دنیای سلامت و دارو


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Medicine


🌍رسانه مطمئن صنعت
«غذا» و «دارو»
برای ارتباط با ادمین و تبلیغات با ما در تماس باشید:
@Universe_RH

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Medicine
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ویدئو/
🌍نحوه انتصاب مدیران وزارت بهداشت و روسای دانشگاه‌ها از زبان وزیر بهداشت

@Universe_HM


دومین واکسن mpox مورد تایید WHO قرار گرفت

🌍سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز سه‌شنبه واکسن ام‌پاکس/آبله میمون شرکت داروسازی ژاپنی کِی‌ام‌ بایالوجیکس (KM Biologics) را برای مصرف اورژانسی تایید، و آن را به دومین واکسن تاییدشده برای این بیماری تبدیل کرد.

🌍بنابر اعلام (WHO)، مجوز مصرف اورژانسی این سازمان موسوم به EUL به واکسن LC۱۳m۸ اعطا شده تا "دسترسی به‌موقع و بیشتر واکسن‌ها در جوامعی که شیوع ام‌پاکس در آن‌جا افزایش یافته را تسهیل کند." این مجوز راه را برای کشورهای سراسر جهان هموار می‌کند تا سریعا واکسن را برای توزیع، تایید و وارد کنند.

@Universe_HM


بزرگ‌ترین کارفرمایان آمریکا که داروهای کاهش وزن را تحت پوشش بیمه دارند افزایش یافته است

🌍بر اساس بررسی شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری مرسر، حدود ۴۴ درصد از کارفرمایان آمریکا با ۵۰۰ کارمند یا بیشتر، برای داروهای کاهش وزن در سال ۲۰۲۴ پوشش بیمه‌ای فراهم کرده‌اند. این رقم در سال ۲۰۲۳، ۴۱ درصد بود. هم‌چنین ۶۴ درصد از کارفرمایان آمریکا با بیش از ۲۰ هزار کارمند در سال ۲۰۲۴ برای داروهای کاهش وزن پوشش بیمه‌ای فراهم کرده‌اند در حالی‌که این رقم در سال ۲۰۲۳، ۵۶ درصد بود.

🌍این بررسی نشان داد که داروهای کاهش وزن هزینه‌های کارفرمایان را در سال جاری افزایش داده‌ و باعث افزایش هزینه‌های کلی مزایای مراقبت‌های بهداشتی برای آنان شده که این منجر به تغییر در نحوه دسترسی بیماران به داروها شده است.

🌍شرکت‌هایی با بیش از ۵۰۰ کارمند نیز پوشش درمان ناباروری را افزایش دادند و ۴۷ درصد آنان برای لقاح آزمایشگاهی که در آن تخمک در خارج از رحم بارور می‌شود، هزینه پرداخت کردند که این رقم در سال ۲۰۲۳، ۴۵ درصد بود.

@Universe_HM


عملکرد موفق داروی خوراکی icotrokinra در درمان نوعی بیماری پوستی

🌍جانسون&جانسون روز دوشنبه اعلام کرد که در یک مطالعه فاز نهایی داروی خوراکی این شرکت برای درمان نوعی بیماری پوستی به اهداف اصلی که دستیابی به پوست شفاف یا تقریبا شفاف و کاهش لکه‌ها بود، دست یافت.

🌍داروی آیکوتروکینا (icotrokinra) که به‌صورت یک‌بار در روز مصرف می‌شود بر روی بیماران مبتلا به پسوریازیس پلاکی متوسط تا شدید -بیماری پوستی‌ای که باعث ایجاد لکه‌های خشک و خارش‌دار روی پوست می‌شود- آزمایش شد.

🌍در هفته شانزدهم این مطالعه، آیکوتروکینا در ۶۷درصد از بیماران، شفافیت پوستی قابل‌ملاحظه‌ای در مقایسه با ۸.۳درصد ازدریافت‌کنندگان دارونما، و در ۴۶ درصد از بیماران کاهش شدت پلاک‌ها را نشان داد که این نرخ نیز در گروه دریافت‌کنندگان دارونما ۴.۴ درصد بود.

