توپولی


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Telegram


🎯 تحلیل بنیادی
t.me/topoli
راه ارتباطی:
@irtopoli
مطالب این کانال نظر و تحلیل شخصی بوده و ضمانتی برای سود ندارد. مسئولیت تصمیمات سرمایه‌گذاری با شماست. قبل از هر اقدامی، با مشاور مالی مشورت کنید.

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Telegram
Statistics
Posts filter


در ادامه و تکمیل مطلب بالا، یه کم بیشتر درباره‌ی «مالیات» و نقشش توی اقتصاد صحبت کنیم. مالیات، همونطور که همه می‌دونیم، پولی هست که مردم و کسب‌وکارها به دولت می‌دن. دولت هم از این پول برای کارهای مختلفی مثل هزینه های جاری، ساخت جاده، بیمارستان، مدرسه و خیلی چیزای دیگه استفاده می‌کنه. اما مالیات فقط یه منبع درآمد برای دولت نیست، یه جورایی یه ابزار خیلی مهم برای کنترل اقتصاد هم هست.

حالا ببینیم وقتی دولت مالیات رو زیاد می‌کنه، چه اتفاقی می‌افته (بهش می‌گن «سیاست مالی انقباضی»):

فرض کنید دولت تصمیم می‌گیره مالیات‌ها رو بکشه بالا. خب، این یعنی چی؟ یعنی مردم و کسب‌وکارها پول کمتری ته جیبشون می‌مونه برای خرج کردن و سرمایه‌گذاری. در نتیجه:

تقاضا کم می‌شه: وقتی پول تو دست مردم کم باشه، خب معلومه کمتر خرید می‌کنن و این باعث می‌شه تقاضا برای کالاها و خدمات بیاد پایین.
تورم کنترل می‌شه: وقتی تقاضا کم بشه، فشار روی قیمت‌ها هم کمتر می‌شه و تورم یه مقدار کنترل می‌شه.
رشد اقتصادی کُند می‌شه: چون دیگه سرمایه‌گذاری و تولید اونقدر رونق نداره، رشد اقتصادی هم ممکنه یه کم کُند بشه.
به این وضعیت می‌گن «سیاست مالی انقباضی»، دولت معمولاً وقتی این سیاست رو اجرا می‌کنه که تورم خیلی بالا رفته و باید جلوی بیشتر شدن قیمت‌ها رو بگیره. مثل این می‌مونه که وقتی ماشین خیلی تند می‌ره، یه کم پامونو از روی گاز برداریم.

حالا برعکسش، وقتی دولت مالیات رو کم می‌کنه (بهش می‌گن «سیاست مالی انبساطی»):

فرض کنید این دفعه دولت تصمیم می‌گیره مالیات‌ها رو کم کنه. این یعنی چی؟ یعنی مردم و کسب‌وکارها پول بیشتری برای خرج کردن و سرمایه‌گذاری دارن. در نتیجه:

تقاضا زیاد می‌شه: وقتی پول بیشتری تو دست مردم باشه، بیشتر خرید می‌کنن و این باعث افزایش تقاضا برای کالاها و خدمات می‌شه.
رشد اقتصادی جون می‌گیره: با بیشتر شدن سرمایه‌گذاری و تولید، رشد اقتصادی هم بیشتر می‌شه و یه تکونی می‌خوره.
ممکنه تورم هم زیاد بشه: البته اگه تقاضا خیلی زیاد بشه و عرضه کالاها و خدمات به اندازه کافی نباشه، ممکنه دوباره تورم سر و کله‌اش پیدا بشه.
به این وضعیت می‌گن «سیاست مالی انبساطی»، دولت معمولاً وقتی این سیاست رو اجرا می‌کنه که اقتصاد دچار رکود شده و باید یه جونی بهش بده. مثل این می‌مونه که وقتی ماشین کُند می‌ره، یه کم بیشتر گاز بدیم.

یه مثال خیلی ساده و ملموس بزنم:
فرض کنید دولت تصمیم می‌گیره مالیات بر درآمد رو کم کنه. خب این یعنی چی؟ یعنی کارمندها و صاحب کسب‌وکارها آخر ماه پول بیشتری تو حسابشون دارن. این پول اضافی رو ممکنه صرف خرید یه ماشین جدید، رفتن به مسافرت، یا سرمایه‌گذاری توی یه کسب‌وکار جدید کنن. همه‌ی اینها باعث می‌شه تقاضا بیشتر بشه و اقتصاد یه رونقی بگیره.

