جناب گاو


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Other


افاضات شخص شخیص جناب گاو در باب اقتصاد و فرهنگ (و شاید کمی سیاست)
می توانید نظرات خود را به آدرس ایمیل jenabegav@gmail.com برایم بفرستید. با سپاس!

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Other
Statistics
Posts filter


در دروغگویی بعضی از جماعتی که آنقدر برای کودکان غزه گریه و سوگواری کردند همین بس که واقعه‌ای که شروع آن تراژدی خوفناک بود (یعنی ۷ اکتبر) را جشن می‌گیرند. اینها برایشان کودکان غزه مهم نیستند، بلکه ضربه به اسرائیل است که مهم است.
@jenabegav


روز به روز، ساعت به ساعت، ثانیه به ثانیه، به لحظه دود شدن سراب‌ها و توهمات نزدیک می‌شویم.... سیلی سخت واقعیت‌های تلخ بدجور به صورت متوهمین خواهد خورد!

و حتی به صورت بقیه!
@jenabegav


"هیچی، فقط منتظرم ببینم چی اختراع می‌کنی، ده بیست تایی بخشنامه و مقررات برایش صادر کنم."

و احتمالا یک سامانه جدید!

@jenabegav


احمقی‌ام پس مبارک احمقی است،
که دلم با برگ، و جانم متقیست.

گر تو خواهی کِت شقاوت کم شود،
جهد کن تا از تو حکمت کم شود!

حکمتی کز طبع زاید وز خیال،
حکمتی بی فیض نور ذوالجلال!

#مولانا
@jenabegav


در صد و بیست سال گذشته، ایرانیان از خیلی چیزها بت ساختند: پیشرفت (ترقی)، توسعه، دموکراسی، انقلاب، ولایت فقیه، عدالت اجتماعی، ....

اما بزرگترین بتی که ساختند خود "ایران" بود! خیلی‌ها حاضرند قربانی انسانی فدای این بت کنند. از مردم ایران!
@jenabegav

7k 0 111 391

وطن‌فروش وطنش و مردمش را فقط به پول نمی‌فروشد، بلکه خیلی وقت‌ها به ایدئولوژی پوچ می‌فروشد! حتی اگر آن ایدئولوژی "ملی‌گرایی" نامیده شود. فلاکت مردمش و خرابی مملکتش را برای ارتقای ایدئولوژیش هزینه زیادی نمی‌داند.

وطنفروش ملی‌گرا کم نداریم!
@jenabegav


می‌گویند که پیش‌بینی کار ابلهان است، و بنابر این، این جناب (گاو) اگر چه پیش‌بینی‌های زیادی می‌کنم، معمولاً آن را جایی درج نمی‌کنم که بلاهتم آشکار نشود!

ولی امشب می‌خواهم یک پیش‌بینی خود را اینجا بنویسم: خیلی طول نخواهد کشید که عملیات "وعده صادق ۲" به عنوان هدیه‌ی تندروهای کشور به نتانیاهو قلمداد خواهد شد، خیلی‌ها که دیشب خوشحالی کردند دنبال عوامل نفوذی اسرائیل که این عملیات را بر حکومت تحمیل کردند خواهند گشت، و بازی "کی بود کی بود؟ من نبودم!" راه خواهد افتاد.

و البته الله اعلم!
@jenabegav


Forward from: خاطرات و خطرات
هنوز آن فقرهٔ جهادیه علمای کربلا و نجف که آمدند طهران و فتحعلیشاه بیچاره را واداشته با دولت روسیه به جنگ و جدال انداخته از نظرها دور نشده است. و هر چه دولت ایران تابحال می‌کشد از نتیجهٔ همان نصایح علمای آنوقت کربلا و نجف است و حالا یقیناً تجدید آن لازم نیست.

فرازی از دستخط شاه شهید به صدراعظم وقت در پاسخ به تلگراف میرزای شیرازی

#ناصرالدین_شاه


یکی از دلایلی که ایرانیان، به خصوص نسل‌های جوان، هر روز بی‌دین‌تر می‌شوند.

