Zoomit | زومیت


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Technologies


دنیای فناوری - زومیت
www.zoomit.ir
بخش تبلیغات؛
@ZoomitSales
اکانت‌های زومیت در شبکه‌های اجتماعی
https://yek.link/zoomit

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


پاورشات V1 معرفی شد؛ پاسخ کانن به دوربین‌های ولاگ سونی

🔴 کانن از پاورشات V1 رونمایی کرد؛ دوربینی کامپکت که در وهله‌ی اول برای تولیدکنندگان محتوای ویدیویی طراحی شده است. این مدل، از حسگر CMOS، سیستم خنک‌کننده‌ی داخلی و قابلیت‌های فیلم‌برداری حرفه‌ای بهره می‌برد و رقیبی جدی برای سری ZV-1 سونی محسوب می‌شود.

🔴 شاخصه‌ی اصلی جدیدترین دوربین کانن، حسگر ۱٫۴ اینچی است که بزرگ‌ترین حسگر استفاده‌شده در دوربین‌های پاورشات محسوب می‌شود و اندازه‌ی تقریباً دو برابر حسگرهای یک اینچی رایج در دوربین‌های کامپکت دارد که به ثبت رنگ‌های غنی‌تر، عملکرد بهتر در نور کم و جزئیات واضح‌تر منجر می‌شود.

🔴 دوربین پاورشات V1 به‌لطف پردازنده‌ی DIGIC X، حداکثر وضوح ۲۲٫۳ مگاپیکسل را ارائه می‌دهد. محدوده‌ی ISO برای عکاسی تا ۳۲٬۰۰۰ و برای فیلم‌برداری تا ۲۵٬۶۰۰ قابل افزایش است. لنز زوم پیش‌فرض ۱۶-۵۰ میلی‌متری با دیافراگم f/2.8-4.5 زاویه‌ی دید گسترده‌ای دارد که آن را برای فیلم‌برداری دستی و استفاده در فضاهای داخلی کوچک ایدئال می‌کند.

🔴 کانن، پاورشات V1 را به سیستم خنک‌کننده‌ی فعال مجهز کرده که برای دوربینی با این ابعاد، ویژگی کم‌نظیری محسوب می‌شود. دوربین به‌لطف این سیستم می‌تواند ویدیوهای 4K با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه را بدون کراپ ضبط کند.

🔴 کانن ادعا می‌کند پاورشات V1 فیلم‌برداری 4K با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه (با کراپ ۱٫۴ برابر) را با حداقل میزان داغ‌شدن انجام می‌دهد. پشتیبانی از ویدیو ۱۰ بیتی با Canon Log 3، گستره‌ی دینامیکی بیشتری فراهم می‌کند و انعطاف‌پذیری بالاتری در ویرایش رنگ‌ها در مرحله‌ی پس‌تولید ارائه می‌دهد.

🔴 سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel CMOS AF II کانن، عملکردی سریع و دقیق دارد و می‌تواند انسان‌ها، حیوانات خانگی و اجسام متحرک را شناسایی کند. لرزش‌گیر تصویر با قابلیت دنبال‌کردن سوژه در هنگام فیلم‌برداری دستی، لرزش‌ها را به‌صورت آنی کاهش می‌دهد. برای ثبت صحنه‌های پرتحرک، حالت عکاسی پیاپی با سرعت ۳۰ فریم‌برثانیه و شاتر الکترونیکی دردسترس است.

🔴 پاورشات V1 به درگاه USB-C و HDMI، بلوتوث و وای‌فای مجهز است که انتقال آسان فایل‌ها و استفاده‌ی مستقیم به‌عنوان وب‌کم بدون نیاز به آداپتور را امکان‌پذیر می‌کند. جدیدترین دوربین کانن یک کلید اختصاصی برای جابه‌جایی بین حالت عکاسی و فیلم‌برداری دارد که تنظیمات هر حالت را به‌طور جداگانه حفظ می‌کند.

🔴 برای افزایش کارایی، کفشک چندمنظوره، فیلتر نور سه‌مرحله‌ای و جک‌های ورودی میکروفون و خروجی هدفون برای پاورشات V1 تعبیه شده‌اند تا ضبط صدا با کیفیت بالا فراهم شود.

🔴 کانن تأیید کرده که PowerShot V1 اواخر آوریل ۲۰۲۵ (اوایل اردیبهشت ۱۴۰۴) عرضه خواهد شد. قیمت دوربین جدید کانن در ژاپن ۱۴۸٬۵۰۰ ین (حدود ۹۹۲ دلار) اعلام شده است و فعلا خبری از عرضه‌ی جهانی نیست.

در زومیت بخوانید: پاورشات V1 معرفی شد؛ پاسخ کانن به دوربین‌های ولاگ سونی

👨‍💻 @TheZoomit


تصاویر و مشخصات کامل ناتینگ فون 3a و 3a پرو لو رفت

🔴 پیش‌از رونمایی در ۴ مارس (۱۴ اسفند)، مجموعه‌ای کامل از تصاویر Nothing Phone (3a) و Phone (3a) Pro فاش شد که طراحی نهایی آن‌ها را به‌نمایش می‌گذارد.

🔴 در هفته‌های اخیر، ناتینگ جزئیات سری فون 3a را به‌تدریج منتشر کرده بود؛ اما گزارش جدید اندروید هدلاینز اطلاعات بیشتری را همراه با تصاویر کامل هر دو مدل ارائه می‌دهد.