در کل، سیاست‌های مالی و پولی مثل دو تا کفه ترازو هستن که دولت و بانک مرکزی با تغییرشون، سعی می‌کنن تعادل رو توی اقتصاد حفظ کنن. خیلی مهمه که این سیاست‌ها درست و به موقع اجرا بشن تا بهترین نتیجه رو بدن.

@topoli


بازی با اقتصاد: سیاست‌های پولی و مالی در یک نگاه

اقتصاد یه کشور، مثل یه موجود زنده، دائم در حال تغییره. فرض کنین یه ماشینی دارین که باید اونو تو یه مسیر درست هدایت کنین. برای این کار، یه سری ابزار دارین، مثل فرمون، گاز و ترمز. تو اقتصاد هم، دولت‌ها یه همچین ابزارهایی دارن به اسم «سیاست‌های پولی و مالی».

«سیاست پولی» کارِ بانک مرکزیه. مثل همون ترمزی که گفتم، بانک مرکزی با کم و زیاد کردن «نرخ بهره» و کنترل حجم پول، سعی می‌کنه سرعت اقتصاد رو تنظیم کنه. مثلاً وقتی تورم بالاست، مثل وقتی که دارین خیلی تند رانندگی می‌کنین، بانک مرکزی نرخ بهره رو بالا می‌بره تا یه جورایی ترمز کنه و جلوی افزایش بیشتر قیمت‌ها رو بگیره. یه جورایی مثل اینه که وقتی هوا گرمه، کولر رو روشن می‌کنیم تا دما بیاد پایین.

حالا «سیاست مالی» چیه؟ این دیگه مربوط به تصمیمات خود دولته درباره‌ی خرج کردن پول و گرفتن مالیاته. مثل همون گاز ماشین، دولت با زیاد کردن هزینه‌هاش، مثلاً تو بخش‌های عمرانی، بهداشت یا آموزش، یه جورایی به اقتصاد «گاز» میده و باعث رونق میشه. از اون طرف، با کم کردن مالیات، مثل اینه که یه کم پاتونو از روی گاز بردارین و به مردم فرصت بیشتری بدین که پولشونو خرج کنن یا سرمایه‌گذاری کنن.

یه مثال دیگه بزنم. فرض کنین یه خانواده می‌خواد یه خونه بخره. اگه دولت وام‌های مسکن رو با شرایط بهتری ارائه بده، یعنی یه جورایی «گاز» داده به این بخش، خیلیا می‌تونن صاحب خونه بشن و این به رونق ساخت و ساز هم کمک می‌کنه.

این دو تا سیاست، یعنی پولی و مالی، مثل دو تا بال یه پرنده‌ان که با همکاری همدیگه، اقتصاد رو به سمت اهدافش هدایت می‌کنن. هدف نهایی هم چیه؟ ثبات قیمت‌ها، رشد اقتصادی و کاهش بیکاری.

یه اقتصاددان بزرگ میگه: «اقتصاد، هنر انتخاب بین بد و بدتره.» یعنی همیشه همه‌چیز اونطور که می‌خوایم پیش نمیره، ولی با استفاده درست از این ابزارها، می‌تونیم بهترین تصمیم‌ها رو بگیریم.

امیدوارم این توضیحات به دردتون خورده باشه. همیشه سعی کنین اطلاعاتتون رو درباره‌ی مسائل اقتصادی بالا ببرین، چون اینطوری می‌تونین تصمیمات بهتری برای زندگی خودتون بگیرین.

@topoli


یه توضیح مختصر در مورد برنامه‌ی امشب خدمتتون عرض کنم. برای این گپ و گفت صمیمانه، یه گروه یا کانال جداگانه در نظر نگرفتم. برای اینکه بتونیم به صورت مستقیم و تک‌تک با هم صحبت کنیم، از طریق همون لینکی که در متن بالا گذاشتم، می‌تونید با من در ارتباط باشید. من امشب از ساعت ۲۲ تا ۲۳ آنلاین هستم و به همه‌ی پیام‌هاتون شخصاً جواب میدم.

