❇️ توصیهٔ ویژهٔ استاد مفتی محمدقاسم قاسمی، استاد فقه و حدیث دارالعلوم زاهدان به عموم مسلمانان دربارهٔ قدردانستن روزها و شبهای ماه شعبان المعظم، بهویژه شب پانزدهم شعبانشب بافضیلتی را داریم سپری میکنیم. این شب در بعضی کتابها و نزد بعضی علما، شب برائت نامیده شده است؛ شب نیمۀ شعبان که طبق تحقیق استاد، علامه مفتی محمدتقی عثمانی حفظهالله دربارۀ آن احادیث زیادی آمده است. گرچه بعضی احادیث از نظر فنی دراینباره ضعف دارند، اما احادیث صحیحی هم وجود دارد و در مجموع روایتها، همدیگر را تقویت میکنند. ایشان میفرمایند که از ۱۷ صحابی، فضیلت این شب روایت شده است.
در روایت صحیح هم آمده است که پیامبر اکرم صلّی الله علیه وسلّم در ماه شعبان بیش از هر ماه دیگری به جز ماه مبارک رمضان روزه میگرفتند. بنابراین روزه در این ماه ثواب زیادی دارد.
اما مهمترین اعمالی که در این شب پانزدهم شعبان باید انجام بدهیم:
مهمترین عمل این است که نمازهای مغرب و عشا و فجر را با جماعت ادا کنیم تا ثواب قیاماللیل نصیبمان شود؛ نمازهای نفل با قرائتهای طولانی و سجدههای طولانی و دعا و استغفار به کثرت؛ تلاوت قرآن؛ صدقهدادن، چراکه صدقه در شبهای خاص فضیلت بسیار دارد.
به تعبیر استاد، شیخالاسلام علامه عثمانی این شب فرصتی است که انسان رابطهاش را با الله صحیح کند.
خود الله به بعضی از شبهای سال فضیلت اختصاصی عنایت کرده و دلیلش این است که غفلت از ما دور شود و ما به طور خصوصی به خدا توجه کنیم. بیشک شعبان مقدمهای است برای رمضان. دربارۀ بزرگان گذشته آمده است که قرآن خود را باز میکردند و بهکثرت تلاوت میکردند و صدقه و زکات مالشان را میدادند تا به فقرا هم چیزی برسد و آنها نسبت به افطار و سحریشان خاطرجمع باشند.
و در پایان توصیه میشود که باتوجه به اوضاع مسلمانان جهان و خود کشور ما دستها را به دعا برداریم و نماز حاجت بخوانیم و حاجتها و حل مشکلات و گرههای زندگیمان را از خدا بخواهیم.
امیدواریم همۀ مسلمانان خصوصاً جوانان، این شب را قدر بدانند و آن را با مشغولشدن در گناه و معصیت و فضاهای مجازی ضایع نکنند.
امور فرهنگی مسجدالنبی (ص) بیرجند
@namazgozaranbirjand