🔹 دانشمندان سوییسی اولین کامپیوترهای زندهی جهان که شامل ۱۶ ارگانیویید مغز انسان است را ساختهاند.
این ارگانوییدها مثل تراشههای کامپیوتری باهم مرتبط میشوند اما پیامها را از طریق نورونها ارسال و دریافت میکنند.
🆔
@partoomagazine🔹این بیوکامپیوتر که توسط استارتاپ سوییسی FinalSpark ساخته شده، عصر جدیدی را در محاسبات کامپیوتری رقم خواهد زد.
در این کامپیوتر از ارگانوییدها استفاده میشود که میتوانند با مصرفی انرژی به میزان یک میلیون برابر کمتر از پردازندههای دیجیتال، محاسبات را انجام دهند.
ارگانوییدها کشتهای بافتی سه بُعدی از سلولهای بنیادی در آزمایشگاه هستند که از طریق دریافت دوپامین به عنوان پاداش یاد میگیرند در مسیرهای معین رشد کرده و وظایف را انجام دهند.
🔹چنین کامپیوتری مصرف انرژی به مراتب کمتری نسبت به نمونههای کلاسیک دارد، درحالی که یک کامپیوتر کلاسیک برجسته مثل Frontier به ۲۱ مگاوات مصرف دارد، این بیوکامپیوتر تنها با ۱۰ تا ۲۰ وات فعالیت میکند.
از طرفی درحالی که در کامپیوترهای کلاسیک نرم افزار غالبا روی سخت افزار ثابت اجرا میشود در یک بیوکامپیوتر قابلیت اصلاحی سخت افزار هم وجود دارد چنان که مغز با یادگیری مطالب جدید ارتباطات سیناپسی جدید هم شکل میدهد و تغییر میکند و همین امر امکان توسعه و ترکیب توام سخت افزار و نرم افزار در چنین کامپیوتری را ممکن میسازد.
🔹نکته مهم اینکه بخش زیستی این کامپیوتر که ارتباط الکتریکی و نورونها را باهم ترکیب میکند در یک انکوباتور در دمای بدن نگهداری میشود و همین امر تغذیه آنها را نیز تسهیل میکند.
البته نورونهای موجود در ارگانوییدهای این کامپیوتر فقط ۱۰۰ روز زندگی میکنند اما جایگزینی آنها راحت است.
🆔
@partoomagazineمنبع برای مطالعه بیشتر:
https://www.sciencetimes.com/articles/50594/20240607/worlds-first-living-computer-made-human-brain-tissue-movies-reality.htm