🔴 ناتینگ فون 3a ماژول دوربینی تقریباً شبیه گوشی گوگل دارد که از سه دوربین اصلی، فوق عریض و تله‌فوتو با بزرگ‌نمایی دو برابری میزبانی می‌کند. مدل فون 3a پرو نیز از همین ترکیب استفاده می‌کند؛ اما طراحی متفاوتی دارد و با دوربین پریسکوپی خود، زوم اپتیکال سه برابری ارائه می‌دهد.

🔴 گفته می‌شود هر دو مدل از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، دوربین فوق عریض هشت مگاپیکسلی و دوربین تله‌فوتو ۵۰ مگاپیکسلی استفاده می‌کنند. مدل پرو دارای دوربین سلفی ۵۰ مگاپیکسلی است و مدل استاندارد فون 3a دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی دارد.

🔴 سیستم نورپردازی Glyph که ویژگی شاخص گوشی ناتینگ است، همچنان حفظ شده، اما خطوط منحنی فون 3a جای خود را به طراحی‌های زاویه‌دار داده‌اند. ماژول دوربین ناتینگ فون 3a پرو با آرایش متفاوت دوربین‌های خود و در همان ابعاد مدل ارزان‌تر، بیشتر جلب توجه می‌کند.

🔴 اندروید هدلاینز اشاره می‌کند که هر دو گوشی از نمایشگر ۶٫۷۷ اینچی برخوردارند و ابعادشان ۱۶۳٫۵۲ در ۷۷٫۵ میلی‌متر است؛ اما مدل پرو با ضخامت ۸٫۳۹ میلی‌متر کمی ضخیم‌تر از مدل استاندارد با ضخامت ۸٫۳۵ میلی‌متر است. ناتینگ فون 3a پرو با وزن ۲۱۱ گرم، ۱۰ گرم سنگین‌تر از فون 3a خواهد بود. دکمه‌ی اضافی (احتمالاً میانبری برای دوربین)، در تصاویر دیده می‌شود.

🔴 از دیگر جزئیات احتمالی می‌توان به سیستم‌عامل اندروید ۱۵، قابلیت شارژ ۵۰ درصدی در ۱۹ دقیقه و استفاده از شیشه‌ی Panda Glass برای محافظت از نمایشگر اشاره کرد. فون 3a ظاهراً در رنگ‌های مشکی و سفید و مدل پرو در رنگ‌های مشکی و خاکستری عرضه خواهند شد.

در زومیت بخوانید: تصاویر و مشخصات کامل ناتینگ فون 3a و 3a پرو لو رفت

👨‍💻 @TheZoomit


تمامی مدل‌های آیفون ۱۷ تراشه وای‌فای اختصاصی خواهند داشت؛ ادعای مینگ‌چی کوئو

🔴 مینگ‌چی‌کوئو در پست ایکس خود نوشت که به‌کارگیری تراشه‌‌ی وای‌فای داخلی «اتصال را در بین دستگاه‌های اپل بهبود می‌بخشد» و به کاهش هزینه‌ها برای اپل کمک می‌کند.

🔴 تمام مدل‌های فعلی آیفون به تراشه‌ی ترکیبی وای‌فای و بلوتوثی که توسط برودکام تأمین می‌شود مجهز هستند، اما کوئو پیش‌تر گفته بود که انتظار دارد اپل تقریباً همه‌ی محصولات خود را به‌تراشه‌ی وای‌فای اختصاصی تجهیز کند.

🔴 کوئو در ماه اکتبر ۲۰۲۴ (مهر و آبان) پیش‌بینی کرد که حداقل یکی از مدل‌های آیفون ۱۷ که سال آینده معرفی خواهد شد، به تراشه‌ی وای‌فای طراحی‌شده توسط اپل مجهز خواهد بود. او در گزارش قبلی خود گفت که تراشه‌ی اپل از «آخرین نسخه‌ی وای‌فای ۷ پشتیبانی خواهد کرد، اما جزئیات بیشتری ارائه نداد.

🔴 هر چهار مدل آیفون ۱۶ درحال‌حاضر از تراشه‌ی وای‌فای برودکام استفاده می‌کنند که وای‌فای ۷ را ارائه می‌دهد، اما مشخصات محدودی دارند.

🔴 جف پو، تحلیل‌گر آشنا با زنجیره‌ی تأمین اپل، پیش‌از این گفته بود که تنها مدل‌های پرو آیفون ۱۷ به تراشه‌ی وای‌فای ۷ اختصاصی اپل مجهز خواهند بود، اما ممکن است برنامه‌های اپل از آن زمان تغییر کرده باشد.

🔴 با پشتیبانی از وای‌فای ۷، سری آیفون 17 می‌تواند به‌طور همزمان از باندهای ۲٫۴، ۵ و ۶ گیگاهرتز در هنگام اتصال به یک روتر سازگار استفاده کند که این امر به افزایش سرعت انتقال داده، کاهش تأخیر و بهبود ثبات کلی اتصال کمک می‌کند. کوالکام اعلام کرده است که وای‌فای ۷ می‌تواند به حداکثر سرعت ۴۰ گیگابیت‌برثانیه دست یابد که این سرعت تا چهار برابر سریع‌تر از وای‌فای 6E است.

🔴 تراشه‌ی وای‌فای اپل از مودم C1 که اپل در آیفون 16e معرفی کرد، متمایز خواهد بود. بااین‌حال، به‌نظر می‌رسد اپل می‌خواهد این دو را در تراشه‌ای واحد ترکیب کند. هدف خالق آیفون، ایجاد ارتباط بی‌سیم پایداری است که از نظر مصرف انرژی بهینه‌تر باشد. این امر به اپل اجازه می‌دهد تا مصرف باتری گوشی را کاهش دهد.

