جناب گاو


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Other


افاضات شخص شخیص جناب گاو در باب اقتصاد و فرهنگ (و شاید کمی سیاست)
می توانید نظرات خود را به آدرس ایمیل jenabegav@gmail.com برایم بفرستید. با سپاس!

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Other
Statistics
Posts filter


Forward from: دغلکاری نخبگان
پنج دقیقه برای نجات وطن و دین کافی است:
مسابقه «تخیل و ادراک» به مناسبت نزدیک شدن سالگرد خروج مرحوم محمدرضاشاه پهلوی از ایران


شرح مسابقه: فرض کنید به سال ۱۳۵۵، دو‌ سال قبل از انفجار باد، بازگشته اید و شاه از شما می خواهد که برای او یک متن سخنرانی آماده کنید که حدودا دویست کلمه باشد و شاه آن را در طول حدود پنج دقیقه از رادیوی سراسری و در حضور وکلا و نمایندگان آقایان خوانساری و خویی قرائت کند. این سخنرانی پنج دقیقه ای باید سرنوشت حداقل پنج نسل ایرانی را تغییر دهد و از نابودی وطن و دین و مردانگی جلوگیری کند. به زبان دیگر سخنرانی پنج دقیقه ای که از بروز ‌واقعه عنقلاب ۵۷ و بالا آمدن رادیکال ها و اشرار جلوگیری کند. متن سخنرانی (شامل فرامین) چاپ و در روزنامه ها و معابر منتشر خواهد شد.

توجه کنید که در این آزمایش ذهنی، همه چیز از جمله آگاهی مردم همان است که بود. فقط شما از آینده به گذشته برگشته اید.

هدف از این مسابقه درک آن است که بفهمیم حرکات خلق با ملاک های دنیوی به طور ابلهانه شکل می گیرد. عنقلاب آنطور که ایده فروشان ادعا می کنند عمق و معنا و قطعیت نداشت، و به راحتی قابل اجتناب بود. حالا اینجا فرصت دارید که با یک سخنرانی و اعلامیه کوتاه تاریخ ایران را تغییر دهید.

این گوی و این میدان: چه متنی به دست شاه می دادید؟. من پاسخ خودم را هفته بعد پست می کنم. شما هم می توانید پاسخ های خود را به من بفرستید که به صورت ناشناس در کانال نقل قول کنم.


پیوست تکمیلی: دوستان از
جواب هایی که تاحالا رسید ممنونم. شکر خدا همه ذهن سالم و ارزش های درستی دارید. اما شاید درست مسابقه را متوجه نشدید. آیا ردیف کردن یک‌ سری آرزوها و یا نصایح اخلاقی برای اون نسل کافی است؟ یادتان باشد مملکت از شعار و برنامه و حرف های خوشگل خالی نبود.
سرنوشت کشور واقعا به دست شماست. اگر سخنرانی شما تاثیر نداشته باشه خودتان و بچه هایتان و نوه هایتان اسیر رادیکال ها و‌اشرار خواهید شد. پس هم مساله اعتماد هم تاثیر هم واقعیات را جدی بگیرید.


Forward from: Finance & Economy
📄 یادداشت

چپ یک غریزه است!

👤 مرتضی مردیها

چپ یک غریزه است. درست شنیدید؛ یک غریزه. و از نوع معمولاً پُر زورش. درست همان‌طور که یک بچه در پی خواهش‌های طبیعی و غریزی خود برمی‌آید و اگر نیافت یا به‌قدر کافی نیافت، ابتدا شروع به گریه می‌کند و در مرحلۀ بعد جیغ می‌زند و بعد ممکن است بدوبیراه بگوید و چیزی پرت کند و الی آخر، کسانی هم که ظاهراً بزرگ شده‌اند، ولی از عقل و تربیت علمی و تجربی برخوردار نشده‌اند و درکی از پیچیدگی‌های امور این دنیا ندارند، چیزهایی را می‌خواهند، و اگر فراهم نشد (که البته اصل در این دنیا فراهم نشدن است) شروع می‌کنند به گریه.
گریۀ این‌ها تماماً مثل گریۀ بچه نیست، حرف‌هایی است برای جلب ترحم.


هرچند میلیاردها صفحه راجع به توضیح و توجیه گرایش چپ، خاصه بنیاد آن در مانیفست نوشته شده، ولی چپ یک فکر نیست، یک غریزه است؛ برای همین هم با بحث و استدلال نمی‌توان از پس آن برآمد.


