خیابان انقلاب


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Politics


کانال تحلیلی خیابان انقلاب
رصد دقیق، کامل و سریع بهترین تحلیل‌های روز
ارسال تحلیل‌ها و نظرات:
@enghelab_pm

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Politics
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴 شهرام همایون، مدیر شبکه سلطنت‌طلب: کدام احمقی در کاریزما بودن آقای خمینی شک دارد؟! حتی پدرم هم مقلد او بود.

🆔 @kh_enghelab


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴توصیه وزیر کشور دولت روحانی به دولت پزشکیان درباره افزایش قیمت بنزین: شرایط امروز به مراتب نگران‌ کننده‌تر از سال ۹۸ است!

👤عبدالرضا رحمانی فضلی. وزیر کشور دولت یازدهم و دوازدهم:

🔹دولت از تجربیات سال ۹۸ استفاده کند. امروز موضوع بنزین دیگر اقتصادی نیست، بلکه سیاسی، اجتماعی و امنیتی است

💢اگر از من بپرسند بستر برای افزایش قیمت بنزین آماده است یا خیر می‌گویم خیلی نگران کننده‌تر از ۹۸ است چراکه انباشت نارضایتی بسیار بیشتر است.

🆔 @kh_enghelab


🔴پیام قدرتی که رهبر ایران به جهان مخابره کرد

👤 #علیرضا_تقوی_نیا

🔹حضرت امام خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی ایران در سخنانی که امروز ۱۹ بهمن ایراد کرد، مطالب مهمی را بیان نمود.

🔸ایشان ضمن نفی هرگونه مذاکره با آمریکا گفتند : اگر تهدیدمان بکنند، تهدیدشان میکنیم، اگر این تهدید را عملی کنند ما هم تهدید را عملی میکنیم.  اگر به امنیت ملت ما تعرض کنند ما هم به امنیت آنها تعرض خواهیم کرد‌.

✅در خصوص سخنان امروز رهبر انقلاب چند نکته باید ذکر شود.

1️⃣ ترامپ و نتانیاهو خوانش غلطی از اوضاع کنونی ایران دارند و تلقی آنها اینست که جمهوری اسلامی ضعیف شده و وقت باج خواهی و طلب کردن عناصر قدرت این نظام در میز مذاکره فرا رسیده است.

2️⃣ ترامپ نشان داده فردی سبک مغز ، تحت تاثیر صهیونیست ها و غیر قابل اعتماد است و مناسبات دنیا را نمی داند تاجایی که مثل سران قدرت های استعماری قرون ۱۵ تا ۱۹ میلادی رفتار می کند؛ همچنین وی هنوز از دستور ترور فرمانده بزرگ ایرانی شهید قاسم سلیمانی دفاع و این اقدام تروریستی را برای امنیت دنیا موثر می داند.

3️⃣ بسیاری از فعالان رسانه ای مخالف دولت پزشکیان به اشتباه گمان می کنند مصلحت جمهوری اسلامی در استعفای رئیس جمهور و انحلال دولت است و قوه مجریه کنونی قادر به حل مشکلات مردم نیست.

4️⃣ نکته ای که آمریکایی ها و اسرائیلی ها سعی دارند به فضای داخلی ایران القا کنند ، اینست که اگر مذاکره ای در کار نباشد، گزینه دیگر فعال سازی مکانیسم ماشه و درگیری نظامی است.

🔹درنتیجه برداشت نگارنده از سخنان امروز امام خامنه ای اینست که اولا این دولت قادر به حل مشکلات مردم و حداقل کاهش بخشی از آن خواهد بود و باید دولت و رئیس جمهور را حمایت کرد.

🔸️ثانیا راه حل مشکلات امروز کشور مذاکره با آمریکا نیست زیرا مذاکره با ترامپ تروریست، صرفا اتلاف وقت بوده و نه عاقلانه است و نه هوشمندانه و نه شرافتمندانه‌.

✅ثالثا اگر آنها بخواهند تهدیدات خود را عملی کنند ، ایران نیز تهدیداتی دارد ؛ برای مثال شاید گزینه ایران در صورت فعال کردن مکانیسم ماشه، خروج از NPT باشد یا اگر حمله ای صورت گیرد ، علاوه بر پاسخ مستقیم، دکترین هسته ای ایران تغییر یابد.