در زومیت بخوانید: تمامی مدل‌های آیفون ۱۷ تراشه وای‌فای اختصاصی خواهند داشت؛ ادعای مینگ‌چی کوئو

👨‍💻 @TheZoomit


خیز مایکروسافت به سمت آینده هوش مصنوعی؛ ردموندی‌ها برای میزبانی از GPT-5 آماده می‌شوند

🔴 تام وارن از وب‌سایت ورج در گزارشی اختصاصی به‌نقل از منابع آگاه می‌نویسد مهندسان مایکروسافت درحال آماده‌سازی ظرفیت سرور برای مدل‌های هوش مصنوعی GPT-4.5 و GPT-5 استارتاپ OpenAI هستند.

🔴 سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI، پیش‌تر گفته بود که مدل هوش مصنوعی GPT-4.5 «ظرف چند هفته» دردسترس قرار می‌گیرد؛ با این‌حال به‌ادعای تام وارن، مایکروسافت از هفته‌ی آینده مدل جدید را در سرورهایش میزبانی خواهد کرد.

🔴 مدل زبانی بزرگ GPT-4.5 که با اسم رمز Orion شناخته می‌شود، پیشرفت‌های معناداری تجربه خواهد کرد. GPT-4.5 مدل رده‌بالای بعدی OpenAI و آخرین نسخه از مدل‌های غیر استدلالی این استارتاپ به‌حساب می‌آید.

🔴 شرکت OpenAI پیش‌تر ادعا کرده که GPT-4.5 احتمالا بسیار قوی‌تر از GPT-4 خواهد بود، اما پیشرفت اصلی برای GPT-5 کنار گذاشته شده است.

🔴 منابع آگاه به تام وارن گفته‌اند که مایکروسافت انتظار دارد مدل زبانی بزرگ GPT-5 در اواخر می (اوایل خرداد) از راه برسد (سم آلتمن تأیید کرده است که GPT-5 تا چند ماه دیگر منتشر می‌شود).


در زومیت بخوانید: خیز مایکروسافت به سمت آینده هوش مصنوعی؛ ردموندی‌ها برای میزبانی از GPT-5 آماده می‌شوند


👨‍💻 @TheZoomit


با دستور وزیر ارتباطات، پروژه‌های ارتباطی همراه اول در روستاهای استان قزوین افتتاح شد

🔹آیین افتتاح پروژه‌های ارتباطی همراه اول و اتصال روستاهای قزوین به شبکه اینترنت پرسرعت، روز پنجشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳ در جریان سفر سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به این استان و با حضور استاندار، برخی نمایندگان این استان در مجلس و سایر مقامات استانی افتتاح شد.

🔹پروژه‌های ارتقای فناوری همراه اول در ۵ سایت ارتباطی (و همچنین احداث یک سایت جدید) روستاهای ترکان، سزنق، زرند، ازناب و لجامگیر نیز که با سرمایه‌گذاری ۱۵۰ میلیارد ریالی انجام شده است و جمعیتی بالغ بر ۸۰۰ نفر را در قالب ۳۵۰ خانوار به شبکه اینترنت پرسرعت متصل می‌کند، با دستور وزیر ارتباطات به بهره‌برداری رسید.

🔹از ابتدای شروع به کار دولت چهاردهم، با تمهیدات همراه اول تعداد ۶ سایت ارتباطی در استان قزوین راه‌اندازی شده است که ۷ روستای این استان را تحت پوشش خدمات ارتباطی قرار داده است.

🔹همچنین تاکنون بیش از ۷۲۳ سایت ارتباطی در قالب پروژه توسعه خدمات عمومی و اجباری USO توسط اپراتور اول راه‌اندازی شده است.

http://mci.ir/-5AKRN0
@mcinews


هوش مصنوعی GPT-5 نوک کوه یخ است؛ هوش مصنوعی پیشرفته‌تر پشت درهای بسته می‌ماند

🔴 اگر بدانید که مدل زبانی بزرگ GPT-5، پس از گمانه‌زنی‌ها و تاخیر طولانی، به‌زودی و به‌صورت نامحدود برای عموم کاربران ChatGPT منتشر می‌شود، چه حسی خواهید داشت؟ آیا انتظار دارید نسخه‌ی منتشرشده همان مدلی کاملی باشد که از مدت‌ها پیش پشت درهای بسته در حال توسعه بوده است؟ یا اینکه تنها با یک نسخه‌ی کوچک از مدلی بزرگ‌تر سر کار داریم که قرار نیست هیچ‌وقت در دسترس عموم قرار گیرد؟

🔴 تا همین چند هفته پیش، فرضیه‌ی مقاله‌ی تحلیلی آلبرتو رومرو مبنی‌بر اینکه اوپن‌اِی‌آی مدل GPT-5 را فقط برای خودش نگه خواهد داشت، در محافل هوش مصنوعی دست به دست می‌چرخید. اما حالا OpenAI در استراتژی خود بازنگری کرده است و قصد دارد GPT-5 را در نسخه‌های مختلف برای کاربران رایگان و اشتراکی چت‌بات خود منتشر کند؛ مدلی که به‌گفته‌ی شرکت، ترکیبی از بهترین ویژگی‌های سری GPT و مدل‌های سری o خواهد بود و تجربه‌ای قدرتمندتر و یکپارچه‌تر ارائه می‌دهد.

