رخداد تازه(مصطفی مهرآیین)


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Telegram


ما فقیر شده ایم.ما از میراث انسانی یکی پس از دیگری دست
برداشته ایم.(والتر بنیامین)
@mostafamehraeen1975

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Telegram
Statistics
Posts filter




خطاب به دکتر صادق زیباکلام: زندان را جامعه و زندانبان را نظام سیاسی ندان

اینروزها آقای دکترزیبا کلام سخت در پی تشریح و توضیح این مساله است که افراد مدعی تغییر رژیم فقط به دنبال لایک در فضای مجازی و محبوبیت و هورا کشیدن مردم پر از بغض و کینه هستند و هیچ برنامه ای برای عبور از جمهوری اسلامی ندارند و من هم وارد بازی براندازی نمی شوم و با وجود همه مشکلات کشور سعی در گشودن همین بن بست دارم.
۱.جناب دکتر زیبا کلام عزیز: صرف تصویر وضعیت موجود به مثابه یک بن بست به معنای آن است که ما با سیاست روبرو نیستیم که بخواهیم آن را تغییر دهیم.ما با درب زندانی روبروییم که باید آن را بشکنیم. دوم آنکه تقلیل رنج و درد مردم و سخن گفتن از رنج مردم به جمع کردن لایک در فضای مجازی اوج بی اخلاقی و بی ایمانی و بی سوادی یک انسان دانشگاهی و اهل فکر است.اگر خودتون گرفتار این مشکل هستید همه فعالان مدنی و سیاسی را همچون خود تصویر نکنید. در جامعه ای که از ابتدا نظم اش بر این قرار گرفته که فقط یک نفر دیده شود و همین ایده اینهمه نابودی به بار آورده دیگر هیچ کس آرزوی تبدیل شدن به کانون دیده شدن مردم را ندارد: دیده می شوم پس نابود میکنم چون دیده شدن توسط مردم به من مشروعیت نابود کردن میدهد.این توضیح ساده اصل ولایت است.

۲.نکته مهم تر آنکه جناب زیبا کلام شما با کدام تعریف از نظام سیاسی، وضعیت سیاسی این کشور را دارای حکومت می دانید که بر جامعه اعمال قدرت میکند: سالهاست جامعه تبدیل به زندان و نظام سیاسی تبدیل به یک زندانبان و شکنجه گر شده است. شرایط زندگی در این جامعه چیزی جز زیستن در یک زندان نیست. اصلا نیازی نیست کسی نظریه تغییر رژیم بدهد.ما از قبل با تغییر رژیم روبرو هستیم چون رژیم تبدیل به زندانبان شده است و ما زندانیان آن هستیم. در این حالت یا زندانیان شورش می کنند یا کسی از بیرون به کمک آنها می آید. اینکه تعدادی تواب سیاسی اکنون به قدرت رسیده اند و به زندان سازی کشور مشروعیت بخشیده اند و هر روز در پی تعویض لامپ زندان یا خوشبو کردن هوای بدبوی آن هستند را حکومت می دانید؟

۳. جناب زیباکلام عزیز، به جای تکرار این مکررات و ناتوانی در روبرو شدن با ترس زندگی بدون جمهوری اسلامی، بهتر است به زبان دکتر حسین بشیریه به حکمت دیرین سیاست برگردید که همانا بهزیستی اخلاقی، اقتصادی و اداره امور عمومی جامعه و تدبیر امور مردم برای زیستن بهتر و تجربه کردن بالاترین میزان انسان بودن و آزادی و عدالت است.جناب زیبا کلام جمهوری اسلامی تمام شده و دیگر اینقدر غرق در نقش زندان بان و شکنجه گر و جنگ افروز شده است که نمی تواند همچون یک موجود عادی زندگی کند.شما نمی توانید به چنین پدیده ای حتی توصیه کنید که برای ماندن خودت هم که شده چنین و چنان کن که اگر هم بخواهد این زندان را زیباتر کند دیگر مردم زندانی این سرزمین آن را نمی خواهند: این جامعه به زبان آن فیلسوف نیاز به خروج از سیاهی جنگل و دیدن دشت صاف و فضای آزاد و تابیدن نور و سبک احساس کردن زندگی دارد. این همان فتح مبین ماست.سخن از چیز دیگر نگو اگر نمیتوانی این بگویی و به زبان ویتگنشتاین بهتر است در مورد چیزی که نمی توانیم سخن بگوییم سکوت کنیم.این سکوت البته فلسفی است و منظور حق سخن گفتن شما نیست که حق سخن گفتن شما جزیی از همان دشت صاف و آزاد است.
http://t.me/mostafamehraeen


