💢
چرا دولت «زیاده خواهی» پزشکان را القا می کند؟
✍
دکتر محمد ( شهریار ) شفایی 📍چند سالی هست که درست در زمان تعیین تعرفه های خدمات پزشکی ،
دولت با ایجاد هجمه رسانه ای هماهنگ ، با هدف رو در رو قرار دادن مردم و جامعه پزشکی ، بهطور غیر اخلاقی ، جامعه پزشکی را زیر رگبار تبلیغاتی قرار داده و با انواع تهمت ها و انتسابات غیر واقع ، سعی در سرکوب خواستههای به حق آنان دارد.
📍
علت این موضوع ، فقط به فقط به «پول» باز می گردد. 📍در واقع از آنجا که «سلامت» بزرگترین موهبت نوع بشر و نیز
الویت اول اغلب کشورها در بودجه بندی سالانه است و در مملکت ما این مسئله همیشه رتبه بسیار پایینی داشته و لذا بودجه بندی سلامت کشور هرگز هم پای تورم واقعی نیست ، دولت بهجای ارتقای الویت سلامت و تقویت مادی و نیز مدیریتی بیمه ها ،
دائم در حال فرافکنی مشکلات خود به جامعه پزشکی است که کمترین سهم مادی را از بودجه سلامت می برد.
اینگونه ، هم مقدار مختصری سیو مالی خواهد داشت ، هم در مورد مشکلات سلامت ، نگاه ها را به سمت پزشکان منحرف می نماید. 📍به موارد زیر دقت بفرمایید :
۱- «
حداکثر» ۲۰ تا ۲۵ درصد هزینه های درمان به «کادر» پزشکی اختصاص می یابد ، ولی غالب هجمه ها و نگرانی های دولت، «به ظاهر» همین بخش است!۲- با وجود صرف حداقل ۷۵ ٪ هزینه ها در بخش بستری ، دارو ، پاراکلینیک و... روز به روز هزینه های این بخش بدون «اعلام» و پروپاگاندای رسانه ای در حال افزایش، و
سهم بیمه ها در پرداخت آنها رو به کاهش و برعکس ، سهم مردم هر روز در حال افزایش است!۳-
تاکید و تبلیغ رسانه ای و دولتی برای جا انداختن طب سنتی و اسلامی و گیاهی و... بدون اینکه هزینه آنها توسط بیمه ها (دولت) پوشش داده و بر تعرفه های آنها نظارت شود.
۴- عدم حساسیت دولت و بیمه ها به بالاتر رفتن خدمات گران قیمت دندانپزشکی ، به دلیل اینکه هزینه این خدمات نه از صندوق بیمه ها ، که مستقیما از جیب بیمار پرداخت می گردد.
۵- فرار دولت از مناظره رسمی با نمایندگان جامعه پزشکی در رسانه ها ، برای گریز از شفاف شدن عدم صدق ادعاهای آنان مبنی بر فرار مالیاتی و زیاده خواهی و رفاه زدگی و... پزشکان.
۶- عدم پیگیری تخلفات درصد بسیار کمی از پزشکان و موسسات پزشکی ، بهدلیل اینکه اکثر آنها یا وابسته به قدرت هستند ، یا بدلیل «الیت» بودن و نیاز مبرم ، بیم مهاجرت و ترک کار آنها می رود.
و در عوض پرداختن اغراق آمیز به تعرفه های سرپایی که در مقابل افزایش سرسام آور سبد هزینه ای خانوارها «هیچ» نیست!۷- توضیح اینکه؛ هر ایرانی بطور متوسط ۴ بار در سال برای ویزیت سرپایی مراجعه می کند. بدین صورت، حتی اگر ویزیت پزشکان ۵۰ هزار تومان افزایش یابد، «سالی ۲۰۰ هزار تومان» به هزینه های سلامت شهروندان افزوده می شود که تازه طبق قانون، ۷۰٪ آن را هم باید بیمه ها پرداخت نمایند
یعنی اگر بیمه ها از زیر بار این «تعهد» شانه خالی نکنند، سهم بیمار از این افزایش باید تنها ۶۰ هزار تومان باشد!
این رقم در مقابل افزایش سرسام آور قیمت های دیگر اصلا قابل ذکر نیست. حتی شاید از قیمت داروهای یک بیمار در یک بار مراجعه هم کمتر باشد.
۸- آیا می دانید در دولت قبلی ، «
مجموع» افزایش تعرفه های پزشکی طی ۴ سال، کمتر از ۳۰٪ بود؟ لطفا به واژه ها دقت بفرمایید: برای یک دوره ۴ ساله...
۹- و در نهایت تأسف ؛ عدم اعتنای دولت و بیمه ها به افت ناگزیر «کیفیت» خدمات پزشکی.
ظاهرا دولت و بیمه ها ، آنچنان که باید و شاید نگران جان و سلامت مردم نیستند و لذا همانگونه که کیفیت نازل و قیمت غیر قابل قبول خودروهای داخلی برایش اهمیتی ندارد ، به این نمی اندیشد که به دلیل عدم تأمین هزینه های جاری و حفظ معیشت جامعه پزشکی ، کاهش کیفیت خدمات آنها ناگزیر خواهد بود.
البته در بحث خودروسازی، چون پولش به جیب پزشکان نمی رود و می شود یک خودروی بی کیفیت را به سه برابر قیمت جهانی به مردم فروخت و نگران جیب آنها هم نبود!
📍این نکته ها بهخوبی نشان می دهد که دولت بجای فکر اساسی و تمرکز بر جان و سلامت شهروندان و هزینه کردن از جیب خود و مدیریت درست حق بیمه های کلانی که دریافت می کند ، از سیاست قرار دادن «مردم در مقابل مردم» برای فرار از اعتراضات به حق شهروندان بهخوبی استفاده مینماید و متأسفانه مردم هم تحت بمباران رسانه ای ، بهراحتی به این مسیر غلط سوق داده می شوند و گاها در مقابل خادمانی از جنس خود قرار می گیرند!
📍وقت آن رسیده که مردم بین نزول روز به روز خدمات پزشکی به دلیل عدم پرداخت ارزش واقعی این خدمات و حفظ جایگاه سلامت کشورمان و اطمینان خاطر از تداوم ارائه خدمات باکیفیت ، یکی را انتخاب کنند
و بهجای همراهی با اهداف دولت در تقابل با جامعه پزشکی ، تمام پرسششان از دولت این باشد :#حق_بیمه_من_کو ؟
✅ کانال اطلاع رسانی تعرفه
@taarafepezeshki