یک حرف از هزاران


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


☑️ گزیده های ایران و جهان
بنام خدا
سیاه مشق های من و نوشته های دوستانم در این آب راه منتشر و گزیده هایی از مطالب قابل تأملِ منتشره در ایران و جهان، بازنشر می شود که الزاماً به معنای تأیید محتوای آن نیست.
حسین جابری انصاری
@Jaberi_ansari

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#گزیده_های_جهان
ویتکوف  در مصاحبه با شبکه فاکس تأیید می‌کند: ترامپ به دنبال محدود کردن غنی‌سازی ایران به ۳.۶۷٪ است - درست مانند آنچه برجام انجام داد. اسرائیل می‌خواست ترامپ برنامه هسته‌ای ایران را منفجر کند (که منجر به جنگ می‌شد). ترامپ گفت نه. ترامپ در این مسئله به درستی منافع آمریکا را بر منافع اسرائیل مقدم دانست.

🖋 تریتا پارسی| ترجمه فارسی: فرهاد قدوسی

Witkoff confirms to Fox: Trump is seeking to limit Iran's enrichment to 3.67% - just as the JCPOA did. Israel wanted Trump to blow up Iran's nuclear program (which would lead to war). Trump said no. Trump correctly put US interests ahead of Israel's on this issue.
🖋 Trita Parsi

https://x.com/tparsi/status/1911969596799672422?t=lEfvNH7PDFbgMaY-EPiqkA&s=19


https://x.com/FGhoddoussi/status/1911977371927715859?t=s67tfR1f08T2ZxjOaVDwBA&s=19
@yekhezaran


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#گزیده_های_جهان
مشکل جهانی بیدار کردن فرزندان از خواب توسط والدین!!

https://x.com/TheFigen_/status/1911879308055831008?t=vByEihoNze09gUfIlVFZOg&s=19

https://x.com/FGhoddoussi/status/1911925231863910686?t=Xw6hw9hRG2_2M4MwIsQw0w&s=19
@yekhezaran


#گزیده_های_ایران
☑️ میانجیگر اصلی و عجله ترامپ!
▫️صابر گل عنبری @Sgolanbari

سفر ویتکاف به روسیه و دیدار چهار و نيم ساعته او با پوتین و پرواز مستقیمش از این کشور به عمان در شنبه گذشته برای گفتگو با وزیر خارجه ایران، سفر آخر هفته عراقچی به مسکو و احتمال دیدار او با رئیس جمهور روسیه، آن هم قبل از شروع دور دوم گفت‌وگوها، نشانگر نقش مهمی است که کرملین در این دور مذاکرات بر خلاف گفتگوهای منتهی به برجام در سال ۲۰۱۵ بازی می‌کند.

به نظر می‌رسد که نقش روسیه در این مذاکرات میان دو طرف ایرانی و آمریکایی فراتر از عمان است. با این نقش پررنگی که مسکو ایفا می‌کند، بعید نیست در آینده به ایستگاهی و چه بسا مهم‌ترین آن‌ها در مسیر گفتگوهای ایران و آمریکا بدل شود و اگر این اتفاق بیفتد، مذاکرات از حیث شکل و محتوا متفاوت‌تر از قبل آن خواهد بود.

این نقش‌آفرینی مسکو در بحبوحه مذاکرات خود با آمریکا پیرامون جنگ اوکراین بیانگر قسمی پیوند میان سرنوشت هر دو مذاکرات است. اما این لزوما بدان معنا نیست که توافق احتمالی میان تهران و واشنگتن حتما تالی زمانی توافق احتمالی در جنگ اوکراین خواهد بود، بلکه ممکن است عکس آن اتفاق بیفتد.

در این میان، اما سفر گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در دستور کار قرار گرفتن لوایح مربوط به پیوستن ایران به «فاتف»، اعلام خرسندی گسترده در منطقه از گفتگوها به استثنای اسرائیل، رضایت بالای دو طرف ایرانی و آمریکایی از نتایج دور اول مذاکرات در مسقط، همه و همه منعکس کننده «تحولات و تحرکاتی جدی و سریع» در روند مذاکرات برای دستیابی به توافق است.

پیشران همه این تحولات هم خود ترامپ است که عجله عجیبی برای توافق با ایران دستکم در بعد اعلامی از خود نشان می‌دهد. به نظر می‌رسد که او در مواجهه با بن‌بست‌ها در پرونده‌های متعدد خارجی خود از جنگ غزه و آزادی گروگان‌ها گرفته تا جنگ اوکراین و جنگ تجاری به دنبال ثبت و ترویج یک «موفقیت بزرگ» است و از این رو، معتقد است که چه بسا حل و فصل پرونده هسته‌ای ایران آسان‌تر از بقیه پرونده‌ها باشد. علت هم این است که در پرونده ایران، آمریکا خود مستقیما طرف مذاکره است، اما در پرونده جنگ اوکراین و غزه اینگونه نیست و مساله در اصل میان مسکو و کی‌یف  و حماس و اسرائیل است.

در همین حال اگر واقعا موضوع مذاکرات ایران و آمریکا صرفا در این پرونده خلاصه شود و خواسته اصلی آمریکا برچیدن برنامه هسته‌ای ایران نباشد، احتمالا در  سایه وجود متن آماده برجام با اندک تغییراتی زمانی در آن توافق سریع‌تر از آن چیزی که گمان می‌رود حاصل شود.

در این راستا، فعلا در بعد اعلامی، ترامپ صرفا درباره برنامه هسته‌‎ای و نه پرونده‌های دیگر سخن می‌‎گوید و حرفی از برچیدن کل این برنامه هم نمی‌زند و هدف خود را جلوگیری از دستیابی تهران به بمب اتمی عنوان می‌‎کند.

با این دور تندی که ترامپ در مذاکره با وجود تکرار تهدیدهایش برای بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران در صورت عدم توافق برداشته است، هیچ بعید نیست که حتی به توافقی همسطح برجام هم راضی شود، ولی در مقابل در بعد روایت بر آن مانور بزرگی دهد و از موفقیت عظیم خود در منع دستیابی ایران به بمب اتم و شکست بایدن و اوباما در این باره بگوید.

این رویکرد ترامپ به شدت موجب نگرانی تصمیم‌سازان و نهادهای امنیتی اسرائیلی هم شده است؛ اما بنیامین نتانیاهو که فعلا به فکر ماندن در قدرت است و به هیچ وجه قصد ورود به چالش با ترامپ را هم ندارد و حتی اگر بتواند ما به ازای آن را با هدف حفظ قدرت در تداوم جنگ غزه و آزاد گذاشتن بیشتر دست اسرائیل در منطقه کسب کند، ممکن است حداقل در بعد اعلامی از توافقی که ممکن است ترامپ با ایران امضا ‌کند، حمایت هم بکند.

