کانال علم و فناوری


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Technologies


❇️تازه های دنیای علم و فناوری
❇️دیگر کانال های تلگرام و صفحه اینستاگرام گروه ژئوماین
💎کانال جامعه معدن و علوم زمین
🆔 @Geo_Mine
💎کانال Surpac
🆔 @Geovia_Surpac
💎صفحه اینستاگرام ژئوماین
🆔 instagram.com/geo_mine_official
ارتباط با ما
🆔 @Nosrati_Miner

Related channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


Forward from: Geo Mine
حلول سال نو و تولد دوباره طبیعت، عید فرخنده و کهن نوروز باستانی را که یادگار نیاکان و پیام آور دوستی، عشق و محبت است را خدمت شما عزیران تبریک عرض می نماییم و در پرتو الطاف بیکران خداوندی، سلامتی، بهروزی، شادکامی، عزت و کامیابی را برای شما آرزومندیم.

روزهایتان بهاری و بهارتان جاودانه باد.

نوروز ۱۴۰۲ مبارک 🌺🌺🌺

🆔 @Geo_Mine
🆔 @Geovia_Surpac
🆔 @WondersTel
🆔 https://instagram.com/geo_mine_official


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 این ویدئوی تایم‌لپس شگفت‌انگیز که حین عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی از فراز اقیانوس هند ضبط شده است، منظره زیبای شفق قطبی را به دنبال برخورد یک طوفان خورشیدی عظیم به جو زمین نشان می‌دهد.


🆔 @WondersTel


❇️ اولین خودروی جهان با سوخت پلاستیک معرفی شد؛ برتونه GB110 با 1100 اسب بخار قدرت

♦️موتور درون‌سوز
♦️سیستم انتقال قدرت تمام‌چرخ محرک
♦️ 1100 نیوتن متر گشتاور
♦️شتاب صفر تا صد 2.8 ثانیه
♦️حداکثر سرعت 380 کیلومتر بر ساعت

🆔 @WondersTel


❇️ گوگل در سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۵ میلیارد لیتر آب برای دیتاسنترهای خود در کشورهای مختلف استفاده کرده است. بیش از ۸۰ درصد این ۱۵ میلیارد لیتر آب، تنها در ایالات متحده آمریکا مورد استفاده قرار گرفته است.

‌♦️این میزان آب برای خنک‌کردن شمار بالای دیتاسنترهای این کمپانی مورد استفاده قرار گرفته است.

♦️طبق ادعای رسمی گوگل، مصرف آب دیتاسنتر این شرکت معادل ۲۹ زمین گلف در ایالات متحده است.

♦️باید به این موضوع اشاره کنیم که مقدار ۱۵ میلیارد لیتر، شامل آب دریا نمی‌شود و گوگل برای خنک‌کردن دیتاسنترهای خود از آب دریا هم استفاده می‌کند.

🆔 @WondersTel


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 روش رنگی کردن تصاویر با استفاده از برنامه فتوشاپ

🆔 @WondersTel


❇️ کاوشگر اینسایت (InSight) ناسا از زمان فرود روی سیاره مریخ در نوامبر 2018، عکس‌ها و اطلاعات زیادی از محیط سیاره سرخ به دست آورده و در تمام این مدت، به طور پیوسته لایه‌هایی از گرد و غبار روی صفحات خورشیدی آن جمع شده است.

♦️همانطور که ناسا در اوایل سال جاری پیش‌بینی کرده بود، لایه‌های گرد و غبار روی پنل‌های خورشیدی کاوشگر به قدری ضخیم شده که تولید نیرو و ارتباط با آن را مختل کرده و به همین دلیل، InSight اکنون رسماً بازنشسته شده است.

♦️در چهار سال گذشته (از 26 نوامبر 2018)، اینسایت داده‌هایی در مورد بیش از 500 مریخ‌لرزه و حداقل یک برخورد شهاب‌سنگ را ارائه کرده است. از این گزارش‌ها، محققان ناسا به این نتیجه رسیده‌اند که هسته مریخ تقریباً نصف اندازه زمین است و احتمالاً برخلاف تصورات گذشته، از عناصر سبک‌تر تشکیل شده است.

