Mobina Ads | آزمایشگاه تبلیغات


Channel's geo and language: Iran, Persian


اینجا آزمایشگاه تبلیغاته؛
من مبینا داوری، کارشناس گوگل ادز هستم
و اینجا از آموخته‌ها و تجربیاتم در دنیای تبلیغات و بازاریابی صحبت می‌کنم.
linkedin.com/in/mobinadavari

Related channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


🟣واژه امروز: نرخ ریزش مشتری

نرخ ریزش مشتری یا customer churn rate به درصدی از مشتریان گفته میشه که در یک بازه زمانی مشخص تصمیم می‌گیرن دیگه از خدمات و محصولات شرکت شما استفاده نکنن و در واقع از مشتری شما بودن انصراف میدن.

این معیار یکی از معیارهای خیلی مهم در نشون دادن میزان رضایت و وفاداری مشتریان به شرکته؛ از طریق بررسی مداوم این شاخص در بازه های زمانی مشخص میشه فهمید کجای کار ایراد داره و از این طریق مشکلات حفظ مشتری رو پیدا و برطرف کرد.

چجوری حساب میشه؟ فرض کنید ابتدای ماه اسفند شما ۴۰۰ مشتری فعال داشتید و در پایان ماه مشخص میشه که ۳۶۰ تا مشتری دارید. خب ۴۰ تا مشتری این وسط از دست رفتن، و با یه حساب ساده میشه فهمید که نرخ ریزش مشتری ۴۰ تقسیم بر ۴۰۰ معادل ۱۰ درصده.

برای کاهش نرخ ریزش مشتری و به عبارت دیگه افزایش وفاداری مشتریان کارهای زیادی باید انجام داد و مهم‌ترین اون‌ها اینه که بفهمید اصلا چرا مشتریان دارن لفت میدن!
آیا کیفیت محصولات کاهش پیدا کرده؟ پشتیبانی خوبی نداریم؟ رقیبی با پیشنهاد بهتر پیدا شده یا شاید چون قیمت ها رو بالا بردیم مشتریان دیگه تمایلی به خرید مجدد ندارن؟

باید بفهمیم. برای فهمیدن اینها باید این شاخص رو مرتب ارزیابی کرد و با مشتریان در ارتباط بود تا نقاط درد اونها رو متوجه و از دغدغه‌هاشون آگاه بشیم، به مشتریان نشون بدیم که برای ما ارزشمند هستن و اینکه روی بهبود سرویس ها و خدمات تمرکز کنیم.

#marketing

🔬 @mobina_ads




🔵 واژه امروز: نقشه حرارتی

▫️هیت مپ یا همون نقشه حرارتی، یه ابزار تصویری تو دیجیتال مارکتینگه که کمک می‌کنه بفهمیم کاربرا وقتی وارد سایت یا صفحه‌مون می‌شن، دقیقاً کجاها کلیک می‌کنن، موس رو کجا می‌برن یا تا کجای صفحه اسکرول می‌کنن.

▪️هیت مپ به صورت رنگی نشون می‌ده که کدوم بخش‌ها بیشتر دیده شدن و کجاها اصلاً توجه نگرفتن. هر چی رنگ گرم‌تر (مثل قرمز یا نارنجی)، یعنی اون بخش بیشتر دیده یا روش کلیک شده.

▫️این ابزار خیلی وقت‌ها به درد می‌خوره که بفهمیم چرا یه صفحه فروش خوبی نداره یا چرا کاربرا فرم ثبت‌نام رو پر نمی‌کنن. مثلاً شاید جای دکمه خرید خوب نباشه یا اصلاً دیده نشه! هیت مپ به ما نشون می‌ده که کدوم قسمت صفحه خوب کار می‌کنه و کدوم بخش باید تغییر کنه.

▪️از هیت مپ برای بهتر کردن ظاهر سایت و جذاب‌تر کردن صفحه‌ها استفاده می‌کنن. حتی وقتی داریم A/B تست انجام می‌دیم (یعنی دو مدل طراحی رو تست می‌کنیم)، هیت مپ بهمون کمک می‌کنه ببینیم کدوم مدل نتیجه بهتری داده.

▫️در کل، هیت مپ باعث می‌شه کاربر راحت‌تر تو سایت بچرخه، بیشتر کلیک کنه و در نهایت هم فروش یا ثبت‌نام بیشتر بشه. ابزارهایی مثل Hotjar یا Crazy Egg هم معروف‌ترین سایت‌های هیت مپن که خیلی راحت می‌شه باهاشون کار کرد.

