سنی‌آنلاین


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


پایگاه رسمی اطلاع رسانی اهل سنت ایران - سنی آنلاین
www.sunnionline.us
سنی آنلاین در اینستاگرام :
https://instagram.com/sunnionline.us
تماس با ما:
@sunnionlineadmin

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔹سنت‌شکنی دولت چهاردهم؛ چهره اهل‌سنت تا مرز معاون اولی
در روزهای انتهایی هفته گذشته، مجلس با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده، نماینده مردم نقده و اشنویه موافقت کرد. با این تفاسیر حسین‌زاده، سومین اهل‌سنتی است که وارد دولت چهاردهم می‌شود. این درحالی‌ست که مجلس بار پیش با استعفای او مخالفت کرده بود؛ مخالفتی که به‌عنوان سنگ‌اندازی مجلس در مسیر وفاق ملی تعبیر شد. با این‌وجود از روزهای نخست بازگشت مسعود پزشکیان به ایران -چراکه در زمان بررسی استعفای حسین‌زاده در نوبت نخست او برای شرکت در اجلاس سازمان ملل خارج از کشور بود- دوباره پیگیری این موضوع در دستور کار قرار گرفت. در نهایت روز چهارشنبه مجلس دوازدهم برای دومین‌بار درخواست استعفای حسین‌زاده را بررسی و با آن موافقت کرد. انتصاب حسین‌زاده به‌عنوان یک چهره سُنی و کُرد در جایگاه معاون رییس‌جمهور یک گام بسیار مهم و سنت‌شکنی است که در دولت وفاق ملی محقق شد. او علاوه بر اینکه یک سنی است متولد دهه 50 نیز هست و موضوع جوانگرایی دولت را نیز رنگ و بوی تازه‌ای می‌دهد. حسین‌زاده متولد 1359 در شهر نقده و دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته شهرسازی از دانشگاه علم و صنعت تهران دارد. گفته می‌شود که حسین‌زاده از نزدیکان و اقوام جلال جلالی‌زاده، شناخته‌شده‌ترین سیاستمدار اهل‌سنت ایران، نماینده سابق سنندج در مجلس است. حسین‌زاده همچنین مشاور بنیاد مسکن استان کردستان نیز بوده است. با این وجود تنها دلیل موردتوجه قرارگرفتن عبدالکریم حسین‌زاده مساله سُنی بودن او نیست. مرور مواضع او در دوران نمایندگی مجلس نشان می‌دهد که حسین‌زاده از نظر گرایش‌های سیاسی نیز با وعده‌های مطرح‌شده از جانب مسعود پزشکیان برای تحقق مطالبات مردمی که به او رای دادند، همخوانی دارد. انتصاب حسین‌زاده شاید از جانب برخی چهره‌ها راضی‌کننده نباشد، چراکه تنها حضور یک اهل‌سنت در سطح وزیر را قابل قبول می‌دانند، اما بدون شک فتح بابی است که می‌تواند نوید رخدادهای تازه‌ای را در آینده بدهد؛ رخدادهایی که ریشه تاریخی آن به دولت چهاردهم خواهد رسید.

https://sunnionline.us/farsi/2024/11/30262

🍀🍀🍀🍀🍀
🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


اسکندر مومنی، وزیر کشور - یکم آبان - در مراسم معارفه محمدصادق معتمدیان، استاندار جدید تهران، درخصوص انتصاب‌های استانداران اهل‌سنت و عرب در دولت چهاردهم اظهار کرد: اولین استاندار اهل‌سنت در کردستان پس از پیروزی انقلاب اسلامی در این دولت انتخاب شد. اولین استاندار عرب در این دولت انتخاب شد. برای اولین‌بار یک خانم در کردستان فرماندار شد. وفاق ملی اعتقاد دولت چهاردهم است. ملاک ما شایستگی است نه وابستگی به موضوع خاصی. حضور اهل تسنن و قومیت‌‎ها اما در میان مدیران ارشد و میانی اجرایی کشور ازجمله مواردی است که طی دهه‎های اخیر ازجمله موضوع‌های مورد بحث در فضای سیاسی کشور بوده و همواره بر ضرورت حضور آنها تاکید می‌شود؛ این‌بار اما دولت چهاردهم از ابتدای روی‌کارآمدنش وعدۀ به‌کارگیری نخبگان اهل‌سنت و قومیت‌ها را داد. پزشکیان، پیش‌تر و در جریان رقابت‌های انتخاباتی تاکید کرده بود که باید یک استاندار اهل‌سنت برای استان‌های سنی‌نشین کشور انتخاب شود، تحقق این وعده را یکی از موفقیت‌های پزشکیان در عمل به شعارهای انتخاباتی‌اش می دانند. رییس‌جمهور نیز در واکنش به انتصاب این دو استاندار، روز گذشته گفت: «همزمانی انتخاب آقای زره‌تن به‌عنوان اولین استاندار اهل‌تسنن کشور با هفته وحدت، فرصت بسیار ارزشمندی برای تقویت وحدت، انسجام و وفاق در کشور است.» رییس‌جمهور همچنین با اشاره به ظرفیت‌های ناب منطقه اورامانات و نیز کهگیلویه‌وبویراحمد به‌خصوص در زمینه گردشگری، افزود: «ظرفیت‌های بعضا بکر و دست‌نخورده این بخش از کشور، به‌خصوص در استان کردستان که با اقلیم کردستان عراق نیز هم‌مرز است، باتوجه به اعلام آمادگی و اشتیاق آنها برای گسترش همکاری‌ها با ایران، فرصت بزرگ و بی‌نظیری را پیش روی این مناطق قرار داده تا بتوانیم ضمن تقویت وفاق و انسجام، با ایجاد رونق و اشتغال در این استان‌ها معضل بیکاری و کولبری را نیز رفع کنیم.» پزشکیان ادامه داد: «ما ادعا نمی‌کنیم که عملکرد ما بی‌عیب است، اما همه تلاش خود را برای عمل به شعارها و وعده‌ها به‌کار گرفته‌ایم و در این راستا انتخاب آقای زره‌تن، حضور زنان در مناصب مدیریتی و انتخاب مسوول اهل‌سنت برای معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست‌جمهوری، گواه صدق ادعای دولت برای به‌کارگرفتن توانمندترین افراد فارغ از وابستگی‌های جناحی و مذهب، جنسیت، قومیت و نژاد است.»
همزمان با مطرح‌شدن این انتصاب‌ها در هفته وحدت، ماموستا عبدالسلام کریمی، مشاور رییس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی نیز روز گذشته در مراسم گرامیداشت هفته وحدت اعلام کرد که با توجه به رویکرد دولت در وفاق و وحدت میان تمام ایرانیان به منظور افزایش وحدت چند طرح را در دستور پیگیری قرار دادند که یکی از آنها پیشنهاد تعطیلی 12 ربیع‌الاول، پیگیری تصویب بودجه برای علمای اهل‌سنت و دراختیار قراردادن برخی جایگاه‌ها و مسوولیت‌ها به نخبگان و شایستگان اهل‌سنت است.
علاوه بر این نهم آبان‌ماه نیز این خبر منتشر شد که طی حکمی از سوی شهرام دبیری، معاون پارلمانی رییس‌جمهور؛ «فاروق اعظمی» به سمت مشاور امور استان‌های معاون امور مجلس منصوب شدند. اعظمی، چهره اهل‌سنت از فرهنگیان شهرستان کنارک استان سیستان‌وبلوچستان و عضو شورای استان و عضو شورای عالی استان‌ها و همچنین وظیفه سخنگوی شورای عالی استان‌ها را برعهده دارد.