♦️ناسا در یک بیانیه مطبوعاتی گفت که در 15 دسامبر برای آخرین بار موفق شده تا با InSight ارتباط برقرار کند.

🆔‌ @WondersTel


❇️ اتحادیه اروپا در قانون جدیدی به‌دنبال استفاده از باتری‌های قابل‌تعویض توسط کاربران است

♦️قانون جدید در صورت تصویب، به تولیدکنندگان 3 سال و نیم فرصت می‌دهد تا دستگاه‌های قابل‌حمل خود را به‌گونه‌ای بازسازی کنند تا کاربران بتوانند به‌راحتی باتری‌های آن‌ها را خارج و تعویض نمایند.

♦️همچنین این قانون تقریباً همه باتری‌ها در تمام اندازه‌ها، از باتری‌های قابل‌حمل گرفته تا باتری‌های وسایل نقلیه الکتریکی (EV) را پوشش می‌دهد.

♦️قانون جدید می‌تواند برای گوشی‌های تاشو به یک چالش بزرگ تبدیل شود؛ زیرا اغلب دارای دو باتری مجزا هستند که سازندگان برای متعادل‌کردن فضا و وزن دستگاه، هر کدام را در نیمه‌ای از آن قرار می‌دهند.

♦️این تصمیم تا حد زیادی به‌دلیل نگرانی‌های زیست‌محیطی گرفته شده است و اتحادیه اروپا قصد دارد تا برای رسیدن به خواسته خود، باتری‌های قدیمی را جمع‌آوری کند.

🆔 @WondersTel


❇️ ناسا تاریخ پرتاب ماموریت آرتمیس 1 را مشخص کرد

♦️آژانس فضایی در تاریخ 14 نوامبر (23 آبان) یک بار دیگر تلاش خواهد کرد تا سیستم پرتاب فضایی (SLS) و کپسول اوریون را در یک سفر بدون خدمه به سمت ماه پرتاب کند.

♦️همانطور که ناسا در بیانیه رسمی خود توضیح می‌دهد، این ماموریت در ساعت 7:37 دقیقه صبح روز 23 آبان انجام خواهد شد و یک ساعت و 9 دقیقه طول خواهد کشید.

♦️در صورتی که ناسا به هر دلیلی مجبور شود پرتاب 14 نوامبر را لغو کند، دو پنجره پشتیبان دیگر نیز برای صبح‌های 16 نوامبر (25 آبان) و 19 نوامبر (28 آبان) برنامه‌ریزی شده است.

🆔 @WondersTel


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 شرکت XPeng از خودروی پرنده الکتریکی X2 رونمایی کرد

♦️شرکت XPeng در نمایشگاه Gitex Global 2022 دبی از یک ماشین پرنده الکتریکی با برخاست و فرود عمودی رونمایی کرد.

♦️ خودروی پرنده الکتریکی (eVTOL) X2 نام دارد.  این خودروی جدید یک ماشین دو نفره به طول حدود پنج متر است.  عرض آن 4.78 متر و ارتفاع آن 1.36 متر است.

♦️ وزن خودرو 560 کیلوگرم و وزن برخاست 760 کیلوگرم است که به این معنی است که دو سرنشین می توانند اندکی بار با خود ببرند.  XPeng X2 می تواند تا ارتفاع 1000 متری پرواز کند.  با شارژ کامل باتری، می توانید تا 35 دقیقه با سرعت 130 کیلومتر در ساعت پرواز کنید.

🆔 @WondersTel


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 از سال ۲۰۲۳ سرویس های اپل، در ویندوز هم قابل اجرا هستند.

♦️ از اوایل سال آینده، Apple TV و Apple Music بر روی رایانه های شخصی ویندوزی در دسترس خواهند بود. علاوه بر این، iCloud قبلاً به برنامه Photos برای ویندوز 11 اضافه شده است.

