راهبرد


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


تماس با مدیریت کانال و ارسال مطالب:
telegram.me/mjrahbord

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: ایسنا
مشاور امنیت ملی آمریکا: درباره برنامه هسته‌ای ایران با ترامپ گفت‌وگو کردم

🔹اکنون فرصتی وجود دارد که ترامپ به یک توافق دست یابد، توافقی که «جاه‌طلبی‌های هسته‌ای» ایران را محدود کند.

isna.ir/xdSwTz
@isna94


📰 پیشخوان: ششصدوهشتادویکمین شماره #روزنامه_هم_میهن دوشنبه سوم دی‌ماه منتشر می‌شود.

@javadrooh


👁‍🗨 نگاه تحلیلگران: راه‌حلی برای صلح در یمن

👈
امیرمحسن هادیان، تحلیلگر روابط بین‌الملل، در یادداشتی برای #راهبرد نوشت:

✍ #اسرائیل به همراه متحدان غربی خود در حال بمباران مواضع #حوثی_ها در یمن هستند. هدف این بمباران‌ها از بین بردن زرادخانه‌های حوثی‌ها و ممانعت از عملیات آنها در دریای سرخ و اقیانوس هند و چه‌بسا خنثی‌سازی حوثی‌ها است.

✍ داخل یمن نیز منازعه‌ای منجمد وجود دارد و خفته است. با توجه به موفقیت محور ترکیه-قطر در سوریه، دور از ذهن نیست که چاره‌ای از سوی غرب و متحدانش در منطقه برای حوثی‌ها اندیشیده شود. به‌ویژه آنکه یمن و حوثی‌ها بر اساس قطعنامه۲۲۱۶ محدود و تحریم شده‌اند و در این قطعنامه نیرویی علیه ثبات یمن به شمار آمده‌اند. این قطعنامه هر سال تمدید می‌شود.

✍ همچنین در قطعنامه۲۶۲۴ شورای امنیت از حوثی‌ها به‌عنوان گروهی تروریستی یاد شده است. حوثی‌ها طبق دستور اجرایی۱۳۲۲۴ در سال۲۰۲۴ مجددا از سوی آمریکا به‌عنوان گروهی تروریستی طبقه‌بندی شدند.

✍ بنابراین، می‌توان تا فرصت باقی است ابتکار عمل دیپلماتیک را در یمن در دست گرفت و از ظرفیت تمدنی، گذشته تاریخی و سنت‌های یمن نیز استفاده کرد.

✍ عقیل بن محمد البدر فرزند ارشد آخرین شاه متوکلی زیدی یمن از سلسله هزار و اندی ساله پادشاهی زیدی یمن است. این پادشاهی توسط جنبش‌های وابسته به ناصریسم، در دهه۱۹۶۰ میلادی برچیده شد. اما فضا برای احیای پادشاهی زیدی یمن و ایجاد دولتی با شناسایی رسمی و بین‌المللی طی یک طرح صلح جامع وجود دارد و حوثی‌ها می‌توانند هم‌اکنون که در موضع قدرت هستند از این فرصت تاریخی استفاده کنند و از گروهی شبه‌نظامی به دولتی واقعی با شناسایی بین‌المللی تبدیل شوند.

✍ با توجه به روحیه محافظه‌کار شورای همکاری خلیج‌فارس و علاقه عربستان به حفظ پادشاهی‌های عربی می‌توان سعودی‌ها و شورای همکاری خلیج‌فارس را با احیای حکومت زیدیان یمن همراه کرد.

✍ بدین ترتیب، تمام جزیره‌العرب تحت سلطه پادشاهی‌های عرب قرار می‌گیرد که مطلوب عربستان است و منافع ایران هم از طریق ایجاد ساختاری قوی و رسمی در یمن تامین خواهد شد.

✍ این ابتکار می‌تواند باعث شود طبقه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی ذیل تروریسم و تحریم‌های ملی و بین‌المللی ضد حوثی‌ها نیز لغو شود و حوثی‌ها به حقوق تاریخی خود برسند.

@javadrooh


📱روایت‌های مجازی: واکنش توییتری #علی_ربیعی به انتشار شایعه استعفای #مسعود_پزشکیان

@javadrooh

996 0 22 4 13

📰 پیشخوان: ششصدوهشتادمین شماره #روزنامه_هم_میهن یکشنبه دوم دی‌ماه منتشر می‌شود.

@javadrooh


🗯 مصاحبه روز: آماده مذاکره‌ایم

👈 #عباس_عراقچی وزیر امورخارجه در گفت‌وگو با شبکه الغد:

🔹در خصوص برنامه هسته‌ای، ما همچنان منتظر تصمیم طرف‌هایی هستیم که با آنها وارد مذاکره شده‌ایم که متشکل از سه کشور اروپایی چین، روسیه و طرف امریکایی است که از برجام خارج شد.
 
