نامه پرسش - سید مهدی ناظمی قره باغ


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


یادداشتها، مقالات، گفتارها، مناظرات و سایر متون سید مهدی ناظمی که طبق قانون اجازه بازنشر شدن دارند.
تماس با مدیران کانال جهت تبادل یا اظهار نظر :
@azad2222
نمایه کانال: @sayyedmahdinazemi

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: نامه‌های حوزوی
🔺رضا غلامی استادیار علوم سیاسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: باید اذعان کنیم که افزودن وصف «اسلامی» به علوم انسانی از ابتدا خطایی معرفتی بود. ما به دلیل شناخت ناقص از ذات علم و تاریخ آن گمان کردیم که علم انسانی تجربی را می‌توان دینی کرد اما اکنون روشن است که این مسیر از اساس نادرست بوده است.

@namehayehawzavi


🔷 مجموعه نشست‌های پنجمین جشنواره بین المللی فیلم دینی اشراق؛

نشست دهم: "سینمای دینی و الزامات زیبایی‌شناختی آن"

🔸 با حضور دکتر سید مهدی ناظمی

مدرس دانشگاه و پژوهشگر فلسفه هنر

⏱ شنبه، ۱۰ آذر ماه، ساعت: ۱۶ الی ۱۷:۳۰

🏢 قم، خیابان شهدا (صفائیه)، جنب کوچه ۱۷،
معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، سالن سینما اشراق

🌀پخش زنده درکانال‌های اشراق تی وی و اشراق‌نیوز:
https://eitaa.com/eshragh_news
https://eitaa.com/eshragh_tv

#جشنواره_فیلم_اشراق

🔹 به کانال ستاد خبری جشنواره فیلم دینی اشراق بپیوندید:
🔺 @filmeshragh


🔴🔴 پیش نشست تخصصی نخستین همایش ملی هنر از منظر اندیشه اسلامی و اندیشمندان مسلمان 🔴🔴

❇️ نشست یازدهم

🔷 جناب آقای دکتر سیدمهدی ناطمی، دکتری فلسفه محض دانشگاه اصفهان
◀️ موضوع ارائه: تفکر بصری در دوره اسلامی

🔶 دبیر نشست:
دکتر محمدعلی مومنی ها
رییس مرکز علم و فناوری پژوهش های بنیادین هنر و رسانه

🗓️ یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳
🕑 ساعت: ۱۳
📍مکان: تهران - بزرگراه ارتش - شهرک شهید محلاتی، دانشکده و پژوهشکده هنر، رسانه و فضای مجازی شهید آوینی (ره)

┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄
🎭دانشکده هنر، رسانه و فضای مجازی🎬
🆔@rasaneh_ihu


▶️مسئولیت‌ناپذیری ما در تاریخ بشری بی‌سابقه است!

بررسی چرایی عدم توفیق سیاست‌گذاران در عرصه مد در گفت‌وگو با سیدمهدی ناظمی/ بخش اول؛

🔻به دلیل اینکه اساس تفکر انسان امروزی، انفراد و فردگرایی است، مد کمک می‌کند تا انسان‌ها با حل‌کردن خودشان در ذائقه عامه، آرامش پیدا کنند و بتوانند چیز دیگری را به شکل فانتزی و تخیلی تجربه کنند.

🔻 نباید تصور کنیم با تقویت فرهنگ مد و مدگرایی، موفق شده‌ایم یک کار ملی بکنیم.

🔻تا جنگ را نفهمیم، سیاست را نمی‌فهمیم. چون جنگ الگوی کاملی از سیاست است و به‌هرحال ملموس است.

🔻ما نسبت به اولیه‌ترین اقدامات خودمان هم اخته هستیم و می‌ترسیم به آن نزدیک شویم و از انباشت ناتوانی‌ها و بی‌عرضگی‌هایی که ناشی از ناشناخته بودن فضای مدیریتی جهان و ناشناخته بودن شرایط و تغییرکردن شرایط بوده، رنج می‌بریم.

