مدرسه علوم انسانی


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Education


🔹من یک معلم هستم.
🔹️شنونده ی خوبی باشیم.
🔹خوب زندگی کردن به آموزش نیاز دارد.
🔹علوم انسانی را برای بهتر زیستن بیاموزیم.
🔹️من کامل نیستم، همه ی حقیقت هم در نزد من نیست.
🔹مطالب منتشر شده فقط جهت تبادل اندیشه و تفکر است والزاماً نظر بنده نیست.

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Education
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ سرنوشت کاخ فراموش شده مادر محمدرضا پهلوی


▪️تاریخ و معماری معاصر +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

773 0 31 1 11

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ در حالی که امکان #تماشای‌خانوادگی فوتبال (در کنار هم و بدون جداسازی زنان و مردان) در دیدارهای رسمی ملی و باشگاهی در ایران وجود ندارد، امروز در دیدار تیم فوتبال مداحان و اهالی رسانه، خانواده‌ها بدون مشکل و ممنوعیت در کنار هم فوتبال تماشا کردند.


▪️هم میهن آنلاین
▪️پی نوشت: شاید بتوان نظام اسلامی را بی اخلاق ترین نظام سیاسی جهان دانست! رفتار دوگانه ی جمهوری اسلامی با شهروندانش رو کجای دنیا سراغ دارید!؟ ما اینجا شهروند داریم و شهروندتر....



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Ⓜ️ شاه عباس و رواداری مذهبی



📌 رواداری و تاب‌آوری و تحمل نظرات، اعتقادات، و علایق دیگران و رفتار بردبارانه، محترمانه و دوستانه با هر کس و به‌ویژه با کسانی که با ما متفاوت‌ می فهمند و افکار دیگری دارند، گام مهمی است در جهت تکامل و پیشرفت.
ایران، سرزمین اقوام و مذاهب است، تجربه تاریخی نشان داده است که اگر حاکمان با سعه و مدار با افکار و ادیان، برخورد نمایند می توانند ار تمام استعدادهای آنها در رشد و توسعه کشور بهره مند شوند. در دوره هایی از تاریخ ایران شاهد تساهل مذهبی بودیم.

📌عصر ساسانی

مسیحیت در فلسطین آغاز شد، با فشارهای رومیان، مبلغان مسیحی به سوی اروپا و آناطولی مهاجرت کردند. مسیحیت در امپراتوری روم گسترش یافت ولی رومیان مسیحت را غیر قانونی اعلام کردند. برخوردهای خشونت آمیز رومیان با مسیحیان موجب شد جمعیت زیادی از رومیان و یونانیان به ایران مهاجرت کنند. آنها دانش، مهارت یونانی را با خود به ایران آوردند. شاهپور اول از این فرصت استفاده بهینه کرد و بسیاری از مسحیان مهاجر را جذب نمود.  آنها در اجرای مراسم دینی خود آزاد گذاشت و در شهرهای مختلف ایران کلیسا ساختند. صاحب زمین و ثروت شدند. نقش پزشکان و دانشمندان مسیحی، سریانی و هندو، در پیشرفت ایران عصر ساسانی بر کسی پوشیده نیست. دانشگاه جندی شاپور حاصل تساهل مذهبی عصر میانه ی ساسانی بود.

📌 عصر مغول

چنگیزخان تعصبی نسبت به دین خاصی نداشت. آنها حکومت ایلخانان را در ایران تشکیل دادند بر اساس یاسای، چنگیز نباید از زمین و تجارت مربوط به معابد بودایی، مسیحی و مسلمان، مالیات اخذ شود. معابد مسیحیان و بودائیان در کنار مساجد فعال بودند. شیعیان که قرنها در فشار اهل سنت قرار داشتتند در حکومت مغولان نفس راحتی کشیدند و در این دوره معارف و فقه شیعه گسترش یافت و علمای بزرگی علامه حلی توانست فقه معارف شیعه را چند قدم پیش ببرد.

