ملی مذهبی


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Politics


این کانال از نظر هویتی ملی - مذهبی و از نظر حقوقی مستقل است.
وب‌سایت:
https://melimazhabi.com/
برای ارتباط با ادمین از پیوند زیر استفاده کنید:
@Meilmazzhabi

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Politics
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 زمین زیر پای تخت‌جمشید می‌لرزد، فرونشست در مرودشت به آثار باستانی ایران رسید

هجوم چاه‌های غیرمجاز به قلب تاریخ


♦استان فارس چهارمین استان ایران از نظر وسعت و شدت فرونشست است که دشت مرودشت با تخت‌جمشید و نقش‌رستمش بیشترین فشار ناشی از این پدیده را متحمل می‌شود و در نقاطی تا ۲۰ سانتی‌متر در سال پایین می‌رود. در این گزارش سعی کردیم نشان دهیم کشاورزی در مجاورت این آثار باستانی چطور باعث تشکیل عارضه‌ای به‌نام «گرادیان فرونشستی» شده که در حال تخریب این بناها است.

♦از «محمد ثابت اقلیدی»، مدیرکل میراث‌فرهنگی فارس نیز جویا شدیم که چه اقداماتی برای بازگرداندن معنای واقعی «حریم آثار ملی» به دو اثر باستانی انجام شده است؟ پاسخ‌ها پرسش‌های دیگری را برانگیخت که «مهدی معتق»، کارشناس فرونشست، به آنها پاسخ داد. درنهایت از کشاورزان منطقه غفلت نکردیم و با چهار نفر از آنان گفت‌وگو کردیم تا مشخص شود که آیا می‌توان راه‌حلی اجتماعی مبتنی‌بر توافق برای توقف یک اشتباه پرهزینه پیدا کرد؟/پیام ما

ویدیو ضمیمه با هوش مصنوعی ساخته‌شده است

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
تو یک جنایتکار جنگی هستی و باید محاکمه شوی

♦معترضان و حامیان فلسطین در نيويورك به محض روبروشدن با یوآو گالانت وزیر دفاع پیشین رژیم صهیونیستی فریاد زدند شما یک جنایتکار جنگی هستید و دستان شما به خون بیش از 61 هزار فلسطینی آغشته است و بخاطر این نسل کشی باید محاکمه شویدى.

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


عکس هایی از جشن قهرمانی لیگ دسته اول فوتبال توسط فاطمه شمس

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


بیانیه‌ی ۳۵۰  فعال سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی در پانزدهمین سالگرد حصر رهبران جنبش سبز

به حصر محصوران و حبس زندانیان عقیدتی و سیاسی پایان دهید!

♦به‌نام هستی‌بخش
چهل‌وشش سال پیش با انقلابِ نسل‌های جویای استقلال، آزادی و عدالت، بهمن سرمازده‌ی ۵۷ با همبستگی معنوی و وجد ملّی مشتعل شد. هرچند استبداد حاکم آن را خونین کرد اما ملّت آن‌چنان در اشتیاق رسیدن به وعدهٔ تحقق آرمان‌های خویش بود که هرگز تصور تکرار صحنه‌های دیگری از استبداد و اقتدارگرایی را به خود راه‌ نمی‌داد و حتی در ذهن احدی نمی‌گنجید که در کوتاه‌زمانی بعد از فروپاشی رژیم شاه، زندان‌ها پرتعدادتر و جوانانِ اسیر و دربند و قربانیان اعدام افزون‌تر شود. در تخیّل جامعه‌ی پرشور آن‌زمان که رؤیای برابری و عدل علی در سر داشت، فقر و فساد و انواع تبعیضِات فراگیر راهی نداشت.