اما گویا ترامپ خواهان یک توافق جامع و سریع درباره برنامه هسته‌ای است، ولی تهران توافق مرحله به مرحله را برای راستی آزمایی درباره رفع تحریم‌ها بیشتر می‌پسندد. به هر حال، تعهدات ایران قابلیت اجرای سریع را دارد اما رفع تحریم‌ها تا حدودی زمان‌بر است.

فعلا هیچ کسی جز خود ترامپ نمی‌داند که در سر او چه می‌گذرد و این که علت واقعی این همه عجله او برای توافق با ایران چیست؟ آیا صرفا همانی است که شرحش رفت؟ یا انگیزه‌های دیگری دارد؟ فعلا که حتی توجهی به هشدارها و توصیه‌های برخی ناظران جمهوری‌خواه و اسرائیل نمی‌کند که معتقد هستند در این شرایط منطقه و در سایه تحولات لبنان و سوریه با تشدید فشارها بر ایران می‌تواند در آینده در شرایط واجد فرصت‌های بیشتری مذاکره کند و به توافق بهتری دست یابد. 

باید منتظر ماند و دید که آیا این رویکرد ترامپ در جریان مذاکرات با ورود به جزئیات فنی و پیچیده ادامه می‌یابد، یا ممکن است با پیشرفت گفتگوها درباره پرونده هسته‎‌ای در مرحله مشخصی ترامپ خواسته‌های سختگیرانه و چالشی در این حوزه و یا دیگر پرونده‌های چالشی مطرح کند.

@yekhezaran


#خبر_ها
در پاسخ به #ایرنا؛
🔸 بقائی: دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط برگزار می‌شود
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسش ایرنا درباره محل برگزاری دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا از میزبانی دوباره مسقط برای این دور خبر داد. اسماعیل بقائی با رد گمانه زنی‌های مطرح شده درباره محل برگزاری دور دوم گفت و گوهای غیرمستقیم ایران و ایالات متحده گفت: پس از رایزنی های انجام شده، مقرر شد کماکان مسقط میزبان دور دوم این مذاکرات باشد که روز شنبه سی فروردین ماه برگزار خواهدشد.
لینک خبر
@IRNA_1313
@yekhezaran


#گزیده_های_ایران
☑️ درباره مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا
▫️‏چکیده گزارش تهران تایمز درباره متن و حواشی مذاکرات عمان| محمد صرفی سردبیر تهران تایمز، رشتو

1⃣ مذاکره در منزل البوسعیدی وزیر خارجه عمان انجام شد. در حالی که هیئت های همراه دو مذاکره کننده در هتل مستقر بودند.‏

2⃣ مذاکرات بصورت مکتوب و غیرمستقیم انجام شد و کمتر از ده سند میان دو طرف رد و بدل شد. سند اول را عراقچی تحویل داد.

3⃣ عراقچی در پیام‌های خود اعلام کرد که ایران برای نمایش به مسقط نیامده و هدف اصلی تهران سنجش صداقت و جدیت طرف آمریکایی و تعیین امکان‌پذیری دستیابی به توافق است.‏

4⃣ تاکید شد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) تنها مرجع خارجی خواهد بود که اجازه نظارت به برنامه هسته‌ای ایران را دارد.

5⃣ در مقابل محدودیت ها و نظارت هسته ای، تهران خواستار لغو تحریم‌ها در چندین بخش است و پس از لغو این تحریم‌ها، آمریکا نباید آنها را تحت بهانه‌های دیگر بازگرداند.‏

6⃣ عراقچی همچنین شرط کرد که برای ادامه مذاکرات، یک چارچوب کلی توافق ضروری است. اگر آمریکا با چارچوب پیشنهادی ایران در جلسه اول مخالفت کند، باید جایگزین خود را برای بررسی ایران ارائه دهد.‏

7⃣ ایران روز شنبه به آمریکا گفت که مسئولیت اطمینان از عدم فعال‌سازی مکانیسم ماشه کاملاً بر عهده واشینگتن است.

8⃣ ویتکاف به همراه خود دو نفر را به مسقط برده بود. یکی از این دو نفر کارشناس مسائل هسته ای است.

9⃣ تروئیکای اروپایی از کنار گذاشته شدن در این پرونده به شدت نگران هستند.

@yekhezaran


#خبر_ها | سخنگوی وزارت امور خارجه: به اتفاق جمعی از مجرب ترین همکارانمان در معیت وزیر محترم امور خارجه عازم مسقط هستیم...
@yekhezaran


#گزیده_های_ایران
☑️ [بررسی] شایعات درباره انحلال حشد شعبی
▫️کانال مطالعات عراق @iraqstudy

صبح روز جمعه ۲۲ فروردین، اخباری مبنی بر: "انحلال سازمان الحشد الشعبی" به سرعت در فضای مجازی دست‌به‌دست گردید که از اساس نادرست است. این خبر که برگرفته از گزارشی از باشگاه خبرنگاران جوان است، مدعی "انحلال حشد شعبی" است.

حال‌آنکه واقعیت اینچنین است که فالح الفیاض رئیس سازمان حشد شعبی در دیدار دیروز، پنجشنبه ۱۰ آوریل ۲۰۲۵ (۲۱ فروردین ۱۴۰۴)  از تصویب عن‌قریب قانون هیئة الحشد الشعبی خبر داده است که جان جدیدی بر پیکره‌ی این سازمان است و مسائل بحرانی این سازمان که بقای آن را تهدید می‌نمود به‌ویژه موضوع: بیمه و بازنشستگی را به‌کلی حل کرده و همچنان این سازمان را جزوی از سازمان دفاعی و امنیتی زیرنظر نخست‌وزیر عراق نگاه می‌دارد.
فالح الفیاض در این سخنرانی خبر داده است که:
قانون مطرح شده در پارلمان شامل ایجاد آکادمی برای الحشد است که شامل دانشکده‌های نظامی، فنی، رهبری و ستاد و علوم انسانی می‌باشد.


وی درباره تصویب قانون خدمة [خدمت] و تقاعد [بازنشستگی] حشد شعبی می‌گوید:
"قانون حشد شعبي که به زودی تصویب خواهد شد، نمایانگر گامی جدید در بازتأسیس حشد شعبي بر اساس رویه‌های جدید است که وجود هیئت را تقویت کرده و آن را در جایگاه تعهد و مسئولیت قرار می‌دهد."

🔚دیده می‌شود که هیچ سخنی درباره انحلال سازمان حشد شعبی و فروپاشی آن به‌میان نیامده است. بلکه قانون خدمت و بازنشستگی (الخدمة و التقاعد) که سران این سازمان مصرّانه پیگیر تصویب آن - با اجرای برخی اصلاحات- بودند، در آستانه تصویب است و این سازمان را نسبت به تصمیمات ارتش و دولت، مسئول‌تر خواهد نمود.
@yekhezaran


#گزیده_های_ایران
☑️ حشدالشعبی؛ انحلال، ادغام یا استقلال؟
▫️مصطفی نجفی @ofogh_irann

🔻روز گذشته فالح الفیاض رئیس سازمان حشدالشعبی اعلام کرد که قانون جدیدی مرتبط با این سازمان که توسط شورای وزیران تصویب شده به زودی در پارلمان به رای گذاشته و احتمالا تصویب می شود.

