Paskoocheh | پس‌کوچه


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


بازارچه فیلترشکن!
مکانی امن برای دسترسی آسان به هر آنچه که برای عبور از #فیلترنت می‌خواهید.کاری از بچه‌های اصل۱۹
ادمین @PaskAdmin_bot
روبات تلگرام @PaskoochehBot
توییتر twitter.com/PasKoocheh
فیسبوک fb.com/BiaPaskoocheh
اینستاگرام Instagram.com/paskoocheh

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


📉شبکه‌های اجتماعی توییتر، #اینستاگرام، #تلگرام، فیس‌بوک، یوتیوب و توییچ همچنان در ایران فیلتر است و از این نظر ایران همراه با چین و ترکمنستان در صدر کشورهای با محدودیت حداکثری در شبکه‌های اجتماعی قرار دارد.

📉در گزارش تازه انجمن تجارت الکترونیک ذکر شده که وب‌سایت Surfshark در آمارهای تحلیلی منتشر شده در اوایل سال جاری میلادی، ۲۹ کشور جهان درگیر انواع سانسورهای اینترنتی را بررسی کرده که طبق آن #ایران جزو کشورهای با بدترین وضعیت دسترسی آزادانه به شبکه‌های اجتماعی بوده است.

📉در این گزارش پایگاه داده OONI که به منظور رصد وضعیت اختلال و #سانسور در کشورهای مختلف فعالیت می‌کند، معیار قرار داده شده است. در مجموع مشخص شده که وضعیت دسترسی شهروندان ایرانی به پلتفرم‌های اطلاع‌رسانی جمعی، در کنار چین به شکل قابل توجهی محدودتر از سایر کشورهای جهان است.

📉یوتیوب پلتفرمی است که مسدودسازی آن، آسیب زیادی به همراه داشته است؛ این پلتفرم که در زمینه آموزش و تسهیل یادگیری می‌توانید نقش به‌سزایی داشته باشد، سال ۱۳۸۸ فیلتر شد.

📉بر اساس نظرسنجی pew بیش از ۵۰ درصد کاربران به خاطر اهداف آموزش و یادگیری به یوتیوب مراجعه می‌کنند. تنوع، تکثر و حجم بسیار بالای محتوای مفید بر بستر #یوتیوب در کنار رایگان بودن دسترسی به آن، برای کاربران در سراسر جهان جذابیت ایجاد می‌کند.

📉گزارش‌ها حکایت از روند رو‌به‌رشد و گسترش حجم محتوای تولید شده توسط کاربران ایرانی در یوتیوب دارد. برآوردها حاکی از آن است که به‌طور تخمینی بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون کاربر ایرانی فعال در یوتوب حضور داشته باشند.

📉بر اساس تخمین یکی از شرکت‌هایی که در زمینه تسهیل درآمدزایی تولیدکنندگان محتوا بر بستر یوتیوب فعال است، در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار کانال فارسی فعال هستند که ۱۵ هزار عدد از آن قابلیت درآمدزایی را روشن کرده‌اند.

@Paskoocheh
@paskoochehbot


🔴گوگل کروم ویژگی «حفاظت پیشرفته» را با #هوش_مصنوعی به‌روزرسانی کرده است تا محافظت در لحظه برابر وب‌سایت‌ها، دانلودها و برنامه‌های افزودنی خطرناک ارائه دهد.

🔴حفاظت پیشرفته که بخشی از ویژگی مرور ایمن است، جدید نیست و سال‌ها است که وجود دارد، اما اکنون #گوگل این قابلیت را مجهز به هوش مصنوعی کرده است. مرورگر #کروم از «محافظت پیشگیرانه» برای محافظت از کاربران مقابل وب‌سایت‌های مخرب یا مشکوک استفاده می‌کند.

🔴مشخص نیست که این ویژگی چه تفاوتی با نسخه قدیمی‌تر بدون هوش مصنوعی دارد و هنوز جزییاتی در این باره وجود ندارد، اما اکنون می‌دانیم که گوگل از هوش مصنوعی برای درک الگو در لحظه استفاده می‌کند و به کاربران در مورد سایت‌های بالقوه مضر، حتی آن‌هایی که گوگل قبلا شناسایی نکرده است، هشدار می‌دهد.

🔴به گفته گوگل، این ویژگی ارتقا یافته اسکن عمیقی را برای دانلودهای مشکوک انجام می‌دهد.

🔴حفاظت پیشرفته با هوش مصنوعی به طور پیش‌فرض خاموش است، اما می‌توانید آن را از بخش #امنیت و #حریم_خصوصی در قسمت تنظیمات روشن کنید.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


🛡️🌎وی‌پی‌ان تمام ترافیک شما را از یک سرور متمرکز عبور می‌دهد، به این معنا که شرکت ارائه‌دهنده VPN می‌تواند به اطلاعات مختلفی مثل هویت شما دسترسی داشته باشد. اما Ceno از ساختاری غیرمتمرکز بهره می‌برد، که در آن ترافیک شما از طریق کاربران دیگر عبور می‌کند و هیچ سرور مرکزی وجود ندارد که بتواند فعالیت شما را ردیابی کند.