♦از سوى ديگر، حصر آقایان ميرحسين موسوی و مهدى كروبى، نامزدهای رسمی انتخابات، به همراه زهرا رهنورد نیز هرگز در مخیّله احدی راه پیدا نمى‌کرد؛ آن هم حصرِ نخست‌وزیر دورانی که اقتصاد جنگ را با درایت، بويژه در دوسال ابتدای حمله عراق به ايران تا فتح خرمشهر (که با کاهش ۵۷درصدی تولید نفت و ۶۸درصدی صادرات همراه بود) ازطریق تولید ملّی مدیریت کرد و فرصت آفرید. او برای اعتراض به تقلّب در انتخابات ۱۳۸۸ و احقاق حق ملّتِ معترض در جنبش سبز، بدون تشکیل هیچ دادگاه و دلیل قانونی، همراه با همسر فرهیخته خود زهرا رهنورد و مهدی کروبی رییس پیشین مجلس ۱۴ سال است که حصر را تحمّل می‌کند.

♦ما امضاکنندگان این بیانیه مصرّانه خواهان آزادی بی‌قید و شرطِ محصوران و زندانیان سیاسی و عقیدتی هستیم که گناهی جز آزادی‌خواهی و اعتراض به بی عدالتی‌ها ندارند.

📌اسامی :
مسعود آفايي, رضا آقاخانی , محمدصادق آخوندی, ابوطالب آدینه وند, فاطمه آرام‌نژاد, شاپور آرین, محمّد آزادی, حمید آصفی , زهرا آقاخانی , ایمان آقایاری, علی آهنین‌‌پنجه, محمدرضا آهنى, هادی احتظاضی , شهروز احمدی, محمدرضا احمدی, علیرضا احمدی‌راد, سعید اردشیری , عبداِلرحیم اسدی‌لاری, آزیتا اسکندریون , زهرا اسکویی, احمدرضا اشترى, ثریا اصغرنیا, دانیال افتخاری, شمس افرازی‌زاده, مرتضی افشار, مهدی اقبال, عباس اقبال, اعظم اکبرزاده, کرامت اکبری , مرتضی الویری, سیدعبدالمجید الهامی , نوذر امامی, زهره امانی, الهه امیرانتظام, فریدون امیری , حمید امین‌اسماعیلی, محمد امینی, رضا امینی, هوشیار انصاری‌فر, مژگان اورند, سعیده ایزدی , نعمت‌الله ایزدی, مصطفی بادکوبه‌ای‌هزاوه‌ای, محمود باقری, محسن باقری‌چناری, آرزو باهر, سید بدالحسین شهیدی, مجتبی بدیعی , امیدرضا بردبار, افسانه برزویی, فرشته بقایی نایینی, شکرالله بهادری, رضا بهرامی, امیر بهمنی, بهنام بیات , علی‌اکبر بیدقی, فاطمه بیگدلی‌آذری , مطهره پارسی , محسن پاینده, مسعود پدرام, مهدی پناهی , عباس پوراظهری, پـارسـا پـورغفارمغفرتي, عبدالحسین پیروان, حبیب‌الله پیمان, وفا تابش, غریب تبریزی, محمدرضا تحویلداری , عزت‌الله تقواييان, مجید تقی‌لو, مصطفی تنها , فرهاد توانا, مجید تولّایی, سیما تویسرکانی, رضا تهرانی, درخشنده تیموریان, حسین ثاقب, حسین جزایری , غزل جعفری, مریم جعفری , مهرنوش جعفری, سیدمنصور جعفری, محمد جمادی, فرشته جمشیدی , جعفر جودکی , امین چالاکی, اميرحسين حاجبيان, ناصر حاجیان‌مطلق, بهروز حاجی‌آقاپور, عزیزالله حاجی‌ولیئی, حسین حاصلی, سعید حجّاریان, فرزانه حجت, مهرداد حجّتی, حسین حدادنژاد, علی حدیثی, محمدعلی حسن نژاد , طیبه حسنلو, حبیب حسن‌نژاد, سیدعلی حسینی, عبدالعلی حسینیون , مسعود حکمت, عبدالکریم حکیمی , فرید خاتمی, حمیدرضا خادم, علیرضا خاشعی‌پور, خشایار خاشعی‌پور, سوشیانت خاشعی‌پور, نگار خدادادی, امیر خرم, شیرین خسروشاهی , همایون خسروی, محمدامین خلیلی, محمدحسین خوربک, واحده خوش‌سیرت, ابراهیم خوش‌سیرت, محمد خیرالدین, اکبر دانش‌سرارودی, ناصر دانشفر, وحید دستگاه‌دار, خسرو دلیرثانی , لیلا دودمان, طاهره دهقان, معصومه دهقان , وحید ذوالفقارلو, رسول راست‌گفتار, عباس راستی‌بروجنی, محمدصادق ربانی‌املشی, علیرضا رجایی, حسین رجایی , سهیلا رجایی, الهه رجایی, محمّدرضا رجاییان , رضا رجبی, مهدی رجبی, ابراهیم رجبیان , علیرضا رجبیان, محسن رحمانی, محترم رحمانی , جواد رحیم‌پور , زهرا رحیمی, علی رحیمی‌مقدم , على رحيمى, احسان رزّاقی, مجتبی رستم‌فرد طهرانی, جلال رستمکلایی, یونس رستمی , کیارش رستمی, محمّد رضایی, امیر رضایی, سعید رضوی‌فقیه, حسین رفیعی.....