حواس ما باید جمع هم‌فکران و نیز بی‌طرفان باشد. هم‌فکران، تا جمع (حامیان لیبرالیسم محافظه‌کار) فهم و هم‌گرایی بیشتری بیابد؛ و بی‌طرفان، تا شکار دشمنانِ شرم و اندیشه نشوند. اگر دنبال این هستید که با نشان دادن تناقض‌ها، ناهمسازی‌ها، خودخواهی‌ها، خطاها، و غیراخلاقی‌بودن‌ها، چپ‌ها را رسوا کنید، در اشتباهید. مگر یک نفر یا یک گروه را چندبار می‌شود رسوا کرد؟


🔗 متن کامل را اینجا بخوانید

◽️@utfinance◽️


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
حرام‌لقمه‌تر از این جماعت داریم؟ حرام‌لقمه‌تر، بیشرف‌تر، بزدل‌تر و جبون‌تر از این جماعت اصولگرا و پایداری‌چی در کل تاریخ دنیا، در کل تاریخ کائنات، داشته‌ایم؟ از جیب ما، از سفره پیرزن فقیر و کارگر زحمتکش، هر روز و هر ساعت و هر ثانیه می‌دزدند و در حلقوم این حرام‌لقمه‌های شیطان‌صفت می‌ریزند.


دستگیری و‌گروگان‌گیری خارجی‌ها ادامه سیاست تسخیر سفارتخانه‌هاست.

جمهوری اسلامی هر موقع گیر می‌کند یک تبعه اروپایی یا آمریکایی را دستگیر می‌کند و به اتهام واهی زندان می‌اندازد، تا بعد بتواند با عوامل زندانی خود عوض کند یا، در خیال خودشان، قدرت چانه‌زنی خود را بالا ببرد و یا ابراز وجود کند.

این فرق زیادی با اشغال سفارتخانه‌ها ندارد. به همان اندازه حرام، غیر‌اخلاقی، زشت، وقیحانه و به لطف خدا مایه آبروریزی و خسران است.


حالا این که چرا دولت «اصلاح‌طلب» با این اقدامات همراه است را باید از خودشان پرسید.


اصرار بر جنون

چون تهران مرکز است و چون بناست همه عالم و آدم حول مرکز بچرخد، قطع درختان در این شهر بالاخره سر و صدایی و واکنشی را موجب می‌شود. ولی همزمان ویرانی‌های بسیار گسترده‌تر در حاشیه اتفاق می‌افتد و انگار نه انگار که چیزی اتفاق افتاده است.

پرآب‌ترین استان کشور که خوزستان بود را تبدیل به برهوت کردند! مهم‌ترین عامل را کسی نام نمی‌برد: کشت نیشکر! به هزار و یک دلیل کشت گسترده نیشکر در این استان از همان ابتدا کار غلطی بود. ولی نه تنها آن کار اشتباه اولیه را دیوانه‌وار ادامه دادند و بسط دادند، هم اکنون نیز که انواع پیامدهای محیط زیستی آن آشکار شده است، هنوز در پی بسط و گسترش آنند.

@jenabegav


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
بدون شرح

@jenabegav


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
اشغال سفارت سعودی در تهران: ماجرایی که هیچ‌کس گردن نمی‌گیرد.

این ویدئو (گرفته شده از اینجا) را ببینید با اراذل و اوباش سهیم در آن! سال ۵۸ تعدادی اوباش سفارت آمریکا را گرفتند، سال ۹۰ تعداد دیگری از اراذل سفارت انگلیس را، و در آخرین شاهکار هم این حمله به سفارت عربستان در ۹۴، تا رکوددار حمله به سفارت‌ها در جهان (از سوی اراذل حامی حکومت و حمایت شده توسط حکومت) باشیم.

وقتی می‌گویم اوباش فقط منظورم اینها نیستند: منظورم فلان استاد دانشگاه باسواد از طیف اصولگرایان نیز هست که از حمله به سفارت انگلیس حمایت کرد. منظورم اعضای هیات جذب دانشگاه اصفهان هم هستند که استاد جوان و باهوشی را اخراج کردند، چون در پاسخ سوال‌شان با صراحت این کار را احمقانه خواند. منظورم علی لاریجانی رئیس آن زمان مجلس هم هست که از آن حمایت کرد......