🔹بازتاب اقدامات دولت در بین اهل‌سنت
مولوی عبدالستار حسین‌زهی، امام‌جمعه [مسجد جامع حنفاء] اهل‌سنت خاش روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفته است که «در دولت چهاردهم به همه جناح‌ها، اقوام و مذاهب بها داده شده و در هیات دولت شاهد حضور همه طیف‌های جامعه بزرگ ایرانی هستیم، بنابراین انتخاب استاندار سیستان‌وبلوچستان از میان بومیان اهل‌سنت و بلوچ بعد از 46 سال از عمر انقلاب اسلامی ایران رضایت مردم این استان را به همراه خواهد داشت.» وی بیان کرد: «انتخاب استانداران اهل‌سنت در کردستان، سیستان‌وبلوچستان و معاونت مناطق محروم ریاست‌جمهوری در سطوح دیگر از دولت نشان‌دهنده اعتماد نظام و دولت به نخبگان اهل‌سنت است.» او همچنین تاکید کرده است که جامعه اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان از اعتماد دولت به نخبگان بلوچ قدردانی کرده و اینکه این قشر و توده از جامعه ایرانی به هموطنان خود می‌توانند خدمت کنند، جای خوشحالی دارد.👇🏽


🔹سابقه حضور اهل‌سنت در دولت‌های جمهوری اسلامی
در دولت‌های مختلف در طول عمر جمهوری اسلامی همواره یک پست دولتی به‌طور مشخص منحصر به اهل‌سنت بوده است؛ مشاور رییس‌جمهوری در امور اهل‌سنت. این سمت برای سال‌های طولانی در اختیار «محمد اسحاق مدنی» بود که از دولت «اکبر هاشمی رفسنجانی» عهده‌دار آن شد و تا دولت «حسن روحانی» این سمت را در اختیار داشت. در دولت روحانی اما این سمت از یک چهره اهل‌سنت به یک فرد شیعه واگذار شد؛ علی یونسی. علی‌رغم این موضوع اما دولت حسن روحانی فتح بابی درباره استفاده از اهل‌سنت بود. حسن روحانی اگرچه مشاور سنی برای رسیدگی به مسائل اقوام و اقلیت‌های مذهبی انتخاب نکرد و رسیدگی به این امور را به یک روحانی شیعه، یعنی علی یونسی، آن‌هم با عنوان دستیار ویژه سپرد، ولی برای اولین‌بار سکان سفارت ایران در برونئی را به یک زن سنی سپرد تا «حمیرا ریگی» به‌عنوان اولین زن سنی ایران راهی برونئی شود. حسن روحانی همچنین «صالح ادیبی» که او نیز سنی و ریاست بنیاد نخبگان استان کردستان را عهده‌دار بود، به‌عنوان سفیر راهی ویتنام و کامبوج کرد و «بیژن زنگنه»، وزیر نفت دولت روحانی، یک معاون سنی انتخاب کرد. او «عماد حسینی» را به‌عنوان معاونت امور مهندسی وزارت نفت برگزید. همچنین روزنامه ایران در اردیبهشت سال 1396 درباره دستاوردهای دولت تدبیر و امید در حوزه استفاده از اقوام و اقلیت‌ها نوشته است: «با تلاش و پیگیری‌های دستیاری ویژه، زمینه به‌کارگیری شایستگان اهل‌سنت در بخش‌های مختلف مدیریتی، مشورتی و کنسولی فراهم شده و برای اولین بار به‌طور رسمی توسط دکتر روحانی به همه اعضای دولت ابلاغ شده است تا در این زمینه از نیروهای توانمند اهل‌سنت در سطوح مختلف استفاده کنند. دولت این ظرفیت را دارد که صدها فرد شایسته، تحصیلکرده و متخصص اهل‌سنت را در سمت‌های ملی و محلی به‌کار گیرد. با دستور دولت یازدهم دیگر موانع و مزاحمت‌های احتمالی خارج از چارچوب‌های قانونی نمی‌توانند موجب محرومیت شایستگان سنی‌مذهب از دستیابی به مناصب دولتی باشد.»
در دولت سیزدهم اگرچه ماموستا عبدالسلام کریمی به عنوان مشاور رییس‌جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی منصوب شد، اما به نظر می‌رسد راه پیموده‌شده در دولت دوازدهم درباره حضور اهل‌سنت در سطوح مختلف بسته شد. با این‌وجود دولت سیزدهم مدعی بود که هزار و 700 مدیر سنی در دستگاه‌های اجرایی فعالیت دارند.

🔹باب استفاده از اهل‌سنت باز شد
فرآیند انتصاب استانداران در دولت چهاردهم درحالی با معرفی دو استاندار کردستان و کهگیلویه‌وبویراحمد کلید خورد که انتخاب یک اهل‌سنت برای سمت استانداری کردستان، آن‌هم برای نخستین‌بار پس از انقلاب اسلامی، بازتاب گسترده‌ای در محافل خبری داشت و تایید دیگری بر اولویت راهبرد «وحدت» در جمهوری اسلامی بود.
در هفته های اخیر «آرش زره لهونی» از جوانان اهل تسنن توسط هیات دولت به عنوان استاندار کردستان انتخاب شد. معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کردستان، نماینده مردم شهرستان‌های پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر در دوره یازدهم بهارستان، عضویت در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ازجمله سوابق استاندار جدید کردستان است. تا پیش از این در استانداری‌ها نیز، به غیر از دوران نخست‌وزیری مهدی بازرگان که استاندار کردستان از اهل‌سنت بود، هیچ استانداری از اهل‌سنت انتخاب نشده است.
علاوه بر این، «محمدرضا موالی‌زاده» که از قومیت عرب ایران به‌شمار می‌رود، به‌عنوان استاندار خوزستان منصوب شد. او که از فعالان ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان نیز بود، از نمایندگان ادوار مجلس است و سابقه معاونت وزارت رفاه، وزارت ارشاد، مدیرکل سیاسی وزارت کشور و سفیر ایران در الجزایر را در کارنامه دارد. معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری خوزستان، معاون مدیرکل امور اقتصادی استانداری، رییس گروه امور بازرگانی، صنایع و معادن، مدرس اقتصاد دانشگاه‌های اهواز، عضویت در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، عضویت در کارگروه تنظیم بازار از جمله سوابق اجرایی و مدیریتی سید احمد موالی‌زاده است.
همچنین انتصاب یک بلوچ اهل‌سنت در سمت معاونت وزیر نیز گشایش دیگری است که در دولت مسعود پزشکیان رخ داده است. 18 شهریورماه وزیر علوم با صدور حکمی، «محمدنبی شهیکی» را به‌عنوان «معاون فناوری و نوآوری» وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری منصوب کرد.
پس از محمدرضا موالی‌زاده، استاندار عرب خوزستان، و آرش زره‌تن لهونی، استاندار کُرد اهل‌سنت کردستان، روز چهارشنبه منصور بیجار، بلوچ اهل‌سنت، استاندار سیستان‌وبلوچستان شد.
انتخاب سه استاندار سیستان‌وبلوچستان، کردستان و خوزستان در دولت چهاردهم تاکنون مورد توجه قرار گرفته است.👇🏽


❇️ سنت‌شکنی دولت وفاق ملی؛ تثبیت اهل‌سنت در کابینه

سنی‌آنلاین| روزنامه «اعتماد» در شمارۀ روز شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳، در گزارشی مفصل با عنوان «سنت‌شکنی دولت وفاق ملی؛ تثبیت اهل‌سنت در کابینه» به بررسی میزان تحقق وعده‌های مسعود پزشکیان؛ رئیس دولت چهاردهم، مبنی بر استفاده از اهل‌سنت و اقوام مختلف در کابینه دولت پرداخته است.
در این گزارش آمده است:

وقتی مسعود پزشکیان در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم در بیانیه‌‎ای با عنوان «حقوق اقوام و اهل‌سنت» تاکید کرد که «از اینکه شخصیت‌های ترکمن، کرد، بلوچ و تالش به علت تمایز مذهبی از جایگاه مناسب و در شأن یک ایرانی محروم می‌شوند، سخت متاثر می‌شوم» و در یکی از نخستین میزگردهای صداوسیما بر سر مساله استفاده از اهل‌سنت در طول 4 دهه گذشته با مجری برنامه جدل کرد، مشخص بود که او تصمیم دارد تا درباره حضور اهل‌سنت در کابینه‌اش در صورت پیروزی، طرحی نو دراندازد. او در همین بیانیه بود که تاکید کرد: «بنده شایستگانی از اهل‌سنت می‌شناسم که علی‌رغم کاربلدی و شایستگی صرفا به واسطه ذهنیت بسته برخی از افراد و سیستم‌های معیوب از مناصب و جایگاه‌های مناسب برخوردار نیستند. آنان نمی‌دانند که ایران بدون فرهنگ و هویت کردی مهم‌ترین عنصر متشکله‌اش را از دست می‌دهد و به نقصانی جبران‌ناپذیر دچار می‌شود، چنان‌که آذری‌های غیور و آزادیخواه و احیاکننده مشروطیت و بلوچ و سیستانی‌های دلاور و شجاع و صمیمی و هموطنان مومن و سختکوش ارمنی و آشوری و زرتشتی‌های نیک‌پندار و درست‌کردار و مندایی‌های پاک‌نهاد و کلیمی‌های عزیز و عرب‌های رشید و غیور و بختیاری و لرهای دشمن‌ستیز و ترکمنان زیبااندیش و میهن‌دوست و پارسانان پاسبانان و وارثان اندیشه‌های کهن و قشقایی‌های ایران‌دوست و ده‌ها تیره ایرانی که اهتزاز پرچم ایران و انسجام ملی مرهون تلاش‌ها و رشادت‌های آنان است.»
پزشکیان همچنین در اولین مناظره انتخاباتی در دور دوم نیز به این موضوع به شکل مشخص اشاره کرد و گفت: «برخی جزو مذهب و قومیتی هستند که به آنها پستی ندادیم. پیش‌تر این را گفتم که چنین کاری کردیم و پستی ندادیم سه تا نام افراد کُرد آوردند که البته سُنی هم نبودند. اگر من سُنی باشم و در این مملکت توان علمی داشته باشم، حق دارم در این مملکت در جایگاه خودم قرار بگیرم یا نه؟ ما چنین نکردیم؛... حداقل در رده‌های بالا، شما از این تنوع جامعه ایران چیزی مشاهده نمی‎کنید.» در دوره تبلیغات انتخاباتی، مکرر نسبت به حضورنداشتن آنها در رده‌های بالای مدیریتی اعتراض کرده و گفته بود: «از سنی‌ها در رده بالای مدیریتی استفاده می‌کنم.»
او روز 24 خرداد در پاسخ به این پرسش که آیا در کابینه‌اش از اهل‌سنت حضور خواهند داشت، گفته بود: «باید از هرکسی که شایستگی دارد، استفاده کرد.» او سه روز بعد، یعنی در روز 27 خرداد علت نارضایتی سنی‌ها را تضییع حقوق آنها دانسته و گفته بود: «حق را باید به حق‌دار داد. تلاش می‌کنیم در شش ماه نخست، این استیفای حقوق براساس ارزیابی‌ها و شاخصه‌ها رخ بدهد.» و روز 31 خرداد نیز تصریح کرده بود: «نسبت به مناطق سنی‌نشین مسئولیت داریم. به آنها خدمت کافی نکرده‌ایم.» پزشکیان روز 11 تیر، یعنی در مرحله دوم انتخابات هم بر ضرورت استفاده از سنی‌ها در پست‌های کلان مدیریتی تاکید کرد و گفت: «یک بار گفتم ما در میان مسئولان رده‌بالا، فرد سنی نداریم. اسم سه نفر را آوردند اما کُرد بودند ولی سنی نبودند. اکثر قدرت دست یک جناح خاص است.»
این تنها مسعود پزشکیان نبود که در بیانیه و میزگردها و مناظرات انتخاباتی درباره استفاده از اهل‌سنت و اقوام مختلف در دولت تاکید داشت. محمدجواد ظریف نیز در قامت ریاست شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم درباره «تبعیض مثبت» برای اهل‌تسنن در رویکرد این شورا، انتظار حضور پررنگ‌تر از همیشه اهل‌سنت در این دولت را ایجاد کرد. در ابتدای معرفی کابینه به مجلس برخی از نبود وزیر سنی در دولت انتقاد کردند اما بعد از آن انتصاب چهره‌های اهل‌سنت و اقوام مختلف فضای دیگری را باز کرد.👇🏽


◽️علی ربیعی:
🔷انتصاب استاندار عرب، کُرد و بلوچ و معاون سیاسی اهل‌سنت «تابو و ناممکن» بود
🔷به زودی شاهد رفع فیلترینگ خواهیم بود


سنی‌آنلاین| علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس در یادداشتی با عنوان «تابوشکنی با وفاق»، نوشت:

«اخیرا شاهد، انتصاب سه استاندار ‎عرب، ‎کرد و ‎بلوچ در استان‌های خوزستان، کردستان و سیستان‌وبلوچستان بودیم. این امر، از آرزوهای دیرین ساکنان این مناطق بوده که همواره تاکنون به عنوان تابو محسوب می‌شده تا آنجا که حتی انتصاب معاون سیاسی استانداران اهل سنت نیز ناممکن تلقی می‌شد.

به رغم مقاومت‌های زیاد با توافق‌سازی، قدم‌های موثری نیز در رفع فیلترینگ برداشته شده است که به زودی شاهد آن خواهیم بود.

بازگشت اخراجی‌های اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها و سهولت فعالیت‌های اجتماعی که اتفاقی دور از دسترس و ناممکن به نظر می‌رسید، در نهایت اتفاق افتاد و همه این‌ها به رغم تمامی دشواری‌ها، نتیجه تفاهم و توافق‌سازی است.»/ ایلنا

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🌐 نامه مشترک 52 کشور به شورای امنیت برای توقف ارسال تسلیحات و مهمات به اسرائیل

سنی‌آنلاین| 52 کشور عضو سازمان ملل و 2 سازمان بین‌المللی و منطقه‌ای با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت، خواستار توقف ارسال مهمات و تسلیحات به اسرائیل شده و از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستند در این راستا تدابیری اتخاذ کند.

این نامه در یکم نوامبر به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، انگلستان (رئیس دوره‌ای شورای امنیت در ماه نوامبر) و فیلمون یانگ، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل ارسال شده است.

نامه مذکور توسط اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی و 52 کشور؛ ترکیه، عربستان سعودی، فلسطین، قطر، امارات متحده عربی، ایران، پاکستان، روسیه، چین، الجزایر، آفریقای جنوبی، بحرین، مصر، عراق، کویت، لیبی، لبنان، بنگلادش، مالزی، سومالی، سودان، شیلی، تونس، عمان، اردن، یمن، بولیوی، برزیل، برونئی، بورکینافاسو، جیبوتی، اندونزی، مراکش، گامبیا، قزاقستان، قرقیزستان، کلمبیا، کومور، کوبا، مالدیو، مکزیک، موریتانی، نامبیا، نیجریه، نیکاراگوا، نروژ، سنت وینسنت و گرنادین‌ها، سائوتومه و پرنسیپ، سنگال، ونزوئلا، ویئتنام و زیمبابوه امضا شده است./ آناتولی

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🔹امام‌جمعه ساربوک: انتخاب استاندار اهل‌سنت بلوچ، اقدامی مبارک و مثبت است/ دولت موظف است به مشکلات معیشتی مردم رسیدگی کند
مولانا فضل‌الله رئیسی در مراسم نماز جمعۀ ساربوک ـ از توابع قصرقندـ با اشاره به انتخاب استاندار اهل‌سنت بلوچ در سیستان‌وبلوچستان گفت: انتخاب استاندار اهل‌سنت بلوچ، عملی مبارک و مثبت است. قطعاً این انتخاب به نفع دولت و ملت است، زیرا وحدت ملی با به‌کارگیری نخبگان اقوام و مذاهب تحقق می‌یابد. امیدواریم استاندار جدید با حمایت دولت‌مردان بتواند مشکلات استان را کاهش دهد.
امام‌جمعه ساربوک در پایان برلزوم رسیدگی به مشکلات معیشتی مردم تأکید کرد و گفت: تورم و گرانی کمر مردم را خم کرده است و آن‌ها نگران خرید نان شب هستند. دولتمردان موظف هستند، گرانی‌ها را مدیریت کنند و تجار نیز باید از احتکار اجناس اجتناب کنند. مسئولین باید وارد عمل شوند و قیمت‌ها را کنترل کنند. تهیه کم‌تر از ده کیلو برنج به مبلغ یک میلیون تومان، ناانصافی و ظلم به مرد است. امیدواریم تحولاتی در این زمینه ایجاد شود.

🔹امام‌جمعه اسدیه: مسلمانان باید از خواب غفلت بیدار شوند/ اتحاد مذاهب و اقوام، اقتدار نظام را افزایش می‌دهد
مولانا سیداحمد عبداللهی در مراسم نماز جمعۀ اسدیه به تداوم جنایات اسرائیل در غزه اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: امروز کفار برای جنایت، ظلم، وحشی‌گری و کشتن مسلمانان متحد شده‌اند و به صهیونیست‌ها تجهیزات نظامی می‌دهند و درعین‌حال از حقوق بشر دم می‌زنند. درحالی‌که مسلمانان هنوز نتوانسته‌اند به یک اتحاد مؤثر در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، نظامی و اجتماعی دست یابند. دولت‌ها و ملت‌های مسلمان باید از خواب غفلت بیدار شوند.
امام‌جمعه اسدیه با اشاره به‌کارگیری نیروهای بوی اهل‌سنت در پست‌های مهم تصریح کرد: این نوع اقدامات به اتحاد و انسجام ملی کمک می‌کند. قدرت نظام به تنوع مذاهب و اقوام مختلف در کشور وابسته است. وقتی همۀ مذاهب، اقوام و قومیت‌ها در کنار نظام باشند، اقتدار آن بیشتر می‌شود. مسئولین باید در همه‌جا، ازجمله استان‌ها و شهرستان‌ها، روند انتصاب شایستگان را ادامه دهند و آن را در اولویت کار خود قرار دهند.