می‌دونم ممکنه تعداد پیام‌ها زیاد باشه و یه مقدار تأخیر در پاسخگویی پیش بیاد، پیشاپیش از صبر و شکیبایی شما سپاسگزارم. مطمئن باشید تمام تلاشم رو می‌کنم که به همه‌ی سوالات و ابهاماتتون، تا جایی که در توانم هست، به صورت کامل و دقیق پاسخ بدم و یه گفتگوی مفید و سازنده داشته باشیم. هدف اینه که امشب فرصتی باشه برای تبادل نظر و رفع ابهامات شما عزیزان.


امشب یه فرصت ویژه داریم برای گپ و گفت خودمانی! از ساعت ۲۲ تا ۲۳، من اینجا هستم تا به سوالات، ابهامات و نظرات ارزشمند شما درباره‌ی شاخص‌های سه‌گانه (قرمز، نارنجی و سبز) گوش بدم و تا جایی که دانشم یاری کنه، پاسخگو باشم. خوشحال می‌شم از طریق لینک زیر با من در ارتباط باشید:

ارتباط با توپولی

یه سورپرایز دیگه هم براتون دارم! چهارشنبه‌ی هفته‌ی آینده، یه برنامه‌ی آنلاین و مفصل ترتیب دادم برای بررسی یه شرکت یا یه صنعت خاص. تو این برنامه، با هم به ابعاد مختلف اون شرکت یا صنعت، از نقاط قوتش گرفته تا چالش‌ها و ضعف‌هاش، یه نگاه دقیق و موشکافانه می‌ندازیم. مطمئنم براتون جذاب خواهد بود.

یه نکته‌ی مهم: قبلاً هم از شما عزیزان درخواست کرده بودم که شرکت‌ها و صنایعی رو برای بررسی پیشنهاد بدید. حالا، طبق روال گذشته، این بار هم انتخاب موضوع بررسی رو به خودتون سپردم. هر شرکت یا صنعتی که بیشترین درخواست و تقاضا رو داشته باشه، به عنوان موضوع اصلی برنامه‌ی چهارشنبه‌ی آینده انتخاب می‌شه و با جزئیات کامل مورد بحث و تحلیل قرار می‌گیره. پس لطفاً پیشنهادهای خودتون رو از طریق لینک بالا ارسال کنید تا ببینم کدوم گزینه بیشترین طرفدار رو داره.

منتظر پیام‌های پرمهرتون هستم و امیدوارم که یه گفتگوی مفید و سازنده داشته باشیم.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
مقایسه شاخص‌های توپولی با بقیه بازارها:

تو کمتر از ۶ ماه، شاخص قرمز ۲۱۵٪، نارنجی ۷۰٪ و سبز (با پایین ترین ریسک) ۵۹٪ بازدهی داشتن. میانگین بازدهی این سه سبد، ۱۱۵٪ بوده!

همین مدت، شاخص کل ۴۰٪، سکه ۳۵٪ و دلار ۳۴٪ رشد داشتن.

یعنی میانگین بازدهی شاخص‌های توپولی، ۳ برابر بقیه بازارها بوده!

@topoli


#شاخص_سبز

شاخصمون ۵۹٪ بازدهی داشته، خوبه

این هفته «رمپنا» به سبد اضافه شد.

الان ۴۰٪ دارایی روصندوقه و نقده.

یه نکته
: شاخص قرمز با نارنجی و سبز فرق داره. قرمز برای نوسان‌گیری و سهام پرریسک، نارنجی و سبز برای دوری از هیجان و سهام بنیادی کم‌ریسک. پس مقایسه کوتاه‌مدت‌شون درست نیست.

@topoli


#شاخص_نارنجی

شاخصمون به ۱۷۰ واحد رسید، یعنی ۷۰٪ سود از اول دوره! این نشون می‌ده تو مسیر درستیم.

این هفته، سهم «دجابر» رو به سبد اضافه کردم. امیدوارم به رشد بیشتر سبد کمک کنه.