📌عصر شاه عباس کبیر

آن سیاستمدار عمل‌گرا، دریافته بود که با رواداری مذهبی و امنیت، برای همه مذاهب می توان از توان آنها در رشد اقتصادی بهره گرفت. او دستور داد زرتشتیان را از کرمان و یزد به اصفهان کوچ دهند و در اصفهان زندگی کنند و برای خود معبد بسازند او نسبت به مسیحیان و کشیشان گشاده رو بود، با این شیوه می توانست به دولتهای اروپا نزدیک شود. مسیحیان آشوری قره باغ، نخجوان و آذربایجان، بزرگترین تولید کنندگان غلات ایران بودند. غلات ایران به روسیه و اروپا صادر می گردید. از سوی دیگر ارامنه از تولیدکنندگان و صادرکنده گان مهم ابریشم به اروپا، و بازرگانان چیره دست بین المللی بودند که با دولتهای اروپایی مرتبط، و هم دین بودند. گرجیان مسیحی دروازه ی ارتباط ایران با اروپا محسوب می شدند.شاه در  سال 1601 م، طی نامه ای به پاپ کلمان هشتم نوشت: برای من افراد دانشمند و با معلومات بفرستید تا به گسترش فرهنگ اروپایی در ایران برآیند. پاپ پاسخ داد: چگونه می توان دست پادشاه مسلمان را پس زد که جوانمردانه با رعایای مسیحی رفتار می کند.در زمان شاه عباس، کشیشان اروپایی به ایران آزادانه رفت و آمد می کردند. آنها با خود دانش جدید را می آوردند. در قرن هفدهم چاپخانه را در اصفهان تأسیس کردند و نخستین کتاب چاپی در ایران در آن زمان منتشر شد. شاه عباس شیفته دستگاه چاپ گردید. شاه عباس در سال 1604 م،  عده ای از ارامنه را از جلفا به اصفهان آورد تا از آنها در جهت گسترش تجارت ابریشم و توسعه ی روابط با کشورهای اروپایی بهره ببرد. آنها از حقوق شهروندی بهره مند شدند. ارامنه از حق ساختن کلیسا، مدرسه، مالکیت بر زمین، برخوردار گردیدند. گاهی شاه در مراسم مذهبی آنها شرکت می کرد. ارامنه ای که در تجارت ابریشم،‌ یعنی مهمترین کالای صادراتی ایران فعال بودند را از مالیات معاف نمود. اژون فلاندن، جهانگرد فرانسوی نقل می کند در زمان شاه عباس خون بهاء مسیحی و مسلمان را برابر حساب می کردند.در سایه امنیت و رواداری شاه عباس در این دوره علمای دین از مشرب اصولی، اخباری و فیلسوفان بزرگی چون میرداماد و ملا صداری شیرازی می زیستند، شاه سعی داشت یکی بر دیگری ترجیح نیابد.


📌 عصر محمد شاه قاجار

سومین پادشاه قاجار در شرایط سخت، تجزیه و تحقیر و تضعف ایران، به قدرت رسید. او پسر عباس میرزا بود. شاه صوفی گرا و میرزا آغاسی صدر اعظمش برای اینکه از مهاجرت مسیحیان که نقش مهمی در اقتصاد ایران داشتند، جلو گیری کند، تساهل مذهبی را در پیش گرفتند. روسیه می خواست، مسیحیان آشوری و ارمنی ساکن آذربایجان را به روسیه جذب کند، و اقتصاد ایران را زمین گیر نماید. اصلاحات زیادی در این دوره صورت گرفت، و فرمان تساوی حقوق مسلمان و مسیحی صادر شد.



📝 رضا احمدی +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Ⓜ️ شکست‌شناسی ایرانیان


▪️قائم مقام فراهانی: "عقل حکم می‌کند کشوری که ۶ کرور مالیات دارد، با کشوری که ۶۰۰ کرور دارد، درنیاویزد."


📌۵۰۰ سال قبل، ایرانیان که گمان می‌کردند شاه اسماعیل صفوی، ظل‌الله (سایه خدا) و شکست‌ناپذیر است و رشادت برای پیروزی کافی‌ست، با ۴۰هزار سرباز در برابر لشکر ۲۰۰هزار نفری عثمانی صف‌آرایی کردند. پیشنهاد عقب‌نشینی و یا حمله پیش‌دستانه قبل از استقرار توپ‌های پرشمار دشمن، پذیرفته نشد. دورمش‌خان مغرورانه به شاه پیشنهاد کرد که بگذارد دشمن آرایش نظامی‌اش را کامل کند تا قزلباشان صفوی، جوانمردانه ترکان عثمانیان را شکست دهند. سرآخر ایرانیان نبرد چالدران را به عرّاده‌های توپ‌‌ عثمانی و باورهای خرافی و غرور واهی خودشان باختند و ۲۵هزار نفر را به کشتن دادند و دشمن تا همدان آمد. شاه اسماعیل که همسرش هم اسیر دشمن شده بود، دیگر آن مرشدِ کاملِ سابق نبود و حکومت‌اش که الهی پنداشته می‌شد، به دیوان‌داری سلطنتی تنزل یافت.


