Posts filter


خلاصه این هفته توییتر کامیونیتی برنامه نویسی و کامپیوتر :


درباره تعصب بعضی افراد روی نرم افزار آزاد بحث شده بود؛ این بحث خیلی برای من جالب بود چون واقعا افراد تصعبی وجود دارن که به طور شدیدی از نرم افزار تجاری فاصله می‌گیرن و بقیه رو به زور می‌خوان متقاعد کنن که از نرم افزار آزاد بجای تجاری استفاده کن در صورتی که ممکنه توی شرایطی نرم افزار تجاری کیفیت و راحتی بهتری داشته باشه!

به یاد داشته باشین که چیز های تجاری همیشه بد نیستن مثلا اگه اپل و مایکرسافت نبود که کامپیوتر هارو همه گیر کنن، لینوکس اینطوری همه‌گیر نمی‌شد.

با هرچی حال کردین ازش استفاده کنین و حواستون باشه اگه از پلتفرم های آزاد ولی غیر رایج استفاده می‌کنین و می‌خواین محتوایی رو بدین دوستاتون استفاده کنن ممکنه سختشون باشه که توی یه پلتفرم جدید بیان فقط بخاطر این که آزاده.


@Linuxor


می‌دونستین هکرا می‌تونن سابقه بدشون رو به عنوان سابقه خوب توی رزومه بنویسن؟ مثلا
Wanted by 4 Countries


@Linuxor


وقتی دارین از هوش مصنوعی سوال می‌پرسین حواستون باشه که بر پایه درک احساسات انسان اونارو ترین می‌کنن ممکنه جواب بعضی سوالارو اشتباه بده.

مثلا اگه بگین چند وقتیه دارم Prolog یاد می‌گیرم برای هوش مصنوعی نظرت چیه دربارش؟

اکثرشون با توجه به درک احساسات شما می‌گن آره خوبه و برو یاد بگیر و منابع معرفی می‌کنن و حالا بعضیاشون مثل chatgpt گفتن که پایتون هم کنارش یاد بگیری خوبه جوری گفتن که ناخوشایند نباشه براتون !

در صورتی که Prolog نزدیک به 20 ساله توی هوش مصنوعی هیچ جا استفاده نمی‌شه و تقریبا هیچ آینده ای نداره و جاشو داده به پایتون. توی سوالاتون خشک باشین و نیازی به توضیح اضافی درباره خودتون نیست.


@Linuxor


اگه می‌خوای یه CTO بشی یا بدونی CTO دقیقاً چیکار می‌کنه، این ریپو رو از دست نده، CTO یا همون مدیر ارشد فناوری، مسئول تصمیمات فنی و معماری یه استارتاپه. از مدیریت تیم و استخدام گرفته تا انتخاب تکنولوژی‌های مناسب.

این ریپو از پوزیشن CTO تا روند استخدام و معماری و تکنولوژي و کتاب هایی ک برای CTO مفیده رو ریز به ریز توی یه جا جمع کرده :

https://github.com/kuchin/awesome-cto


@Linuxor


به این نمودار ها می‌گن Word Cloud که برای نشون دادن فراوانی کلمات توی متن استفاده می‌شه، که یه دید کلی از متن بهتون می‌ده

برای ساختش می‌تونید از این ریپو استفاده کنید :
https://github.com/amueller/word_cloud

با ریپوی زیر هم نسخه اصلاح شده فارسیشو می‌تونید استفاده کنید :
https://github.com/mehotkhan/persian-word-cloud


@Linuxor


سورس کد یه API قوی برای استخراج و پردازش اسناد مثل PDF، Word و PPTX با استفاده از جدیدترین OCR ها. می‌تونه متن‌ها حتی جدول هارو دقیق بخونه

این API که از Ollama هم پشتیبانی می‌کنه می‌تونه اطلاعات شخصی (PII) رو حذف کنه، اسناد رو ناشناس‌سازی کنه و هر نوع سند یا تصویر رو به فرمت JSON یا Markdown تبدیل کنه

https://github.com/CatchTheTornado/text-extract-api


@Linuxor


رفیق، الگوریتم با (1)O هم حتی ممکنه بار اول موفق نشه، تو از شکستت ناراحتی؟


@Linuxor


آیا می‌شه روی ip ساب دامین داشت؟ مثلا subdomain.10.20.30.40
Poll
  •   بله، این ساختار استاندارد است.
  •   خیر، ساب دامین فقط برای دامین است
738 votes


صنف نرم افزار بزرگ ترین تسهیل کننده کلاه برداری گسترده مثل پانزی، هرمی، ارز تقلبی و ... هستش.

گاهی اوقات اصلا نرم افزاری ها نمی‌دونن که دارن به یه پروژه کلاه برداری کمک می‌کنن و آقا دزده هم کارشو خوب بلده! اگه مشکوک شدین پروژه ای که انجام می‌دین درسته یا نه بهتره همیشه قبل از قبول کرده پروژه از پیمانکارتون این سوال طلایی رو بپرسین : "هدف نهایی شما از این پروژه چیه و سودتون (نه درآمد) از کجاست؟"


@Linuxor


برنامه‌نویس‌ها و مهندسای نرم‌افزار معمولاً دوست دارن استارتاپ خودشون رو راه بندازن، اما صرفاً کدنویسی کافی نیست. برای موفقیت باید مدل کسب‌وکار، بازاریابی و فروش را هم بلد باشن؛

این عکس ها خلاصه کتاب The Personal MBA هستش برای کسایی که هیچی نمیدونن خیلی مفیده‌، برای خوندش حتی نیازی به تحصیل رسمی MBA نیست و به صورت ساده بهتون کلی چیز درباره کسب و کار یاد می‌ده


@Linuxor


خرس دیگه واسه ولنتاین قدیمی شده، پنگوئن بدین به بهم؛ پنگوئن نماد وفاداریه و پنگوئن ها فقط یه شریک برای زندگیشون انتخاب می‌کنن و تا مدت ها با اون می‌مونن؛ پنگوئن ها توی دنیای کامپیوتر آزادی و دوستانگی رو نشون می‌دن ...


