Sina Soleymani


Channel's geo and language: Iran, Persian


🔲Sina Soleymani
Financial Analyzer & Financial Markets Expert / Investing and Gadfly Analyzer / Investment & Portfolio Manager

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


🎯 حجم مبنای نامتعارف ، عامل برهم زننده تعادل بازار !

✍🏽 تصمیم به محدود شدن دامنه نوسان به ۳٪و افزایش حجم مبنا در نیمه اول سال با افزایش ریسک های سیستماتیک و تنش های نظامی،تصمیم کاملا بجا و درستی از سوی سازمان بورس بود.این تصمیم با هدف کاهش سرعت افت هیجانی قیمت سهام و ایجاد فرصت برای بازار سرمایه جهت عبور از ریسک های بوجود آمده گرفته شد و نتیجه قابل قبولی در برداشت!

تداوم دامنه نوسان ۳٪برای بازار مفید بود و هم سرعت رشد بازار را کنترل کرد و هم نشان داد که دامنه نوسان ۳٪برای افزایش نقدشوندگی بازار پاسخگوست.


اما انفعال سازمان بورس در کاهش حجم مبنا به حالت قبل،تعادل بازار را بهم زده که میتواند اثرات زیان بار و فاجعه آمیزی داشته باشد که دامن گیر کل بازار سرمایه شود.

✍🏽طی مدت اخیر بجز ۳۰ یا ۵۰سهم پر تراکنش بازار که نسبت حجم مبنا به میانگین حجم معاملات آنها بسیار ناچیز بوده و عملا در دقایق ابتدایی زمان معاملات،حجم مبنای آنها پر میشود،بخش بزرگی از بازار با وجود ارزندگی ذاتی به دلیل حجم مبنای نا متعارف از مدار سرمایه گذاری خارج شده!

درواقع با تداوم حجم مبنای نامتعارف در بازار،گزینه های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران که قابلیت معامله دارند به ۳۰ یا ۵۰سهم بزرگ محدود شده و چرخه گردش نقدینگی در بازار سرمایه کاملا از بین رفته!

بخش بزرگی از سهام بازار که اتفاقا از نگاه بسیاری از سرمایه گذاران،ارزندگی بالایی دارند ، به دلیل حجم مبنای نامتعارف،نه تنها رشد قیمتی ای نداشته اند،بلکه امکان معامله را نیز از دست داده اند و مدتهاست در صفوف خرید قفل شده اند بدون اینکه رشد قیمتی خاصی را تجربه نمایند.

✍🏽این وضعیت در سهام کوچکتر بازار فاجعه بارتر است.زیرا زمانی که سرمایه گذاران میبینند که صرفا در تعداد معدودی از سهام پر تراکنش بازار امکان رشد وجود دارد،سهام کوچک تر خود را بدون لحاظ ارزندگی ذاتی سهم،به هر قیمتی فروخته و به سمت سهام پر تراکنش بازار میروند.

همین امر موجب شده تا نه تنها شاهد رشد کمتر درسهام کوچک و متوسط بازار نباشیم،بلکه به محض متزلزل شدن روند سهام پرتراکنش،۸۰٪از نمادهای بازار به صف فروش برسند و عملا برآیند معاملات آنها طی مدت اخیر درکمال تعجب منفی باشد!

✍🏽انفعال سازمان بورس در تطبیق میکروساختارهای بازار با وضعیت کنونی بازار سهام میتواند عواقب زیان باری برای بازار سرمایه داشته باشد،از جمله:

۱-سیاست سازمان بورس پذیرش شرکتها دربازار جهت افزایش گزینه های سرمایه گذاری و توسعه ابزارها جهت جذب نقدینگی بیشتر به بازار سرمایه است.درحالی که عملا با تداوم حجم مبنای نامتعارف،سازمان بورس بخش بزرگی از بازار را حذف کرده و گزینه های سرمایه گذاری را به چند سهم پر تراکنش محدوده کرده است که کاملا در تناقض با سیاست های سازمان است.