🆔 @WondersTel


❇️ ادعای یک جراح: مهندسان شرکت‌های فناوری برای افزایش قد، 150 هزار دلار هزینه می‌کنند

♦️یک جراح زیبایی در لاس‌وگاس که در زمینه افزایش طول ساق پا کاربران تخصص دارد و می‌تواند قد افراد را بین 7 تا 15 سانتی‌متر افزایش دهد، ادعا می‌کند که بسیاری از بیماران او مهندسان و کارمندان شرکت‌های بزرگ فناوری از جمله گوگل و مایکروسافت هستند.

♦️این جراح زیبایی می‌گوید هزینه این عمل جراحی بین 70 هزار تا 150 هزار دلار است ولی مهندسان غول‌های فناوری حاضرند چنین هزینه‌ای را پرداخت کنند.

🆔 @WondersTel


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 این مینی ربات کرمی شکل با قابلیت حل شدن در بدن، دارورسانی می‌کند

♦️محققان انجمن شیمی آمریکا یک ربات بندانگشتی با توانایی تا شدن، غلت زدن و حل شدن در بدن ساخته‌اند که می‌تواند دارو را گرفته و به قسمت‌های مختلف بدن برساند.

♦️این ربات از ژلاتین ترکیب شده با میکرو ذرات اکسید آهن تشکیل شده است. قرار دادن یک لایه پارچه‌ای در قسمت بالایی آهنربا، به ریزذرات کمک می‌کند تا با وارد کردن فشار، ژل را به سمت بیرون هدایت کنند و پاهای حشره مانند را در کنار سوژه مغناطیسی تشکیل دهد.

🆔 @WondersTel


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 فیلمبرداری از گدازه های آتشفشانی با پهپاد


🆔 @WondersTel


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 واقعیت افزوده چگونه می‌تواند در ساخت و ساز کمک کند؟


🆔 @WondersTel


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 این تایم‌لپس خیره‌کننده از سیاره مشتری، با حدود نیم میلیون عکس ساخته شده است

♦️یک عکاس نجومی به تازگی ویدیوی تایم‌لپس خیره‌کننده‌ای از گردش سیاره مشتری منتشر کرده که بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی را در کنار قمرش، IO نشان می‌دهد. این ویدیو با ترکیب حدود نیم میلیون عکس که در طول سه ساعت و نیم تهیه شده بودند، ساخته شده است.

♦️«برنان گیلمور» عکاسی است که این ویدیو را در اینستاگرام و ردیت به اشتراک گذاشته. او می‌گوید این عکس‌ها را در شب هفتم و هشتم سپتامبر تهیه کرده و ثبت آن‌ها تنها از طریق تصویربرداری با نرخ فریم بالا ممکن بوده است. گیلمور تصاویر خود را با نرخ 60 فریم بر ثانیه در بازه‌های زمانی 90 ثانیه‌ای ثبت کرده است.

🆔 @WondersTel


❇️ دانشمندان شکل‌گیری الماس در سیارات گازی را با پلاستیک‌های رایج در زمین شبیه‌سازی کردند

♦️محققان دریافته‌اند که «باران الماس» به عنوان پدیده‌ای منحصر به فرد که احتمالا در سیاره‌های گازی غول‌آسا رخ می‌دهد، احتمالا اتفاقی بسیار رایج‌تر از تصورات قبلی ماست. بنابراین عده‌ای از پژوهشگران برای بررسی شرایط این سیارات آزمایش جدیدی را ترتیب داده و به فرآیند تشکیل الماس از پلاستیکی که در مواد خوراکی متداول یافت می‌شود، دست پیدا کرده‌اند.

♦️گروهی از دانشمندان از آلمان و فرانسه از پلاستیک PET که در بسته‌بندی مواد غذایی و بطری‌های پلاستیکی وجود دارد، استفاده کرده‌اند تا به شکلی دقیق‌تر ترکیبات سیاره‌هایی مثل اورانوس و نپتون را شبیه‌سازی کنند. آزمایش‌های قبلی نشان داده بود که هیدروژن و کربن می‌توانند تشکیل پلاستیک بدهند. این دو عنصر همان عناصری هستند که در فهم ترکیبات شیمیایی این دو سیاره اهمیت دارند.

