پانته‌آ وزیری


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Quotes


ساکن شیکاگو هستم. اینجا گوشه امنیست برای فکر کردن.
در معرفی:
https://t.me/pv44Telegram/468

قوانین گروه:
https://t.me/pv44Telegram/568
لینکدین و کانال یوتیوبم:
https://www.linkedin.com/in/panteavaziri
https://youtube.com/@panteavaziri

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Quotes
Statistics
Posts filter


آیا کسی از این جمع در لوس‌آنجلس هست؟ حالتون چطوره؟ این آتش‌سوزیها خیلی ترسناکند.

6.4k 0 17 61 176

حتی چت‌جی‌پی‌تی‌ام هم فارسیش مثل خودم آب رفته وسطش انگلیسی میپرونه 🤣

پ.ن. الان شما هم همین سئوال رو ازش بپرسین جوابش همین میشه؟ اسکرین شات بذارین کاش.

8.5k 0 56 183 286

امروز اولین روز کاری و شروع مدارس بعد از تعطیلات کریسمس هست. در دو هفته تعطیلات خانواده سه نفری ما عادت کرده بودیم شب دیرتر بخوابیم و امروز صبح همگی با خمیازه دور هم نشسته بودیم 😁

برای ویدیوهای امسال دارم سعی میکنم یک استودیو پیدا کنم که ویدیوها رو با کیفیت بهتری تولید کنیم. برای استفاده از استودیو لازمه که چندین ویدیو همزمان ضبط بشن که خیلی گرون نشه و در نتیجه من باید از قبل موضوعات رو مشخص کنم و مطالب رو بپرورم. دلتون میخواد امسال راجع به چه موضوعاتی صحبت کنیم؟
پذیرش؟ نکات کاربردی برای مادران شاغل؟ معرفی کتاب‌های خوب؟ نکات کاری؟

پیشاپیش از کمکتون ممنونم.

10.7k 0 9 342 518

دوستان سلام. من مستقیم با سامانه غیر دولتی طعم گیلاس کار نکرده‌ام. اما اسمشون رو از جاهای مختلف شنیده بودم. وقتی به من مراجعه کردند برای جذب داوطلب به نظرم این جمع ممکن بود بخوان باهاشون همکاری کنند. خودِ من سالهای سال پیش وقتی جوون بودم یک دفعه به فکرم رسید که "الان میفهمم مردم چرا به خودکشی فکر میکنند"...خیلی ممکنه برای کسی که در سختی گیر کرده پیش بیاد.

مثل همیشه، لطفا خودتون هم تحقیق کنید. من هدفم اطلاع رسانی هست. امیدوارم که نور امید همیشه در دلتون زنده باشه.


***
«می‌خوای درموردش حرف بزنیم؟» 🍒

تا به حال خودتان یا اطرافیانتان درگیر افکار خودکشی‌ بوده‌اید؟ روزانه ۱۵ ایرانی در اثر خودکشی جان خودشان را از دست می‌دهند، این درحالی است که خودکشی تا حد زیادی قابل پیشگیری است، فقط باید شیوۀ پیشگیری کردن را آموزش دیده باشیم.

«طعم گیلاس» اولین سامانۀ نوشتاریِ بحران به زبان فارسی است که برای پاسخ به این نیاز ایجاد شده است. ما در طعم گیلاس نه تنها به صورت ۲۴/۷ و کاملا رایگان به افراد دارای افکار خودکشی خدمات مشاوره‌ای می‌دهیم بلکه به ایرانیان در سرتاسر دنیا بروزترین پروتکل‌های پیشگیری از خودکشی را آموزش می‌دهیم.

علی‌رغم همکاری بیش از ۲۲۰۰ داوطلب با سامانۀ مردم‌نهاد و غیردولتی طعم گیلاس، حجم بالای درخواست‌های مراجعان ما را با چالشی اساسی روبه‌رو کرده است. این در حالی است که هر ایرانی تنها با صرف زمان ۳ ساعت در هفته می‌تواند به تداوم حیات طعم گیلاس کمک کند.

از ایرانیان با مدرک‌های تحصیلی مختلف که علاقه دارند پیشگیری از خودکشی را آموزش ببینند و به تیم داوطلبان مشاوره در بحران طعم گیلاس اضافه شوند دعوت می‌کنیم تا به حساب ما در تلگرام @irancrisisline پیام بدهند.