💢آمریکا و صهیونیست ها خوب می دانند این روزها هم دانشمندان عرصه غنی سازی هسته ای سخت در حال فعالیت هستند و هم نیروهای سپاه پاسداران مرتبا موشک ماهواره بر (بخوانید قاره پیما) شلیک می کنند.
در نتیجه باید مراقب حرفها و رفتارهای خود باشند و در غیراینصورت شرایط امنیتی منطقه غرب آسیا با ایران اتمی کاملا متفاوت از قبل خواهد شد.

🆔 @kh_enghelab


🔴ترامپ و غزه؛ دلیل یک پافشاری!

👤 #صابر_گل_عنبری

🔹تکرار اظهارات جنجالی ترامپ درباره کوچاندن ساکنان غزه و امکان کنترل آمریکا بر این منطقه، طی ساعات گذشته واکنش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی شدید و گسترده‌ای را به دنبال داشته است؛ تا جایی که بعضا حتی خود اسرائیلی‌ها هم نسبت به پافشاری ترامپ انگشت به دهان مانده‌اند.

🔸به گفته برخی ناظران اسرائیلی حداکثر چیزی که در این باره می‌توان مطرح کرد پیشنهاد کوچ اختیاری ساکنان نوار غزه است که آن هم مثمر ثمر نخواهد بود. البته این کوچ اختیاری هم به نوعی اجباری است؛ به این علت که پیشنهاد داده‌اند که با حربه جلوگیری از بازسازی غزه و ارسال کمک‌های مکفی عملیاتی شود.

✅این پیشنهاد ترامپ نه به این علت که آواره کردن ۲ میلیون انسان و یک ملت از سرزمین تاریخی خود جنایتی علیه بشریت و به گفته دبیر کل سازمان ملل «پاکسازی نژادی» است، بلکه به چند دلیل زیر امکان اجرا ندارد:

🔹۱. اگر مقصود ترامپ «کوچ اختیاری» ساکنان نوار غزه است که شواهد و قراین عینی زیادی چه در 15 ماه جنگ چه بعد از توافق آتش‌بس دال بر مخالفت قاطع مردم غزه با چنین کوچی وجود دارد.

🔸۲. اگر مقصود ترامپ کوچاندن اجباری ساکنان نوار غزه با اعمال قوه قهریه باشد که اسرائیل این هدف را با جنگ ویرانگر بی‌سابقه‌ای از هر لحاظ در طول 15 ماه گذشته دنبال کرد، اما محقق نشد. کما این که این امر نیازمند ارسال دهها هزار نیروی آمریکا به باریکه غزه و راه‌اندازی جنگی گسترده در آن است؛ اما ترامپ که پایان دادن به جنگ‌ها را هدف خود قرار داده، آیا حاضر است که چنین جنگ پرهزینه‌ای را راه بیندازد؟ پاسخ منفی است.

✅۳. هیچ کشوری در منطقه حاضر به پذیرش ۲ میلیون فلسطینی آواره نیست. هم اکنون هم اتحادی قابل توجه میان خود متحدان عرب آمریکا از مصر و اردن تا عربستان و امارات و قطر در مخالفت با این پیشنهاد ترامپ و برای شکست کشاندن آن شکل گرفته است و هیچ کشوری حاضر به همراهی با این امر نیست.

🔹این مخالفت متحدان عرب آمریکا که قاطعانه هم به نظر می‌رسد و نوعی همراهی ناخواسته و نانوشته با حماس نیز هست، دلایل مختلفی دارد از پیامدهای این مساله برای امنیت ملی این کشورها و منطقه و از نگرانی نسبت به قرار گرفتن در مظان اتهام نابودی آرمان فلسطین و همچنین بیم خود این کشورها نسبت به پلان‌های بعدی طرح ترامپ می‌باشد.

🔸 به عنوان مثال در برخی محافل منطقه‌ای مطرح است که کوچاندن ساکنان نوار غزه پیش‌درآمد طرحی بزرگ‌تر برای آواره کردن همه فلسطینی‌های کرانه باختری، قدس و خود اسرائیل است. در این راستا هم گفته می‌شود که ترامپ به دنبال نابودی کشوری به نام اردن و کوچاندن بخش اعظم فلسطینی‌ها به این کشور و تغییر نام اردن به کشور فلسطین است. همین هم نگرانی عمیق پادشاهی اردن را به دنبال داشته و تحرکات ملک عبدالله دوم در این راستاست.