@jenabegav


Forward from: چرا ملتها شکست می خورند؟
ایران وسط مناقشات عبری-عربی چه می‌کند؟


ایدئولوژی اسلام‌گرایی سرچشمه‌های نزدیک آن به سیدقطب و مودودی بازمی‌گردد. در حالیکه سران مذهب سنتی ایران میلی به درگیری در مناقشات جهان اسلام نداشته و جز حمایت معنوی، هدف اصلی خود را تنها حفظ حدود و ثغور مملکت، و عتبات می‌دانستند و بس. اسلام‌گرایی از آنجا که نسبتی با تشیع ندارد، و مانند پیراهن گشادی است که به تن او زار می‌زند، برای ایران هم ژستِ مصنوع و پر ضرری شده که اینسان کشور را در تیررس آزاد رژیم رادیکال اسرائیل قرار داده بطوریکه آنقدر جری شده که مستقیماً به تهران حمله می‌کند. ایران در این بین خود را وسط مناقشه‌ای انداخته که در جهان اسلام کمترین ارتباط را به او دارد. جز ضرر مطلق عایدی دیگری برای کشور نداشته و حتی سایهٔ جنگ را هم بر سر ما انداخته است. ایران باید خود را از مناقشات عبری-سلفی بیرون بکشد و مشکلات جهان اسلام را به سران سعودی، مصر، فلسطین و کشورهای همسود واگذار کند. حمایت معنوی از مسجدالاقصی و تشکیل دولت مستقل فلسطینی تنها راهبرد منطقی است و الباقی، اضافاتی است که دخلی به ایران ندارد.


نوشته‌ای در مورد سال آخر از هشت سال جنگ نامقدس!


Forward from: اتاق آینده / شیرعلی‌نیا
شایعه‌ی بازداشت محسن رضایی در آشفته‌بازار پایان جنگ
(این یادداشت ۵ سال قبل نوشته شده است)

