افــــــق رویـــــداد


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


#زن_زندگی_آزادی
#مرد_میهن_آبادی
صفحه رسمی کانال افق رویداد
تاسیس ۲۰۱۵
کانال دیگر ما:
@ofoghroydadd
آرشیو مستند و کلیپ علمی و کتاب:
@ofoghclip

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter



782 0 16 1 26

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
فتوسنتز: واکنشِ نور، چرخۀ کالوین و انتقالِ الکترون
دهم اکتبر 2016

#فتوسنتز
#چرخه_کالوین

ترجمه و زیرنویس از نادیه افشاری
سی و یکم اردیبهشت 1401


🍀 @ofoghroydadd

فوتوسنتز و فرگشت گل ها


حالا وقتی رژیم سقوط کرد اگر اسرائیل مثل سوریه زیرساختهای نظامی ایران را نابود کند، آنگاه دقیقا چگونه جلوی پان‌تورک ها و کردهای جدایی طلب و الاهواز و جیش العدل و داعش خراسان و افغانستان، می‌ایستید تا کشور چهل تکه نشود و به جنگ داخلی سقوط نکنیم؟

اینجاست که اسرائیل باید روشن کند؛ اینجاست که تنها رابط مردم ایران با اسرائیل یعنی شاهزاده‌ی پهلوی(واقعا فرد با نفوذ و معتبر دیگری را نمیشناسم) باید مذاکره کند و تضمین بگیرد که برخلاف سوریه بعد از فروپاشی رژیم نباید زیرساختهای نظامی ما نابود شود؛ ما به ارتش و باقیمانده سپاه نیاز مبرم داریم برای تامین امنیت تا وقتی سیستمی توسط اکثریت بعد از سقوط رژیم فعلی انتخاب شود.
برخلاف سوریه ما قرار است متحد اقتصادی و استراتژیکی غرب باشیم نه یک‌ حکومت اسلامی دیگر. اینجا یک مشکلی وجود دارد که به خوبی آن را میبینید و باید حل شود. برخلاف سوریه، ما تحت محاصره تعداد زیادی گروهکهای مختلف(چند صد نفره، ولی با پشتیبانی همسایگان) هستیم.

➖➖➖➖➖➖➖➖

لطفا تنها دیدگاه خود را با اندکی اندیشیدن و حساب و کتاب کردن بفرستید و یا تحلیل کنید و اشتباهات نوشته را اگر وجود دارد بنویسید، بدون توهین بدون برچسب، تا از گذاشتن دیدگاه و کانال محروم‌ نشوید.

➖➖➖➖➖➖➖➖

اینجا میتوانید پیام صوتی برای شاهزاده پهلوی بفرستید و همین نکته را اگر دغدغه شما نیز هست بگویید؛ از کانال خودشان برداشتم؛
فقط زمان پیام صوتی شما باید زیر ۶۰ ثانیه باشد. یک جوری توی ۶۰ ثانیه جمع کنید دغدغه بالا را.

@ContactRezaPahlavi

یا ایمیل(پیشنهاد میکنم خارج نشین ها بپرسند، چون همانطور که میدانید ایمیل قابل هک شدن هست؛ بهتره کسانی که خارج هستند دغدغه بالا را یا مشابه اش را ارسال کنند به ایشون)

QA@RezaPahlavi.org


مشروح دغدغه بالا ⭐️

1.5k 0 37 28 106

جنین سنگی؛ چگونه یک جنین سنگی درون بدن انسان ایجاد می‌شود

بدن انسان چیز عجیب و شگفت انگیزی است.
یکی از راهبردهای حفاظتی بسیار کمیاب در پاسخ به مجموعه‌ای از شرایط ویژه و بسیار غیرمعمول و ناگوار، ایجاد «بچه سنگی» توسط بدن است.

گاهی یک تخمک بارور شده انسان شروع به تبدیل شدن به جنین در خارج از رحم (درون حفره شکمی مادر) می کند. این بارداری که به عنوان بارداری شکمی شناخته می شود، بسیار خطرناک و بالقوه کشنده است.