🔴 احتمال می‌دهیم دلیل این تغییر استراتژی، موفقیت غیرمنتظره‌ی هوش مصنوعی دیپ‌سیک باشد که یک‌شبه تمام توجه رسانه‌‌ها و دنیای فناوری را به سوی خود جلب کرد و با تحت‌تاثیر قراردادن ارزش بازار غول‌های تکنولوژی ازجمله انویدیا، تسلا و مایکروسافت و حتی شرکت‌های کوچک‌تری چون OpenAI، بازار بورس آمریکا با ریزش ۱٫۵ تریلیون دلاری روبه‌رو کرد.

🔴 اما مدل GPT-5 اصلا چیست، چرا اوپن‌ای‌آی پس از مدت‌ها تاخیر، یک‌باره تصمیم گرفت آن را برای عموم منتشر کند و چرا فکر می‌کنیم مدل عمومی با مدلی که در خود OpenAI نگه داشته می‌شود، متفاوت است؟

در زومیت بخوانید: هوش مصنوعی GPT-5 نوک کوه یخ است؛ هوش مصنوعی پیشرفته‌تر پشت درهای بسته می‌ماند

👨‍💻 @TheZoomit


دردسرهای بی‌پایان خرید آیفون؛ بالاخره هزار دلار چند تومان است؟

🔴 دردسرهای خرید آیفون تمامی ندارد!

🔴 شاید فکر کنید خیال‌پردازی می‌کنم؛ اما روزگاری نه‌چندان دور، تنها دغدغه‌ی بسیاری از ما هنگام خرید گوشی، انتخاب بین اندروید یا iOS و رنگ مشکی یا رزگلد بود. اما حالا دغدغه‌ی بودجه تقریبا تمام انتخاب‌ها را از ما گرفته است. و اگر هم بین افرادی باشید که از دوراهی اندروید یا iOS، بنا به هر دلیلی iOS را انتخاب کرده‌اند، باید برای رسیدن به گوشی دلخواهتان از هفت‌خوان رستم بگذرید.

🔴 راستش آیفون قرار نبود گوشی اولترالوکس و دورازدسترسی باشد؛‌ دست‌کم نه در مورد مدل پایه و صدالبته نه درمورد مدل SE که در همه‌جای دنیا، مقرون‌به‌صرفه‌ترین گوشی اپل است، اما احتمالا قیمت مدل جدیدش در بازار ایران به حدود ۵۵ میلیون تومان برسد.

🔴 اما مشکل فقط قیمت گوشی نیست؛ معضل رجیسترنشدن گوشی‌های اپل از آیفون ۱۴ به بعد، حتی دست آن‌هایی را که به‌قول معروف، دستشان به دهانشان می‌رسید، از جدیدترین گوشی‌های اپل کوتاه کرده بود و علاقه‌مندان آیفون باید برای تکنولوژی قدیمی، با قیمت روز هزینه می‌کردند.

🔴 متاسفانه، حل شدن مشکل «رجیستری» هم گویا قرار نیست خرید آیفون را کم‌دردسر کند؛ چراکه حالا علاقه‌مندان به گوشی اپل بر سر دوراهی دیگری مانده‌اند: اختلاف فاحش قیمت‌ها در فروشگاه‌های مختلف.

🔴 اگر این روزها هوای خرید گوشی به سرتان زده باشد، احتمالا متوجه تفاوت‌های بعضا چند ده میلیون تومانی در قیمت آیفون جدید شده‌اید. بگذریم که همین قیمت‌های بی‌سروسامان، به‌دلیل افزایش ارزش دلار و آشفتگی بازار رجیستری، به‌مراتب بیشتر از چیزی است که ما در زومیت باتوجه به هزینه‌ی دلاری گوشی و تعرفه‌ی رسمی اعلام‌شده، محاسبه کرده بودیم.

🔴 حالا، نگاهی به لیست قیمت‌های روز گوشی‌های آیفون ۱۶، آیفون ۱۶ پرو و آیفون ۱۶ پرو مکس در چند فروشگاه معتبر، این آشفتگی را چنان به‌وضوح آشکار می‌کند که دچار سرگیجه می‌شویم. برای مثال، بین قیمت آیفون ۱۶ پرو مکس در ارزان‌ترین و گران‌ترین حالت، حدود ۴۱ میلیون تومان اختلاف به چشم می‌خورد که این مبلغ به‌تنهایی، از گلکسی S24 FE گران‌تر است!

🔴 مجله‌ی وایرد یک دهه پس از معرفی اولین آیفون، درباره‌اش نوشت: «این فقط بهترین گجتی که تابه‌حال تولید شده، نیست؛ بلکه شاید تاثیرگذارترین‌شان هم باشد.» اما ما تقریبا دو دهه پس از معرفی آیفون باید درباره‌اش بنویسیم: «این قطعا پردردسرترین گوشی‌ای است که این‌روزها می‌توانید (؟) بخرید.»

دردسرهایی که ظاهرا پایانی ندارند.

در زومیت بخوانید: دردسرهای بی‌پایان خرید آیفون؛ بالاخره هزار دلار چند تومان است؟

👨‍💻 @TheZoomit


یک مطالعه: هندزفری‌های مجهزبه نویز کنسلینگ، سلامتی گوش را به خطر می‌اندازند

🔴 قابلیت نویز کنسلینگ در انواع هدفون، هدست و هندزفری، اگرچه ویژگی بسیار کارآمدی برای حذف صدای اضافی محیط و بهبود تجربه‌ی کاربر در زمان گوش‌دادن به موسیقی است، اما می‌تواند باعث ایجاد تغییراتی در شنوایی شود.