🔹خطیب جمعۀ پشامگ/ سرباز: اعتماد آقای پزشکیان به نخبگان بلوچ شایسته تقدیر است/ اقدام‌های مثبت، می‌تواند اتحاد و انسجام میان ملت و مذاهب را تقویت ‌کند

مولوی محمداکرم کوهی در مراسم نماز جمعۀ پشامگ ـ از توابع سرباز ـ با اشاره به انتخاب یک اهل‌سنت بلوچ به‌عنوان استاندار سیستان‌وبلوچستان اظهار داشت: پس از چهل‌و‌اندی سال از عمر انقلاب اسلامی، یک اهل‌سنت بلوچ برای منصب استانداری استان انتخاب شد. این تصمیم و اعتماد دکتر پزشکیان به یک نخبه اهل‌سنت بلوچ، شایسته تقدیر است.
خطیب جمعه پشامگ افزود: چنین اقدام‌های مثبتی می‌تواند اتحاد و وحدت را میان ملت و مذاهب مختلفی که در ایران اسلامی زندگی می‌کنند، تقویت کند.

🔹خطیب جمعۀ خواف: تعاون و همکاری در همه ابعاد زندگی ضروری است/ اختلافات خانوادگی باید به‌صورت خصوصی حل شوند
مولوی جلیل‌احمد موحدی در مراسم خواف با تأکید بر اهمیت تعاون و همکاری در جامعه خاطرنشان ساخت: در همۀ کارها و در تمام ابعاد زندگی باید تعاون و همکاری انجام گیرد. اگر ما در زندگی، چیزی را برای خود نخواهیم و آن را برای دیگران بخواهیم، آن‌وقت مسلمان واقعی خواهیم بود، اما اگر گفتیم که همه‌ چیزهای خوب برای ما باشد و غم و غصۀ دیگران به خودشان مربوط است، در حقیقت مسلمان کامل نیستیم.
ایشان با اشاره به اختلافات خانوادگی گفت: آمار اختلافات خانوادگی بالا است و ممکن است ۵۰ درصد همسران یکدیگر را تحمل نکنند. اختلافات خانوادگی همیشه وجود دارند و حتی گاهی برای پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم و همسرانشان نیز پیش آمده است، اما قرار نیست که این مشکلات و اختلافات به‌طور عمومی مطرح شوند.

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🕌 مروری بر خطبه‌های نماز جمعه اهل‌سنت کشور

سنی‌آنلاین| «انتخاب استاندار اهل‌سنت بلوچ»، «اجرای عدالت و رفع تبعیض»، «رسیدگی به حوادث جمعه‌های خونین زاهدان و خاش»، «تقویت اتحاد و انسجام میان اقوام و مذاهب»، «نیاز فلسطینی‌ها به اقدام عملی کشورهای اسلامی»، «رسیدگی به مشکلات معیشتی مردم»، «نقش امنیت در جامعه»، «اهمیت تعاون و همکاری» و «اختلافات خانوادگی» ازجمله موضوعاتی هستند که خطیبان جمعۀ اهل‌سنت بعضی از شهرستان‌های کشور در مراسم نماز جمعه (11 آبان 1403) به آن‌ها اشاره کردند.

🔹امام‌جمعه زابل: انتخاب استاندار بومی باعث تقویت اتحاد و انسجام می‌شود/ آقای پزشکیان تا حدودی به وعده‌های انتخاباتی خود عمل کرد
مولانا عبدالرشید شه‌بخش در مراسم نماز جمعۀ زابل، با ابراز خشنودی از انتخاب یک فرد بومی بلوچ به‌عنوان استاندار اظهار داشت: پس از ۴۵ سال، انتخاب آقای منصور بیجار، سیاست‌مدار اهل‌سنت، به‌عنوان استاندار سیستان‌وبلوچستان مایه خوشحالی است. اجرای عدالت، رفع تبعیض و استفاده از شایستگان تمام اقوام و مذاهب در دولت جدید از وعده‌های دکتر مسعود پزشکیان بود که تا حدودی به این وعده‌ عمل شده‌است.
امام‌جمعۀ زابل در ادامه گفت: این انتخاب سبب اتحاد و انسجام بسیار قوی‌تری بین ملت و حاکمیت شده‌ و تأثیر آن از ده‌ها جلسات وحدت بیشتر است. در استان دو قوم بلوچ و سیستانی حضور دارند و باید برای آبادانی آن با هم متحد و منسجم باشند. از برادران عزیز سیستانی تقاضا داریم از استاندار جدید حمایت و پشتیانی کنند تا مشکلات زودتر برطرف شوند.
ایشان در ادامه تأکید کرد: اگر دولت‌مردان به دنبال حل مسائل و مشکلات مردم حل هستند، از بزرگ‌ترین خواسته‌های اهل‌سنت رسیدگی جدی به حوادث دلخراش جمعه‌های خونین زاهدان و خاش است.

🔹امام‌جمعه سراوان: سکوت کشورهای اسلامی در برابر جنایات اسرائیل به ضرر خودشان خواهد بود/ دین اسلام تعرض به حقوق دیگران را منع کرده است
مولانا عبدالصمد ساداتی در مراسم نماز جمعۀ سراوان با انتقاد از سکوت کشورهای اسلامی در برابر جنایات اسرائیل، خاطرنشان ساخت: کشورهای عربی و اسلامی در حالی در غفلت به‌سر می‌برند که رژیم صهیونیستی تنها به غصب سرزمین فلسطین اکتفا نمی‌کند، بلکه نقشه شوم این رژیم این است که با حمایت آمریکا و غرب بر تمام مناطق اسلامی تسلط یابند. هدف نهایی آن‌ها مکه و مدینه است و پس‌ازآن ادعا می‌کنند که درگذشته یهودیان ساکنان مدینه بوده‌اند و در آنجا زندگی می‌کرده‌اند و سپس از آنجا اخراج شده‌اند.
مدیر حوزۀ علمیه زنگیان با تأکید بر اهمیت امنیت تصریح کرد: دین اسلام به‌شدت از تعرض و تجاوز به حقوق دیگران، از طریق حمله مسلحانه، اعمال تروریستی و برهم زدن نظم جامعه برحذر داشته و از آن منع کرده است. ترور مأموران و مسئولان امنیتی، بدترین جنایت به شمار می‌رود.

🔹خطیب جمعه چابهار: مردم غزه در مظلومیت و گرسنگی شهید می‌شوند/ سکوت کشورهای اسلامی در برابر جنایات اسرائیل، مایه تأسف است
مولانا خدابخش اسلام‌دوست در مراسم نماز جمعۀ چابهار به سکوت کشورهای اسلامی در برابر جنایات اسرائیل اشاره کرد و اظهار داشت: امتی که روزگاری عمَر رضی‌الله‌عنه و صلاح‌الدین ایوبی را داشت، امروز در برابر جنایتکاران سر تسلیم خم کرده است. کجایند حکام عرب؟ بااین‌حال‌وروز بیت‌المقدس چگونه انتظار دارند که مکه و مدینه حفظ شوند؟ امروزه حکام عرب و مسلمان به پیروی از یهود و نصارا افتخار می‌کنند و جوانان تحصیل‌کرده خود را در برابر فرهنگ غرب و اروپا تسلیم کرده‌اند.
ایشان به وضعیت نامناسب اهل غزه اشاره کرد و گفت: مردم غزه در چنان مظلومیتی قرار دارند که به آب و غذا دسترسی ندارند و در این شرایط شهید می‌شوند. چرا مصر و دیگر کشورهای اسلامی مرزهای خود را باز نمی‌کنند؟ مسلمانان باید با این شیاطین بزرگ جهاد کنند تا قدس عزیز آزاد شود.👇🏽


❇️ گامی بلند

🔸انتصاب استانداری از هم‌وطنان بلوچ و اهل‌سنت برای سیستان‌وبلوچستان گام ارزشمندی در سیاست داخلی ایران بود؛ گامی که با حضور و سخنرانی مولوی عبدالحمید در مراسم معارفه استاندار جدید تکمیل شد و این را یکی از مصادیق رویکرد وفاق آقای پزشکیان باید دانست که به دست وزیر محترم کشور به اجرا گذاشته شده است.

🔸مسئله اصلی در بلوچستان همان‌ گونه است که مولوی نیز در سخنرانی خود اشاره کرد: «بحث شیعه، سنی و قومیت نیست، ما اینجا یکسان هستیم. اگر دل توده مردم را به دست بیاورید قدم بزرگی برداشته‌اید. خواسته‌های بحق مردم دیده شود و به آنها پاسخ داده شود. اینجا مساجد اهل‌سنت بیشتر است، اما شهدای شیعه بیشتر هستند؛ این برای من باعث شرمندگی است. ما باید کنار هم شهید شویم.»