🔸️پیوند به قسمت اول مصاحبه: https://farhangesadid.com/0002V4


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
سکوت بره ها
@sayyedmahdinazemi


🟢دوره خوانش فلسفه و بحران انسان اروپایی از ادموند هوسرل

🟠مدرس: دکتر سید مهدی ناظمی

🟡پنجشنبه ها ساعت ۱۵ - مجازی

🟣ثبت نام در : nsayeh.com


💬 بررسی عملکرد رسانه‌ای جریان انقلابی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری

👤 با حضور مقصود نعیمی ذاکر|مهدی ناظمی
و اساتید و فعالان رسانه‌ای


🗓چهارشنبـه ۳ مرداد مـاه ساعت ۱۵

📍تقاطع خیابان انقلاب و حافظ چهارراه کالج
کوچه‌ی هلال‌احمر | پـلاک ۳ | سالـن همایـش


🌐 روابط عمومی مرکز مطالعات راهبردی ژرفا

🖥 Www.jsrc.ir


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
اگر به دنبال فرم #سینمای_دینی هستیم، باید انسی با بزرگترین، مؤثرترین و پررنگ ترین آیین مذهبی خودمان -محرم و صفر- داشته باشیم.
#سینماملت #سید_مهدی_ناظمی
@sayyedmahdinazemi


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#سینمای_دینی در فرم است یا محتوا؟

🔶سینمای دینی در امتداد یک دو راهی متعارض فی‌مابین #کلمه و #تصویر قرار دارد.

#سینماملت #سید_مهدی_ناظمی
@sayyedmahdinazemi


اساتید گرامی، نخبگان، بزرگان...
نتیجه انتخابات احتمالاً به نفع پزشکیان خواهد بود ولی شما خود را با حمایت از بی کفایت ترین، بی برنامه ترین، بی ملاحظه ترین و بی اخلاق ترین جریان سیاسی تاریخ معاصر کشور، «ضایع نکنید».
در جهان عرفی، راه صلح از خشم و خشونت نمی‌گذرد.
راه خرد از عربده کشی و راه صداقت از ریاکاری و دروغ نمی‌گذرد.
پزشکیان وجود ندارد. پزشکیان یک نام تهی از معنا برای خیزش چند بعدی کانون‌های قدرت است.
@sayyedmahdinazemi


Forward from: سیمافکر | Simafekr
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
آخرین فرصت طبقه متوسط

علیرضا شفاه - ۱۲ تیر ۱۴۰۳

فیلم کامل

صوت کامل


💡هر فیلم آغاز یک گفتگوست
@simafekr_com


نخبگان ایرانی در تصویر رویایی شده دوره خاتمی، اسیر شده اند و هر کسی را در رویای آنها اختلال ایجاد کند، هیولا تلقی می‌کنند.
اغلب نخبگان علمی ایران، در گرفتاری این تصاویر، سیاست روز را درک نمی‌کنند.
@sayyedmahdinazemi


Forward from: بیژن عبدالکریمی
پویش محکوم کردن اقدام دولت کانادا در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

اقدام سیاسی و مغایر با قوانین بین‌المللی دولت فدرال کانادا در خصوص قرار دادن بخشی از نیروی دفاعی کشورمان، ایران، یعنی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های به اصطلاح «تروریستی» نشانه‌ای از دروغ و فریب بسیاری از حامیان و حافظان نظام ظالمانه حاکم بر جهان کنونی است.
اگر دولت فدرال کانادا جنایات بسیاری از ارتش‌های جهان، از جمله جنایات ارتش اسرائیل در فلسطین اشغالی و غزه، جنایات ارتش آمریکا در عراق و افغانستان از جمله ترور سپهبد قاسم سلیمانی، یکی از فرماندهان ارشد ایرانی در خاک عراق توسط آمریکائیان را محکوم کرده بود، امروز می‌توانستیم نمایش سیاسی آن دولت را اندکی باور کنیم.
در راستای محکومیت این اقدام از آحاد ملت ایران، از جمله از همه متفکران، صاحب‌نظران، روشنفکران، نخبگان، اساتید دانشگاه، و از همه کنش‌گران سیاسی و اجتماعی خواهانیم که این اقدام وقیحانه دولت کانادا را صرفاً به دلیل دفاع از امر ملی محکوم کرده، اجازه ندهند که قدرت‌های بیگانه در جهت منافع خودشان ارزش و اعتبار ملت بزرگ ایران و دستاوردهای نظامی و دفاعی‌اش را به سخره گیرند.
بی‌تردید اختلافات داخلی ما و انتقادات ما به برخی از سیاست‌های داخلی و احیاناً استراتژی‌های دفاعی کشور به معنای فراموش ساختن و قربانی کردن ایران و امر ملی و دفاع از حریم‌های وحدت و انسجام کشور در برابر بیگانگان نیست.