🔻زمان #قطع_اینترنت بین‌المللی، وی پی‌ان‌ها اغلب دیگر کارایی ندارند، زیرا برای کارکرد به سرورهای بین‌المللی وابسته هستند. اما Ceno همچنان می‌تواند از طریق شبکه همتابه‌همتا به اطلاعات مسدود شده دسترسی پیدا کند و یک ابزار حیاتی برای شرایط بحرانی فراهم کند.

🔻مرورگر #سنو به دلیل ذخیره‌سازی محتوای بازدیدشده توسط کاربران، امکان دسترسی سریع‌تر به محتوای فیلتر شده را فراهم می‌کند. این ذخیره‌سازی (caching) باعث می‌شود در صورت تقاضای مجدد، محتوا بدون نیاز به اتصال مستقیم به سرور اصلی و با سرعت بیشتری در دسترس شما قرار گیرد، ویژگی‌ای که در #فیلترشکن وجود ندارد.

🔻در استفاده از #وی‌پی‌ان، اطلاعات شما همچنان ممکن است در معرض خطر نشت یا نظارت توسط سرور مرکزی باشد، حتی اگر #رمزنگاری شده باشند. Ceno با ساختار غیرمتمرکز و رویکرد منحصربه‌فردش، امکان نظارت متمرکز را تا حد زیادی حذف می‌کند و امنیت و حریم خصوصی بیشتری را برای کاربران فراهم می‌کند.

🔻مرورگر Ceno به کاربران اجازه می‌دهد در شرایط سخت دسترسی آزاد به اینترنت را تجربه کنند. این مرورگر با اتکا به فناوری همتابه‌همتا و ذخیره‌سازی غیرمتمرکز، راهی موثر برای عبور از محدودیت‌های اینترنتی ارائه می‌دهد و به‌ویژه برای کشورهایی مانند #ایران که با #سانسور و محدودیت‌های شدید روبه‌رو هستند، یک انتخاب قابل اعتماد است.

🔻در حالی که وی‌پی‌ان‌ها اغلب از رمزنگاری برای حفاظت از داده‌ها استفاده می‌کنند، وجود سرور مرکزی همچنان یک نقطه ضعف امنیتی محسوب می‌شود. Ceno با حذف کامل سرور مرکزی و استفاده از ساختاری غیرمتمرکز، به کاربران اطمینان می‌دهد که داده‌های آن‌ها به صورت امن و غیرقابل ردیابی منتقل می‌شوند.

🔗دانلود از طریق اپ پس‌کوچه

🔗دانلود از طریق گوگل‌پلی

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


🔎 آیا می‌دانستید…؟

🌐اولین وب‌سایت هنوز آنلاین است! شما می‌توانید برای دیدن اولین صفحه وب جهان که توسط تیم برنرز لی ایجاد شده است، به info.cern.ch مراجعه کنید.

📈امروزه وب بیش از یک میلیارد وب‌سایت فعال دارد! این رقم نشان‌دهنده‌ تأثیر عظیم ایده‌ اولیه تیم برنرز لی بر دنیای دیجیتال است.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


🔴گوگل به صراحت اعلام کرده که اپلیکیشن‌های بی‌کیفیت را از فروشگاه #گوگل‌پلی حذف خواهد کرد و این به معنای حذف بسیاری از برنامه‌هایی است که آنچه ادعا می‌کنند، نیستند.

🔴بسیاری از اپلیکیشن‌ها از ابزارهای تبلیغاتی مزاحم استفاده می‌کنند یا داده‌های کاربران را جمع‌آوری می‌کنند و حتی در مواقعی #بدافزار خطرناک هستند. اما گوگل‌پلی با استفاده از قابلیت جدید به شما می‌گوید کدام برنامه‌ها را نصب کنید و کدام را حذف کنید.

🔴گوگل‌پلی اکنون یک هشدار کیفیت برنامه دارد. اگر برنامه‌ای با کیفیت کلی خود همخوانی نداشته باشد، یک جعبه هشدار زرد رنگ در صفحه به شما اطلاع می دهد. این هشدارها شامل حذف‌های مکرر توسط کاربران، تعامل کمتر و تعداد کاربران کم است. برخی از اپلیکیشن‌ها با روش‌های مختلف اقدام به بالا بردن تعداد نصب می‌کنند تا حس پرطرفدار بودن را به مخاطب القا کنند.