🔸مسئله این استان در درجه اول، توسعه و در درجه دوم، عدالت است. مشکل اینجاست که فقدان این دو ویژگی موجب ناامنی شده و تامین امنیت به‌عنوان اولویت اول خود را تحمیل کرده است. روشن است که هرچه بیشتر منابع مادی و انسانی خود را صرف تامین امنیت کنیم و از توسعه و پیشرفت و عدالت غافل شویم؛ به همان نسبت ابعاد امنیتی‌شدن را دامن زده‌ایم و هزینه‌های بیشتری را باید صرف آن کنیم و در خشکاندن ریشه اصلی بحران امنیتی که پیشرفت و عدالت است، ناموفق خواهیم شد.

🔸نقطه مرکزی حل این وضعیت متناقض در سخنان مولوی بود؛ آنجا که گفت امنیت را مردم تامین می‌کنند. اگر دل مردم به دست آید، هزینه تامین امنیت به‌سوی صفر خواهد رفت. اقدام دولت و وزارت کشور گامی بلند به‌سوی کاهش هزینه‌های امنیت و سرریز منابع مالی در مسیر پیشرفت است./ روزنامۀ «هم‌میهن»- یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ (با اندکی تلخیص)

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


⛔️هشدار یونیسف نسبت به قتل‌عام کودکان در غزه؛ شاهد آخر هفتۀ خونینی در شمال غزه بودیم/ شهادت بیش از ۵۰ کودک ظرف ۲ روز

سنی‌آنلاین| به گزارش خبرگزاری سما فلسطین، «کاترین راسل»، مدیر اجرایی یونیسف (صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد) هشدار داد: گزارش‌هایی مبنی بر کشته‌شدن [شهادت] بیش از ۵۰ کودک ظرف ۲ روز در جبالیا واقع در شمال غزه وجود دارد.

وی گفت: به دنبال حملات به شمال نوار غزه، شاهد یک هفته خونین در این منطقه بودیم.

مدیر اجرایی یونیسف ضمن درخواست توقف حملات به غیرنظامیان و کارمندان فعال در حوزه بشردوستانه در نوار غزه، تأکید کرد: خواهان تحقیق فوری از سوی اسرائیل در مورد حمله به یکی از کارمندان خود هستیم./ مهر

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🌐 استقبال محمدعلی ابطحی از سخنان مولانا عبدالحمید؛
🔷با احترام‌گذاشتن به مردم می‌شود امنیت و آرامش ایجاد کرد
🔷 در لجبازی با مردم و اقلیت‌ها نه رضایت خداست و نه رضایت مردم


سنی‌آنلاین| محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در توییتی با اشاره به حضور مولانا عبدالحمید در مراسم معارفه استاندار جدید سیستان‌وبلوچستان، از سخنان ایشان در این مراسم استقبال کرد.

ابطحی در این پست نوشت:

✅ مولوی عبدالحمید در معارفه استاندار سنی بلوچ سخنان مهمی [اظهار] کرد.

✅ با احترام گذاشتن به مردم می‌شود امنیت و آرامش ایجاد کرد.

✅ انتخاب استاندار بلوچ سنی یعنی ایران برای ایرانیان.

✅ در لجبازی با مردم و اقلیتها نه رضایت خداست و نه رضایت مردم.

✅ از پزشکیان و از وزارت کشور عمیقا باید تشکر کرد.

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🌐 وزیر کشور فرانسه حمله به مساجد در این کشور را محکوم کرد

سنی‌‌آنلاین| وزیر کشور فرانسه با انتشار مطلبی در رسانه‌های اجتماعی، روند روبه‌رشد حمله و بی‌احترامی به مساجد در این کشور را محکوم کرد.

"برونو روتایو" در واکنش به آتش کشیده‌شدن چندین مسجد طی روزهای اخیر در فرانسه نوشت: تنها دو روز پس از به آتش کشیده‌شدن مسجد آمینس که تحقیقات درباره آن ادامه دارد، دیشب نیز مسجد انجمن فرانسه-تُرک سنت یوسیج هدف یک حمله اسلام هراسانه قرار گرفت.

او با تاکید بر حمایت دولت فرانسه از مسلمانان این کشور، افزود: حمله به اماکن عبادی انعکاس‌دهنده یک ترس بزرگ و خشونتی بربرگونه است.

گفتنی‌ست طی روزهای اخیر چندین مسجد در فرانسه هدف حملات اسلام‌هراسانه قرار گرفته‌اند./ آناتولی

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🔹دولت چهاردهم نیروهای «توانمند» و «امانتدار» را به‌کار بگیرد/ به زنان شایسته توجه ویژه بشود
مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنان‌شان با استناد به آیه کریمه «قَالَتْ إِحْدَاهُمَا يَا أَبَتِ اسْتَأْجِرْهُ إِنَّ خَيْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِيُّ الْأَمِينُ» [القصص: 26] گفتند: قرآن مجید گفتۀ دختر حضرت شعیب علیه‌السلام را نقل کرده است که وقتی حضرت موسی علیه‌السلام به شهر مدین آمد، به پدرش پیشنهاد داد حضرت موسی را که از دو ویژگیِ «توانمندی» و «امانتداری» برخوردار است، به‌کار بگیرد. خداوند متعال این گفتۀ دختر شعیب را به‌عنوان یک آیه در قرآن آورده است تا جهانیان بر پایۀ دو اصل «توانمندی» و «امانتداری» سیاست خودشان را پایه‌ریزی کرده و از افراد توانمند و شایسته و امانتدار کار بگیرند. حضرت یوسف علیه‌السلام نیز به عزیز مصر می‌گوید: «قالَ اجْعَلْنِي عَلى‌ خَزائِنِ الْأَرْضِ إِنِّي حَفِيظٌ عَلِيمٌ» [یوسف: 55]
ایشان تصریح کردند: دولت چهاردهم باید در بکارگیری نیروهای خود از افراد شایسته و توانمند و امانتدار کار بگیرد؛ این توصیه‌ای است که قرآن مجید بر آن تاکید کرده است. «شایسته‌سالاری» نه در حد شعار بلکه باید به‌معنای واقعی رعایت شود. فردی که از شما فاصله دارد اگر به او اعتماد کرده و او را به خودتان نزدیک کنید خودش را مدیون شما دانسته و برای دولت و نظام و کشور کار می‌کند. به زنان شایسته و توانمند نیز باید توجه ویژه بشود که بحمدالله دولت چهاردهم در این زمینه نیز قدم‌هایی برداشته است.
مولانا عبدالحمید گفتند: در شایسته‌سالاری باید تعادل نیز رعایت شود. یکی از مواردی که واقعا بنده را رنج داده این بوده که در حوادثی که مأموران شهید می‌شوند همه از یک طیف و مذهب هستند، درحالی‌که ما بارها گفته‌ایم شما در نیروهای مسلح تمام اقوام و مذاهب را کنار هم قرار بدهید تا اگر شهید می‌شوند در کنار هم شهید شوند؛ این سبب وحدت و قرابت می‌شود.

🔹رسیدگی به خواسته‌ها و مشکلات مردم «بهترین سیاست» است
امام‌جمعه زاهدان در ادامه گفتند: توجه به مشکلات مردم و رسیدگی به آنها بزرگترین و بهترین سیاست است. خدمات زیادی در استان انجام گرفته و این خدمات قابل قدر هستند، اما متاسفانه به دلیل شرایط اقتصادی کشور مشکلات و محرومیت‌ها در این استان آن‌قدر زیاد هستند که وقتی در بین مردم بروید با خود می‌گویید هیچ کاری انجام نشده است.
ایشان افزودند: در سطح کشور سیاست شنیدن خواسته‌های بحق مردم و رسیدگی به آنها جواب می‌دهد. مردم ایران مردم فهیمی هستند و معذوریت‌های دولت را هم مدنظر قرار می‌دهند. «تکیه بر الله تعالی» و «اعتماد به مردم» بهترین راهکار برای حل مشکلات و چالش‌هاست.