۲-درصورتی که بخشی از نقدینگی به هر دلیلی تصمیم به فروش سهام پرتراکنش بازار بگیرد،هیچ گزینه مناسب و قابل معامله ای که "امید به رشد قیمت سهام آن مبتنی بر تحلیل سرمایه گذار باشد"در بازار وجود ندارد.لذا نقدینگی از بازار خارج خواهد شد و صندوق های درآمد ثابت یا طلا را ترجیح خواهد داد.

۳-رشد نامتقارن بازار موجب از بین رفتن "چرخه گردش نقدینگی"در بازار میشود.رشد پرشتاب یا بیش از حد در بخشی از بازار،از جذب نقدینگی به سایر بخش ها و ابزارهای مالی جلوگیری میکند و ممکن است پس از یک دوره رشد،با خروج بخشی از این نقدینگی،بازار دچار سقوط شدید شود.

۴-وجود گزینه های سرمایه گذاری متعدد اصطلاحا در بخش سهام هم وزن(سهامی بجز ۳۰ یا ۵۰سهم پرتراکنش بازار)برای بازار حکم اسفنج را دارد و اگر سهام پرتراکنش بازار بطور طبیعی نیاز به اصلاح در میانه روند را داشته باشد،چرخش نقدینگی در سایر صنایع موجب میشود تا بازار سرمایه کماکان جذابیت خود را برای سرمایه گذاران حفظ نموده و امکان کسب بازده همواره در بازار وجود داشته باشد.

۵-عقب ماندن و عدم رشد سهام کوچک و متوسط بازار از سهام پرتراکنش،برای مدت طولانی امکان پذیر نیست!لذا عدم رشد بخش بزرگی از بازار در مقابل رشد پر شتاب تعداد معدودی از سهام پرتراکنش بازار، موجب انباشت تقاضا و انرژی در سهام کوچک و‌ متوسط شده و در نهایت با رها شدن فنر سهام کوچک و متوسط،شتاب رشد آنها به شدت بالا خواهد رفت که کنترل و جلوگیری از ایجاد حباب در سهام کوچک را به شدت سخت و دشوار میکند.

✍🏽درنهایت، پیشنهاد میشود که مدیران سازمان بورس هرچه سریعتر اقدام به تطبیق میکروساختارهای بازار با شرایط موجود بکنند و در کنار حفظ دامنه نوسان ۳٪ به منظور کنترل شتاب رشد و ایجاد فرصت برای تصمیم گیری در بازار ، حجم مبنای نامتعارف را جهت جلوگیری از برهم خوردن بیشتر تعادل بازار ، کاهش داده و به حالت قبل بازگردانند.

"هرچه این تصمیم دیرتر گرفته شود ، تبعات این عدم تعادل در بازار بزرگتر شده و کنترل آن در آینده سخت تر خواهد شد."

@Marketerchnl


🎯#غصینو

✍🏽 غصینو بعد از مدتها بعد از تکمیل الگوی اصلاحی ، در قالب موج 1 از ترند نزولی خارج شده و طی چند روز اخیر پولبک به ترند شکسته شده را تکمیل کرده !

✍🏽در صورتی که فردا از محدوده 945 تومان عبور کند ، در قالب موج 3 میتواند به سمت محدوده 1500-1600 تومان و سپس مقاومت سقف تاریخی در 2550-2570 تومان حرکت نماید.

محدوده مهم حمایتی ، محدوده 870 الی 900 تومان هست که تا زمانی که بالای این محدوده قرار دارد ، ادامه روند صعودی پا برجاست.

@Marketerchnl


🎯#پاسا

✍🏽پاسا از ابتدای سال تا کنون بطور قابل توجهی با جهش فروش رو به رو شده که این امر به دلیل رشد همزمان تناژ فروش و نرخ فروش بوده. نرخ فروش این شرکت تابع نرخ دلار بازار توافقی است و محصولات شرکت خارج از نرخگذاری دستوری است و اهرم بالایی به دلار دارد.

با فروش 1000 میلیاردی که در پاییز ثبت شد، احتمالا در فصل پاییز 105 تومان سود محقق خواهد شد و نسبت P/E TTM روی تابلو به حدود 6 واحد تعدیل خواهد شد.