📌۲۲۰ سال قبل، در جنگ عباس‌میرزا با سیسیانوف روس، مردم قفقاز سپاه ایران را یاری نکردند زیرا به خاطر داشتند که ۱۰ سال قبل، آقامحمدخان قاجار، سرمست از غرور پیروزی در جنگی نابرابر، از سرهای بریده مردم تفلیس مناره‌ها ساخته بود. اعتماد نابجا به پیمان فینکنشتاین با فرانسه، نفوذ عمّال بریتانیا و ناتوانی تکنولوژی نظامی نوپای ایران در برابر سلاح‌‌های مدرن روس مزید بر علت شد تا مناطق وسیعی از ارمنستان و آذربایجان و گرجستان، طی عهدنامه گلستان از ایران جدا گردد.


📌۲۰۰ سال قبل، پندارِ ترمیمِ غرورِ ملیِ بر باد رفته، ایرانیان را وارد جنگ دوم با روس کرد. قاجار تلاش نمود که آن را جنگ اسلام و کفر جلوه دهد. رساله جهادیّه مرحوم کاشف‌الغطاء و فتوای جهاد عالمان شیعه مثل سید محمد مجاهد و ملا احمد نراقی، کار خودش را کرد. وقتی قائم مقام فراهانی خطاب به شیفتگان جنگ گفت: "عقل حکم می‌کند کشوری که ۶ کرور مالیات دارد، با کشوری که ۶۰۰ کرور مالیات دارد، درنیاویزد." فی‌المجلس فحش‌اش دادند. فردای آن روز بر منابر تکفیرش نمودند و به جرم اهانت به شاه و خیانت به کشور، خانه‌اش را غارت و خودش را تبعید کردند. فرماندهان نظامی و عالمان دینی سرمست از باده غرور، پا در رکاب یکدیگر، جنگ را آغازیدند و پیروزی‌هایی هم به دست آوردند اما در پایان، باز هم شکست خوردند و سپاه روس پس از فتح قفقاز، تا تبریز هم آمد. میرفتاح، والی و امام جماعت شهر، ناگزیر به استقبال دشمن رفت و حقیرانه بر منبر، زبان به مدح روس گشود و عهدنامه ترکمن‌چای منعقد گشت و ۳ ایالت دیگر قفقاز از جمله ایروان و نخجوان از ایران جدا شد. بخت یارمان بود که روس‌ها تبریز را هم پشت قباله‌شان نینداختند و به ساحل رود اَرَس، بسنده کردند.


📌 ۱۵۰ سال قبل، افغانستان پرچم جدایی از ایران را برافراشت. هرات ۲ بار به دست ناصرالدین‌شاه و محمدشاه قاجار، تصرف و شاه در قامت یک قهرمان ظاهر شد. اما انگلستان که افغانستان را دروازه هند می‌دانست، جنوب ایران را در ازای آن تصرف کرد و به دربار ایران التیماتوم داد. کار به استخاره پادشاه کشید و لشکر ایران که توان مقابله با نیروی دریایی مدرن بریتانیا را نداشت، دست از پا درازتر، عقب‌نشینی کرد و به جدایی افغانستان از ایران رضایت داد و بعدها از روی غرور توأم با ضعف، پیشنهاد استرداد امانی افغانستان را هم نپذیرفت.


📌۱۴۰ سال قبل، ایرانیان که پس از شکست‌های پیاپی، دیگر توان مقابله با شورش‌های مداوم ترکمن‌ها و قدرت روزافزون روس‌ها را نداشتند و نمی‌خواستند دوباره غرور ملی را بر باد دهند، ننگین‌ترین معاهده تاریخ ایران، یعنی عهدنامه آخال را امضا کردند و بخش‌هایی از ترکمنستان و تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان و قزاقستان امروزی (مساحتی تقریباً به وسعت ایران کنونی) را بدون جنگ به روس‌ها واگذار نمودند و خوارزم و سمرقند و بخارای عزیز برای همیشه از مام خویش، جدا افتادند. از خیل مدعیان و وطن‌پرستان هم جز چند بیت شعر اعتراضی و چند گلایه بی‌اثر، خماری برنخاست.


📌خاک جداشده از ایران در گلستان ۷ برابر، و در آخال ۴۰ برابرِ ترکمن‌چای بود. اما داغِ ترکمن‌چای بسیار سوزناک‌تر بود و ضرب‌المثل شد. چرا؟ چون این جنگ با هدف ترمیم غرور ملی ایرانیان آغاز شده بود اما در پایان، غرور ملی بیش از هر زمان دیگری زیر چکمه اجنبی لِه شد.



📝 دکتر علی‌رضا آزاد




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

2.2k 0 97 39 40

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ کلاهبرداری‎ به سبک پانزی؛ وسوسه‌ی سود‌های رویایی

➕ ایران بهشت کلاهبرداری پانزی +++


▪️در کلاهبرداری پانزی مانی کینگ عدد ۱۰۰ میلیون دلار صحیح است.