🌍این دارو با هدف قراردادن پروتئین IL۲۳ که در پاسخ‌های التهابی نقش دارد، عمل می‌کند.

@Universe_HM


رژیم غذایی هدفمند، کلید مدیریت بهتر بیماری‌های کلیوی

🌍دکتر احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص بهترین رژیم غذایی برای بیماری کلیوی گفت: به گفته انجمن تغذیه آمریکا، رژیم غذایی کلیوی معمولا برای افرادی که در مراحل پایانی بیماری مزمن کلیه و مرحله نهایی بیماری کلیوی هستند، توصیه می‌شود. متأسفانه هیچ درمان یا درمان دائمی برای نارسایی کلیه وجود ندارد و فقط راهبردهایی برای حفظ ثبات و سلامت فرد مبتلا به بیماری کلیوی تا حد امکان، وجود دارد که یکی از این استراتژی‌ها پیروی از رژیم غذایی بیماری کلیوی است. این رژیم غذایی، مصرف برخی مواد مغذی را محدود می‌کند تا میزان ضایعات موجود در خون آن‌ها کاهش یابد. به این دلیل که کلیه‌ها برای متعادل‌کردن نسبت‌های آب، نمک و سایر مواد معدنی (به نام الکترولیت‌ها) در خون مورد نیاز هستند. بنابراین، اختلال عملکرد کلیه می‌تواند منجر به سطوح غیر طبیعی مواد معدنی شود.

👇👇👇مطلب تکمیلی در
سایت دنیای سلامت و دارو
B2n.ir/j28417

@Universe_HM


اجرای طرح ملی پایش گاز رادون در ساختمان‌های مسکونی کشور | اجرای طرح ملی پایش گاز رادون در ساختمان‌های مسکونی کشور

🌍معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از اجرای طرح ملی اندازه‌گیری گاز رادون در منازل مسکونی در سال‌جاری در ۸ استان شامل استان‌های فارس،کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، قزوین و ایلام خبر داد و گفت:
این طرح تاکنون در استان‌های البرز، خراسان رضوی، اصفهان،هرمزگان،آذربایجان شرقی و یزد اجرا شده است.

🌍مهندس محسن فرهادی افزود: گاز رادون به‌طور طبیعی از سنگ و خاک در پوسته زمین ناشی می‌شود و می‌تواند وارد ساختمان‌ها شود. این گاز در هر جایی ممکن است وجود داشته باشد و تنها از طریق اندازه‌گیری می‌توان به وجود آن پی برد.

🌍سازمان جهانی بهداشت استنشاق گاز رادون و محصولات واپاشی آن را به‌عنوان مهم‌ترین عامل پرتوگیری انسان از منابع طبیعی معرفی و تأکید می‌کند که تنفس گاز رادون خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش و بعد از استعمال دخانیات دومین عامل اصلی ابتلا به سرطان ریه و مرگ ناشی از آن است.

👇👇👇مطلب تکمیلی در
سایت دنیای سلامت و دارو
B2n.ir/u50805

@Universe_HM


گردش مالی داروهای ضدمیکروبی ۱۳ درصد کل بازار دارویی کشور

🌍سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا‌و‌دارو گفت:
بر اساس آمارنامه دارویی سال ۱۴۰۲ گردش مالی داروهای آنتی‌میکروبیال ۱۳ درصد کل بازار دارویی کشور بوده است.

🌍دکتر آزیتا نبی‌زاده با اشاره به لزوم توجه جدی به مصرف غیرمنطقی داروهای ضدمیکروبی تصریح کرد: ۳۶ درصد نسخ پزشکان در سال ۱۴۰۲ حاوی آنتی‌بیوتیک هستند. بر اساس استاندارد DID، میزان مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران ۳.۵ برابر میانگین جهانی است.

🌍پرفروش‌ترین آنتی‌بیوتیک‌های مصرفی از نظر ریالی در کشور آموکسی‌سیلین، سفکسیم، کوآموکسی کلاو، آزیترومایسین و مروپنم، هم‌چنین در نسخ پزشکان نیز آنتی‌بیوتیک‌های پر تجویز به ترتیب سفکسیم، مترونیدازول، آموکسی‌سیلین، آزیترومایسین و سیپروفلوکساسین هستند.