▪️یکی از بهترین و دم دست ترین ابزارها برای هیت مپ، clarity از شرکت مایکروسافته. کلریتی تقریبا ابزار دست تمام دیجیتال مارکترهاست و به خاطر رابط کاربری ساده، رایگان بودن و امکان ضبط سشن‌ها و فعالیت های کاربران، یه ابزار همه جانبه به حساب میاد.

#marketing

🔬@mobina_ads




🟡 واژه امروز: کمپین ریمارکتینگ گوگل ادز

🔺️فقط ۸ روز تا پایان سال مونده و قراره در این مدت باقی مونده هر روز یک واژه پرکاربرد در دنیای مارکتینگ و گوگل ادز رو بیشتر بررسی کنیم.

▪️کمپین ریمارکتینگ که البته خیلی ها اون رو با نام ریتارگتینک یعنی هدف گیری مجدد می‌شناسن، نوعی کمپین و در واقع استراتژی در بازاریابی هست که در اون کسب‌وکار شما مشتریان و کاربران قبلی خودش رو مورد هدف گیری قرار میده. این کار عمدتا به این دلیل انجام میشه که مشتریان و مخاطبان قبلی، قبلا با کسب‌وکار شما آشنا شدن، می‌دونن خدمات شما چیه، شاید از شما خرید و به شما اعتماد کردن.

▫️حالا با این کمپین ریمارکتینگ میشه به این افراد که قبلا از مرحله آشنایی عبور کردن پیشنهاد تاز‌ه‌ای داد. در این شرایط، به خاطر آشنایی قبلی، احتمال اینکه فرد مجدد خرید کنه بیشتره.

▪️این کمپین به صورت فنی در قالب انواع کمپین‌های قابل اجراست. از کمپین‌های ایمیل مارکتینگ گرفته تا گوگل ادز خودمون. اینجا می‌خوام بیشتر درباره ریمارکتینگ گوگل ادز صحبت کنم. اگه تو گوگل ادز تازه کار باشین ممکنه برین پنل رو بگردین و بگین من جایی برای ساخت کمپین ریمارکتینگ
پیدا نکردم!

🔸️بله درسته. از لحاظ فنی، کمپین ریمارکتینگ یه نوع کمپین مجزا نیست. بلکه همون ساختار کمپین های قبلی مثل سرچ و دیسپلی رو داره اما با این تفاوت:
🔺️ما برای اجرای ریمارکتینگ، به یک لیست مخاطبین یا Audience List احتیاج داریم. درواقع یه لیستی که قبلا از کاربران و مشتریان قبلی سایتمون تهیه کردیم، اغلب به کمک ابزارهای ترکینگ مثل گوگل آنالیتیکس.

▫️خلاصه شدش میشه اینکه شما در گوگل ادز هر کمپینی که خواستید رو مثل قبل می‌سازید و پیامتون رو درست عنوان می‌کنید(دیگه اینا رو بلدین از قبل)، و در نهایت در مخاطبین کمپین، لیست مورد نظر رو انتخاب می‌کنین و اینجوری کمپین فقط به کسانی نشون داده میشه که اطلاعات اون‌ها در اون لیست ذخیره شده.

🔸️بحث ایجاد لیست مخاطبان مفصله و شاید بعدا دربارش صحبت کردیم، در خصوص کمپین ریمارکتینگ هم خیلی خیلی حرف‌های نگفته هست و هدف من از این پست یک آشنایی اولیه و بیشتر جا افتادن مفهوم ریمارکتینگ بود. اگر به پست‌های دقیق و فنی تر در این زمینه علاقه داشتید حتما توی کامنت ها بگین تا براتون آماده کنم.

#googleads #marketing

🔬 @mobina_ads




🔸️اگه دوست دارید درباره بحث تقلب در تبلیغات به ویژه در ایران آمار بیشتری داشته باشید،
بچه‌های دژینو گزارش کاملی از وضعیت تقلب در تبلیغات ایران در سال گذشته منتشر کردن.