✅کما این که هر نوع تحرک عملی برای کوچاندن ساکنان نوار غزه انفجار اوضاع منطقه را کلید خواهد زد.

🔹۴. این طرح ترامپ خود بزرگ‌ترین تهدید برای پروژه پیمان ابراهیم است؛ در حالی که تکمیل آن و پیوستن عربستان به این پیمان اولویت نخست خود ترامپ در منطقه است؛ اما هر تحرکی برای کوچاندن ساکنان غزه عملا به معنای نابود کردن امکان برقراری رابطه میان تل‌آویو و ریاض است.

🔸در کل طرح کوچاندن ساکنان غزه به گفته باراک نخست وزیر اسبق اسرائیل یک تخیل بوده و امکانپذیر نیست. اما جدا از این که ترامپ شناختی عمیق از این ابربحران و منطقه ندارد، چندان هم محتمل نیست که نسبت به عدم امکان اجرای این پیشنهاد خود بی‌اطلاع باشد. از این رو، باید دید در پس این طرح چه سرّ و رمزی نهفته است.

✅یک احتمال این است که با توجه به اینکه عربستان عادی‌سازی روابط با اسرائیل را منوط به تشکیل کشور فلسطین کرده است و عملا اسرائیل و آمریکا اراده‌ای برای ایجاد آن ندارند، بعید نیست که ترامپ با طرح کوچاندن ساکنان غزه تلاش کند ریاض را از این خواسته خود منصرف کند و پس گرفتن پیشنهاد خود را با موافقت عربستان با برقراری روابط با اسرائیل طاق بزند؛ یا کلا محملی آبرومندانه برای ریاض برای برقراری این روابط فراهم شود.

🔹احتمال دیگر این که ترامپ از طریق جنجال‌آفرینی درباره غزه با هدف راضی کردن راستگرایان تندروی اسرائیلی و متحدان آمریکایی آن‌ها می‌خواهد پوششی برای پیشبرد سیاست خود در قبال ایران فراهم کند. این سیاست هم چنان که دو روز پیش اعلام شد، علی رغم امضای فرمان اجرایی بازگشت فشار حداکثری «هنوز» با خواسته‌های حداکثری نتانیاهو و تندروهای اسرائیلی و آمریکایی فاصله دارد و لحن ترامپ در قبال ایران و تاکید او بر گفتگو فعلا در سطح مطلوب این جریان‌ها نیست.

💢از احتمالات دیگری فشار بر حماس برای واگذاری اداره نوار غزه، وادار کردن دول عربی به دخالت در غزه و به حاشیه راندن تصویر سنگین پس از توقف جنگ و توافق آتش بس برای اسرائیل و….

🆔 @kh_enghelab


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴 رهبر انقلاب: مشکلاتی در داخل داریم که راه حل آن عامل داخلی است/ مسئولان مشغول هستند و بسیار امیدوارم که دولت محترم بتواند مشکلات معیشتی را لااقل کم کند

👤 رهبر انقلاب اسلامی، صبح امروز در دیدار فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش:

🔹 ما البته مشکلاتی داریم در داخل؛ کسی منکر وجود مشکلات نیست. در معیشت، تقریباً اغلب قشرهای مردم ابتلائاتی دارند، مشکلاتی دارند لکن آن چیزی که این مشکلات را برطرف می‌کند عامل داخلی است.

🔸 عامل داخلی عبارت است از همت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد؛ یعنی همین چیزی که در راهپیمایی ان‌شاءالله ملاحظه خواهید کرد اتحاد مردم را. راهنمایی ۲۲ بهمن هر سال مظهر اتحاد ملی‌ است در کشور ما. ملت بصیر و مسئولان خستگی‌ناپذیر؛ این است که مشکلات ما را برطرف می‌کند.