فایل صوتی جلسه نهم درسگفتار " نظریه جامعه شناسی اگزیستانسیالیستی" به تاریخ یازدهم دیماه چهارصد و سه که اختصاص به معرفی وجوه اگزیستانسیال اندیشه هایدگر دارد.در این جلسه پس از یک بحث مقدماتی درباره کلیت پروژه فکری هایدگر( شامل تاکید هایدگر بر تفکر پیشا نظری، تاکید هایدگر بر جایگاه مهربانی و زبان شاعرانه در زندگی انسانی، تاکید هایدگر بر نقش تکنولوژی در شکل دادن به حیات امروز انسانی)، به شرح ویژگی های وجودی انسان از نگاه هایدگر همچون در عالم بودن، وحدت داشتن با عالم و اشیا و انسانهای دیگر، تعلق داشتن به اشیا، دل نگران دیگران بودن، ابتنای فهم بر حال انسان، در مکان بودن، داشتن مازاد دیدن در پیوند با دیگری،و... پرداخته ام.این بحث فقط یک بحث نظری نیست و کاملا به کار زندگی اجتماعی ما می آید، اگر چه خود هایدگر معتقد بود آنکه به فایده می اندیشد، نمی اندیشد.
http://t.me/mostafamehraeen


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
بعد از دیدن فیلم بسیار جدی و زیبای "علت مرگ نامعلوم".داستان فیلم داستان سرزمین ماست: زندگی در میانه بقا یا اخلاق و انسانیت.در فیلم این نکته با ظرائف خاص انسانی آن طرح می شود. ممنون از کارگردان و تهیه کننده عزیز این فیلم که منو به تماشای آن دعوت کردن.در صورت اکران فیلم حتما آن را ببینید.ممکن است فیلم را بشود از منظر ساخت تا حدودی نقد کرد، اما محتوای غنی آن باعث می شود این نقد را نادیده بگیرید.
http://t.me/mostafamehraeen


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
http://t.me/mostafamehraeen


فایل صوتی جلسه دوم درسگفتار " نظریه جامعه شناسی کلاسیک" به تاریخ پنجم دیماه چهارصد و سه.در این جلسه به طرح بحث در خصوص اهداف متفاوت نظریه اجتماعی (یعنی نظریه اجتماعی به مثابه یک رویکرد علمی، نظریه اجتماعی به مثابه یک رویکرد فلسفی، و نظریه اجتماعی به مثابه یک رویکرد اخلاقی) پرداخته ام و نشان داده ام حکمت اصیل در جامعه شناسی همان وعده اخلاقی " ایجاد زندگی بهتر برای مردم یک جامعه و افزایش دامنه آزادی مردم" است که البته نباید خود را جدا از مباحث علمی و فلسفی مطرح سازد.در ادامه با شرح بستر تاریخی نظریه جامعه شناسی در اروپای قرن هجدهم، نشان داده ام چگونه این تحولات با کاستن از قدرت خداوند و نمایندگان آن بر زمین، زمینه ساز شکل گیری فهم علمی از جامعه شد.پرسش اینجاست چرا با وجود دانشگاه و علوم طبیعی در جامعه ما، این علوم قادر به ارائه یک نگاه سکولار غالب به جهان و زندگی اجتماعی در جامعه ما نیستند.
http://t.me/mostafamehraeen


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
http://t.me/mostafamehraeen


در این کارگاه که اولین جلسه آن این جمعه برگزار خواهد شد من در خصوص " دموکراسی گفتگویی و پلورالیسم زبانی" صحبت خواهم کرد.جلسه دومی که من آن را برگزار میکنم جمعه هفته بعد خواهد بود.بقیه جلسات را دوستان دیگر برگزار می کنند.امکان شرکت آنلاین نیز در این جلسه وجود دارد.
http://t.me/mostafamehraeen

