راهبرد


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


تماس با مدیریت کانال و ارسال مطالب:
telegram.me/mjrahbord

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


👁‍🗨 نگاه تحلیلگران: سکوت درباره اقدام علیه امنیت‌ملی؟

👈 مجید یونسیان، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی، در یادداشتی تلگرامی نوشت:

✍ سکوت حیرت‌انگیز قوه‌قضاییه، دادگاه مطبوعات و وزارت ارشاد درباره موضع کاملا نابخردانه و غیرمتعارف #روزنامه_کیهان یک گام ایران را در آستانه تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل قرار داد و تمام تلاش‌های دولت و جامعه مدنی، ایراندوستان و صلح‌جویان را بر باد داده است.

✍ آیا کسی می‌تواند به این سوال ساده پاسخ دهد که تعریف و مصداق #اقدام_علیه_امنیت_ملی و تشویش افکار عمومی چیست؟ این دو مورد، همان اتهاماتی است که تعداد زیادی از منتقدان، روشنفکران، فعالان مطبوعاتی و رسانه‌ای را برای سال‌های مدید پشت میله‌های زندان قرار داده است.

✍ آنچه از سخنان چند هفته اخیر رهبری و مسئولان نظام مستفاد می‌شود، موضعی بخردانه برای عبور از وضعیت سخت کنونی است. حال با چه توجیهی درست در آستانه به ثمر نشستن تلاش‌ها و سیاست‌ها برای انتخاب دیپلماسی به جای جنگ، روزنامه کیهان پیش‌بینی ترور #ترامپ را مطرح می‌کند؟

✍ کیهان و مدیرمسئول آن آقای شریعتمداری به دلیل انتصاب به رهبری با چه مجوزی صهیونیست‌ها و نئوکان‌های حامی ترامپ را تحریک می‌کنند؟ آیا این نوع اقدامات و مواضع نابخردانه تثبیت انگ تروریست بودن و حمایت از ترور نیست؟

✍ چرا کیهان عامدانه هزینه‌های امنیت ملی را بالا می‌برد؟ و چرا شهادت سردار سلیمانی را که برای ایران و تمامیت ارضی کشور جانش را فدا کرد، اینگونه تحقیر می‌کند و آن را در ترازو و قیاس ترور قرار می‌دهد؟

✍ اینها سوالاتی است که افکار عمومی ان را مطالبه می‌کند و اگر مدعی‌العموم امنیت و مصلحت کشور برخورد جدی با این مطالبه عمومی نداشته باشد، دیگر سنگ روی سنگ بند نخواهد شد و آسیب جدی آن به دیوار متزلزل اعتماد به حکومت خواهد رسید.

@javadrooh


📱روایت‌های مجازی: یادآوری توییتری حکمی که #رئیسی برای وزیر متخلف زد...

@javadrooh


📃 گزارش تاریخی: درباره انتخابات ۸۴/ از اعتراض کروبی تا اعتراض هاشمی

👈 #عباس_عبدی روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی، در یادداشتی تلگرامی نوشت:

✍ سایت انصاف‌نیوز در تحلیلی با عنوان: «اختلاف نظر جدی عبدی و کروبی بر سر انتخابات ۸۴» و زیر عنوان؛ «عبدی: هاشمی طاقت شکست نداشت گفت تقلب شده/ کروبی: احمدی نژاد را بالا کشیدند.» نوشته است که: «در روزی که حجت الاسلام #مهدی_کروبی در اولین بیانیه‌ی خود پس از رفع حصر، دوباره ادعای تقلب در انتخابات۱۳۸۴ را مطرح کرد، عباس عبدی، مشاور او در انتخابات۱۳۸۸ در متنی در واکنش به خاطره‌ای از آیت‌الله #هاشمی_رفسنجانی ادعای تقلب آن مرحوم در همان انتخابات را زیر سوال برد.» سپس به این تحلیل ادامه داده است.

✍ نمی‌دانم که همکار محترم نویسنده این متن انتخابات سال۸۴ را خودشان هم تجربه کرده بودند یا از روی خوانده‌ها و فقط با خواندن این دو متن تحلیل کرده‌اند. انتخابات ریاست‌جمهوری سال۸۴ برای اولین بار دومرحله‌ای شد. در دور اول به ترتیب اقای هاشمی ۶/۲ و آقای احمدی‌نژاد ۵/۷ و آقای کروبی ۵/۱ میلیون رای آوردند. در دور دوم احمدی‌نژاد ۱۷/۲ و هاشمی ۱۰/۰میلیون رای آورد. یا بهتر است بگوییم در هر دو دور، این تعداد آرا اعلام شد.

✍ اعتراض آقای کروبی به دور اول بود که من هم نه‌تنها موافق آن هستم؛ بلکه مطالعه‌ای دقیق آماری روی تمامی نتایج صندوق‌ها و مناطق اصفهان و تهران و شهرری کردم که نشان از همسویی با ادعای آقای کروبی بود. در قم و یزد هم موارد مشابه بود. لذا دوم شدن وی(با توجه به تفاوت حدود ۶۰۰هزار رای با نفر سوم) محل شبهه جدی بود و این را تاکنون بارها گفته‌ام.

✍ مرحوم آقای هاشمی هم هیچ‌گاه متعرض آرای مرحله اول نشد چون خودش اول شده بود. آقای کروبی هم متعرض آرای مرحله دوم نشد؛ چون برای او بلاموضوع بود اگر ادعای خود در مرحله اول را درست می‌دانست، بحث درباره بود و نبود تقلب در مرحله دوم سالبه به انتفای موضوع بود. بالا کشیدن احمدی‌نژاد هم به معنای آوردن او به دور دوم بود.