💢 مسئولان مشغول‌اند، بحمدلله کارهایی دارند می‌کنند و بنده بسیار امیدوار هستم که بتوانند، همین دولت محترم بتواند مشکلات معیشتی مردم را لااقل کم کند. ۱۴۰۳/۱۱/۱۹

🆔 @kh_enghelab


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴 آمریکا توانایی منزوی کردن اقتصاد ایران و توقف صادرات نفت را ندارد

👤نادره شاملو، مشاور ارشد پیشین در بانک جهانی:

✅ چین و دیگر کشورها در مقابل آمریکا دست و پا بسته نیستند و اقتصاد ایران به انزوا نمی‌رود.

👤همایون فلکشاهی، تحلیلگر ارشد موسسه کپلر:

🔸 تحریم پالایشگاه‌های خصوصی چین برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران، در قدرت دولت آمریکا نیست.

🆔 @kh_enghelab


🔴ترامپ ۲۰۱۷؛ ترامپ ۲۰۲۵ !

👤 #عزیز_غضنفری

🔹ترامپ در شرایطی رئیس جمهور آمریکا شده که پیش‌تر تجربه ۴ سال مواجهه با جمهوری اسلامی ایران را به همراه خود دارد. تجربیات مهم آن دوره، برای امروز ما فوق‌العاده حساس و سرنوشت‌ساز است. ما حالا هم ترامپ را می‌شناسیم و هم راه نشاندن او بر سر جای خودش را. درست است که ترامپ از ۱۸ اردیبهشت ۹۷ سیاست فشار حداکثری را علیه کشور در پیش گرفت و در مسیر صادرات نفت ایران تولید ناامنی و اختلال کرد؛ و درست است که بدلیل نگاه و ملاحظه دولت وقت، نظام یک سال دشواری‌های سیاست صبر راهبردی را بر خود هموار ساخت؛ اما از ۱۸ اردیهشت ۹۸ تاکنون جمهوری اسلامی ایران در برابر آمریکایی‌ها نه تنها بازدارندگی ایجاد کرده، بلکه موازنه نیز قاطعانه به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر پیدا کرده است.

🔸سیاست تحریم نفت ایران به طور قطعی تجربه‌ای ناکام و شکست خورده است. سردار سلامی اخیرا به صراحت، شرح کلی آن دوره را بیان کردند:"در آن ایام، ایران اسلامی به قدرتی دست یافت که هرکس از ما کشتی ربود، ما هم از او کشتی گرفتیم و هرکس کشتی ما را زد، ما هم کشتی او را زدیم تا امروز خطوط کشتیرانی ما از هر قدرتی در عالم امن‌تر باشد". همچنین سرلشکر سلامی ۱۸ بهمن ماه در بندرعباس در واکنش به اظهارات روزهای گذشته ترامپ که گفته بود ابعاد قدرت ایران بزرگ است، گفت "ترامپ در دوره چهارساله ریاست جمهوری قبلی خود، قدرت جمهوری اسلامی ایران را به‌خوبی درک کرد و بر اساس این واقعیت قضاوت کرد". لذا در این زمینه همه عناصر سیاسی، مسئولین کشور و خاصه رسانه‌ها نباید مردم و بخصوص بخش اقتصادی کشور را به سمت هراس و ابهام سوق دهند و جنگ روانی به راه بیندازند.

✅در کنار تجربه پیشین برای مواجهه با ترامپِ دوره جدید، انسجام ملی یک اصل ضروری و فوری به نظر می‌رسد. انسجام ملی یک نیاز عینی و قطعی و یقینا یک امر تزئینی و کلیشه‌ای نیست. خروجی هر خبر و تحلیلی که انسجام ملی را مختل کند و یا در جامعه ناامیدی را بوجود آورد یقینا کنش‌گری برخلاف منافع ملی محسوب می‌گردد. در این شرایط بسیار اهمیت دارد که از درون کشور در ارتباط با موضوع آمریکا، یک صدا انعکاس بیرونی پیدا کند. برای منافع ملی چیزی نزدیک به فاجعه هست که ظرف ۴۸ ساعت دو صدای متفاوت از طرف وزیر امور خارجه و معاون راهبردی رئیس جمهوری نسبت به مسئله آمریکا شنیده شد.