🔹ما به صلح‌آمیز بودن پرونده هسته‌ای خویش اطمینان کامل داریم و هیچ مخالفتی با مشارکت و همکاری دیگران نداریم و حتی پس از خروج امریکا به هیچ وجه میز مذاکراه را رها نکرده‌ایم و آماده‌ایم تا وارد مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل شویم.
 
🔹دکترین نظامی و امنیتی ایران به هیچ وجه مبتنی بر تملک سلاح هسته‌ای نبوده است.

🔹برای جلوگیری از تشدید تنش و در چارچوب اقدامات دیپلماتیک می‌توان از راه‌های مسالمت‌آمیز به راه‌حل‌هایی دست یافت.

@javadrooh


Forward from: جماران
♨️ انتقاد خبرگزاری تسنیم از برخی تحلیل‌ها در مورد حوادث سوریه: برادران و خواهران انقلابی و حزب‌اللهی أین تذهبون؟

♨️چرا مانند لشکر شکست‌خورده هر کدام به سوی مقصد نامعلوم در حال فرار هستیم؟ چرا مانند گله بی‌چوپان در این صحرای پر از گرگ‌های گرسنه سرگردان شده‌ایم؟

♨️چرا در هر اتفاق و حادثه‌ای احساس علامه دهری به ما دست می‌دهد و هر جور دلمان می‌خواهد فکر می‌کنیم و می‌گوییم و می‌نویسیم؟

♨️فقط در صورتی در صراط مستقیم هستیم که حداقل در مرحله عمل و اقدام و قضاوت پشت سر امام جامعه باشیم

♨️تحلیل ما و تایید و تخطئه و انتقاد ما دست‌کم در رسانه و مواجهه‌های اجتماعی اگر عین تحلیل و تأیید و تخطئه او نباشد حداقل در نقطه مقابل ایشان هم نباشد

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1653419

🕌 @jamarannews


Forward from: ایسنا
عارف: ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند نباید از دست بروند

معاون اول رئیس‌جمهور:
🔹اگر کشور بخواهد نجات یابد، راهی جز حاکمیت گفتمان اصلاحات ندارد.

🔹مدیران دولت باید پایبند به گفتمان وفاق ملی باشند.

🔹رئیس‌جمهور اگر در موضوعی به نتیجه‌ای برسد که به نفع کشور است، ایستادگی می‌کند.

🔹فضای خوبی برای همکاری با کشورهای منطقه در دولت ایجاد شده است.

🔹ذات دولت چهاردهم «نگفتن» و «حل کردن مسائل» است.

🔹۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند نباید از دست بروند.

isna.ir/xdSwqZ
@isna94


Forward from: Peivast | پیوست
🔺مدیرعامل شرکت زیرساخت: ۵۰ درصد اینترنت کشور از VPN رد می‌شود

🔹بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در گفت‌وگو با پیوست کندی اینترنت را به دلیل وجود مشکلات شبکه اپراتورها، قدیمی بودن وای‌فای خانگی و اشباع شدن لینک‌های بین استانی دانست و در عین حال عنوان کرد بالغ بر ۵۰ درصد اینترنت کشور از VPN رد می‌شود که همین اتصال به VPN از جمله عواملی است که منجر به کندی سرعت شده است.

🔹اکبری از دیگر مشکلاتی که VPNها را کاربران و شبکه ایجاد کرده‌اند به «آلودگی بسیار شدید دستگاه‌های ایرانی» اشاره کرد و افزود:
ما یکی از آلوده‌ترین کشورهای دنیا به بدافزار هستیم.


🔹او اضافه کرد:
ترافیک کاربر ایرانی بنا بر دلایل مختلف محدودیت داخلی، تحریم‌های آمریکا و آلودگی‌ها مسدود می‌شود. مجموعاً حدود ۳۰ درصد آدرس‌های دنیا از دسترس کاربران ایرانی خارج است و بیش از ۲۰ درصد آن به علت همین آلودگی‌ها و تحریم‌هاست. سهم فیلترینگ در این منع دسترسی، کمتر از ۱۰ درصد برآورد شده است.


🆔 @peivast
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/jsp


👁‍🗨 نگاه تحلیلگران: #وفاق_ملی در فقدان ایده/عمل امر ملی

👈 عباس موسایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در یادداشتی برای #راهبرد نوشت:

✍ رئیس‌جمهور محترم جناب آقای دکتر پزشکیان با حضور در سازمان برنامه و بودجه، نکاتی را پیرامون شرایط اقتصادی کشور، اولویت‌های اقتصادی دولت ‌و... بیان کردند.