🌍در دسته آنتی‌بیوتیک‌های تزریقی نیز پنی‌سیلین ۳-۳-۶، پنی‌سیلین ۱.۲۰۰.۰۰۰ سفازولین و سفتریاکسون پرمصرف‌ترین‌ها بوده‌اند.

@Universe_HM


یک مطالعه نشان می‌هد تزریق کیترودا با نسخه داخل‌وریدیِ تایید شده این دارو برابر است

🌍مِرک روز سه‌شنبه اعلام کرد یک مطالعه نشان می‌دهد نسخه تزریقی داروی سرطان کیترودا ساخت این شرکت به‌خوبی فرمولاسیونِ داخلِ وریدیِ تاییدشده این دارو است و احتمالا حتی آن را برای تجویز در دسترس‌تر و آسان‌تر می‌کند.

🌍این شرکت داروسازی، نسخه تزریقی پرفروش‌ترین داروی جهان را در یک مطالعه فاز نهایی بر روی بیماران مبتلا به نوعی سرطان ریه آزمایش کرد.

🌍در این مطالعه کیترودا در حدود ۲ تا ۳ دقیقه به زیر پوست تزریق شد که این در مقایسه با روش فعلی که در آن بیماران هر ۳ یا ۶ هفته یک‌بار به‌مدت ۳۰ دقیقه در یک مطب به‌صورت سرُم داخل وریدی این دارو را دریافت می‌کنند سریع‌تر است.

🌍مرک گفت، باوجودِ زمان کوتاه تزریق، نسخه تزریقی این دارو از نظر پخش‌شدن در بدن بیماران و هم‌چنین غلظت آن بلافاصله قبل از تزریق دوُز بعدی با نسخه داخل‌وریدی آن برابر بود.

@Universe_HM


نتایج مثبت یک واکسن آزمایشی برای درمان مبتلایان به تهاجمی‌ترین نوع سرطان پستان

🌍تحقیقات جدید نشان می‌دهد که یک واکسن آزمایشی می‌تواند امید تازه‌ای در زنان مبتلا به تهاجمی‌ترین نوع سرطان پستان ایجاد کند.

🌍در یک مطالعه کوچک، ۱۸ بیمار مبتلا به سرطان سه‌گانه منفیِ تازه ‌تشخیص‌داده‌شده که بیماری‌شان هنوز به سایر اندام‌ها سرایت نکرده بود، پس از انجام شیمی‌درمانی و جراحی برای برداشتن تومور، سه دُز از این واکسن شخصی‌سازی‌شده را دریافت کردند.

🌍سه سال بعد ۱۶ بیمار عاری از سرطان بودند و واکسن به سیستم ایمنی آن‌ها آموزش داد تا سلول‌های سرطانی باقیمانده را از بین ببرد.

🌍این واکسن برای هدف قرار دادن جهش‌های ژنی کلیدی در تومور بیماران به‌نام نئوآنتی‌ژن‌ها، پروتئین‌های جدیدی که در سلول‌های سرطانی به دلیل جهش در DNA تومور تشکیل شده‌اند، طراحی شده است.

🌍طبق گزارش بنیاد ملی سرطان پستان آمریکا، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از سرطان‌های پستانی که در این کشور رخ می‌دهند، سه‌گانه منفی هستند./نشریه Genome Medicine

@Universe_HM


داروی آزمایشی linerixibat برای درمان خارش مداوم در نوعی بیماری کبدی موفق عمل کرد

🌍شرکت داروسازی بریتانیایی GSK روز سه‌شنبه اعلام کرد که در یک مطالعه فاز نهایی داروی آزمایشی این شرکت با نام لاینریکسیبَت (linerixibat) برای درمان بیماران مبتلا به خارش مداوم مرتبط با یک بیماری کبدی خودایمنی نادر به اهداف خود دست یافته و باعث بهبود خارش در مقایسه با یک دارونما شده است.

