تاریخ ما


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


تاریخ را باید جدی گرفت. درک وقایع تاریخی رهگشای آینده است. تاریخ به ما می آموزد که چرا اینجاییم.
kamranmazhari@yahoo.com

Related channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: سهام نیوز
✅منابع ملی نباید خرج مذهب شود

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان،‌ گفت که «منابع ملی نباید خرج مذهب شود. ما در ۴۵ سال گذشته هیچ کمکی از دولت برای اقدامات مذهبی نگرفتیم و با پول مردم مسجد می‌سازیم و مدارس دینی را اداره می‌کنیم.»

او افزود همه منابع ملی باید خرج همه مردم شود.
@Sahamnewsorg


این کتاب روایت های علی امینی، محمد مهدی سمیعی، علینقی عالیخانی، عبدالمجید مجیدی، غلامرضا مقدم، ابوالحسن ابتهاج و بهمن آبادیان را از عوامل فروپاشی نظام سلطنتی را مورد بازبینی قرار می دهد.


Forward from: رسول جعفریان


Forward from: رسول جعفریان
شیخ بهایی و چله نشینی در بقعه پیربکران
سید محمدعلی مبارکه ای (م 1325ش) یادداشتی در یکی از آثارش در باره بقعه پیربکران نوشته است. در داخل بقعه، یادداشت های روی دیوارها دیده و چند مورد را نقل کرده است:
عبارت او این است:

نویسنده چند خطی بر داخل ایوانچه فوقانی در آنجا دیده که هر یک از آن ها دارای لطفی است. یکی خط مرحوم شیخ بهایی است که به این عبارت مرقوم بود:
تشرفت لزیارة هذا المرقد الشریف، و وفّقت ببرکة مجاورته الاتیان بالاربعین، و کان الفراغ عنها یوم العاشر من ذی الحجة سنة خمس و عشرین بعد الالف، و انا الفقیر الی الله الغنی محمد بن الحسین العاملی المشتهر ببهاء الدین عفی الله عنهما.

و دیگر عبارتی بود که شخصی در زمان شاه طهماسب اول صفوی نوشته بود بدین عبارت که: الحال که این خط را به یادگار می نویسم یقین دارم که روز آخر عمر من است، و رمقی در من نیست، چه آن که کار نان و قحطی او به جایی رسید که مردها زنهای خود طلاق گفتند و هر خانواده پراکنده کوه و دشت و صحرا گردید، و چه نونهالان که به آرزوی نان جان دادند و چه عروسانی که از گرسنگی عروس حجله گور شدند، و الحال قیمت نان هرگاه یافت شود هر یک چهارده غاز است (چهارده غاز آن روز سه شاهی و نصف امروز است). و این گرانی و قطحی به طوری است که سلطنت سلطان جهانمطاع شاه طهماسب را متزلزل ساخته فی تاریخ 20 شهر صفر 976.
و دیگری به زیر این خط نوشته بود: الحال که این خط می نویسم در نهایت خرّمی و خوشی و سلامتی بدن و یک زن داشته یک زن دیگر هم می خواهم بگیرم.
و در صورتی گرانی به این میزان است که نان هر یک من هشت تومان است 11 رجب 1335

