مدرسه علوم انسانی


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Education


🔹من یک معلم هستم.
🔹️شنونده ی خوبی باشیم.
🔹خوب زندگی کردن به آموزش نیاز دارد.
🔹علوم انسانی را برای بهتر زیستن بیاموزیم.
🔹️من کامل نیستم، همه ی حقیقت هم در نزد من نیست.
🔹مطالب منتشر شده فقط جهت تبادل اندیشه و تفکر است والزاماً نظر بنده نیست.

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Education
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ راه‌اندازی اتاق توبه در مترو تجریش


➕ تابناک فیلمی منتشر کرده از اتاقی در متروی تهران که به تازگی فضایی را در ایستگاه تجریش برای توبه مراجعان و زیارت عکس شهدا ایجاد کرده‌اند.

➕مسافران می‌توانند در این فضا در برابر تصویر شهدایی ازجمله سردار سلیمانی و یحیی سنوار، توبه کنند یا به زیارت تصویر این شهدا بپردازند.
 در فیلمی که اخیرا در فضای مجازی منتشر شده، یک دختر کم‌حجاب جلوی دوربین آمده که پس از مواجهه با تصاویر این شهدا، گریه می‌کند. سپس یکی از مسئولان حجاب در مترو به او روسری هدیه می‌دهد و از او می‌خواهد که بعد از این روسری‌اش عقب نرود. این ویدئو در فضای مجازی واکنش‌های زیادی را به دنبال داشته است.



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

1.7k 0 73 12 66

Ⓜ️ سالگرد عهدنامه ترکمن‌چای و چند نکته!


📝 حبیب رمضانخانی


➕یکم اسفند، سالگرد عهدنامه ترکمن‌چای است که به تاریخ ۱۲۰۶ خورشیدی، میان پاسکوویچ روسی و فتحعلی‌شاه قاجار بسته شد.‌ عهدنامه‌ای که بی‌شک یکی از تلخ‌ترین اتفاقات تحمیل شده به ایرانیان است که یادکردش، همواره اندوه و حسرت عمیق ایرانیان را به همراه داشته که به این مناسبت، به چند نکته مرتبط، اشاره می شود:


➕۱. ترکمن‌چای نمود چیرگی ناآگاهی، توهم و احساس، بر تخصص و عقلانیت بود. چرا که در وضعیتی که ایران شکست خورده و خسارت دیده از جنگ‌های اول ایران و روس بود و از لحاظ امکانات و تجهیزات نظامی، نیرو و ارتش، تاکتیک و فرماندهی، پشتیبانی مالی و ... قابل مقایسه با روس‌ها نبود و توان رویارویی نداشت، در نبود و حذف امثال قائم مقام‌‌ها، با میدان‌داری روحانیونی چون کاشف الغطا، محمد مجاهد و ...  که هیچ تخصص و شناختی از شرایط و وضعیت جنگ نداشتند، صرفا از روی احساس و با دمیدن بر شور مذهبی و دادن حکم جهاد، ایران را وارد جنگی کردند که به آن فاجعه انجامید.

➕۲. بدون شک عهدنامه ترکمن‌چای و امضای آن، در آن شرایطی که شمال غرب ایران کاملا به تصرف روس‌ها درآمده و خطر سقوط تهران وجود داشت، در آن وضعیت درماندگی ایران، بهترین گزینه پیش رو در تامین منافع ایران بود که به همت و تلاش امثال قائم مقام فراهانی انجام شد. پس عهدنامه ترکمن‌چای به خودی خود ننگین نیست، بلکه آن اشتباه در ورود به جنگ و آن بستر و جهالتی که منجر به آن شکست سنگین و بروز آن عهدنامه شد، ننگین است!

➕۳. عهدنامه ترکمن‌چای با وساطت و دخالت بریتانیا بسته شد. بریتانیا بی‌شک دلسوز ایران نبود. بلکه با وجود عدم حمایت از ایران طبق توافقات قبلی، در هراس از نزدیک شدن روس‌ها به هند بود که مجبور به وساطت و دخالت شد. قابل تاملتر، همین عهدنامه و سابق طرح ناپلئون برای حمله از ایران به هند، از دلایلی بودند که بریتانیا را به فکر ایجاد کشوری حائل بین هند و ایران انداخته و در نتیجه زمینه جدایی افغانستان از ایران را باعث شد. به نوعی هرچه روس از شمال غرب و شمال شرق از ایران جدا کرد، انگلیسی‌ها هم در رقابت جا نمانده و سهم خود را با جدا کردن مناطق وسیعی از شرق و جنوب شرق ایران، نصیب بردند!