✍🏽 با فرض میانگین نرخ دلار توافقی 65.000 تومانی در زمستان ، سود امسال شرکت به 320 تومان خواهد رسید !! بنابراین با قیمت 1550 تومانی فعلی ، نسبت P/E کارشناسی سال 1403 در سطح 4.8 واحد قرار دارد !
در صورتی که میانگین نرخ دلار برای سال 1404 حدود 85.000 تومان فرض شود ، سود شرکت در سال آینده به 490 تومان خواهد رسید. بنابراین با فرض تقسیم سود 85% در مجمع ، نسبت P/E فوروارد شرکت در سطح 2.6 واحد قرار دارد که از جا مانده ترین و ارزان ترین سهام بازار است !

با سود 320 تومانی امسال ، تقسیم سود 273 تومانی در مجمع و سود 490 تومانی سال بعد ، با نسبت P/E حدود 6 واحدی ، کف قیمت سهم به 3200 الی 3300 تومان خواهد بود.

@Marketerchnl


🎯#کنور

✍🏽 از نظر تکنیکال ، سقف مثلث خودش رو شکسته و پولبک رو تکمیل کرده و درحال برگشت از سقف مثلث هست.
محدوده حمایتی سهم ۶۸۰-۷۰۰ تومان هست که تا وقتی بالای این محدوده که سقف تاریخی هم هست ، قرار داره میتونه به سمت مقاومت های بعدی حرکت کنه.

در صورت برگشت روند ، محدوده مقاومت اول ۱۰۰۰ تومان و بعد ۱۲۰۰ تومان هست.

@Marketerchnl


✍🏽عجیب ولی واقعی از ورود نقدینگی به بازار سرمایه :

▪️سرانه خرید هر کد حقیقی در نماد خودرو : ۲۲۵ میلیون تومان به ازای هر کد حقیقی !

سرانه خرید هر کد در نماد خودرو ( کل کدهای خریدار اعم از حقیقی و حقوقی ) : حدود ۳۰۰ میلیون تومان به ازار هر کد !

▪️سرانه خرید هر کد حقیقی در نماد شتران : ۱۲۰ میلیون تومان به ازای هر کد حقیقی !

سرانه خرید هر کد در نماد شتران ( کل کدهای خریدار اعم از حقیقی پ حقوقی ) : ۱۲۲ میلیون تومان به ازای هر کد !

▪️سرانه خرید هر کد حقیقی در نماد وغدیر : ۲۱۰ میلیون تومان به ازای هر کد حقیقی

سرانه خرید هر کد در نماد وغدیر ( کل کد های خریدار اعم از حقیقی و حقوقی ) : ۲۲۳ میلیون تومان به ازای هر کد

▪️سرانه خرید هر کد حقیقی در نماد شپنا : ۱۷۲ میلیون تومان به ازای هر کد حقیقی

سرانه خرید هر کد در نماد شپنا ( کل کدهای خریدار اعم از حقیقی و حقوقی ) : ۱۹۸ میلیون تومان به ازای هر کد

▪️ سرانه خرید هر کد حقیقی در نماد شبندر : ۱۶۰ میلیون تومان به ازای هر کد حقیقی

سرانه خرید هر کد در نماد شبندر ( کل کدهای خریدار اعم از حقیقی و حقوقی ) : ۱۶۶ میلیون تومان به ازای هر کد

✍🏽در بسیاری از نمادهای بزرگ و صادراتی بازار هم همین ورود سنگین نقدینگی مشاهده میشه.

ورود سنگین نقدینگی حقیقی به بازار سرمایه کاملا مشهود هست و مشخصا ما در ابتدای یک سیکل رشد بلند مدت هستیم.

@Marketerchnl


🎯#فولاد #فخوز #ارفع #کاوه

✍🏽 پیرو مطالب قبلی در مورد شمش و محصولات فولادی ، افزایش تقاضا به بورس کالا هم رسید و در عرضه های امروز رینگ صنعتی ، شاهد رقابت سنگین روی محصولات فولادی و کاتد و مفتول مس بودیم.

