سخنرانی‌ها


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


آخرین سخنرانی ها در حوزه علوم انسانی
فلسفه غرب و اسلامی ، عرفان، روانشناسی، جامعه_شناسی
.
.
معرفی این کانال به دیگران یک حرکت فرهنگی است
.
.
برای نجات یک کشور باید فرهنگ آن کشور را ساخت
.
.
به جای لعنت بر تاریکی شمعی روشن کن
.
.

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


✍️ تنهایی، نه از تنها ماندن،
بلکه از نبودِ امکانِ به اشتراک گذاشتنِ آنچه برای ما اهمیت دارد حاصل می‌شود...

👤 کارل گوستاو یونگ


#روجین
🌹

4k 0 120 20 105

🔊فایل صوتی


🔺پادکست دکتر مجتبی شکوری

🔸فهمیدن با دستان روغنی نه جوهری



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑کانال
سخنرانی ها
🌹


🔊فایل صوتی

🎙پادکست شیرازه – کیمیاگر

🎙رمان کیمیاگر نوشته «پائولو کوئیلو» ماجرای زندگی چوپانی است که به سودای پیدا کردن گنجی که در خواب دیده از اسپانیا به مصر می‌رود.

🎙کوئیلو در این اثر خواننده را تشویق می‌کند که به دنبال یافتن «افسانه شخصی» خود باشد و برای این کار از جان مایه بگذارد.

🎙درونمایه عرفانی این کتاب در ایران و جهان بسیاری را در ایران و جهان جذب این رمان کرده.

🎙کیمیاگر زمانی به فارسی ترجمه شد که ایران در آستانه تغییرات گسترده‌ای بعد از انقلاب و جنگ بود.

🎙در شیرازه با علیرضا دوستدار درباره کیمیاگر مصاحبه کرده‌ایم.


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑کانال
سخنرانی ها
🌹

5.9k 0 216 9 10

🔊فایل صوتی

مقصود فراستخواه

رویداد امکان دوستی با رهیافت پویایی شناسی سیستم های اجتماعی همراه با متغیرهای حالت و جریان


10 اسفند 1402

خانه ی امکان



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @Vortrags
🆑کانال سخنرانی ها
🌹


🔊فایل صوتی


از لوطی‌گری به بلاگری

⏺سخنرانی: فردین علیخواه| عضو گروه جامعه‌شناسی دانشگاه گیلان

⏺همایش سالانه سلامت روان و رسانه
⏺پنل: لمپنیسم، سلامت روان و امنیت اجتماعی
⏺تهران: 2 اسفند 1402 | سالن همایش‌های رعد
⏺برگزار کننده: انجمن علمی روانپزشکان ایران|انجمن ایرانی ارتباطات و مطالعات فرهنگی| مؤسسه نیکوکاری مجتبی معین



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @fardinali
khah
🆑کانال سخنرانی ها
🌹

6.5k 0 153 1 15

🔊فایل صوتی

مصاحبهء اختصاصی آژانس خبری موکریان با محمد توسلی، دبیرکل نهضت آزادی ایران

⏺ارزیابی مشارکت پایین جامعه در انتخابات های چند سال اخیر و بررسی میزان اصلاحات جامعه محور بر مناسبات سیاسی و همچنین چشم انداز نهضت آزادی ایران از آینده سیاسی کشور و راه های برون رفت از وضعیت انسداد کنونی .

📺ویدیو یوتیوب

.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑کانال
سخنرانی ها
🌹

6.5k 0 102 1 12

🔊فایل صوتی

مرور یک فساد سیستماتیک
 
➕یکی از مثال‌های مهم از فساد گسترده در بازار سرمایه ما شرکت کنتورسازی بود. شاید خیلی‌ها که توی بورس فعال هستن، حتی شاید تحلیلگرهای بازار ما هم ندونن یا یادشون رفته باشه که توی کنتورسازی چه اتفاقاتی رخ داد و چطور مردم به صورت کاملا قانونی سرشون کلاه رفت و سرمایشون رو از دست دادن.داستان آکنتور داستان دردناکی هست که متاسفانه به فراموشی سپرده شده.در این اپیزود در همین مورد قرار هست صحبت کنیم.