💢کلمه به کلمه این تناقض‌ها برای دشمن تولید فرصت و منفعت می‌کند. از دیگر سو هر کسی در جریان نباشد، اما متولیان و متخصصان امر سیاست‌خارجی به خوبی می‌دانند که که ظرفیت و کنش‌گری منتقدان سیاست خارجی در محیط داخل کشور، برخی موانع بر سر راه طراحی‌های کشور در عرصه سیاست خارجی را برمی‌دارد و گاه نقش تسهیل گری دارند. بنابراین دولت آرایش و اهتمام خود را در مقابل دشمن تنظیم کند و نه نیروهای سیاسی منتقد درون کشور؛ از طرف دیگر نقدهای منتقدان و یا مخالفان دولت نیز دلسوزانه باید باشد و خود سبب دوقطبی‌سازی و تنش‌آلود شدن جامعه نگردد. تکرار خطا از سوی هیچ کس قابل پذیرش نیست. راه عبور از مسیر کنونی و پیروزی در برابر بدخواهان ملت ایران هم اینک برای ما از روز هم روشن‌تر است.

🆔 @kh_enghelab


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴 ۷۵ درصد زندانیان کشور حاشیه‌نشین هستند

👤فرشاد مومنی، اقتصاددان:

✅حاشیه‌نشینان شهری در آستانه رسیدن به رکورد ۲۵ میلیون نفری قرار دارند.

🆔 @kh_enghelab


‌‌🔴"دولت چهاردهم، راه صاف‌کن تحریم‌های جدید آمریکا؟!"

🔹️تحریم‌های جدید آمریکا علیه صادرات نفت ایران، نتیجه مستقیم سیاست‌های ضعیف و منفعلانه دولت پزشکیان است که با رویکردی مبهم و سازش‌کارانه، عملاً راه را برای تشدید فشارهای خارجی باز کرده است. درحالی‌که ترامپ پیشنهاد مذاکره را مطرح می‌کند، عباس عراقچی، به‌جای پاسخ قاطع و دفاع از منافع ملی، با لحنی ملایم و شرط‌گذاری‌های مبهم، زمینه را برای امتیازگیری بیشتر آمریکا فراهم می‌کند. چنین واکنش‌های منفعلانه، همان سیاستی است که در گذشته نیز تحریم‌های شدیدتر و فشارهای اقتصادی سنگین‌تری را بر کشور تحمیل کرده است.

🔸وقتی دولتی از موضع ضعف وارد عرصه دیپلماسی می‌شود، نه‌تنها نمی‌تواند تحریم‌ها را دور بزند، بلکه با تصمیمات ناکارآمد، طرف مقابل را برای اعمال فشارهای بیشتر جسورتر می‌کند.

✅ واکنش‌های بی‌اثر و صرفاً تبلیغاتی دولت پزشکیان و تیم سیاست خارجی‌اش، به‌جای دفاع از منافع ملی، دست آمریکا را برای ضربه زدن به اقتصاد کشور باز گذاشته و کشور را در مسیری قرار داده که وابستگی اقتصادی و چالش‌های معیشتی مردم را تشدید می‌کند. این سیاست‌های ناکارآمد نه‌تنها هیچ روزنه‌ای برای بهبود اوضاع ایجاد نکرده، بلکه بهانه‌ای جدید برای اعمال تحریم‌های سنگین‌تر شده است.

💢حالا باید پرسید: آیا مردم باید خود را برای شرایطی حتی وخیم‌تر آماده کنند؟ آیا این دولت و تیم دیپلماسی‌اش برنامه‌ای برای مقابله با این فشارها دارند، یا همچنان در توهم تعامل با دشمن، نظاره‌گر تشدید تحریم‌ها خواهند بود؟

🆔 @kh_enghelab


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴 مهره سوخته و بی‌مصرفی به نام ربع پهلوی!

✅خشم اپوزیسیون و وطن‌فروشان اینترنشنال از دهن‌کجی غربی‌ها به رضا پهلوی و اخراج وی از کنفرانس امنیتی مونیخ!

🆔 @kh_enghelab


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴سلاح هسته‌ای در دکترین نظام جمهوری اسلامی جایگاهی ندارد/ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست

👤رئیس‌جمهور در مراسم سلام سفرا در آستانه چهل‌وششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی:

🔹 به کدامین گناه یک کودک باید زیر آوار در غزه دفن شود و وجدان‌ها در قبال این جنایت سکوت می‌کنند.

