🔳 ۴ مرحله مهم در جمع آوری الزامات و نیازمندی های پروژه :
⚙️
@miacademy ™
⭕️جمع آوری الزامات و نیازمندی های یک مهارت مهم برای تحلیل گران و مدیر پروژه می باشد.
🤔شاید بتوانید مثال های زیادی در پروژه ها به دلیل ضعف در این مهم بازگو نمایید.
〰برای مثال در انجام یک پروژه ساختمانی الزام شهرداری در رعایت یک استاندارد و یا یک مصوبه شناسایی نشده و عدم رعایت آن باعث توقف پروژه شده است.
برخی از الزامات به صورت دقیق مورد بررسی قرار نمی گیرد.
〰برای مثال در انجام یک پروژه استقرار نرم افزاری وجود دیوار آتشین (Firewall) شناسایی شده اما نوع و قابلیت های آن شفاف سازی نشده است.
🗞جمع آوری الزامات فرآیندی پیچیده تر از پرسیدن چند سوال و انجام گام بعدی پروژه بر اساس آن می باشد. برای این منظور TenStep چهار گام زیر را در فرآیند جمع آوری الزامات به کار می گیرد. برای پروژه های کوچک مدیر پروژه می تواند سه گام نخست را انجام دهد و وارد فاز بعدی شود اما برای پروژه های بزرگ نیازمند صرف زمان بیشتر و تلاش جدی تر تیم می باشد. (در این متن Requirement به الزام، Need به نیازمندی و Expectation به انتظار ترجمه شده است)
1⃣ استخراج (Elicitation) :
اولین گام که در آن الزامات جمع آوری می شوند استخراج نامیده می شود. برای استخراج الزامات به صورت دقیق تحلیل گر سوالاتی را تدوین نموده و پاسخ ها را به دقت گوش می دهد. تکنیک های مختلفی برای این فرآیند بسته به موضوع و شرایط مورد استفاده قرار می گیرد. مصاحبه (Interview)، نمونه اولیه (Prototype)، پرسشنامه (Questionnaire) و غیره تکنیک های مورد استفاده در این فرآیند می باشند.
2⃣ اعتبارسنجی (Validation) :
هدف از این گام حصول اطمینان از همسویی الزامات استخراج شده با نیازمندی ها و انتظارات ذی نفعان می باشد. در این گام تمامی الزامات تجمیع (Consolidate)، تفسیر (Rationalize) شده و همپوشانی (Overlap) و فاصله های آنها (Gap) مورد بازبینی قرار می گیرد. در انتها مدل سازی مناسب برای به تصویر کشیدن آنها انجام می شود. (کشیدن نمودارهای مختلف مانند BPMN، EPC و ...)
3⃣ مشخصات (Specification) :
در این گام تحلیل گر الزامات را اولویت بندی و در گزارش تعریف الزامات به صورت رسمی مستندسازی می نماید. در این گزارش الزامات جهت قابلیت ردیابی در طول چرخه زندگی پروژه شماره گذاری می شوند.
4⃣ ممیزی (Verification) :
در آخرین گام چک می شود که آیا الزامات شناسایی و مستند سازی شده به درستی و به صورت کامل نیازها و انتظارات ذی نفعان و کارفرما را محقق می نماید. تفاوت این فرآیند با اعتبارسنجی در میزان دقت به کارگرفته شده در بررسی همه جانبه الزام با خواسته های ذی نفع می باشد. برای مثال بررسی وجود سیستم آتش نشانی (Fire Fighting) طبق انتظارات شناسایی شده اعتبارسنجی و برسی واحدهای تحت پوشش آتش نشانی با آب و دی اکسید کربن ممیزی می باشد.
#جمع_آوری_الزامات
#نیازمندی_پروژه
🎓آکادمی مدیریت و صنایع👇
⚙️
@miacademy ™