✍🏽 امروز شمش بلوم کاوه ، ارفع ، فولاد خوزستان و فولاد سیرجان روی تابلو رفت که در تمام عرضه ها شاهد تقاضای بسیار بیشتر از عرضه بودیم.

❗️میانگین وزنی نرخ شمش به 26 میلیون تومان/تن رسیده و بین 4 تا 11% رقابت قیمتی اتفاق افتاد.درحالی که تا دو هفته قبل ، نرخ شمش حدود 23 میلیون تومان/تن نرخ میخورد !
بنابراین ، نرخ شمش در بورس کالا نیز مانند نرخ شمش بازار آزاد ، سقف شکنی کرد !

✍🏽ورق سرد فولاد مبارکه هم که همیشه تا نزدیکی نرخ آزاد رقابت میشود ، 40.2 میلیون تومان/تن نرخ خورد.

اگر قطعی گاز در زمستان آزاردهنده نباشد ، با این نرخ ها میتوان انتظار بهبود گزارش فولاد سازان از نظر نرخ فروش در زمستان را داشت و اوج گزارشات فولادی ها در بهار اتفاق خواهد افتاد.

@Marketerchnl


🎯#مهم #پالایشی

✍🏽 شنیده هایی از بررسی و اصلاح فرمول نرخ خوراک پالایشی ها به گوش میرسد.

✍🏽 پس از اینکه بررسی فرمول نرخ خوراک پالایشی ها در انتهای دولت قبل معلق ماند ، پیشنهاداتی جهت اصلاح فرمول خوراک پالایشگاه ها نهایی شده.

۱- بازنگری در بند معروف کیفی سازی بنزین ، که بر سود پالایشی ها تاثیر مثبت خواهد داشت.

در دولت قبل این بند به پالایشگاه ها تحمیل شده بود که نه باعث افزایش سرمایه گذاری در صنعت شد و نه موجب بهبود وضعیت ظرفیت تولید و کیفیت بنزین شد !

۲- افزایش تخفیف خوراک به پالایشگاه ها ، که با کاهش فروش نفت ایران به سوریه و کاهش احتمالی فروش نفت به چین ، بنظر میرسد دولت مجددا مثل سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ به سمت تخصیص نفت خام با تخفیف به پالایشگاه ها و فروش فرآورده رفته است. این مورد هم مستقیما باعث بهبود کرک اسپرد پالایشگاه ها خواهد شد.

▪️ بر اساس شنیده ها ، اصلاحات فرمول خوراک تا پیش از انتهای سال نهایی و ابلاغ خواهد گردید.

✍🏽 باید صبر کرد و دید ، این اصلاحات چه زمانی نهایی و ابلاغ میشود. اما درصورت اصلاح فرمول ، رشد قابل توجهی در سودآوری پالایشی ها رخ خواهد داد.

بهبود نسبی کرک اسپرد پالایشگاه ها ، حذف نرخ نیما و جایگزینی نرخ توافقی در نرخ فروش فرآورده ها، در کنار احتمال اصلاح فرمول نرخ خوراک میتواند دلیل ورود سنگین نقدینگی به نمادهای پالایشی باشد.

@Marketerchnl


🎯#فولاد

✍🏽 بازار فولاد در حال سقف شکنی است و طی ماه های آتی باید انتظار شمش 40 میلیون تومانی را داشت !

✍🏽 نرخ شمش فولادی پس از 4 سال ، با محرک رشد نرخ دلار در کنار ثبات نرخ شمش صادراتی و عدم افت معنا دار قیمت شمش صادراتی ، در حال سقف شکنی است و به محدوده 26.700 تومان/کیلوگرم رسیده !

✍🏽 با فرض عدم رشد نرخ شمش صادراتی ، با نرخ دلار فعلی بازار ، انتظار میرود نرخ شمش به سمت 31.000 تومان/کیلوگرم حرکت کند. در حال حاضر نرخ فروش فولادی ها در بورس کالا با 9% مالیات با دلار حدود 60.000 تومان هماهنگ است.

لذا انتظار میرود گزارشات فصلی فولادسازان از فصل زمستان بهبود یابد و احتمالا اوج آن به فصل بهار خواهد رسید.