در درصد بسیار کمی از حاملگی‌های شکمی (خارج رحمی)، بدن می‌تواند هنگام مرگ جنین،  با تبدیل جنین به سنگ، از خود محافظت کند.
البته این در واقع سنگ نیست، بلکه فلز است.

در بدن مادر در فرآیندی به نام کلسیفیکاسیون، کلسیم معدنی فلزی که جزء اصلی استخوان هاست، در جنین نفوذ می کند و با این روش به طور ایمن جنین را از بدن خودِ مادر قرنطینه می کند و در نتیجه او را از سپتیسمی محافظت می کند.


اصطلاح رسمی برای چنین رخدادی، جنین کلسیفیه لیتوپدیون است - واژه یونانی باستان برای "کودک سنگی" - پدیده ای بسیار کمیاب است، حداقل از نظر کشف آن- چون تنها چند صد بار در طول دوره بشری ثبت شده است.

"بچه سنگی": روش بدن برای محافظت از خود در برابر بارداری های نادر و مرگبار است. در اغلب موارد، نوزاد سنگی می‌تواند برای سال‌ها - حتی دهه‌ها - در بدن مادر ناشناخته بماند، تا زمانی که از یائسگی بسیار گذشته، یا در برخی موارد، تا هنگام مرگ ناشناخته باقی بماند!
مادر حتی می تواند نوزادان دیگری را باردار شود و به دنیا بیاورد، بدون اینکه از بقایای جنین پوشیده از کلسیم در بدنش آگاه باشد.

تصور می‌شود که لیتوپدیون در ۱.۵ تا ۱.۸ درصد از بارداری‌های شکمی رخ می‌دهد، اما هیچ‌کدام از آن‌ها به این اندازه ثبت نشده است.

حاملگی شکمی نوعی حاملگی خارج از رحم است که در آن جنین بارور شده خود را در خارج از رحم لانه گزینی می‌کند. شایع ترین شکل حاملگی خارج از رحم در لوله فالوپ اتفاق می افتد، اما تخمدان یا دهانه رحم نیز مکان‌های شناخته شده‌ای هستند.

تقریباً ۲٪ از تمام حاملگی ها، «خارج رحمی» هستند. از این تعداد، تخمین زده می شود که ۴٪  حاملگی شکمی هستند. هرچند حاملگی شکمی خطرناک است و جنین معمولاً زنده نمی ماند، ولی در موارد نادر نوزادی زنده را به دنیا می آید، که معمولاً نوزاد زودرس است.

یک پژوهش در سال ۲۰۲۳ تخمین می زند که سالانه ۲۰۸ میلیون بارداری در سراسر جهان رخ می دهد(چه فعالیم!). بر اساس این رقم و برآوردهای دیگر برای میزان حاملگی‌های شکمی و لیتوپدیون(جنین سنگی)، سالانه ۳۷۴ حاملگی باید منجر به تولید نوزاد سنگی شود.
بر اساس یک مقاله در سال ۲۰۱۹، کمتر از ۳۰۰ لیتوپدی(جنین سنگی مورد بحث) در طول ۴۰۰ سال تاریخ بشر ثبت شده است.(اینها یعنی اولا درصد رخدادنش بسیار کم است، دوما درصد کشفش بسیار بسیار کمتر است، یعنی تعداد زیادی از افرادی که این مورد برایشان رخ میدهد اصلا بیخبر هستند و تا آخر عمر آن را با خودشان حمل میکنند.)

ممکن است مواردی وجود داشته باشد که شناسایی نشده باشند. چندین سنگ‌پهلو در گورستان‌های باستانی پیدا شده است که اولین مورد شناخته شده به ۱۱۰۰ سال قبل از میلاد برمی‌گردد.

بر اساس یک بررسی در سال ۱۹۴۹ از این پدیده، که در آن ۱۲۸ مورد تحت تجزیه و تحلیل قرار گرفت، میانگین سنی که در آن مادری که دارای لیتوپدیون یا جنین سنگی است، ۵۵ سال است.