7خرداد67 و کمتر از دو ماه مانده به پذیرش قطعنامه، آیت‌الله خمینی در پیامی نوشت: «سرنوشت جنگ در جبهه‌ها رقم می‌خورد نه در میدان مذاکره‌ها.» (صحیفه، ج21، ص53)
و دوهفته مانده به پذیرش قطعنامه؛ «امروز تردید به هر شکلی خیانت به اسلام است، غفلت از مسائل جنگ خیانت به رسول‌الله است.» و ناگهان در پیام پذیرش قطعنامه تلخ‌ترین جمله‌اش را نوشت: «از هر آن‌چه گفتم گذشتم.» (همان، ص95) او این چرخش ناگهانی را چرخشی قهرمانانه جلوه نداد و با تلخ‌ترین واژه‌ها آن را به زبان آورد.
این چرخش ناگهانی از پی یک فروپاشی بسیار عجیب در جبهه‌های ایران بود. با آن‌که تا امروز در بسیاری از آثار سپاه غافلگیری ارتش ایران در آغاز جنگ و ناتوانی در جلوگیری از اشغال بخش‌هایی از خاک ایران نقد شده اما به نظر می‌رسد بررسی فروپاشی جبهه‌ی ایران در چند ماه پایانی جنگ در شرایطی كه دو نیروی ارتش و سپاه با تجربه‌ی هشت سال جنگ حضور داشتند بسیار قابل‌تامل است.
در سال ابتدایی جنگ آمار شهدا عدد 12345 را نشان می‌دهد. این عدد در سال 67 که جنگ چند ماه بیشتر در جریان نبود 21230 شهید است. (گزیده‌های آماری منتشرشده توسط اداره‌کل آمار و اطلاعات بنیاد شهید،ص4) مقایسه‌ی آمار اسرا در این دو مقطع نیز بسیار تکان‌دهنده است. بر اساس کتاب تهیه‌شده در موسسه‌ی پیام آزادگان آمار اسرای سال اول جنگ حدود 200 اسیر است، این آمار برای چند ماه پایانی جنگ به حدود 24 هزار اسیر می‌رسد. این رقم وقتی شگفت‌انگیز‌تر می‌شود که بر اساس آمار همین کتاب آمار کل اسرای ایران در جنگ حدود 40 هزار نفر است. یعنی بیش از نیمی از اسرای کل جنگ مربوط به چند ماه پایانی جنگ در سال 67 است. (شرح قفص، ص7 و24)
ارتش صدام زمین‌هایی را که با هزینه‌های بسیار گرفته بودیم یک‌به‌یک و به‌سرعت و باقدرت پس گرفت. اوضاع اقتصادی نیز بسیار نابسامان بود و ایران گزینه‌ی دیگری جز پذیرش قطعنامه نداشت و احساس تلخ شکست، فرماندهان و مسئولان ایرانی را در خود فرو برد. 29 تیر دو روز پس از پذیرش قطعنامه‌ی 598 هاشمی در خاطراتش نوشته است: «محسن رضایی آمد. ناراحت است. کمی گریه کرد. دلداریش دادم. آماده‌ی استعفا است؛ گفتم در سِمت خود بماند. قرار شد فردا مصاحبه‌ی تلویزیونی داشته باشد که شایعه‌ی بازداشت رد شود.» (پایان دفاع آغاز بازسازی، ص‌222)
اصرار عراق بر ادامه‌ی حمله‌ها و روند اسیرگرفتن و کشتن ایرانی‌ها اوضاع را آشفته‌تر کرد. دوم مرداد آیت‌الله خمینی حکمی خطاب به رییس سازمان قضایى نیروهاى مسلح نوشت تا دادگاه رسیدگی به تخلفات نظامی را تشکیل دهد و «طبق موازین شرع بدون رعایت هیچ‌یك از مقررات دست‌و‌پاگیر به جرایم متخلفان» رسیدگى کند و تاکید کرد: «هر عملى كه به تشخیص دادگاه موجب شكست جبهه‌ی اسلام و یا موجب خسارت جانى بوده و یا می‌باشد مجازات آن اعدام است. والسلام.» (صحیفه، ج21، ص102)
همین روز رفسنجانی فرمانده عالی جنگ حكمی برای خلخالی قاضی معروف ابتدای انقلاب نوشت؛ «نوشتم که به امور نظامیان متخلف جبهه رسیدگی کند. پیشنهاد تشویق و تنبیه بنماید.»( پایان دفاع آغاز بازسازی، ص232)
این حجم از آشفتگی موضوعی بسیار مهم است که بیش از تحقیق، گرفتار دعواهای سیاسی شده است.
اوضاع آشفته‌ی ایران مسئولان ایرانی را ناچار کرد قطعنامه‌ای را بپذیرند که یک سال از تصویبش می‌گذشت. تیر 66 در زمان صدور قطعنامه، ایران در زمینِ جنگ موضع برتر را داشت و بخش‌هایی از خاک عراق در اختیارش بود. اما در تیرماه 67 در حالی قطعنامه را پذیرفت که تمام جای‌پاهایش در عراق را از دست داده بود. نظامیان و سیاسیون ایران هنگامی تلخی این تاخیر در تصمیم‌گیری و از دست رفتن مناطق را بیشتر دریافتند كه مذاكرات با نماینده‌های صدام آغاز شد. غلامعلی رشید از فرماندهان ارشد جنگ که پس از پایان جنگ عضو تیم مذاکره‌کننده بود می‌گوید وقتی عازم مذاکره بودند ولایتی در فرودگاه به حسن روحانی گفت: «ای کاش حالا فاو در دست ما بود... من در فرودگاه تهران نفهمیدم که این‌ها چه می‌گویند. وقتی در فضای مذاکره قرار گرفتیم... گفتم: عجب ای کاش یک جای دیگر در دست ما بود» رشید می‌گوید آن‌جا بود که فهمیدم «اگر چیزی دست ما باشد در مذاکره مقابل عراقی‌ها، چقدر محکم می‌توانیم بایستیم.» (اسرار مکتوم، ص 279)

آیا ایرانی‌ها نمی‌توانستند نشانه‌های این فروپاشی را زودتر ببینند؟ پیش از شكست‌ها ایران می‌توانست با پذیرش قطعنامه چهره‌ای بزرگوار و منطقی از خود به نمایش بگذارد و در مذاکره نیز از آن بهره ببرد اما پذیرش قطعنامه در شرایطی که در محاصره‌ی بحران و شكست بود و چاره‌ی دیگری نداشت فرصت‌های مهمی را گرفت.