🔻این قانون جدید، چه معنای مشخصی برای حشدالشعبی دارد؟ با توجه با آنچه در رسانه های ایرانی منتشر شده، منجر به انحلال حشدالشعبی می شود؟ یا زمینه ادغام آن در ساختار ارتش عراق را فراهم می کند؟

به نظر می رسد، خبر انحلال حشدالشعبی که در رسانه های ایران بازتاب پیدا کرده واقعیت ندارد و حشدالشعبی نه تنها منحل نمی شود بلکه، با شکل و شمایل جدیدی در عرصه نظامی عراق ایفای نقش خواهد کرد.

🔻براساس این قانون جدید، می توان گفت:

1⃣ حشد در درون تشکیلات نظامی ارتش عراق ایفای نقش می کند. اما این به معنای ادغام کامل آن نیست. بلکه حداقلی از استقلال مطابق قوانین نظامی به این سازمان داده می شود. در واقع، حشدالشعبی مابین «ادغام» و «استقلال» در درون تشکیلات نظامی عراق خود را بازتعریف می‌کند.

2⃣ در این راستا قرار است حشدالشعبی آکادمی نظامی و دانشکده های فنی، نظامی، فرماندهی و ستادی مختص به خود را داشته باشد.

3⃣ همچنین، طبق قانون جدید، مسئله بازنشستگی، بیمه و... این سازمان حل می شود که می تواند منجر به تقویت ساختار و پویایی نیروی انسانی آن شود.

4⃣ نکته مهم دیگر اینکه براساس قانون جدید، حشد به عنوان یک سازمان، همچنان زیرنظر نخست وزیر عراق اداره خواهد شد و نه ارتش عراق.

به طورکلی، به نظر می رسد، این قانون جدید، بیش از آنکه در راستای انحلال و حتی ادغام کامل حشد باشد، برای حفظ بقا و موجودیت آن و مهار فشارهای خارجی برای انحلال است.

@yekhezaran


#گزیده_های_ایران
☑️ تمهيد تعهد: تله اسرائيل براى مذاكرات ايران و آمريكا
▫️ميريوسف علوی
@Mir_Yousef_Alavi1

در دو دهه گذشته نتانياهو بيشترين تلاش براي وارد كردن آمريكا به جنگ مستقيم با دشمنان اسراييل در خاورميانه و همچنين جلوگيري از هر گونه كاهش تنش بين دو طرف داشته است. يكي از تكنيك هاي شناخته شده اسراييل در اين مسير، روشي است كه پال پيلار، سال ها قبل، آن را تمهيد تعهد يا commitment ploy نام نهاده است. در اين روش اسراييلي ها با جار و جنجال رسانه اي يك شعار يا موضع به ظاهر بي ضرر (innocent phrase) را در ذهن و دهان مقامات آمريكايي مي كارند و بعد از همان در جهت منافعشان سواستفاده مي كنند. دوگانه "توافق يا بمباران" ايران، يكي از تله هاي اين تكنيك قديمي است كه بر فضاي مذاكرات شنبه آينده نمايندگان دو طرف سايه افكنده است.

اساس تكنيك تمهيد تعهد چندان پيچيده نيست: مثلا فرزند خردسالي داريد كه اصرار دارد وي را به پارك ببريد و چون شما تمايلي نشان نمي دهيد، به فريب "تمهيد تعهد" متوسل مي شود. از شما می خواهد قول دهيد كه اگر فرزند خوبي بود بعدا وي را به پارك خواهيد برد و شماي خسته از اصرار فرزند، به خيال خودتان يك قول بي ضرر به وي مي دهيد. فرزند شما چند دقيقه اي وانمود مي كند فرزند خوبي است و بعد دور جديدي از درخواست ها را مطرح مي كند، با اين تفاوت كه اين بار موضوع قول و اعتبار شما مطرح است و يك موضوع ساده پارك رفتن تبديل به موضوعي مي شود كه تخطي از آن، اعتبار و قول شما را زير سوال مي برد. استفاده از اين فريب، زماني كه طرف شما يك ابرقدرت مدعي و مغرور است، قابل اجراتر و خطرناك تر است.

نتانياهو بارها از اين فريب را استفاده كرده است: در سال ٢٠١٢ اين جمله كه استفاده سوريه از سلاح شيميايي خط قرمز آمريكاست را در دهان مقامات آمريكايي گذاشت و آمريكا را تا آستانه مداخله مستقيم در اين جنگ پيش برد. در سال ٢٠١٦ جمله اختراعي نتانياهو يعني "عدم توافق بهتر از توافق بد است" توسط مقامات دولت اوباما تكرار شد و هم كار را بر آنها سخت تر كرد و هم زمينه ادامه انتقادات شديد بعد از توافق را فراهم نمود. در سال ٢٠٢١ هم ايده "توافق بهتر و طولاني تر از برجام" كه بازهم توسط مقامات دولت بايدن تكرار شد، كار را براي احياي برجام دشوار نمود.

در مورد دولت ترامپ ،كار نتانياهو براي تزريق خواسته هايش به مراتب آسان تر بود. در دور اول ترامپ، وي با قبولاندن اين ايده كه "برجام طناب نجات اوباما براي ايران در حال فروپاشي"بود، باعث شد ترامپ از برجام خارج شود و انتظار داشته باشد طي چند ماه ايران در دوراهي تسليم يا فروپاشي در برابر فشار حداكثري قرار گيرد؛ موضوعي كه هيچ وقت اتفاق نيفتاد.

در دوره جديد ترامپ هم نتانياهو با قبولاندن اين ادعا كه دندان هاي ايران در جنگ اخير خاورميانه كشيده شده و در حملات به خاك ايران، پايگاههاي اصلي پدافند هوايي از بين رفته است، ترامپ را به طرح موضع دوگانه "توافق يا بمباران" رسانده است؛ اين موضع در كنار مدل خلع سلاح ليبي كه توسط برخي اطرافيان ترامپ تكرار مي شود صحنه آرايي مدنظر نتانياهو را در مذاكرات آتي ايران و آمريكا تشکيل داده است.

هرچند ترامپ احتمالا هنوز به تبعات تكرار اين موضع دوگانه، توجه كافي نداشته است، ولي مذاكره كنندگان ايراني مي بايست توجه كافي به تبعات اين صحنه آرايي مطلوب نتانياهو داشته باشند كه تا به اينجاي كار داشته اند. ورود به مذاكراتي كه خروجي آن يكي از دوگانه "توافق يا جنگ" است، كار معقولي به نظر نمي رسد و به احتمال زياد دليل اصرار تيم ايراني به انجام مذاكره غير مستقيم، اطمينان از عدم ورود به اين دوگانه خطرناك و پرآسبب براي هر دو طرف است.