🔴 به گزارش BBC، گروهی از متخصصان شنوایی سنجی در بریتانیا می‌گویند تعدادی از بیمارانشان که از هندزفری‌ها و هدفون های مجهز به قابلیت نویز کنسلینگ استفاده می‌کردند، به اختصاص پردازش شنوایی یا APD (مخفف Auditory Processing Disorder) مبتلا شده‌اند.

🔴 اختلال پردازش مرکزی شنوایی (APD) نوعی بیماری عصبی است که توانایی مغز برای پردازش صداها را مختل می‌کند. در گزارش BBC آمده است که بسیاری از بیماران در این مطالعه، در هنگام آزمایش‌های معمول شنوایی‌سنجی دارای شنوایی طبیعی بودند، اما برای پردازش اطلاعات شنیداری در مغز مشکل داشتند.

🔴 به گفته‌ی متخصصان، APD معمولاً در افرادی با سابقه‌ی آسیب مغزی یا عفونت گوش در زمان کودکی تشخیص داده می‌شود؛ درحالی‌که بیماران شرکت‌کننده در این مطالعه، سابقه‌ی این دو مشکل را نداشته‌اند و تنها عامل مشترک میان آن‌ها، هندزفری‌های دارای قابلیت نویز کنسلینگ است.

🔴 انواع هدفون و هندزفری‌ دارای نویز کنسلینگ، تنها صداهای ضروری را به گوش کاربر می‌رسانند و صداهای محیط را حذف می‌کنند. به گفته‌ی متخصصان، مسدودکردن صداهای روزمره می‌تواند روند رشد طبیعی مهارت‌های گوش‌دادنِ مغز را مختل کند و قابلیت پردازش طیف وسیعی از صداها را از مغز بگیرد.

🔴 به گفته‌ی کلر بنتون، معاون آکادمی شنوایی‌شناسی بریتانیا، پیشرفت مهارت‌های پردازش شنوایی در جوانان و نوجوانانی که از این دسته از هدفون‌ها و هندزفری‌ها استفاده می‌کنند، با تأخیر روبه‌رو می‌شود.

🔴 با فراگیرشدن استفاده از هدفون‌ها و هندزفری‌های دارای نویز کنسلینگ، درک اثرات بلندمدت این دستگاه‌ها روی رشد شنوایی ضروری است و باید تحقیقات بیشتری در زمینه‌ی ارتباط میان این فناوری و اختلالات شنوایی مانند APD انجام شود.

در زومیت بخوانید: یک مطالعه: هندزفری‌های مجهزبه نویز کنسلینگ، سلامتی گوش را به خطر می‌اندازند

👨‍💻 @TheZoomit


ایتالیا روی جایگزینی برای اینترنت ماهواره‌ای استارلینک کار می‌کند

🔴 وزیر صنعت ایتالیا روز چهارشنبه گفت، ایتالیا قصد دارد ماهواره‌های مدار پایین خود را برای ارتباطات دولتی توسعه دهد و آن را به عنوان جایگزینی برای سیستم‌های ارائه شده توسط ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی، معرفی کرد.

🔴 دولت جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا، پیش‌تر گفته بود، درحال بررسی استفاده از ماهواره‌های استارلینک برای ارائه‌ی ارتباطات رمزگذاری‌شده بین مقامات در مناطق خاص و پرخطر است. پیشنهاد استفاده از ماهواره‌های استارلینک به‌شدت مورد انتقاد سیاستمداران اپوزیسیون ایتالیا قرار گرفت؛ مقامات ایتالیا درباره‌ی سپردن قرارداد امنیت ملی، به کارآفرین خارجی که همچنین بخشی از دولت ایالات متحده تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ است، تردید داشتند.

🔴 آدولفو اورسو، وزیر صنعت ایتالیا، در مجلس نمایندگان گفت: «ما درواقع درحال کار روی ایجاد سیستم ماهواره‌ای ملی مدار پایین هستیم که به‌طور مستقل و با مشارکت بازیگران اصلی ملی توسعه یافته است.» اورسو، یکی از اعضای حزب راستگرای برادران ایتالیا به رهبری ملونی، اضافه‌کرد، سیستم جایگزین، به‌عنوان رقیبی برای زیرساخت‌های ارائه‌شده‌ی سایر اپراتورهای جهانی، از جمله استارلینک، شناخته خواهد شد.

🔴 اورسو زمان دقیقی برای توسعه‌ی پروژه‌ی سیستم ماهواره‌ای ملی ایتالیا ارائه نکرد و مشخص نکرد که دولت از کدام شرکت‌ها دعوت کرده است، اما گفت که آژانس فضایی ملی مطالعه‌ی امکان‌سنجی را انجام خواهد داد. ماسک رابطه‌ی خوبی با ملونی دارد و ماه گذشته گفت که آماده‌ی ارائه‌ی خدمات خود به ایتالیا است. بااین‌حال، گیدو کروزتو، وزیر دفاع ایتالیا، هرگونه توافق را تکذیب کرد.

🔴 استارلینک، بخشی از تجارت هوافضای اسپیس‌ایکس ماسک، ۶۷۰۰ ماهواره‌ی فعال در مدار پایین زمین دارد. براساس منابع رویترز، ایتالیا، قراردادی پنج ساله به ارزش ۱٫۵۷ میلیارد دلار با استارلینک را در دست بررسی دارد.

