تکآن؛دورههای آنلاین خوانش جمعی راهیست برای تمرین تابآوری، گفتوگو و ساماندهی به ارزشهای جمعی.
ریوکا گالچن؛ نویسنده و پژوهشگر آمریکایی-کانادایی در کتاب «کوچک و سخت»، اعتراف کرده سالهای سال شرلی جکسون تنها نویسندهی زنی بوده که میخوانده.
گالچن نوشته: «
بیست و پنج ساله بودم که ناگهان متوجه نکتهای شدم، به کتابخانهام نگاه کردم و دیدم تقریبا تمام قفسههایش در تصرف نویسندگان مرد است. که البته عیبی نداشت. لازم نبود از دست خودم عصبانی باشم چون کتابهایی که خوانده بودم را خیلی دوست داشتم اما کمی هم به هم ریختم چون معنای قفسههای کتابم این بود که زنان نویسنده هیچ کتاب خوبی ننوشتهاند یا سیر مطالعاتی من جوری پیش رفته که گذارم به هیچکدامشان نیوفتاده.»
مشابه این اتفاق را گمانم بسیاری از ما تجربه کرده باشیم، همین حالا به کتابخانهتان برگردید و نگاه کنید ببینید چند نویسندهی زن بین کتابها پیدا میکنید؟
آیا واقعا زنها کتاب خوبی ننوشتهاند؟
آیا اصلا مهم است که وقت خواندن کتابی به جنسیت نویسنده دقت کنیم؟
آیا کیفیت یا معرفتی منحصر به فرد و وابسته به جنسیت در نوشتار نویسندگان زن است که از آن دور مانده باشیم؟
در این گروه همراه با
صفورا سیدی میشویم و امیدواریم بتوانیم با رجوع به نویسندگان زن ایرانی و خارجی به این سوالها با رویکردی انتقادی بنگریم، مضاف اینکه اولین و مهمترین غایت این جمع مواجهه با ادبیات است. دوباره و دوباره گشتن بین واژهها و گمشدن بین سطر به سطر داستان و ناداستانها.
برای شروع، به ایران رجوع خواهیم کرد و تاریخ، راهنمای ما در گزینش کتابها خواهد بود، اولین انتخاب گروه، «
خاطرات تاج السلطنه»؛ دخترناصرالدینشاه و از مدافعین سرسخت مشروطه است.
«خاطرات تاج السلطنه»، یکی از مهمترین آغازگاههای مکتوب کنشگران زن و اثری اجتماعی-انتقادیست که از پیرنگهایی از جستارنویسی را در خود نهفته دارد. کتاب به ما فرصت خواهد داد میراث ملی را از زاویهای نو موردبررسی قرار دهیم و فرصتی برای تامل بر پرسشهای بالا فراهم کنیم.
برای اطلاعات بیشتر و ثبتنام به
@monadsupport پیام دهید 🕊️.
#تکآن
@monadchannel