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی



3.1k 0 10 12 38

Ⓜ️ ‏شیوه ی نوین #آموزش‌زبان سال هفتم!!!


▪️پی نوشت: قرار بود با گنجاندن درس زبان انگلیسی در مدارس دانش آموزان با یک زبان بين المللي آشنا شوند اما متاسفانه در نظام آموزشی ما که همه چیزش ایدئولوژیک است، غَرض فرم است نه محتوا و کارآمدی...



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4k 0 79 4 69

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ آشنایی با مهم‌ترین راهکارهای پیشگیری از سرطان

+++



🛄 @zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

3.4k 0 150 2 18

Ⓜ️ ریشه‌های فساد


🔻فساد و هر گونه رفتار غیرقانونی ریشه در پنج پارامتر دارد:

📌۱. امکان
یعنی آن‌که عملا امکان یک رفتار دیگر غیر از رفتار قانونی وجود داشته باشد؟ مثلا شما نمی‌توانید به یک دستگاه خودپرداز رشوه بدهید و از او بخواهید که به جای ۲۰۰ هزار تومان، ۳۰۰ هزار تومان پول بدهد. ماشین است و نفهم و غیرقابل مذاکره. پس شما عملا امکان خلاف ندارید.

📌۲. وسوسه
یک فکر موذی و اغواکننده که ما را به کاری یا استفاده از موقعیتی دعوت می کند. وقتی شما می‌بینید که با استفاده از ارز ارزان دولتی می‌توانید یک ماهه، معادل ۳۰ سال حقوق کارمندی‌تان درآمد داشته باشید، حداقل یک بار وسوسه نمی‌شوید؟ وسوسه با پیشنهادهای اغواکننده تحریک جدی می‌شود.

📌۳. فشار
فرض کنید کالای شما پشت گمرک گیر کرده و اگر تا هفته بعد ترخیص نشود ده میلیارد ضرر می‌کنید. تحت فشار هستید. کسی به شما پیشنهاد رشوه می‌کند! فشار فضا را مساعد می‌کند برای پذیرش رشوه، تبانی، تقلب، رابطه غیراخلاقی و .… فشار ریشه در نیاز ارضاء نشده دارد. نویسنده کتاب دام‌های اجتماعی و مسئله اعتماد معتقد است مافیا جایگزین نهادهای رسمی است که قادر نیستند امنیت، عدالت و کارآیی را برای مردم فراهم کنند.

📌۴. توجیه
یعنی این‌که وجدان خود را با یک سری دلایل قانع کنیم و به‌عبارت دیگر شستشوی اخلاقی دهیم. همه تقلب می‌کنند من چرا نکنم؟ همه رشوه می‌دهند حالا من که بچه پیغمبر نیستم. بابا همه دارند می‌خورند و می‌برند، فقط سر ما بی‌کلاه مونده.

📌۵. خالص منفعت مورد انتظار مثبت
یعنی این‌که هر کاری می‌کنیم، در ذهن‌مان و به‌صورت ناخودآگاه منافع و هزینه‌های احتمالی را در نظر می‌گیریم و ضرب در احتمال وقوع منافع و هزینه‌ها می‌کنیم و اگر جمع جبری منافع احتمالی و هزینه‌های احتمالی مثبت بود آن‌گاه اقدام می‌کنیم.



📝 دکتر مجتبی لشکربلوکی +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ چطور تنبلی و اهمال‌کاری را شکست دهیم؟


+++



🛄 @zistboommedia || مدرسه عل
وم انسانی


Ⓜ️ شاید هم درستش این است که آدم‌ها را از روی #زیاده‌روی‌هایشان بشناسیم، از روی افراط‌ها، از روی اینکه کجا از تعادل خارج می‌شوند، چه چیزی از تعادل خارج‌شان می‌کند.


➕ شاید آدم‌ها را باید همان جایی شناخت که آب از لب‌و‌لوچه‌شان آویزان می‌شود، یا جایی که بی‌سبب خشمگین می‌شوند، جایی که بی‌تعادل می‌شوند.

➕ پس اگر کسی از زیاده‌روی‌هایش نمی‌گوید چیز مهمی را پنهان می‌کند. اگر کسی روبروی شما می‌نشیند و تنها از تعادل‌هایش می‌گوید چندان مشتاق راه دادن شما به اندرونی وجودش نیست.
اگر کسی همه چیزش نرمال به نظر می‌آید، تمام رخش پیدا نیست.