سایر راه‌های ارتباطی:
@mehrnazyousefii
Irancrisisline.org/volunteer/



ما اینجاییم تا هیچ فردی در ایران در مواجهه با نقاط تاریک زندگیش تنها نباشه. ✨

13.8k 0 246 55 237

چرا شب امتحان درس خوندن جواب نمی‌ده؟

یکی از مهم‌ترین بخش‌های یادگیری اینه که مغزمون یاد بگیره چیزی رو فراموش کنه و بعد دوباره سعی کنه به یاد بیاره. همین تلاش برای به خاطر آوردن باعث می‌شه مطالبی که خوندیم بهتر توی ذهنمون جا بیفته و تبدیل به دانش واقعی بشه.

اصلاً فلسفه امتحان همینه! امتحان مجبورمون می‌کنه بشینیم و چیزایی که خوندیم رو از توی مغزمون بیرون بکشیم. همین تلاش برای یادآوری، کمک می‌کنه مطالب بهتر "بچسبن" به مغز.

حالا مشکل شب امتحان چیه؟ این که وقتی برای این چرخه یادگیری نمی‌ذاره. شما می‌خونین، ولی دو هفته بعد هیچ چیزی یادتون نیست. چون یادگیری واقعی زمانی اتفاق می‌افته که این چرخه چند بار تکرار بشه:

بخون – فراموش کن – سعی کن بیاریش تو ذهنت – دوباره مرور کن – باز تلاش کن بدون نگاه کردن به کتاب یادت بیاد.

اشتباهات رایج در درس خوندن:

۱. خط کشیدن زیر مطالب یا فقط خوندن پشت سر هم:
این کارا فقط وقت می‌گیره و فایده خاصی نداره. چون مغزتون تمرین نمی‌کنه چیزی رو به یاد بیاره. یه روش بهتر اینه که مرحله‌به‌مرحله پیش برین:

اول یه ایده کلی از درس بگیرین.

بعد هر بخش رو خوندین، کتاب رو ببندین و سعی کنین بیارینش تو ذهنتون.

مرحله به مرحله با جزئیات بیشتر درس رو تو ذهنتون بهم ربط بدین.


۲. تمرین همه مطالب:
این یکی دیگه خیلی وقت تلف کردنه. به‌جاش تمرکز کنین روی قسمتایی که بلد نیستین. این کار بهش می‌گن تمرین هدفمند (Deliberate Practice). یعنی اون جاهایی که گیر می‌کنین رو شناسایی کنین و همونا رو هی تمرین کنین.

۳. درس خوندن شب امتحان:
شب امتحان وقت نمی‌ده مغزتون درست کارشو بکنه. این که کتاب رو ببندین و سعی کنین به یاد بیارین، زمان‌بره. علاوه بر اون، خواب شب هم خیلی مهمه. اگه خوب بخوابین، ذهنتون بعضی چیزا رو فراموش می‌کنه و صبح دوباره تلاش می‌کنین اونا رو به یاد بیارین. همین فرآیند باعث می‌شه یادگیریتون عمیق‌تر بشه.

منابع خوب:
کتاب:
Make It Stick: The Science of Successful Learning


Outsmart Your Brain


دوره رایگان:
Learning How to Learn

پ.ن. من خودم در طول دوران تحصیل - تا آخر دکترا - بلد نبودم خوب درس بخونم و از دبیرستان به بعد خیلی شب امتحانی خوندم. نتیجه‌اش هم فکر میکنم اعتماد به نفس پایین بوده و اینکه واقعا چیز زیادی از اونهمه درسی که خوندم یادم نیست. این مطالبی که اینجا جمع کردم چیزی هست که بعدها با مطالعه متوجه شدم و برای دخترم میگم و واقعا میبینم که زندگی تحصیلیش راحتتر و پربارتره.

16.8k 1 877 83 638

سال نو میلادی به همه شما مبارک باشه. این جمع برای من خیلی امن و عزیزه. امیدوارم تنتون سلامت و قدمهاتون پرتوان باشند و نور امید هیچوقت در دلتون کم‌سو نشه.

و امیدوارم برای ایران سالی پر از تحول خوب باشه.

