مسافران فضا | Space passengers


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Nature


"هر ستاره انعکاسی از حقیقت درون توست ✨🪐"
.
.
فیلم و سریال و مستندهای کانال اینجا قرار داده میشه :
@Movie_SpacePassengers

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Nature
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
شاید ندانید که آلبرت اینشتین نوبل فیزیک ۱۹۲۱ را به خاطر توجیه کوانتومی اثر فوتوالکتریک دریافت کرد، نه به خاطر نظریات انقلابی نسبیت علم و خاص.



اثر فوتوالکتریک پدیده‌ای است که در آن، ماده(فلز) پس از جذب انرژی از فوتون موج الکترومغناطیسی(نور) تابیده به آن، الکترون آزاد می‌کند.
این پدیده همچنین به خاطر کشف شدنش از سوی دانشمندی به‌نام هاینریش هرتز به اثر هرتز معروف است، هرچند امروزه این لفظ کمتر به کار می‌رود.

توصیفات ریاضی آلبرت اینشتین در سال ۱۹۰۵ میلادی، از اینکه چگونه اثر فوتوالکتریک توسط جذب کوانتوم نور (چیزی که بعدها فوتون نام گرفت) پدید می‌آید، در مقاله‌ای با عنوان «دیدگاه ابتکاری در باب تولید و تبدیل نور» ارائه شد.
در این مقاله اینشتین نشان داد که چگونه پرتوهای نور با انرژی مختلف می‌توانند سبب تحریک الکترون‌های آزاد و انتشار آن‌ها از سطح فلز شوند.

این توصیف اینشتین تاثیر عمیقی بر درک رفتار ذره-موجی نور داشت البته از این کشف در ساخت فوتودیودها و صفحات نمایش سیلیکونی هم استفاده شد‌.
اما آیا می‌دانید شناخت اثر فوتوالکتریک چگونه به دانشمندان برای بهبود عملکرد فضاپیماها کمک کرد؟!

منبع

@SpacePassengers


کشف عجیب؛ گیاهان با هم حرف میزنند


یه گروه از دانشمندان توی ژاپن دیدن که گیاهان با هم دارن ارتباط برقرار می‌کنن و بهم هشدار می‌دن، اونم با مواد شیمیایی که تو هوا پخش می‌شه.

با یه میکروسکوپ ویژه، ضبط کردن که چطور وقتی یه گیاه سالم می‌بینه یه گیاه دیگه آسیب دیده، شروع می‌کنه به درخشیدن. این ارتباط بین گیاهان، شبیه به سیگنال های هشداردهنده حیواناته، که از طریق انتقال ترکیبات آلی فرار انجام میشه.

این کشف نشون می‌ده که گیاه‌ها می‌تونن محیط اطرافشون رو حس کنن و بهش واکنش نشون بدن، که این باعث شده تا خواستار رفتار ملایم‌تری با گیاهان بشه


منبع:
https://www.businessinsider.com/plants-talk-to-each-other-scientists-record-for-first-time-2024-1


@SpacePassengers


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
اگه سیارات دیگه جایگزین ماه شوند چگونه به نظر میرسند؟


@SpacePassengers


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
آیا میدونستید اگه یک ورق کاغذ را ۱۰۳ بار تا کنید، از قطر کیهان هم فراتر خواهد رفت!!!

اول کلیپ ببینید و بعد تو ضیحات پایین رو بخونید 👇


قدرت تصاعد یا قدرت رو به بالا برای یک عدد صحیح مثبت به معنای آن است که این عدد را به یک توان مثبت بزرگ‌تر تبدیل کنیم.

به عبارت دیگر، اگر عدد n را داشته باشیم، قدرت تصاعد آن را با n به توان k نشان می‌دهیم که در آن k یک عدد طبیعی است.

به عنوان مثال، اگر عدد 2 را داشته باشیم، قدرت تصاعد آن به صورت زیر است:
2^1 = 2
2^2 = 4
2^3 = 8
2^4 = 16
2^5 = 32
2^6 = 64
2^7 = 128
2^8 = 256
2^9 = 512
2^10 = 1024
.
.
.
2^100 = 1/26 × 10³⁰!

دیدید چقدر بزرگ شد؟!