▪️پوریا بختیاری || اکوتوپیا



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑کانال
سخنرانی ها
🌹

6.7k 0 223 6 15

🔊فایل صوتی

برنامه پرگار

📽گذار به دموکراسی، عوامل مهم

⁉️ گذار به دموکراسی چگونه روندی است؟ چه مشابهت‌ها و تفاوت‌هایی در گذار کشورهای مختلف به دموکراسی می‌توان یافت؟

#فرخ_نگهدار، تحلیلگر سیاسی
#حجت_کلاشی، تحلیلگر سیاسی



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑کانال
سخنرانی ها
🌹

6.9k 0 188 6 14

🔊فایل صوتی


استقلال فکری چیست؟

📝 دکتر محمدباقر باقری


🛄 استقلال فکری یعنی با عقلمان کنترل گفتار، رفتار، افکار، ارزش‌ها و باورهایمان را در دست بگیریم.ویژگی‌های افرادی که به‌طور مستقل می‌اندیشند:

●۱. باورهای دیگران را منفعلانه و بدون تامل نمی‌پذیرند.

●۲. از طرد شدن از طرف هیچ گروهی نمی‌هراسند.

●۳. آتوریته‌ها و منابع ناموجه را رد می‌کنند.

●۴. با کارشناسان واجد شرایط مشورت می‌کنند.

●۵. خودرای نیستند.

●۶. مبانی اندیشه و رفتار خودشان را شکل می‌دهند.

●۷. سنت‌ها و آداب‌ورسوم گذشته را به پرسش می‌گیرند.

●۸. اطلاعات را خودشان تحلیل می‌کنند و به نتیجه‌ی مستقل و مستدل می‌رسند.

●۹. وقتی شواهد اقتضا کند با نظر اکثریت مخالفت می‌کنند.

●۱۰. از خطاهای شناختی آگاهند و در دام آنها نمی‌افتند.

●۱۱. می‌دانند که اکثر مردم رفتار و باورهای گروهشان را تایید می‌کنند.

●۱۲. از گره زدن باورها و عقایدشان به هویتشان اجتناب می‌کنند.

●۱۳. از مرحله‌ی شنیدن به مرحله‌ی اندیشیدن می‌رسند.



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑کانال
سخنرانی ها
🌹

7k 0 313 2 41

🔊فایل صوتی

مصدق؛ قهرمان یا پوپولیست

▫️محمد مصدق همواره علاقه‌مندان پراپاقرصی دارد. در مقابل اما منتقدان و البته دشمنان سرسختی در طیف‌های رنگین‌کمان سیاست ایران نیز دارد، از سلطنت‌طلبان گرفته تا برخی انقلابیون سنتی، از بعضی وابستگان حزب توده تا مدافعان اقتصاد آزاد… نقدهای وارده نیز بسیار وسیع است.

▫️در سیاهه اتهامات این رجل سیاسی مواردی چون عدم پایندی به قانون اساسی مشروطه، دیکتاتوری، عوام فریبی، دولتی کردن اقتصاد ایران، عدم تعهد به موازین اسلامی و ده‌ها اتهام کوچک و بزرگ را می‌توان مشاهده کرد.

▫️در روز 29 اسفند سالروز ملی شدن صنعت نفت، سیدحمید متقی پژوهشگر تاریخ معاصر ایران با علی شمس اردکانی، دانش‌آموخته دکتری اقتصاد انرژی از دانشگاه ایلی نوی، دیپلمات پیشین و البته از چهره‌های شاخص اتاق بازرگانی ایران، درباره دستاوردهای مصدق به‌گفت‌وگو نشسته ‌است.



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @eco_voice

🆑کانال سخنرانی ها
🌹


🔊فایل صوتی

بیماری ناشناخته در نظام تامین مالی ایران

▫️بخش قابل‌توجهی از بار تامین مالی اقتصاد در دهه‌های گذشته متکی بر بانک‌ها بوده است. به دلیل کاهش درآمدهای نفتی طی یک دهه گذشته، .نیاز دولت به تامین مالی افزایش پیدا کرد و بار فشار تامین مالی بر دوش بانکها افتاد و این باعث شد تا بانک‌های ما با ناترازی روبرو شوند.

▫️همایش چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۳ به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای اقتصادی کشور، فرصتی مغتنم برای تبادل نظر و اندیشه‌ورزی در خصوص چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصاد ایران فراهم کرد.

▫️در پنل «فرصت ها و تهدیدهای تامین مالی» با حضورحمید آذرمند مدیر پیشین اداره تامین مالی زنجیره تولید بانک مرکزی، پیمان نوری عضو شورای پول و اعتبار، جلال سیدی معاون خدمات مالی کارگزاری بانک آینده و امیرتقی خان تجریشی عضو هیئت مدیره و معاون سرمایه گذاری گروه مالی فیروزه پیرامون موضوع تامین مالی شرکت ها بحث و گفتگو شد.