🔸جنگ به نفع ما نیست؛ ما به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم؛ این حکم رهبر انقلاب در مورد این موضوع است.

✅در دکترین نظام جمهوری اسلامی،  قتل‌عام انسان‌‌های بی‌گناه به هیچ وجه پذیرفته نیست؛ راستی‌آزمایی این موضوع هم که آسان هست؛‌هر زمانی که می‌خواهند بیایند و ببینند.

💢اسرائیل، کشوری است که تمام کشورهای منطقه را مورد تجاوز قرار داده، این مسائل را مطرح می‌کند.

🆔 @kh_enghelab


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴 حمله نظامی به ایران باعث اتمی شدن این کشور می‌شود

👤 جان مرشایمر، دانشمند علوم سیاسی:

🔹حتی اگر حزب الله و حماس نیز نابود شده باشند که اینچنین نیست، این موضوع ربطی به این پرسش که آیا می توانیم به ایران حمله کنیم ندارد.

🔸اسرائیل به تنهایی توان حمله کردن به زیرساخت های هسته‌ای ایران و نابودی آنها را ندارد.

✅گزینه نظامی این گرفتاری را حل نخواهد کرد.

💢حتی اگر بتوانیم کار را به سرانجام برسانیم، ایرانیان سپس توانمندی تازه ای ایجاد خواهند کرد و آن را جایی ساخته و پرداخته خواهند کرد که یافتن و زدنش کار دشواری خواهد بود و در پایان، ایران به جنگ افزار هسته‌ای دست پیدا خواهد کرد...

🆔 @kh_enghelab


🔴اعتراف ترامپ در متن یادداشت فشار حداکثری: صفر کردن درآمد ارزی ایران با FATF

🔹واضحا ترامپ قصد دارد با استفاده از FATF، همه درآمدهای ایران را صفر کند. یادداشت ترامپ درباره «فشار حداکثری» را حتما بخوانید. او وزارت خزانه‌داری را مأمور کرده، با ابزار FATF، ذی‌نفع واقعی را شناسایی و از فرار ایران از تحریم‌ها جلوگیری کند. دولت گرامی، ساده‌لوحی هم حدی دارد.

🔸ترجمه متن: «وزیر خزانه‌داری باید اقدامات متقابل علیه ایران را در گروه ویژه اقدام مالی (FATF) حفظ کند، آستانه‌های مالکیت ذی‌نفع را ارزیابی کند تا اطمینان حاصل شود که تحریم‌ها تمام درآمدهای غیرقانونی احتمالی را از ایران سلب می‌کند».

✅«همچنین ارزیابی کند که مؤسسات مالی باید استاندارد "مشتری مشتری خود را بشناسید" را برای تراکنش‌های مرتبط با ایران برای جلوگیری بیشتر از فرار از تحریم‌ها اجرایی کنند»

🆔 @kh_enghelab


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴 اظهارات جالب دکتر مرتضی محیط، نویسنده و پژوهش‌گر مقیم کالیفرنیا در مورد اقتدار ایران و شکست مفتضحانه رژیم صهیونیستی:

✅قدرت و امکانات بالای نظامی ایران سبب شده تا اسرائیل و آمریکا نتوانند به آن حمله کنند؛ پس از شبیه‌سازی حمله به ایران در آمریکا، پنتاگون دریافت که دیگر نمی‌تواند به ایران حمله کند.

🆔 @kh_enghelab


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
خیلی حواسش به مردم بود

روایتی از اوضاع فوق امنیتی دوران پهلوی به روایت سرژجینگر روان درمانگر فرانسوی.

@kh_enghelab



🔴این ترامپ، بَدَلی است ترامپ واقعی پیدا شد !


👤 #محمد_ایمانی

🔹دونالد ترامپ؛ نه دنبال اشغال گرینلند و کانادا و کانال پاناماست.

🔸نه حرفی درباره آرزوی اخراج چند میلیون فسطینی از خانه و کاشانه شان در غزه می زند.

✅نه برای مکزیک خط و نشان می کشد و تهدید به اقدامات نظامی می کند و نام خلیج مکزیک را تغییر می دهد.

🔹نه اتحادیه اروپا را تهدید به بستن تعرفه های گمرکی سنگین می کند و باج می خواهد.