هر کسی که حتی از یکی از این سه عمل بزدلانه حمایت کرد و بعداً اظهار پشیمانی نکرد را الی‌الابد از زمره اراذل و اوباش حساب کنید و هرگز به او اعتماد نکنید.

@jenabegav


Forward from: باورهای قدیم و اندیشه های نو
🔹 متوهمانِ ایده‌پرداز و استراتژیست‌های آخرالزمان‌باز

✍ دکتر علی‌رضا آزاد

👈 حماقتی که پوستین دیانت بپوشد و آبروی ایمان را سکه بازار سیاست‌بازان کند، از هر دشمنی خطرناک‌تر است.

👈 اخبار حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه و مواضع ایران را که می‌خوانم و کلیشه "انتقام سخت" و "واکنش در زمان و مکان مناسب" را که می‌شنوم، به یاد #کتاب "سال نابودی اسرائیل" می‌افتم که سال ۱۳۹۱ منتشر شد.
در این کتاب ادعا می‌شود که بر اساس محاسبه اعجاز عددی آیات قرآن، #نابودی اسرائیل در سال ۱۴۰۱ هجری شمسی اتفاق خواهد افتاد. (جزئیات محاسبات)

👈 نویسنده کتاب، حجه‌الاسلام حسینی، که گویا از مدیران حوزه هنری سازمان تبلیغات مشهد و استاد جامعه المصطفی و رئیس مرکز اسلامی ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی و مشاور دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و... بود، بعد از مراسم رونمایی کتابش که با حضور مشاهیری مثل علی‌رضا قزوه و... برگزار شد، در مصاحبه‌هایش، از دیدار با مسؤولان بلندپایه ایران و حزب‌الله لبنان و خشنودی و استقبال فراوان آنها از مطالب این کتاب گفت (مصاحبه نویسنده) و اکنون که ۲ سال از تاریخ پیش‌بینی‌شده او گذشته و ادعای محاسبات قرآنی‌اش غلط از آب در آمده و اسرائیل هنوز نابود نشده، مُهر خاموشی بر لب زده و احتمالاً در فکر محاسبه مجدد ابجد آیات و تألیف جلد دوم این کتاب است. الله اعلم (نقد رسول جعفریان بر این کتاب)

👈 این قبیل متوهمانِ ایده‌پرداز و استراتژیست‌های آخرالزمان‌باز، #ابلهانه یا #شیادانه، درّه را بسان قلّه می‌آرایند و از آیات و روایات و آمارهای جعلی مایه می‌گذارند و #توهمات خود را به خورد تصمیم‌گیران مملکتی می‌دهند و باد نخوت در پوستین این جماعت می‌دمند و مواجب و مناصب می‌گیرند.

👈 یکی از طرح #اقتصاد مدینه‌النبی رونمایی می‌کند  و دیگری از آمادگی لشکر #اجنه برای حمله به اسرائیل خیال می‌بافد و آن یکی، ایده انتقال مسافر با #آبزیان مطابق الگوی یونس(ع) می‌دهد و این یکی، اختیار دادستان را یک بند‌انگشت کمتر از خدا می‌داند و آن دیگری از رؤیای تحویل #پرچم به بقیه‌الله می‌لافد و این یکی از استقرار تک‌تیراندازهای سعودی در اطراف کعبه برای هدف قرار دادن امام زمان در لحظه ظهور خبر می‌دهد و شخصی #هاله نور می‌بیند و فردی از رهنمودهای امام زمان در دیدارش با مسؤولان می‌گوید و مجنونی #ظهور را چنان نزدیک می‌داند که مملکت را بی‌نیاز از برنامه‌ریزی می‌پندارد و مدیریت آنی و بی‌برنامه را با تکیه بر روایات اسلامی پیشنهاد می‌کند و...

👈 کاش این موارد، صرفاً کار شیادان بود که در آن صورت تکلیف، عیان بود. مشکل آنجاست که #شیادیِ سازمان‌یافته، لباس حماقتِ دین‌دارانه می‌پوشد و تبدیل به #جهلِ مقدس می‌شود؛ مطالب کتاب "سال نابودی اسرائیل" توسط برخی مسؤولان کشور، واقعاً باور می‌شود و مبنای تصمیم‌‌گیری‌های مملکتی قرار می‌گیرد.