اینم لینکش:
https://dezhino.com/blog/%da%a9%d8%a7%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%aa%d8%a8%d9%84%db%8c%d8%ba%d8%a7%d8%aa-%d8%a2%d9%86%d9%84%d8%a7%db%8c%d9%86-%d8%a7%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%86%d8%8c-%da%af%d8%b2%d8%a7%d8%b1%d8%b4-%d8%b3/

🔬 @mobina_ads




🟡 واژه امروز: کلیک فیک

🔺️فقط ۹ روز تا پایان سال مونده و قراره در این مدت باقی مونده طبق روال چند روز گذشته، هر روز یک واژه پرکاربرد در دنیای مارکتینگ و گوگل ادز رو بیشتر بررسی کنیم.

▪️این پست رو اختصاص دادم به موضوع تقلب در تبلیغات کلیکی، به این خاطر که بخشی سمی اما جدایی ناپذیر از دنیای تبلیغاته.
اول بگم که واژه Ad Fraud به معنی کلیک فیک نیست و به طور کلی تحت مفهوم تقلب در تبلیغات معنی میشه. اما ما در ایران و به خصوص در گوگل ادز این موضوع رو تحت عنوان کلیک فیک می‌شناسیم.

▫️اما داستان فراتر از این حرف‌هاست؛ تقلب در تبلیغات به هر نوع تلاشی برای ایجاد آمار دروغین در تبلیغات کلیکی و هدر دادن بودجه تبلیغ کننده گفته میشه. کلیک فیک هم تنها یکی از این قبیل فعالیت‌هاست. اد فراد می تونه شامل نمایش فیک، کلیک فیک و حتی کانورژن فیک باشه.

🔸️منظورمون از فیک چیه؟

اینکه افرادی بدون داشتن قصد خرید به صورت مداوم روی تبلیغات کسی کلیک کنن تا بودجه تبلیغ کننده هدر بره. هدف متقلبان از این کار، آسیب زدن به تبلیغ کننده و فعالیت‌های اون‌هاست. در ایران، در گوگل ادز، صنف‌های تعمیر لوازم خانگی، باربری، قالیشویی و امداد خودرو بیشتر از بقیه کسب‌وکارها با این مشکل روبه‌رو هستن.

🔸️حالا باید چیکار کرد؟

الگوریتم گوگل تا حد قابل قبولی این کلیک‌ها رو شناسایی می‌کنه و هزینه کسر شده رو به اکانت مشتری برمی‌گردونه. اما گاهی حتی گوگل هم حریف این افراد نیست، خیلی از این افراد از ربات برای تغییر آی‌پی و کلیک مداوم و ناشناس و غیرتکراری استفاده می کنن.

▫️برای حل این مشکل، شرکت‌های نرم افزاری اقدام به ساخت برنامه هایی تحت عنوان ضدتقلب کردن. این برنامه ها نسخه خارجی زیادی دارن و در ایران هم یکی دو نمونه ازشون وجود داره. با سرچ واژه ضدتقلب می‌تونین پیداشون کنین.

▪️این برنامه‌ها با دقت و وسواس زیادی ورودی ‌های سایت رو زیر نظر می‌گیرن و اگر یک آی‌پی با رفتار مشکوک رو شناسایی کردن، اون رو ذخیره و مسدود می‌کنن و اینجوری فرد با اون آی‌پی دیگه قادر به دیدن ادز شما نخواهد بود، هر چند این کار رو خودتون به صورت دستی از طریق بررسی ای‌پی های ورودی به سایت هم می‌تونید انجام بدید که متاسفانه کار طاقت‌فرساییه! توصیه من استفاده از سیستم‌های ضدتقلبه.

#googleads
🔬 @mobina_ads






🟡 واژه امروز: امتیاز کیفی یا Quality Score

▫️بریم سراغ یکی از معروف‌ترین واژه های ادبیات گوگل ادز یعنی امتیاز کیفی یا Quality Score. این معیار یک عدده از ۱ تا ۱۰ و برای این طراحی شده تا به ما نشون بده هر کدوم از کلیدواژه های کمپین سرچ ما عملکردشون خوبه یا نه و اینکه در چه جنبه‌هایی نیاز به بهبود دارن.

🔻اما چرا بهبود این امتیاز مهمه؟
این امتیاز تاثیر مستقیم روی هزینه‌های کمپین گوگل ادز داره، اون هم به روش ‌های مختلف:

🔸️ گوگل به کمپین‌هایی که دارای کیوردهایی با امتیاز کیفی بالا هستن جایزه میده، اینجوری که هزینه هر کلیک کاهش پیدا میکنه.
🔸️بالا رفتن امتیاز کیفی باعث بالا رفتن اد رنک یا امتیاز تبلیغ میشه که باعث میشه با هزینه کمتری بتونید جایگاه های بهتری رو بگیرید.
🔸️امتیاز کیفی میتونه تعیین کنه که اکستنشن‌های کمپین مثل سایت لینک و غیره چقدر نمایش بگیرن.