🔸نه برای روسیه و چین، خط و نشان های تحریمی و تعرفه ای می کشد.

✅نه صادر کننده دستور ترور جنایتکارانه سردار سلیمانی است.

🔹نه برجام را که مورد تایید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بود، زیر پا گذاشت.

🔸نه اولین دیدارش بعد از ریاست دوباره را با جنایتکار تحت تعقیبی به نام نتانیاهو ترتیب داد.

✅نه با او هماهنگی کرد و بعد از ملاقات با وی، زبان به تهدید ایران با سیاست فشار حداکثری گشود.

🔹او، یک تاجر مودب و خوش برخورد و متعادل است که می خواهد به ملت ها احترام بگذارد و با تعامل محترمانه، صلح و آرامش را در جهان برقرار کند (!)

🔸او همچنین، در به در، به دنبال مذاکره است محترمانه تا بهانه ای برای لغو تحریم ها بیاید و موانع را از سر راه پیشرفت ایران بردارد(!)

✅خنده تان گرفته؟! باور نمی کنید؟! از شبه اصلاح طلبان و برخی مشاوران و مدیران دولت بپرسید که انگار، بَدَلی از ترامپ را پیدا کرده اند، و مهاتما گاندی و نلسون ماندلان، و یا -نعوذ بالله- عیسی مسیح (ع) را مشغول صلح طلبی و برقراری امنیت و آرامش برای آحاد بشر یافته اند!

💢براستی چه فعل و انفعال منحطّی در شخصیت برخی سیاست بازان رخ می دهد که خیانتکاران و جنایتکاران بزرگ را با قدّیسان اشتباه می گیرند/ یا جا می زنند؟

🆔 @kh_enghelab


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴 علت گرانی سیب زمینی سوءمدیریت است

👤هادی هاشمی‌نیا، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی:

✅دلیل این موضوع فقط بی‌برنامه بودن وزارت کشاورزی است.

🆔 @kh_enghelab


🔴بازگشت به استعمار قدیم!

👤 #صابر_گل_عنبری

🔹ظاهرا نظام بین‌الملل باید خود را برای تکانه‌های بزرگی در دوره چهار ساله دوم دونالد ترامپ آماده کند. سازمان ملل هم که رفته رفته در دو دهه اخیر تضعیف شده، اگر ترامپ به این شکل و بدون ترمز پیش رود، در این دوره جز پوسته‌ای از آن باقی نخواهد ماند. حقوق و معاهدات بین‌الملل هم به عنوان یک میراث بشری نیز می‌تواند چنین سرنوشتی پیدا می‌کند.

🔸در واقع ذهنیت ترامپ ذهنیت استعمار قدیم و کشورگشایی است؛ با این تفاوت که ابزار او نه جنگ، بلکه ارعاب جنگی و «دیکتاتوری اقتصادی» است.

✅در این میان دوست و دشمن هم برای ترامپ فرقی ندارد. این که کانادا باشد با آن سابقه دوستی دیرینه در حد شراکت راهبردی با آمریکا که خواهان تبدیل شدن آن به ایالتی آمریکایی شد و یا کانال پاناما، خلیج مکزیک و جزیره گرینلند در قطب شمال که تحت کنترل دانمارک دیگر متحد اروپایی آمریکاست. اخیرا هم بعد از طرح پیشنهاد انتقال ساکنان نوار غزه به مصر و اردن مساله سیطره آمریکا بر این منطقه را مطرح کرده است.

🔹باریکه غزه منطقه‌ای خوش آب و هوا در سواحل دریای مدیترانه است؛ ظاهرا ترامپ با خود اندیشیده است که اگر بتواند ساکنان آن را به خارج از این منطقه بفرستد، می‌تواند با بازسازی آن و ساخت چند برج مثل برج‌های ترامپ آن جا را به منطقه‌ای سیاحتی و پردرآمد برای آمریکا تبدیل کند.

🔸مساله اینجا این نیست که تا چه اندازه اساسا این ایده قابلیت اجرا دارد، مساله این است که آمریکایِ ترامپ به عنوان ابرقدرت جهان امروز اینگونه می‌اندیشد‌ که به هر جا چشم طمع کند، خواستار الحاق آن به آمریکا می‌شود؛ چه کانادا باشد چه گرینلند، چه غزه و چه پاناما. فردا پس فردا هم اگر کارش بگیرد، بعید نیست اگر از منطقه و جزیره‌ای در خلیج فارس خوشش بیاید به آن طمع کند و خواستار واگذاری آن به آمریکا شود.