➕۴. روس‌ها هیچگاه به آن قسمت از مناطق جدا شده  از ایران اکتفا نکرده و همواره در تلاش برای جدا سازی باقی نواحی شمال غرب از ایران بودند. هدفی که با اشغال ایران در جنگ جهانی دوم و سپس عدم خروج از شمال غرب ایران بعد از پایان جنگ، دست به ایجاد دو منطقه خودمختار و دست نشانده؛ جمهوری مهاباد و آذربایجان زدند که در ادامه با درایت و هوشمندی سیاستمدارانی چون قوام السلطنه و فشارهای آمریکا، از آن خلاصی یافتیم.

➕۵. در آخر، ترکمن‌چای، برای ما ایرانیان تبدیل به نماد درماندگی و چیرگی توهم و نادانی بر عقلانیت و تخصص شده است.‌ پس اگر نیک بنگریم در دهه‌های اخیر کم ترکمن‌چای نداشته‌ایم که از نظر تبعات ویرانگر و مخربشان، می‌توان تسخیر سفارت آمریکا، هوار کردن تحریم‌ها بر سر ایران و... را برشمرد... +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

2k 0 38 2 26

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ آرامگاه رضاشاه کجا بود و چگونه تخریب شد؟


➕مقبره رضا خان به‌قدری محکم ساخته شده بود که هیچ بیل و کلنگی به آن کارگر نبود. خلخالی در خاطرات خود نوشت: بنی صدر می گفت: خلخالی قاتل است، نه قاطع! اما، امام امت، خمینی کبیر، بیان داشت که کار‌های خلخالی در رابطه با تخریب مقبره پهلوی، خیلی خوب و بجا بوده است. همین بیانات امام، موجب شد که دهن‌ها بسته شود و دیگر کسی دراین‌باره پشت‌سر ما حرف نزند؛ وگرنه، آن‌ها به این آسانی دست از سر ما برنمی‌داشتند... +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ دانشمندان چطور فکر میکنند؟ همراه با معرفی کتاب تفکر علمی در گفتگو با کاوه بهبانی


➕علم از مهم‌ترین سرچشمه‌های حقیقت است که ثمره‌اش زندگی آدمیان را راحت‌تر کرده و آنچه را پیش‌تر توضیح‌ناپذیر به‌نظر می‌رسید برای هاضمه‌ی خرد آدمیان معقول و خردپذیر کرده است. از فراورده‌های فناورانه‌ی رنگ رنگ تا پیشرفت‌های چشمگیر در عرصه‌ی طب و سلامت تا فتح سیاره‌های دیگر به دست بشر، همه و همه به لطف شیوه‌ی خاصی از فکر کردن میسر شده‌اند. اگر علوم چنین بارآور بوده‌اند بی‌شک با‌آوری‌شان فراورده‌ی نوعی خاص از اندیشیدن و رویارویی با جهان است که با تفکر و مواجهه‌ی روزمره و سهل‌گیرانه و عوامانه تفاوت‌های ژرفی دارد. اما اندیشه‌ورزی به شیوه‌ی دانشمندان چه تفاوتی با اندیشیدن روزمره عوامانه دارد که چنین ثمربخش است؟ کتاب تفکر علمی به زبانی گیرا و کاملاً فهم‌پذیر نشان می‌دهد دانشمندان چطور می‌اندیشند.نویسنده‌ی کتاب با استفاده از زبانی روشن، گام به گام به خواننده نشان می‌دهد تفکر علمی چگونه تفکری است. او برای نشان دادن شیوه‌ی اندیشیدن دانشمندان از مثال‌های بسیار ملموس استفاده می‌کند و... +++


🎙 صوتی


🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی






Ⓜ️ از بینش کلاغ ها تا خلاقیت

➕دکتر آذرخش مکری +++

➕بصیرت و فرآیند حل مسئله
➕ریشه‌های تئوری توطئه
➕نقش تصادف در موفقیت



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Ⓜ️ سه مفهوم است که معمولاً با هم خلط می‌شود، ولی باید، علیرغم ارتباط و گاه اشتراکات‌شان، بین آنها تمیز گذاشت:

●۱-برنامه‌ریزی (و کنترل)
●۲-مدیریت و اداره کردن
●۳-حکمرانی


➕با چند مثال ساده به موضوع می‌پردازیم.یک مرد خانواده‌اش را اداره می‌کند. مثلاً تصمیم می‌گیرد که کجا خانه اجاره کنند،فرزندانشان را کجا به مدرسه بفرستند، درآمدش را چگونه هزینه کند... به همین ترتیب، مدیر یک شرکت نیز اداره شرکت را بر عهده دارد: استخدام‌ها، روال امور مالی شرکت، قراردادهای شرکت....چیزهای مشابهی در مورد چرخاندن یک مسجد توسط آخوند محل هم صادق است! اینها مواردی از مدیریت یا اداره کردن است.