➕ به نظرم زیاده‌‌روی‌ها دادخواهی نافرجام آدم‌هاست از جهانی که جایی به شکلی افراطی حق‌شان را خورده.

● جهانی که در کودکی با فقر آشنایشان کرده و حالا عطش ثروت دارند. 

● جهانی که از عشق محرومشان کرده و حالا به شکلی باورنکردنی خشمگینند.

● جهانی که راه‌های کودکی را بسته تا حالا در بی‌راهه های بزرگسالی بدوند.

➕دانستن زیاده‌روی آدم‌ها یادمان می‌دهد کجا باید دستشان را بگیریم، کجا باید از دستشان بگریزیم، کجا باید نگران زمین خوردن‌شان بشویم، کجا باید نگذاریم به زمین بزنندمان، کجا باید کنارشان بمانیم، کجا باید کنارشان بگذاریم.


➕ شناختن آدم‌ها با تماشای تلو‌تلو خوردنشان در جهان شروع می‌شود، با شنیدن آنچه به ندرت شنیده‌ایم، دیدن آنچه کمتر دیده‌ایم.


📝 امیرعلی بنی‌اسدی




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ تاریخچه اقتصاد در نیم‌ساعت؛ خلاصه یک کتاب جدید درباره پول و تمدن بشری


➕در این ویدئو، توضیح می‌دهم که اقتصاد چگونه باعث شکل‌گیری، تغییر و پیشر
فت تمدن بشری شد؛ از ساختن ابزارها، کنترل آتش، استفاده از پول، تا چاپ، انقلاب صنعتی و بانک‌داری مدرن.این ویدئو خلاصه‌ای از یک کتاب جدید به اسم «کوتاه‌ترین تاریخچه‌ی اقتصاد» نوشته‌ی اندرو لی است... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ علی اللهی ها چه کسانی هستند ؟


▪️منبع این پادکست: سلیمی، فرشاد و محمد رضازاده،«تاملی انتقادی در برخی تحقیقات داخلی درباره فرقه علی اللهی»، فصلنامه کارنامه تاریخ، سال اول، شماره سوم، بهار۱۳۹۴ش. +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4.1k 0 326 8 26

Ⓜ️ #هزینه‌گواهینامه سال گذشته ۳ میلیون بود امسال شده ۶ میلیون رییس پلیس راهور گفته هزینه گواهینامه ۵۰٪ افزایش داشته!
پس یادداشت میکنیم هزینه ۳ میلیون تومانی بشه ۶ میلیون تومان یعنی ۵۰٪ افزایش نه ۱۰۰٪!
بقیه محاسباتشونم به همین ترتیبه!


_Ehsan_



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

6.2k 1 121 3 71

Ⓜ️ هیچ میزانی از الکل بی‌ضرر نیست!


▪️یک #رشتو درباره ی مضرات الکل


🔻تا چند سال قبل در برخی متون پزشکی به این نکته اشاره شده بود که مصرف «مقادیر کم» الکل احتمالا برای سلامت مفید است. اما طی چند سال اخیر پژوهش‌های متعددی روی این موضوع انجام شده...
۱/۱۰

🔻اکنون به‌خوبی می‌دانیم که الکل یکی از مهم‌ترین عوامل سرطا‌ن‌زا است و این موضوع به‌ویژه در خانم‌ها صدق می‌کند چون الکل یکی از مهم‌ترین عوامل مستعد‌کننده‌ی بروز سرطان پستان در آنها است.
۲/۱۰

🔻انجمن سرطان آمریکا فهرستی از مهم‌ترین عوامل سرطان‌زا دارد که در آن الکل رتبه‌ی سوم را به‌خود اختصاص داده. این در حالی است که نتایج یک نظرسنجی انجام شده در آمریکا (در سال ۲۰۲۰) نشان داده که کمتر از یک سوم مصرف‌کنندگان الکل از سرطان‌زا بودن آن مطلع هستند.
۳/۱۰

🔻و جالب‌تر اینکه حدود ۱۰ درصد آنها هم تصور می‌کردند الکل باعث کاهش احتمال بروز سرطان می‌شود!
۴/۱۰

🔻ارتباط مصرف الکل با چندین سرطان از جمله پستان، روده‌ی بزرگ و کولون، کبد، دهان، گلو و مری شناخته شده و شواهد بیشتری هم در حال به‌دست آمدن است که مصرف الکل در برخی‌ سرطان‌های دیگر از جمله پانکراس هم نقش دارد.
۵/۱۰