🔴اخطارهای کیفیت به صورت یک کادر زرد، حذف و نصب و نحوه مقایسه یک برنامه با نمونه‌های دیگر را نشان می دهد. این تلاشی است برای جلوگیری از قضاوت‌های ابتدایی که براساس تعداد دانلودها و امتیاز صورت می‌گیرد، که هر دو قابل دستکاری هستند.

🔴طبق گفته متخصصان، دیدن یکی از این هشدارها به این معنی نیست که یک برنامه خطرناک است یا باید از آن اجتناب کرد. این فقط دید بهتری را به برنامه اضافه می‌کند تا کاربر در مورد آنچه که باید انتظارش را داشته باشد، مطلع شود.

🔴در حالی که #هوش_مصنوعی بسیاری از سرفصل‌ها را به خود اختصاص داده، اندروید ۱۵ #امنیت_سایبری و #حریم_خصوصی را جدی‌تر گرفته است. حتی گوگل از هوش مصنوعی در این ماموریت استفاده کرده و موج جدیدی از ویژگی‌های ایمنی مبتنی بر هوش مصنوعی را آغاز کرده است.

❓آیا به نظر شما این اقدام گوگل می‌تواند به شناسایی اپلیکیشن‌های ناامن کمک کند؟

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


🔴طبق گزارش چهارم انجمن تجارت الکترونیک که به تازگی منتشر شده، روند استفاده از اینترنت #استارلینک در ایران افزایش ۲۰ برابری پیدا کرده و بیش از ۳۰ هزار دستگاه #اینترنت_ماهواره‌ای در ایران وجود دارد.

🔴فناوری Cell To Direct که قرار است به زودی به شکل عمومی در دسترس قرار گیرد و کاربران #تلفن_همراه را بدون نیاز به تجهیزات خاص یا رسیور به اینترنت ماهوارهای پرسرعت متصل کند، می‌تواند موجب افزایش بیشتر کاربران استارلینک در ایران شود.

🔴در این گزارش نوشته شده که پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک پیشرفت و موفقیت استارلینک در ایران بیشتر از فیبر نوری باشد.

🔴حکومت ایران بودجه‌های کلانی به توسعه #فیبر_نوری اختصاصی داده است. اما به دلیل گران بودن اشتراک و همچنین محدودیت‌ها و #اختلالات_اینترنت، استقبال چندانی از فیبر نوری نشده است.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


💢 اپلیکیشن‌های پرطرفدار هفته در گوگل‌پلی
⏳به‌روز‌رسانی ۲۷ بهمن ۱۴۰۳

❌ پیشرفت تکنولوژی و گسترش #استارلینک باعث شده که در میان مردم امید از بین رفتن کلی #فیلترینگ قوت بگیرد. بنابر اطلاعات کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک اکنون استفاده از اینترنت استارلینک در ایران افزایش ۲۰ برابری پیدا کرده و بیش از ۳۰ هزار کاربر یکتای #اینترنت_ماهواره‌ای در #ایران وجود دارد. حتی برخی افراد فعال در حکومت هم به این موضوع اقرار می‌کنند که فیلترینگ دیگر تاثیری ندارد.

❌ «فیلتر شکن قوی پرسرعت نور» سرویسی است که تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار بار از #گوگل‌پلی دانلود شده و این هفته در لیست اپ‌های پرطرفدار هفته قرار دارد. براساس سند حریم خصوصی این اپ، هنگام دانلود یا استفاده از این وی‌پی‌آن اطلاعاتی از جمله آدرس آی‌پی، سیستم عامل و مدت زمان صرف شده در اپ ذخیره می‌شود. در بخش امنیت داده‌ها در گوگل‌پلی این #وی‌پی‌ان نوشته شده که هیچ داده‌ای با افراد و شرکت‌های طرف سوم به اشتراک گذاشته نمی‌شود. اما در سند حریم خصوصی نوشته شده که برخی خدمات از طریق شرکت‌های طرف سوم ارایه می‌شوند و ممکن است اطلاعات شما با اشخاص و شرکت‌های طرف سوم به اشتراک گذاشته شود.

❌ فیلترشکن «JumpJumpVPN» تاکنون بیش از ۱۰ میلیون بار از گوگل‌پلی دانلود شده و برای هفته‌های متوالی در لیست اپ‌های پرطرفدار کاربران ایرانی قرار دارد. JumpJumpVPN برای فعالیت، درخواست دسترسی به محتوای حافظه و امکان تغییر و حذف آن و خواندن وضعیت و هویت دستگاه را دارد. این #فیلترشکن همچنین از ۸ ردیاب برای اهداف مختلف استفاده می‌کند. سازندگان این سرویس ادعا می‌کنند که داده‌های کاربران با شرکت‌های طرف سوم به اشتراک گذاشته نمی‌شود، در حالی که از ردیاب‌های تبلیغاتی طرف سوم برای نمایش تبلیغات استفاده می‌شود.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


🔎 آیا می‌دانستید…؟

🌐شبکه جهانی وب یا «WWW» در سال ۱۹۸۹ توسط تیم برنرز لی ابداع شد. اما جالب است بدانید که او قبل از آن، نام‌هایی مثل "Information Mesh" و "The Mine of Information" را برای این فناوری در نظر گرفته بود!