📌متن و اسامی کامل:
https://cutt.ly/Ke6wqeUw

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


سربرآوردن از خاکستر

✍ کمال اطهاری


♦باد شدید می‌وزد و سوخته است مرغ
خاکستر تنش را اندوخته است مرغ
پس جوجه‌هاش از دل خاکسترش به در.
(نیما، ققنوس)

یک، آرزوهای ملت ایران برای توسعه از انقلاب مشروطه (۱۲۸۶) تاکنون، در بازه‌هایی زمانی که از ۲۰ سال تجاوز نکرده چون ققنوس بال می‌گشاید، در لهیب آتش خاکستر می‌شود، تا باز از میان خاکستر خود سربرکشد. این پدیده که در خاورمیانه بی‌نظیر و در جهان کم‌نظیر است، بیشتر به قرن نوزدهم و نیمه‌ی اول قرن بیستم در قاره‌ی اروپا شباهت دارد. یک قرن و نیمی که زایمان جامعه‌ی نوین اروپا با درد و رنج به‌طول انجامید. در واقع به‌جز انگلستان، پس از انقلاب کبیر فرانسه در اواخر قرن هجدهم، کشورهای کهن و نوین قاره‌ی اروپا دچار رفت و برگشت‌ها، و درگیر جنگ‌هایی متعدد شدند، تا جامعه‌ی امروز آن متولد گشت که گونه‌های مختلفِ نهادهای دموکراسی و دولت رفاه در کشورهای آن برپا است. اما تحلیل‌گران آنها این دوره‌ی طولانی و پر فجایع را مویه‌گرانه به تداوم «استبداد اروپایی» یا فرهنگ منحطِ «ما اروپائیان» نسبت ندادند؛ بلکه در مکاتب مختلف تاریخ خود را مبارزه‌ی عقلانیت برای افسون‌زدایی از دین، نبردهای طبقاتی، امپریالیسم به‌مثابه مرده‌ریگ فئودالیسم، یا امپریالیسم به‌مثابه سلطه‌ی سرمایه‌داری انحصاری و مالی و... تفسیر کردند، که هریک بخشی از واقعیت است.

♦توسعه یک برنامه‌ی پژوهشی پویا است، روشنفکران و فعالان مدنی و سیاسی وظیفه دارند با دانش و هوشمندی رشته‌های پاره‌پاره‌ی آرزوهای مردم را ترکیب کنند، راه توسعه را بیابند و به جامعه عرضه کنند. اما پس از روشنفکران و فعالان مشروطه و شاگردان آنها که مسیر توسعه را تا دهه‌ی ۱۳۵۰ هدایت کردند، دیگر روشنفکران و فعالان ایران از پسِ انطباق خود با وظائف و دوران‌های نو برنیامدند و نتوانستند همگام با تحولات اساسی در توازن قدرت‌ها، در سطح ملی و بین‌المللی، حرکت کنند. در نتیجه جامعه‌ی ایران که با انقلاب مشروطه از بند فئودالیسم جست، بعد از انقلاب اسلامی به‌تدریج اسیر نوفئودالیسم گشت.