🔺️حالا چجوری امتیاز کیفی کلمات رو بالا ببریم؟

اول باید بدونید که امتیاز کیفی از کجا میاد؛ سه عامل اساسی روی امتیاز کیفی تاثیر دارن:
🔷️فاکتورهای CTR، Ad Relevance و landing page Experience.

🔻پس ما برای بهبود امتیاز کیفی باید این سه تا عامل رو بهبود بدیم. چطوری؟
🔸️ نوشتن یک متن تبلیغ قوی و جذاب که بتونه اعتماد مخاطب رو جلب کنه : بالا رفتن CTR
🔸️ نوشتن متن ادز با توجه به کلمات کلیدی کمپین و در اصل با توجه به نیت مشتری : بالا رفتن Ad Relevance
🔸️ بهبود سرعت و محتوای سایت که در نهایت به تجربه کاربری بهتر منجر بشه : بالا رفتن landing page Experience

#googleads
@mobina_ads


Forward from: Mobina Ads | آزمایشگاه تبلیغات
✔️ فرمول محاسبه نرخ بازگشت هزینه تبلیغات ROAS

@mobina_ads


Forward from: Mobina Ads | آزمایشگاه تبلیغات
🟡 واژه امروز: نرخ بازگشت هزینه تبلیغات

▫️دیروز که درباره نرخ بازگشت سرمایه صحبت کردیم آخرش گفتم که می تونیم از فرمول مشابهی استفاده کنیم که به ما بگه آیا هزینه‌های تبلیغاتمون سودآور هستن یا نه. و خب امروز نوبتشه.

این واژه رو در ادبیات گوگل ادز حرفه‌ای هم زیاد می‌شنوید: نرخ بازگشت هزینه تبلیغات، Return on Ad Spend یا به اختصار ROAS.

▪️همون طور که از اسمش مشخصه قراره این فاکتور به ما بگه به نسبت پولی که خرج تبلیغات کردیم، چقدر سود به دست آوردیم. به کمک این معیار قراره بفهمیم اصلا هزینه‌های تبلیغاتمون به صرفه هستن یا نه تا اگه نبود بتونیم بریم مشکل رو پیدا و حل کنیم.

🔸️روش محاسبه ROAS خیلی ساده است و از این طریق به دست میاد: درآمدهای حاصل از تبلیغات تقسیم بر کل هزینه تبلیغات.

▫️یه مثال بزنیم:
فرض کنیم شما یه کمپین گوگل ادز اجرا کردید. در مجموع در یک ماه برای این کمپین ۵۰۰ درهم هزینه و در نهایت ۶۵۰ درهم درآمد کسب کردین. برای محاسبه نرخ بازگشت هزینه تبلیغات، اینجا ۶۵۰ رو بر ۵۰۰ تقسیم می‌کنیم که میشه ۱.۳ .

🔸️حالا این ۱.۳ یعنی چی؟
یعنی شما از هر ۱ درهمی که هزینه کردید، ۱.۳ درهم به دست آوردید. اینجا یه نکته روشن میشه:

اگر ROAS از ۱ بالاتر بود، تبلیغات سودآور، و اگه از ۱ کمتر بوده زیان ده است. به همین سادگی.

▪️ممکنه در بعضی فرمول ها ببینین که این نسبت رو در نهایت در ۱۰۰ ضرب می‌کنن؛ فرق خاصی نداره. اگه در صد ضربش کنید شما درصد بازگشت هزینه تبلیغات رو به دست میارید که مثلا در مثال بالا میشه ۱۳۰ درصد، و برای تشخیص سودآور یا زیان ده بودنش کافیه ببینید عدد نهایی بالای ۱۰۰ هست یا خیر.

🔺️این معیار در گوگل ادز زیاد استفاده میشه تا حدی که برای بعضی کمپین ها یه استراتژی قیمت گذاری داریم به نام Target ROAS. ولی در کل این مفهوم در ادبیات تبلیغات یه واژه عمومیه و برای هر کمپینی قابل محاسبه است.

