🔴
توصیه های یک پزشک با وجدان👌👌
🔴چهارده اشتباه رایج در بین مریضها،پزشکها و دارو سازها:🔻برای 90% سرماخوردگی ها هیچ چرک خشک کنی لازم نیست. یک بسته قرص سرماخوردگی و یک شربت دیفن هیدرامین کامپاند و یه عدد استامینوفن به همراه استراحت مطلق و نوشیدن مایعات و مصرف ویتامین ث کفایت میکنه!
🔻آمپول دگزامتازون و بتامتازون در سرماخوردگی جنبه درمانی نداره و بیشتر بعنوان کورتون برای سرحال شدن ظاهری بیمار و رضایت از کار پزشک مصرف میشن! تنها در مواقعی که مشکل حساسیته از دگزا استفاده کنین.
🔻 خیلیا تصور میکنن آمپول قویتر از قرصه! اما همیشه هم اینطور نیس. مثلا خوردن روزی یک دونه آنتی بیوتیک «سفکسیم 400» بی نهایت قوی تر از 4 تا آمپول پنی سیلین 1میلیون و 200 هست! چرک خشک کن هایی مثل پنی سیلین و آموکسی سیلین به علت مقاومت ایجاد شده نسبت به آنها، چندان مناسب نیستند و چرک خشک کن هایی مثل سفکسیم به علت قوی بودن بیش از حد بهتره خط اول درمان نباشن. «آزیترومایسین» گزینه مناسبتریه. در کل تا میتونید از هیچ چرک خشک کنی استفاده نکنید حتی برای سرماخوردگی شدید و این مطلبو جدی بگیرید!!!!!
🔻خیلیابرای تقویت عمومی بدن، آمپول ب کمپلکس، ب 12، نوروبیون تجویز میکنن یا از پزشک درخواست میکنن. بدونید اینا فایده ی چندانی ندارد. مصرف کپسولی مثل"مولتی ویتامین مینرال" یا مشابه خارجیش خیلی مفیدتره. دوستان اکثر ماده ی موثر آمپول چند ساعت بعد، داخل ادرار شما یافت میشه.
🔻دکتری که به شما برای سرماخوردگیتون 4 تا آمپول سفتریاکسون مینویسد (که متاسفانه زیاد هم مینویسن) یا اشتباها تشخیص سوزاک و سیفلیس داده یا خودش نیازمند دکتر روان پزشکه یا با داروخانه ی روبرو قرارداد داره!
🔻تزریق سرم، بجز وقتی که فشار مریض افتاده یا میخوایم چند تا دونه آمپول را همزمان، از طریق سرم وارد بدنش کنیم یا... جنبه ی درمانی نداره!!! شما با خوردن ORS یا مواد شور و شیرین هم میتونید همون کار را با هزینه و وقت کمتر انجام بدین. باور میکنین مصرف سرم در ایران چند ین برابر آمار جهانیه!!!!
🔻اگه در اطراف شما کسی آبله مرغان گرفته و شما قبلا مبتلا شدین اینقدر راحت دور و بر مریض قدم نزنین! چون اگه مقاومت بدنتون کاهش پیدا کرده باشد بیماری وحشتناک تری بنام «زونا» منتظر شماست. خیلی مراقب باشین.
🔻اکثر شامپوهای موجود در بازار اصلا اونقدر بر روی کف سر نمیمونند تا بخوان اثرات پروتئینه و ویتامینه و... بگذارن. اگه شامپویی به سر شما ساخته، حتی اگه ارزانترین شامپو باشه، قدرش را بدونید و از این شاخه به اون شاخه نپرید چون ممکنه با تغییر شامپو ریزش مو هم بگیرید!!
🔻تصور اینکه هر دارویی با شکل کپسول باید بعد از غذا مصرف شود رسما خنده داره. بعضی از داروها با مصرف بعد از غذا جذبشان به شدت کاهش پیدا میکنه و موفق به اثرگذاری نمیشن. و بعضی از کپسول ها مثل اِمپرازول (ضد معده درد) خودشون جنبه درمانی برای دستگاه گوارش داشته و باید حتما قبل از غذا مصرف بشن! پس همه ی داروها را نباید با شکم پر خورد!!!
🔻 «کلونازپام» به هیچ وجه داروی خواب آور نیست و بعنوان ضد تشنج و سه بار در روز استفاده میشه. اگر دکتری برای شما شبی یه دونه کلونازپام برای خواب نوشت، همونجا بزنید بیرون و دیگر هم به اون پزشک مراجعه نکنید!! برای بی خوابی مخصوصا در دوستانی که کمی استرسی هستن (اگر روش های طبیعی و توصیه های رفتاری جواب نداد) «کلردیازپوکساید» را توصیه میکنم!
🔻یادتون باشه شباهت اسامی داروها هیچ ربطی به کاربردشون نداره. مثلا مفنامیک اسید (مسکن و ضدالتهاب) ترانگزامیک اسید (ضد خونریزی مفرط قاعدگی) و فولیک اسید (موثر در کمخونی) فقط اسامی مشابه دارن.
🔻اکثر اسهال های معمولی با خوردن مایعات و موادی نظیر نوشابه و آبمیوه و مخصوصا ORS کنترل میشوند. مصرف داروهایی مثل "دیفنوکسیلات(ضد اسهال) مخصوصا در اطفال اصلا توصیه نمیشه. همچنین در بسیاری از موارد نیاز به مصرف چرک خشک کن هم نیست!!!
🔴خواهشا به دیگران هم بگید تا اونها هم از این مطلب مفید استفاده کنند!
Join
➪🆔 @vaybabamumad 👿