✍ مهمترین و واکنش‌برانگیز ترین بخش از سخنان ایشان، پیرامون مسئله قاچاق  سوخت بود. رییس‌جمهور پزشکیان از قاچاق روزانه‌ی ۲۰میلیون لیتر سوخت خبر داده و افزود که «چطور ممکن است وقتی تولیدکننده و توزیع‌کننده خودمان هستیم، این میزان بنزین 'گم شود'». بنا بر اظهارات ایشان، همین وضعیت در آب، برق، گاز و... هم وجود دارد.

✍ واکنش دکتر #عباس_آخوندی به سخنان رئیس‌جمهور محترم را، از آنجا که معطوف به مصالح کلان ملی و برآمده از نقطه عزیمتی دانست که ایشان در دوران تبلیغات انتخاباتی، بر همان اساس از آقای دکتر پزشکیان حمایت کرده بودند؛ می‌توان اصولی‌ترین واکنش به این موضوع دانست.

✍ آخوندی می‌نویسد؛ «جناب پزشکیان عزیز، سپاس از توجهتان به یک‌ فساد سیستماتیک. لیکن این موضوع به ایرانیان ربطی ندارد. این موضوع نتیجه پدیده‌ چنددولتی و یا بی‌‌دولتی است که هنوز بدان توجه نفرموده‌اید.»

✍ #وفاق_ملی مدنظر دکتر پزشکیان، به‌عنوان راهبرد اصولی عبور از بحران، به میزانی که معطوف به رویکردی حل مسئله‌ای باشد و به لوازم و الزامات توافق‌سازی برای امر ملی، پایبندی نشان دهد، می‌تواند گره‌گشایی/ افق‌گشایی کند.

✍ درغیراین‌صورت، در همچنان بر همان پاشنه خواهد چرخید و سخنی انتقادی بر دفتر انتقادات از درون، افزوده خواهد شد.

✍ به سخنی دیگر، گفتمان وفاق ملی، اگر همزمان با کنش‌های گفتاری، کارگزار معتقد و متولی ملی‌اندیش خود را پیدا نکند، راهی به دهی نخواهد برد.

✍ سازمان برنامه و بودجه کشور در برنامه‌ریزی برای توسعه کشور، چگونگی تخصیص بودجه، مبانی نظری تنظیم‌گری، موانع تنظیم‌گری و به عبارتی مغز متفکر نهاد دولت (به‌معنای عام آن)، شناخته می‌شود.

✍ در فقدان التزام به‌معنای مدرن دولت و عدم‌اعتقاد و التزام کارگزار و متولی این نهاد مدرن به گفتمان برسازنده دولت (به شهادت پیشینه سیاسی و عملکرد)،  چگونه می‌توان انتظار داشت که بروندادی متناسب با برونداد مدنظر رئیس‌جمهور و حامیان گفتمان برسازنده دولت را انتظار داشت.

✍ پرسیدنی است که این موضوع، تا چه اندازه مدنظر متولیان سازمان برنامه و بودجه، بالاخص رئیس آن است؟

✍ پیگیری مسئله معطوف به امر ملی، توسعه ملی، اعتقاد به وجود/عدم‌وجود فساد سیستماتیک، نقش ناترازی در سیاست در شکل‌گیری زنجیره طولانی ناترازی‌های کنونی، نقش سیاست‌خارجی تحریم‌زا و تنش‌آفرین در شکل‌گیری ناوضعیت کنونی، نقش نپیوستن به fatf در شکل‌گیری این اوضاع و... چه جایگاهی در منظومه فکری و برنامه‌ها و سیاست‌های رئیس سازمان برنامه و بودجه دارد؟

✍ آیا رئیس‌جمهور محترم می تواند از رئیس سازمانی که در سه دهه گذشته، نقشی اساسی در تصمیمات اقتصادی داشته و به قول مرسوم، از بانیان وضع موجود است انتظار گره‌گشایی داشته باشد؟

✍ این بار افتاده در این شرایط حساس و اوضاع مخاطره‌آمیزی که «ز منجنیق فلک سنگ فتنه»، علیه ملک و ملت می‌بارد و به لطف ظرفیت‌های زبان فاخر فارسی، به ناترازی معنا یافته است؛ آیا می‌توان از یکی از تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان و کادرهای ناترازی‌ساز، انتظار اتخاذ تصمیم‌گیری ‌مبتنی بر مصالح و منافع ملی داشت؟

✍ نوع بازنمایی خبر دیدار رئیس‌جمهور پزشکیان از سازمان برنامه و بودجه و فاکتورگیری از مهمترین بخش سخنان ایشان را می‌توان آیتی دانست بر آنچه بر ذهن و ضمیر متولیان امر حاکم است.