لینک امضای پویش
https://www.karzar.net/122975

تلگرام |یوتوب | اینستاگرام| ایتا | بله


چنین نیست که چامسکی صرفاً یک زبانشناس و فیلسوف مؤثر بوده باشد، چامسکی یکی از شریف ترین لیبرال‌های تاریخ هم بود. او شرافت و انسانیت را فدای فهم ایدیولوژیک خود نکرد.
یادش گرامی باد.
@sayyedmahdinazemi


تقریباً در تشابه با زمان شهید سردار سلیمانی، با تجدید سازماندهی رسانه های نوین، سردی یأس و انفعال مجدداً در سپهر سیاسی ایران خود را نشان داد. صحبت از یک دوره ای شدن ریاست جمهوری و شکست سیاستهای مقاومتی و... مجدداً در رأس گفتگوها قرار گرفت. بدون این که اهمیت ابعاد انتقادی این سیاستهای رسانه ای انکار شود، به نظر می رسد ما باز با یک غافلگیری جدید روبرو هستیم و هنوز و با وجود ماجرای شهید سلیمانی آماده فهم واقعیت سیاسی خود نیستیم.

🔸واقعیت سیاسی کشور ما در رجعتی به سنت تاریخی خود، روایتی آمیخته به حماسه و تراژدی است و با این دو بال پیش می رود. انقلاب اسلامی ایران، این روایت را واقعی کرد و این روایت با وجود همه فراز و فرودها که مهمترین آنها انحراف خسارت بار سال 1368 به سوی سیاستهای بی پشتوانه، تند و لجام گسیخته نئولیبرالیستی بود، همچنان «هست»، ولو ما نفهمیم چطور هنوز می تواند دوام داشته باشد. تمام وجه قدرت نمادین حاج قاسم سلیمانی و اینک حجت الاسلام رئیسی، در تعین یافتگی ایشان در بسط این روایت و حتی مبدل شدن آنها به نماد این روایت است. این امروز واقعیت «ملت ایران» را تشکیل می دهد و حتی اگر مبدل به گفتمان روشنی هم نشده باشد و هنوز با آن نقطه فاصله داشته باشد، باز آنچنان نقاط روشن و قابل اتکایی دارد که بتوان آن را از روایت سیاست نئولیبرالیستی ایرانی، اعم از نسخه پهلوی و نسخه 68ی (راستی-رانتی-امنیتی) تفکیک کرد. این همه آن چیزی است که حیات سیاسی ایران را ادامه داده است و واقعیت سیاسی امروز این سرزمین و همه توان و امکان آن برای پیشرفت است و اعراض از آن، ره آوردی جز بحران و تخریب به همراه نخواهد داشت.

🔸در فرصت دیگری باید درباره تراژی نسل کشی جاری در فلسطین نوشت. اما از آنجا که جهان امروز، جهان شبکه ای شده است که همه چیز آن با همه چیز مرتبط است، به این هم اشاره کنیم که وقتی روایت سیاسی متفاوتی در حال شکل گیری در ایران است که روایت سیاسی جریان اصلی جهان امروز، یعنی روایت نئولیبرالیستی، در فروپاشی نسبی قرار دارد. مشروعیت سیاسی جهان مدرن با نسل کشی سازمان یافته غرب به عاملیت اسرائیل، به پایان رسید و دیر یا زود تبعات هولناک این فروپاشی خود را نشان خواهد داد، با وقایعی بسیار هولناک تر از آنچه در غزه می گذرد.