🔹در سیستان‌وبلوچستان بحث شیعه و سنی و قومیت مطرح نیست؛ مردم استان حامی وحدت هستند و اختلاف‌افکنی را نمی‌پسندند
🔹حضور اقوام و مذاهب در سازمان‌ها و ادارات استان هزینه‌های امنیت را به صفر می‌رساند
مولانا عبدالحمید در ادامه به حادثۀ اخیر حمله به گشت فراجا در شهرستان تفتان اشاره کردند و ضمن ابراز تأسف شدید از این حادثه، گفتند: حادثه‌ای که در گوهرکوه شهرستان تفتان اتفاق افتاد به شدت برای ما دردآور بود. راه علاج جلوگیری از وقوع چنین حوادثی آن است که دل تودۀ مردم را به دست بیاورید که انتخاب استاندار اهل‌سنت بلوچ از سوی دولت قدمی در همین راستا است.
ایشان افزودند: در سیستان‌وبلوچستان بحث شیعه و سنی و قومیت مطرح نیست. مردم استان با یکدیگر قرابت و خویشاوندی تاریخی دارند و در رنج و درد همدیگر شریک‌اند. مردم استان حامی وحدت هستند و اختلاف‌افکنی از جانب هر کسی که باشد را نمی‌پسندند. لذا اگر مردم در تمام مراکز و سازمان‌ها و ادارات کنار همدیگر باشند هزینه‌های امنیت در استان به صفر می‌رسد و خودِ این مردم امنیت را حفظ می‌کنند.

🔹ادامۀ روند کنونی دولت حل‌وفصل حادثۀ زاهدان را آسان می‌کند
امام‌جمعه زاهدان خاطرنشان کردند: اگر دولت همین روند را ادامه بدهد مردم کنار هم قرار خواهند گرفت. مسیری که دولت چهاردهم آغاز کرده و قدم‌هایی که در این مسیر برداشته شده حل حادثه‌ای که چند سال قبل در زاهدان پیش آمده است را نیز آسان می‌کند. ضمن اینکه جناب آقای پزشکیان و دیگر مسئولان در فکر حل‌وفصل این موضوع هستند.

🔹 ضمن «حمایت» از استاندار جدید، به ایشان «اختیارات ویژه» هم داده شود
مولانا عبدالحمید در پایان سخنان‌شان بر لزوم «اعطای اختیارات ویژه به استاندار برای حل مشکلات» تاکید کردند و گفتند: خواستۀ مردم آن است که ضمن حمایت از استاندار جدید، به ایشان اختیارات ویژه‌ای هم داده شود.
ایشان افزودند: طبق شناختی که ما از استاندار جدید داریم، ایشان هیچ تفاوتی بین فرزندان منطقه قایل نخواهد بود؛ خواستۀ ما نیز از ایشان همین است که با تمام وجود کار کند و زمینۀ حضور سایر بومی‌های استان را نیز فراهم کند. مردم استان نیز از ایشان حمایت کنند.

🆔 t.me/sunnionline


✨مولانا عبدالحمید در «آئین تکریم و معارفه استاندار سیستان‌وبلوچستان»:
🔷 بکارگیری شایستگان اقوام و مذاهب رضایت مردم را به دنبال دارد

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، بعدازظهر امروز شنبه (12 آبان 1403) در «آئین تکریم و معارفه استاندار سیستان‌وبلوچستان»، ضمن اعلام خوشحالی مردم استان از انتخاب یک اهل‌سنت بلوچ بومی برای استانداری سیستان‌وبلوچستان، بکارگیری شایستگان اقوام و مذاهب و رسیدگی به مشکلات و خواسته‌های مردم را در «جلب رضایت مردم» و «کاهش هزینه‌های تامین امنیت» بسیار مفید و مؤثر دانستند.

🔹احساس می‌کنم رئیس‌جمهور در راستای عمل به وعده‌هایش تلاش می‌کند
به گزارش سنی‌آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در این جلسه که با حضور اسکندر مؤمنی، وزیر کشور در تالار فردوسی دانشگاه سیستان‌وبلوچستان برگزار شد، پس از خیرمقدم و خوشامدگویی به تمام شرکت‌کنندگان به‌ویژه به وزیر کشور به‌عنوان مهمانان ‌ویژۀ این نشست، اظهار داشتند: به دلیل حادثه‌ای که اتفاق افتاد بنده بیش از دو سال توفیق حضور در جلسات را نداشته‌ام اما همواره خیرخواه مردم و استان بوده‌ام.
ایشان در ادامه خاطرنشان ساختند: اکنون که در این جلسه حضور یافته‌ام احساس می‌کنم رئیس‌جمهور محترم در راستای عمل به وعده‌هایی که به نفع مردم و کشور داده‌اند تلاش می‌کنند و قدم‌های مثبتی هم در این راستا برداشته‌اند، البته هنوز نیاز است قدم‌های مثبت بیشتری در این زمینه برداشته شود.

🔹مردم ایران قدردان سخنان و قدم‌های خیرخواهانه هستند
امام‌جمعه زاهدان افزودند: بکارگیری اقوام و مذاهب یکی از وعده‌های رئیس‌جمهور محترم بود که بحمدالله قدم‌هایی در این راستا نیز برداشته شده است؛ چنان‌که در استان‌های کردستان و خوزستان و اکنون در سیستان‌وبلوچستان از بین اقوام و مذاهب استاندار تعیین کرده‌اند.
ایشان گفتند: در بکارگیری شایستگان بومی حکمت‌های زیادی موجود است و رضایت و خشنودی مردم را به دنبال دارد؛ چنان‌که پس از انتشار خبر انتخاب یک اهل‌سنت بلوچ بومی برای استانداری سیستان‌وبلوچستان تمام مردم استان خوشحال شدند که دولت چهاردهم به یک فرد شایسته و توانمند از داخل استان اعتماد کرده و به او این فرصت را داده است تا توانایی‌های خود را نشان بدهد.
مولانا عبدالحمید در ادامه اظهار داشتند: تمام اقوام و مذاهب و ملت ایران، حتی کسانی که خارج از کشور زندگی می‌کنند، بالاترین سرمایه‌های کشور هستند. یکی از ویژگی‌های مردم ایران آن است که همۀ آنها به برادری و اخوت و حفظ تمامیت ارضی کشور می‌اندیشند.
ایشان افزودند: در بین مردان و زنان ایرانی افراد شایستۀ فراوانی وجود دارد که هر چه بیشتر به این مردم اعتماد شود و به هر میزان که سیاست‌‌ها به سمت مردم چرخش پیدا کنند به همان اندازه نتایج مثبت بزرگی را به دنبال خواهد داشت. مردم ایران ملتی خوب و اندیشمند و قدرشناس هستند و از هر کسی که در جهت خیر و نفع آنها سخنی بگوید و قدمی بردارد قدردانی می‌کنند.👇🏽


Forward from: کانال رسمی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، بعدازظهر امروز شنبه (12 آبان 1403) در «آئین تکریم و معارفه استاندار سیستان‌وبلوچستان» که با حضور وزیر کشور در تالار فردوسی دانشگاه سیستان‌وبلوچستان برگزار شد، سخنرانی کردند.

🆔 t.me/molanaabdolhamid


❇️ معاون اهل‌ سنت

✍🏼سمیه متقی

روز چهارشنبه (۹ آبان ۱۴۰۳) مجلس بالاخره با استعفای عبدالکریم حسین‎زاده برای پیوستن به دولت و قرارگرفتن بر کرسی معاونت امور توسعه روستایی، مناطق محروم و عشایر رئیس‌جمهور موافقت کرد.

داستان از آنجا شروع شد که پس از آنکه مسعود پزشکیان، در دوران تبلیغات انتخاباتی خود از ضرورت حضور «اقوام و مذاهب گوناگون در دولت و حکمرانی» گفته و در پی‌‎اش بیانیه‌‎ای با عنوان «حقوق اقوام و اهل سنت» منتشر کرد، همه منتظر شق‌القمری از سوی رئیس‌جمهور در این حوزه بودند؛ چون تا پیش از این حتی اگر دولت‌ها با اهل سنت مراوده خوبی داشتند، معمولاً کمتر پست مدیریتی طراز اولی به آنها داده می‎شد. بالاخره لیست وزرای پیشنهادی دولت پزشکیان اعلام شد و با وجود انتظار حداقل یک یا چند وزیر از اهل سنت، هیچ نامی از آنها در میان نبود. همین هم موجب شد که پزشکیان سیبل اعتراضات و انتقادات به‌ویژه از سوی فعالان سیاسی اهل سنت شود و حتی برخی استعفای محمدجواد ظریف را در مسیر همین رخداد قلمداد کنند.

در همین بازه زمانی، در تریبون مجلس هم به تندترین لحن از پزشکیان انتقاد شد (ازجمله محمدقسیم عثمانی، نماینده بوکان) و این حملات به پزشکیان ادامه داشت تا اینکه در تاریخ ۵ شهریورماه، عبدالکریم حسین‌زاده که تا آن زمان نماینده حوزه انتخابیه نقده و اشنویه از استان آذربایجان غربی بود به‌عنوان معاون امور توسعه روستایی، مناطق محروم و عشایر منصوب شد؛ چهره‎ای که هم جزو اقوام و هم اهل سنت محسوب می‎شد و تا به امروز این موقعیت برجسته‌ترین و بالاترین پستی بود که به یک اهل تسنن در ایران داده شده بود.