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @eco_voice

🆑کانال سخنرانی ها
🌹


✍️ رضا بابایی

🖊 اسلام و سیاست


➕آرمان و اهدف سیاسی – اجتماعی، غیر از برنامه و نظام سیاسی است. دورترین اندیشه‌های الهیاتی و بشری از سیاست، خالی از آرمان‌های سیاسی نیست؛ اما آرمان، غیر از نظام و برنامه است. اگر کسی بگوید که اسلام، دین سیاسی است و منظورش این باشد که اسلام، آرمان‌های سیاسی دارد، سخنی است استوار و پذیرفتنی و اثبات آن، آسان؛ زیرا اولا رستگاری انسان در دنیا و آخرت که وعدۀ ادیان است، بدون اصلاح‌ جامعه، بسیار دشوار است و اصلاح جامعه در گرو سیاست‌های انسانی و خردمندانه است. ثانیا بیشتر اندیشه‌ورزان مستقل نیز پذیرفته‌اند که اسلام، هم تاریخ سیاسی دارد و هم اهداف سیاسی. بنابراین، نیازی چندان به اثبات سیاسی بودن اسلام نیست. اما اگر مراد این باشد که اسلام، «نظام و برنامۀ روزآمد سیاسی» نیز دارد، با پرسش‌های زیر روبه‌رو است:
@sokhanranihaa
1️⃣ آیا این برنامه‌ها موجود و مدوّن است یا در مرحلۀ کشف و استنباط و تحقيق؟

2️⃣ نظام و شکل حکومت اسلامی در زمان پیامبر(ص) و اصحاب ایشان، تفاوتی با نظام و شکل حکومت‌های موجود در آن عصر نداشت؛ تفاوت در محتوا بود. تفاوت حکومت مدینه در عصر پیامبر با حکومت مشرکان مکه در همان عصر، در امور شکلی و هندسۀ قدرت نبود؛ بلکه آن دو اهداف متفاوت داشتند. چنانکه ممکن است دو نظام دموکراتیک در زمان ما، شکل‌های یکسان، اما محتوای متفاوت داشته باشند. مثلا شکل نظام حکومتی آلمان در زمان هیتلر، تفاوت بنیادین با شکل نظام انتخاباتی آمریکا نداشت؛ اگر تفاوتی بود، در شخصیت و آرمان‌های هیتلر با شخصیت و آرمان‌های روزولت بود. آیا ممکن است بگوییم که پیامبر اسلام(ص) شکل حکومتی عصر خویش را پذیرفت، اما به آن محتوایی دیگر داد و ما نیز باید شکل مرسوم و مقبول نظام‌های حکومتی عصر خود را بپذیریم، ولی درست‌تر و انسانی‌تر و عادلانه‌تر از دیگران عمل کنیم؟ پیامبر اسلام(ص)، جای ریاست قبیلگی را به ریاست عقیدتی داد، بدون آنکه در اختیارات یا شیوه‌های اعمال قدرت، تغییری دهند. اگر ما مسلمانان بخواهیم از پیامبر بزرگوار اسلام پیروی کنیم، باید نوآوری‌های ایشان را که در محتوا بود، نصب العین کنیم یا «شکل» حکومت ایشان هم که مرسوم و رایج در آن عصر و پیش از ایشان بود، بخشی از وظیفۀ مسلمانی ما است؟ به عبارت دیگر، آنچه در صدر اسلام اتفاق افتاد، حکومت مسلمانان بود یا حکومت اسلام و الگوی ابدی برای همۀ مسلمانان در همۀ مقاطع تاریخی و در هر گوشه‌ای از جهان؟

3️⃣ با اختلافاتی که میان عالمان و مذاهب اسلامی در شیوۀ سیاست‌ورزی وجود دارد، چه باید کرد؟ کدام اسلام است و کدام نااسلام؟

4️⃣آیا کنار گذاشتن دین از سیاست، به معنای سپردن سیاست به دست خائنان و وطن‌فروشان است، یا آنکه می‌توان سیاست را به کسانی سپرد که انگیزه و جایگاه دینی ندارند، اما سیاست را می‌شناسند و از عهدۀ کشورداری به‌نیکی برمی‌آیند و اهداف ذاتی حکومت(عدالت و امنیت) را بهتر و کم‌هزینه‌تر از دیگران برمی‌آورند؟ به عبارت دیگر، آیا نظام‌های سیاسی، یا دینی هستند یا فاسد؟