و همینطور می‌توان ادامه داد..

قدرت تصاعد برای اعداد طبیعی غیر صفر و اعداد صحیح مثبت تعریف شده است. قدرت تصاعد برای اعداد منفی و اعداد با اعشار نیز تعریف می‌شود، اما در این حالت‌ها قوانین و خواص مختلفی دارد.

قدرت تصاعد نقش مهمی در زمینه‌های مختلفی از جمله ریاضیات، فیزیک، علوم کامپیوتر و آمار دارد. از جمله کاربردهای معروف آن می‌توان به برنامه‌نویسی، رمزنگاری، شبکه‌های عصبی، روش‌های تشخیص الگو و اصلاح خطا اشاره کرد.

@SpacePassengers


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
✴️ چرا پادماده به این اندازه گران است؟ 🔬

📌در فیزیک نوین پادماده ماده ای است که ذرات بنیادین و زیراتمی سازنده آن، از ذراتی به نام پادذره (یا جفت کوانتومی ذرات عادی) تشکیل شده‌است.

پادذره‌ها در مدل استاندارد، به مفهومی مخالف ذرات زیراتمی تشکیل دهنده مواد قلمداد می‌شوند. و در برابر ذرات معمولی قرار می‌گیرند. میزان بسیار اندکی از ذرات پاد ماده به شکل روزانه در آزمایشگاه‌های شتاب‌دهنده ذرات تولید می‌شود.
میزان پادماده تولید شده توسط این سامانه‌ها یا در موارد طبیعی مانند برخورد اشعه‌های کیهانی با جو زمین، یا واپاشی هسته‌ای از چند نانوگرم بیشتر نمی‌شود و در روش‌های آزمایشگاهی از تمامی این تکنیک‌ها برای ایجاد پاداتم‌ها استفاده شده‌است.

تاکنون به دلیل هزینه بسیار بالا، پیچیدگی تکنولوژیکی فراوان، و ناپایداری پادماده در مجاورت ماده، امکان ایجاد پادماده در اندازه‌های مایکروسکوپی فراهم نیامده است.
(ادامه در کامنت)


@SpacePassengers


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
معلم فیزیک اصل برنولی را نشان میدهد!

از اصل برنولی می توان برای پر کردن کیسه لوله ای شکل بلند با هوا به شرح زیر استفاده کرد:

1. سرعت هوا:
هنگامی که هوا را به داخل لوله می‌دهید، سرعت هوا هنگامی که از دهان شما به داخل کیسه می‌رود، افزایش می‌یابد. این سرعت هوای بالاتر برای به کارگیری اصل برنولی کلیدی است.

2. فشار و سرعت:
طبق اصل برنولی وقتی سرعت هوا زیاد می شود فشار کاهش می یابد. بنابراین هوای داخل لوله در مقایسه با هوای خارج از لوله، جایی که هوا در حال استراحت است یا کندتر حرکت می کند، فشار کمتری خواهد داشت.

3. **تاثیر روی کیسه:
به دلیل اختلاف فشار بین داخل لوله و بیرون، کیسه تمایل به انبساط خواهد داشت. هوای داخل کیسه از ناحیه ای با فشار بالاتر (خارج از لوله) به ناحیه ای با فشار کمتر (داخل لوله) حرکت می کند و با جریان یافتن هوا به داخل کیسه، کیسه را باد می کند.

4. **کنترل انبساط:
می توانید سرعت و مقدار هوایی را که می دمید کنترل کنید تا باد کیسه را تنظیم کنید. هر چه سریعتر دمید و بیشتر باد کنید، اختلاف فشار بیشتر و کیسه باد بیشتری خواهد داشت.


@SpacePassengers


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
لحظات نفسگیر
یاسمین مقبلی در حال کنترل بازوی رباتیک ایستگاه فضایی
از این بازوی رباتیک برای جا‌‌‌به‌جایی فضانوردان و ماژول ها و … استفاده می شود.

@SpacePassengers

521 0 11 3 14

برملا شدن اسرار کوانتومی:
دانشمندان برای اولین بار علائم تجربی از فروپاشی خلا کوانتومی را مشاهده کردند، پدیده ای که میتواند چگونگی شکل گیری بیگ بنگ را قابل فهم تر کند!