@Marketerchnl


🎯#فولاد

✍🏽 فولاد مبارکه هم بالاخره مثل سایر سهام بزرگ بازار ، از اصلاح خارج شد و مقاومت بسیار مهمی رو شکسته !

با خروج از این اصلاح ، مسیر سهم به سمت 730 و 890 تومان هموار هست و منفی های سهم حکم پولبک به مقاومت های شکسته شده را دارد.

✍🏽 رشد فولادی ها کاملا مطابق با چشم انداز نرخ فولاد هست. نرخ شمش فولاد در آستانه شکست سقف تاریخی در محدوده 26.700 تومان/کیلو هست که احتمالا با توجه به روند نرخ دلار ، در هفته جاری شکسته خواهد شد و شاهد افزایش تقاضا روی محصولات فولادی در بورس کالا خواهیم بود.

@Marketerchnl


🎯#فوری #مهم

✍🏽 اوراق دولتی جدید با نرخ ۲۶٪ و ۲۷٪ منتشر شد تا استارت کاهش تدریجی نرخ بهره زده شود !

✍🏽 حدود ۱۵ همت اوراق دولتی در نمادهای اراد ۱۹۰ و ۱۹۱ با سررسید ۱۴۰۵ و ۱۴۰۶ فروخته شد که با نرخ ۲۶٪ و ۲۷٪ عرضه گردید !

✍🏽 چشم انداز کاهشی نرخ بهره به سمت ۲۶٪ یکی از تاثیر گذار ترین عوامل بر بازار سرمایه و جذابیت بازار سهام است که وزن اثر آن حتی میتواند بیش از حذف نرخ نیمایی باشد.

@Marketerchnl


🎯#خودرو

✍🏽 خودرو بعد از شکست ترند نزولی 4 ساله ، یک فاز اصلاحی رو در قالب پولبک تکمیل کرده که این اصلاح ساختار فلت داشته که برای تایید تکمیل این اصلاح لازم هست برگشت قوی داشته باشه و سقف قبلی در 360 تومان را بشکنه.

در صورت شکست 360 تومان ، رشد قبلی در قالب موج 1 قرار میگیره و رشد جدید شروع موج 3 قدرتمند سهم تلقی میشه که کل بازار رو قطعا تحت تاثیر قرار میده.

در صورت از دست دادن حمایت ، باید انتظار اصلاح طولانی تر و فرسایشی تری داشت.

✍🏽 تقریبا کل بازار چنین الگویی دارند و یک موج صعودی تکمیل کردند و یک فاز اصلاحی در قالب فلت داشتند. لذا در صورت برگشت بازار ، وارد موج 3 در اکثر سهام میشیم.

@Marketerchnl


🎯 سه نکته مهم در اظهارات فرزین

۱- نرخ واقعی ارز از نظر ما در حال حاضر ۶۳۰۰۰ الی ۶۴۰۰۰ تومان است !

بنابراین بانک مرکزی کف نرخ ۶۳-۶۴ تومان را رسما پذیرفت.


۲- افزایش سرمایه قابل توجه بانکها



۳- کاهش بیش از حد نقدینگی ( عدم تزریق نقدینگی ) موجب انسداد پولی میشود.
ما نگران انسداد پولی هستیم.

❗️سیاست جدید ما پذیرفتن ۲۵۰ همت تزریق نقدینگی برای صنعت و سرمایه گذاری هستیم که به زودی آغاز خواهیم کرد. بسته های دیگر ارزی و ریالی نیز وجود دارد !

این نکته ، مهم ترین بخش صحبت های فرزین بود که سیگنال کاهش سیاست های انقباضی و انبساط پولی را بصورت هدفمند و با نظارت بانک مرکزی داد !!

خبر بسیار تاثیر گذار‌ و مهم برای بازار.

@Marketerchnl


🎯#دلار #بازار

✍🏽 برخی تحلیلگران ، آثار رشد نرخ ارز در وضعیت بازار را به درستی منعکس نکردند و همین باعث شده تا یا از رشد بازار جا بمانند یا از روند ترس داشته باشند.