5️⃣پیوند و هم‌بستگی اکثر عالمان دینی با حکومت‌هایی مانند صفویه و قاجار، پیوند استراتژیک بوده است یا تاکتیکی. اگر استراتژیک بوده است، بدین معنا است که در اندیشۀ اکثر عالمان دینی، اسلام سیاسی، نیازی به تصدی‌گری مستقیم ندارد، و اگر تاکتیکی بوده است، چرا عالمان دینی هیچ‌گاه(جز در نیم قرن گذشته) کوششی برای تغییر حکومت‌ها نکردند؟

6️⃣ آیا هر دین یا آیین یا مکتبی که آرمان‌های سیاسی – اجتماعی داشت، می‌بایست برنامه‌ و نظام سیاسی نیز داشته باشد؟ آیا مثلا واتیکان که اکنون مدعی هیچ‌گونه برنامه و نظام سیاسی نیست، آرمان سیاسی ندارد؟

7️⃣با نظرداشت این رهیافت مهم و جهانی که مشروعیت‌ نظام‌های سیاسی به اندازۀ کارایی آنها است، آیا مدعیان نظام سیاسی جدید، این معیار را می‌پذیرند؟ اگر می‌پذیرند، چه سنجه‌هایی را برای سنجش کارایی پیش می‌نهند؟


.
🆔
@sokhanranihaa
🆔 @
🆑کانال
سخنرانی ها
🌹

7.3k 0 83 15 30

✍️ محمدرضا يوسفي

🖊لباس وارونه بر تن دين



🔹 قرآن به اين نكته توجه مي دهد كه حقيقت دين واحد است اما در طول تاريخ معتقدان به اديان به دسته هاي مختلف تقسيم شده و فرقه گرايي سكه رايج شده است. قرآن، اينها همه را انحراف از دين خوانده است. اين اتفاق تحت تاثير عوامل مختلف رخ داده و مي دهد.

🔹 يكي از عوامل انحراف از دين، تلاش براي مصادره دين توسط حكومتها بوده است. حكومتها همواره به دنبال اين بوده اند كه با توجه به ريشه هاي فطري دين و علاقه مندي و اعتقاد عموم مردم به آن، دين را در خدمت خود گرفته و به گونه اي آن را تفسير كنند كه در تاييد حكومت باشد. حكومتها همچنين به كم رنگ كردن عناصري از دين مي پردازند كه در تضاد با عملكرد و اهداف آنان است. اقدامات حكومت در جهت مصادره دین به ارائه كاريكاتوري از دين منجر مي شود و به تعبير اميرالمومنين لباس وارونه اي بر تن دين مي كند كه هيچ جذابيتي ندارد. گاه نيز منافع گروهي ذي نفوذ در ميان مردم، منجر به ايجاد يك فرقه و مذهب مي شود.
@sokhanranihaa
🔹 گرچه قرآن به عوامل اين فرقه سازي و نتايج آن توجه داده است و تاريخ هم نظاره گر تلقي هاي مختلف از دين و تقابل آنان به شكل هاي خشن نيز بوده است، اما در طول تاريخ كمتر متفكري به تحليل علمي آن پرداخته است.

🔹 پيش از انقلاب، دکتر شریعتی در كار ارزشمند خويش تحت عنوان « تشیع علوی و صفوی» به تفکیک دو رويكرد به تشيع و ويژگي هاي آنها پرداخته و تا اندازه اي نيز به علل توجه داده است. پيدايش تشيع صفوي معلول پيوند نهاد قدرت و روحانيت در عصر صفوي بوده است. بخش غالب روحانيت عصر صفوي به ويژه در ابتداي امر در كنار قدرت قرار گرفت و به ترويج اين فكر پرداخت كه حكومت صفويه، حكومتي پايدار بوده و در نهايت قدرت را به دست امام زمان خواهد داد.

🔹شهید مطهری نيز با تكيه به داده هاي تاريخي و در نگاهي نو به سبك هاي دينداري و نتايج آنان پرداخت. يكي از كارهاي بسيار ارزشمند و ماندگار وي، بيان ویژگی های نوع دینداری خوارج و تحليل چرايي و نتايج آن است. همچنين وي در نوشته ها و مصاحبه ها و سخنراني خود به آسيب شناسي ورود روحانيت در عرصه قدرت اشاره داشته است. به نظر مي رسد اين تحليل برای امروز ما بسیار نافع و راهگشاست.