👈  یکی از عواملی که انتقام سخت‌ را به صبر مؤمنانه‌ در برابر آمریکا و اسرائیل جنایتکار بدل کرد، آن بود که در پس موشک شهاب۳ و پهپاد شاهد۱۷۱ برداشت‌هایِ نادرستِ گاه سفیهانه و گاه شیادانه از متونِ دینی، مبنای عمل قرار گرفت.

👈 از سرنوشت شوم کتاب "سال نابودی اسرائیل" و خرافاتی که به نام اعجاز عددی قرآن، مبنای عمل سیاست‌مداران شد، عبرت گیرید و از بادمجانی که جهلِ مقدس دُور قابِ سیاست می‌چیند، نخورید که امام علی(ع) فرمود: "ما العَدُوُّ إلى عَدُوِّهِ أسْوأَ تَضْيِيعا مِن الأحمَقِ إلى نَفْسِهِ: زيانى كه احمق به خود می‌زند، دشمن به دشمنش نمی‌زند."
@Dr_AlirezaAzad

https://t.me/beshnofekrkon/2714


عقل سرد!

بارها این کلیپ را دیده‌ام، ولی باز هر بار با دیدنش چشمانم پر اشک می‌شود! عشق پاک و خالص این مادر به جان می‌نشیند.

با اینحال، هر چند که این مادر ساده دهاتی دوست‌داشتنی است و هر چند که غم عمیقش تمام وجود انسان را می‌لرزاند، ولی اینها هیچکدام به خودی خود نشان نمی‌دهد که فرزندش برای هدفی درست کشته شده باشد.

پیرزنی می‌شناختم به همین اندازه دوست داشتنی، که سه پسرش به دلیل وابستگی اعتقادی به مجاهدین خلق اعدام یا سربه‌نیست شده بودند (اگرچه هیچگاه دست به اسلحه نبرده بودند). پیرمرد ساده‌دلی در همسایگی ما بود که پدر سه شهید بود، و در زمان جنگ که جناح چپ نظام و نیروهای موسوم به خط هاشمی (از نزدیکان منتظری که اعدام شد) در دولت و سپاه قدرت داشتند، این پیرمرد را مرتب از این مجلس به آن مجلس می‌کشاندند و از او و سه پسرش، بهره‌برداری تبلیغاتی می‌کردند، تا اینکه جناح راست سرکار آمد و او و پسرانش فراموش شدند! (حالا بماند که این عناوین چپ و راست هم در نظام ج.ا. کاملا بی‌معنی‌اند: ما چپ دیوانه، چپ وحشی، چپ شیک، چپ زشت و انواع دیگر چپ داریم، ولاغیر!)

این که غم و درد هیچکدام از اینها به خودی خود نشانه حقانیت هدف نیست را به راحتی با عقل‌مان می‌فهمیم. ولی آنچه معمولاً خودمان از آن آگاه نیستیم این است که خیلی وقت‌ها از موارد احساسی دلخواه خودمان استفاده می‌کنیم تا به خودمان و به عقل‌مان رشوه احساسی دهیم. مجموعه "روایت فتح" دقیقاً برای همین رشوه احساسی ساخته شد.

کسی که نتواند احساسات خود را مهار کند نباید وارد سیاست شود. اگر انگلیسی‌ها و آمریکایی‌ها در امر سیاستمداری موفق‌تر از بقیه بوده‌اند یک علتش این است که در احساسات به نسبت "سردتر" از بقیه‌اند.

@jenabegav


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
اینکه در کشوری چهار تا آدم متوهم ابله پیدا شوند اصلاً چیز عجیبی نیست. شاید آمریکا صد برابرش را داشته باشد.

بلکه عجیب این است که این ابلهان متوهم بر ما، بر ۸۰ میلیون ایرانی، حاکمند و توهم و بلاهت‌شان اصول سیاست‌های داخلی و خارجی‌مان را شکل می‌دهد!

بدبختی واقعی این است، و نه قطع برق و گاز و بالا رفتن قیمت دلار، و نه حتی تحریم‌ها.