تيم مذاكره كننده ايراني روز شنبه براي طرف مقابل بايد روشن كند كه ورود به تله نتانياهو به نفع هيچ كدام از دو طرف نيست، مدل ليبي قابل تكرار نيست، ايران كماكان قدرت دفاعي قابل توجهي را داراست و گزينه هايش محدود به آنچه نتانياهو تبليغ مي كند نيست و اين كه تكرار موضع "توافق يا بمباران" نه تنها كمكي به مذاكره و توافق نمي كند، بلكه صرفا فشار زماني و رواني بر شخص ترامپ و دولت آمريكا را براي گزينه هايي كه دردناك و بي نتيجه بودن آنها بارها ثابت شده، افزايش مي دهد.

به اميد موفقيت تيم مذاكره كننده ايرانی در مذاكرات پيش رو در مسقط.

@yekhezaran


#گزیده_های_ایران
☑️ دریافت هزینه از تلویزیون بابت گفتگو
▫️کامبیز نوروزی
@kambiznouroozi

هیاهویی که برای دستمزد ۶۰۰ میلیون تومانی یحیی گل‌محمدی برای شرکت در یک برنامۀ تلویزیونی شکل گرفته است بی مورد و نادرست است. اخلاقاً و قانوناً او حق داشته این مبلغ یا بیشتر یا کمتر از آن را بگیرد. تقریباً در تمام کشورهای دنیا شخصیتهای هنری و فرهنگی و اجتماعی و سیاسی برای حضور در یک برنامۀ تلویزیونی می‌توانند دستمزد می گیرند.

از لحاظ حقوق رسانه مصاحبه، خصوصاً مصاحبۀ تفصیلی یک فرد با یک رسانه دارای ماهیت قراردادی است. آن فرد می تواند گفتگوی تفصیلی را بپذیر یا نه. می تواند برای آن شرط بگذارد. می تواند مبلغی را مطالبه کند یا نه. رسانه هم می تواند آن شرایط را رد یا قبول کند. باید توجه کرد که آنچه مصاحبه شونده به رسانه می دهد شامل اعتبار، چهره، وقت و کلام خود است که همگی دارای ارزش معنوی و مادی اند و به نسبت موقعیت و اهمیت او در عرصۀ عمومی موجب اعتبار و ارزش مادی و معنوی و حرفه‌ای برای رسانه می شود. 

اتفاقاً یکی از دلایل کاهش شدید مخاطبان تلویزون ایران آوردن کسانی برای گفتگوست که عرصۀ عمومی در عرصۀ عمومی اعتبار و شهرتی ندارند و چهره و کلامشان جاذبه یا محتوایی تولید نمی کند.

حضور افرادی مانند گل‌محمدی در تلویزیون موجب جلب مخاطبهای زیاد است. برنامه های پرمخاطب نیز درامد تبلیغاتی هنگفتی برای تلویزیون دارد.

میانگین هزینۀ تبلیغات تلویزیون بنا به نوشته آسیانیوز در شهریور ۱۴۰۳ برای هر ثانیه ۱۷۴ میلیون تومان است. این مبلغ برای برنامه های پربیننده تا ۳۷۰ میلیون تومان برای هر ثانیه افزایش پیدا می کند.

براساس همان قیمت میانگی درآمد تلویزیون برای ۱۰ ثانیه تبلیغ مبلغ یک میلیارد و هفتصد میلیارد تومان می شود. اگر قبل و در میان برنامه فقط ۵ دقیقه (۳۰۰ ثانیه) تبلیغ پخش شود درآمدی بالغ بر ۵۲ میلیارد تومان نصیب صدا و سیما می شود.

این درآمد در برنامه های گفتگویی ناشی از کیفیت و میزان مخاطبان برنامه و میزان شهرت و اعتبار و اهمیت کسی است که در مصاحبه شرکت کرده است. به عبارت دیگر بخش قابل اعتنایی از این ارزش افزوده را آن شخصیت خلق می کند.

چرا باید کسی که در حد خود شخصیتی معتبر است و برای برنامه اعتبار و مخاطب می آورد وقت و چهره و کلام خود را به رایگان در اختیار تلویزیون بگذارد؟ آیا مجریان، کارگردانها، بازیگراها و عومل تولید سریالها و برنامه ها و سایر کارکنان یا همکاران دائم یا موقت صدا و سیما رایگان کار می کنند؟ آیا کسانی که در همه برنامه محفل شرکت می‌کنند پولی نمی‌گیرند؟

هزینۀ هر سریال معمولی تلویزیون طبق برآوردها چیزی حدود ۵ میلیارد تومان برای هر قسمت است.

اگر تلویزیون ایران به دلیل سوءمدیریت و ناتوانی در جلب مخاطب زیان‌ده است و هزینه‌های بی‌حسابش بیش از بودجه و درآمدهای تبلیغاتی است، نمی توان توقع داشت که دیگران به رایگان در اختیارش قرارگیرند.

اگرچه کسانی هستند که به اسم کارشناس پزشکی یا روانشناسی یا امثال اینها پول هم به صدا و سیما می دهند تا در برنامه های عامه پسند شرکت کنند و به این ترتیب برای خود به شکل نامحسوس تبلیغ کنند، اما حکایت اشخاص مشهور و معتبر و محبوب فرق می کند.

تا جایی که می دانم خیلی از شخصیتهای مشهور هنری و فرهنگی و اجتماعی و احتمالا سیاسی برای حضور در برنامه ها مبلغی را دریافت می کنند ولی از اعلام آن خودداری می کنند. یحیی گل محمدی اولین کسی است که صادقانه اعلام می کند برای شرکت در یک برنامۀ ۵۶ دقیقه ای از صدا و سیما پول دریافت کرده است. وی بعداً گفت این مبلغ را صرف امور خیریه کرده است اما اگر این کار را هم نمی کرد کمترین ایراد و خدشه ای به این وارد نمی‌شد که او چنین مبلغی دریافت کرده است. باب شدن علنی این رویه بالاجبار به حرفه ای تر شدن رسانه ها، از جمله تلویزیون کمک می کند.

در مورد صدا و سیما هم اگرچه فعالیتهای این سازمان بی حساب و کتاب است و انتقادات و ایرادات حرفه‌ای و سیاسی و مالی بی شماری به آن وارد است اما در این مورد که این مبلغ را به کسی مثل گل محمدی پرداخت کرده است نمی توان انتقاد کرد.