✍🏽 رشد نرخ ارز موثر شرکت ها ، علاوه بر اینکه باعث رشد فروش و سود شرکت ها میشود ، حاشیه سود صنایع را به شدت افزایش میدهد.

▪️مثلا ، واحد های پتروشیمی با میانگین دلار نیمایی 47.000 تومان محصول میفروختند و نرخ خوراک آنها حدود 6.000 تومان بوده که با دلار 47.000تومانی ، خوراک حدود 13 سنتی داشتند !

حالا با حذف رانت نیما و نزدیک شدن نرخ توافقی به آزاد ، با فرض اینکه دلار در 12 ماه آتی در حالت بسیار بدبینانه 80 تومان باشد ، حدود 70% رشد در نرخ فروش خود خواهند داشت.

اما نرخ خوراک سقف 7.000 تومانی دارد. لذا نرخ خوراک این واحد ها از 6.000 تومان به 7.000 تومان رشد میکند. یعنی رشد حدود 17% !!

▪️درواقع بدون اینکه میانگین نرخ گاز هاب های جهان افت کند ، نرخ خوراک پتروشیمی ها از 13 سنت به حدود 9 سنت کاهش می یابد !

همین امر موجب میشود تا حاشیه سود این صنایع جهش داشته باشد.
برای سایر صنایع نیز همین اتفاق خواهد افتاد.

✍🏽 در بازه سالهای 92 تا 95 نیز ، مشابه این اتفاق افتاد. نرخ خوراک ، بهره مالکانه و ... جهش کرد و باعث سقوط بازار شد.

اما به مرور زمان به دلیل پایین تر بودن نرخ رشد هزینه ها نسبت به درآمد ها ، بدون اینکه در سال 96 کاهشی در فرمول نرخ خوراک و بهره مالکانه و ... اتفاق بیوفتد ، بازار سرمایه با جهش رو به رو شد . درحالی که متغییرهای تاثیر گذار در صنایع مشابه وضعیتی بودند که در سال 92 اتفاق افتاده بود !

درواقع نقدینگی ای که امروز به دل بازار زده ، احتمالا این تغییرات را در قیمت های آتی سهام شرکت ها دیده. اما به دلیل دوره 4 ساله رکودی در بازار سرمایه ، هنوز ترس و احتیاط بر مفروضات بسیاری از مدیران و تحلیلگران اثرگذار است و همین امر موجب شده تا برآورد درستی از وضعیت آتی نداشته باشند.

@Marketerchnl


دکتر بهرنگ اسدی ، مدیرعامل صبا تامین شد .

دکتر اسدی فعال بازار سرمایه با سابقه مدیریتی در مجموعه های مختلف بازار مثل مجموعه صادرات ، سکاندار مجموعه صبا تامین شد که یک اتفاق بسیار عالی برای یکی از بزرگترین هلدینگ های بورسی است.

@Marketerchnl


🎯#بازار

✍🏽اتفاق خاصی در بازار نیوفتاده و تا زمانی که شاخص کل بالای محدوده ۲۵۰۰-۲۵۵۰ باشه ، بازار نگرانی نداره.

این بازار هنوز خیلی کار داره. کافیه نرخ دلار توافقی رو در اکسل فولادی ها و پتروشیمی ها و بانکی ها و ... آپدیت کنید به ۶۵.۰۰۰ تومان !

✍🏽اما نکته ای که داره اتفاق میوفته ، چیزی هست که دیروز عرض کردم.

رشد سهام بزرگ با رشد بقیه بازار ( یا اصطلاحا شاخص هم وزن ) همگن نبوده و تقریبا رشد سهام بزرگ ۲ برابر بقیه بازار بوده !

سهام بزرگ حدود ۷۰٪ رشد کردند در صورتی که سهام کوچک و متوسط حدود ۳۵٪ !

✍🏽 لذا اتفاقی که میوفته این هست که سهام بزرگ کمی دست به دست میشند و در این حین شاخص هم کمی بالای مقاومت ۲۵۰۰-۲۵۵۰ واحد استراحت میکنه و احتمالا بازده سهام کوچک و متوسط در این حین به بازده سهام بزرگ نزدیک میشه.