در سال ۱۹۹۶، گزارش موردی کشف یک جنین سنگی در یک بیمار ۸۵ ساله را شرح داد که پزشکانش به عنوان "سقط ناقص" در سن ۴۱ سالگی توصیف کرده بودند. او با موفقیت چهار نوزاد دیگر را ، به دنیا آورده بود و چندین دهه نمی دانست که قسمت هایی از جنین نخستین بارداری‌اش، در شکم او باقی مانده است.
یک گزارش در سال ۲۰۱۶، مورد لیتوپدیون یا جنین سنگی را در یک زن مرده ۸۷ ساله در طی کالبدشکافی پس از مرگ مستند کرد.

به لطف استانداردهای رو به رشد مراقبت های زنان و زایمان، کارشناسان معتقدند که این پدیده حتی کمیاب‌تر هم می شود. حاملگی های شکمی زود تشخیص داده می شوند و قبل از اینکه جنین تا حد کلسیفیکاسیون رشد کند، درمان می شود.

ترجمه ساینا

سایر ارجاعات در اینجا: sciencealert

💍 @ofoghroydad


سال ۹۶ (تازه اردوغان قدرت گرفته بود به عنوان نخست وزیر/یا در مسیر قدرت بود) به یاد دارم بسیاری از خبرگزاری های دنیا علمی و سیاسی تیتر کرده بودند:
فصل تکامل و منشا حیات پاییز آینده(یعنی پاییز ۹۷) از کتب درسی توسط اموزش و پرورش ترکیه حذف خواهد شد.

جست و جو کنید:
Has the evolution section been removed from Turkish textbooks?
دقیقا نمیدانم حذف شد یا نه، پیگیر نشدم.

ترکیه یک کشور سکولار است؛ مردمی شریف دارد. ترکیه مردمی فهیم دارد، یا در اینجا باید در مورد این یکی بگویم داشت. بسیاری از مردم ترکیه به تغییرات اردوغان (مثل ویرایش کتب درسی در جهت اسلام و ملی گرایی افراطی و تحریف تاریخ و یا حذف برخی حقوق زنان، حذف حقوق بیخدایان و.. )روی خوش نشان دادند.

خود اسلام گرایی بسیار خطرناک است، حال آن را با یک ملی گرایی افراطی در حد فاشیسم زبانی و نژادی مخلوط کنید میشود چیزی حتی بدتر از هیتلر؛ فقط کافیست قدرت داشته باشند اما هنوز ناچارند با قید و شرط اروپا کنار بیایند تا اروپایی شوند، همانطور که عضو ناتو هستند. از اینکه خود را آسیایی بدانند متنفرند. این دوگانگی است. از یک طرف ملی گرایی افراطی، غرور افراطی ملی از یک طرف متنفرند که غربی صدا زده نشوند و آسیایی باشند. به جز این(خواسته پیوستن به اروپا) و اگر این خواسته نبود تا الان کشور به کمال در ورطه اسلام گرایی و ملی گرایی افراطی سقوط کرده بود.

زمانی را به یاد دارم که بیخدایان آزادانه دفتر داشتند در شهرهای ترکیه ولی همه اینها بسته شد در زمان اردوغان. این نقض آزادی بیان است. این مراکز مردمی را گروه های سکولار ترکیه که بی دین هم بودند اداره میکردند در جهت نقد دین و ساختن جهانبینی مردم بر مبنای علم و خرد و فلسفه و حقوق بشر.
اعتراضات راه به جایی نبرد. دیکتاتوری اردوغان بعدا در دروان ریاست جمهوری‌اش، با کودتای خودساخته و تقلبی قوی تر هم شد و جای پای خودش را محکم کرد و بسیاری از روزنامه نگاران و معترضان زندانی شدند.