✍ اعتراض آقای هاشمی که هیچگاه دلایلش را نگفت و شکایت خود را مستقیما به خدا بردند هم معطوف به مرحله دوم بود. درحالیکه ندیده‌ام که تاکنون کسی با این ادعا به طور مستند همراهی کند. نظرسنجی‌ها هم آن را تأیید نمی‌کرد. علت آن هم روشن بود و من در نامه خود به آقای عطریانفر که پیش از مرحله دوم و برای توجیه کناره‌گیری آقای هاشمی بود، توضیح داده بودم که غیرممکن است ایشان رای بیاورد.

✍ در حقیقت آقای هاشمی در همان دور اول شکست خورده بود و نیازی به تکرار آن در دور دوم نبود. برای اینکه مردم نظرات سلبی خود را در دور اول به هاشمی نشان داده بودند. هاشمی کسی نبود که او را در برابر دیگری انتخاب کنند. بلکه اول باید درباره او تصمیم می‌گرفتند اگر موافق بودند که رای می‌دادند. و حدود ۶میلیون رای دادند و اگر رای نمی‌دادند که دیگر در دور دوم هم رای نمی‌دادند. آن چند میلیونی هم که در دور دوم به او اضافه شد ناشی از ترس و بغض از احمدی‌نژاد بود و نه از حب آقای هاشمی.

✍ این گزارش را فرصتی دانستم که درباره یک رویداد مهم تاریخی توضیح دهم و نیز متذکر شوم که نقدنویسی تاریخی نیازمند دقت‌هایی است که همکاران محترم به‌ویژه اگر جوان‌تر هستند، شایسته است که رعایت کنند.

@javadrooh


☘ نگاه اهل فرهنگ: چرا عزای عمومی اعلام نمی‌کنیم؟

👈 مالک رضایی، از همراهان #راهبرد در یادداشت ارسالی خود نوشت:

✍ تعطیلات نوروزی تمام شد و در انتهای آن ثبت ۷۴۷فوتی و بیش از ۱۶هزار مصدوم در تصادفات جاده‌ای تعطیلات نوروزی۱۴۰۴، بار دیگر ابعاد مرگبار سوانح رانندگی، ناشی از بی‌احتیاطی‌ها در رانندگی، ناایمنی‌ها در جاده‌ها و کیفیت‌های پایین در خودروها را برجسته کرد.

✍ علت هرچه باشد، در هر تعطیلات نوروزی صدها نفر در جاده‌های ایران جان خود را از دست می‌دهند و از گلوی جاده‌ها خون می‌بارد. واقعا اگر کمپین "نه به تصادف" نداشتیم؛ این آمار چه اعدادی را نشان می‌داد؟

✍ عجیب است که برای چنین مرگ‌های خاموش و ساقط شدن هزاران نفر از زندگی، چرا عزای عمومی اعلام نمی‌کنیم؟! عزا از این مرز و بوم دور باد.

✍ اما از متولیان دولتی تا آحاد مردم، از رانندگان عزیز تا متولیان راه و جاده، استمداد و التماس می‌کنیم که:
تو مگو همه به جنگند و زِ صلح من چه آید
تو یکی نِه‌ای، هزاری تو چراغِ خود برافروز

✍ گاهی هیچ‌کدام از ما دراین مقوله به حقوق همدیگر پایبند نیستیم.‌ نه خودروسازان به حقوق مردم، نه متولیان راه به حقوق رانندگان، نه رانندگان به قوانین راه و جاده و نه رانندگان و مردم به حقوق همدیگر.

✍ بارها دیده شده است که دست‌اندرکاران راه، چاله‌ای را در وسط لاین پرسرعت جاده‌ای به امان خدا رها کرده و رفته‌اند و حوادثی در پی آن پیش آمده است. و یا میلگرد بتنی را در وسط جاده رها کرده‌اند که خدا می‌داند در صورت اصابت خودرو به آن از کجای ماشین و سرنشینان آن فرو می‌رود و از کجایشان در می‌آید. دیدیم که می‌گوییم‌.

✍ راننده، اگر از آن جان سالم به در برده و در مقام اعتراض بر آمده، پاسخ  متولیان مربوطه این بوده است که
چاله و مانع به آن بزرگی را جلوی چشم خود نمی بینی؟


✍ نیسان باری، ۱۲متر طولی تیرآهن و میلگرد را در سیاهی شب و در جاده با خود حمل می‌کند بدون اینکه علائمی از چراغ و... بر آن نصب کرده باشد و یا پلیسی باشد که جلویش را بگیرد.

✍ فردا فصل برداشت محصولات کشاورزی از راه می‌رسد. تراکتورهای تریلی‌کش بدون چراغ عقبی و کمباین‌های کشاورزی را در جاده‌ها ملاحظه خواهید کرد که با پلتفرم دروگر خود به عرض ۶متر در جاده‌های اصلی تردد می‌کنند بدون اینکه کسی بگوید:

آقا؛ پلتفرم دروگر در جاده باید به صورت طولی و با یدک‌کش پشت کمباین حمل شود، نه به صورت عرضی که تمام عرض جاده را در برگیرد و موجب حوادث تلخ شود....
مگر تردد شهری بهتر از جاده است؟
صاحب ساختمان در کنار دیوار خود، خودسرانه با تابلویی فلزی روی دیوار اعلام می‌کند:
اینجا پارک نکنید و گرنه پنچر می‌کنیم

پنچر هم می‌کند البته. هیچ‌کسی از شهرداری و... هم نیست که از موضع قانون بیاید بگوید این تابلو را با کدام مجوز، اینجا نصب کرده‌ای؟ مگر معبر عمومی کنار دیوار در مالکیت توست؟

✍ صاحب مغازه، با گذاشتن چند حلبی، جلوی مغازه اعلام می‌کند برو جای دیگری پارک کن. مزاحم کسب من نشو.
فکر می‌کند کناره خیابان هم از آن اوست. پیاده‌رو که در مالکیت جداندرجد اوست. عابران پیاده، تردد در هر لاینی را حق خود می دانند، چه چراغی برای آنها سبز باشد یا نباشد.