🔹قریب به پنج دهه از انقلاب بزرگ ايران مي گذرد. اين دوران براي كشور پر از حادثه بوده است. يكي از زواياي تحليلي بر تحولات اين دوران از منظر نوع نگاه به دين است. رابطه بين دين و حكومت، نهاد روحانيت و قدرت، دامنه ورود مباحث ديني در عرصه هاي مختلف اجتماعي و سياسي، انتظار از دين و قلمرو آن، دامنه حضور فقه در جامعه از جمله اين مباحث بوده كه به مرور در نوع نگاه به دين و دينداري موثر بوده و به طور زيرپوستي در لايه هاي آشكار و پنهان جامعه ديده مي شود.

🔹اما چند سالي است يك جريان فكري با اتكاء به ابزارهاي تبلیغاتی گسترده، توان مالی بالا و پشتوانه های سیاسی به ترويج يك نگرش خاص به دين و تشیع مي پردازد كه در صورت توفيق مي توان آن را تفسيري جديد از شيعه دانست كه با روح تشيع و دين در تضاد بوده و ناسازگار است. ترويج اين فكر برای امروز و آینده کشور بسيار خطرناک بوده، همه بايد به اين نوع تلقي توجه داشته باشند. مقامات نه تنها بايد از اين نوع فكر فاصله بگيرند، كه پشتيباني آشكار و پنهان خود را از اين فكر و مروجان آن قطع كنند. زيرا آسيب هاي آن دامنگر كليت جامعه و از جمله حكومت خواهد شد.

🔹به طور خلاصه، اين تفكر هدف دين را كسب قدرت ميداند. تشيع به عنوان تفسير اهل بيت از دين نيز شامل اين مطلب خواهد شد. عجين كردن تشيع با قدرت موجب پيدايش مسائلي مي شود. جايگاه مردم در اين منظومه فكري به گونه خاصي تعريف مي شود. به اعتقاد آنان، وظيفه مردم اطاعت بي چون و چرا و انقياد محض است. اصالت قدرت موجب زيرپاگذاردن اخلاق و عدالت مي شود، از اين رو اینان قدرت را مقدم بر عدالت و اخلاق مي دانند. تاكيد بر شريعت و مناسك براي اينان گزينشي است. بر برخي مناسك تاكيد بيشتري دارند زيرا اين مناسك در راستاي تقويت قدرت است. نهايت اينكه برخي ظواهر بر ارزشهاي ديني مقدم هستند.

🔹به نظر می رسد این سخن امیرالمومنین در مود این گروه صادق باشد که « وَ لُبِسَ الْإِسْلَامُ لُبْسَ الْفَرْوِ مَقْلُوباً» ( خطبه 108) اسلام را مانند پوستيني وارونه مي پوشند. ديني فاقد هر گونه معنویت و روح با چهره ای خشن که معیار اصلی آن، تسخیر قدرت است. از این رو نیاز است تا پرده از چهره این جریان برداشته، پیامدهای آن تبیین شود.


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @yousefimo
hamadreza
🆑کانال سخنرانی ها
🌹


✍️ مصطفی ملکیان

🖊 تعطیل نکردن تفکر خویش در برابر آرای بزرگان

🔹دلیلیت، یک دلیل امری نسبی است و نمی‏ شود بگویند که این دلیل صدرای شیرازی را قانع کرده است، تو با این عقل کلّه گنجشکی چه می‏ گویی؟ نباید فکر کرد که اگر دلیلی ابن سینا را قانع کرد مرا هم باید قانع کند، و اگر مرا قانع نکرد، حتماً ذهن من یک خللی دارد یا حتماً مغز من خوب کار نمی‏ کند؛ بلکه ممکن است چیزی برای شما دلیل قانع ‏کننده باشد، ولی برای من قانع‏ کننده نباشد یا بالعکس. قانع‏ کنندگی دلیل، کاملاً بسته به ذهن مخاطبی است که دلیل برایش اقامه می ‏شود و نباید گفت، این دلیل را فلان فیلسوف هم نتوانسته رد کند، چرا که به من ربطی ندارد و به نظر من در یک، دو یا هشت تا از مقدمات آن می‏ توان تشکیک کرد.