♦یکی از ابزارهای تحلیل که در تحلیل دوره‌ی معاصر از آن غفلت شده، مکتب آنال یا سال‌شمار (Annales school) است. مکتب سال‌شمار، رخدادهای تاریخی را برآمده از حرکت لایه‌هایی درهم‌تنیده‌ می‌داند که در عین حال حرکت هریک شتاب و ضرب‌آهنگی متفاوت دارند. در این یادداشت به استقبال این سخن از «برودل» می‌روم که «رویدادهای پرهیاهو اغلب انفجارهایی لحظه‌ای، و جلوه‌های سطحی حرکت‌های به‌مراتب بزرگترند و جز در چارچوب آن حرکت‌های عظیم تبیین‌پذیر نیستند» (پروین، ۱۴۰۰). می‌کوشم از ابزار تحلیلی مکتب سال‌شمار برای نشان دادن توخالی بودنِ مویه‌گری‌های رایج تاریخی درباره‌ی استبداد ایرانی، فرهنگ دروغ، یا تقلیل تاریخ به دسیسه‌های امپریالیسم، غرب‌زدگی، و توطئه‌ی دشمن و... بهره‌گیرم. تا تحلیل‌ها به‌سوی مسیرهایی گرایش یابد که علم رهایی‌بخش در آنها راه توسعه را می‌گشاید.

♦برای این شیوه‌ی تحلیل از دو مقاله بیشترین بهره‌ها را برده‌ام: نخست، مقاله‌ی بسیار درخشان «زمان‌مندی و توسعه؛ نقش بزنگاه تاریخی در خیز اقتصادی چین» (دلاوری و حیدری، ۱۴۰۰) که راهنمای من برای استفاده از روش‌شناسی مکتب سال‌شمار در تحلیل مشخص توسعه در یک کشور بود. دو، مقاله‌ی مهم «خصلت استنتاجی دگرگونی نهادی از دیدگاه مکتب سال‌شمار» (Durand et al. 2016) که توضیحی آموزنده از رابطه‌ی دگرگونی‌های ذهنیتی و نهادی، و لایه‌بندی‌های زمانی تاریخ داشت. دیگر منابع مورد استفاده در این زمینه در پانوشت آمده است. قابل ذکر است هرچند مدت‌ها است که کوشش‌هایی مفید برای معرفی مکتب آنال در ایران صورت گرفته است، از آن جمله در آغاز مقدمه‌ی مبسوط پیران به ترجمه‌ی کتاب سرمایه‌داری و حیات مادی (برودل، ۱۳۷۲)، اما در آثاری که به آن دسترسی داشته‌ام کوششی برای به‌کارگیری رویکرد آن در ایران مشاهده نکرده‌ام. در میان آثاری که ‌مطالعه کرده‌ام، نام آنهایی را آورده‌ام که در این نوشته تاثیر مستقیم یا غیرمستقیم گذاشته‌اند. مقاله‌ی «هگل طباطبایی و جامعه‌شناسی مارکسی: جستاری برای فعال‌سازی اندیشه‌ی توسعه» (اطهاری، ۱۴۰۲) مکمل این نوشته است. در ادامه ابتدا شرحی کوتاه از مکتب سال‌شمار می‌دهم و بعد به تحولات ساختاری دوره‌ی پیشامشروطه با توجه به لایه‌ی دیرپایِ «ذهنیت‌ها» می‌پردازم که شناخت از آن برای بیرون آمدن ایران از تله‌ی توسعه‌ای که اکنون در آن درافتاده، ضرورت دارد. با این امید که این نوشته مبنای یک برنامه‌ی پژوهشی جامع برای شناخت دلایل تحولات و توقفات نهادی توسعه‌ی ایران در دوره‌ی معاصر گردد.... / ایران فردا

📌متن کامل:
https://cutt.ly/Ke50SJtm

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ویژه برنامه ی ۲۵ بهمن مصادف با پانزدهمین سالگرد حصر رهبر جنبش سبز مهندس میر حسین موسوی و پاسخ به دو پرسش مهم بیانیه نجات ایران از سوی صاحب نظران و اندیشمندان سیاسی

۱_ «چه باید کرد تا چهل سال بعد از نو به همین نقطه باز نگردیم و از سوی آیندگان سرزنش نشویم»

۲_«چگونه به توانایی‌مان برای عبور از این مرحله ایمان بیاوریم».