✍ ای کاش از برخی شهرهای هوشمند دیگران خبر داشتیم که وقتی چراغ عبور عابر پیاده از خطوط خط‌کشی قرمز می‌شود. ضمن اینکه عابران می‌ایستند، حتی گربه‌ها هم می‌ایستند. از بس که برای رعایت آن شرطی شده‌اند.

✍ ضمن اینکه نابینایان عزیز هم می‌ایستند؛ چراکه از اسپیکر پشت چراغ، به صورت هوشمند به آنها ابلاغ می‌شود که لطفا منتظر بمانید، فعلا چراغ برای عبور شما قرمز است. و زمانی که چراغ سبز شد از طریق همان اسپیکر اعلام می‌شود که حالا می‌توانید با خیال آسوده رد شوید. چراغ، برایتان سبز شد. نه بوق زدنی در کار است و نه هیاهویی و نه لایی کشیدنی...

✍ راننده‌ای می‌گفت آنجا امکان ندارد ماشینی  پشت سر ماشینی قرار بگیرد و بوق بزند ولو اینکه ماشین جلویی بی‌دلیل ایستاده باشد. چرا؟ چون این فرهنگ رانندگی را در آنجا نهادینه کرده‌اند که اگر عجله داری با وسایل عمومی سفر کن. وقتی سوار ماشین شخصی شده‌ای نباید عجله کنی.‌
درست، بر عکس ما که می‌گوییم اگر عجله داری با ماشین شخصی خود سفر کن.

✍ خدا می‌داند زیرساخت‌های عمومی ما در خطوط ریلی و هوایی و زمینی، کی و چه موقع به‌روز و فراگیر خواهد شد؟ اما همین اندازه می دانیم که فعلا مردم ترجیح می دهند با دو سرنشین، هزاران کیلومتر رابا ماشین شخصی سفر کنند، اما متوسل به وسایل و وسایط عمومی نشوند از بس که آنها را بی‌ در و پیکر و نامنظم می‌بینند.

✍ با این تصور که شاید کشورهای دیگری هم هستند که وضعیت رانندگی در خیابان‌ها و جاده‌های آنها از ما بدتر است، از کابل و شهرهای دیگر افعانستان و... خبر نداریم.

@javadrooh


👁‍🗨 نگاه تحلیلگران: هزینه پریشان‌گویی کیهان برای ایران

👈 حسن بختیاری‌زاده، کارشناس‌ارشد روابط بین‌الملل، در یادداشتی برای #راهبرد نوشت:

✍ فاکس‌نیوز، رسانه آمریکایی - که دیدگاه‌های جمهوریخواهان را بازتاب می‌دهد- نوشته کیهان را درباره شلیک به #ترامپ و قتل او، بازتاب داده و این نوشته را همسو با موضع جمهوری اسلامی وانمود و بر ضرورت خودداری آمریکا از مذاکره با جمهوری اسلامی تأکید کرده است.

✍ نکته مهم این است که رییس‌جمهور آمریکا به فاکس‌نیوز توجه دارد و آن‌گونه که #جان_بولتون در خاطرات خود نوشته است، تلویزیون دفتر کار ترامپ، همیشه بر روی کانال همین شبکه تلویزیونی تنظیم شده است.

✍ به علاوه، تهدید نسنجیده کیهان علیه ترامپ، درحالیکه مقام‌های رسمی و عالیرتبه، از هرگونه تهدید علیه رییس‌جمهور آمریکا خودداری می‌کنند، پرسش برانگیز است.

✍ نکته دیگر آن است که پوشش تهدید جاهلانه و جاهل‌مسلکانه کیهان علیه ترامپ از جانب رسانه نزدیک به تندروهای آمریکایی، نوعی هم‌نوایی میان این دو رسانه را بازتاب می‌دهد که بر اساس برداشت خوش‌بینانه نشانه ناآگاهی کیهانیان از پیامدهای منفی نوشته‌هایی است که منتشر می‌کنند.

✍ و سرانجام آنکه اگر ترامپ تحت‌تأثیر همین کنش و واکنش رسانه‌ای، موضع سرسختانه‌تری درباره ایران اتخاذ کند (احتمالی که با توجه به مختصات روانی و شخصیتی ترامپ، دور از ذهن نیست)، آیا #حسین_شریعتمداری و رسانه او، حاضر خواهند بود مسئولیت نمایش دن‌کیشوت‌وار خود را بپذیرند؟ و یا درحالیکه دستان خود را در جیب لباسشان قرار داده‌اند، سوت می‌زنند و صحنه را نظاره می‌کنند؟

@javadrooh


داستان دو معاون

🔻ظریف‌ها و دبیری‌ها دو نحله در دولت‌اند


🔹دیروز دومین معاون رئیس‌جمهور نیز با گذشت حدود هشت‌ماه از عمر دولت چهاردهم برکنار شد. برکناری اول، مربوط به محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور بود و برکناری دوم، به نام شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، رقم خورد.