🤔 به نظر شما، اگر اسم دیگری انتخاب می‌شد، باز هم #وب به همین اندازه محبوب بود؟

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


#سین‌جیم یا گزیده‌ای از سوال‌های پرسیده شده از پس‌کوچه👇

❓آیا در ایران می‌توان با گوشی موبایل به استارلینک وصل شد؟

🖼جواب را در تصویر ببینید.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
⛔️فاطمه مهاجرانی پس از جلسه هیات #دولت روز ۲۴ بهمن گفت: رفع فیلترینگ #تلگرام و #یوتیوب در دستور کار شورای عالی فضای مجازی و وزیر ارتباطات قرار دارد. او در پاسخ به سوال «آیا قبل از عید اتفاق می‌افتد؟» گفت: «قول نمی‌دهم ولی مطمئنم دوستان همه تلاش خود را می‌کنند.»

⛔️در مورد رفع فیلتر پلتفرم‌ها توجه به چند نکته ضروری است. اول اینکه رفع مسدودیت به تنهایی چاره‌ساز نیست، بلکه اختلالات هم باید برداشته شوند. اختلالات اینترنت مهم‌ترین مشکل کاربران اینترنت در ایران است. حکومت ایران برای از کار انداختن #وی‌پی‌ان اقدامات زیادی از جمله ایجاد اختلال روی پروتکل‌های رمزنگاری‌شده انجام داده که این اقدام علاوه بر وی‌پی‌ان‌ها سرویس‌های دیگر را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

⛔️مورد بعدی نوع رفع مسدودیت است. همزمان با رفع مسدودیت واتس‌اپ و گوگل‌پلی، طرحی به تصویب رسید که در دسترس قرار گرفتن یوتیوب و تلگرام از طریق پوسته‌های بومی بخشی از آن بود. این نگرانی وجود دارد که حکومت ایران، پوسته یا همان نسخه‌های جعلی و غیرامن از یوتیوب و تلگرام را منتشر کند و بدون فیلتر در اختیار مردم بگذارد؛ جمهوری اسلامی قبلا هم تحت عنوان تلگرام طلایی و موارد مشابه دیگر اقدام به انتشار نسخه #جعلی اپلیکیشن‌ها کرده است.

⛔️این اتفاق باعث می‌شود که فعالیت‌های کاربران تحت نظارت و رصد باشد و همچنین اطلاعات آن‌ها در اختیار حکومت قرار بگیرد. سخنگوی دولت هیچ جزییات بیشتری درباره رفع #فیلترینگ دو پلتفرم ذکر شده ارایه نکرده است.

⛔️نایب‌رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک در مورد انتشار پوسته یوتیوب به‌عنوان یکی از مراحل طرح رفع فیلترینگ گفته که «به خاطر مشکلاتی که ایجاد پوسته دارد، فکر می‌کنیم ایجاد پوسته بدتر از فیلتر بودن یوتیوب است. ساختن پوسته برای یوتیوب خطرناک است و به نظر ما اگر قرار است پوسته یوتیوب ارائه شود تا دسترسی بدون فیلتر به این پلتفرم داشته باشیم، بهتر است یوتیوب در همین وضعیت فیلتر شده باقی بماند.»

⛔️با این اقدام محتوای منتشرشده در یوتیوب ممکن است روی سرورهای داخلی قرار گرفته و نمایش داده شود، بدون اینکه بازدیدی روی یوتیوب ثبت شود و هیچ تاثیری روی دیده شدن محتوا روی یوتیوب ندارد. همچنین حکومت به راحتی می‌تواند محتوا را #سانسور و حذف کند.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


🚨اپل برای رفع یک آسیب‌پذیری جدی که هکرها از آن در حملات پیچیده استفاده می‌کردند، به‌روزرسانی امنیتی فوری منتشر کرده است. اگر #آیفون یا #آیپد دارید، دستگاه خود را فورا به‌روزرسانی کنید.

🚨به تازگی #اپل نوعی حمله فیزیکی را کشف کرده که می تواند یک ویژگی امنیتی کلیدی به نام حالت محدود یو‌اس‌بی (USB Restricted Mode) را در آیفون یا آی‌پد قفل شده، غیرفعال کند. این بدان معناست که افراد #هکر با دسترسی فیزیکی به تلفن شما می‌توانند برخی از اقدامات امنیتی را دور بزنند.