#googleads
@mobina_ads




🟤 واژه امروز: نرخ بازگشت سرمایه

▫️واژه امروز یکی از واژه‌های پرکاربرد در علم مدیریته که در بحث های تحلیل کسب و کار زیاد استفاده میشه. Return on Investment یا نرخ بازگشت سرمایه یک مقیاسه که میزان سود به دست آمده نسبت به میزان سرمایه گذاری انجام شده رو به ما نشون میده.

▪️به زبان ساده، اگر شما یک جعبه گوجه فرنگی رو بخرید مثلا ۱۰۰ هزار تومن و اون رو به قیمت ۱۵۰ هزار تومن بفروشید، ۵۰ هزار تومن سود کردید؛ و نسبت سود به هزینه اولیه یعنی ۵۰ به ۱۰۰ برابر با ۵۰درصد خواهد بود. این یعنی ROI کسب وکار شما ۵۰ درصده.

🔸️پس فرمول محاسبه ROI میشه: سود خالص تقسیم بر هزینه اولیه. سود خالص از کجا میاد؟ درآمد منهای هزینه اولیه.

▫️حالا بیاین یه نکته رو بررسی کنیم. فرض کنید شما همون جعبه گوجه فرنگی رو که ۱۰۰ هزار تومن خریده بودین، این بار میفروشین ۹۰ هزار تومن. سود خالص اینجا میشه نود منهای صد یعنی منفی ۱۰ هزار تومن. در اینجا ROI میشه منفی ۱۰ درصد؛ یعنی هزینه شما هیچ بازگشت سودآوری نداشت که هیچ، ضرر هم دادین.

🔸️پس اینجا یه نکته متوجه شدیم:
اگر ROI مثبت بود به معنای سودده بودن، و اگر منفی بود به معنای ضررده بودن کسب‌‌وکار شماست.
به همین سادگی.

▫️و کاربرد نرخ بازگشت سرمایه هم دقیقا همینجاست. که صاحب یک کسب‌وکار بتونه ارزیابی کنه و ببینه که آیا کسب‌وکارش از منطق درستی پیروی میکنه یا نه و کلا چقدر براش میصرفه. اینجا منظورمون از هزینه ها، تمامی هزینه‌های صرف شده برای کسب‌وکاره.
از حقوق کارمندان گرفته تا اجاره ملک و تجهیزات و اینا. اما می‌تونیم از این فاکتور جوری استفاده کنیم که فقط بهمون بگه هزینه‌های مربوط به تبلیغاتمون سودآور هستن یا نه. این میشه ROAS که همون واژه فرداست.
#business
@mobina_ads




✔️فرمول محاسبه نرخ بازگشت هزینه ROI

@mobina_ads


🟢 بازاریابی درونگرا

این واژه به صورت تضمینی یکی از مفاهیمی هست که در مصاحبه های شغلی حوزه مارکتینگ در سطح جونیور پرسیده میشه!

اما با وجود مهم بودنش، تعریف بسیار ساده‌ای داره: بازاریابی درونگرا یک استراتژی بازاریابیه که با این استراتژی، شمای کسب‌وکار کاری می‌کنید تا به جای اینکه خودتون برید سراغ مشتری، مشتری بیاد سراغ شما.

برای مثال، اگه شما سایت فروش کفش باله داشته باشید، کسی که قصد داره کفش باله بخره خودش توی گوگل سرچ میکنه «خرید کفش باله» و پس از دیدن سایت شما در نتایج جستجو با کسب و کار شما آشنا میشه و از شما خرید می‌کنه. پس عملا مشتری اومد سراغ شما.

فعالیت‌های مهمی در مارکتینگ مثل سئو، بازاریابی محتوایی و کمپین سرچ گوگل ادز از جمله تلاش‌های زیرمجموعه بازاریابی درونگرا به شمار میان. علت موثر بودن این استراتژی اینه که مشتری با تبلیغات زیاد محاصره نمیشه.

در این روش مشتری زمانی با کسب‌وکار شما آشنا میشه که تقریبا در انتهای قیف فروش قرار داره؛ یعنی از مرحله ‌های آگاهی و علاقه عبور کرده، راه حل مشکلش رو تقریبا میدونه، برای خرید کردن آماده است و صرفا به دنبال کسی هست که بتونه راه حل رو بهش بفروشه. اینجوری کسب‌وکار شما نقش یک ناجی رو ایفا می‌کنه و مشتری راحتتر اعتماد و با رغبت بیشتری خرید می‌کنه.

#marketing
@mobina_ads



20 last posts shown.