@jenabegav


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
نقل است که بیژن عبدالکریمی یک آینه سخنگو در خانه دارد که هر روز به حداکثر سه سؤال پاسخ می‌دهد. بیژن هر روز می‌رود جلوی آینه و می‌گوید: "آینه، آینه رو دیوار، به من بگو تو این‌بار! من خوش‌تیپ‌ترم یا شریعتی؟" آینه جواب می‌دهد: "البته شما، سرورم!"
بعد می‌پرسد: "آینه، آینه رو دیوار، به من بگو تو این‌بار! من باسوادترم یا شریعتی؟" آینه جواب می‌دهد: "البته شما، سرورم!"
بعد می‌پرسد: "آینه، آینه رو دیوار، به من بگو تو این‌بار! من حرف‌های خوشگل‌تر می‌زنم یا شریعتی؟" آینه جواب می‌دهد: "البته شما، سرورم!"
در اینجا بیژن با مخلوطی از تحیر و ناامیدی می‌پرسد: "پس چرا همه شریعتی را دوست دارند و من را هیشکی دوست نداره؟!" اما آینه که جواب سه سؤال را داده ساکت می ماند.
بیژن آهی می‌کشد و می‌گوید: "باز هم فراموش کردم! فردا یادم باشد اول این سؤال را بپرسم، و نیز بپرسم چطور می‌شود با فلسفه به اندازه‌ای که علی دایی از بایرن مونیخ پول درآورد من هم پول درآورم."
و هر روز این داستان تکرار می‌شود.

@jenabegav


فقهای طول تاریخ که در بسیاری موارد کارشان ریزبینی‌های بی‌فایده و موشکافی‌های بی‌دلیل بود، و البته سوالات بیشمار بعضی مومنین وسواسی هم به آن دامن می‌زد. این چیزی است که البته در ادیان دیگر (مثلا بین یهودی‌ها) و یا هر جا چار نفر دور یک مرجع دینی یا غیردینی را می‌گیرند اتفاق می‌افتد. اینها چیزهایی است که در ذات بشر است.

اما داستان ویکی‌فقه و چندین سایت دیگر مانند ویکی‌شیعه و سایت اسناد انقلاب اسلامی این است که اینها از بودجه حکومتی اداره می‌شوند. بر عکس سایتی مثل "ویکی‌پدیا" که خصلتی "دموکراتیک" و غیرمتمرکز دارد و بنابراین در اکثریت موارد مرجع خوبی برای یافتن اطلاعات است، اینها متمرکز اداره می‌شوند و هدف اول و آخرشان هم تسلط و کنترل داشتن بر دستیابی افراد به اطلاعات است. شما هر موضوعی که به نحوی با دین و مذهب یا فقه یا تاریخ ایران معاصر جست‌وجو کنید، معمولا کلی نتیجه از این سایت‌ها در صفحات اول جست‌وجو پدیدار می‌شوند. این با خرج پول حکومتی (یعنی از جیب من و شما) به دست آمده است.

سرمایه‌گذاری که نظام ج.ا برای کنترل فرهنگ و روایت در فضای مجازی و حقیقی کرده بی‌حدوحساب است (و اغلب ناموفق!).

@jenabegav


۸ دلیل که دزدی از تولید و تجارت بهتر است!

البته از دزدی بهتر هم در این مملکت ما خیلی کارها هست. مثلاً این که آدم یکی شود مثل مجید حسینی! با رانت و در عین بیسوادی و فقط با پاچه‌خواری بزرگان (آن هم از نوع همشهری) در دانشگاه استخدام می‌شوی، با پول دولتی سفر اروپا می‌روی، در ایران ماشین خارجی می‌خری و بعد اشک می‌ریزی که چرا از برندگانی، و توصیه می‌کنی که خشتک بقیه برندگان(آنهایی که رانت ندارند) را دولت بر سرشان بکشد تا دل فقرا خنک و عدالت اجتماعی اجرا شود؛ سفر کانادا می‌روی به دیدار داداش‌خان، بعد هم شب تا صبح پشت تریبون در مظلومیت فقرا اشک می‌ریزی و شریعتی‌وار سرمایه‌داران را محکوم می‌کنی!

به جان خودم این یکی کار از دزدی هم بی‌دردسرتر و پرپول‌تر است. هیچ دزدی به پای ایشان نمی‌رسد. مقتدای ایشان، دکتر علی شریعتی، شانس نیاورد و از اینها فقط استخدام دولتی در دانشگاه در عین بیسوادی نصیبش شد. ولی در عوضش در هر شهری یک خیابان به نامش است.

@jenabegav


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
جک استراو وزیر امور خارجه اسبق انگلیس تعریف می‌کند که در  سال ۱۳۸۲ از آقای خاتمی پرسیده: "چرا روی‌ موشک‌هایتان به انگلیسی می‌نویسید «مرگ بر آمریکا» و آن را  برای همه نمایش می‌دهید؟"

جواب خاتمی جالب است و نشان می‌دهد که گرفتار چه جانورانی هستیم. جانورانی که حاضرند کشور و مردم ایران را فدای لجبازی ایدئولوژیک خود کنند و در این راه از هیچ خباثتی نمی‌پرهیزند.