@Linuxor


شرکتا سر همه چی تونستن به توافق برسن جز دکمه ورود به BIOS موقع روشن شدن سیستم


@Linuxor


این ریپو اومده کلی منابع برای System Design جمع آوری کرده و اونارو دسته بندی کرده

https://github.com/ashishps1/awesome-system-design-resources


@Linuxor


این گزینه رو الان توی گوشی سامسونگم دیدم، می‌تونین همزمان Hotspot و Wi-Fi رو روشن کنین !


@Linuxor


پروتکل تایپ C خیلی هوشمنده؛ موقع شارژ یه دستگاه طرفین کابل میان باهم سر توان و ولتاژ مذاکره می‌کنن و همیشه هم بهترین توافق رو انجام می‌دن در صورتی که به توافق نرسن می‌آن و حداقل توان و ولتاژ مشترک و انتخاب می‌کنن.

یعنی اگه شارژر توان و ولتاژ بالا داشته باشین همون اول اون ولتاژ رو نمی‌ده بلکه مذاکره روی ولتاژ 5 که همه دستگاه ها ساپورتش می‌کنن انجام می‌شه، بعدا که دستگاه به یکی از توان و ولتاژ های مشترک اوکی داد توان و ولتاژش رو زیاد می‌کنه.


@Linuxor


شبکه عصبی به حالتی می‌گن که دیتای موبایلتون هی داره تند تند تیک میزنه، خاموشش کنید تا سکته نکرده


@Linuxor


اگه بخوام درباره کتاب CLRS بگم این کتاب از 8 سال تشکیل شده که هر سال خودش 5 الی 6 فصله که هر فصل 4 الی 5 تا الگوریتم توش هست، لعنتیا کتابم به صورت درختی ساختن

@Linuxor


یه پلتفرم اوپن سورس اومده به اسم Potpie که ایجنت های متخصص برای کدتون Codebase می‌سازه. این ایجنتها می‌تونن به صورت خودکار کدتون رو تحلیل کنن، تست کنن و کارای توسعه‌اش رو انجام بدن. Potpie یه گراف دانش knowledge graph کامل از کدتون می‌سازه و به این ترتیب ایجنتها می‌تونن رابطه‌های پیچیده رو بفهمن و تو همه‌چی، از دیباگ کردن گرفته تا توسعه‌ی ویژگی‌های جدید، کمکتون کنن.

خیلی ویژگی های جالبی داره از جمله اینکه هم یک سری ایجنت آماده داره مثل Debugging Agent و Unit Test Agent و چندتای دیگه. و اینکه میتونید ایجنت خودتون را هم بسازید. و همچنین اینکه کدبیس با هر اندازه و زبانی رو هندل می‌کنه.

https://github.com/potpie-ai/potpie


@Linuxor ~ MehdiAllahyari


فرض کنید من بگم :‌ اگه آب به 75 درجه برسه جوش ميآد.
P → Q
اگه هیچ دستگاهی نداشته باشیم که آبو به 75 درجه برسونه، توی واقعیت نمی‌تونین بگین من درست گفتم یا غلط، اما کامپیوتر ها اینو درست در نظر می‌گیرن، چون فرض P مسئله false هستش چه آب توی 75 درجه جوش بیاد چه نیاد جمله من درسته.

به زبون کامپیوترا این یعنی اینکه تا زمانی که نمی‌دونم، فرض می‌کنم درست گفتی !

@Linuxor


توی آمریکا سکه های 1 و 5 و 10 و 25 و 50 سنتی داریم این انتخابشون خیلی هوشمندانه و قشنگ بوده چون موقع بقیه پول دادن می‌شه کمترین تعداد سکه رو جابجا کرد در واقع الگوریتم حریصانه روش بهینه کار می‌کنه و مغز ما هم تقریبا مثل الگوریتم حریصانه کار میکنه

مثلا بخوایم به یکی 16 سنت بدیم کافیه از بالا شروع کنیم و هرکدوم کمتر بود برداریم که می‌شه 10 و 5 و 1 در واقع کمتر از 3 تا سکه برای ساخت 16 غیر ممکنه.

حالا فرض کنید آمریکا یه سکه 12 سنتی هم بسازه بده دست مردم، دیگه نمی‌شه به صورت حریصانه و ساده حساب کتاب کرد چون اگه اول بزرگ ترین حالت ممکن که 12 هستش رو برداریم و بعدی 5 که نمی‌شه مجبور می‌شیم چهار تا 1 سنتی بدیم تا بشه 16. که اینجا 5 تا سکه ردو بدل شده اما توی حالت اول 3 تا.


@Linxuor

20 last posts shown.