( از یادداشت های کتاب توقیف شده نکته های تاریخی؛ فایل کتاب را از پیام سنجاق شده در کانال دانلود کنید.)

https://t.me/jafarshiralinia


Forward from: چرا ملتها شکست می خورند؟
دولت مدرن در ایران، «توتالیتر» زاده شده و درجهٔ ظلم و مداخله‌اش در زندگی خصوصی و حتی فضای عمومی، بالاتر از حکومت پیشا‌مدرن است. در عهد ناصری تعدی به رعیت «ظلم» حساب میشد و اهل دولت، «ظلمه» نام داشتند اما در دولت مدرن تمام مظالم بنام «ملت» و توسط «خادمان ملت» یا در جهت «آدم‌کردن ملت» انجام می‌شود. پهلوی مدعی بود که مردم ایران قبل از من «آدم» نبودند و «ما آنها را آدم کردیم». پس از «انفجار نور» نیز چنین نگاهی برقرار بود. می‌گفتند قبل از انقلاب شما زیر یوغ ستم بودید و «ما شما را آزاد کردیم». این دو عبارت، ظاهراً متفاوت است اما نتایج یکسانی در پی دارد: «ما در تمام امور شما دخالت خواهیم کرد» تا «آدم» و «آزاد» شوید. شما را به «دروازه‌های تمدن بزرگ» یا «دروازه‌های تمدن ایرانی-اسلامی» خواهیم رساند. اساساً چنین آرمان‌هایی مستلزم یک دولت توتالیتر و همه‌کاره است تا در راه رسیدن به «دروازه‌های تمدن» همه چیز را برای «شهروندان!» تعیین کند. به آنها شغل و مسکن بدهد، فرهنگ‌شان را غنی سازد و حتی به آنها بگوید «کشف حجاب» کنند یا «حجاب قانونی» داشته باشند. چنین دولتی با هر عنوانی، تمام نهادها و سنت‌های مزاحم سر راه خود را نابود می‌کند. میل به تمرکز و تجمع تمام امور در دست خود دارد. هیچ انجمن یا سازمان منفک از خود را تحمل نمی‌کند. با تعریف پروژه‌های بزرگ تمام پیچیدگی‌های محلی، اقتصادی و زیست‌محیطی را نادیده می‌گیرد و بدتر از آن هیچ «مسئولیت»ی را هم قبول نمی‌کند. «مطلقه» است و فقط می‌تازد و پیش می‌رود تا به ته دره بیافتد.


بخشی از مقاله دولت مدرن در ایران
بزودی…


آقای حسن روحانی از احمد خمینی تقاضای «ملاقات ویژه» با آقای خمینی می‌کند تا در یک جلسه «نیم‌ساعته تا چهل و پنج دقیقه» شرایط جنگ را برای فرمانده کل قوا گزارش کند.

آقای روحانی می‌گوید «حاج‌احمدآقا گفت که می‌دانم چه می‌خواهی بگویی. می‌خواهی بگویی ادامه جنگ فایده‌ای ندارد. اما امام این حرف را قبول نمی‌کند. گفتم خود شما چطور فکر می‌کنید؟ احمد اقا گفت "اگر با من باشد الان سوار هواپیما می‌شوم و می‌روم بغداد با صدام حسین ملاقات می‌کنم و به جنگ خاتمه می‌دهم ولی ملاقات با امام ثمری ندارد"... و این دیدار انجام نشد».

از
https://www.bbc.com/persian/articles/c51ngm080mmo

@jenabegav


Forward from: چرا ملتها شکست می خورند؟
دانشگاه‌ها راهِ دیکتاتورها را هموار می‌کردند.

میزس


دو نهاد سنتی روحانیت و بازار در دو انقلاب مشروطه و ۱۳۵۷ تیشه به ریشه خود زدند. در جریان مشروطه، دانسته و نادانسته، بازیچه آخوندهای بابی و روشنفکران تندرو با عقاید چپی-فاشیستی شدند. حاصل مشروطه و اتفاقات بعد از مشروطه آن شد که تجار و بازرگانان، که از اواسط قرن نوزده میلادی تبدیل به نهادی ثروتمند و قدرتمند شده بودند به حاشیه رانده شدند و در دوره رضاشاه تجارت تا حد زیادی دولتی شد. آشوب‌های مشروطه و قدرت گرفتن آخوندهای قدرت‌طلب هم نهاد ارج و احترام روحانیت را تا حد زیادی در جامعه فروکاست. داستان انقلاب ۵۷ و نتایج آن هم آنقدر آشناست که نیازی به توضیح ندارد.

