنکارا بدنبال تحمیل نظر خود و زمینه‌سازی تغییر مرز هستند!
این اتفاقات ما را به یاد ۲۰۰سال قبل می‌اندازد جایی که قاجاریه در جنگ اول با روسیه (۱۸۰۴-۱۸۱۳) به سختی شکست خورده و ۲۲۰هزار کیلومتر مربع از خاک ایران جدا شده بود و در حالیکه توان و آمادگی نظامی نداشت تحت تاثیر و فشار فتواهای جنگ برخی روحانیون وارد جنگ دوم (۱۸۲۶-۱۸۲۸) با روسیه شد و در نتیجه شکست مفتضحانه‌تری خورد که منجر به عهدنامه ترکمنچای و جدایی مناطق بیشتری از ایران شد!
در شرایط فعلی که اردوغان سرمست از تحولات قره‌باغ و سوریه است ودرفکر تغییر در زنگزور و شرایط بین‌المللی هم مساعد ایران نیست باید بیشتر مراقب این حساسیت‌زاییها بود!

Показано 20 последних публикаций.