در پی این انتصاب سخن از «وفاق ملی» در سطح جامعه مطرح شد و از چنین تصمیمی از سوی رئیس‌جمهوری به خصوص از سوی چهره‌های اهل سنت ایران تشکر و قدردانی شد؛ البته که بر اساس همان بحثی که پس از سخنان ظریف در جایگاه رئیس شورای راهبری و امتیاز قائل شدن برای اهل سنت در ارزیابی‎های این شورا مطرح شد که به موجبش برخی شاکی از این روند حاکم بر این شورا بودند و به آن تاختند که «مگر شیعه بودن ایراد است که امتیاز برای اهل سنت قائل شده‌اید»؛ (که همان از سوی وقت بسیاری در پاسخ به این افراد توضیحاتی داده شد و از محدودیت‌های پیشینی و ضرورت جبران آن گفته شد که ازجمله روش‌های آن همین تبعیض مثبت قائل‌شدن است) نگرانی از نحوه برخورد مجلس با این تصمیم به میان آمد؛ به‌ویژه آنکه بر اساس رویه موجود باید او از مجلس استعفا می‎داد و مجلس نسبت به آن تصمیم می‎گرفت.

همه این رخدادها و با وجود چنین پیش‌زمینه‎ای درباره مخالفان دولت، وقتی نمایندگان مجلس در ۴ مهرماه در جریان بررسی به استعفای حسین‌زاده با ۱۲۹ رای مخالف در برابر ۱۰۷ رای موافق و ۵ رای ممتنع او را از حضور در پست معاونت رئیس‌جمهور محروم کردند؛ اولین برداشت همین شد که نگاه تندروانه مخالف وفاق ملی در دولت بر مجلس غلبه کرده و مانع از قرارگرفتن یک اهل سنت کُرد در پست معاونت ریاست‌جمهوری شده است.

پس از آن هم بحث‌های قانونی و ضرورت‌های آن مطرح شد که این حضور علاوه بر مسئله تخصص، در راستای تحقق وفاق ملی است و چنین تصمیمی از سوی مجلس جمعی از اهل سنت را سرخورده می‎کند. در برابر البته نمایندگان مجلس از حق قانونی خود، تک‌نماینده بودن حوزه انتخابیه نقده و اشنویه و تخصص او در مجلس گفتند؛ که تقریباً برای مستمعین و خوانندگان‌شان قانع‌کننده نبود و رایزنی‌‎‌ها ادامه یافت.

قرار دولت و مجلس این شد که دوباره استعفای حسین‌زاده در مجلس بررسی شود و روز چهارشنبه بالاخره با تصمیم مجلس، او از مجلس جدا و به دولت پیوست تا مسیری که پزشکیان برای وحدت سنی و شیعه و نزدیکی اقوام در پیش گرفته است هموارتر شود.
حضور اهل سنت در دولت را همه ما قدر می‌دانیم و چنین تصمیم و گامی از سوی دولت را حرکت به سمت دولت مقبول ارزیابی می‌کنیم. امید که در راستای تحقق وفاق ملی طرح‌شده از سوی دولت و تحقق وعده‌ها به همین زودی شاهد تصمیمات مهمتر و وحدت‌آفرین‌تر در حوزه‌های مختلف باشیم./ روزنامۀ «هم‌میهن»

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


◽️رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران:

🔹با حذف فیلترینگ هزینه چندهزار میلیاردی از سبد خانوارها حذف می‌شود.

🔹حدود ۸۳ درصد از کاربران اینترنتی کشور از فیلترشکن استفاده می‌کنند.

🔹گردش مالی بازار خرید و فروش ابزارهای فیلترشکن‌ سالانه بیش از ۵۰۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

🔹در کنار تحریم‌های خارجی یکی از مهم‌ترین متغیرهای کم‌رونقی اقتصاد دیجیتال در کشور از سیاست‌های فیلترینگ برمی‌آید.

🔹فیلترینگ حتی اهداف سیاست‌گذاران آن را هم محقق نکرده است.

🔹فیلترینگ علاوه بر خسارت‌های کمی، خسران کیفی هم در پی دارد؛ تداوم ناامیدی نیروی انسانی و خروج متخصصان یک خسارت‌ بزرگ ملی است که قابل ارزش‌گذاری مالی و ریالی نیست./ ایلنا

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


⛔️ 84 شهید در حمله اسرائیل به منازل فلسطینی‌ها در شمال غزه

سنی‌آنلاین| دفتر رسانه‌ای دولت فلسطین در غزه طی بیانیه‌ای اعلام کرد: در دو کشتار وحشیانه ارتش اشغالگر اسرائیل در شمال نوار غزه که حدود یک ماه است تحت محاصره شدید قرار دارد، 84 نفر که بیش از 50 نفر از آنها کودک بودند جان خود را از دست دادند و ده ها نفر در زیر آوار مانده و زخمی شدند.

در این بیانیه آمده است که ارتش اسرائیل ساختمان‌های متعلق به خانواده‌های شلايل و الغندور که در آنها 170 غیرنظامی حضور داشتند را بمباران کرده است.

در بیانیۀ دفتر رسانه‌ای دولت فلسطین در غزه با تاکید بر اینکه «اسرائیل در غزه نسل‌کشی می‌کند»، تصریح شده است که ارتش اسرائیل ساختمان‌هایی را که غیرنظامیان و آوارگان فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، هدف قرار می‌دهد./ آناتولی

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🔸مذهب را دولتی نکنید
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان تأکید کردند: توصیه ما بسیاری اوقات این بوده که اصلِ دین را نگه دارید و به دنبال نگهداری مذهب نباشید. سیاست نگه‌داری دین همین است که برای دین هزینه نکنید و سیاست نگه‌داری مذهب این است که آن را دولتی نکنید. این‌ها اعتقادات بنده هستند و اگر کسی این اعتقادات بنده را رد می‌کند بکند، اما مذهب باید استقلال خود را داشته باشد و وابسته نباشد؛ چراکه اولین آسیب وابسته‌شدن همین است که نمی‌تواند حرف حق را بگوید. استقلال امور دینی و مذهبی می‌تواند سبب بقا باشد.

🔹برای رفع فسادی که در کشور ریشه دوانده باید «اقدام انقلابی» صورت گیرد
ایشان در ادامه اظهار داشتند: الآن مهمترین خواسته ملت «اقتصاد» است. فسادی که در کشور ریشه دوانده تنها با دستگاه‌های قضایی و امنیتی حل نمی‌شود، بلکه باید یک اقدام انقلابی در این زمینه صورت بگیرد تا تمام سوءاستفاده‌های مالی ریشه‌کن بشوند. تمام ارگان‌ها، نهادها و اشخاصی که در این منابع ملی منافعی دارند باید از منافع خود دست بکشند و آن را به خزانۀ ملی برگردانند، زیرا هیچ حقی مهم‌تر و سنگین‌تر از حق ملت بر گردن نظام و مسئولان نیست. وقتی ملت گرسنه باشد جایز نیست امکانات را در جایی دیگر هزینه کنیم. این ضرب‌المثل که «چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است» قابل درک است.

🔹ما رضایت همه اقوام و مذاهب ایرانی را می‌خواهیم
مولانا عبدالحمید تأکید کردند: ما امیدواریم همه کارها در جهت رضایت ملت انجام شود. ما خواهان رضایت قوم خودمان نیستیم بلکه رضایت همه اقوام و مذاهب ایرانی را می‌خواهیم. ما خود را از ملت ایران جدا نمی‌دانیم و در رنج‌ها و غم‌هایشان شریک هستیم.
ایشان افزودند: الحمدلله ما در استان سیستان‌وبلوچستان هیچ اختلافی نداریم و تمام قومیت‌هایی که در این استان هستند؛ اعم از سیستانی و بلوچ و یزدی و بیرجندی و تهرانی و... همه عزیزان ما هستند و ما به رعایت حقوق همه توصیه می‌کنیم. ما حتی اگر روزی از بسیاری از حقوق مهم خودمان گذشت کنیم برای منافع ملت ایران گذشت خواهیم کرد.
ایشان در ادامه گفتند: مردم ما در استان از بعضی از اقداماتی که اخیرا صورت گرفته است خوشحال هستند و انتظار اقدامات مثبت بیشتری را دارند. ما امیدواریم که ادارات و سازمان‌ها خودشان در راستای بکارگیری افراد شایسته اقدام کنند. مدیران ضعیف از هر قومیتی که باشند فاتحه حکومت و ملت را می‌خوانند.

