مغز شما برای دنیای امروز طراحی نشده!از جالب ترین مقاله هایی که خوندم در زمینه نوروساینس این مقاله جذاب گاردین بود که
کارکرد ذهن ما در دنیای امروز رو به زیبایی مطالعه کرده....
💭وقتی گوشی رو برمیداری و نت رو روشن میکنی انبوهی از پیام ها و ایمیل ها رو دریافت میکنی، ذهنتون خواه ناخواه با هزاران محرک مواجه میشه که دونه به دونه اونها رو تجزیه و پردازش میکنه.
📌جالب اینجاست که مغز ما بین محرک ها تفاوتی قائل نمیشه، یعنی همونقدر که جواب دادن یه پیام معمولی ازش انرژی میگیره که مطالعه یه کتاب.
📌مفهوم اضافه بار در نوروساینس به این اشاره داره که ذهن توانایی محدودی در پردازش محرک ها داره و از یه جایی به بعد بشدت دچار خستگی میشه.
بد ماجرا اونجاست که توی دنیای امروزی ذهن ما بیشتر از هرموقع دیگهای با محرک های زیاد و اخبار و حرف ها مواجه میشه و ذهن نیاز پیدا میکنه تا در مورد هرکدومش تصمیم گیری کنه... پیام ها رو جواب بدم؟ گوشیم رو به شارژ بزنم؟
قسمت جالب اینجاست که هربار تصمیمی رو به اتمام می رسونید مثل فرستادن یه پیام، قسمت لیمبک مغز
با ترشح دوپامین بهتون پاداش میده و دلش میخواد مدام اون رفتار رو تکرار کنید.
📌توی یه پژوهش دو عصب شناس، الکترود هایی رو توی مغز موش ها قرار دادن تا وقتی موش اهرمی که توی قفسش بود رو فشار میده، دوپامین ترشح بشه... نتیجه حیرت انگیز بود موش ها بقدری درگیر این کار شدن که حتی یادشون رفت غذا بخورن یا باهمرابطه داشته باشن و در نهایت همه مردن...
💭شاید اصلا به چشم نیاد اما همین رفتار های ساده همین چیز هایی که وارد ذهنمون می کنیم و فکر می کنیم کاری نکردیم، بسیار باعث خسته شدن ذهن ما میشه.
خلاصه اینکه؛
همونقدر که روی ورودی های جسمت حساسی و هر غذایی رو نمیخوری
روی ورودی های ذهن و مغز هم حساس باش و هرچیزی رو نخون و گوش نده و انرژیت رو پای هرکسی هدر نده.
@RavanTrapy | روانشناسی