تصویر این دستنوشته را پایین ملاحظه فرمایید


Video is unavailable for watching
Show in Telegram


Forward from: ریشه ها
قاضی ناپو لیتانو در مصاحبه اش با آلیستر کروک تحلیل گر امور نظامی-سیاسی و دیپلمات سابق انگلیسی در برنامه ای با عنوان "ترجیحات اسرائیل در خود-ویرانگری " از وی می پرسد آیا این ادعای اسرائیل درست است که در حمله هوائی اخیرش علیه ایران، خسارت مهمی به چیزی و یا کسی وارد ساخته است؟ کروک می گوید خیر ولی در آن شب حمله اتفاق مهمی افتاد. اسرائیل قرار بود در سه فاز که با سرکوب دفاع هوائی (SAED) (کور کردن رادارهای ایران) شروع می شد به تخریب های گسترده بعدی بپردازد که با شکست در این مرحله به ناگهان فازهای 2 و 3 را لغو و پایان حمله را اعلام نمود. بر اساس خبری که از منابع اسرائیلی درز کرده است در مرحله اول اتفاقی افتاد که سبب لغو عملیات شد و آن، این بود که هواپیماهای اسرائیلی از فاصله 70 کیلومتری مرز متوجه شدند که با یک سیستم ناشناخته دفاع ضدهوائی بر روی تهران روبرو شده اند که ممکن است بواسطه سیستم جمینگ روس ها (اختلال در جی پی اس ...) بوده باشد و یا سامانه موشک های روسی که قادر به تشخیص جنگنده های رادار گریز جنگده های F35 و شلیک به آنها می باشد. در این جا بود که بدلیل ناشناخته بودن فضا از ورود به ایران خودداری و وفاز های 2 و 3 عملیات را لغو کردند. و اینکه گفته می شود خسارات جدی به پایگاههای نظامی وارد ساخته اند مطلقا درست نمی باشد. در اینجا آلیستر کروک نتیجه می گیرد: ایران از یک سیستم دفاع هوائی مؤثر برخوردار است که اسرائیل فاقد آن می باشد . در بخش بعدی از آلیستر کروک در مورد وضعیت اسرائیل در لبنان سئوال می شود که در پاسخ می گوید اسرائیل در مواجهه با حزب الله متحمل خسارت های مرگباری شده است... ودر بخش دیگر از وی در خصوص وضعیت اسرائیل در غزه پرسیده می شود که می گوید اسرائیل در این جا با دشمن ناشناخته ای بنام حماس می جنگند که عاقبتی برایش (اسرائیل) متصور نیست

Alastair Crooke : Israel’s Preference For Self-Destruction.
https://youtube.com/live/txkNk76E3SI?si=Qj6SbL6kwhP_sLdd


Forward from: چشم‌انداز ایران
🔸ما در این نسل‌کشی با اسرائیل همدست هستیم
🔺مصاحبه کریس هجز با جان میرشایمر
✍برگردان: شبنم کاظمی

✅ موضوع این است که لابی اسرائیل اصرار دارد که ایالات‌متحده باید بی‌قیدوشرط از اسرائیل حمایت کند. وقتی درباره فلسطینی‌ها حرف می‌زنیم این موضوع اهمیت زیادی پیدا می‌کند. به این معنا که اسرائیلی‌ها آزادند هر کاری که بخواهند انجام دهند، از جمله نسل‌کشی در غزه و ما هم در هر حال از آن‌ها حمایت خواهیم کرد. این چیزی است که امروز مشاهده می‌شود؛ بنابراین وقتی مردم از جنگ‌های اسرائیل در خاورمیانه حرف می‌زنند -منظورم جنگ در غزه علیه فلسطینی‌ها، جنگ در لبنان علیه حزب‌الله و جنگ بین اسرائیل و ایران است- منظورشان جنگی است که ایالات‌متحده و اسرائیل با هم و مشترکاً درگیر آن هستند. امریکا به‌طور جدی در این درگیری‌ها دخیل است. خوشبختانه ما سرباز پیاده‌نظام نداریم که کشته شوند؛ البته پیاده‌نظام در اسرائیل داریم، اما نه زیاد، اما واقعیت این است که به اسرائیلی‌ها انواع تسلیحات و حمایت‌های دیپلماتیک می‌دهیم و اجازه می‌دهیم هر کاری که می‌خواهند انجام دهند. این کار پیامدهای زیادی برای منطقه دارد. همین‌طور برای خود ایالات‌متحده. 

 واضح است که اسرائیل علیه حزب‌الله می‌جنگد، چون حزب‌الله با پرتاب موشک و راکت به سمت شمال اسرائیل از حماس حمایت می‌کند. نتیجه نهایی این شد که بین ۶۰ تا ۷۰ هزار اسرائیلی مجبور شدند شمال اسرائیل را ترک کنند و موقتاً به مرکز منتقل شوند؛ سپس دولت نتانیاهو عمیقاً متعهد می‌شود که آن‌ها را به خانه‌هایشان در شمال بازگرداند؛ بنابراین آن‌ها می‌خواهند پرتاب موشک توسط حزب‌الله به سمت شمال اسرائیل را متوقف کنند. حزب‌الله می‌گوید فقط به شرطی پرتاب موشک را متوقف خواهد کرد که جنگ یا نسل‌کشی در غزه متوقف شود و البته اسرائیلی‌ها از انجام این کار امتناع می‌کنند، چون مصمم هستند غزه را پاک‌سازی قومی کنند؛ بنابراین نتیجه نهایی این است که اسرائیلی‌ها باید راه دیگری برای مقابله با حزب‌الله پیدا کنند؛ اولین استراتژی که به کار گرفتند حذف رهبران و سران بود. آن‌ها حسن نصرالله و تعدادی دیگر از مقامات ارشد حزب‌الله را کشتند، اما این هم تأثیر چندانی نداشت. بعد تصمیم گرفتند شهرها و روستاهای جنوب لبنان و بیروت را بمباران کنند و افراد زیادی را بکشند. امیدوار بودند با این کارزار تنبیهی حزب‌الله را مجبور کنند دست‌هایش را بالا بیاورد و تسلیم شود، اما این هم کارساز نبود؛ بنابراین استراتژی سومی را دنبال کردند که شامل حمله زمینی به جنوب لبنان بود؛ کاری که طی چند هفته گذشته انجام داده‌اند، اما این راه هم جواب نمی‌دهد. 