طبق نظریه معروف میدان کوانتومی، زمانی که خلاء از حالتی نه چندان پایدار به حالتی پایدار تبدیل شود به آن واپاشی خلاء کاذب می‌گویند که برحسب پیش‌بینی نظریه، این رویداد از طریق شکل‌گیری حباب‌های کوچکی رخ می‌دهد.
حال یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه نیوکاسل این رویداد را در یک سیستم کوانتومی، مشاهده کردند.


در این آزمایش از یک گاز کوانتومی فوق سرد با دمایی کمتر از یک میلیونم درجه کلیوین(نزدیک به صفر مطلق) استفاده شد و دانشمندان مشاهده کردند که چگونه با افزایش دما، شکل‌گیری حباب‌ها سبب گذار وضعیت این گاز به حالتی پایدارتر می‌شود که نتیجه‌ای از تحریک خلاء حاکم بر رفتار آن بوده است.
این یافته بسیار مهم است، چون تصور می‌شود، فروپاشی بنیادی خلاء کوانتومی کاذب، موجب تولد کیهان، شکل‌گیری فضا-زمان و انبساط آن شده است.


منبع برای مطالعه بیشتر


@SpacePassengers


🧠 چین به جنگ مستقیم نورالینک ایلان ماسک می‌رود؛ ساخت تراشه مغزی تا سال 2025

🔹 وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین (MIIT) سند جدیدی از سیاست‌های خود منتشر کرده که در آن به تعهداتش در توسعه فناوری‌های پیشرفته اشاره شده است. یکی از برنامه‌های بلندپروازانه MIIT در این سند، توسعه تراشه مغزی تا سال 2025 برای رقابت با شرکت نورالینک ایلان ماسک است.
🔹 این وزارت  به‌دنبال دستیابی به پیشرفت‌هایی در فناوری‌های مختلف ازجمله ترکیب مغز و رایانه، تراشه‌های مغزمانند و مدل‌های عصبی برای محاسبات مغزی است. هدف نهایی این برنامه نیز تولید محصولات رابط مغز و رایانه ایمن و کاربرپسند است.



@SpacePassengers


در بین تمامی مردم تنها عقل است كه عادلانه تقسیم شده، زیرا همه فكر می كنند به اندازه كافی عاقلند .

رنه دکارت



@SpacePassengers


برخلاف تئوری بیگ بنگ که در آن جهان پس از یک انفجار عظیم به وجود آمده، در تئوری دیگری به نام مدل اکیپروتیک، جهان از برخورد دو یا چند جهان سه بعدی با یک دیگر به وجود آمده است.

براساس این تئوری، به غیر از جهانی که در آن زندگی میکنیم، حداقل یک جهان دیگر در کنار جهان ما وجود دارد که فاصله آن از جهان ما کمتر از قطر یک اتم است


شما چی فکر میکنید؟


@SpacePassengers

974 0 27 2 11

در سال ۱۹۹۴ به خاطر زلزله، چند ساعت برق لس آنجلس قطع شد و کهکشان راه شیری در آسمان نمایان شد، افرادی با دیدن آسمان وحشت زده شده و گمان کردند فرازمینی ها حمله کرده و با پلیس تماس گرفتند، پلیس هم به آنها گفت نگران نباشید این فقط بازوی کهکشان راه شیری است!


@SpacePassengers


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
گذشته و آینده پول از نظر هوش مصنوعی

اینده ی پول از نظر شما چیه؟


@SpacePassengers


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
هنگامی که فشار خارجی اعمال شده توسط جسم پرتاب شده، فشار داخلی بالون را مجبور میکند تا از ظرفیت مقاومت ماده بیشتر شود، نتیجه این میشود...