🔻یک پژوهش دیگر که توسط مرکز کنترل و بیماری‌های آمریکا (CDC) انجام شده و نتایج آن همین چند ماه قبل منتشر شد، نشان داد که ۱۷ درصد مرگ‌های ناشی از سرطان (در کسانی که به خاطر مصرف الکل به سرطان مبتلا شده‌ بودند) در افرادی است که الکل در مقادیر کم مصرف می‌کرده‌اند.
۶/۱۰

🔻یک پژوهش دیگر هم که در دانشگاه آکسفورد انجام شده نشان داد که هر میزان از مصرف الکل و هر نوع آن (از جمله شراب) برای سلامت مغز مضر است.
۷/۱۰

🔻در حال حاضر برخی دستورالعمل‌های پزشکی همچنان با مصرف مقدار کم الکل مشکلی ندارند و برخی پژوهش‌ها هم مفید بودن آن را برای برخی اندام‌های خاص نشان داده. اما به‌نظر می‌رسد که بر اساس پژوهش‌های چند سال اخیر باید دستورالعمل‌های قبلی را به‌روز کرد و فعلا جمع‌بندی این است:
۸/۱۰

🔻مصرف هر میزان از الکل برای سلامت ما مضر است و میزان ضرر آن نسبت به برخی مزایای ادعا شده، غلبه دارد و البته هرچه میزان مصرف بیشتر باشد، شدت مضرات هم بیشتر خواهد بود.
۹/۱۰

▪️منابع و اطلاعات تکمیلی:
https://updatemd.com/health-longevity/3524/
updatemd.com/health-longevi

۱۰/۱۰

📝 علی اصغر هنرمند





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4.7k 0 152 74 54

Ⓜ️ راه و رسم زندگی شفاف و اصیل



📌 «..من به این نتیجه رسیده‌ام که آدم تا اصیل زندگی نکند، نمی‌تواند زندگی‌ای بکند که خوبی و خوشی را داشته باشد. و آدم خیلی شرمنده است که این را بگوید ولی اصیل زندگی کردن در بافت اجتماعی کشور ما امری نزدیک به محال است. می‌گویم نزدیک به محال چون هستند کسانی که تمام عواقب سوء و تلخ‌اش را می‌پذیرند. آدم وقتی اصیل زندگی می‌کند یعنی بر اساس فهم و تشخیص خودش عمل می‌کند. اوّلین اثر این شیوۀ زندگی کردن این است که خفیه‌کاری در آن نیست. بخش زیادی از آسایش و فرسایش در زندگی ما به این دلیل است که خفیه‌کاریم. فکر نکنید خفیه‌کاری فقط خفیه‌کاری سیاسی است. بزرگ‌ترین مانعی که در برابر زندگی اصیل ما هست افکار عمومی است نه رژیم سیاسی حاکم بر جامعه.


📌 اگر من واقعاً می‌توانستم این افکار عمومی را به هیچ بگیرم و اصیل زندگی بکنم، خوبی و خوشی‌ام بسیار بسیار همراه‌تر می‌شدند و دو راه را نمی‌رفتند. ولی البته در جامعه‌هایی مثل جامعۀ ما در پیش گرفتن این روش یک تالی فاسد دارد: خوبی و خوشی همراه‌تر می‌شوند ولی به قیمت اینکه ناخوشی‌های فراوانی هم از انجام‌شان پدید می‌آید. اصلاً به نظر من مهّم نیست که جامعه‌های آزاد چه امکاناتی در اختیار شما قرار می‌دهند، به نظر من بزرگ‌ترین خدمتی که جامعۀ آزاد به اعضای خود می‌کند این است که آن‌ها می‌‌توانند از امکاناتی که دارند استفاده کنند. بخش زیادی از زندگی ما، ساحت‌های مختلف وجود ما بر هم انطباق ندارد.


📌 شما عقیده‌ای دارید ولی متفاوت از آن رفتار می‌کنید. یک نحوه گفتار دارید و به نحوه‌ای دیگر کردار. احساسات، عواطف و هیجانات‌تان با کردارتان هماهنگ نیست. من کریستالی زندگی کردن، شفاف زندگی کردن را برای سلامت فرد خیلی سودمند می‌دانم. یعنی وقتی به یک فرد نگاه می‌کنی انگار به یک بلور نگاه می‌کنی و همۀ زوایا و جوانب و خفایای آن را می‌بینی. ما هزینۀ این را می‌دهیم که نمی‌توانیم این یکپارچگی وجودی یا صداقت را داشته باشیم. راه حل آن هم این است که یا شخص برود و در جامعه‌های آزاد زندگی بکند یا آنقدر ارادهٔ قوی داشته باشد که تمام هزینه‌های این نوع زندگی را در جوامع غیرآزاد بپردازد.