🔸آنچه گفته شد براحتی در معرض دو سوءتفاهم مهم قرار دارد. برای کسانی که بخواهند دچار سوءتفاهم نباشد، این دو را یادآور می شوم: نخست این که این روایت از سیاست، که شاید بتوان نام آن را روایت اربعینی سیاست هم گذاشت، نمی تواند و نمی خواهد و نباید که خود را از وجه مدرن تاریخ و سیاست جدا کند. اما فعلاً نویسنده قصد ندارد اینجا وارد موضوع غفلت و تغافلها از وجه غربی زندگی انسان ایرانی شود. با این حال ما برای حفظ احترام زندگی مدرن خود هم نیازمند سیاست شکل گرفته و جهت دار و مشخصی هستیم و این سیاست فقط در روایت فوق الذکر امکان بروز و ظهور دارد.
دوم اینکه بدیهی است از امروز همه ارباب سیاست تلاش خواهند کرد تا با انبوهی از تفاسیر دلبخواهی و من عندی یا اهمیت رویداد اخیر در ماجرای تشییع جنازه ابراهیم رئیسی را تقلیل به امور احساسی یا شعارهای کلیشه ای بدهند تا واقعیت مهم سیاسی آن دیده و فهمیده نشود، یا اینکه برعکس، با مقدس سازی از عملکرد رجال سیاسی، تلاش خواهند کرد تا باب بحث و گفتگو و انتقاد درباره سیاستها و برنامه ها و ... را مسدود کنند. نگارنده هیچ قضاوتی در این یادداشت درباره محتوای سیاست روز ندارد و معتقد است هر قدرت حاکمی باید آزادانه و به شکل دقیق و جدی مورد نقد قرار گیرد تا اشتباهات کمتری دامن کشور را بگیرد و دست بر قضا دولت مرحوم رئیسی هم دولت کم انتقادی نبود. سخن اینجاست که ما از اقبال عمومی به راه سیاسی مرحوم رئیسی در می یابیم که فرم سیاست کشور باید تغییر کند و عروسک بزک کرده اقتصاد سیاسی نئولیبرالیستی نه امکان تحقق در ایران دارد و نه آینده ای برای ما می سازد. ساختار اقتصاد سیاسی ایران باید به تدریج و با راهی که از سال 57 باز شد، بازسازی و بازتعریف گردد. از همین رو، حتی تعهد به دموکراسی که از مهمترین ره آوردهای سیاست مدرن است هم نباید مانع تعین ساختار کلان جدید سیاست ایران شود. دموکراسی، چنانکه همه جا همین بوده است، باید در تعین بخشی به روش تحقق این سیاست و رجال دارای اولویت مورد استفاده قرار گیرد و نه چیز دیگری.

@sayyedmahdinazemi


🔷از شهادت تا سیاست
(دو صفحه)
🔺به قلم سید مهدی ناظمی قره باغ

🔶تقریباً از زمان شهادت سردار سلیمانی و خیزش عمومی مردم ایران و منطقه و احترام بسیاری دیگر به ایشان، سرعت تحولات سیاسی در ایران، منطقه و جهان، آنقدر بالا رفته است که صورتبندی نظری آن دشوار شده است. بسیاری معتقدند این سرعت بالا خصلت پوست اندازی جهان است. تعبیری که سالها پیش ابراهیم فیاض با عنوان «فروپاشی جهانی» از آن نام برد. در فروپاشی جهانی، نهادها، فرآیندها و روایتهای بزرگ دچار اضمحلال و یا بازتعریف می شوند و با این روند، فرصتهای جدیدی برای تغییر و تحولات خرد و کلان و از جمله تعیین نظم های جدید فراهم می آید.