در زومیت بخوانید: ایتالیا روی جایگزینی برای اینترنت ماهواره‌ای استارلینک کار می‌کند

👨‍💻 @TheZoomit


رویداد «هم‌نشین» برگزار شد؛ پایان یک فصل، آغاز همکاری تپسل و کافه‌بازار

🔴 دورهمی رسانه‌ای هم‌نشین با حضور اصحاب رسانه و مدیرعامل تپسل و مدیرعامل کافه بازار، با محوریت خریداری شدن بازار توسط تپسل برگزار شد.

🔴 در این نشست اعلام شد این همکاری می‌تواند تغییرات بزرگی را در اکوسیستم استارتاپی به‌وجود بیاورد و منجر به فعالیت‌های برون‌مرزی و استفاده از ترندهای روز دنیا مانند هوش مصنوعی در کشور شود.

🔴 فروغی مدیرعامل تپسل در این نشست گفت:

تولد دوباره کافه‌بازار در دوران هوش مصنوعی رخ خواهد داد و این تحول بر زندگی ۴۵ میلیون کاربر ایرانی تأثیر خواهد گذاشت. کافه‌بازار قصد دارد در این زمینه کارهای بزرگی انجام دهد و از فناوری‌های هوش مصنوعی برای بهبود تجربه کاربری و ارائه خدمات نوآورانه استفاده کند.

ما قبلاً در مورد ورود به بازار خاص استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان تردید داشتیم و با وجود انجام کارهای مقدماتی، آن را نهایی نکردیم. اما اکنون تصمیم داریم حتماً وارد بورس شویم.


🔴 شهاب خدابخشی مدیرعامل کافه‌بازار هم گفت:

ما امسال موفق به دریافت گواهی پذیرش در فرابورس شدیم، اما به دلیل تغییر سهامدار، فرایند ورود به بورس کمی به تأخیر افتاده است. در حال حاضر، برخی نامه‌نگاری‌ها و کارهای اداری باقی مانده است که امیدواریم به‌زودی به نتیجه برسد.

مدیران این دو پلتفرم باور دارند خریداری‌شدن کافه‌بازار توسط تپسل، نه تنها یک معامله بزرگ مالی است، بلکه نشان‌دهنده تحولی مهم در اکوسیستم استارتاپی ایران است. این معامله می‌تواند به ایجاد هم‌افزایی بین دو شرکت منجر شود و راه را برای نوآوری‌های بیشتر در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی، فین‌تک و تبلیغات دیجیتال هموار کند. با این حال، موفقیت این همکاری به مدیریت چالش‌های پیش‌رو و استفاده بهینه از فرصت‌ها بستگی دارد.


در زومیت بخوانید: رویداد «هم‌نشین» برگزار شد؛ پایان یک فصل، آغاز همکاری تپسل و کافه‌بازار

👨‍💻 @TheZoomit


زنجیره تعطیلی استارتاپ‌های کشور ادامه دارد؛ فروشگاه اینترنتی شاواز تعطیل شد

🔴 این خبر توسط چند تن از مدیران شاواز در شبکه اجتماعی لینکدین منتشر شده و هیچ یک از این افراد به دلایل این تعطیلی اشاره نکرده‌اند اما از پایان کار شاواز با حسرت و ناراحتی یاد کرده‌اند.

🔴 به‌گزارش زومیت شاواز از سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را آغاز کرد و یک سال پس از آن بیلبوردهای تبلیغاتی خود را در پایتخت کشور به نمایش درآورد. شاواز در سال ۱۴۰۱ تیم خود را گسترش داد و به بیش از ۵۰ کارمند رساند و در نهایت کمپین‌های تبلیغاتی مختلفی را اجرا کرد. اسفند سال گذشته بود که شاواز از سایت جدید خود رونمایی کرد و همین چند ماه پیش بود که به عضویت انجمن تجارت الکترونیکی تهران درآمد.

🔴 محمدرضا جلالی مدیرعامل شاواز در آن زمان اعلام کرده بود که این پلتفرم توانسته بیش از ۱۰۰ شغل ایجاد کند و حال می‌توان گفت با تعطیلی شاواز بیش از ۱۰۰ شغل در کشور نابود شده است. به نظر می‌رسد مشکلات اقتصادی، کاهش قدرت خرید مردم، نوسانات ارزی، و محدودیت‌های اینترنتی از جمله دلایلی باشند که باعث پایان کار این فروشگاه آنلاین شده است.

🔴 مشاهدات زومیت نشان می‌دهد روند تعطیلی شاواز از یکی دو ماه پیش آغاز شده و تجربیات کارمندان این پلتفرم در شبکه‌های اجتماعی حکایت از این موضوع دارد. در حال حاضر با مراجعه به این فروشگاه اینترنتی نیز تمامی کالاها ناموجود شده و امکان خرید هیچ یک از کالاها وجود ندارد.

در زومیت بخوانید: زنجیره تعطیلی استارتاپ‌های کشور ادامه دارد؛ فروشگاه اینترنتی شاواز تعطیل شد

👨‍💻 @TheZoomit


🔴 هوش مصنوعی Grok 3 به صورت رایگان در دسترس کاربران ایکس قرار گرفت.

👨‍💻 @TheZoomit


اپل ۱۳۵ هزار برنامه آیفون را در کشورهای اتحادیه اروپا از دسترس خارج کرد


🔴 بر اساس اطلاعات رسمی، طی دو روز گذشته، بیش‌از ۱۳۵ هزار اپلیکیشن که توسعه‌دهندگان آن‌ها اطلاعات مربوط‌به وضعیت تجاری خود را ارائه نکرده‌اند، از اپ استور کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا حذف شده‌اند. این اقدام، بزرگ‌ترین حذف دسته‌جمعی اپلیکیشن‌ها از زمان راه‌اندازی اپ استور محسوب می‌شود.