📌 باور کنید که من تقریباً به هر کسی که گفته‌ام، فوری تصدیق کرده است که بخشی از مشکلات او از این امر نشأت گرفته است که نمی‌تواند چنان که عقیده دارید، احساس و عاطفه و هیجان داشته باشد. آن‌چنان که این دو تا را دارد، خواسته داشته باشد و آن چنان که این سه تا را دارد گفته داشته باشد و آن چنان که این چهار تا را دارد، کرده داشته باشد. من فکر می‌کنم که علت درد و رنج بسیاری از جوانان و میان سالان و کلاً اکثر ما این است. اگر می‌توانستید در یک جامعهٔ آزاد زندگی کنید یا می‌توانستید واقعاً ارادۀ خود را قوی کنید و درد و رنج‌هایی را که ناشی از این نوع اصیل زیستن در این جامعه است را تحمل کنید به شما خیلی خیلی کمک می‌کرد و یک مقدار از این فرو بستگی‌ای که آدم در خودش احساس می‌کند، باز می‌شد.


📌 من واقعاً فکر می‌کنم یکی از مهّم‌ترین ارکان زندگی بهروزانه این است که آدم شفاف و کریستالی باشد. بگوید من این هستم و هزینه‌هایش را هم می‌پردازم، البته چقدر خوب است که آدم در یک جامعۀ آزاد زندگی کند که این نوع هزینه‌هایش تقریباً به صفر برسد. امّا بالاخره آنهایی که توانسته‌اند، می‌گویند ما هزینه‌هایش را می‌پردازیم هرچند در یک جامعه‌ای جهان سوّمی زندگی می‌کنیم. من مثال‌های بسیاری دارم که ما به میزان اصیل زندگی کردن، فروبستگی‌مان از بین می‌رود و زندگی‌مان گشاده می‌شود..»



📝 استاد مصطفی ملکیان +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4.3k 0 104 57 39

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ پول نفت برای مردم || از نفت به ثروت ملی


▪️ داستان کشوری که نفت را خرج نکرد، بلکه سرمایه کرد.

● متن: علی بندری
● ویدیو: حمیدرضا فرخ‌سرشت
+++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4k 0 108 2 25

Ⓜ️ چرا #زیاد نباشه، #حلال باشه؟!
ده ها سال ترویج فقر در سطح جامعه



-mim



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

5.4k 0 130 64 121

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ امانوئل کانت: کسی رو دنبال نکن به افکار خودت اعتماد کن به زبان ساده


➕در این ویدیو به بررسی فلسفه‌ی ایمانوئل کانت، یکی از تاثیرگذارترین فی
لسوفان عصر روشنگری، فهم نظریه های پیچیده کانت به زبان ساده می‌پردازیم. از نقد عقل محض و نقد عقل عملی گرفته تا ایده‌آلیسم استعلایی و اخلاق کانتی، کانت دیدگاه‌های عمیقی در مورد شناخت‌شناسی، اخلاق و متافیزیک ارائه می‌دهد. در این ویدیو، به توضیح ساده و کامل اصول فلسفه‌ی کانت، از جمله نظریه شناخت و امر مطلق، می‌پردازیم. همچنین، تاثیرات کانت بر فلسفه مدرن و مقایسه‌ی دیدگاه‌های او با فیلسوفانی مانند دیوید هیوم را بررسی خواهیم کرد. اگر به موضوعات فلسفه اخلاق، خودمختاری اخلاقی و فلسفه سیاسی علاقه‌مند... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4.2k 0 211 8 20

Ⓜ️ گفتار در غلبۀ "فرم" بر "محتوا" در دینداری


📌 در تاریخ دینداریِ ملت های مسلمان و به ویژه ایرانیان هر چه جلوتر آمدیم این محتوا بود که عقب نشینی کرد و فرم و صورت چیرگی خودش را به اثبات رساند. از این منظر می توان از دو نوع دینداری فرم گرا(برونگرا) و محتواگرا (درونگرا) سخن گفت که بر اساس آن دینداری صورتگرا(برونگرا) بیش از همه بر اعمال ظاهری در انجام مناسک دینی مانند نماز و روزه و سایر مناسک دینی تأکید می ورزد و چندان دغدغۀ محتوا و درون را ندارد. دینداری محتواگرا(درونگرا) بالعکس چندان دغدغۀ ظواهر را نداشته و درصدد است تا به محتوا و باطن بپردازد. به یک اعتبار می توان گفت دینداری عامیانه بیشتر بر روی ظواهر تأکید دارد و به محتوا نمی پردازد و در مقابل دینداری عارفانه به درون و باطن پرداخته و امور بیرونی برایش اهمیت چندانی ندارد. از چشم اندازی دیگر موضوع "فرم" در این جا همان "بیرون" و "قالِ" دینداران و موضوع "محتوا" همان "درون" و "حالِ" دینداران است. به گفتۀ مولوی:

ما برون را ننگریم و قال را
ما درون را بنگریم و حال را



📌 مبتنی بر آموزه های دین اسلام که مهم ترین این آموزه ها در قرآن کریم ثبت و ضبط شده است می توان دریافت که پرداختن به درون و حال بسیار پایه ای تر و مهم تر از پرداختن به بیرون و قال است اما هزاران افسوس که این اصل مهم اکنون به طور کامل معکوس شده است و آن چه اهمیت یافته مشتی اعمال و عبادات ظاهری و بی روح است که هیچ جان و دلی را گرم نمی کند. تو گویی که دینداری عامیانه است که بر دینداری عارفانه و عالِمانه غلبه یافته و فرم و صورت و بیرون است که بر محتوا و درون پیروز شده است. البته این نکتۀ مهم را باید یادآور شد که چنین وضعیتی در بین دینداران در حال تغییر جهت و وضعیت بوده به گونه ای که در بین بخش های مهمی از دینداران جامعۀ ایرانی کم و بیش نشانه های عقب نشینی دینداری عامیانه هویدا گشته و شاهد سربرآوردن دینداری های عالمانه و عارفانه هستیم. از سوی دیگر، اگرچه دینداری صورت گرا همچنان توسط مبلغان و سخن گویان رسمی دین تبلیغ و بازنشر می شود اما قوّت و نفوذ گذشته را به کلی از دست داده و کم کم در حال به حاشیه رفتن است.


📌 اکنون اما تمام سخن در این است که دینداری بیرونی و ظاهری نه تنها درون انسان را متحول نمی کند بلکه از طرف دیگر موجب رواج ظاهرسازی و ریاکاری گسترده در جامعه می شود. برای مثال در ماه رمضان و بحث روزه داری به خوبی می بینیم که با سخت گیری های نابجا و نادرست از سوی متولیان رسمی دین حال و هوای معنوی از جامعه رخت بربسته و نوعی خمودگی و دل زدگی در بین مردمان رواج یافته است. این اقدامات نتیجۀ غلبۀ فرم و صورت بر معنا و محتوای دینداری است که گویی هر چقدر در حفظ ظواهر دینداری کوشش شود دینداری به تمام و کمال رسیده و دیگر هیچ ملالی در بین نیست که البته خیالی است بس نادرست و خطا!!!!.

📌 شوربختانه این که هرگز تأمل و تفکر نمی شود که چنین دینداری هایی اگر به زعم قائلانِ آن قرار بر این بود که تمام و کامل باشد پس چرا نتایج مثبت و مناسبی در پی نداشته و نتوانسته جان هایی را گرم کند و راه به بیکران هستی و عالَمِ بالا ببرد؟ و مهم تر این که چرا نتوانسته موجب تقویت اخلاقیات جامعه بشود و جامعه ای سرشار از برابری و برادری و درستی و صداقت و ایمان واقعی تأسیس نماید؟ کاملا روشن است که پرداختن به ظواهر دین و دینداری هرگز نمی تواند ایمان واقعی در مردمان دیندار ایجاد نماید و به تَبَعِ آن جامعه ای سرشار از ایمان را به ارمغان آورد. این موضوع هم روشن است که دین و دینداری باید بتواند درون انسان را متحول نماید و از قیل و قال و ظواهر فراتر رفته و به محتوا و معنویت بپردازد که در چنین صورتی می توان امید داشت که درون انسان نیز متحول گشته و راه رفتن به بیکران های هستی باز شده و زمینه برای اخلاقی و معنوی زیستن در این جهان فراهم شود.

📌 پرورش و تربیت درون انسان و متحول ساختن آن است که اصلِ اساسی دین و دینداری است و ماندن و متوقف شدن بر روی ظواهر و صورت دینداری نه تنها جان و دل آدمیان را گرم و روشن نمی سازد بلکه بدتر این که زمینه های رواج و گسترش ریارکای، ظاهرسازی، زهدورزی، چاپلوسی، فریبکاری، دروغ گویی، بی اخلاقی و مقدس مآبی را به شدت تقویت می کند و با همین ملاک ها و معیارهای ظاهری و صورتگرا است که عده ای دغل کار و فرصت طلب خود را چنان جا می زنند که گویی گویِ سبقت از دیگران ربوده اند و این گونه است که عرصه را بر دینداران واقعی که از درون متحول شده اند به شدت تنگ می کنند.


📝 محمدباقر تاج الدینی




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

20 last posts shown.