@jenabegav


Forward from: پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار
⚜️فمینیسم؛ پروژه‌ای برای قدرت⚜️

نویسنده: جواد گوهری
 
پروکروستِس در اساطیر یونان باستان راهزنی غول‌پیکر بود که مردمان را به بهانهٔ مهمان‌نوازی به خانه می‌برد، و شب بر روی تختی می‌خوابانید. اگر مهمانِ نگون‌بخت بلندتر از تخت بود او را از پا می‌برید، و اگر کوتاه‌تر بود او را بر روی سندان با چکش می‌کوبید تا هم‌اندازهٔ تخت شود! ایدئولوژی‌ها، انواع و اقسام «ایسم»‌ها، مانند پروکروستس‌اند، و واقعیت‌ها مانند مهمانان زورکی آن! اگر به تخت آن ایدئولوژی‌ها جور در نیایند، آنها را یا می‌برند یا می‌کوبند، و در این خصلت، فمینیسم و فاشیسم و سوسیالیسم و اسلامیسم و ناسیونالیسم و یک دوجین ایسم دیگر مشترکند. بسیاری گمان می‌کنند که هدف غایی فمینیسم تساوی مرد و زن در قانون و در برابر قانون، و زدودن تعصب‌های کور ضد زنانه، و دادن آزادی‌ها و حقوقی همپای مردان به زنان است‌. در ایران خیلی‌ها فمینیسم را با عدم اجبار حجاب یا پوششی خاص برابر می‌گیرند، چیزی که اگر درست بود، تمام کشورهای دنیا (غیر از ایران و کرهٔ شمالی) را بایستی فمینیست دانست که بی معنا و خنده‌دار است!

📜 متن کامل: فمینیسم؛ پروژه‌ای برای قدرت

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com


Forward from: چرا ملتها شکست می خورند؟
میرزا کوچک جنگلی؛ اسطوره‌ای پوشالی


شاید برای تودهٔ مردم که تحت القائات آموزش و پرورش دولتی و اتمسفر روشنفکری ایران هستند سخت باشد قبول اینکه تاریخ مدرن ایران، اسطوره‌های پوشالی زیادی دارد که توسط فرق سیاسی مختلف برای آنها علم شده‌اند. یکی دیگر از آنها میرزاکوچک جنگلی است. واقعاً مشخص نیست این فرد یاغی و ناکام چه کار برای مملکت کرده است که همچون یک قهرمان از او یاد می‌شود و هم‌اکنون مجسمه‌ای باشکوه از او در میدان اصلی رشت وجود دارد. میرزاکوچک جنگلی ابدا مقابل خارجی نجنگید بلکه مدام در حال جنگ با طهران بود. با کمک بلشویک‌ها و کمونیست‌های ایرانی به طرز وقیحانه‌ای در گیلان، جمهوری سوسیالیستی تاسیس کرد و برای تثبیت خود با روسها همکاری داشت. بارها به تقاضای سازش وثوق‌الدوله بی‌اعتنایی کرد و جاه‌طلبی‌های شخصی خود را در زیر لوای مشروطه‌خواهی پنهان می‌نمود. عاقبت هم اطاعت لنین را به طهران ترجیح داد و دائما رشت را غارت و اموال ملاکین را مصادره می‌کرد. مشخص نیست چنین شخص یاغی، ناکام و معلقی چرا باید تبدیل به اسطوره شود؟ این فرد نخستین کسی است که در ایران، جمهوری سوسیالیستی ایجاد می‌کند و اگر شانس با او یار بود می‌توانست طهران را هم تسخیر کرده و تاج و تخت را براندازد. سرانجام هم همکاران و شریکان عمدتاً کمونیست‌اش او را رها کردند و میرزا هم به هنگام عقب‌نشینی در جنگل‌های تالش یخ زد و مرد.

#تلنگر


Forward from: مهرپویا علا
لطفاً از تاریخ درس نگیرید!