یه نکته مهم: شاخص قرمز با نارنجی و سبز خیلی فرق داره. قرمز برای نوسان‌گیری و سهام‌های پرریسک‌تره، در حالی که نارنجی و مخصوصاً سبز، برای دوری از هیجان، جابجایی کمتر و تمرکز روی سهام‌های بنیادی قوی و کم‌ریسک طراحی شدن. پس مقایسه کوتاه‌مدت این سه شاخص درست نیست.

@topoli


#شاخص_قرمز

هفته‌ی گذشته برای شاخص قرمزمون یه اتفاق بی‌نظیر افتاد. این شاخص یه رشد فوق‌العاده رو تجربه کرد و با رسیدن به عدد ۳۱۵ واحد، تونست یه جهش ۲۱۵ درصدی نسبت به اول دوره داشته باشه! یعنی یه رشد خیره‌کننده و واقعاً بی‌نظیر!

تو این هفته دوتا تغییر کوچیک ولی خیلی مهم هم تو شاخص قرمز داشتم. دو تا از سهام‌های خوبمون رو از سبد خارج کردم. اولیش سهم «طهرم ۱۱۱۱» بود که یه سود خیلی عالی، یعنی ۷۷ درصد، به سبدمون داده بود. دومی هم سهم «فباهنر» بود که با بازدهی ۱۷ درصدی از سبد خارج شد. به جاش سهم «انرژی» رو به سبد اضافه کردم. بقیه اجزای سبد فعلاً همون قبلی‌ها هستن و تغییری نکردن.

می‌دونید، هدف من همیشه این بوده که با یه استراتژی دقیق و حساب‌شده، بهترین نتیجه رو برای این سبد ارمغان بیارم. این رشدها نشون می‌ده که داریم تو مسیر درستی حرکت می‌کنیم و امیدوارم که این روند صعودی همچنان ادامه داشته باشه .

@topoli


خلاصه وضعیت بازار

@topoli


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli


در نمودار بالا، روند ارزش معاملات هفتگی چهار سال اخیر به دلار نشون داده شده.

میانگین ارزش معاملات این هفته ۵۲ میلیون دلار کم شده و رسیده به ۱۰۹ میلیون دلار که نشون می‌ده ۳۲ درصد کاهش داشته.

همونطور که تو نمودار مشخص کردم، میانگین ارزش معاملات این هفته نسبت به بالاترین نقطه که مال هفته آخر آذر بوده، ۴۵ درصد افت داشته و گذشته از بحث کم شدن حجم معاملات، نشون می‌ده که قیمت دلار تو بازار طی این مدت ۴ درصد بیشتر شده.

@topoli


در نمودار بالا، روند ارزش معاملات هفتگی چهار سال اخیر به تومان نشون داده شده.

میانگین ارزش معاملات این هفته ۹٬۰۴۰ میلیارد تومن بود که نسبت به هفته‌ی پیش ۳۱ درصد کم شده.

همونطور که تو نمودار نشون دادم، میانگین ارزش معاملات این هفته نسبت به بالاترین نقطه که مال هفته آخر آذر بوده، ۴۱ درصد افت داشته.

@topoli


از همون اول که این فضا رو برای به اشتراک گذاشتن دیدگاه‌ها در مورد اقتصاد و بازار، خصوصا مباحث بورسی، راه انداختم، یه دغدغه بزرگ داشتم: اینکه یه محتوای تحلیلی درست و حسابی تولید کنم که واقعاً به درد کسایی بخوره که دنبال یه نگاه دقیق‌تر به این دنیای پیچیده هستن. می‌خواستم یه جایی باشه برای تبادل نظر، یه جمع خودمونی که بتونیم بی‌پرده و رک، حرفای تخصصی‌مون رو بزنیم. خب، این راه، آسون نبوده و پستی و بلندی زیاد داشته، اما یه چیز همیشه بهم انگیزه داده: شمایی که همراه من بودین.

می‌دونین، هیچ چیز مثل این نیست که ببینی یه عده، بی‌هیچ چشمداشتی، از کارت حمایت می‌کنن، مثل جناب آقای میلاد موسوی، این نشون می‌ده یه چیزی فراتر از یه معامله ساده این وسط هست، یه جور همدلی و فهم مشترک در مورد اهمیت تحلیل درست و دقیق.