#برای_آگاهی | بازنشر مطالب در يک حرف از هزاران برای آگاهی از گزارش های مهم منتشر شده در ایران و جهان بوده و الزاما به معنای تأیید کامل محتوای آن نیست.
@yekhezaran


#گزیده_های_ایران
☑️ راهنمایی برای موضع‌گیری رسانه‌ای در مذاکرات غیرمستقیم ایران - آمریکا
▫️رضا نصری| ایرنا

با اعلام آغاز مذاکرات (غیرمستقیم) میان ایران و آمریکا در عمان، توجه رسانه‌ها به‌طور گسترده به ایران معطوف شده است. این توجه لزوماً مثبت نیست. بسیاری از رسانه‌ها و مراکز افکار عمومی در آمریکا و اسرائیل به‌دنبال رصد اظهارات و مواضع پراکنده در داخل ایران هستند تا از آن‌ها به‌صورت گزینشی استفاده کنند، روایت‌های برساخته خود را ترویج دهند و فضای تعامل میان ایران و آمریکا را به‌سوی تنش و درگیری سوق دهند. به همین دلیل، شناخت دقیق روایت‌هایی که اکنون در فضای سیاسی آمریکا در حال شکل‌گیری و گسترش است، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این شناخت به مقامات، شخصیت‌های سیاسی برجسته و کانون‌های قدرت در کشور - که مواضع‌شان در سطح بین‌المللی بازتاب می‌یابد - کمک می‌کند تا اظهارات و مواضع خود را با دقت بیش‌تری تنظیم کنند. در این راستا، اشاره به چند روایت کلیدی ضروری است:
1⃣ رسانه‌های حامی اسرائیل در حال ترویج این ادعای غلط هستند که ایران در حال برنامه‌ریزی برای ترور دونالد ترامپ است. به همین دلیل، در روزهای آینده انتظار می‌رود که حملات رسانه‌ای هماهنگ با استناد به منابع ناشناس، اطلاعات گزینشی و اخبار جعلی منتشر شود تا هم از ویژگی‌های شخصیتی ترامپ در راستای تیره کردن فضای مذاکرات بهره‌برداری کند و هم افکار عمومی آمریکا را تحریک کرده و زمینه‌ای برای تشدید تنش‌ها فراهم آورد.

2⃣ اسرائیل - به‌ویژه از طریق وزیر خارجه و نخست‌وزیر این رژیم - قصد دارد ایران را به سازمان‌دهی و پشتیبانی مالی از عملیات ۷ اکتبر متهم کند. پیش از سفر اخیر نتانیاهو به واشنگتن، وزیر خارجه اسرائیل چند نامه به زبان عربی منتشر کرد که ادعا می‌شد میان مقامات ایران و حماس ردوبدل شده‌اند تا نشان دهند ایران تأمین‌کننده مالی این عملیات بوده است. هدف اصلی این روایت بی‌اساس، جلب حمایت مقامات و شهروندان آمریکایی برای برخورد نظامی با ایران و انحراف توجه از حماس به سمت ایران است.

3⃣ اسرائیل در تلاش است دولت آمریکا را به اتخاذ مواضعی در مذاکرات وادار کند که به شکست آن منجر شود. به عبارت دیگر، آن‌ها می‌خواهند با هدایت فضای سیاسی و رسانه‌ای آمریکا، دولت ترامپ را به طرح خواسته‌های حداکثری - مانند نابودی کامل برنامه هسته‌ای ایران - سوق دهند تا مذاکرات عملاً به بن‌بست برسد. در واقع، استراتژیست‌های رسانه‌ای اسرائیل - با مطرح کردن و ترویج گسترده مطالبات غیرواقع‌بینانه - قصد دارند ایران را به ترک میز مذاکره وادار کنند و سپس با مقصر جلوه دادن ایران، گزینه نظامی را به تنها گزینه باقی‌مانده تبدیل کنند.

4⃣ اسرائیل - با شبکه‌های رسانه‌ای و لابی‌گری خود - به‌صورت ظریف اما تهاجمی این دیدگاه را ترویج می‌دهد که حتی حمله محدود به تأسیسات هسته‌ای ایران کافی نخواهد بود. ادعا می‌شود چنین اقدامی تنها بازسازی برنامه هسته‌ای ایران را به تعویق می‌اندازد و از این رو مدعی است حملاتی گسترده‌تر و فراتر از اهداف هسته‌ای لازم است تا ایران در تولید سلاح هسته‌ای کاملاً خنثی شود. در این راستا، این تحلیل را برجسته می‌کنند که هرگونه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران، ایران را ناگزیر به حرکت به‌سمت ساخت سلاح سوق خواهد داد؛ و از این پیش‌فرض، نتیجه می‌گیرند که حمله باید آن‌قدر سنگین و ویرانگر باشد که هیچ ظرفیتی برای احیای برنامه هسته‌ای باقی نماند. به بیان دیگر، دستگاه تبلیغاتی اسرائیل با این روایت‌سازی به‌دنبال ایجاد جنگی تمام‌عیار میان ایران و آمریکا است.

5⃣ لابی‌های اسرائیل در واشنگتن در حال پیشبرد لوایحی مانند «قانون حمایت حداکثری» هستند که هدف آن سلب اختیار رئیس‌جمهور آمریکا برای لغو تحریم‌ها علیه ایران و «دائمی» کردن وضعیت جنگی است. به احتمال زیاد، در هفته‌های آینده مانورهای تبلیغاتی گسترده‌ای در مورد این جنس لوایح صورت خواهد گرفت تا فضای مذاکرات برای ایران نامطلوب گردد.

6⃣ در روزهای آینده تلاش خواهد شد هر اقدام تیم مذاکره‌کننده ایران در راستای رسیدن به توافق «تسلیم ایران» جلوه داده شود و هر اقدام تاکتیکی که به ظاهر طرفین را از توافق دور می‌سازد - ولو موضوعات شِکلی مانند مستقیم یا غیرمستقیم بودن مذاکرات - به عنوان «شکست دیپلماسی» شناخته شود. در این راستا، بازوهای تبلیغاتی فارسی‌زبان جریان ایران‌ستیز - مانند شبکه ایران‌اینترنشنال - نیز تلاش خواهند کرد افکار عمومی کشور را - با کلیدواژه‌هایی مانند «جام زهر»، «عقب‌نشینی»، «سازش» یا «تلاش ایران برای خریدن وقت» - حساس کنند.

در واقع، ضروری است که تمامی مواضع و اظهارات مطرح‌شده از سوی ایران، روایت‌های داخلی در حال شکل‌گیری در فضای سیاسی و رسانه‌ای ایالات متحده را به‌دقت مدنظر قرار دهند ...
🔗 ادامه در پیوند زیر:
https://irna.ir/xjThWp
@yekhezaran


#گزیده_های_ایران
☑️ روایت محسن مبصّر، رئیس وقت شهربانی کل کشور، از مسئلهٔ موی جوانان
▫️مصاحبه‌کننده: حبیب لاجوردی
@tarikh_shafahi_iran_project

راجع به انفصالم: در تهران یک عده جوان پیدا شده بودند [که] صورت هیپی داشتند، یعنی ریش دراز می‌گذاشتند، زلف‌هایشان را دراز می‌کردند، لباس‌های مخصوصی ‌پوشیدند و اغلب این‏ها نه همه، به طرف هروئین هم کشانده شده بودند...