🌍خارش کلستاتیک که به‌عنوان خارش مداوم نیز شناخته می‌شود یکی از شایع‌ترین علائم کلانژیت صفراوی اولیه، یک بیماری خودایمنی است که می‌تواند منجر به نارسایی کبد شود.

@Universe_HM


تغییر منابع پرداخت اضافه‌کار پرستاران

🌍معاون پرستاری وزارت بهداشت از تغییر منابع پرداخت اضافه‌کار پرستاران خبر داد و گفت:
به‌دلیل این‌که دانشگاه‌های علوم‌پزشکی، توانایی پرداخت اضافه‌کار پرستاران از محل درآمدهای اختصاصی خود را ندارند، وزارت بهداشت به موضوع تغییر منابع پرداخت اضافه‌کار پرستاران و پرداخت اضافه‌کاری از محل درآمدهای عمومی ورود کرد. تصمیم گرفته شده که اضافه‌کار پرستاران از محل منابع عمومی باشد تا از یک بودجه پایدار برخوردار باشد.

🌍دکتر عباس عبادی افزود: نرخ دریافت اضافه‌کار پرستاران از ۵۵هزار تومان آغاز می‌شود و به ۱۱۵هزار تومان می‌رسد؛ به‌نحوی که مبلغ اضافه‌کاری پرستاران تازه‌کار حدود ۵۵هزار تومان است و پرستارانی که باسابقه هستند و سابقه کار آن‌ها حدود ۳۰ سال است، ۱۱۰هزار تا ۱۱۵هزار تومان دریافت می‌کنند. همچنین مبلغ اضافه‌کار پرستارانی که ۱۵ تا ۱۶ سال سابقه خدمت دارند که در واقع در نیمه راه سال‌های خدمت خود هستند، مبلغ ۸۵هزار تومان برای اضافه‌کاری دریافت می‌کنند.

👇👇👇مطلب تکمیلی در
سایت دنیای سلامت و دارو
B2n.ir/g35347

@Universe_HM


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ویدئو/
مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در ایران ۳ و نیم برابر متوسط جهانی

🌍دکتر نبی‌زاده، سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت سازمان غذا‌و‌دارو:
در یک پویش جمع‌آوری دارو، ۹۳ داروخانه در تهران داوطلب شدند تا داروهایی که در منازل جمع شده بودند و استفاده نمی‌شدند را جمع‌آوری کنند. در بازه زمانی ۵ ماهه میزان داروهای جمع‌آوری‌شده حدود ۲ تن بود. آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران سه و نیم برابر متوسط کشورهای عضو OECD است و در طی سه سال اخیر این روند افزایشی بوده است.

@Universe_HM


تاکید بر ضرورت دسترسی آسان مردم به دارو در داروخانه ها و بی‌نيازی به پلتفرم‌های غیرقانونی

🌍معاون وزیر و رئیس سازمان غذا‌و‌دارو با تاکید بر تقویت نظارت بر فروش دارو گفت:
دسترسی آسان مردم به دارو در داروخانه‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که نیازی به استفاده از پلتفرم‌های غیرقانونی احساس نشود. هدف ما این است که دارو به‌راحتی در داروخانه‌ها در دسترس باشد تا مردم مجبور نباشند برای تامین داروی مورد نیاز خود به بسترهای غیرقانونی اینترنتی روی بیاورند.

🌍متاسفانه در بسترهای اینترنتی، دارو به وضوح به فروش می‌رسد، اما این فعالیت‌ها شفاف و قانونی نیستند. بسیاری از این داروها قاچاق بوده و در مورد اصالت آن‌ها تردید وجود دارد. هم‌چنین برخی داروها ممکن است از زنجیره توزیع رسمی خارج شده باشند.

🌍دکتر مهدی پیرصالحی بر اهمیت تقویت سیستم نظارتی از طریق سامانه تیتک تاکید کرد و خواستار همکاری نهادهای امنیتی، پلیس و دیگر ارگان‌های مرتبط برای مقابله با این چالش شد.