درواقع گردش پول ( مانی سرکیولیشن ) در بازار اتفاق میوفته چون بازار نمیتونه در بلندمدت ناموزون و ناهمگن رشد کنه.بنابراین این احتمال وجود داره طی روزهای آینده ، شاهد رشد سهام کوچک و متوسط باشیم .


@Marketerchnl


🎯#مهم #فوری

✍🏽 در هماهنگی بین وزارت اقتصاد و بانک مرکزی ، سیاست کاهش تدریجی نرخ بهره در دستور کار دولت قرار گرفت !!!

❗️ طبق آخرین شنیده ها ، در جلسه مشترک وزارت اقتصاد و بانک مرکزی و با هماهنگی رییس جمهور ، مقرر شده تا بانک مرکزی تا انتهای سال برنامه کاهش تدریجی نرخ بهره را اجرا نماید.

پیشنهاد شده تا این اتفاق از دو طریق رخ دهد:

۱- بازارسازی فعال بانک مرکزی و بانکها در بازار اوراق ( خرید اوراق با نرخ بالای ۳۰٪ توسط بانک مرکزی یا بانکها )

۲- تزریق نقدینگی هدفمند از سوی بانک مرکزی به بانکهای سالم از طریق ریپو و تسهیلات دهی هدفمند بانکها به طرح های مولد اقتصادی با نظارت موثر بانک مرکزی !

پیشنهاد مطرح شده ، کاهش سقف نرخ بهره تا ۲۶٪ است.

@Marketerchnl


🎯#غذایی

✍🏽 بعد از چندروز درگیری با محدوده مهم مقاومتی ، امروز با اقبال به صنایع کوچک و متوسط ، شاخص غذایی هم از این محدوده مهم عبور کرد !

✍🏽 با شکست این مقاومت مهم ، تا محدوده سقف تاریخی ۸۹.۰۰۰ الی ۹۰.۰۰۰ واحدی مقاومت خاصی پیش رو نیست و احتمالا از فردا شاهد رشد تقاضا و ورود نقدینگی بیشتر به این گروه باشیم که جز گروه های پر پتانسیل هست.


@Marketerchnl


🎯#مهم #بازار #هموزن

✍🏽 شاخص هم وزن از کمند مقاومت بسیار مهم 770.000 واحدی عبور کرد و پس از پولبک ، امروز شاهد اقبال بازار به صنایع کوچک و متوسط بودیم.

✍🏽 امروز حدود 700 میلیارد تومان نقدینگی وارد صنایع کوچک شد که رقم کم سابقه ای محسوب میشه !
در صورتی که فردا نیز شاهد رشد شاخص هم وزن و صنایع کوچک و متوسط باشیم ، شاخص هموزن از سقف تاریخی عبور خواهد کرد!

❗️❗️بسیار مهم : میانگین رشد صنایع بزرگ تا اینجا ۵۵٪ الی ۶۵٪ بوده در حالی که صنایع کوچک بطور میانگین ۳۵٪ رشد داشتند.

بنابراین عمده رشد ارزش بازار سرمایه طی این مدت ناشی از رشد شرکت های بزرگ بوده و احتمالا از فردا و با شکست سقف تاریخی شاخص هموزن ، طی چند هفته آتی رشد صنایع کوچک و متوسط از شرکت های بزرگ بیشتر خواهد بود !

@Marketerchnl


🎯#بازار

✍🏽 آزاد شدن نرخ دلار شرکتها و پایان نیما ، چقدر در فروش و سود بازار سرمایه تاثیر خواهد داشت ؟

✍🏽 در حال حاضر ، جمع ارزش بازار سرمایه ( بورس + فرابورس ) به رقم 9708 همت رسیده و نسبت P/S بازار نیز با آخرین گزارشات حدود 1.8 واحد است.

میانگین نرخ دلار شرکت ها در بازار سرمایه تا امروز حدود 47.000 تومان بوده که اضافه کردن شرکت ها و صنایع معدودی که فروش آنها تقریبا با نرخ دلار بازار آزاد انجام میشود ، تاثیر قابل توجهی بر میانگین نرخ دلار موثر بازار ندارد.