🚨اپل تایید کرد که این آسیب‌پذیری به طور فعال در حملات علیه افراد خاص مورد سوءاستفاده قرار گرفته است. اما جزئیات بیشتر در مورد مهاجمان و قربانی‌ها آن‌ها نامشخص است.

❓حالت USB Restricted Mode چیست؟

🚨حالت محدود USB یک ویژگی امنیتی است که اپل در سال ۲۰۱۸ معرفی کرد. با این قابلیت، وقتی که آیفون یا آی‌پد شما بیش از یک ساعت قفل باشد، از انتقال اطلاعات با USB جلوگیری می‌شود. این ویژگی به محافظت برابر ابزارهای #هک و نفوذ که اغلب توسط مجریان قانون برای استخراج داده‌ها از آیفون‌های قفل شده استفاده می‌شوند، کمک می‌کند. اگر این حالت روشن باشد، آیفون فقط از طریق اتصال USB شارژ می‌شود.

🚨در نوامبر ۲۰۲۳، اپل ویژگی امنیتی دیگری به نام راه‌اندازی مجدد عدم فعالیت را معرفی کرد. اگر آیفون برای مدت طولانی بدون استفاده بماند، به‌طور خودکار راه‌اندازی مجدد می‌شود تا #رمزنگاری آن را تجدید کند و استخراج داده‌ها را برای ابزارهای نفوذ سخت‌تر کند.

🚨این #آسیب‌پذیری_امنیتی جدید کشف شده، توسط موسسه #سیتیزن‌لب گزارش شده است. اپل اکنون این مشکل را در iOS 18.3.1، iPadOS 18.3.1 و iPadOS 17.7.5 برطرف کرده است. این آسیب‌پذیری دستگاه‌های آیفون XS و مدل‌های بعدی و تمام مدل‌های آیپد را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

🚨اگرچه این آسیب پذیری فقط در حملات هدفمند مورد سوءاستفاده قرار گرفته، کارشناسان امنیتی توصیه می‌کنند دستگاه خود را در اسرع وقت به‌روزرسانی کنید. مهاجمان همیشه به دنبال راه‌های جدیدی برای نفوذ به دستگاه‌ها هستند و تاخیر در به‌روزرسانی می‌تواند داده‌های شما را در معرض خطر قرار دهد.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻اینترنت طبقاتی موضوعی است که سال‌ها درباره آن صحبت می‌شود و جمهوری اسلامی تلاش قابل توجهی برای پیشبرد آن دارد. در چند ماه گذشته هم وزیر علوم دولت #پزشکیان از رفع فیلتر #یوتیوب برای اساتید و دانشجویان و ارائه اینترنت رایگان به دانشجویان صحبت کرده که با واکنش‌های گسترده روبرو شد.

🔻پس از اظهارات وزیر علوم پیرامون همکاری وزارت ارتباطات در پروژه #اینترنت_طبقاتی، مدیر کل روابط عمومی وزارت ارتباطات به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: این موضوع یک توافق بین وزارت علوم و دادستانی مبتنی بر یک آیین‌نامه کارگروه تعیین مصادیق است و ارتباطی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ندارد.

🔻فاطمه مهاجرانی در پاسخ به سوال خبرنگار دیجیاتو درباره اینترنت طبقاتی گفت: «ما که نداریم و ما هم برای وصل شدن باید از همان راه‌هایی برویم که همه شما می‌روید.» اما این ادعای او نوعی مغلطه است و شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد در موارد زیادی اینترنت بدون فیلتر به افراد خاصی تعلق گرفته است.

🔻حتی همزمان با رفع #فیلترینگ سرویس‌های #واتس‌اپ و #گوگل‌پلی، طرحی به تصویب #شورای_عالی_فضای_مجازی رسید که در آن به اینترنت طبقاتی تحت عنوان «اینترنت اقشار» اشاره شده بود.

🔻مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش هم پیش‌تر این جزیره را دارای ظرفیت کم‌نظیری برای توسعه تکنولوژی کشور معرفی کرده بود و گفته بود که مذاکره برای راه‌اندازی اینترنت پرسرعت بدون فیلتر به صورت کنترل شده در کیش آغاز شده است.

🔻در دولت رئیسی اقدامات زیادی برای راه‌اندازی فیلترینگ غیرهمسان یا همان اینترنت طبقاتی شد. سال ۱۴۰۱ آیین‌نامه «حمایت از فریلنسرها در حوزه اقتصاد دیجیتال کشور» تصویب شد. بر اساس این آیین‌نامه فریلنسرهای فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال به اینترنتی با سطح دسترسی متفاوت عموم دسترسی خواهند داشت.

🔻حداقل چهار نامه با محتوای درخواست اینترنت بدون محدودیت در دولت رئیسی در رسانه‌ها منتشر شده که درخواست اینترنت نامحدود برای #کیروش و تیم ملی، اینترنت باز برای اعضای هیات‌های علمی و درخواست رئیس روابط عمومی وزارت ارتباطات برای اختصاص اینترنت خبرنگاری نمونه‌ای از آن‌هاست.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴فیلترشکن «Bonbast VPN»؛سازنده‌ ناشناس، ردیاب‌های گسترده!