🔹اما میان این دو معاون رئیس‌جمهور و آنچه از سر گذراندند، فاصله‌ای است در حد فرش و عرش. تفاوت رفتار و پایگاه و کنش ظریف‌ و دبیری‌ چنان است که آنها را می‌توان نمادها و نمایندگان دو نحله و گرایش متمایز و متعارض درون دولت چهاردهم تصویر و تفسیر کرد و از «ظریف‌ها» و «دبیری‌ها» سخن گفت.

🔹اینکه رئیس‌جمهور و فراتر از آن کلیت نظام، در ادامه به سمت تقویت و تثبیت کدام گرایش حرکت کنند؛ آینده این دولت را رقم خواهد زد و به‌تبع، شکاف میان ساختار سیاسی (حاکمیت) و نیروهای اجتماعی (ملت) را متاثر خواهد کرد.

🔹شکافی که با تقویت دبیری‌ها، گویی تا قطب جنوب گسترش خواهد یافت. امیدها منجمد می‌شود و کلیت کشور را به ورطه‌ آتش خواهد انداخت.

🔹اما وجوه تمایز و تفاوت این دو معاون محذوف و این دو نحله دولتمردان کدام است؟ برخی از آنها را می‌توان چنین برشمرد:

۱- بارزترین تمایز ظریف‌ها و دبیری‌ها آن است که نحله نخست برای دولت سرمایه‌اندوزند و نحله دوم، سرمایه‌سوز. درحالی‌که چهره‌ای چون ظریف با سخنرانی‌ها و رویکردها و ایده‌‌پردازی‌ها و رایزنی‌های خود برای دولت روحانی سرمایه اندوخت و حتی در دوره کوتاه مسئولیت در دولت پزشکیان و پیش از آن در ایام انتخابات تا شورای راهبری تشکیل کابینه بر اعتبار و وزانت دولت افزود؛ اما دبیری نه‌فقط کارکردی سرمایه‌اندوز برای دولت نداشت که آن را به دمی بسوخت. ازآن‌سو، حذف ظریف سرمایه دولت را به‌شدت کاست و حامیان آن را به تردید جدی انداخت؛ اما حذف و برکناری دبیری، با اقبال عمومی همراه شد و سرمایه دولت را افزود.

۲- ظریف‌ها بر پایگاه دولت می‌افزایند؛ چون خود نیز سرمایه‌ای هستند. دبیری‌ها البته ممکن است از بُعد اقتصادی سرمایه‌دار باشند و چند میلیارد تومان برای سفری هزینه کنند؛ اما از بُعد اجتماعی، سرمایه‌ای ندارند که حتی اگر بخواهند، به دولت بیافزایند. بی‌مایه فطیرند و مصداق آن سخن شاعر که فرمود:

ذات نایافته از هستی‌بخش/ کی تواند که شود هستی‌بخش

۳- برکناری دو معاون برکنارشده رئیس‌جمهور تحت‌تاثیر دو سفر رخ داد. آتش حملات چندماهه مخالفان به ظریف که داشت فروکش می‌کرد، با سفر او به داووس و گفت‌وگویش با فرید زکریا و کنایه‌اش به سعید جلیلی، تبدیل به موجی خروشان شد که بالاخره معاون راهبردی پزشکیان را برانداخت. سفر ظریف اما خروجی جدی در جهت گفتمان‌سازی و اصلاح تصویر ایران در شرایط بحرانی سیاست خارجی داشت و حتی از بُعد رسانه‌ای، با اقبال گسترده و رکوردزنی بازدیدکنندگان یک خروجی داووس در فضای مجازی همراه بود. مقصد سفر دبیری اما قطب جنوب بود و خروجی آن، نمایش تجمل و شکاف باورنکردنی میان نگاه دولتمردان و وضعیت مردمان. پیامی تلخ و تند و کمرشکن که گرچه تصویر این سفر هم با اقبال بازدیدکنندگان فضای مجازی همراه شد؛ اما این اقبال، فقط میوه تلخی چون تنفر از دولت به بار آورد.

۴- از منظر نسبت دو معاون با رئیس‌جمهور نیز، ظریف‌ها و دبیری‌ها از دو جنس متفاوت‌اند. ظریف چه در دوران انتخابات و چه مقطع حضور در دولت، نماد و نماینده جریانی سیاسی-فکری بود که پیوستن و همراهی آن با پزشکیان، بر مبنای «شراکت» و «اشتراک» بود. شراکت در دولت بر مبنای اشتراک در سیاست. حال آنکه پیوستن دبیری‌ها به پزشکیان، بر مبنای «رفاقت» بود که چون ربطی به سیاست و گفتمان و راهبرد نداشت، حتی رفاقت قدیمی را هم خراب کرد. اغلب اعضای «حلقه دانشگاه تبریز» و وابستگان اقتصادی و قومیتی آن در دولت، نه‌فقط اشتراک سیاسی با راه و رای برگزیده انتخابات اخیر ندارند؛ بلکه با ندانم‌کاری (در نگاه خوش‌بینانه) و یا طرح و برنامه‌ریزی (در نگاه بدبینانه)، از پشت به دولت خنجر می‌زنند و خواسته یا ناخواسته پرده رفاقت پزشکیان را می‌درند.

۵- ظریف‌ها از منظر توان و ظرفیت کارشناسی نیز قابل‌قیاس با دبیری‌ها نیستند. منظور از تخصص طبعاً در اینجا، ورود و فهم از عالم سیاست و نیز داشتن دانش و تجربه در حوزه مسئولیت است.