@jenabegav


واقعاً درست!

و هزار جور تناقض دیگر!

@jenabegav


خوب، یکی به این آقای نعیم احمدی بگوید: مرد حسابی! برای "امام مستضعفان" گرانترین و پرخرج‌ترین و لاکچری‌ترین مرقد در طول تاریخ را ساخته‌اند که هر سال صدها (بلکه شاید هزارها) میلیارد خرجش می‌شود، حالا شما یک مجسمه ۴ متری و ۳ تنی با خرج ناقابل ده میلیارد تومان را برای "سید محرومان" نمی‌توانی ببینی؟!

به هر حال، مجسمه‌اش همانقدر به حال محرومان منطقه مفید خواهد بود که خودش در زنده بودنش، و البته خرجش هم مسلماً کمتر خواهد بود.

@jenabegav


یادتان است اینجا در مورد الیگارشی آشکار و پنهان قدرتمند در کشور اشاره کردم، که از قضا بسیاری از تکنوکرات‌های "توسعه‌طلب" و بوروکرات‌ها و اساتید دانشگاه را در خدمت خود دارد! مثالش را هم زدم که، در حالی که با طرح‌های توسعه کشاورزی استان زیبا و پرآب خوزستان را تبدیل به زمینی سوخته کرده‌اند، هنوز به دنبال طرح ۵۵۰هزار هکتاری برای کشاورزی در این استان‌اند.

امروز خبر رسید که، در حالی که دیگر واقعاً و عملاً برای حتی ۵درصد این طرح دیگر آبی وجود ندارد، حضرات به راحتی ۳۵هزار میلیارد تومان دیگر برای اجرای پیشبرد این طرح بودجه گرفتند.

عضو هیئت رئیسه مجلس فرموده‌اند:
یکی از دغدغه هایی که در این حوزه [حوزه کشاورزی در استان خوزستان] موجود است، مربوط به بحث ادامه اجرای فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری توسعه اراضی کشاورزی با عنوان طرح مقام معظم رهبری است.
البته هم‌ ما و هم شما و هم ایشان و هم خدا می‌داند که دغدغه اصلی، نه کشاورزی است و نه تولید گندم و نه تولید نیشکر، بلکه دغدغه اصلی همان ۳۵هزار میلیارد تومان بودجه امسال و هزاران میلیارد تومان دیگر در سال‌های بعدی است که باید بین نهادهای و اشخاص مختلف الیگارشی تخس شود.

ولی بدتر اینجاست: واقعاً خوب بود اگر مثل ۹۱هزار میلیارد تومان بنیاد شهید این پول‌های "توسعه" هم فقط هاپولی می‌شد می‌رفت! ولی نه! از آنجا که بالاخره باید کاری بشود و چیزی نشان داده شود، مقداری از این‌ پول‌ها هم بین چند تا شرکت خودی پخش خواهد شد و آنها هم پروژه‌هایی را پیش خواهند برد که مرگ مریض محتضر ما، یعنی محیط زیست خوزستان را، حتمی کنند.

و ما هنوز نشسته‌ایم و منتظر که ببینیم آیا خیل عظیم اساتید کشاورزی، اساتید منابع طبیعی، کارشناسان محیط زیست و بقیه داعیه‌داران، یک کلمه در مخالفت با این طرح مخرب و این دزدی آشکار ابراز می‌کنند یا نه! البته بیخود و بی‌جهت معطلیم، چرا که "دزد راضی و بز راضی، گور پدر ناراضی!"

@jenabegav

(با تشکر از دوست عزیز جناب قدک‌پور برای رصد کردن همیشگی اخبار مربوط به "توسعه". )


دوست عزیز، جناب آقامرتضی کاظمی، در اینستاگرام گیر داده به بودجه ۹۱هزار میلیارد تومانی بنیاد شهید و امور ایثار گران، و آن را مقایسه کرده با بعضی بودجه‌های دیگر، مثلا بودجه ۷۵هزار میلیارد تومانی آموزش عالی‌.

حالا اگر فکر می‌کنید این اوج بخور بخور در مملکت آریایی-شیعی ایران است اشتباه می‌کنید! نمونه‌ی بعدی در پست بعدی را ببینید!

@jenabegav

20 last posts shown.