13.1k 0 19 69 1.6k

Acceptance means fully acknowledging the facts of a situation and not fixating on how it shouldn't be that way

پذیرش به معنی قبول حقایق وضعیت موجود است به جای اصرار بر اینکه نباید وضعیت اینطور میشد

با این ترجمه موافقید؟

13.6k 0 116 67 423

من این ویدیوها رو برای دخترم جمع میکنم و با هم نگاه میکنیم. گفتم در یک کانال با شما هم به اشتراک بگذارم 🥰

https://t.me/AnimalVideos_Collected_byPantea

16.4k 0 65 31 222

خوشحالم‌. موضوع دوتا ویدیوی آینده‌ رو پیدا کردم:

۱. پذیرش
۲. سه کلید فرزند پروری: یک جمله، یک اصل والدگری، و یک مهارت برای کودک. به دوتا از این سه تا امروز در توییتر اشاره کردم 😊: https://x.com/pantea_vaziri/status/1873101227648795081?t=qQbiQMS3s_2CXSSHlW7ydQ&s=19

18.1k 0 36 57 199

من این توییت رو دیدم و پاسخ دادم به نظرم شاید مفید باشه، اینجا هم میگذارم.‌
این هم لینکش
https://x.com/pantea_vaziri/status/1872299058187968525?t=UiZ1eBGIQNI2-74B1W8nlg&s=19

چون که بحث درس و گفتگو با نوجوانهاست لینک اون پست که برای مانیشا توضیح داده بودم چرا علی‌رغم اینکه میگه "ریاضی دوست ندارم" مهمه بخونه میگذارم که مجموعه بهتری باشه:
https://t.me/pv44Telegram/741
....یک آپدیت هم بدم بعد از یک سال و نیم. دیگه نمیگه ریاضی دوست ندارم. عاشق ریاضی نیست...اما شده مثل بقیه درسها، قلق خوندنش رو پیدا کرده.

17.8k 0 122 45 620

من کلا شلخته هستم. یادمه اوائل که با پرادیپ آشنا شده بودم برام شگفت انگیز بود که کسی انقدر دقیق تختش رو جمع کنه. بعدها که با هم زمان بیشتری صرف کردیم هی بدون هیچ حرف و غری میامد لیوان چایی رو از جلوی من جمع میکرد. آخرش یک روز خجالت کشیدم که همون موقع جمع نکنم.‌ یعنی به این نتیجه رسیدم که خوب وقتی من جمع نمیکنم عملا دارم میگم تو بیا پشت من جمع کن.

حالا همه این داستان رو گفتم که بگم بعد از بیست سال که با هم هستیم هنوز که هنوزه تقریبا هر شب یادم میره لیوان چایی رو جمع کنم. صادقانه یادم میره.

یکی از دفعاتی که یادم رفته بود مانیشا رو صدا کردم گفتم ببین، من هی به تو میگم always check what you are leaving behind خودم یادم میره. اما سعیت رو بکن.


چی شد یاد اینها افتادم؟ اصطلاح weaponized incompetency رو دیدم. بی‌عرضگی که سلاح شده. پارتنرهامون آدمن، باهوشند...فرق اشتباه صادقانه و بی‌عرضگی از قصد رو همه میفهمن.

حالا اونور ماجرا رو هم بگم؟ زبون خوب پرادیپ بود که باعث شد من همکاری کنم. به جای اینکه بگه "چرا انقدر برای یک آشپزی همه آشپزخونه رو میریزی به هم" گفت "پانته‌آ، همه آشپزهای کار درست حین آشپزی تمییز هم میکنند".

16.2k 1 264 172 1.3k

کلاس ورزش‌های رزمی مانیشا اینو استوری کرده بود:

کودک عزیز،
اگر هر وقت ترسیده بودی یا احساس امنیت و راحتی نمی‌کردی - فقط بزن بیرون. لازم نیست عذر خواهی کنی یا مودب باشی. بیا بیرون. لازم نیست به کسی توضیحی بدی. به زنگ خطر درونت گوش بده و به حس ششمت اعتماد کن.

فرار کن.

17.7k 0 320 123 938

دیدین توی مصاحبه با آدمهای مهم میپرسن "شما برای خودِ بیست ساله‌تون چه پیامی دارید؟"

اغلب طرف میاد یک نصیحتی میکنه به خود بیست ساله‌اش. من کلی فکر کردم و به این نتیجه رسیدم ازش تشکر میکنم. تشکر میکنم که هیچ وقت دست از من نکشید. حتی وقتایی که فقط پنج دقیقه پنج دقیقه میتونست زندگی کنه. از بس اعتماد به نفس نداشت.