👀وقتی ابزارهای مطمئن برای دور زدن #فیلترنت یکی یکی مسدود و دسترسی به اپ‌های #فیلترشکن امن و #پراکسی معتبر سخت‌تر می‌شود، کاربران برای عبور از سد #سانسور به ناچار از اپلیکیشن‌های ناشناخته و ناامن استفاده می‌کنند.

📹ویدیو را ببینید تا با ابعاد مختلف #وی‌پی‌ان «فیلترشکن پرسرعت Bonbast VPN» بیشتر آشنا شوید.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


🔴موسسه سرف‌شارک به تازگی نتایج یک بررسی درباره کیفیت #زندگی_دیجیتال در کشورهای مختلف را منتشر کرده است. در این بررسی شاخص کیفیت زندگی دیجیتال با بررسی تاثیر پنج رکن اصلی مقرون به صرفه بودن اینترنت، کیفیت اینترنت، زیرساخت الکترونیکی، امنیت الکترونیک و دولت الکترونیک محاسبه شده است.

🔴در این تحقیق، از میان ۱۲۱ کشور بررسی شده آلمان، فنلاند و فرانسه برترین کشورها در زمینه کیفیت زندگی دیجیتال هستند و #ایران در رتبه ۱۰۱ قرار دارد. کنگو و یمن در قعر این جدول قرار دارند.

🔴طبق این بررسی، قطر در رتبه ۳۹، امارات در رتبه ۴۳، ترکیه در رتبه ۴۹، بحرین در رتبه ۵۲، آذربایجان در رده ۶۳ و پاکستان در رده ۹۵ قرار دارند. بدین ترتیب به جز افغانستان که در لیست کشورهای مورد بررسی قرار ندارد، تمام کشورهای همسایه ایران وضعیتی بهتر از ایران دارند.

🔴آنگولا و بنگلادش در این جدول بالاتر از ایران قرار دارند. جایگاه ایران در وضعیت کیفیت زندگی دیجیتال نسبت به سال گذشته بدتر شده و شش رتبه سقوط داشته است.

🔴کیفیت زندگی دیجیتال براساس چندین مولفه‌ بررسی شده است. ایران در مولفه امنیت الکترونیک در رتبه ۱۲۰ یعنی یکی مانده به آخر قرار دارد و در زمینه دولت الکترونیک در رتبه ۱۰۴ است. ایران در زمینه مقرون به‌ صرفه بودن و کیفیت #اینترنت به ترتیب در جایگاه ۷۶ و ۹۴ قرار دارد.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


🔴محققان به‌تازگی متوجه شدند که بیش از ۳۰ افزونه مرورگر ٫کروم به طور مخفیانه اطلاعات حدود ۲.۶ میلیون کاربر را سرقت می‌کنند. این افزونه‌ها که تا ۱۸ ماه در فروشگاه وب کروم در دسترس بودند، داده‌های حساس مانند جزئیات ورود به سیستم و تاریخچه مرور را بدون اطلاع کاربران جمع‌آوری می‌کردند.

🔴این اتفاق زمانی آشکار شد که Cyberhaven، سرویس پیشگیری از دست دادن داده، متوجه شد افزونه کروم آن‌ها دستکاری شده است.

🔴مهاجمان یک توسعه دهنده Cyberhaven را با ارسال ایمیل جعلی با ادعای عدم انطباق با شرایط #گوگل فریب داده بودند تا به آن‌ها اجازه به‌روزرسانی افزونه را بدهد. این اتفاق به مهاجمان اجازه داد تا نسخه‌ای مخرب از افزونه‌ را منتشر کنند که اطلاعات کاربران را به سرقت می‌برد.

🔴تحقیقات بیشتر نشان می‌دهد که حداقل ۱۹ افزونه کروم دیگر به روشی مشابه مورد حمله قرار گرفتند. مهاجمان از ایمیل‌های فریبنده و وب‌سایت‌های #جعلی برای کنترل این افزونه‌ها و توزیع به‌روزرسانی‌های مخرب استفاده کردند.

🔴افزونه‌های #مرورگر می‌توانند به اطلاعات حساس دسترسی داشته باشند. به همین دلیل آن به اهداف جذابی برای مجرمان سایبری تبدیل شده‌اند. کاربران باید هنگام نصب افزونه‌ها محتاط باشند و به‌طور مرتب مجوزهای داده شده را بررسی کنند. همچنین مهم است که افزونه‌ها را به‌روز نگه دارید و هر کدام را که دیگر مورد نیاز نیستند، حذف کنید.