@sokhanranihaa
🔹من بارها گفته‏ ام که هیچ ‏گاه دکّه خودتان را به خاطر سوپر مارکت دیگران تعطیل نکنید، اگر ابن سینا انسان بزرگی بوده است و سوپر مارکت عظیم فکری ـ فرهنگی داشته است، خوب داشته باشد؛ ما هم زیر این راه پله‏ ها یک دکّه ‏ای داریم، چهار تا قوطی بغل هم گذاشته‏ ایم و مقداری هم نخود و لوبیا در آن ها ریخته‏ ایم، ما نباید در این دکّه را ببندیم. البته نمی ‏گوییم که ابن سینا سوپر مارکت خود را ببندد ولی شاید کسی جنس مورد نظر خود را در سوپر مارکت او پیدا نکرد و از ما خرید.
البته انتظار نداریم که همه عالم و آدم سراغ دکّه ما بیایند چرا که تا ابن سینا هست، کسی سراغ ما نمی ‏آید، ولی بالاخره اگر کسی هم آمد، دکّه ما باز است.

🔹بنابراین هر وقت که دکّه ی خودتان را به خاطر این که کنار شما یک سوپر مارکت باز شده، بستید زندگی عاریتی دارید نه زندگی اصیل، مگر همین فلاسفه بزرگ ما نیستند که یکی از ادله‏ هایی که برای زندگی پس از مرگ آورده اند، چنین است:
بسیاری از افرادی که می ‏میرند پس از مرگ شان به خواب نزدیکان شان می‏ آیند و گاهی چیزهایی مطابق با واقع هم می‏ گویند و پرده از اسراری برمی‏ دارند. بعد می‏ گویند: خوب، اینکه معلوم است بدنش پوسیده است.
بنابراین مشخص می ‏شود که روحی داشته که آن روح به خواب دیگری آمده است.

🔹می ‏دانید مؤدای این دلیل چیست؟. این است که تصویری به خواب شخصx آمده است و از نظر شخصx این تصویر شبیه ‏ترین تصویر به y است پس با y مساوی است. این استدلال را هیچ احدی نمی ‏تواند قبول کند. این معادله که «تصویری به خواب x می‏ آید و از نظر x شبیه ‏ترین تصویر به تصویرy است مساوی است با y» مورد قبول هیچ ریاضی دانی نیست، ولی به هر حال ابن سینا آن را پذیرفته است. حالا آیا به دلیل این که اگر من تا آخر عمر هم جدّ و جهد کنم ممکن است یک صدم عظمت فکری ابن سینا را پیدا نکنم باید دکّه‏ ام را ببندم؟ و تازه این حرف ابن سینا است، چه برسد به فیلسوفان طراز ده و بیست و پنجاه، وقتی ما درباره ابن سینا چنین می ‏گوییم شما چه انتظاری دارید که حرف فیلسوف طراز ده را قبول کنیم؟

🔹بنابراین ما باید دکّه خودمان را باز نگه داریم و به هرکس بگوییم: دلیل ات را بگو تا ببینم می‏ توانم حرف ات را قبول کنم یا نه؟ در این صورت زندگی اصیل داریم؛ ولی به محض این که گفتیم:
قبول می‏ کنم چون تو از بزرگانی، چون افکار عمومی این را می‏گوید، چون می‏ خواهم هم رنگ با جماعت باشم، چون محبوبیت من حفظ می ‏شود، چون رضای مردم حفظ می‏ شود، چون پدر و مادر من هستید و … دیگر زندگی اصیل ندارید.

🔹این را هم عرض کنم که هر کس گفته است باید از پدر و مادر اطاعت کرد، زندگی اصیل ندارد.
البته شکی در درستی احترام به پدر و مادر نیست ولی احترام غیر از اطاعت است. اصلاً چرا باید از پدر و مادر اطاعت کرد؟. آیا به صرف این که دو نفر باعث شده‏ اند من به دنیا بیایم باید از آن ها اطاعت کنم؟، این دلیل است!

🔹در قرآن از قول عدّه‏ ای آمده که می ‏گویند: «إنّا وَجَدْنَا آبَاءنَا عَلَی اُمه وَ إنّا عَلَی آثَارِهم مُهْتَدون» بعد قرآن می ‏گوید:
«أوَ لَوْ کَانَ آبَاؤُهُم لایعْقِلونَ شَیئاً» آن وقت چه طور است که آبای آن ها "لایعقلون شیئا" بودند اما آبای ما این گونه نیستند؟

🔹ما از این آبا و اجداد زیاد داریم، که چون از بزرگان و … هستند باید از آن ها حرف شنوی داشته باشیم و لذا زندگی اصیل نداریم. اولین علامت این که زندگی اصیل نداریم این است که نه شادیم، نه امیدواریم و نه آرامش داریم.