🎥 تقی رحمانی

♦۲۵ بهمن پانزدهمین سالگرد حصر ظالمانه، غیر قانونی و قلدر مآبانه رهبران جنبش سبز است که استمرار آن نشانه ضعف حکومت و حتا قانون اساسی ایران است.

♦توجه به جامعه مدنی، نهادسازی، نظارت بر قدرت سیاسی، زمان‌دار کردن قدرت سیاسی و همچنین آزادی مطبوعات و فعالیت‌های اقتصادی و کم کردن دخل و تصرف دولت می‌تواند باعث بشود که ما افسوس نخوریم و عبرت دیگران نشویم.

♦این نوع زندان سزاوار انسان‌ها نیست؛ رفع حصر یکی از سری اقداماتی است که می‌تواند امید و توانایی ما را برای رسیدن به دموکراسی تقویت کند.

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


تاثیر توافق و مذاکره بر اقتصاد ایران

♦در دوران برجام (۹۴-۹۶)، اقتصاد ایران ۱۶.۶ درصد رشد کرد؛و در دوره ممنوعیت مذاکره (۹۷-۱۴۰۰) این رشد تبدیل شد به منفی ۱۴.۳ درصد.

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


مسئولان حماس اسرای اسرائیلی را به صلیب سرخ جهانی تحویل دادند

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


دادستانی تهران از برخورد با موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج خبر داد

♦دادستانی تهران اعلام کرد که با موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور به‌طور جدی برخورد خواهد کرد.

♦ولی‌الله مهبودی، معاون حقوق عامه دادستان تهران ادعا کرده کە" این موسسات با ایجاد بستر برای تحصیل مال نامشروع و تضییع حقوق شهروندان، مرتکب کلاهبرداری می‌شوند". به گفتە او فهرست این موسسات تهیه و در اختیار فراجا قرار گرفته است.

♦مهبودی تأکید کرد که نظارت بر فعالیت این موسسات در فضای مجازی و شناسایی آن‌ها در دستور کار قرار دارد. وی افزود که این نظارت‌ها باید در تهران و سایر استان‌ها اعمال شود و در صورت مشاهده تخلف، برخورد شدید صورت گیرد.

♦به گفتە رسانه‌های داخلی در سال‌های اخیر با افزایش تقاضا برای تحصیل در دانشگاه‌های خارجی، فعالیت موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو نیز افزایش یافته است.

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


واژگونی اتوبوس حامل تیم واترپلوی دختران ارومیه؛ دو کشته و بیش از ۲۰ زخمی

♦یک دستگاه اتوبوس حامل ۱۴ عضو تیم واترپلوی دختران ارومیه روز جمعه ۱۹ بهمن در محور دلیجان به اصفهان واژگون شد که در نتیجه آن دو نفر کشته و بیش از ۲۰ نفر زخمی شدند.

♦در همین زمینه رسانه‌های ایران گزارش دادند که درپی وقوع این حادثه، دو نفر از مصدومان دچار شکستگی مهره گردن و دو نفر دیگر نیز پس از جراحی در ناحیه پا در بیمارستان بستری شده‌اند. فرماندار دلیجان علت حادثه را تخطی راننده از سرعت مطمئنه عنوان کرده است.

♦این سانحه در حالی رخ داده که یک روز پیش نیز واژگونی یک اتوبوس در کرمان جان شش دختر دانش‌آموز را گرفت. کارشناسان نبود ایمنی کافی در جاده‌ها و خودروها در ایران را همواره یکی از عوامل اصلی وقوع تصادفات مرگبار در این کشور عنوان می‌کنند.