🔴 اپل برای رعایت دستورالعمل جدید، از توسعه‌دهندگان خواسته بود تا حداکثر تا روز دوشنبه، ۱۷ فوریه‌ی ۲۰۲۵ (۲۹ بهمن) وضعیت حقوقی خود را اعلام کنند. در غیر این صورت، اپلیکیشن‌های آن‌ها از اپ استور حذف خواهند شد.

🔴 قانون خدمات دیجیتال اتحادیه‌ی اروپا (DSA) در سال ۲۰۲۳ به‌صورت موقت اجرایی شد و مجموعه‌ای از مقررات را برای پلتفرم‌های آنلاین با هدف حفاظت از مصرف‌کنندگان تعیین کرد.

🔴 از تاریخ ۱۷ فوریه‌ی ۲۰۲۴، قانون DSA برای تمامی پلتفرم‌های آنلاین لازم‌الاجرا شد. بر اساس این قانون، توسعه‌دهندگان اپلیکیشن موظف‌اند هنگام انتشار اپلیکیشن‌های جدید یا به‌روزرسانی آن‌ها در محدوده‌ی اتحادیه‌ی اروپا، وضعیت حقوقی خود را اعلام کنند.

🔴 هر اپلیکیشنی که از طریق دانلود، پرداخت‌های درون‌برنامه‌ای یا تبلیغات در اپ استور درآمدزایی می‌کند، مشمول قانون DSA می‌شود.

🔴 سازمان‌ها باید شماره‌‌تلفن، ایمیل و آدرس مرتبط با شماره‌ی DUNS خود (شناسه‌ی منحصربه‌فرد برای کسب‌وکارها) را ارائه دهند. توسعه‌دهندگان فردی ملزم به ارائه‌ی آدرس، تلفن و ایمیل هستند. اپلیکیشن‌های حذف‌شده تا زمانی که توسعه‌دهندگان وضعیت تجاری خود را از طریق پلتفرم App Store Connect به‌روزرسانی نکنند، همچنان پنهان باقی خواهند ماند.

در زومیت بخوانید: اپل ۱۳۵ هزار برنامه آیفون را در کشورهای اتحادیه اروپا از دسترس خارج کرد

👨‍💻 @TheZoomit


🔴 دستمال ۲۰ دلاری اپل، با iPhone 16e هم سازگاره 🚶

👨‍💻 @TheZoomit


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
دستاورد عظیم مایکروسافت در رایانش کوانتومی؛ تراشه Majorana 1 معرفی شد

🔴 مایکروسافت پس از ۱۷ سال تحقیق‌وتوسعه، تراشه کوانتومی جدید خود به نام Majorana 1 را رونمایی کرد. تیم تحقیقاتی مایکروسافت به‌مدت ۱۷ سال به‌دنبال ابداع ماده و معماری نوینی برای محاسبات کوانتومی بوده است و اکنون نتیجه این تلاش طولانی در قالب اولین پردازنده کوانتومی مبتنی‌بر معماری جدید، Majorana 1، به بار نشسته است.

🔴 قلب تپنده هر رایانش کوانتومی کیوبیت‌ها هستند. کیوبیت‌ها واحدهای اطلاعاتی در محاسبات کوانتومی‌ محسوب می‌شود؛ درست مانند بیت‌ها که واحدهای اطلاعاتی در کامپیوترهای کلاسیک امروزی به‌ شمار می‌روند. شرکت‌هایی نظیر IBM و گوگل و مایکروسافت سال‌هاست تلاش می‌کنند تا کیوبیت‌ها را به‌اندازه بیت‌ها مطمئن سازند؛ چراکه کیوبیت‌ها بسیار ظریف‌تر و در برابر نویزهای محیطی حساس‌تر هستند. این حساسیت می‌تواند به ایجاد خطا و ازدست‌رفتن داده‌ها منجر شود.

🔴 تراشه Majorana 1 این توانایی بالقوه را دارد که تا یک‌میلیون کیوبیت را روی یک تراشه جای دهد؛ تراشه‌ای که اندازه آن تفاوت چندانی با پردازنده‌های مرکزی (CPU) به‌کاررفته در کامپیوترهای شخصی و سرورها ندارد. در این تراشه جدید، مایکروسافت به‌جای استفاده از الکترون‌ها برای محاسبات از ذرات Majorana بهره می‌برد.

🔴 جزئیات پژوهش مایکروسافت در مقاله‌ منتشرشده در نشریه معتبر نیچر (Nature) چاپ شده است. این مقاله نحوه خلق کیوبیت توپولوژیکی به‌واسطه محققان مایکروسافت را شرح می‌دهد. مایکروسافت ماده جدیدی از جنس آرسنید ایندیوم و آلومینیوم ساخته و هشت کیوبیت توپولوژیکی را روی یک تراشه جای‌ داده است. هدف نهایی مایکروسافت مقیاس‌دهی این فناوری به یک‌میلیون کیوبیت خواهد بود.

🔴 به گفته مایکروسافت، یک تراشه با یک‌میلیون کیوبیت می‌تواند شبیه‌سازی‌هایی را انجام دهد که بسیار دقیق‌ هستند و به بهبود درک ما از جهان طبیعی و کشف دستاوردهای جدید در پزشکی و علم مواد کمک کنند. این وعده‌ی محاسبات کوانتومی سال‌ها مدنظر بسیاری از شرکت‌ها و محققان بوده و مایکروسافت معتقد است که ابررسانای توپولوژیکی آن، گام بزرگ بعدی در این مسیر خواهد بود.