لینک ثبت نام رایگان

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc913VrcbGRlioSISnbBxHjMABO0ZFCK-w_83A8k49vOkBfWQ/viewform?usp=sf_link




بلیک
بلیکشتی چشت امشو خمارم کردِ بدجوری
ستاری ری زمین امشو و کارم کردِ بدجوری
مو وختی دیدمت سی رخص گل هی پینجه میشکندی
صدی شک شک پینجت بی کرارم کردِ بدجوری
تو وختی شرمتیمو شی مو ازم خم کلوتیمم
امان از دل که ری گردی سوارم کردِ بدجوری
اما الدن همی جوری همی جوری که رسمن جون
نمی فهمی خراوی دل امارم کردِ بدجوری
دلم هی مثل مشکی سی تو جون تو تنگ و ورتنگن
تو بسی لیت رسوی خت حصارم کردِ بدجوری
نواپشکی چشی تناز عشکم بخت برگشتم
که عشک کافلت شی گل غوارم کردِ بد جوری

احمد شمس العلماء



17k 0 505 618

هنرمند خلاق همشهری من

در زادگاه من یعنی بندر دیر در استان بوشهر خواننده خلاق جوانی زندگی می کند که هم از منظر سبک موسیقی و هم از منظر زنده کردن زبان و ادبیات بومی جنوب ایران شایسته تحسین بسیار است. دو قطعه از کارهای او را با رضایت ایشان در اینجا منتشر میکنم تا همه اهل فرهنگ و هنر با زیبایی های هنر ایشان آشنا شوند و فعالیت های هنری و کارهای او را دنبال کنند.موسیقی "طاها عمرانی" از نگاه من در اینروزهای سخت وطن انباشته از نیروی امید و عشق است.این موسیقی را بشنوید.

http://t.me/mostafamehraeen


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
http://t.me/mostafamehraeen


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
http://t.me/mostafamehraeen




Video is unavailable for watching
Show in Telegram
http://t.me/mostafamehraeen




فایل صوتی جلسه هشتم درسگفتار نظریه جامعه شناسی اگزیستانسیالیستی به تاریخ بیستم آذرماه چهارصد و سه.در این جلسه پس از اشاره به برخی انتقادات کیرکگور به هگل، به طرح این پرسش پرداخته ام که چرا آزادی فردی، فردیت، درون سویی، و درونی بودن حقیقت برای کیرگکور مهم شد.در زمانه او چه می گذشت که او را به طرح پرسش " چگونه انسان بودن" کشاند؟فلسفه کیرکگور پاسخ به سه مساله است: تامل و تفکر بدون شور و گرفتار شدن در بحث های فلسفی که کنش زندگی را می کشند، همسطح شدن افراد جامعه و مضمحل شدن فرد در جمع و شکاف میان باید نظری دوران و واقعیت عملی زندگی مردم.ما نیز امروز گرفتار در هر سه این مسائل هستیم که از آن ها سخن گفته ام.
http://t.me/mostafamehraeen


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
http://t.me/mostafamehraeen


فایل صوتی درسگفتار نظریه جامعه شناسی اگزیستانسیالیستی به تاریخ سیزدهم آذرماه چهارصد و سه.در این جلسه پس از توضیح مفهوم "درون" و دیگر همبسته های مفهومی آن و توضیح این نکته که نظریه جامعه شناسی اگزیستانسیالیستی مبتنی بر مفهوم " درون سویی" است به شرح پنج اصل اندیشه هگل و نقدهای کیرکگور بر آن ها پرداخته ام.مهمترین ایده جامعه شناختی مطرح شده در این درسگفتار این است که اگر هگل با آوردن خدا به درون انسان و ایده خدای درون باش کوشید به ظاهر رابطه انسان و خدا را آسان کند، جامعه شناسی هم با طرح مفهوم " جامعه پذیری" و "فرهنگ" کوشید به ظاهر رابطه فرد و جامعه را آسان کند و انسان اجتماعی بسازد.اما جامعه شناسی اگزیستانسیال سعی در نشان دادن این نکته دارد که " اجتماعی شدن کاری آسان نیست" و باید این ایده را تبدیل به یک حقیقت درونی ساخت تا زیستن جمعی با یکدیگر را بیاموزیم.
http://t.me/mostafamehraeen

20 last posts shown.