➕برنامه‌ریزی مقوله‌ای جداست.مثلاً پدر خانواده برنامه می‌ریزد که در طول دو سال آینده، با وام گرفتن و با صرفه‌جویی و پس‌انداز، خانه‌ای بخرند و از اجاره‌نشینی برهند. یا توجه کند که پسرش استعداد موسیقی دارد و برنامه‌ای ده ساله بریزد که در آن پسرش مدارج موسیقی را پله‌پله طی کند و بعد از ده سال یک رهبر ارکستر شود..... مدیر شرکت برنامه‌ای تدوین می‌کند که مثلاً در سال بعد، علاوه بر تولید پوشک بچه، پوشک بزرگسالان هم تولید کنند. یا ممکن است برنامه‌ریزی دقیق برای ورود به صنعت خودرو طی پنج سال آینده را کند و برای این کار تمام مراحل و مسائل مالی و اجرائی را هم به دقت محاسبه و برنامه‌ریزی کنند...

➕مسلماً هرچه دامنه برنامه‌ریزی محدودتر و برای زمان کوتاه‌تری باشد، امکان موفقیتش بیشتر است. خرید خانه در دو سال محتمل‌تر است،گرچه تورم‌های ناگهانی یا سیاست‌های جدید وام بانکی ممکن است آن را هم دچار اختلال کند. ولی این که با برنامه‌ریزی، طی ۱۰ سال آینده فرزندش رهبر ارکستر شود، به احتمال زیاد شکست خواهد خورد. حتی محتمل است که آن پسر از فشارهای پدرش دچار سرخوردگی و بیماری‌های روحی-روانی شود. مشابهش برای یک شرکت! در حقیقت، این که شرکتی خیلی آنی و ناگهانی و حتی شانسی تصمیم بگیرد که همین فردا وارد یک پروژه جدید شود، احتمال انجامش و موفقیتش خیلی بیشتر از وقتی است که برنامه پنج‌ساله برای همان پروژه بریزد!

➕حالا کمی مقیاس کار را بزرگ‌تر کنید. کدخدایی را در نظر بگیرید که بزرگ و ریش سفید روستا و مرجع روستاییان برای امور است،یا آخوندی در محله‌ای قدیمی که مردم محل قبولش دارند، یا مدیر یک مجتمع آپارتمانی که توسط ساکنین انتخاب شده.

➕اینها در محدوده عمل خود (روستا، محله، مجتمع آپارتمانی)بیشتر از آنکه کارشان اداره باشد،کارشان «حکمرانی» است. اولین مقوله حکمرانی «داوری» است(حکم در اصل معنی داوری می‌دهد).دو دهاتی که سر آب با هم به اختلاف خورده‌اند داوری نهایی را پیش کدخدا می‌برند. مقوله دیگر حکمرانی وضع مقرراتی است که روابط بین افراد را شکل می‌دهد. ممکن است کدخدا مشاهده کند که روستای تمیزتر توریست‌های بیشتری جذب می‌کند، و بنابراین مقرراتی وضع کند که هر شخصی موظف است بخشی از کوچه که جلوی خانه‌اش است را تمیز نگاه دارد. مسلماً این مقررات نمی‌تواند با عرف جامعه‌ی مربوطه در تضاد باشد: مردمی که جمعا عادت به پاکیزگی ندارند را نمی‌شود به زور مقررات به پاکیزگی مجبور کرد، با اگر اکثر ساکنان یک مجتمع آپارتمانی با نگهداری سگ در آن مجتمع توسط همسایگان‌شان مشکلی نداشته باشند، مدیر مجموعه نمی‌تواند نگهداری سگ را ممنوع کند.