نه ترکیه می‌تواند خلافت عثمانی را احیاء کند، نه ایران می‌تواند شاهنشاهی ساسانی را احیاء کند، نه سعودی می‌تواند خلافت اموی را احیاء کند، نه اسرائیل می‌تواند به دوران سلیمان باز گردد؛ ضمن اینکه کردها هم نمی‌توانند چهار کشور را تجزیه کنند، اجزاء را به هم متصل کنند و سپس در قرن بیست‌ویکم به سبک قرن نوزدهم ملت بسازند. این‌ها خواب‌ها و خیالات عوامی‌اند که از بد روزگار در سیاست قدرتی به هم زده‌اند و حالا به خودشان اجازه می‌دهند منابع قلمرویی را که تحت کنترل دارند و جان انسان‌های آن را صرف خیال‌های کودکانه‌شان سازند. از این منابع استفاده می‌کنند و خیالاتشان را به اسم حقایق تاریخی در ذهن مردم می‌پراکنند. مردمی که اغلب نیازهای اولیۀ رفاهی‌شان تأمین نشده است. به خودشان اجازه می‌دهند بنیادی‌ترین اصول اخلاق را زیر پا بگذارند و نامش را «واقع‌بینی»، «رئال پالتیک»، «عمق راهبردی» و «اهداف والا» بگذارند.

این دودمان‌ها، دوران‌ها، قراردادها، جنگ‌ها و رقابت‌های گذشته مربوط به گذشتگانند. جای بحث دربارۀ آن‌ها در کتاب‌ها و مقالات علمی و پژوهشی است، نه تریبون‌های سیاستمداران. از اینکه در گذشته‌های دور دولتی به نام عثمانی با دولتی به نام صفوی درگیری نظامی داشتند هیچ نتیجه‌ای دربارۀ سیاست امروز نمی‌توان گرفت. اینکه دولتی به نام ساسانی در جنگی به نام قادسیه شکست خورد کوچک‌ترین ربطی به مردمان امروز ندارد. نه مردمان امروز شبیه مردمان گذشته با همان جهان‌بینی و با همان انتظارات از زندگی هستند، نه مناسبات اجتماعی و رابطۀ میان طبقات و اقشار در جهان امروز ربطی به مناسبات اجتماعی صدها سال گذشته دارد. از این گذشته هر کس فقط یک جلد کتاب جدی و به راستی علمی دربارۀ تاریخ هر دوره‌ای را باز کند و آن را ورق بزند در می‌یابد که تاریخ به معنای علمی واژه چقدر با آن تصوری که معمولاً در ذهن مردم از تاریخ وجود دارد و در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها و نظام آموزشی رسمی و بحث‌های فامیلی ترویج می‌شود تفاوت دارد. تاریخ را از منابع علمی و جدی خواندن برای اکثریت قریب به اتفاق مردم هیچ جذابیتی ندارد و احتمالاً لزومی هم ندارد که همه بخوانند. بله ممکن است برای انگشت‌شماری از پژوهشگران جذاب باشد، ولی آن جذابیت چیزی از نوع جذابیت روابط پیچیدۀ ریاضی برای ریاضی‌دانان است. جذابیت پژوهشی و ناشی از دغدغۀ دانستن است.

دولت‌ها اما خلاف این را رواج می‌دهند. تاریخ در دست دولت و دم‌ودستگاه آموزشی و ایدئولوژیک آن فرق چندانی با اسلحه ندارد. با تاریخ برای خواب‌وخیال‌های خود سرباز تربیت می‌کنند. مردم را وادار می‌سازند تا انتقام فلان شکست نظامی متعلق به صدها سال پیش را از دشمنان خیالی بگیرند یا بهمان پیروزی صدها سال پیش را تکرار کنند. اگر کسی جرأت کند و بپرسد: «به فرض که توانستیم، آخرش که چه؟» اگر پرسشگر شانس بیاورد و طرح چنین پرسشی خیانت تلقی نشود، خواهید دید که حتی یک جمله که منطق روشنی داشته باشد نمی‌توانند بر زبان بیاورند. در مواجهه با چنین پرسشی دو کار می‌کنند: یا پشت عواطفی مثل «غیرت»، «شرافت» و «عرق» سنگر می‌گیرند؛ یا اگر «آکادمیک» باشند با اصطلاحات اغلب بی‌معنی از قبیل «حیاط خلوت»، «فضای حیاتی (Lebensraum)»، «عمق راهبردی» و «کریدور» - تازه‌ترین مد این روزها! - جملات مبهم می‌سازند. جملاتی که کار و تولید و مصرف و خرید‌وفروش و علم و صنعت و هنر و ورزش و بازرگانی یا در آن‌ها جایی ندارند یا به خودی خود واجد هیچ ارزشی نیستند و ارزش آن‌ها تنها تا جایی است که در خدمت «هدف والا» باشند. آشکارا نمی‌گویند با رفاه و استاندارد زندگی بالاتر مخالفیم. می‌گویند رفاهتان به این اقدامات ما گره خورده است؛ پس کل جامعه باید در راستای آن سازماندهی شود.