💢در حقیقت نظم بین‌الملل اکنون با بازگشت ترامپ به قدرت در حساس‌ترین دوره خود پس از جنگ سرد قرار دارد و در جهت نوعی نظم آنارشی و قانون‌گریز حرکت می‌کند.

🆔 @kh_enghelab


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴تلاش نتانیاهو برای هل دادن آمریکا به جنگ منطقه‌ای یا جهانی با ایران، بسیار احمقانه است

👤 افسر پیشین وزارت دفاع آمریکا:

✅چنین جنگی هیچ پایه منطقی ندارد و اسرائیل را در معرض با خاک یکسان شدن به دست ایران قرار خواهد داد...

🆔 @kh_enghelab


🔴احتمالاً سیاست‌های ترامپ در قبال ایران هنوز نهایی نشده است

👤امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین‌الملل

🔹ترامپ خودش اذعان دارد که سیاست فشار حداکثری را در دولت اولش پایه‌گذاری کرده است و هرکسی که در تیم ترامپ کار می‌کند، همین موضع را دنبال می‌کند. کسی انتظار ندارد که در واشنگتن کسی بگوید ما دیگر نمی‌خواهیم فشار حداکثری را علیه ایران اعمال کنیم. دولت بایدن هم همین سیاست را دنبال می‌کرد. بنابراین، سفر نتانیاهو حداقل در این مورد خاص، یعنی در ارتباط با سیاست فشار حداکثری، نکته جدیدی نداشته است.

🔸آمریکا کمک‌های خارجی را، به‌جز اسرائیل و مصر، برای همه کشور‌ها و گروه‌هایی که از آن بهره می‌بردند، متوقف کرده است. فرقی ندارد که این کمک‌ها به فلسطینی‌ها می‌رسید یا به غیرفلسطینی‌ها، به چپ‌ها تعلق داشت یا راست‌ها، به دولت‌های مختلف داده می‌شد یا به اوکراین اختصاص پیدا می‌کرد. در هر صورت، این تصمیم یک اقدام کلی بوده و مختص به فلسطینی‌ها نیست. اما درباره ایران، هنوز وضعیت مشخص نیست و به نظر می‌رسد دو سناریو وجود دارد.

✅یک سناریو این است که دولت دوم ترامپ هنوز به جمع‌بندی مشخصی درباره ایران نرسیده و به همین دلیل اعلام سیاستی نکرده است. سناریوی دیگر این است که به جمع‌بندی رسیده، اما هنوز اعلام رسمی آن صورت نگرفته است. در هر صورت، وجه مشترک این دو سناریو این است که سیاست آمریکا در قبال ایران، یعنی سیاست دولت ترامپ در این زمینه، هنوز اعلام نشده است.

🔹مسئله اینجاست تعریفی که ایران از «توافق خوب» دارد، با آنچه آمریکا «توافق خوب» می‌داند، تفاوت زیادی دارد. نه ایران مخالف مذاکره است و نه آمریکا؛ هر دو طرف خواهان رسیدن به توافق‌اند. در دولت‌های مختلف، چه دولت روحانی، چه دولت رئیسی و چه دولت پزشکیان، همه دولت‌هایی که در ایران بر سر کار آمده‌اند، به دنبال توافق بوده‌اند. در آمریکا نیز همین‌طور، اما فاصله میان دو طرف آن‌قدر زیاد است که امکان برقراری یک پل ارتباطی میان آن‌ها وجود ندارد. حداقل بعد از خروج آمریکا از برجام، چنین پلی دیگر شکل نگرفته است.

💢برجام یک فرصت تاریخی بود که به نتیجه رسید، اما پس از آن، چه دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در آمریکا، و چه اصولگرایان و اصلاح‌طلبان در ایران، همگی خواهان توافق بوده‌اند، ولی تاکنون هیچ فرمول مشترکی که مورد قبول دو طرف باشد، به دست نیامده است.

🆔 @kh_enghelab

20 last posts shown.