🆔 @WondersTel


❇️ بزرگ‌ترین پارک خورشیدی جهان در دبی تا سال 2030 به توان خروجی 5 گیگاوات می‌رسد

♦️سازمان برق و آب دبی (DEWA) می‌خواهد بزرگ‌ترین تک پارک خورشیدی جهان با نام «پارک خورشیدی محمد بن راشد آل مکتوم» تا سال 2030 بتواند 5 گیگاوات انرژی الکتریکی تولید کند. این پروژه یکی از بخش‌های مهم استراتژی انرژی پاک دبی است که قصد دارد تا سال 2050 تمام برق این شهر را بدون نشر کربن تامین کند.

🆔 @WondersTel


❇️ دستاورد جدید دانشمندان: ساخت باتری کارآمد و قابل بازیافت با پوست خرچنگ

♦️باتری‌های لیتیومی را تقریبا همه جا می‌بینیم، اما این باتری‌ها مشکلاتی دارند مانند خطر آتش گرفتن یا هزینه بالای تولید. باتری‌های مبتنی بر «روی» (Zinc) یکی از جایگزین‌های آن‌ها به حساب می‌آیند و حالا دانشمندان توانسته‌اند با استفاده از ماده شیمیایی موجود در پوست خرچنگ، آن‌ها را به صورت پایدارتر بسازند.

♦️با افزایش نیاز به ذخیره‌سازی انرژی بخاطر استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و همچنین رواج بیشتر خودروهای الکتریکی، نیاز به جایگزینی برای باتری‌های لیتیومی بیشتر از گذشته حس می‌شود. استخراج لیتیوم فرایندی هزینه‌بر است و همچنین به محیط زیست آسیب می‌زند. علاوه بر این، نمی‌توان چندان به بازیافت آن‌ها دلخوش بود.

🆔 @WondersTel


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 ویدئویی جالب از تولید و آزمایش گلکسی زد فولد 4 سامسونگ توسط ربات‌ها

♦️این ویدئو چند مرحله آخر در چرخه تولید گلکسی زد فولد 4 را نشان می‌دهد که در آن ربات‌ها قاب پشتی دستگاه را روی آن قرار می‌دهند و پس از آن، ارزیابی‌هایی توسط آن‌ها انجام می‌شود.


🆔 @WondersTel


❇️ کشفیات جدید مریخ‌نورد «پشتکار»؛ سنگ‌های سیاره سرخ، «سبز» هم هستند

♦️مریخ در بین زمینی‌ها به‌عنوان «سیاره سرخ» شناخته می‌شود و تصویر رایج و پذیرفته شده آن، شامل سنگ‌ها و حفره‌های سرخ رنگ است.

♦️این همان منظره ای بود که دانشمندان هنگام فرود مریخ نورد «پشتکار» در دهانه «جیزرو» انتظار داشتند. مریخ زمانی آب مایع، هوا و میدان مغناطیسی داشت و این دهانه به‌عنوان بخشی از یک دریاچه یا بخشی از یک سیستم رودخانه‌ای غنی بود.

♦️اما چیزی که مریخ‌نورد روی سطح این دهانه پیدا کرد حیرت‌آور بود: به جای سنگ‌های رسوبی مورد انتظار که توسط رودخانه‌ها شسته شده و در کف انباشته شده‌اند، سنگ‌هایی در کف این دهانه یافت شد که طبیعت آتشفشانی دارند. به‌طور خاص، آن‌ها از دانه‌های درشت کانی الیوین [به رنگ سبز] تشکیل شده‌اند. این سنگ، نسخه گل‌آلودتر و کمتر جواهرنشان از سنگ پریدوت است. پریدوت در سواحل هاوایی وجود دارد که این سواحل را به رنگ سبز تیره درآورده است.

🆔 @WondersTel

20 last posts shown.

949

subscribers
Channel statistics