@Universe_HM


کاهش تقریبا ۸۶ درصدی یک اختلال ژنتیکی کلسترول بالا با داروی آزمایشی muvalaplin

🌍طبق نتایج داده‌های ارائه‌شده در یک نشست پزشکی در شیکاگو، بالاترین دُز یک قرص آزمایشی یعنی دُز ۲۴۰ میلی‌گرمی ساخت شرکت ایلای لی‌لی در یک مطالعه فاز نهایی به‌طوری چشمگیر یک نوع موروثی کلسترول بالا را کاهش داد.

🌍به گزارش محققان انجمن قلب آمریکا، داروی مووالاپلین (muvalaplin) سطوح لیپوپروتئین (a) یا Lp(a) را تا ۷۰ درصد با استفاده از یک آزمایش خون مرسوم، و تقریبا ۸۶ درصد بر اساس یک آزمایش اختصاصی‌تر کاهش داد.

🌍این دارو تنها داروی خوراکی در زمینه چندین روش درمانی تزریقی است که برای درمان Lp(a) بالا آزمایش شده است، یک عامل خطر برای بیماری قلبی که از هر ۵ نفر در سراسر جهان یک نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

@Universe_HM


ارتباطی بین داروی آزمایشی کاهش وزن MariTide و تغییراتی در تراکم استخوان وجود ندارد

🌍داده‌های یک مطالعه فاز اولیه از داروی آزمایشی کاهش وزن ماریتاید (MariTide) شرکت امژن نشان می‌دهد که هیچ ارتباطی بین این آنتی‌بادیِ دو میزبانه و تغییرات در تراکم استخوان وجود ندارد.

🌍در حالی‌که امژن ادعاهای ایمنی ماریتاید را در این مطالعه تایید می‌کند برخی تحلیلگران شرکت خدمات مالی و بانکداری کانتور فیتزجرالد تاکید کرده‌اند که مصرف این دارو در بالاترین دُز آن در طی ۱۲ هفته با کاهش ۴ درصدی تراکم استخوان و افزایش خطر شکستگی همراه است.

🌍این موضوع نگرانی‌هایی را در این‌باره ایجاد کرد و باعث شد بیش از ۱۲ میلیارد دلار از ارزش بازار امژن از بین برود.

@Universe_HM


مرگ بیش از ۴۰۰ نفر در بنگلادش ناشی از تب دنگی

🌍بنگلادش در حال مبارزه با بدترین شیوع بیماری دنگی در سال‌های اخیر با بیش از ۴۰۰ مورد مرگ ناشی از این بیماری است که علت آن افزایش دما و طولانی‌تر شدن فصل باران‌های موسمی است که باعث افزایش عفونت‌ها شده و بیمارستان‌ها را به‌ویژه در مناطق شهری با مشکل مواجه کرده است.

🌍طبق آخرین آمار رسمی، دست‌کم ۴۰۷ نفر بر اثر عوارض مرتبط با این بیماری جان خود را از دست داده‌اند و ۷۸۵۹۵ بیمار در بیمارستان‌های این کشور بستری شده‌اند.

🌍افزایش دما و طوفان‌های موسمی طولانی‌تر که هر دو با تغییرات اقلیمی مرتبط هستند، باعث افزایش تولید پشه و گسترش سریع ویروس دنگی شده است.

🌍جمعیت متراکم در شهرها گسترش این بیماری را که معمولا در فصل باران‌های موسمی از ژوئن تا سپتامبر شایع‌تر است، تشدید می‌کند، اگرچه امسال فراتر از این بازه بوده است.

@Universe_HM


دستاورد دانشمندان در کنترل و پیشگیری از ایدز

🌍رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت از دستاوردی بزرگ در کنترل و پیشگیری از انتقال ایدز خبر داد و گفت: خوشبختانه دستاورد بزرگ دانشمندان ما این بوده که طی چند سال اخیر از بین افراد شناسایی‌شده، انتقال HIV از طریق مادر به جنین یا کودک یافت نشده است.