اعلی‌حضرت چند دفعه اظهار تنفر کردند از آنهایی که هیپی شده بودند [و می‌گفتند]: «از این ریش و پشمی‌ها من بدم می‌آید.» ما هم هیچ نگفتیم چون هیچ [کاری] نمی‌شد کرد. یک روزی گفتند: «مگر من نگفتم که بدم می‌آید از این‌‏هایی که اینقدر ریش و پشم دارند، کثافتند، هیپی.» گفتم قربان فکری می‌کنم ببینم چه می‌شود کرد. گفت «فکر ندارد شما همه‌اش امروز و فردا می‌کنید.» من قول نداده بودم، گفتم اطاعت می‌کنم.

[مراسمی بود] که دانشگاه شاگرد اول‌ها را معرفی می‌کند. شاگرد اول دانشکده معماری که آمد مدال بگیرد، این ریش بلند داشت و یک هیپی‌ کامل. من دیدم اعلی‌حضرت ضمن این که نشان را می‌زند به سینۀ او، صورتش را برگردانده که [او را] نبیند.

[بعد از این مراسم] باز هم اعلی‌حضرت فرمودند: «دیدید آن شاگرد را؟ چیه آخر آن کثافت؟» من دیدم که هیچ چاره‌ای ندارم به غیر از این که باید یک فکری بکنم. خودم هم مبارزه با این چیز [را] لازم می‌دیدم. البته بعضی‌ها می‌گویند که هرکسی ریش دارد که هیپی نیست. ولی هیپی‌ها را ما می‌گرفتیم برای اینکه آن کسی که ظاهر هیپی دارد بالاخره کشانده می‌شود به طرف اعتیاد، اولش آدم به شکل هیپی می‌شود.

[مثلاً] یک وقتی در تهران مد بود توده‌ای‌ها لباس مخصوص می‌پوشیدند. دخترهای توده‌ای دامن سرمه‌ای و بلوز سفید می‌پوشیدند و آستین‌هایشان را هم برمی‌گرداندند بالا. پسرهایشان هم لباسی مخصوص می‌پوشیدند، باز هم آستین‌هایشان را می‌گرداندند. این مد شده بود در تهران. دختر غیر توده‌ای هم می‌دیدیم این‌طور لباس می‌پوشد. زود مد می‌شود. ما تجربه داشتیم که لباس پوشیدن همان و به تدریج کشانده شدن به طرف کمونیسم، همان.

هیپی هم همین‌طور است. اول لباس هیپی می‌شود، بعد ایدئولوژی هیپی را می‌گیرد. من دستور دادم که بعضی از این هیپی‌ها را بگیرید و وادارشان کنید که بروند بتراشند سرشان را...

این‏ها را کلانتری‌ها می‌گیرند و یک سلمانی می‌خواهند که سرشان را بزنند. سرشان را ناقص می‌زدند که خودشان بروند بزنند. در این کار، یک نفر به اسم فرهاد مشکات هم بدون اینکه شناخته بشود گیر یک پاسبانی می‌افتد، می‌گیرند و می‌برند و سرش را می‌زنند. او آن شب کنسرت داشته در… تالار رودکی... می‌رود پیش علیاحضرت که قربان من با این ریخت چطوری بیایم [رهبری ارکستر] کنم. ما را پلیس گرفته...

فردای آن روز علیاحضرت می‌رود پیش اعلی‌حضرت که، «این چه وضعی است؟ شما به یکی مدال می‌دهید، آن‌وقت رئیس شهربانی را می‌فرستید می‌رود سرش را می‌زند. فرهاد مشکات  را سرش  زدند و فلان.» گریه می‌کند و تقاضا می‌کند که مرا عوض کنند. ظاهراً اعلی‌حضرت اول مقاومت می‌کند، بعد تصویب می‌شود و می‌گوید: «خیلی خوب باید تحقیق کنیم ببینیم مسئول این کار کیست». به آقای علم، وزیر دربار، دستور می‌دهند که برو تحقیق کن ببین مسئول این کار کیست. منظورش مسئول ‌تراشیدن مثلاً [سر] فرهاد مشکات.

...آقای علم به من تلفن کرد... گفتند، «مبصر، مسئول این ‌تراشیدن سرهای این‏ها که بوده؟» گفتم سلمانی. گفت: «آقا شوخی نکن به من مأموریت دادند که مسئولش را تعیین کنید». گفتم که در تمام ایران در شهرها، چنین اتفاقاتی مسئولش رئیس شهربانی کل کشور است که اسمش سپهبد مبصر است.» گفت، «آقا، این چه حرفی است؟  یک نفر را معرفی کن من به اعلی‌حضرت بگویم.» گفتم من از آنها نیستم، من سرتیپ رحیمی [را] معرفی کنم، ‌شما بروید یقه سرتیپ رحیمی ‌را بگیرید به او هم بگویید یک نفر دیگر را معین کند. آخرش به یک ستوان یکی بیفتد، آن‌وقت ستوان یک را تنبیه بکنید...

اعلی‌حضرت می‌خواسته  ببیند که من خواهم گفت که اعلی‌حضرت دستور داده یا نه؟ بعد دیده که نه من نگفتم و می‌خندد و می‌گوید، «می‌دانستم که این‌طور جواب خواهد داد. خیلی خوب، عوضش کنید ولی چراغ برمی‌دارید دنبالش می‌گردید.»

تمام رل‌هایی که بازی کرد اعلی‌حضرت به من گفت، «شما جرات ندارید، می‌ترسید.» و شاخ گذاشت تو جیب من که بکنم این کار را و یک بهانه‌ی مسلمی [برای تغییرم پیدا کند].

آن‌وقت  وزارت دربار [در] روزنامه کیهان و اطلاعات اعلامیه صادر کرد. من آن شب از ترسم نخوابیدم چون عوض کردن رئیس شهربانی کاری نبود که اعلامیه صادر کنند. خوب اعلی‌حضرت می‌گفت این برود و آن بیاید. اعلامیه رسمی صادر گردید به علت «بیشتر از اندازه استفاده کردن از اختیارات.»
🎙 مصاحبهٔ محسن مبصّر (۱۲۹۶-۱۳۷۵) با پروژه تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد، نوار هشتم. تاریخ مصاحبه: ۱۶ مرداد ۱۳۶۴.
@yekhezaran


#گزیده_های_ایران
کاریکاتوری تحلیل نکنیم

@yekhezaran


#گزیده_های_ایران
☑️ رسانه ها و تکذیب نادرست سفر قطب جنوب / اشتباه ایرنا کجا بود؟
▫️رضا غبیشاوی، عصر ایران

نکته کلیدی: اشتباه بزرگ برخی رسانه ها این است که موضع و گفته های مسوولان را به عنوان واقعیت قطعی و نهایی در نظر می گیرند در حالی که در این مواقع باید بی طرفی خود را حفظ کنند و صرفا به انتشار آن بپردازند.


