زنگ ساعتتان را دوباره تنظیم کنید
نتایج مطالعهای مشترک از دانشگاه کلرادو بولدر و موسسه تحقیقاتی براد وابسته به دانشگاههای امآیتی و هاروارد، نشان میدهد یکساعت زودتر بیدار شدن نسبت به زمانی که معمولا از خواب بیدار میشوید میتواند خطر ابتلا به افسردگی را تا ۲۳ درصد کاهش دهد. طبق این مطالعه هر یکساعتی که زودتر بیدار شوید، این مزیت بیشتر خواهد شد.
از سوی دیگر نتایج این تحقیق گویای آن است که کرونوتایپ chronotype (تمایل فیزیولوژیک انسانها برای ترجیح صبح یا شب) با خلق در ارتباط است.
به عنوان مثال، احتمال اینکه جغدهای شب (کسانی که بیداری شب را ترجیح می دهند) به افسردگی مبتلا شوند دو برابر پرندگان صبحگاهی (کسانی که شبها زودتر به خواب می روند) است.
به گفته سلین وتر، محقق فیزیولوژی تلفیقی دانشگاه کلرادو بولدر، چند توضیح قابل قبول برای این مساله وجود دارد.
پرندگان صبحگاهی بهتر میتوانند با برنامه معمول کار-استراحت خود را هماهنگ کنند، در حالی که ممکن است جغدهای شب برای سازگاری با آن زمان سختتری را سپری کنند.
به گفته وتر، به لحاظ فیزیولوژیک افرادی که زودتر بیدار میشوند بیشتر و زودتر در معرض نور قرار میگیرند، و این مساله میتواند در تندرستی آنها تاثیرگذار باشد:
کرونوتایپ امری ژنتیک در افراد است، ولی کارهایی وجود دارند که میتوانید ساعت بدنتان را مدیریت کرده و زودتر بیدار شوید:
نور یکی از چیزهایی است که باید به آن توجه کنیم. بنابراین تلاش کنید روزهایتان را روشن نگاه دارید (تلاش کنید صبحها را در بیرون از خانه باشید) و شبهایتان را تاریک کنید.
استفاده از وسایل الکتریکی را قبل از رفتن به رختخواب به حداقل برسانید.
ورزش کردن زودهنگام در روز میتواند سیگنالهایی را که به بدنتان میگوید این زمان بیدار شدن و به تختخواب رفتن است تقویت میکند.
در آخر، از خوردن میانوعدههای شبانه پرهیز کنید، چراکه میتواند گوارش و در نتیجه خوابتان را تحت تاثیر قرار دهد.
ولی به خاطر داشته باشید که هیچ زمان ایدهآلی برای به رختخواب رفتن یا بیدار شدن وجود ندارد و بیشتر احتمال وجود یک محدوده زمانی وجود دارد.
ولی مدت زمان بهینه خواب برای بزرگسالان بین ۷ تا ۹ ساعت در شب است.
╭━═━⊰✹♡✹⊱━═━╮
💎🎓
@zehnearam 💎
╰━═━⊰❀♡❀⊱━═━╯