🖌محمدجواد روح | سردبیر

▫️ادامه مطلب در سایت هم‌میهن آنلاین


🤩 را در فضای مجازی دنبال کنید:

🔗سایت | 🔗اینستاگرام | 🔗 واتساپ | 🔗تلگرام

1k 0 16 1 11

📱روایت‌های مجازی: خداحافظی توییتری #شهرام_دبیری

@javadrooh


👁‍🗨 نگاه تحلیلگران: قطب ریاکاری

👈 صادق زنگنه، نویسنده و تحلیلگر سیاسی، در یادداشتی برای #راهبرد نوشت:

🔹خبر برکناری #شهرام_دبیری معاون پارلمانی #مسعود_پزشکیان به دلیل سفر شخصی‌اش به قطب جنوب، به تیتر یک رسانه‌ها تبدیل شده است. حامیان پزشکیان این اقدام را نشانه پایبندی او به اصول اخلاقی و عدالت، حتی در مورد نزدیک‌ترین دوستانش، تفسیر می‌کنند و آن را مصداقی از عمل به نهج‌البلاغه می‌دانند.

😀 اما آیا واقعا ما با یک تصمیم اصولی و قاطع روبه‌رو هستیم، یا صرفا شاهد یک نمایش عوام‌فریبانه برای جلب‌نظر افکارعمومی هستیم؟

✍ استدلال حامیان پزشکیان ساده است: دبیری اشتباه کرده و پزشکیان برای اثبات جدیت خود در برخورد با خطا، حتی خطای دوست ۵۰ساله‌اش، او را برکنار کرده است.

✍ اما این استدلال بلافاصله با یک سوال اساسی روبه‌رو می‌شود: آیا پزشکیان از علاقه دیرینه و شناخته‌شده دبیری به سفر بی‌اطلاع بوده است؟ آیا فردی که همواره در سفر بوده و این موضوع بر همگان آشکار بوده، ناگهان بعد از انتصاب به معاونت پارلمانی، سفر رفتن برایش جرم محسوب می‌شود؟ اگر سفر رفتن دبیری از نظر پزشکیان تخلف محسوب می‌شد، چرا اصولا او را به این سمت منصوب کرده است؟

✍ پاسخ به این سوالات چندان پیچیده نیست. سفر دبیری، به خودی خود، نمی‌تواند دلیلی موجه برای برکناری باشد. نکته کلیدی، زمان و شرایط این سفر است.

✍ این سفر درحالیکه مردم با مشکلات معیشتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، به‌عنوان یک سفر تفریحی و لوکس، حساسیت افکارعمومی را برمی‌انگیزد.

✍ خطای دبیری سفر پرهزینه‌اش نیست؛ رعایت نکردن قاعده‌ی بازی بزرگان است. او با این سفر نشان می‌دهد که همه به یک اندازه فقیر نیستند و بین سفر به شاه‌عبدالعظیم و قطب جنوب یک منظومه شمسی فاصله است.

✍ در واقع، دبیری قاعده‌ ریاکاری و پرده‌پوشی را رعایت نکرده است و در نتیجه مورد غضب قرار می‌گیرد.

✍ متأسفانه قطب جنوب مسکونی نیست که دبیری بتواند بگوید برای مداحی یا توسعه فرهنگ دینی به آنجا سفر کرده و حتا برای آن از بیت‌المال کمک بگیرد. او شفاف عمل کرده و تصاویر سفرش را در نیز در اینستاگرام منتشر کرده.

✍ پزشکیان، با برکناری دبیری، به‌سرعت و به شکلی قاطع، به نگرانی‌های افکارعمومی پاسخ می‌دهد. او به ظاهر نشان می‌دهد که در کنار مردم ایستاده و با هرگونه رفتار اشرافی مخالف است. اما برکناری دبیری، چه تغییری در وضعیت مدیریتی کشور ایجاد می‌کند؟

✍ متاسفانه، سابقه رفتاری پزشکیان در موارد مشابه، این ظن را تقویت می‌کند. او پیش از این نیز در برابر فشار جناح‌های مخالف، معاون راهبردی خود را قربانی کرد و برای حفظ او اقدامی نکرد. این نشان می‌دهد که برای پزشکیان، حفظ چهره و اعتبار ظاهری، بر پایبندی به اصول و حمایت از یاران ارجحیت دارد.

✍ موضوع فیلترینگ و حجاب اجباری نیز مثال‌های دیگری از محافظه‌کاری و عدم قاطعیت پزشکیان است. درحالیکه رفع فیلترینگ یک وعده ساده و قابل‌اجرا با دستور رئیس‌جمهور است؛ پزشکیان به جای عمل به وعده، وارد مذاکره با مخالفان اینترنت می‌شود. مذاکره با اقلیتی محدود برای تعیین سرنوشت ده‌ها میلیون نفر و برداشتن یوغ لجاجت و رنج و هزینه‌ بی‌دلیل از گردن مردم.

✍ در نهج‌البلاغه برای این هزینه‌ی بی‌دلیل که مردم را عاصی و درمانده کرده است سخنی گفته نشده در مورد حجاب اجباری نیز چنین است، عدم تصویب لایحه عفاف و حجاب به.عنوان دستاورد پزشکیان مطرح می‌شود، درحالیکه اگر مخالفت اصولگرایان نبود، او همان مسیر محافظه‌کارانه را طی می‌کرد.

✍‌ مثال رفع فیلترینگ و موضوع حجاب اجباری، نه از سر شکم‌سیری است، بلکه به این دلیل است که اختیارات رئیس‌جمهور دراین‌باره بیشتر از سایر امور است و ایشان نیز در تبلیغات انتخاباتی خود به آن متمسک شده بود.

✍برکناری دبیری، به جای آنکه نشانه قاطعیت و تدبیر مدیریتی باشد، بیشتر شبیه یک ژست نمایشی و رفتاری عوام‌فریبانه به نظر می‌رسد. ژستی که هدف آن، نه اصلاح واقعی امور، بلکه صرفاً آرام کردن موقت افکار عمومی و حفظ چهره سیاسی رئیس‌جمهور است.