اما معتقدم بیشتر یا بسیاری از مردم ترکیه متوجه این تغییرات منفی و شرورانه هستند و در پی بازگشت به نقطه‌‌ای هستند که دقیقا اردوغان وارد سیاست در سطوح بالا شد. یعنی میخواهند به آن نقطه برگردند که آزادی بیان و سکولاریزم و عدم ملی گرایی افراطی و تکیه بر علم برای پیشرفت فنی و رفاه مردم ترکیه در اوج خود بود و داشتند از هر نظر مثبتی، بزرگ میشدند. بله شاید ترکیه از نظر اقتصادی پیشرفت کرده باشد، اما اقتصاد خوب به معنای زندگی خوب و آزادانه همراه با آزادی قلم و بیان و اندیشه و بسیاری از حقوق بشر نیست. به زبان ساده رفاه داشته باشیم ولی در یک قفس باشیم، این بدرد نمیخورد. رفاه و اقتصاد خوب یک کشور با رفتن به سمت رویکردی اسلامی و افراطی، به یک تار مو بند است. مسئله زمان است.

اینها همه به ما درس میدهند، اینکه ما هم نباید اسیر ملی گرایی افراطی شویم، ما نباید به فاشیسم زبانی دچار شویم و همه زبانهای داخل ایران را در کنار زبان ملی، گرامی بداریم و هیچ تفکری مبنی بر «پان ایرانیسم» «اینکه کشورهای از دست رفته را باید بازگردانیم » را در خود راه ندهیم. چنین تفکراتی سم مهلک است و نباید داشته باشیم. همین سرزمینی که داریم به اندازه ای بزرگ و غنی است که هیچ کمبودی نداشته باشیم و نباید طمع کار باشیم در این مورد.

نکته آخر اینکه آنتی دین بودن به همان اندازه بنیادگرایی دینی خطرناک و منفی است و ضرر های بیشماری دارد و‌ کشور را به یک دیکتاتوری ضد دین مثل چین و کره شمالی تبدیل میکند.

بنابراین ظرافت خاصی در تدوین قوانین نیاز است و اگر بعد از سرنگونی رژیم تکفیری حاکم روی ریل بیفتیم و منحرف نشویم واقعا به نوک پیکان پیشرفت های علمی، فنی، حقوقی، آزادی و رفاه میرسیم و نه تنها روی زمین بلکه در فضا هم حرفی برای گفتن خواهیم داشت.

از رفتن بسیاری از مغزها نگران نباشید ، به محض فروپاشی رژیم، اینها برمیگردند و در فرودگاه‌ها ترافیک ایجاد میشود. از نظر من اینها اکثرا هنوز ملی گرا هستند. البته به شرط اینکه حکومتی مناسب ایجاد شود.


ریپلی شده.

بخش تکامل و منشا حیات از کتب درسی سوریه حذف شد، درست مثل ترکیه. بسیاری از بخش ها نیز اسلامیزه شده اند.(گمان میکنم اینها از تاثیرات دولت ترکیه است)

برای قضاوت زود است، باید دید اعتراضات مردم به این تغییرات جواب میدهد یا نه.

حکومت اسد یک دیکتاتوری بود، که سکولار و ملی‌گرا بود روی کاغذ، درست مثل ترکیه که سکولار و ملی گراست، ولی در حالی اسلامی شدن است.

تغییرات یادشده که در فهرستی در صفحه رسمی فیس‌بوک وزارت آموزش و پرورش دولت موقت سوریه منتشر شده، شامل جایگزینی عباراتی مانند «راه خیر» با «راه اسلامی» و جایگزین کردن عبارت «کسانی که ملعون و گمراه هستند» با «یهودیان و مسیحیان» است؛ عبارتی که حاکی از تفسیری بسیار محافظه‌کارانه از یکی از آیات قرآن است.

تعریف واژه «شهید» نیز تغییر کرده و بجای کسی که در راه «میهن» جان داده، عبارت کسی که «برای رضای خدا» جان خود را فدا کرده، جایگزین شده است.

همانطور که میبینید سکولار بودن، ملی گرا بودن، اسلامی بودن، الزاما در عمل مطابق با تعریفشان نیستند‌.
یعنی کشوری ممکن است سکولار و ملی گرا باشد اما حقوق بشر را زیر پای خود له کند. یا اسلامی باشد و برخی جنبه های حقوق بشری را رعایت کند و بسیاری را رعایت نکند و یا علم را لگد مال کند.