می‌خواستم یه تشکر خیلی ویژه کنم از همه اونایی که این لطف رو به من داشتن، مخصوصاً از جناب آقای میلاد موسوی، که با اون نگاه دقیق و موشکافانه‌شون به تحلیل بازار، به من لطف داشتن. این حمایت‌ها واقعاً برام یه دنیا ارزش داره و بهم انرژی می‌ده که محکم‌تر از قبل به ارائه محتوای مفید و رایگان ادامه بدم. به نظرم، تو این فضای پر از اطلاعات، هر چقدر همدیگه رو بیشتر ببینیم و از هم یاد بگیریم، همه‌مون بیشتر رشد می‌کنیم و تحلیل‌های دقیق‌تری خواهیم داشت. دمتون گرم، رفقا.

@topoli


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
تراپی ...

@topoli


یه بحثی این روزا خیلی داغه، اونم سرمایه‌گذاری روی طلا و نقره‌ست. خیلیا می‌پرسن کدومش بهتره؟ کدومش سود بیشتری داره؟

برخی از تحلیلگران، پیش‌بینی می‌کنن قیمت طلا تا ۲۹۰۰ دلار در هر اونس برسه، که خب نشون‌دهنده یه رشد خوبه. اما نکته جالب اینجاست که برای نقره، پتانسیل رشد بیشتری پیش‌بینی می‌شه، تا حدود ۳۸ دلار در هر اونس، یعنی یه چیزی حدود ۳۰ درصد افزایش!

حالا چرا نقره اینقدر پتانسیل داره؟ یه دلیلش اینه که نقره فقط یه فلز گرانبها نیست، بلکه تو صنعت هم خیلی کاربرد داره. مثلاً تو صنایع الکترونیک و انرژی‌های تجدیدپذیر، به خصوص پنل‌های خورشیدی، خیلی ازش استفاده می‌شه. با توجه به اینکه دنیا داره به سمت انرژی‌های پاک می‌ره، تقاضا برای نقره هم احتمالاً بیشتر می‌شه. این یعنی چی؟ یعنی ممکنه عرضه نقره نسبت به تقاضاش کمتر باشه و همین باعث افزایش قیمتش بشه.

یه چیزی رو هم باید در نظر داشته باشیم، اونم وضعیت اقتصاد جهانی و سیاست‌های بانک‌های مرکزیه. مثلاً اگه بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره رو کاهش بده، ممکنه ارزش دلار کم بشه و این به نفع قیمت طلا و نقره باشه. البته اینا همه احتمالاته و هیچ چیز قطعی نیست.

@topoli


گزارش دی‌ماه بانک اقتصاد نوین، روی سامانه کدال منتشر شد. خب، بررسی‌های بنده نشون می‌ده که عملکرد بانک، با اختلاف خیلی جزئی در مقایسه با پیش‌بینی‌های خودم، حدود دو درصد بهتر بوده. برای اینکه این موضوع رو به شکل تصویری هم نشون بدم، پیش‌بینی‌های خودم برای دو فصل آینده رو با رنگ سبز روی نمودار مشخص کردم. طبیعتاً این پیش‌بینی‌ها رو با انتشار گزارش‌های جدید، به‌روزرسانی خواهم کرد.

@topoli


بنجامین گراهام، پدر سرمایه‌گذاری ارزشی، یه اسم خیلی بزرگ تو دنیای اقتصاد و سرمایه‌گذاریه. هم تئوریسین درجه یک بود، هم یه سرمایه‌گذار حرفه‌ای و کاربلد. کتاب «سرمایه‌گذار هوشمند»ش هم که دیگه نیازی به تعریف نداره، یه جورایی مثل یه کتاب مقدس برای سرمایه‌گذارهاست. قبلاً یه خلاصه از این کتاب رو خیلی روون ترجمه و توی کانال گذاشته بودم، اگه نخوندین، پیشنهاد می‌کنم حتماً یه نگاهی بهش بندازین.