🔴پس از کشف این رخداد، گوگل افزونه‌های مخرب را حذف و برای نصب کنندگان هشدار ارسال کرده است. به کاربرانی که هر یک از افزونه‌های مخرب را نصب کرده‌اند، توصیه می‌شود رمز عبور حساب‌های خود را تغییر دهند و حساب‌های خود را برای فعالیت غیرعادی کنترل کنند.

🔗لیست این افزونه‌ها را می‌توانید در این لینک ببینید.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


🚨فیلترشکن Bonbast VPN در مدت کوتاهی به یکی از اپلیکیشن‌های پرطرفدار کاربران ایرانی در #گوگل‌پلی تبدیل شده و تاکنون بیش از ۱۰۰,۰۰۰ بار دانلود شده است. اما آیا این محبوبیت به معنای ایمن بودن این #فیلترشکن است؟

🚨بررسی‌های دقیق‌تر #پس‌کوچه نشان می‌دهد که Bonbast VPN با دسترسی‌های گسترده، ردیاب‌های متعدد و سیاست‌های حریم خصوصی مبهم، بیش از آن‌که ابزاری برای دور زدن #فیلترینگ و حفظ امنیت کاربران باشد، می‌تواند خطری جدی برای حریم خصوصی و داده‌های آن‌ها باشد.

🚨#وی‌پی‌ان Bonbast VPN توسط توسعه‌دهنده‌ای با نام Beti App Na در گوگل‌پلی منتشر شده است. بررسی اپلیکیشن‌های دیگر این توسعه‌دهنده مثل تیک گرام و نات‌کوین نشان می‌دهد که مشکلات متعددی در زمینه امنیت و #حریم_خصوصی وجود دارد.

🚨نام این اپلیکیشن، «بن‌بست وی‌پی‌ان»، و استفاده از اصطلاحات مرتبط با کاربران ایرانی در توضیحات آن، احتمال ایرانی بودن سازنده را تقویت می‌کند. با این حال، اطلاعاتی از هویت واقعی یا محل فعالیت این توسعه‌دهنده ارائه نشده است.

🔗جزییات بیشتر را در پس‌کوچه بخوانید

🔗در تلگرام بخوانید

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


☄️آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت ایالات متحده (CISA) توصیه‌های امنیتی جدیدی را برای کاربران #آیفون و #اندروید منتشر کرده است. خاموش و روشن کردن منظم تلفن همراه یک توصیه مهم در این شیوه نامه است! ممکن است فکر کنید که این توصیه‌ای ابتدایی است و شاید هم خنده‌دار به نظر برسد؛ اما مهم و کارآمد است.

❗️ این اقدام ساده می‌تواند به‌طور قابل توجهی از دستگاه شما برابر انواع خاصی از #بدافزار، به‌ویژه تهدیدات غیر مداوم محافظت کند. راه‌اندازی مجدد به پاکسازی بدافزارهای غیردائمی که برای کار به حافظه متکی هستند، کمک می‌کند. چنین بدافزارهایی معمولا در حافظه دائمی دستگاه ذخیره نمی‌شود، به همین دلیل با خاموش شدن و راه‌اندازی مجدد تلفن حذف می‌شوند.

❗️همه بدافزارها طوری طراحی نشده‌اند که پس از راه‌اندازی مجدد دستگاه روی آن باقی بمانند. برخی از بدافزارها صرفا در RAM دستگاه کار می‌کنند و با خاموش شدن دستگاه از بین می‌روند. این نوع تهدیدها به عنوان بدافزار غیر پایدار شناخته می شوند.

❗️ این رویکرد به‌ویژه در دفاع برابر حملات پیشرفته، مانند سوءاستفاده‌های با کلیک صفر، که در آن بدافزار می‌تواند بدون هیچ‌گونه تعاملی از جانب کاربر روی دستگاه نصب شود، اهمیت دارد.

❗️ توجه کنید راه‌اندازی مجدد راه حلی برای مقابله با همه بدافزارها نیست. بدافزارهای دائمی می‌توانند از راه‌اندازی مجدد جان سالم به در ببرند، زیرا خود را در لایه‌های عمیق‌تر دستگاه، مانند سیستم عامل یا فایل‌های اصلی سیستم عامل جاسازی می‌کنند.

❗️به‌روزرسانی منظم سیستم عامل و نرم‌افزارهای دستگاه مهم‌ترین اقدام است. به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار، بخش عمده‌ای از آسیب‌پذیری‌هایی را که #مهاجمان_سایبری می‌توانند از آن‌ها سوءاستفاده کنند، رفع می‌کند.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


💢 اپلیکیشن‌های پرطرفدار هفته در گوگل‌پلی
⏳به‌روز‌رسانی ۲۰ بهمن ۱۴۰۳

❌ وضعیت #فیلترینگ و #اختلالات_اینترنت در ایران باعث رشد چشمگیر وی‌پی‌ان‌های ناامن شده است. حکومت هم در واکنش به این جریان فقط از مافیای وی‌پی‌ان و نقش #وی‌پی‌ان در آلودگی شبکه صحبت می‌کند. اما در مورد علت آن، یعنی سیاست‌های ناکارآمد و اختلالات روزافزون صحبتی نمی‌شود.