Thanks for never giving up on us.

چرا یاد این افتادم؟ امروز جلسه مشورتی داشتم با خواننده عزیزی. گفتم ببین هرکس پتانسیل وجودش رو خودش میفهمه. ممکنه به چیزهایی که میخواهی نرسی، اما همینکه با تلاشت نشون بدی احترام این پتانسیل رو داری حالت بهتر میشه...
Don't give up on your potential

19.7k 0 234 70 810

Forward from: دانیال نامه
پانته آ عزیز توی پستی که لینکش رو پایین همین نوشته میذارم از اهمیت این گفته که چقدر مهمه بتونیم توی محل کار به ناامنی‌های ذهنی مون غلبه کنیم و اگه همکاری داریم که توانایی فنی بالاتری از ما داره سعی کنیم به جای دوری کردن ازشون اتقاقا به طرفشون برید و سعی کنید ازشون یاد بگیرید.


خب من کاملا با این نکته موافق. شخصا هم با وجود اینکه خیلی برای رسیدن به هدف‌هام تو زندگی و کار تلاش کردم ولی هیچ وقت خودمو تو رقابت با کسی احساس نکردم که همینم خیلی کمک کرده بهم اکثر مواقع که بدون احساس نگرانی هم کمک کنم به بقیه و هم کمک بگیرم. ولی میخوام بعد از ده سال تجربه کار توی ایران(شرکت خصوصی) و اروپا چندتا نکته راجع به رفتار حرفه‌ای اضافه کنم:

یه کلمه‌ای هست به اسم overconfident بودن یعنی اعتماد به نفس بیش از اندازه داشتن، و همین طور arrogant بودن که یه جورایی میشه رئیس مآبانه رفتار کردن. این رو با اطمینان میگم که شما هرچقدرم تو حوزه تخصصی خودتون کاربلد‌ باشی ولی مدل شخصیتی و رفتاری سر کارتون این دو حالت رو برای بقیه تداعی کنه، تو دراز مدت هیچ شرکت و تیمی شما رو نمیخواد. اون تفکر آدم خفنه تخسی که هیچ کیو قبول نداره ولی آچار فرانسه شرکته برای توی فیلماست تا دنیای واقعی.


ولی، یه ولی مهم وجود داره که بیش از اندازه متواضع بودن هم که تو فرهنگ ما خیلی ستایش میشه و خیلی هامون دچارشیم تو محیط کار چه خارج از ایران و چه حتی تو خود ایران، به عنوان ضعف شما توی کار قلمداد میشه هرچند که در ظاهر همه خلاف اون رو بگن. یه مثال عینیش استفاده بیش از اندازه از عبارت‌هایی مثل من فکر میکنم، به نظر من، اگه اشتباه نکنم… و مثل اینها که همشون به مخاطب حس ناکارامدی رو القا میکنه. اگه نظری داری که فکر میکنی درسته نیاز نیست هربار قبل هرجمله ت این رو رو بگی. حتی لحن بیان هم نیازه که قاطعانه و با اعتماد به نفس باشه، که باز خود این لحن قاطعانه برای مایی که تو فرهنگ ایرانی بزرگ شدیم به اشتباه نوعی جسارت برداشت میشه.


نکته بعد راجع به پیشنهاد خیلی خوب پانته‌آ است و اونم اینه که باید ملاحظات پیرامونی هم بسته به موقعیت شغلی و فضای روانی محل کار رو هم حتما لحاظ کرد. طبیعتا اگه من نیروی بدون تجربه‌ام خیلی هم خوبه که با رعایت ملاحظاتی نشون بدم مشتاق یادگیری‌ از بقیه هستم ولی اگه من به عنوان یه نیروی با تجربه استخدام شدم قبل از اینکه بخوام ضعف یا کاستی از لحاظ فنی در خودم(که در کلیت ماجرا همه‌مون اون رو داریم) و میل به یادگیری از دیگری رو مطرح کنم باید مطمئن باشم قبلش خودم رو متناسب با رزومه‌ای که روز اول ارائه دادم، سر کار ثابت کرده باشم. وگرنه این تواضع میتونه مثل یه شمشیر دولبه عمل کنه و بیش‌‌تر از اینکه میل به پیشرفت ما به چشم بیاد، برعکس نوعی عدم کارامدی فنی و وابستگی به دیگران احساس بشه.