حالا، بیایم چند تا از نکات اصلی این کتاب رو با هم مرور کنیم:

یکی از مفاهیم کلیدی که گراهام مطرح می‌کنه، «حاشیه ایمنی» هست. یعنی چی؟ خیلی ساده‌اش اینه که وقتی یه چیزی رو می‌خری، انگار یه تخفیف خوب گرفتی. مثلاً فرض کن یه خونه واقعاً ۱۰۰ میلیون تومن قیمت داره، ولی تو بتونی ۶۰ میلیون تومن بخریش. اون ۴۰ میلیون تومن اختلاف، میشه «حاشیه ایمنی» تو. تو بازار سهام هم همینطوره. سهامی که قیمتش خیلی پایین‌تر از ارزش واقعیشه، یه فرصت خیلی خوبه. حاشیه ایمنی مثل کمربند ایمنی ماشینه، شاید همیشه لازمش نداشته باشی، ولی وقتی لازمش بشه، جونتو نجات می‌ده.

یه چیز دیگه که گراهام خیلی روش تأکید داره، فرق بین «سرمایه‌گذاری» و «سفته‌بازی» هست. سرمایه‌گذاری یعنی چی؟ یعنی با فکر و بررسی دقیق، با تحلیل درست و حسابی، کاری کنی که هم اصل سرمایه‌ات حفظ بشه، هم یه سود معقول هم بکنی. اما سفته‌بازی، یعنی ریسک بی‌جا و بی‌مورد، یعنی بدون هیچ منطقی یه چیزی رو بخری یا بفروشی، مثل شرط‌بندی کردن روی بالا و پایین رفتن قیمت ارزهای دیجیتال.

یه جمله خیلی معروف هم داره که میگه: «تو کوتاه‌مدت، بازار یه ماشین رأی‌گیریه، اما تو بلندمدت، یه ماشین وزن‌کشیه.» یعنی چی؟ یعنی ممکنه قیمت سهام یه شرکت، تو یه بازه زمانی کوتاه، خیلی بالا و پایین بشه، ولی چیزی که در نهایت مهمه، ارزش واقعی اون شرکته. پس به جای اینکه دائم به نمودار قیمت سهام نگاه کنی، ببین اون شرکت واقعاً چقدر ارزش داره، چقدر سود می‌سازه، مدیراش کیا هستن، و تو بازار چه جایگاهی داره.

یه اصل خیلی مهم دیگه اینه که همه تخم‌مرغ‌هات رو تو یه سبد نذاری. یعنی سرمایه‌ات رو بین چیزهای مختلف پخش کنی. مثلاً بخشی رو سهام بخری، بخشی رو اوراق قرضه، بخشی رو طلا، ملک، و غیره. اینجوری اگه یه جا ضرر کردی، جاهای دیگه تا حدودی جبرانش می‌کنن. البته این یه مسئله کاملاً شخصیه و خیلی وقت‌ها پیش میاد که ما به یه سرمایه‌گذاری خیلی مطمئن هستیم. خب، چه اشکالی داره که بخش زیادی از سرمایه‌مون رو روی اون سهم یا دارایی بذاریم؟ کافیه به پورتفوی شرکت تحت مدیریت وارن بافت نگاه کنید؛ حدود نصف پورتفوی به شرکت اپل اختصاص داده شده. این نشون میده که گاهی تمرکز روی یه گزینه مطمئن هم میتونه درست باشه.

گراهام یه جمله طلایی دیگه هم داره: «قیمت چیزیه که می‌پردازی، ارزش چیزیه که به دست میاری.» یعنی ممکنه قیمت یه سهم خیلی بالا باشه، ولی ارزش واقعیش خیلی کمتر باشه. تو باید دنبال سهامی باشی که قیمتش کمتر از ارزش واقعیشه.

یه نکته خیلی مهم دیگه که گراهام بهش اشاره می‌کنه اینه که «یه سرمایه‌گذار هوشمند، کسیه که به خوش‌بین‌ها می‌فروشه و از بدبین‌ها می‌خره.» یعنی وقتی همه دارن می‌خرن و بازار خیلی داغه، تو باید حواست رو جمع کنی و حتی ممکنه بفروشی. و برعکس، وقتی همه دارن می‌فروشن و بازار ترسیده، تو از این فرصت استفاده کن و بخر. این یعنی استفاده از فرصت‌هایی که نوسانات بازار به وجود میارن.

@topoli


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

20 last posts shown.