✍🏽 در صورتی که با حذف نرخ نیما ، نرخ بازار توافقی را در محدوده 15 الی 20% از نرخ بازار آزاد در نظر بگیریم و همچنین ، نرخ دلار را جهت رعایت اصل محافظ کاری برای 12 ماه آتی مساوی با نرخ فعلی یعنی 75.000 تومان برای بازار آزاد لحاظ کنیم ( نرخ توافقی معادل 60.000 الی 63.000 تومان ) فروش شرکت ها در بازار سرمایه در 12 ماه آتی به 7315 همت خواهد رسید !

اگر میانگین حاشیه سود شرکت ها نیز با حذف نیما به 18% برسد ( در حال حاضر حدود 13% است ) ، بنابراین سود خالص بازار سرمایه در 12 ماه آتی به رقم 1316 همت افزایش خواهد یافت !

▪️لذا در بدترین حالت و با فرض اینکه نرخ دلار در بازار در 12 ماه آتی هیچگونه تغییری نداشته باشد و صرفا نرخ نیمایی جای خود را به نرخ توافقی با فاصله 15% نسبت به نرخ دلار آزاد بدهد ، سود خالص بازار سرمایه به 1316 همت خواهد رسید که با متوسط نسبت P/E حدود 6 واحدی که کف تاریخی نسبت P/E بازار سرمایه بوده و تقسیم سود مجامع خرداد ماه سال بعد مشابه با تقسیم سود امسال ، کف ارزش بازار سرمایه حدود 8500 همت خواهد بود !

یعنی دقیقا همین نقطه ای که بازار سرمایه در حال حاضر به آن رسیده !

بنابراین بازار سرمایه در حال حاضر با بدترین و محتاطانه ترین مفروضات نیز در ارزان ترین سطوح تاریخی خود قرار دارد.

✍🏽 اگر کمی مفروضات واقع بینانه تر را لحاظ کنیم ، با فرض میانگین نرخ دلار آزاد 85.000 تومانی برای 12 ماه آتی ( نرخ دلار توافقی 73000 تومانی برای شرکت ها ) و همچنین میانگین حاشیه سود 20% و تقسیم سود مشابه امسال در مجامع خرداد ماه ، آنگاه :

▪️فروش 12 ماه آتی بازار سرمایه : 8376 همت
▪️میانگین حاشیه سود خالص : 20%
▪️سود خالص بازار سرمایه : 1675 همت
▪️کف P/E تاریخی بازار : 6 واحد
▪️کف ارزش بازار سرمایه برای 12 ماه آتی با احتساب تقسیم سود مجامع : 10600 همت

❗️لذا اگر احتمال میدهید که میانگین نرخ دلار آزاد در 12 ماه آتی 85.000 تومان یا بیشتر است ( نرخ توافقی 70.000 الی 73.000 تومان ) ، بازار سرمایه با متوسط P/E حدود 9 الی 10 واحد که بطور تاریخی سطح تعادلی بازار بوده ، بازار سرمایه تا سقف ارزش بازار 16750 همت جای رشد دارد ، چیزی حدود 70% رشد از همین نقطه !

@Marketerchnl


🎯#دلار

✍🏽دلار قدم به قدم به سمت سطح تعادلی سالانه در حرکت هست و همانطور که در مطالب قبلی عرض شد ، امسال حداقل قیمت ۷۵.۰۰۰ تومان برای دلار در دسترس و منطقی است.

✍🏽 حالا نمودار دلار با خروج از اصلاح یک و نیم ساله خود ، الگوی کاپ رو تکمیل کرده و به سمت ۸۵.۰۰۰ الی ۸۶.۰۰۰ تومان در گام اول در حرکت هست.

✍🏽 سیاست بانک مرکزی حفظ فاصله حدود ۱۵٪ نرخ توافقی با نرخ آزاد است ، لذا انتظار میره نرخ توافقی که نرخ موثر شرکتهاست ، تا انتهای سال به سمت ۷۰.۰۰۰ تومان حرکت کند.

@Marketerchnl

20 last posts shown.