زندگی اصیل داشتن به دو جهتی که عرض می‏ کنم ضرورت دارد:

1️⃣ اگر به درون تان توجه دارید و می‏ خواهید یک درون آباد داشته باشید؛ راهی جز این نیست.
البته این را هم خودتان بیازمایید و به صرف این که من می ‏گویم یا عرفاء این نکته را فهمیده ‏اند، نپذیرید.

2️⃣ اکثر قریب به اتفاق مشکلات اجتماعی ما به این دلیل است که بت پرستیم و عمل ‌بی ‏اجر و مزد آراء و افکار دیگران هستیم و آن ها زندگی ما را سامان می ‏دهند!

.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑کانال
سخنرانی ها
🌹

8.1k 0 203 8 76

✍️سعید معدنی

🖊 قتل بزرگمهر
و سنت وزیر کشی در تاریخ ایران


برخی مورخان براین باورند که ماه اردیبهشت 590 میلادی آعاز متلاشی شدن حکومت ساسانیان است. زیرا دراین ماه و سال بسیاری از مدیران مجرب و ایراندوست کشوری و لشکری توسط شاه ساسانی برکنار، بازداشت و به قتل می رسند.همچنین در این ماه از آن سال برخی تاریخ نویسان قتل بزرگمهر حکیم را نیز به دستور خسرو پرویز یادآور می شوند. البته تاریخ دانان می دانند که شخصیت بزرگمهر آمیخته با واقعیت و افسانه و اسطوره است، اما به باور برخی مورخان شخصی به نام  بزرگمهر وجود داشته است.
@sokhanranihaa
قتل بزرگمهر یادآور سنت وزیر کشی است که در تاریخ این سرزمین به دفعات تکرار شده است. در این مقال کوتاه به چند مورد از وزیرکشی، که خوانندگان این متن کم و بیش با سرنوشت آنها آشنایند، اشاره می شود.  سنت وزیرکشی بعد از ورود اسلام به ایران هم ادامه می یابد. برای مثال جعفر برمکی وزیر ایرانی به دست هارون عباسی کشته می شود. در دوره سلطان مسعود غزنوی، نوبت به دار آویختن حسنک وزیر است که به او اتهام گرایش به قرمطیان و اسماعیلیه می زنند و ریختن خونش را مجاز و مباح می دانند. ترس پادشاهان و خلفا و حاکمان از اینکه مبادا قدرت مطلقه و یا بخشی از آن را از دست بدهند یا وزرا را می کشتند و یا آنها را به انزوای کامل می کشیدند. 

در دوران معاصر امیرکبیر وزیر لایق و کاردان ناصرالدین شاه نیز ابتدا برکنار، سپس تبعید و به خدعه درباریان رگ دستش در حمام فین کاشان زده میشود و به قتل می رسد. داستان دکتر محمد مصدق نیز از آن وزیر کشی های تاریخ اخیر است. اگر چه وی ظاهرا کشته نشد اما پس از مدتی تحمل زندان، تبعید شد و در روستای احمد آباد - شهرستان آبیک استان قزوین - تا آخر عمر دور از دوستان و یارانش به حصر خانگی و انزوا گذراند.

هویدا نیز از این رهگذر بی نصیب نماند. امیر عباس هویدا به ظاهر طولانی ترین نخست وزیری را در تاریخ معاصر ایران دارد، و بیش از دوازده سال در این مقام ماند و از کرنش گران درگاه اعلیضرت محمدرضا شاه بود!. شاه پهلوی در آستانه سقوط حکومتش برای ساکت کردن انقلابیون هویدا را زندانی کرد اما پس از مدتی خودش به همراه خانواده و درباریانش از کشور گریختند و هویدای در بند را دو دستی به انقلابیون خشمگین سپردند و آنها نیز به باور خود نخست وزیر نظام  فاسد را بدون محاکمه درست و حسابی ، بدون وکیل مدافع و تشریفات، در مسیر انتقال از دادگاه به بازداشتگاه گلوله ای به سرش شلیک کردند و کشتند، تا سنت وزیر کشی در این سرزمین ادامه پیدا کند. به عبارتی می توان گفت قاتل اصلی هویدا محمدرضا شاه و سردمداران پهلوی بودند.