@SpacePassengers


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ویدئویی از راه‌رفتن ربات انسان‌نمای Optimus شرکت تسلا که ایلان ماسک در شبکه اجتماعی ایکس به اشتراک گذاشته است

@SpacePassengers


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🧲جاذبه معمار کیهان


🌎نخستین بار نیوتن با در نظر گرفتن جاذبه به عنوان نیروی بین اجسام، نشان داد که جاذبه چطور در مقیاس‌های بزرگ عمل می‌کند. سپس اینشتین ایده‌های نیوتن را در نظریه نسبیت عام خود اصلاح کرد. وی نشان داد که توصیف جاذبه به‌وسیله انحنای چارچوب فضا-زمان توسط یک جسم، بهتر انجام می‌شود. همه ما ازآن‌رو به سمت زمین کشیده می‌شویم که جرم سیاره، چارچوب فضا-زمان پیرامون خود را خم کرده است. در واقع گرانش اجسام را به سمت یکدیگر نمیکشد بلکه خمیده شدن فضای اطراف اجسام است که باعث کشش آنها به سمت یکدیگر میشود


@SpacePassengers


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
وقتی میخواهید یک اصل گالیله رو ثابت کنید، اما در نهایت قوانین نیوتن را اثبات میکنید 😂



در این ویدئو، شخص سعی می کند آنچه را که گالیله با پرتاب اشیاء از برج پیزا نشان داد، نشان دهد یعنی اینکه اجسام تحت تأثیر گرانش با سرعت یکسان سقوط می کنند.

این اصل به عنوان برابری سرعت سقوط در غیاب مقاومت هوا شناخته می شود. علاوه بر این، با قرار دادن اشتباه چکش روی توپ و نه در کنار توپ، چندین قانون نیوتن، به ویژه قانون کنش و واکنش و حفظ تکانه که در زمینه شوک های الاستیک مرتبط است، نشان می دهند.

هنگامی که یک جسم به طور الاستیک با دیگری برخورد می کند، مانند چکش و توپ، بقای انرژی و تکانه حفظ می شود. طبق قوانین نیوتن، نیروی وارد شده در حین برخورد بر سرعت و جهت هر دو جسم تأثیر می گذارد، اما انرژی جنبشی کل، قبل و بعد از برخورد در یک برخورد کشسان ثابت می ماند.

در این ویدئو، چکش به دلیل حفظ انرژی و تکانه، که از اصول اساسی در فیزیک است که در موقعیت‌های تصادف و برخورد اعمال می‌شود، از توپ پرتاب می‌شود و در نهایت به پرتاب‌کننده برخورد می‌کند.

آیا فکر می‌کنید مرد حاضر در ویدیو این اصل را اکنون درک کرده است؟


@SpacePassengers


♦️تصاویر جدید جیمزوب از ۱۹ کهکشان مارپیچی

🔹اداره کل ملی هوانوردی و فضا ایالات متحده (ناسا)، تصاویری از ۱۹ کهکشان مارپیچی را که تلسکوپ فضایی جیمزوب جدیدا به ثبت رسانده است، منتشر کرد.
🔹ناسا این کهکشان‌های مارپیچی را به «چرخ‌های غول‌پیکر و درخشان» تشبیه کرد و گفت که تصاویر جدید جیمزوب، راهنمای عمیق‌تری برای مطالعه روی نحوه تشکیل ستاره‌ها و همچنین ساختار و تکامل کهکشانی ارایه می‌دهند.
🔹به گفته ناسا، نزدیک‌ترین کهکشان به زمین در این تصاویر در فاصله ۱۵ میلیون سال نوری و دورترین آن در فاصله حدودا ۶۰ میلیون سال نوری قرار دارد.



@SpacePassengers


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🛰 تسخیر مدار زمین توسط ماهواره‌های استارلینک

▪️ ویدیوی بالا افزایش خیره‌کننده تعداد ماهواره‌های استارلینک از سال 2019 تا 2023 را نشان می‌دهد که البته درحال‌حاضر تعداد این ماهواره‌ها افزایش هم پیدا کرده است.

حتی قطب شمال و جنوب هم پوشش میدن :)

@SpacePassengers

671 0 18 3 10

سفری به دنیای میکروسکوپی با قوی‌ترین میکروسکوپ جهان!
‌‌
میکروسکوپ الکترونی 1 تا 50 میلیون بار «بزرگنمایی» کند. این در حالی است که میکروسکوپ نوری تا 2000 برابر این کار را انجام می‌دهد.
‌‌‌

@SpacePassengers

663 0 19 12 9
20 last posts shown.

2 524

subscribers
Channel statistics