انتشار اطلاعیه تکذیب سفر قطب جنوب شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس جمهوری از سوی روابط عمومی دفتر او همچنان موضوع بحث و گفتگوهاست. اتفاقی که به مهمترین دلیل برکناری او تبدیل شد. در جدیدترین واکنش، سخنگوی دولت (مهاجرانی) بابت تکذیب دروغ سفر قطب جنوب  عذرخواهی کرد. قبل از این هم ایرنا هم به دلیل انتشار تکذیب این سفر به نقل از یک مقام دفتر دبیری عذرخواهی داشت. این موضوع را می توان در دو بخش روابط عمومی ها و رسانه ها بررسی کرد. درباره بازنشر این تکذیبیه در رسانه ها از جمله ایرنا می توان به این نکات پرداخت.  
اول: ایرنا بابت موضوعی عذرخواهی کرده که مصداق عملکرد حرفه ای است و نیازی به عذرخواهی ندارد. 

در مقابل، بخش هایی از متن خبر تکذیبیه، مصداق رفتار غیرحرفه ای به شمار می آیند و البته نیازمند عذرخواهی و تصحیح در آینده است.
ادامه در مشاهده فوری:
https://www.asriran.com/fa/news/1050109
@yekhezaran


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#گزیده_های_جهان
🎥 دکتر عبدالکریم سروش:
پس از ماجرای غزه و فلسطین، خندیدن سخت است؛ اگر چشم‌های ما خون ببارد سزاوار است

این درندگی را بشریت کجا دیده است؟! والله مرغ و خروس را هم اینطور نمی‌توان کشت! ولی جهان نگاه می‌کند و اقدامی نمی‌کند!

@yekhezaran


#نشست_ها
چشم انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۴

@yekhezaran


#صفحه_اول
غزه... یک جهان سکوت

@yekhezaran


#گزیده_های_جهان
☑️ کسانی که دیگر نمی‌خوانند، توان اندیشیدن را هم از دست می‌دهند*
▫️سایمون کوپر، فایننشال تایمز، ۱۹ اکتبر ۲۰۲۳| ترجمان علوم انسانی
@tarjomaanweb

🔴 کاتبی را تصور کنید که بعد از اختراع ماشین چاپ، مشغول نوشتن متنی بود که تا به حال بارها و بارها آن را نوشته بود. چه احساسی داشت؟ احتمالاً با خودش فکر می‌کرد «مشغول چه کار بیهوده‌ای هستم!» امروزه خیلی از آدم‌ها وقتی مجبور می‌شوند متنی بنویسند که طولانی‌تر از سی کلمه است، همچین حسی پیدا می‌کنند. به خودشان می‌گویند: چه کسی متنی چنین طولانی را خواهد خواند؟ نکتۀ تلخ ماجرا این است که چندان اشتباه فکر نمی‌کنند. انسان‌ها در خواندن متن‌های طولانی به مشکل خورده‌اند.

🔴 مجموعه‌ای از ناشران، محققان، کتابداران و نویسندگان سراسر جهان، ماه پیش، با انتشار «مانیفست خواندنِ لیوبلینا» اعلام کردند: خواندنِ دیجیتال در حال تخریب عادتِ «خواندن عمیق» در میان ماست.

🔴 دستگاه‌های دیجیتال باعث شده‌اند انسان‌های امروزی، «بیشتر» از هر دورۀ دیگری در تاریخ بشریت بخوانند. اما آن‌ها دیگر مثل قبل نمی‌خوانند. خواندنِ دیجیتال، به شکلی روزافزون، به تجربه‌ای تکه‌تکه، کوتاه‌مدت، سطحی و گذرا تبدیل شده است. بنابراین شاید تعداد کلمات خیلی زیادی در روز بخوانیم، ولی همۀ آن‌ها در قالب متن‌های چند کلمه‌ای یا نهایتاً چند خطی است. حال اگر بخواهیم همان تعداد کلمه را در قالبِ یک متن واحد بخوانیم، با دشواری بسیاری مواجه می‌شویم. زیرا درک متنی طولانی نیازمند مهارت‌های «خواندن عمیق» است.

🔴 خواندن عمیق نقشی حیاتی در تمدن بشری داشته است. استیون پینگر، روان‌شناس و نویسندۀ آمریکایی، با رواج خواندنِ متن‌های طولانی در بین عموم مردم از اواخر قرن هفدهم، توانایی «همدردی» کردن با دیگران در میان انسان‌ها افزایش یافت.

🔴 مردم با خواندنِ متن‌های مفصل دربارۀ زندگیِ دیگر انسان‌ها، توانستند دنیا را از چشم آن‌ها ببینند و این توانایی تأثیر بسیار مهمی در نگرش آن‌ها دربارۀ موضوعاتی مثل برده‌داری، شکنجه، ساحره‌سوزی، استبداد و دیگر چیزها گذاشت. از نظر استیون پینکر، خواندنِ عمیق باعث «انقلاب نوع‌دوستانه»ای شد که بعدتر به رویدادهای دوران‌سازی مثل انقلاب آمریکا و انقلاب فرانسه منتهی گردید. آنچه خواندنِ متن‌های تکه‌پاره و کوتاه دیجیتال ما را از آن محروم می‌کند، دقیقاً همین توانایی دیدن دنیا از چشم دیگران است.

🔴 ماریان وولف، محقق آمریکایی، می‌نویسد: ما در دنیای آنلاین دائماً در حال اسکرول‌کردن، نصفه‌نیمه خواندن یا ذخیره‌کردن متن‌هاییم تا در آینده‌ای نامعلوم آن‌ها را بخوانیم، چون این رسانه برای خواندنِ عمیق طراحی نشده است.

🔴 خواندن دیجیتال از دلایل مهم رواج «ساده‌گرایی» در دنیای امروز است. ساده‌گرایی یعنی تمایل به ساده‌کردن هر چیز پیچیده‌. اظهار‌نظرها و موضع‌گیری‌های یک‌خطی، شفاف و سرراست و فرارکردن از درک عمیق و چندوجهی مسائل. سایمون کوپر می‌گوید: استادِ ساده‌گراهای جهان، دونالد ترامپ است؛ کسی که هیچکس حتی توقع «همدلی» کردن را از او ندارد. اما ظهور این نوع سیاست‌مداران زنگ خطری برای جهان است. پینکر می‌گوید: «هر وقت سیاستمداران شروع می‌کنند به ساده حرف زدن، منتظر جنگ باشید».