✍ پزشکیان به جای پرداختن به مسائل اساسی و چالش‌های واقعی کشور، به سربریدن اطرافیان و انجام اقدامات سطحی برای جلب توجه رسانه‌ها روی آورده است. این رویکرد، نه‌تنها کمکی به حل مشکلات نخواهد کرد، بلکه باعث شیوع ریاکاری و توصیه این اصل به مسئولین می‌شود.

@javadrooh


💥خبر: بهره‌برداری فاکس‌نیوز از پاس گل #حسین_شریعتمداری

👈 شبکه راستگرای فاکش‌نیوز با اشاره به مطلب دیروز کیهان درباره ضرورت ترور #دونالد_ترامپ‌ نوشت:

🔹درخواست ترور #ترامپ با خواسته حکومت ایران همسو است.

🔹 هیچ مذاکره‌ای نباید صورت بگیرد.

🔹 باید علیه تهران در شورای امنیت، شکایت ثبت کنیم.

🔅متن کامل را در لینک زیر بخوانید:

https://www.entekhab.ir/003bXZ

@javadrooh


👁‍🗨 نگاه تحلیلگران: اگر خبر درز نمی‌کرد...

👈 محمدابراهیم انصاری لاری، پژوهشگر حوزه فرهنگ و سیاست، در یادداشتی برای #راهبرد نوشت:

✍ پزشکیان به معاونش نوشت از ادامه همکاری با ایشان معذور است. البته که کار خوب و بجايى کرده است. درخشكسالی خدمات موثر و چشمگیر و در قحطی عمل به وعده‌های مهمِ زمین‌مانده، به صورتی بی‌سابقه اين اقدام از هر سو تمجید و تحسین هم می‌شود.

✍ به نظر می‌رسد خوب است در کنار این تحسین‌ها و تقدیرها به این دو‌ نکته هم توجه شود:

اول اینکه، از همان ابتدای انتصاب این معاون معزول و چند تن از رفقای نزدیک پزشکیان بسیاری از دلسوزان و خیراندیشان در مورد ناصواب بودن این نحوه انتصابات تذکر دادند؛ اما گوش شنوایی نبود و امروز باید به آقای رییس‌جمهور یادآوری کرد که این نوع انتصابات که نه تجربه، نه تحصیلات و نه تخصص در آن مدخلیتی ندارد و برعکس به نحو روشنی رَدِّ پای رفاقت در آن دیده می‌شود؛ دیر یا زود به چنین سرنوشتی هم دچار می‌شود.

دوم اینکه، باید پرسید که: آیا این اقدام پزشکیان را باید از مصادیق مَثَلِ معروف روغن ریخته نذر شاهچراغ تلقی کرد یا نه؟

✍ اگر حتی خبر این سفر درز نمی‌کرد و رسانه‌ها به این ماجرا نمی‌پرداختند و اگر افکارعمومی با تکذیبِ دروغين اين ماجرا از سوی روابط عمومی رياست‌جمهوری مواجه نمى‌شد و اگر حساسیت ماجرا چندچندان نمی‌شد و در نتیجه عزل اين معاون به یک مطالبه عمومى تبديل نمى‌شد هم، رئيس‌جمهور به محض اطلاع از این سفر کذایی عذر این معاون را می‌خواست؟

✍ قضاوت را بايد به مردم واگذاشت كه با ملاحظه رفتار و گفتار و عملكرد رييس‌جمهور در اين ۱۰ماهه و نيز نگاه به آینده پاسخ درست را نزد خود دريابند.

@javadrooh


📰 پیشخوان: هفتصدوپنجاه‌وسومین شماره #روزنامه_هم_میهن یکشنبه هفدهم فروردین‌ماه منتشر می‌شود.

@javadrooh


👁‍🗨 نگاه تحلیلگران: ضرورت مذاکره مستقیم

👈 شیلا سیف‌الدینی، دکتری روابط بین‌الملل، در یادداشتی برای #راهبرد نوشت:

✍ #ترامپ خواهان مذاکرات مستقیم با ایران است و از طرفی، این بهترین روش مذاکراتی برای ایران است؛ برخلاف روش کنونی که مذاکرات «غیرمستقیم» اعلام شده است.

✍ گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تازگی ندارد و بارها در زمینه افغانستان و عراق و مسائل هسته‌ای و شکل گرفتن #برجام انجام شده است.

✍ بی‌تردید میانجی‌ها از عمان و عراق تا قطر و عربستان و روسیه و ژاپن به منافع ملی و کلان خود می‌نگرند؛ اما  آیا نتیجه‌ای پایدار در جهت کاهش تنش‌ها داشته است؟

✍ مذاکرات همواره برای ایران به‌عنوان مسکنی موقتی و در حد رفع نسبی برخی تحریم‌های ثانویه و مذاکره‌ای تک‌بعدی و در جهت حل اختلافات هسته‌ای بوده است؛ مانند برجامی که به فرجامی  پایدار نینجامید.

✍ تنها مذاکراتی نتیجه‌بخش است که بر پایه منافع مشترک و قراردادهای اقتصادی صورت پذیرد و علاوه بر ایران، ترامپ خود را ذینفع آن و از لحاظ شخصیتی چهره برتر در به سامان رسیدن مذاکره برخلاف دموکرات‌ها بین دو کشور بداند.

✍ با روی کار آمدن ترامپی عجول که از قراردادهای بین‌المللی به‌راحتی خارج می‌شود و آغازگر جنگ تعرفه‌ای در جهان است و درحالیکه یک‌سوم  ناوگان هواییB2 آمریکا را به منطقه فرستاده است؛ صحبت از مذاکراتی غیرمستقیم بر اساس احترام متقابل و اعتمادسازی و برجام، بی‌تردید به بن‌بست خواهد رسید.