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


تعطیلی ۲۷ استان ایران به دلیل "ناترازی انرژی و برودت هوا"

♦بر اساس اعلام ستاد ملی مدیریت بحران کشور، مدارس و ادارات در ۲۷ استان ایران و نیز کلیه بازارهای بورس در سراسر کشور در روز شنبه ۲۰ بهمن تعطیل خواهند بود. علت این تعطیلی‌ برودت هوا و بارش برف و "پایداری شبکه انرژی" اعلام شده است.

♦در همین راستا اسکندر مومنی، وزیر کشور در روز جمعه در حاشیه جلسه ستاد ملی مدیریت بحران کشور از شهروندان خواست که در این زمینه "همراهی لازم" را به عمل بیاورند تا به گفته او، "پایداری" در گاز و برق وجود داشته باشد.

♦طبق اطلاعیه ستاد ملی مدیریت بحران کشور، کلیه مدارس و ادارات در ۲۵ استان، تهران، البرز، کرمان، سمنان، همدان، زنجان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، مرکزی،‌ قم، بوشهر، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، لرستان، اصفهان، مازندران، گیلان، چهارمحال و بختیاری، کردستان، ایلام، کرمانشاه، فارس، قزوین، گلستان، اردبیل، خوزستان و گیلان و نیز برخی از مدارس و ادارات در استان‌های ایلام و خوزستان در روز شنبه، غیرحضوری و تعطیل اعلام شده‌اند.

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


ماجراهای سعید مرتضوی و کانون وکلا

♦مهمترین خبر حقوقی این روزها، صدور پروانه وکالت توسط کانون وکلای دادگستری یزد برای سعید مرتضوی دادستان پیشین تهران است.

♦این خبر از این جهت اهمیت دارد که مرتضوی در تمام دوران قضاوت خود رابطه تقابلی با وکلا داشت و تعدادی را نیز بازداشت، محاکمه و محکوم کرد.

♦وکلای زیادی در دوران ریاست ایشان بر شعبه 1410 دادگاه عمومی تهران، اعلام می‌کردند که رئیس دادگاه مانع اعلام وکالت ما می‌شود.

♦حتی در جریان رسیدگی به پرونده روزنامه «نشاط» و ماشاءالله شمس‌الواعظین، در اقدامی کم سابقه وکیل متهم (سیدمحمد سیف‌زاده) در جلسه بازداشت شد.

📌ادامه مطلب

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


بررسی ابعاد حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان مدرسه فرزانگان

اتوبوسی که به کنکور نرسید

♦قرار بود یک اردوی تفریحی قبل از کنکور باشد، به جای آن اردوی مشهدی که کنسل کردند. درخواست بچه‌ها بود برای اینکه قبل از کنکور روحیه بگیرند. هر دختری که از مدرسه فرزانگان توانسته بود رضایت والدینش را بگیرد راهی اردوی شهداد شد. جمعا ۲ اتوبوس که از همان ابتدا دختران برای نشستن در اتوبوس دوم به علت بوی گازوییل این اتوبوس امتناع می‌کردند. هیچ بزرگسالی غیر از خانم شورآبادی، همسر سرایدار که جز فوت‌شدگان، در این اتوبوس حضور نداشته است. ۶ نفر شامل همسر و پسر ۹ ساله‌ سرایدار ( آقای شورآبادی )، و ۴ دانش آموز که ۳ نفرشان پایه دوازهم بودند، جان باختند.

♦یا بعد از این اردو دیگر خواهر ندارد. پریا و پریناز بحرینی‌پور دوقولوهایی بودند که در این اردو شرکت کردند.. پریناز اما حالا روی تخت سردخانه است. مریم نخعی، آتنا مولایی و دینا خنجری دیگر دانش آموزانی هستند که دیگر روح در تن‌شان نیست. درست مثل خانم شورآبادی همسر سرایدر مدرسه و کسی که هر صبح در بوفه تغذیه به بچه‌ها می‌داد و حالا دختر یکساله و فرزند پسر دیگرش دیگر مادر ندارند.