✅اگر روزنامه‌های اسرائیلی را بخوانید، می‌بینید که حزب‌الله روزانه به پرتاب ۱۳۰، ۱۴۰ و ۱۵۰ موشک به سمت اسرائیل ادامه می‌دهد؛ بنابراین اسرائیل با این کار مشکلش در لبنان را حل نمی‌کند. باید اضافه کنم در غزه هم مشکل به این شکل حل نمی‌شود. با استفاده از نیروی نظامی هم مشکلش با ایران حل نخواهد شد؛ بنابراین همه این‌ها به این معناست که اسرائیلی‌ها در دردسر بزرگی گرفتار شده‌اند و چون امریکا به‌شدت با اسرائیلی‌ها پیوند دارد ما هم در دردسر بزرگی هستیم.

✅ اسرائیل همیشه تأکید کرده است آخرین چیزی که می‌خواهد یک جنگ طولانی و فرسایشی است. به جای آن جنگ‌های سریع می‌خواهد. جنگ‌هایی که شش روز طول بکشند، مانند جنگ شش‌روزه معروف در سال ۱۹۶۷. علاوه بر این، اسرائیلی‌ها مدت‌هاست تأکید می‌کنند که می‌خواهند بتوانند این جنگ‌ها را به‌ تنهایی انجام دهند. نمی‌خواهند به کشور دیگری وابسته باشند. خوب، اگر به آنچه امروز در حال وقوع است نگاه کنید می‌بینید که آن‌ها در سه جنگ جداگانه درگیر هستند که هیچ نشانه‌ای از پایان آن‌ها وجود ندارد. حداقل یک سال است که این جنگ‌ها ادامه دارند و این بدان معناست که اسرائیلی‌ها واقعاً به مشکل خورده‌اند، چون نمی‌توانند به‌سرعت و به‌طور قاطع در این جنگ‌ها پیروز شوند.

✅باید به یاد داشته باشید در تاریخ ۱۴ آوریل که ایران به اسرائیل حمله کرد ایالات‌متحده نقش کلیدی در کمک به اسرائیل برای دفاع از خود در برابر موشک‌ها و پهپادهای ایران داشت. ما هر روز منتظر حمله دیگری از سوی اسرائیل علیه ایران هستیم و انتظار داریم بعد از آن ایران تلافی کند. خوب، اگر ایران تلافی کند، امریکا بیش از هر زمان دیگری نیرو در اسرائیل دارد تا به اسرائیل برای دفاع از خود کمک کند. چرا؟ چون خود اسرائیل نمی‌تواند حمله موشکی ایران را دفع کند؛ بنابراین با وضعیت بسیار جالبی مواجه هستیم که نه‌تنها اسرائیل نمی‌تواند در جنگ‌های پیشِ روی خود پیروز شود، بلکه این جنگ‌ها به جنگ‌های طولانی تبدیل شده‌اند و این جنگ‌های طولانی شامل وابستگی شدید اسرائیل به ایالات‌متحده است.

تاریخ انتشار: ۲۶ اکتبر ۲۰۲۴- ۵ آبان ۱۴۰۳

برای مطالعه متن کامل مقاله به آدرس https://b2n.ir/z55130 مراجعه کنید.

@cheshmandaz_iran




Video is unavailable for watching
Show in Telegram




Video is unavailable for watching
Show in Telegram


Video is unavailable for watching
Show in Telegram


روزنامه اطلاعات ۸ آبان


روزنامه اطلاعات ۸ آبان


روزنامه شرق


معرفی نشریات جدید


معرفی نشریات جدید


روزنامه هم میهن


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
سوال خبرنگار از سخنگوی وزارت خارجه


روزنامه هم میهن

20 last posts shown.