✍ با توجه به اینکه مذاکره به معنای تسلیم نیست و اعراب منطقه نیز از جنگ استقبال نمی‌کنند و منطقه‌ای بی‌تنش را برای رشد اقتصادی خود ترجیح می‌دهند، تا زمان باقی است، با شکست حصر استراتژیک و تا تندروهای دو طرف از کاتن تا کیهان!، منافع کلان ملی و مردمی ایران و ایرانی را به آتش نکشیده‌اند؛ برای ایران مستقیم مذاکره کنید.

@javadrooh


👁‍🗨 نگاه تحلیلگران: نخستین عزل تاریخ انقلاب؟

👈 سلمان کدیور، فعال سیاسی عدالتخواه، در یادداشتی تلگرامی نوشت:

✍ رئیس‌جمهور، معاون پارلمانی‌اش را به خاطر سفر تفریحی به قطب جنوب، عزل کرد. نکته مهم اما این است که این اتفاق تقریبا نخستین عزل در تاریخ انقلاب اسلامی به علت سوءمدیریت یا سوءرفتار است.

✍ در کل چند دهه گذشته مدیران بسیاری ناکارآمدی داشته و حتی به فساد شهره شده‌اند؛ اما حداقل بنده یاد ندارم که یکی از اینها عزل شده باشند.

✍ نمونه نزدیکش در دولت مرحوم #رئیسی بعد از فساد عظیم #چای_دبش وزیر مربوطه را وادار به استعفا کردند؛ یعنی به نحوی برایش آبروداری کردند.

✍ یا حاشیه‌های مربوط به آقای #صدیقی امام جمعه تهران، با آنکه اثر بسیار بدی بر افکارعمومی گذاشت؛ اما هنوز خطبه.های ایشان پابرجاست. یا آقای #علم_الهدی و حاشیه‌های مربوط به اوقاف، یا حاشیه‌های مربوط به آقای #خاموشی و ده‌ها مورد دیگر!

✍ متاسفانه در طی چند دهه حفظ آبروی اشخاص از حفظ آبروی اسلام ارجحیت داشته و حفاظت از منافع گروه‌ها بر منافع ملی اولی بوده و مسئله افکارعمومی هیچ انگاری شده است.

@javadrooh


💥خبر: پزشکیان: رفتار آمریکا با درخواست مذاکره تناقض دارد

👈 رئیس‌جمهور در دیدار نوروزی مقامات دولت:

🔹در رابطه با مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی بر محوریت تعامل ایران با سایر کشورها در سیاست خارجی ؛ جمهوری اسلامی ایران خواهان گفت‌وگو از موضع برابر است؛ نه این که از یک سو ایران را تهدید کنند و از سوی دیگر بخواهند مذاکره کنند.

🔹اگر خواهان مذاکره هستید دیگر تهدید برای چیست؟ آمریکا امروز نه تنها ایران، که جهان را تحقیر می‌کند و این رفتار با درخواست مذاکره تناقض دارد. ما اگر در داخل دعوا نکنیم، توطئه‌های خارجی کارساز نخواهد بود.

@javadrooh


🌀 گزارش روز: درباره خصیت راست‌افراطی که در اخراج مقام‌های امنیتی ترامپ نقش داشت/ لورا لومر کیست؟

👈 #لورا_لومر فعال راست‌گرای افراطی و از چهره‌های جنجالی شبکه‌های اجتماعی که به خاطر اظهارات تحریک‌آمیزش شناخته می‌شود، در مقاطعی به حلقه نزدیکان کارزار انتخاباتی #دونالد_ترامپ راه پیدا کرد؛ اما پس از آغاز به کار دولت ترامپ از دایره افراد تاثیرگذار کنار گذاشته شد.

🔅متن کامل گزارش را در لینک زیر بخوانید:

https://l.euronews.com/z1V

@javadrooh


📸 نمای روز: در مراسم دید و بازدید نوروزی #سید_محمد_خاتمی، رئیس دولت اصلاحات، #محمد_جواد_ظریف در کنار او نشست و با وی گفت‌وگویی داشت/ جماران

@javadrooh


📱روایت‌های مجازی: ارزیابی توییتری داوود حشمتی، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی، از رفتار #مسعود_پزشکیان در برکناری #شهرام_دبیری

@javadrooh


📱روایت‌های مجازی: مقایسه یک فعال توییتری از رفتار رئیس دولت‌های قبل با #مسعود_پزشکیان

@javadrooh


💥خبر: #ترامپ و برخی دولت‌های غربی نتوانستند «بانوی حقوق بشر» را حذف کنند و تداوم مأموریت او در شورای حقوق بشر سازمان ملل تصویب شد.

🔹#فرانچسکا_آلبانیزه گزارشگر ویژه سرزمین‌های اشغالی فلسطین در سازمان ملل متحد، در توییتی نوشت: "نور همیشه راهش را پیدا خواهد کرد، همچنان بدرخشید".

@javadrooh


🖊 به قلم سیاستمدار: اولین بیانیه #کروبی پس از حصر: ریشه وضعیت امروز انتخابات۸۴ است

👈 #مهدی_کروبی رئیس مجالس سوم و ششم و دبیرکل پیشین مجمع روحانیون مبارز و حزب اعتمادملی، نخستین بیانیه خود پس از #حصر را امروز منتشر کرد و در آن نوشت:

باسمه تعالی
مردم شریف ایران


✍ همانطور که می‌دانید از اواخر بهمن‌ماه سال۱۳۸۹ در حصری قرار گرفتم که حکم به محرومیت و مجازات آن نه بر اساس قانون و تصمیم محکمه‌ای صالح، بلکه صرفا بر مبنای اراده صاحب قدرت اعمال و اجرا شد.