🔴 آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی ایالات متحده (DARPA) نیز مایکروسافت را به‌عنوان یکی از دو شرکتی انتخاب کرده است که به مرحله نهایی برنامه «سیستم‌های کاوش نشده برای محاسبات کوانتومی در مقیاس کاربردی» (US2QC) راه یافته‌اند. مایکروسافت اکنون موظف خواهد بود تا نمونه اولیه رایانه کوانتومی خطاپذیر مبتنی‌بر کیوبیت‌های توپولوژیکی را در کمتر از ۱۰ سال بسازد.

در زومیت بخوانید: دستاورد عظیم مایکروسافت در رایانش کوانتومی؛ تراشه Majorana 1 معرفی شد

👨‍💻 @TheZoomit


🔴 گوگل به صورت رسمی افزونه uBlock Origin را از Chrome Web Store حذف کرد.

👨‍💻 @TheZoomit


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴🔥 بزرگ‌ترین حراج سال 🔥🔴

📅 فقط 1 و 2 اسفند ماه
🛒 207 تخفیف اساسی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش

هم خرید کن، هم تخفیف بگیر، هم 207 ببر 🚗🎉

⏳ فرصت محدوده، از دستش نده 🏃‍♂️💨

برای کسب اطلاعات بیشتر کانال افق کوروش و دنبال کن
@okclub




اپل رسماً تولید آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس را متوقف کرد

🔴 به‌گزارش مک‌رومرز، اپل رسماً تولید آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس را متوقف و آن‌ها را از فهرست محصولات خود حذف کرده است. این تصمیم پس‌از معرفی آیفون 16e گرفته شد.

🔴 آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس در سال ۲۰۲۲ به‌عنوان مدل‌های استاندارد سری آیفون معرفی شدند و در جایگاهی پایین‌تر از مدل‌های پرو قرار گرفتند. در زمان توقف تولید، قیمت آیفون ۱۴ به ۵۹۹ دلار و قیمت آیفون ۱۴ پلاس به ۶۹۹ دلار کاهش یافته بود؛ در‌حالی‌که قیمت اولیه‌ی آن‌ها در زمان عرضه به‌ترتیب ۷۹۹ و ۸۹۹ دلار بود.

🔴 آیفون ۱۴ از نمایشگر ۶٫۱ اینچی Super Retina XDR بهره می‌برد؛ در‌حالی‌که آیفون ۱۴ پلاس نمایشگر ۶٫۷ اینچی داشت. برخلاف سال‌های گذشته، اپل نسخه‌ی مینی آیفون ۱۴ را عرضه نکرد.

🔴 هر دو دستگاه به تراشه‌ی A15 Bionic مجهز بودند که پیش‌تر در آیفون ۱۳ معرفی شده بود و پردازنده‌ی گرافیکی پنج هسته‌ای برای بهبود عملکرد گرافیکی داشت.

🔴 مدل‌های عادی و پلاس آیفون ۱۴ قابلیت تشخیص تصادف را ارائه کردند که با استفاده از حسگرهای داخلی، تصادفات شدید خودرو را شناسایی و درصورت پاسخ‌ندادن کاربر، به‌طور خودکار با خدمات اضطراری تماس می‌گرفت. قابلیت ارتباط اضطراری ازطریق ماهواره امکان ارسال پیام به مراکز امداد را در مناطق فاقد آنتن‌دهی موبایل یا وای‌فای فراهم می‌کرد.

در زومیت بخوانید: اپل رسماً تولید آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس را متوقف کرد

👨‍💻 @TheZoomit


اولین مودم اختصاصی اپل با نام C1 معرفی شد

🔴 اپل امروز اولین مودم اختصاصی خود با نام C1 را رونمایی کرد که برای اولین بار در آیفون 16e جدید به کار گرفته شده است.

🔴 اپل می‌گوید که مودم جدید به بهبود بهره‌وری انرژی در آیفون 16e کمک می‌کند و آن را به دستگاهی با بیشترین شارژدهی در میان آیفون‌های ۶٫۱ اینچی، مانند آیفون ۱۵ و آیفون ۱۶، تبدیل کرده است.

🔴 به‌ ادعای اپل، C1 اولین مودمی است که این شرکت طراحی کرده و کارآمدترین مودم ازنظر مصرف انرژی در میان آیفون‌ها محسوب می‌شود و اتصال 5G سریع و پایدار را فراهم می‌کند. ترکیب سیلیکون اپل، ازجمله مودم C1 و طراحی داخلی جدید و سیستم مدیریت پیشرفته‌ی انرژی در iOS 18، همگی در بهبود شارژدهی ایفای نقش می‌کنند.

🔴 هیچ‌یک از دیگر دستگاه‌های اپل به مودم C1 مجهز نیستند. تمامی مدل‌های دیگر آیفون همچنان از مودم‌های ساخت کوالکام استفاده می‌کنند. مشابه مهاجرت اپل از پردازنده‌های اینتل به تراشه‌ی اختصاصی خود، توسعه‌ی مودم 5G اختصاصی نیز به این شرکت امکان می‌دهد تا وابستگی خود به کوالکام را کاهش دهد.

در زومیت بخوانید: اولین مودم اختصاصی اپل با نام C1 معرفی شد

👨‍💻 @TheZoomit

20 last posts shown.