🌍دکتر هنگامه نامداری‌تبار به مناسبت آغاز پویش «من هم تست HIV می‌دهم» با بیان این‌که HIV یک بیماری عفونی و کاملا قابل‌کنترل است، تصریح کرد: قابل کنترل‌بودن HIV به شرط این است که به‌موقع تشخیص داده شود و به شکل درست و دقیقی تحت درمان قرار گیرد؛ در این صورت افراد مبتلا به HIV نه تنها زندگی نرمالی خواهند داشت بلکه بیماری را نیز به دیگران منتقل نمی‌کنند.

👇👇👇مطلب تکمیلی در
سایت دنیای سلامت و دارو
B2n.ir/q58524

@Universe_HM


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ویدئو/
بلای مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک

🌍دکتر مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی:
مقاومت میکروبی چند علت دارد که ما رعایت نمی‌کنیم. اول، اصول کنترل عفونت در بیمارستان‌ها مانند شست‌و‌شوی دست‌ها و ... که به آن اهمیت داده نمی‌شود؛ آگاهی حتی آموزش داده نمی‌شود. دوم، مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها. خودِ داروخانه بنابر خواسته بیمار بدون نسخه به وی دارو می‌دهد. متاسفانه در بیمارستان‌ها، به‌جای کنترل عفونت برای پیشگیری، سراغ آنتی‌بیوتیک‌ها می‌رویم که نتیجه آن بدترشدن عفونت‌ها و عدم درمان است.

@Universe_HM


عدم ثبت آمپول مونجارو در فهرست دارویی ایران

🌍بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا‌و‌دارو:
آمپول مونجارو (Mounjaro) با ماده فعال تری‌زپاتید، در فهرست دارویی ایران ثبت نشده و فاقد مجوز رسمی از سازمان غذا‌و‌دارو است.

🌍این دارو تنها برای درمان دیابت نوع ۲ در خارج از کشور تأیید شده، اما گزارش‌هایی از عرضه غیرمجاز آن در بازار داخلی وجود دارد و به‌دلیل تقاضای بالا برای کاهش وزن در برخی کلینیک‌ها یا توسط افراد غیرمجاز به فروش می‌رسد و قیمت آن به‌صورت قاچاق بسته به دُز و تعداد تزریق، از ۳ تا ۱۵ میلیون تومان یا بیشتر متغیر است. قیمت‌ها هم‌چنین به کشور تولیدکننده و میزان عرضه و تقاضا وابسته است.

🌍با توجه به عدم تایید این دارو برای لاغری و خطرات ناشی از تهیه غیرقانونی، سازمان غذا‌و‌دارو استفاده از آن را توصیه نمی‌کند و از عموم مردم درخواست دارد قبل از هرگونه اقدام برای کاهش وزن، با متخصصین تغذیه یا پزشکان مجرب مشورت کنند.

@Universe_HM


۱۸ تا ۲۴ نوامبر؛ هفته جهانی آگاهی درباره آنتی‌میکروبیال

🌍مقاومت ضدمیکروبی (AMR) زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها، و انگل‌ها در طول زمان تغییر می‌کنند و دیگر به داروها پاسخ نمی‌دهند. در نتیجۀ مقاومت دارویی، آنتی‌بیوتیک‌ها و سایر عوامل ضدمیکروبی بی‌اثر می‌شوند، درمان عفونت‌ها را سخت‌تر می‌کنند و خطر گسترش بیماری، بیماری شدید و مرگ‌و‌میر را افزایش می‌دهند.

✔️موضوع هفته جهانی AMR در سال ۲۰۲۴:
«آموزش دهید. مدافع باشید. همین حالا اقدام کنید.» است. این موضوع بر اساس بازخورد یک نظرسنجی آنلاین در میان ذینفعان از بخش‌های سلامت انسانی، حیوانی، گیاهی و محیط زیستی انتخاب شد که نزدیک به ۲۰۰ پاسخ در سطح جهانی جمع‌آوری کرد.

🌍بنابراین، موضوع امسال از جامعه جهانی می‌خواهد تا ذینفعان را در مورد AMR آموزش دهند، از تعهدات جسورانه دفاع کنند و اقدامات مشخصی را در پاسخ به آن انجام دهند.

@Universe_HM

20 last posts shown.