درباره لیست وزیر کشی در تاریخ طولانی ایران بسیار می توان گفت و نوشت. دلایل این مرگ ها متعدد و متنوع هستند اما در یک چیز اشتراک وجود دارد، و آن اینکه حاکمان مستبد می ترسیدند که مبادا قدرت کامل خود را از دست بدهند، لذا بهترین راه فرستاندن وزیران به سوی زندان و حصر و تبعید و چوبه دار بود.
جالب آنکه در اغلب اوقات زمانی طول نمی کشید، و پس از کشتن وزرای لایق توسط حاکمان نادان، حکومت شان در مسیر تزلزل و سقوط قرار می گرفت. 30 سال پس از کشته شدن  بزرگمهر، با حمله اعراب مسلمان به ایران حکومت 400 ساله ساسانیان سقوط می کند و برای همیشه به تاریخ می پیوندد.

.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @Saeed_Maa
dani
🆑کانال سخنرانی ها
🌹

9.5k 1 160 17 76

✍️ به دنبال جهنم و بهشت در آخرت نباش،
هر دو همین اکنون موجودند.
هر زمان که بتوانیم کسی را بی چشمداشت و بی معادله دوست بداریم، در بهشتیم و هر زمان که آلوده به حسادت و نفرت و کینه شویم، در اصل به جهنم سرنگون شده ایم.

👤 الیف شافاک
📗 ملت عشق


#روجین
🌹

13k 0 291 59 202

🔊فایل صوتی


✅ راز ژاپنی ها در داشتن عمر طولانی و زندگی شاد

📖 خلاصه کتاب ایکیگای | Ikigai: The Japanese Secret to a Long and Happy Life
📝 نویسندگان: هکتور گارسیا، فرانسیس میرالس | Hector Garcia, Francesc Miralles
📚 انتشارات آفرینه | ترجمه: زهره مستی
🎙 گوینده و متن: مهدی بهمنی
🎛 تدوین: رضا بهمنی

پادکست کتاب جیبی
.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑کانال
سخنرانی ها
🌹


🔊فایل صوتی

چهار سؤالی که ارسطو به آنها پاسخ می‌دهد:

▫️زندگی خوب چیست؟
▫️چرا هنر مهم است؟
▫️دوستی یعنی چه؟
▫️چگونه می‌توان اندیشه‌ها را به‌نحو مؤثری بیان کرد؟

▪️ترجمه و صدا: دکتر ایمان فانی



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑کانال
سخنرانی ها
🌹


🔊فایل صوتی


فساد بزرگ در کجا اتفاق می‌افتد؟

▫️حسن عابدی جعفری عضو هیات علمی دانشگاه تهران معتقد است بالاتر از فساد اجرایی فساد در قانون گذاری است و فساد بزرگ در قانون‌گذاری رخ می‌دهد زیرا زمانی که قصد ریل‌گذاری دارند به گونه‌ای عمل می‌کنند که نهایت بهره‌برداری انجام شود. 

▫️او ادامه می‌دهد :‌ زمانی اوضاع وخیم می‌شود که قانون‌گذار گرفتار فساد شود.

▫️وزیر اسبق بازرگانی قدرت را موکب فساد و ثروت را ثمره سوار شدن بر این موکب می‌داند و می‌گوید : فساد عمیق در حوزه قانون‌گذاری رخ می‌دهد برای همین مهم است چه کسانی چه افرادی را به مجلس می‌فرستند .


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @ecoiran_w
ebtv
🆑کانال سخنرانی ها
🌹


🔊فایل صوتی

سیستان و بلوچستان غرق در سیل

▫️در چند روز گذشته تصاویری از سیل سیستان و بلوچستان در فضای مجازی منتشر شده است.

▫️رخدادی که به دلیل همزمانی با سیل در امارات متحده عربی و رخدادهای داخلی در کشور، کمتر به آن پرداخته شده است.

▫️این سیل هم تلفات جانی داشت و هم تلفات مالی. بررسی‌ها از منابع محلی نشان می‌دهد که در برخی روستاها خانه‌ها و سرویس‌های بهداشتی از بین رفتند.

▫️زهرا کریمی و سوگل دانائی از تحریریه اکو ایران درباره آخرین وضعیت این سیل و چرایی آن توضیح می‌دهند.


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @eco_voice

🆑کانال سخنرانی ها
🌹

20 last posts shown.