نکته بعد ظرفیت روحی کسی هستش که ما میخوایم بهش نزدیک شیم و ازش چیزی رو یادبگیریم. خب من چندین پیام زیر همون پست پانته‌آ دیدم که آدمای واقعا قوی از نظر فنی و تخصصی اتفاقا خیلی هم خوشحال میشن کسی چیزی ازشون بپرسه و بخواد ازشون یادبگیره. ولی واقعیت اینه که صرف توانمندی فنی و تخصصی باعث نمیشه همه آدم‌ها اون درجه از سلامت روان رو داشته باشن که در محل کار از تواضع ما و بیان ضعف یا میل به پیشرفتمون سواستفاده نکنن. به خاطر همین اگر اون فرد رو در محل کار انسان به لحاظ روانی امنی نمیدونیم بهتره حتی شده با صرف وقت و هزینه شخصی، اون مهارت تخصصی که به دنبالش هستیم رو در جایی بیرون از محل کار ارتقا بدیم.

یادآوری اینکه این نکات محدود به فضای کاری در ایرانم نیست و من بارها توی شرکت‌های مختلف اروپایی هم مشاهده کردم.

https://t.me/PVDiscussions/21285


@danielnameh
@danielnameh

18.6k 0 141 9 265

یک ویدیوی کوتاه دیگه خدمت شما. هدف کانال اینه که ویدیوهای بلند هم داشته باشیم. اما این روزها که بچه سر گاز هست و کار شلوغه، انتخاب‌هایی که دارم اینه که هیچی ویدیو نسازم یا اونچه که از دستم برمیاد بسازم‌ - که همین ویدیوهاست خدمت شما 🌱❤️

https://youtube.com/shorts/JE0oSNfq9KQ?si=OIxQlPh9kOqBXeMy

14.9k 0 65 23 303

من این کامنت رو توی گروه چالشهای کاری آمریکای شمالی گذاشتم...گفتم شاید اینجا هم به کار بیاد چون خیلی موضوع رایجیه.

توی محیط کار با کسایی که از ما کاردرست‌تر هستند چطور کنار بیاییم؟ چطور با اون احساس عدم اعتماد به نفس و عدم اطمینان کنار بیاییم؟

کتاب infinite game نوشته سایمون سینگ راجع به یک کانسپت خوبی. صحبت میکنه به نام worthy rivals. سینک میگه ما دو جور بازی داریم توی زندگی. بازی اول قواعدش کاملا مشخصه، شروع و پایان مشخص داره و برنده و بازنده داره و در نتیجه هدف توش بردنه. مثل مسابقه ورزشی. اما یه سری دیگه بازی‌ها پایانی ندارند، قوانین عوض میشن و واضح نیستند...این بازی‌ها هدف توشون بردن نیست بلکه ادامه بازی‌ هست...staying in the game.

سینک میگه تقریبا تمام چیزهای مهم زندگی مثل روابط، مسیر شغلی،...بازی‌های بی‌انتها هستند. قرار نیست تموم بشن. اونی برد میکنه که بتونه ادامه بده.

حالا پس ما چطور در این بازهای بی‌انتها خودمون رو اداره کنیم؟ یکی از روشها نگاه کردن به این حریفان ارزشمند هستند. فرق حریف ارزشمند با رقیب چیه؟ رقیب کسی هست که شما دارین سعی میکنین ازشون ببرین. این ذهنیت توی بازی‌های محدود کاربرد داره. اما حریفان ارزشمند - که شما ممکنه با قدر بودنشون ممکنه در شما احساس ناامنی ایجاد کنند - کمکتون میکنند که نقاط ضعفتون رو شناسایی کنید و در نتیجه کمکتون میکنند بازیکن بهتری در بازی‌های بی‌انتها بشین.