🔸نظمی که دچار فروپاشی شده است، چه نظمی است و نظمی که می آید چیست؟ درباره اولی راحت تر می توان سخن گفت: از دوره دوم ریاست جمهوری احمدی نژاد و تحریمهای اقتصادی، روایتی در نخبگان سیاسی با پشتوانه روانی و رسانه ای غرب شکل گرفت مبنی بر این که تحریم ها می توانند نباشند و ایران دوباره به چرخه اصلی رقابتهای اقتصادی منطقه بازگردد، منوط بر این که چارچوبی غیراحساسی و غیرایدئولوژیک راهنمای رفتار سیاسی رجال ایرانی باشد. این روایت با رهبری حسن روحانی به شدت تقویت شد و به دلیل وجود زمینه های طولانی مدت قبلی، پذیرفته و بالاخره اجرایی شد. اما در کمال تعجب، غرب این بذل سیاسی را با بخشش اقتصادی جبران نکرد، بلکه برعکس فرآیندی از تشدید مشکلات در ایران آغاز شد که سرانجام با ترور صریح و علنی سردار سلیمانی به اوج خود رسید. چیزی که کسی گمان نمی کرد اتفاق بیافتد، این بود که این ترور در بستر تاریخی-فرهنگی ملت ایران، نمادسازی شد و اگرچه که ایران در استفاده و ضریب دهی به سرمایه های اجتماعی خود، سابقه خوبی از خود نشان نداده است، ولی به هر حال، مقاومت در برابر غرب مبدل به یک خواسته جدی و ملی در ایران شد.

🔸سردار سلیمانی مبدل به یک نماد شد و آیین پیوست به این نماد ملی، قدرتی سیاسی خلق کرد که باعث شد در اوج مشکلات اقتصادی و در اوج حملات رسانه ای سنگین و سازماندهی شده غرب برای دو قطبی کردن جامعه و تزریق حقارت و انفعال و یأس، ایران به حیات سیاسی خودش ادامه داد و در ادامه آن، ابراهیم رئیسی به قدرت رسید. همچنان که به لحاظ نظامی نمی توان ادعا کرد همه اعمال و تصمیمات نظامی سردار سلیمانی بلااستثناء بهترین بوده اند، به لحاظ اداری هم نمی توان ادعا کرد همه تصمیمات و اعمال رئیسی بهترین بوده اند، اما با این حال، نماد آیینی جدیدی در حیات سیاسی ایران خلق شد. این نماد سیاسی، مثلاً در قالب کلماتی مانند شهید خدمت یا خادم ملت و... نشانگر خواست جدی ملت ایران برای یک فرم متفاوت سیاسی است.

🔸احتمالاً بخش قابل توجهی از طبقات حامی دولت مرحوم ابراهیم رئیسی از اقشار عادی و آسیب پذیر جامعه هستند. اقشاری که قرار بود ولی نعمت انقلاب باشند ولی بعد از سیاستهای نئولیبرالیستی که به تدریج از سال 68 آغاز شدند، تقریباً از همه گردونه های قدرت خارج شدند و جایگزین آنها طبقاتی نوکیسه و به رفاه رسیده بودند، اعم از این که این مرفه بودن به شکل غیرارادی و در روند حادث شده در زیست کلانشهرها به دست آمده باشد و یا به شکل ارادی و با آموختن آداب نوکیسه بودن و شکار رانت ها؛ ماجرایی که قبلاً به تفصیل درباره آنها نوشته ام، یعنی بازگشت ساختار اقتصاد سیاسی ایران به دوره پهلوی و تحکیم شدن آن با ذبح شرعی.