➕روشن است که در این موارد «برنامه‌ریزی» برای آینده هم چنان محلی از اِعراب ندارد. کدخدا نمی‌تواند برنامه‌ریزی کند که روستا در پنج سال آینده به چه تبدیل شود.خیلی کلی بخواهیم صحبت کنیم، مدیریت بیشتر کاری اجرایی است، ولی حکمرانی بیشتر مربوط به داوری است. در حکمرانی، حتی وقتی مقررات (یا قوانین) وضع می‌شوند،این مقررات هم بیشتر ناظر به نوعی داوری است که بنا بر عرف جامعه‌ی هدف وضع می‌شود.

➕هرچقدر از مقیاس کوچک و زمان کوتاه دور می‌شویم، برنامه‌ریزی ناممکن‌تر و اداره به سبک مدیریتی سخت‌تر می‌شود.در سطح یک کشور، مسوولیت حکومت در مورد جامعه و امور مربوط به اجتماع (مثل اقتصاد) باید حکمرانی باشد، و نه برنامه‌ریزی یا مدیریت. البته حکمرانی به آن معنا که گفتیم، و نه به معنای سیطره و فرماندهی! البته بلاشک یک حکومت باید در مورد کارها و سازمان‌های درون حکومتی مدیریت به خرج دهد و حتی در مواردی برنامه‌ریزی هم کند! ولی نه در مورد آنچه به جامعه، فرهنگ و اقتصاد مربوط است.به علاوه، اگرحکومت محدود به حکمرانی باشد (و نه کنترل‌گری، برنامه‌ریزی و مدیریت)، اندازه و تعداد سازمان‌ها و نهادهای حکومتی بسیار محدود خواهند شد.

➕به همین قیاس می‌شود گفت که هر چه از مقیاس کوچک دولت دور و به مقیاس بزرگ نزدیک می‌شویم، وظیفه دولت کمتر و کمتر باید از نوع اجرایی (یا پروژه‌ای یا مدیریتی) باشد. یک شهرداری خیلی خیلی بیشتر باید با امور اجرایی سروکار داشته باشد تا حکومت مرکزی.



📝 جناب گاو +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ آن ۱۲ نفر || چرا دفاعیات گلسرخی از تلویزیون پخش شد؟

➕گزارشی از مهرشاد ایمانی / انتخاب +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ محمد اخباراتی خیلی دوست دارم بدونم الان کجایی!!؟ و خیلی دوست دارم بگی با این اختراع ات چه برخوردی شد!!؟


➕در سال ۱۳۶۰ یک جوان ایرانی تمام آپشن‌ها و هوش مصنوعی‌هایی که الانه روی خودرو‌ها نصب شده با یک مغز الکترونیک که تشخیص صدا داشت اختراع کرده بود. واقعا دلم می‌خواد سر بذارم به بیابون نمیدونم چه سرنوشتی بعد از این سر این جوون اومد.




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

5.2k 0 234 26 65

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ عملکرد پرده بکارت

@dmedicalfarsi +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

3.8k 0 251 1 23

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ داروینیسم اجتماعی



➕شکوفایی و خوب زیستن محصول مشترک انتخاب طبیعی و گزینش انسانی، موضوع صحبت‌های دکتر هادی صمدی استاد دانشگاه و دبیر تحریریه نشر دُکسا است که با عنوان داروینیسم اجتماعی در این ویدئو ارائه شده است. علاقمندان به مقوله تکامل و موارد اجتماعی و فلسفه را به تماشای این ویدئو دعوت می‌کنیم. +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ سپندارمذگان : تاریخچه این روز و جشن مردگیران


➕سپندارمذگان، که به عنوان جشن عشق ایرانیان شناخته می‌شود، یکی از کهن‌ ترین آیین‌های ایران باستان است که قدمتی هزاران ساله دارد. این جشن، روز بزرگداشت زنان، زمین و مهرورزی است و در تقویم کهن ایرانی در روز پنجم اسفند برگزار می‌شده است. در حالی که امروزه بسیاری از مردم جهان روز ولنتاین را به عنوان روز عشق جشن می‌گیرند، ایرانیان از دیرباز روز سپندارمذگان را به عنوان نماد عشق و مهرورزی در فرهنگ خود داشته‌اند. با ما همراه باشین تا در این ویدیو ( تاریخچه سپندارمذگان) تاریخچه این روز باستانی را برای شما روایت کنیم. +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ حرص و حسد در تقابل با سپاس و ادب


➕برگرفته از کلاس «حرص و حسد در تقابل با سپاس و ادب» دانشگاه تهران دی 1402 +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ روسپی ها قربانی هستند یا کارگر جنسی؟


قسمت نهم داستان سکسوالیته ایرانی روسپی گری و تن فروشی +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