🔹رسیدگی به مشکلات مردم هزینه‌های تامین امنیت را کاهش می‌دهد
امام‌جمعه زاهدان در ادامه خاطرنشان ساختند: یک حرکتی که آغاز شده و در راستای رفع نابرابری‌هاست که امیدواریم این حرکت به سرمنزل مقصود برسد و یک حرکت دیگر آن است که در جهت تامین منافع ملت ایران صورت بگیرد. بنده بسیار خوشحال شدم که جناب آقای دکتر پزشکیان دستور داده است به خانواده‌های عزیزانی که در حادثۀ معدن طبس جان خود را از دست داده‌اند، یک باب منزل داده شود.
ایشان افزودند: اقدامات اخیری که در راستای رفع نابرابری‌ها انجام گرفته‌اند و اقدامات دیگری که در آینده انجام می‌شوند و مکمل این اقدامات هستند مطمئناَ هزینه‌های امنیت را در کشور به شدت کاهش می‌دهند. کارهای اساسی و رسیدگی به مشکلات و خواسته‌ها هزینه‌های امنیت را در استان سیستان‌وبلوچستان که با چند کشور هم‌مرز است، به صفر می‌رساند و رضایت و حمایت مردم حاصل می‌شود.

🔹خواستۀ مردم آن است که مرزها باز شوند
مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: مرزها بسته هستند و بسیاری از مردم استان برای امرار معاش با مشکلات مواجه‌اند. خواستۀ مردم آن است که مرزها باز شوند. احتیاطی که مسئولان در رابطه با امنیت کرده‌اند، ما امیدواریم روندی که اکنون در این دولت آغاز شده به افزایش آرامش و امنیت کمک می‌کند. در حوادث اخیر که مأموران انتظامی شهید شده‌اند و بعضی دیگر از افراد بی‌گناه در سایر اتفاقات جان خود را از دست داده‌اند تمام این حوادث برای ما دردناک هستند.

🔹مردم چابهار، کنارک و دشتیاری از «کمبود آب»، «وضعیت بهداشت نامناسب» و «نبود امکانات آموزشی» رنج می‌برند
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در پایان سخنان‌شان با اشاره به سفر اخیرشان به جنوب سیستان‌وبلوچستان، به برخی از مشکلات مردم این مناطق اشاره کردند و گفتند: در سفری که به شهرستان‌های چابهار و کنارک و دشتیاری داشتیم چیزی که ما را بسیار آزار داد مسئله کمبود آب، وضعیت بهداشتی نامناسب و آموزش‌وپرورش ضعیف در این مناطق بود.
ایشان با یادآوری اینکه این مسائل نسبت به گذشته شدیدتر شده‌اند، از دولت دکتر پزشکیان و مسئولان مربوطه خواستند به این مشکلات مردم رسیدگی کنند.

https://sunnionline.us/farsi/2024/11/30231

🍀🍀🍀🍀🍀
🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


✨مولانا عبدالحمید:
🔷 انتخاب استاندار اهل‌سنت بلوچ برای سیستان‌وبلوچستان را به فال نیک می‌گیریم

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، امروز ۱۱ آبان ۱۴۰۳، در خطبه‌های نماز جمعه زاهدان، با قدردانی از «گام‌های مثبتی» که در زمینه حقوق اقوام و مذاهب از جمله انتخاب یک اهل‌سنت بلوچ به‌عنوان استاندار سیستان‌وبلوچستان از سوی رئیس‌جمهور برداشته شده، آن‌ها را «اولین‌ قدم‌ها» دانستند و ابراز امیدواری کردند که این اقدامات ادامه پیدا کنند.
به گزارش سنی‌آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید گفتند: اتفاقات بسیار خوبی در کشور افتاده است. آقای پزشکیان تلاش کرده است برخی از وعده‌هایی را که در زمان انتخابات داده است عملی کند. لازم است هر کسی که می‌خواهد به مردم خدمت کند و در جهت عدالت و انصاف و احقاق حق گام بردارد مردم با او همکاری و در حقش دعای خیر کنند تا او بتواند کارش را انجام بدهد.
ایشان افزودند: وعده‌های آقای پزشکیان زیاد بودند که ازجملۀ آن‌ها توجه به اقوام و مذاهب بود که الحمدلله قدم‌های مثبتی در این زمینه برداشته است؛ هرچند اولین قدم‌های ایشان هستند و مسیر طولانی را در پیش دارند و دعا کنیم که در این مسیر موفق باشند.
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان افزودند: آقای دکتر پزشکیان از اهل‌سنت معاون رئیس‌جمهور و تعدادی از معاونین وزرا را منصوب کرده‌اند. در استان کردستان از نیروهای اهل‌سنت آن منطقه استاندار گذاشته‌اند و در خوزستان نیز استانداری از برادران عرب ما انتخاب کرده‌اند و اخیرا استاندار سیستان‌وبلوچستان از میان اهل‌سنت بلوچ منصوب شده است و ما این اقدام را به فال نیک می‌گیریم. استانداری که برای این استان انتخاب شده است فرد شایسته و توانمندی است.

🔹مردم ایران سرمایه‌های این کشور هستند/ استفاده از شایستگان همۀ اقوام و مذاهب باعث افزایش انسجام می‌شود
مولانا عبدالحمید گفتند: همۀ مردم ایران که سرمایه این کشور هستند و همۀ اقوام و مذاهب، ایرانی‌الاصل هستند. اقوام، مذاهب و زبان‌ها همه نشانه قدرت خداوند هستند. هر کشوری دارای یک ملت است و ما هیچ تفاوتی بین ملت قائل نیستیم.
ایشان افزودند: استفاده از افراد توانمند و شایسته همۀ اقوام و مذاهب باعث افزایش انسجام می‌شود و رضایت الله را به همراه دارد. دین با نام محقق نمی‌شود. دین بدون انصاف و عدالت معنی ندارد.

🔹«رفع تبعیض»، «اجرای عدالت»، «تامین آزادی‌ها» و «بهبود وضعیت اقتصادی» خواسته‌های محوری ملت ایران هستند
مولانا عبدالحمید گفتند: ملت ایران زیاده‌خواه نیست. آنچه همه مردم ایران انتظار دارند انصاف و عدالت و رفع تبعیض است. اقدام در جهت رفع تبعیض به معنای برآورده‌کردن خواسته همه ایرانیان اعم از شیعه و سنی و مسلمان و غیرمسلمان است.
ایشان تصریح کردند: از خواسته‌های مهم و محوری که تمام ملت ایران بر آن اتفاق‌نظر دارند رفع تبعیض، آزادی بیان و قلم، تامین آزادی‌های مذهبی و بهبود وضعیت اقتصادی است.

🔹دست‌هایی که به سمت منابع ملی دراز شده باید قطع شود
🔹 از بیت‌المال حتی برای مذهب هزینه نشود

مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: مردم ایران می‌خواهند تمام دست‌هایی که به سمت منابع ملی دراز شده‌اند قطع شوند. منابع ملی باید وارد بیت‌المال شود و منافع آن‌ها برای اشخاص هزینه نشود بلکه باید برای مردم هزینه شود.
ایشان افزودند: به همین دلیل ما همواره توصیه کرده‌ایم که از بیت‌المال حتی برای مذهب هزینه نشود و ما در طول این چند دهه برای حوزه و مسجد کمکی از دولت درخواست نکردیم. حتی زمانی که از سوی یکی از دولت‌های اسبق به ما پیشنهاد داده شد که حاضر است به مسجد کمک کند ما این پیشنهاد را نپذیرفتیم و گفتیم در برنامۀ کاری ما آن است که از هیچ دولتی کمک دریافت نکنیم و مردمی که در این مسجد نماز می‌خوانند باید برای ساخت آن کمک کنند. اگر روزی مردم کمک نکنند ما حوزه را تعطیل می‌کنیم و اگر نتوانیم هزینه هزار طلبه را تامین کنیم صد طلبه را نگه می‌داریم.
ایشان افزودند: بعضی به بنده گفتند شما برای ساخت مسجد از کدام کشور پول می‌گیرید و بنده از این سخن خنده‌ام گرفت، زیرا اعتقاد ما این است که نباید از هیچ کشور و حکومتی برای مسجد و حوزه کمک بگیریم. توصیه ما به مسئولان هم این است که حتی یک ریال از پول بیت‌المال را برای مذهب خرج نکنید. علما هم چنین پول‌هایی را تحویل نگیرند. اگر مردم کمک کردند علما کار می‌کنند وگرنه هیچ مسئولیتی ندارند.👇🏽

20 last posts shown.