* این مطلب در فایننشال تایمز با عنوان زیر منتشر شده است:
Skimming, scanning, scrolling: the age of deep reading is over
https://www.ft.com/content/421210aa-8a29-416a-8f52-f5510c30582f
@yekhezaran


#گزیده_های_ایران
☑️ گفت‌وگو با دکتر محمود سریع‌القلم
▫️
ماهنامه‌ی اندیشه‌ی پویا، شماره ۹۵، ویژه‌نامه‌ی نوروز ۱۴۰۴

به نظر می‌رسد مهم‌ترین روندها در وقایع سال آینده در جهان، بی‌تأثیر از بازگشت ترامپ به کاخ سفید، سیاست‌های شوک‌آور او و واکنش‌های سایر قدرت‌ها در برابر آن نباشد. عملکرد ترامپ در روزهای آغازین حضورش در کاخ سفید و تصمیماتی همچون تعلیق برخی کمک‌های خارجی امریکا، پیشنهاد خریداری گرینلند و طرح موضوع اداره‌ی غزه توسط امریکا نیز شگفتی برخی ناظران را برانگیخت. شما چه برداشتی از شخصیت سیاسی و دیپلماتیک ترامپ دارید؟

به باور من اندیشه‌ها و اقدامات ترامپ، حتا اگر به اندازه‌ی بیست‌درصد به اجرا درآید و موفق شود، به یک دگردیسی اساسی نه تنها در داخل امریکا که در سطح جهانی خواهد انجامید. ترامپ چند ویژگی دارد که باعث می‌شود، بسیاری از رؤسای جمهور و رهبران جهان به جای این‌که در مقابل او بایستند، سعی کنند با او انطباق‌پذیری پیدا کنند. یک ویژگی او این است که فردی مکتوب نیست بلکه شفاهی‌ست. خاطرم هست که باراک اوباما در یک کنفرانس روایت می‌کرد که در دوران ریاست‌جمهوری‌اش، بعد از خوردن شام با خانواده در کاخ سفید، تا ساعت یازده شب مطالعه می‌کرد تا خودش را برای جلسات حکومتیِ روز بعد آماده کند و با آگاهی و به‌هنگام بودن در جلسات وارد شود و بحث کند. اما این یک ویژگی ترامپ است که دوست دارد مسائل را با صحبت کردنِ رودررو یا تلفنی حل‌وفصل کند. او همین‌حالا ساعت‌ها پای تلفن است و اصلاً از سخن گفتن پای تلفن لذت می‌برد. افراد زیادی از بخش خصوصی و شرکت‌های بزرگ امریکایی، این روزها به کاخ سفید می‌آیند و با ترامپ مذاکره‌ي رودررو می‌کنند. در گذشته سنت بر این بود که رئیس یک شرکت خصوصی، برای ملاقات با رئیس‌جمهور امریکا باید ابتدا نامه‌نگاری می‌کرد و بعد از طی شدن روند اداری، برای سه هفته تا یک ماه بعد، موعدی برای دیدار او با رئیس‌جمهور امریکا تعیین می‌شد. این روزها چنین پروتکلی رعایت نمی‌شود و افرادی هستند که بدون وقت قبلی، پای‌شان به کاخ سفید باز است و با رئیس‌جمهور جدید گفت‌وگو می‌کنند. ترامپ علاقه دارد مسائل را به صورت سریع و با مذاکره‌ی حضوری یا تلفنیِ دوطرفه، با حداقل روند اداری یا مطالعه‌ی پیشین درباره‌ی آن حل‌وفصل کند. روبیو، وزیر خارجه‌ی جدید امریکا، اخیراً در یک مصاحبه گفته بود اگر قرار بود رویه‌های عادی در دولت امریکا به کار گرفته شود، اخراج مهاجران غیرقانونی کلمبیایی از خاک امریکا لااقل شش ماه طول می‌کشید. ولی ترامپ در عرض شش ساعت دستورات لازم برای انجام این کار را با چند تلفن انجام داد و بخش‌های مختلف انتظامی و اداری و دفاعی را برای آماده کرد تا مهاجران کلمبیایی را سوار هواپیما کنند و به کلمبیا بازگردانند...

مطالعه متن کامل: اینجا

@yekhezaran


#گزیده_های_ایران
☑️ مذاکره خوب از دیدگاه ایران
▫️مصطفی نجفی، گفتگو با مجله آمریکایی «آتلانتیک»
@ofogh_irann

🔻‏میل به مذاکره از سوی ایران متناسب با رویکرد دولت ترامپ در ماه های اخیر متغیر و در نوسان بوده است. در حالی که پیش از روی کار آمدن ترامپ تماس های مستقیمی میان مقامات ایرانی و آمریکایی نزدیک به او برقرار شد، اما پس از اتخاذ رویکرد تهاجمی دولت ترامپ در چارچوب سیاست فشار حداکثری ۲، رویکرد ایران نیز تغییر یافت و موضع سخت تری را در قبال مذاکره با آمریکا اتخاذ کرد.

با این حال، تصمیم گیران در ایران مذاکره را نفی نکرده اند؛ کما اینکه در پاسخ ایران به نامه ترامپ هم با مذاکره غیرمستقیم موافقت شده است.

🔻از نظر ایران، یک وضعیت مذاکراتی خوب  چند مولفه دارد:

1⃣ تحت فشار و تهدید نباشد.
2⃣ جامع نباشد و محدود به یک موضوع مشخص مانند هسته ای باشد.
3⃣ توانمندی های موشکی و پهپادی را شامل نشود.
4⃣ دو مرحله ای باشد؛ مرحله اول غیرمستقیم و در صورت حصول نتیجه اولیه، مرحله دوم مستقیم باشد.
5⃣ از دیپلماسی پنهان استفاده شود و مذاکرات محرمانه باشد.

🔻از میان این موارد، مذاکره بر سر قابلیت های موشکی و نظامی جزو خطوط قرمز ایران به شمار می آید و تهران تحت هیچ شرایطی حاضر به گفتگو پیرامون آن ها نیست. از آن سو، به نظرم مسائل منطقه ای می تواند یکی از موارد مورد مذاکره تهران و واشنگتن باشد.

🔻‏به نظرم ایران درباره کاهش تنش‌ها در منطقه و کانون های مناقشه منطقه‌ای مذاکره می‌کند و مشکلی ندارد. این به معنای معامله بر سر گروه‌های محور نیست. بلکه ایران اگر لازم ببیند آن ها را با دستورکار جدید خود همراه می کند.

🔻با این حال، به عقیده من، تا رسیدن به توافق راه زیادی مانده است و متغیرها و پیچیدگی های زیادی برای رسیدن به یک توافق وجود دارد. به همین جهت، برخورد و مناقشه ای هر چند محدود را محتمل تر از توافق می دانم.

🔻جمهوری اسلامی ایران نیز هم خود را برای مذاکره آماده کرده و هم تقابل. تهران آمادگی های نظامی خود را به شکل کم سابقه‌ای بالا برده است و قصد دارد هرگونه تجاوز به خاک ایران را فوری و قاطع پاسخ دهد. از آن سو، پنجره دیپلماسی از سوی تهران بسته نشده و مقامات ایرانی دیپلماسی را مسیر مناسب‌تری برای پیگیری منافع و دفع تهدید قلمداد می کنند.

https://www.theatlantic.com/international/archive/2025/04/us-iran-nuclear-sanctions/682280/
@yekhezaran

20 last posts shown.