🔸زمان شهادت حاج قاسم سلیمانی، زمانی بودن که سیاستهای نئولیبرالیستی دولت، در اوج خود قرار داشت و در همین اوج به شکستی همه جانبه و ناامیدی همه جانبه رسیده بود. درست در همین زمان بود که با شهادت ایشان، سرمایه ای اجتماعی و قدرتی ملی آفریده شد تا امید به حیات سیاسی بازگردد. خطاب این امید، نه فعالان و نخبگان اقتصادی بودند که ایشان مدتهاست تقریباً خود را طرف ادغام همه جانبه در سرمایه داری جهانی تعریف کرده اند، نه اکثر نخبگان سیاسی که ایشان هم بفهمند یا نفهمند تنها همین رهیافت را در افق دید داشتند، بلکه خطاب، عامه مردم و بدنه ای هستند که تشکیل دهنده «ملت ایران» می باشند.

🔸راه ابراهیم رئیسی برای او آسان نمود اول، ولی افتاد مشکلها... . اگرچه در مسائلی مانند مدیریت کرونا، راه اندازی مجدد بسیاری از کارخانجات و ایجاد اشتغال، احیا و حتی تقویت سیاستهای متنوع حمایتی، جلب حمایت قدرتهای بزرگی مانند چین و روسیه و کاهش موانع سیاست خارجی، انسداد راه تورم دولتی و مانند آن موفق بود (و به همین میزان در روایت موفقیت خود ناکام)، اما در مجموع با افزایش تورم، شکست در حوزه مسکن و کندی بسیار در کنترل بازار ارز و... نیز با بدبیاری در رویارویی با بحران برآمده از ماجرای مهسا امینی و تبعات آن، به نظر رسید که با وعده های داده شده خود فاصله دارد.🔻


🔶در مقامات طریقت هر کجا کردیم سیر
🔶عافیت را با نظربازی فراق افتاده بود

🖤عرض تسلیت به ملت ایران و مردم عزیز آذربایجان و خانواده‌های محترم داغدار🖤
@sayyedmahdinazemi


#گفتگو | #شات

✅ اولین قسمت از ویژه‌برنامه «شات» به همّت رسانه فکرت برگزار می‌گردد:

💥 نقد و بررسی سینمای هیچکاک
🖇 به‌ مناسبت چهل‌و‌سومین سالگرد درگذشت کارگردان بریتانیایی

👤 با حضور دکتر مهدی ناظمی قره‌باغ؛

⏰ دوشنبه ۹ اردیبهشت، ساعت ۱۰:۳۰
🏢 تهران، میدان هفت تیر، خیابان ملایری‌پور غربی، ساختمان سپنتا

«لینک شرکـت مجازی در برنامـه»
https://www.skyroom.online/ch/shenakht/shot
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲 وب | ایتا | تلگرام | اینستاگرام


❤️دعوت به خیریه❤️

🔶یکی از هنرمندان آبرومند کشور دچار مشکل مالی شده است و حکم تخلیه منزل استیجاری او به زودی اجرا می‌شود. بدین منظور نیاز «فوری» برای حدود پنجاه میلیون تومان کمک به ایشان وجود دارد. از شما دوست عزیز دعوت می‌کنم در صورت تمایل به کمک، به شماره کارت «واسطه» زیر، مبلغی واریز کنید و حتی الامکان عکس فیش خود را در یکی از اپلیکیشن‌ها به شماره ۰۹۳۳۶۳۱۷۵۴۵ ارسال کنید.
5022291052375217
به نام حسن وارسته


💠 پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار می‌کند:

به مناسبت سی و یکمین سالگرد شهادت مرتضی آوینی؛
❇️ *«سه دهه در آیینه جادو»*
بازخوانی اندیشه‌های سینمایی آوینی در آینه تجارب سه دهه اخیر سینمای ایران


🎙با حضور:
🔹 بهروز افخمی
🔹 شهاب اسفندیاری
🔹 سیدمهدی ناظمی
🔹 رامتین شهبازی
🔹 دبیر نشست: سجاد صفارهرندی

⏰ چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ / ساعت ۱۶ تا ۱۸:۳۰

[حضور برای عموم آزاد است]
📍خیابان سمیه، حوزه هنری، سالن سلمان هراتی

📡 پخش زندۀ نشست از:
www.Instagram.com/rcica_ir
www.aparat.com/rcica.ir

#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی

rcica.ir
@rcica_ir

20 last posts shown.