چطور باید با حریف ارزشمند کنار اومد؟ به جای فرار ازشون به طرفشون برین. سعی کنین باهاشون پروژه بردارین. عامدانه در حوزه تاثیرشان قرار بگیرین و با این عذاب مبتدی بودن یا بدتر بودن در جنبه‌هایی اوکی بشین چون اونوقت میتونین خیلی خودتون رو ارتقا بدین. از تجربه شخصی میگم که کسی که خیلی بلده انقدر که شما رو اینسکیور میکنه میتونه همکار بسیار خوبی بشه و کلی کنارش رشد کنید. من با کمک همین مدل ذهنی سه سال پیش رفتم به رییسم گفتم یک نفر رو که خیلی خوب بود و واقعا هر دفعه حرف می‌زد- انقدر سریعتر از من موضوعات رو میگرفت که من احساس حماقت میکردم - توی تیم استخدام کنه و واااااقعا برای رشد خودم خیلی خوب بوده.

https://amzn.to/3ZUJAy9

22.8k 0 540 61 553

سلام به روی ماهتون،
آیا کسی از شما هست که Transendental Meditation آنلاین درس بده و پرداخت از طریق پی‌پل یا ونمو یا اینها هم قبول کنه؟

من در کتاب The Self-Driven Child راجع به این متد مدیتیشن یادگرفتم و چند ماه پیش براش رفتم کلاس و واقعا برام موثر بوده. در اون کتاب یک بخش کامل توضیح میده که چقدر این متد مدیتیشن برای نوجوانها تاثیر گذاری خوبی داشته. دلم میخواد آپشن این باشه که بتونم اگر لازم شد این آموزش رو به نوجوانی در ایران هدیه بکنم. اگر شما مدرس این نوع مدیتیشن هستید و امکان دریافت پول از طریق دوست و آشنایی از پی‌پل دارین لطفا بهم با آیدی panteavaziri پیام بدین.

محبت میکنید اگر این پست رو دست به دست پخش کنید شایداین پیام به دست مدرسی برسه.

The Self-Driven Child: The Science and Sense of Giving Your Kids More Control Over Their Lives https://a.co/d/5PHKf0J

18.8k 0 149 62 239

سلام. خواستم اطلاع رسانی کنم که به تازگی گاهی در توییتر هم مینویسم. ❤️🌱

یک همکاری چند وقت پیش ازم پرسید "اوقات فراغت چکار میکنی؟" گفتم کانال یوتیوب دارم. بعد نشستم فکر کردم دیدم واقعا تولید محتوای خوب همیشه برای من hobby بوده. خوب ببرم توی شبکه اجتماعی بهتر دیده میشه. به این سرگرمی‌ام اهمیت بدم و اجازه بدم دیده بشم.

بعد هم واقعا به نسبت چهار پنج سال پیش پوستم کلفت‌تر شده فحش و تهمت کمتر اذیتم میکنه. توییتر به نظرم جای خوبیه برای دیده شدن کار یوتیوبم. پلتفرم اینستا رو فکر کنم کماکان نیام. جنبه تصویری‌اش به نظرم بیش از حد برای سلامت روان من تهاجمی هست.

اینجا و این جمع رو از همه جا بیشتر دوست دارم. هیچوقت فراموش نمیکنم حمایتتون رو وقتی از همه‌ جای دیگه آمده بودم کنار. ❤️

https://x.com/pantea_vaziri/status/1867615942978507032?t=BJZ2R45eeygrcIBIbY2dTg&s=19


من سال ۲۰۰۱ برای ویزای آمریکا رفتم دمشق. اولین بار بود که از مملکت خارج میشدم. قشنگ یادمه چقدر این مساله که باحجاب و بی‌حجاب داشتند کنار هم زندگی می‌کردند برام پررنگ و تازه بود.

اون موقع شبکه اجتماعی که هیچی، اینترنت هم فقط چند سال بود آمده بود.

هیچ نتیجه‌ای نمیخوام بگیرم. خاور میانه‌ای بودن خیلی تجربه عجیب و غریب و گاهی ترسناکیه. همه در این تجربه سهیم هستیم.

24.4k 0 40 153 1.2k

ویدیوی کوتاه خدمت شما.

یک کاری که شروع کرده‌ایم اینه که به جای اینکه از ویدیوهای بلند قطعه یک دقیقه‌ای ضبط کنیم، من مستقیم یک موضوع رو در یک دقیقه باز میکنم، شرح میدم و میبندم. هم به حوصله شنونده میخوره و هم مواقعی که زندگی شلوغه برای من شدنی‌تره و با یوتیوبم در تماس میمونم 😊

https://youtube.com/shorts/JmQ7bX4HgxI?feature=share

25.5k 0 67 41 459
20 last posts shown.