✍ درخواست محاکمه‌ علنی‌ام در مرجع ذی‌صلاح قانونی که بارها مطرح و بر آن مصر بودم هم اجابت نشد تا اینکه مدتی پیش سخن از رفع حصر اینجانب به میان آمد.

✍ در پاسخ به تلاش رؤسای محترم قوه مجریه و قضاییه در پایان دادن به این رفتار غیرقانونی، ضمن تشکر از پیگیری آنان به اطلاع‌ رساندم که اینجانب و مهندس #موسوی در یک پرونده و مطابق یک دستور غیرقانونی که مغایر اصول متعدد قانون اساسی از جمله اصل قانونی بودن جرایم و مجازات‌هاست، محصور و از حقوق قانونی‌مان محروم گشته‌ایم.

✍ تاکید کردم با آنکه آزادی را حق طبیعی‌ام می‌دانم؛ اما ترجیح می‌دهم همانطور که در یک‌روز به حصر رفتیم، به اتفاق از حصر خارج شویم.

✍ مدتی موضوع مسکوت ماند تا اینکه در آستانه نوروز از تصمیم مقامات امنیتی مبنی بر ترک نیروهایشان از منزل‌مان در بیستم فروردین ماه سال جاری مطلع شدم.

✍ انشاالله به‌زودی هم شاهد پایان حصر دوست و برادر عزیزم مهندس موسوی و همسر گرامی‌شان خانم دکتر #رهنورد باشیم.

✍ آزادی موهبتی‌ست الهی‌ اما برای من آزادی زمانی معنی پیدا می‌کند که نگرش‌های مستبدانه جمعی تشنه قدرت و ثروت برای همیشه از این کشور رخت ببندد و در عمل شاهد حاکمیت مردم بر سرنوشت‌شان باشیم و میزان به معنای واقعی در همه‌ی امور رای ملت باشد.

✍ خروج اینجانب از حصر همزمان شده با ابر بحرانی که ملک و ملت را در همه‌ی ابعاد گرفتار و کشور را تا آستانه ورشکستگی و جنگی ویرانگر پیش برده است.

✍ به باور من، ریشه بخش مهمی از این ابر بحران را باید در همان پروژه‌ جمهوریت‌زدایی حاکمیت در انتخابات ریاست‌جمهوری سال۱۳۸۴ جستجو کرد‌. در آن سال شورای نگهبان، سپاه و بسیج برای استقرار آنچه معجزه هزاره می‌نامیدند‌، در روند انتخابات تخلف و تقلب کردند.

✍ در همان زمان من در نامه‌ای سرگشاده نسبت به این انحراف مهلک که هدایت آن در کانون اصلی قدرت شکل گرفته بود، صریح و شفاف هشدار دادم؛ اما متاسفانه نبود گوش شنوا و در سال۱۳۸۸ تشت رسوایی‌ چنین رویکردی چنان بر زمین افتاد که شاهد خروش و اعتراض میلیونی مردم در اعاده حق رای‌شان بودیم.

✍ در آن سال من با آگاهی از مسائل درون حکومت به میدان آمده بودم، از موانع و مشکلات گفتم و ایستادگی در مقابل این جریان فاسد و خطرناک را در ردیف جهاد فی‌سبیل‌الله دانستم.

✍ از تهدیدها، تهمت‌ها، ناسزاها، آزارها، ضرب‌وشتم در خیابان و تخریب خانه و کاشانه‌ام به‌دست جمعی از اراذل نهراسیدم و با روی باز حصر بی‌ضابطه را تحمل کردم.

✍ با تبعید، زندان و محدودیت بیگانه نبوده و نیستم، آن‌چنان‌که در جوانی زندان و شکنجه‌های ساواک پهلوی مرا از میدان به در نکرد و در میانسالی مسند صدارت و قدرت چشمانم را کور نکرد و در سالمندی توهین، حرمت‌شکنی، فشار و سپس حصر طویل المدت موجب سکوتم نشد.

✍ من همچون گذشته خود را متعهد می‌دانم که در دفاع از حقوق یکایک مردم، فارغ از نگاه و باورشان، زبان در کام نگیرم و از حقوق شرعی و قانونی و آزادی‌های مشروع آنان دفاع کنم.

✍ خدا را هم گواه می‌گیرم که دفاع از حقوق آحاد مردم را وظیفه شرعی و ملی‌ام می‌دانم چراکه بر این باورم که ایران متعلق به همه‌ ایرانیان است.

✍ آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی به‌خصوص زنان در بند از هر مرام و مسلکی که باشند را مطالبه به حقی‌ می‌دانم که انشاالله از همین امروز پیگیر آن خواهم بود.

✍ مهدی کروبی خود را بنده خدا، فرزند ایران و سرباز کوچک ملّت، مدیون به شهدای انقلاب و جنگ می‌داند که تا پایان عمر متعهد است در راستای عزت و سربلندی ایران و تحقق حاکمیت مردم بر سرنوشت‌شان تلاش کند و در این مسیر آنچه را خیر و صلاح کشور مطابق منافع ملی می‌داند با زبانی صریح بگوید، اگرچه به مذاق برخی خوش نیاید.

✍ در پایان هم وظیفه دارم از همه کسانی‌که در این سال‌ها به طرق مختلف محصورین را مورد حمایت و محبت خود قرار دادند، تشکر و قدردانی کنم.

@javadrooh

20 last posts shown.