واقعیت اما دقیقاً برعکس است. انگلیس و فرانسه پس از جنگ جهانی دوم امپراتوری‌های استعماری بزرگ خود را در آفریقا و آسیا از دست دادند. ده‌ها برابر قلمرو خود را واگذار کردند. بااین‌همه رفاه عمومی که اکنون در این کشورها وجود دارد به مخیلۀ یک انگلیسی یا فرانسوی معمولی هفتاد سال پیش نمی‌رسید. کرۀ جنوبی هیچ‌گاه امپراتوری نداشت و اساساً خود این کشور زاییدۀ جنگ جهانی است. تولیدات این کشور با اتکای کدام زور نظامی بازارهای جهان را تسخیر کرده‌اند؟ آیا نظامی کرۀ جنوبی اسلحه روی شقیقۀ مصرف‌کنندۀ ایرانی گذاشته است که یا گوشی سامسونگ بخر یا شلیک می‌کنم؟ ترکیه هم اگر تاکنون رشد و توسعه‌ای داشت به خاطر عثمانی‌گری نبود. این را که مقامات این کشور می‌خواهند راه متفاوتی را بروند یا خیر نمی‌دانم. ولی این را می‌دانم که اگر هوس‌های مشابهی به سرشان زده باشد بیشترین زیان متوجه مردم خودشان خواهد شد.


نظرسنجی با نزديک شدن بهمن، باز این سوال اساسی مطرح می شود که انقلاب ۱۳۵۷ توطئه کدام کشور خارجی بود؟ به نظر شما کدام کشور یا کشورها این توطئه را کردند؟ (می‌توانید چند کشور را انتخاب کنید).
Poll
  •   انگلیس
  •   آمریکا
  •   فرانسه
  •   شوروی
  •   هیچکدام! کار خود الاغ‌مان بود! بیخودی توطئه‌اندیشی نکنید!
2973 votes


اکنون در سوریه

الان اگر هر جای سوریه بروی، شعار "الموت لِلایران" (مرگ بر ایران) را می‌شنوی. بر در و دیوار هم این شعار را نوشته‌اند، و در برنامه‌های تلویزیونی‌شان هم مرتب آن را تکرار می‌کنند. جولانی، رهبر جدیدی سوریه، البته به مردم ایران اطمینان داده که این شعار متوجه مردم ایران نیست و منظورشان رژیم ایران است، و گفته که این شعار "مرگ بر ایران" همیشه شعار مردم سوریه خواهد ماند!

واقعاً چه کار باید کنیم با این همه حماقت و خباثت؟ شعار مرگ بر یک کشور، چه معنا دارد؟! اگر با حکومت ایران مشکل دارند، چرا باید شعار "مرگ بر ایران" بدهند؟ آیا این می‌تواند به غیر از ترکیب غریبی از بلاهت، کینه‌توزی کور و خباثت باشد؟ مسلماً خیر!

البته دروغ گفتم. در سوریه الان این شعار داده نمی‌شود و جولانی هم آن حرف را نزده. ولی کشور دیگری را می‌شناسم که چند دهه است کار مشابهی انجام می‌دهد.

@jenabegav

11k 0 172 346

Forward from: خاطرات و خطرات
در رسانه‌هاى جناح راست، اعتراضات تُندى به همايش فلسطين در دانشگاه تربيت مدرس مى‌شود؛ به خاطر اينكه در اكثر سخنرانى‌ها و به خصوص سخنرانى آقاى تاجيك، مشاور ریيس‌جمهور، سياست جانبدارى ايران از فلسطين به صورت جارى محكوم شده و خواسته‌اند كه منافع ملى را بر منافع فلسطينى‌ها مقدم بداريم. رهبری هم ديشب در ملاقات‌مان گفتند كه به دكتر [مصطفی] معين، [وزیر علوم] و تاجيك، اعتراض شديدى كرده‌اند.

۵ دی ۱۳۸۰


#هاشمی_رفسنجانی

20 last posts shown.