همانطور که قبلا نوشتم و دیگر دوستان هم نوشتند، تغییرات سوریه بعد از فروپاشی دیکتاتوری این کشور یک کلاس آموزشی برای ما ایرانیان است که در سالهای پیش رو که رژیم کودک کش حاکم بر ایران سقوط میکند، به ما میگوید باید چه‌ کنیم و چه نکنیم.‌

این است که به یک‌ منشور بلند بالا در زمینه های مختلف نیز نیاز داریم که متخصصان باید بنویسند و به رای مردم و فقط مردم گذاشته شود و رای اکثریت تعیین کند که «آری به چه چیزها و نه به چیزها»؛ واگرنه اینکه کشور فقط در اسمش سکولار و دموکراتیک باشد بدرد نمیخورد.‌

هر پیام شما در فضای مجازی در بخش کامنتها در هر جایی دیده میشود و مهم است. اهمیت نظر خود در فضای مجازی را برای آینده دست کم نگیرید. اینجا فضای مجازی است و گویی همه ذهن ها به یکدیگر وصل هستند و همه چیز بلاخره دیده میشود و تاثیر میگذارد.

این مطلب بر اساس این «خبر » نوشته شده است.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
طب سنتی در اینستاگرام
کاری از:سوری‌لند(سروش رضایی)

@ofoghclip

2.3k 0 155 5 52

ماجرای کفگیر سیاه، خطرات بزرگنمایی علم را نشان می‌دهد

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

خلاصه متن:

ماجرای کفگیر سیاه به خطرات بزرگنمایی اخبار علمی و تأثیر آن بر اعتماد عمومی به علم می‌پردازد. اخیراً هشدار نادرستی درباره کفگیرهای پلاستیکی سیاه منتشر شد که ادعا می‌کرد این ظروف ممکن است آلاینده‌های سمی را به غذا منتقل کنند. اما پس از بررسی‌ها مشخص شد که این ادعا بر اساس اطلاعات نادرست بوده و سطح آلاینده‌ها بسیار کمتر از حد مجاز است. این نوع هشدارها، به ویژه از سوی منابع معتبر، می‌تواند باعث ایجاد ترس و بی‌اعتمادی در جامعه شود و اصلاحات بعدی تأثیر چندانی نخواهد داشت. همچنین، دانشمندان به دلیل تمایل به ساده‌سازی پیام‌های بهداشتی، ممکن است عواقب ناخواسته‌ای ایجاد کنند و اعتماد عمومی به تخصص را تضعیف کنند. این موضوع در گذشته نیز با هشدارهای نادرست در مورد چربی‌ها و کلسترول مشاهده شده است که پیامدهای آن به افزایش بیماری‌های متابولیک منجر شده است. بنابراین، مهم است که دانشمندان و مقامات بهداشتی در ارائه اطلاعات دقیق و صادقانه تلاش کنند تا اعتماد عمومی حفظ شود و از عواقب ناخواسته جلوگیری گردد.

مطالعه این تحلیل ▶️

اف. دی. فلم و اریکا دی. اسمیت
BLOOMBERG

⭐️ @ofoghroydad

این بزرگنمایی نادرست از طرف گاها دانشمندان و همیشه خبرگزاری‌های علمی، در مورد زمینه های دیگری مثل به ویژه فناوری نیز درست است.
از زمانی که به تحقیقات و اخبار مدال میدهیم، تقریبا ۹۹٪ پژوهش ها برنزی بوده و بقیه نقره ای و فقط گاهی طلایی.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
بهترین و بدترین ایده‌های افلاطون

⭐️ @ofoghroydad
⭐️ @ofoghclip

#افلاطون




معرفی کتاب




Video is unavailable for watching
Show in Telegram
شکار مداوم

بخشی از یک مستند:
اولین انسان‌ها چگونه شکار میکردند؟

ترجمه و زیرنویس : امیر پارسا

🦬 @ofoghroydad

13 last posts shown.