❌ «فیلتر شکن قوی پرسرعت نور» که کمتر از یک ماه از انتشار آن می‌گذرد تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار بار از #گوگل‌پلی دانلود شده است. در سند حریم خصوصی این وی‌پی‌ان نوشته شده که هنگام دانلود و استفاده از برنامه اطلاعاتی از جمله آدرس آی‌پی، سیستم عامل و زمان صرف شده در صفحات سرویس ذخیره می‌شوند.

❌در صفحه گوگل‌پلی این سرویس نوشته شده که هیچ داده‌ای با شرکت‌های طرف سوم به اشتراک گذاشته نمی‌شود؛ ولی در سند حریم خصوصی نوشته شده که «فقط داده‌های جمع‌آوری‌شده و ناشناس به سرویس‌های خارجی منتقل می‌شود تا به بهبود برنامه و خدمات آن کمک کند. ارائه‌دهنده خدمات ممکن است اطلاعات شما را با اشخاص ثالث به اشتراک بگذارد.» همچنین در بخش امنیت داده‌ها در گوگل‌پلی این #فیلترشکن نوشته شده که داده‌ها از طریق اتصال امن و رمزنگاری شده منتقل نمی‌شود.

❌ فیلترشکن Ray tunnel vpn با بیش از یک میلیون دانلود از گوگل‌پلی با استقبال کاربران ایرانی مواجه شده است. این وی‌پی‌ان برای فعالیت، مجوزهای دسترسی‌ به هویت و وضعیت دستگاه، مدیریت و حذف محتوای حافظه را درخواست می‌کند.

❌از محل فعالیت این سرویس و سازندگان آن اطلاعاتی در دست نیست. همچنین طبق اطلاعات نوشته شده در بخش امنیت داده‌ها در صفحه گوگل‌پلی این سرویس، برخی داده‌های کاربران از جمله موقعیت مکانی تقریبی ممکن است با شرکت‌های دیگر به اشتراک گذاشته شود. این فیلترشکن از ۱۶ ردیاب استفاده می‌کند.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


📉در گزارش‌های قبلی انجمن تجارت الکترونیک، عملکرد ضعیف و ناکارآمدی شرکت مخابرات ایران در لایه Access، کاهش سرمایه‌گذاری در بخش زیرساخت تلکام، روند کند توسعه 5g و فیبر نوری و درنهایت عملکرد ضعیف و غیرشفاف شرکت ارتباطات زیرساخت از عوامل کندی #سرعت_اینترنت عنوان شدند.

🔴در #ایران بیش از ۹ میلیون اتصال ADSL وجود دارد که سرعت ۷۰ درصد از آن‌ها زیر 10mbps و بیش از ۳۰ درصد از آن‌ها با سرعتی کمتر از 6 mbps به اپراتور محلی متصل شده‌اند. محدودیت‌های این فناوری از رده خارج شده باعث شده سرعت آپلود کاربران همواره کمتر از 900kbps باشد.

🔴اختلالات عمدی از دیگر دلایل کندی اینترنت است. طبق محاسبات انجمن تجارت الکترونیک، هزینه اختلال روی HTTP/3 معادل خسارت روزانه‌ دو میلیارد تومانی در یک شرکت استارت‌آپی است. در بررسی‌های جدیدی که برای 3/HTTP صورت گرفته، به نظر می‌رسد رفتارهای سرویس‌دهنده‌های اینترنتی چندگانه بوده است.

🔴در این مرحله، ۵ سرویس CDN که از 3/HTTP پشتیبانی می‌کنند انتخاب شد و تست‌های متوالی روی دامنه‌هایی که از آن‌ها خدمات می‌گیرند انجام شد. در شبکه #ایرانسل تمامی درخواست‌های 3/HTTP به خارج از کشور با اختلال کامل همراه بود.

🔴در شبکه‌های همراه‌ اول درخواست‌های مربوط به دو سرویس‌دهنده Cloudflare و Fastly #اختلالات مقطعی داشت ولی در مقاطعی بدون مشکل بود. درخواست‌ها 3/HTTP به مقصد سرویس دهنده AWS با اختلال کامل همراه بود.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh


❓#سین‌جیم یا گزیده‌ای از سوال‌های پرسیده شده از پس‌کوچه👇

❓آیا واقعا نباید گوشی خود را بیش از ۸۰ درصد شارژ کنیم؟

🖼جواب را در تصویر ببینید.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh

20 last posts shown.