3.7k 0 162 2 17

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ مناظره مخالفین و موافقین طب سنتی

➕قسمت دوم و آخر
قسمت قبل
➕ تلسی تاک +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Ⓜ️ متن درسگفتار #مسئله‌شر
ارائه دهنده: استاد مصطفی ملکیان
سال تدریس: سال 1372

🔻درباره این درسگفتار:

📌مصطفی ملکیان در مقدمه این درسگفتار پیرامون اهمیت برهان شر می گوید: تاکنون در باب عدم خدا کسی نگفته‌است که عقل بشر عدم خدا را اثبات کرده است؛ اما اخیراً بسیاری از فیلسوفان دین، به نظرشان آمده است که یک چیز هست که می‌تواند عدم خدا را اثبات کند و آن وجود شر است؛ به این دلیل است که مسئلهٔ شر اهمیت پیدا می‌کند.

📌ایشان در ادامه ضمن اشاره به اشتراک ادیان در نسبت دادن سه صفت قدرت مطلق، علم مطلق و خیرخواهی مطلق به خدا تناقض این صفات با وجود شر در عالم را این گونه تبیین می کند: علم، قدرت و خیرخواهی خدا حد و نهایتی ندارد. حال سخن بر سر این است كه اگر خدا دارای این صفات می‌باشد، چرا شر و بدی در عالم وجود دارد؟ اگر بگوییم كه شر وجود دارد به خاطرآن‌كه خدا نمی‌داند شر وجود دارد، در این صورت این مسأله با علم مطلق او سازگاری ندارد. اگر بگوییم كه شر وجود دارد خدا هم از آن خبر دارد ولی نمی‌تواند شر را از بین ببرد، ‌این مسأله با قدرت مطلقه‌ی او نمی‌سازد. اگر بگوییم كه شر وجود دارد و خدا هم می‌داند و می‌تواند آن را ریشه‌كن كند، ‌ولی این كار را نمی‌كند این هم با صفت خیرخواهی مطلق خدا سازگار نیست. اگر بخواهیم این سه صفت را برای خدا قبول كنیم، در آن صورت وجود شر معنی ندارد چون بالأخره اگر شر وجود دارد باید در یكی از این صفات تشكیک بشود و می‌دانیم این سه صفت علی‌القاعده و علی‌الرأس و علی‌الفرض برای خدا وجود دارد.

📌ایشان در ادامه به تقریر دوازده راه برای حل مسئله شر می پردازد و به بررسی و نقد آن ها می پردازد، این راه حل ها عبارتند از:

1. عدمی بودن شر
2. معدوم بودن شر
3. بیش تر بودن مجموعه خیرات جهان از مجموعه شرور جهان
4. شر قلیل لازمه وجود یا درک خیر کثیر
5. جهان آزمایشگاه است و نه آسایشگاه
6. ارجاع شریّت شر به ادراک انسان
7. دفاع مبتنی بر اختیار
8. کل نگری
9.وجود دو مبدأ در جهان
10.الهیّات پویشی
11. ارگانیزم جهانی
12. پاسخ مبتنی بر مصلحت



🔻🔻جهت دانلود درسگفتار «مسئله شر» کلیک کنید.



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ پیش بینی برنامه آمریکا برای ایران بر اساس دانش جغرافیای سیاسی


➕در این ویدیو سعی شده با تکیه بر نظریه های #هارتلند و #ریملند و دانش ژئوپلتیک (جغرافیای سیاسی) به نقش ایران در آینده معادلات سیاسی جهان پرداخته بشه! +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

5.2k 0 421 5 39

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ کارهای خارق‌العاده یا ماورایی؟


➕دکتر محمدرضا توکلی صابری +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4.4k 0 101 5 20

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Ⓜ️ چرا موتزارت نابغه‌ی موسیقیه؟ بررسی زندگی و چند اثر ولفگانگ آمادئوس موتزارت



➕تو این قسمت از دلارته رفتیم سراغ موسیقی کلاسیک، و یکی ازبزرگ‌ترین‌های این هنر یعنی ولفگانگ آمادئوس موتزارت. کمی از زندگی‌نامه‌ش گفتیم و بعضی از آثار مهمش رو بررسی کردیم.

➕آثاری که تو این قسمت می‌شنوید:

● مرثیه‌ای برای مردگان: Requiem Mass in D minor
● موسیقی کوچک شبانه: Eine kleine Nachtmusik
● سرنادی برای بادها، شماره ده (گرن پاتیتا): Gran Patita +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

20 last posts shown.