📌گزارش کامل
https://payamema.ir/payam/125944

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
کلبه‌های جنگلی در هیرکانی؛ تخریب و تصرف

♦ اینجا جنگل‌های هیرکانی گلستان، منطقه ناهارخوران گرگان؛ تعداد کلبه‌های جنگلی برای اتراق آن‌قدر زیاد شده که به یک معضل جدی تبدیل شده است. کلبه‌هایی که نه‌تنها طبیعت را مخدوش کرده‌اند، بلکه زمینه تصرف و خصوصی‌سازی جنگل را فراهم کرده‌اند.

♦ تخریب خاک، زباله، آلودگی فاضلاب، آتش‌سوزی و مزاحمت برای حیات‌وحش، تنها بخشی از آسیب‌های این ساخت‌وسازهاست. بر اساس قانون، سازمان منابع طبیعی باید این کلبه‌ها را تخریب کند، اما هر روز تعدادشان بیشتر می‌شود!/ الهه موسوی

♦ طبیعت را خصوصی‌سازی نکنیم، جنگل را نجات دهیم!

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 شعار : «مذاکره با آمریکا محاله» و «ظریف گورتو گم کن» در نماز جمعه دیروز تهران به امامت کاظم صدیقی که از تلویزیون پخش شد؛ وی از شعار دهندگان تشکر کرد

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


برف یک‌متری در جنگل‌های هیرکانی

رئیس مرکز ملی خشک‌سالی:

♦مردم یکشنبه‌ شب و صبح دوشنبه منتظر سردترین زمان‌های سال باشند.

♦سامانۀ بارشی فعال در کشور در دامنۀ شمالی البرز فعالیت خوبی داشته و‌ مناطقی از جمله جنگل‌های هیرکانی بیش از یک متر برف ثبت کردند.

♦البته دما امسال به‌طور میانگین یک درجه کمتر از نرمال است.

♦خشکسالی در کشور بروز پیدا کرده و در مجموع بارندگی نسبت به بلندمدت نصف شده است.

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


۲۵ تا ۵۰ ساله‌های ایران با وضعیت آچمز رو به رو هستند /در حال شکل‌دهی ایران فراسرزمینی هستیم/مهاجرت ها دیگر یک طرفه شده/ زنان در صف مهاجرت

♦بهرام صلواتی فارغ التحصیل اقتصاد اجتماعی از دانشگاه میلان ایتالیا-  با اشاره به گروه افرادی که در رده سنی ۲۵ تا ۵۰ سال قرار دارند، اینگونه گفت:  امروزه این دسته از افراد با وضعیت «آچمز» روبه‌رو هستند زیرا با آنکه سرمایه گذاری در حوزه دانش و مهارت خود را بنوعی بطور کامل در دوره حیات نظام حکمرانی فعلی انجام داده اند و علی القاعده الان باید از دستاوردهای تلاش های خود بهره‌برداری کنند، اما متاسفانه سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام داده‌اند، نتیجه لازم را به‌همراه نداشته است.

♦در جامعه امروز ایران دسترسی به رفاه حداقلی با تلاش حداکثری نیز تقریباً غیر ممکن است-نرخ بیکاری جوانان تحصیل‌کرده در حال حاضر بین ۴۰ تا ۵۰ درصد نوسان دارد-موج جدید مهاجرت از ایران از سال 1400 شکل گرفت.

♦مهاجرت زنان نیز تا حد زیادی تحت تأثیر روند کلی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مهاجرت در ایران قرار دارد، اما در صورتی که بخواهیم بیشتر روی وضعیت زنان تمرکز کنیم، حقایق جالب‌تری آشکار می‌شود./رکنا

melimazhabi.com
@mellimazzhabi


کلاردشت برفی - ۲۰ بهمن۱۴۰۳

melimazhabi.com
@mellimazzhabi

19 last posts shown.