✍ وفاق ملی در حوزه اقتصاد و برنامه و بودجه، به‌جای آنکه توافق با بخش‌هایی از نیروها و نهادهای سیاسی و غیرسیاسی، و بر اساس منطق بحران‌ساز ِ گذشته باشد، می‌بایست بر اساس منطق استوار ِ منافع و مصالح ملی و مبتنی  بر  پایه ملت/ کشور ایران و منافع ملی سامان یابد.

✍ از نامعتقدان و ناملتزمان به ایران و منافع و مصالح ملی، نمی‌توان انتظار ِ پیگیری و پیشبرد اهداف کلان ملی را داشت. ذات نایافته از هستی‌بخش/ کی تواند که شود هستی‌بخش، همچنان که «فاقد شی ٔ معطی شی ٔ نتواند بود».

✍ سازمان ملی، نیازمند متولی ملی‌اندیش، معتقد و ملتزم به مبانی و مقومات و مقدمات دولت مدرن، مشرف بر موانع وصول به نهاد دولت مدرن و درجه‌ای عمیق از فهم پیامدهای عدول از الزامات و لوازم دولت مدرن و آینده توسعه ملی ایران است. بازاندیشی در این رویکرد، می‌تواند دولت (قوه‌مجریه)  را چابک‌تر، کارآمدتر و مشروعیت نهاد حکمرانی را فزونی بخشد.

@javadrooh


Forward from: پایگاه خبری انتخاب
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
♦️ قالیباف:

🎥 قانونی ننویسیم که قابل اجرا نباشد؛ اگر این کار را کردیم اولین قانون شکن خودمان هستیم / حتماً باید با خرد جمعی و جمع سپاری قانون تنظیم کنیم؛ چون جامعه باید این قانون را بپذیرد

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003WUs
🆔 @Entekhab_ir

816 0 10 2 15

Forward from: و‌راى حد تقرير | سعيد حجاريان
📝📝📝پیچِ تاریخی

✍️سعید حجاریان، ۰۱ دی ۱۴۰۳


📍چکیده

✅مرحوم آیت‌الله منتظری از شنیدن خبر مظالم، به‌ویژه به‌نام دین، برآشفته می‌شد. خاصه در شرایطی که امکان پیگیری برای‌اش میسر نبود و گویی، در این لحظه، ذهن ایشان دچار یک دوگانگی شد. زیرا جمع حکومت مؤیّد از نظر معصوم، و آن عریضه‌ها و اخبار را ناممکن می‌دید. این گره زمانی کورتر هم شد؛ زیرا، ایشان در کسوت «قائم مقامِ رهبری» نه می‌توانست مانند مرحوم مهندس بازرگان عطای قدرت را به‌ لقای‌اش ببخشد، و نه می‌خواست مانند مرحوم بنی‌صدر سکوت پیشه کند و با وضعیت موجود همراهی کرده و منافع خویش را پیش ببرد. اما بالاخره این گره باز شد؛ یعنی مسئله به‌جای «حل شدن»، «منحل» شد! زمانی‌که خبر وقایع تلخ سال ۱۳۶۷ برجسته شد، بین تئوری‌ای که مطلوب‌ می‌پنداشت و اخلاق و سنتی که بدان وفادار بود، گسست پدید آمد و شد آنچه در نامه‌های معروف و پرنکته‌ی منتهی به فروردین ۱۳۶۸، و نیز خاطرات ایشان مضبوط است. از آن پس تا زمان ارتحال، «آیت‌الله» بر مدار اخلاق حرکت کرد...

✅متن کامل را اینجا بخوانید

📌نشانی‌های سعید حجاریان در شبکه‌های مجازی👇:
تلگرام | اینستاگرام | اکس (توییتر)


📰 پیشخوان: ششصدوهفتادونهمین شماره #روزنامه_هم_میهن شنبه اول دی‌ماه منتشر می‌شود.

@javadrooh


Forward from: ایسنا
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 گوترش به دنیا هشدار داد؛ تلفیق مرگبار هوش مصنوعی و سلاح هسته‌ای

isna.ir/xdSwd2
@isna94


📸 نمای روز: قدیمی‌ترین لوح سنگی شناخته‌شده که #ده_فرمان بر روی آن حک شده، در یک حراجی ساتبیز با قیمت شگفت‌انگیز پنج میلیون دلار به فروش رفت؛ رقمی که خیلی بیشتر از قیمت پیش‌بینی‌شده آن (بین یک تا دو میلیون دلار) بود. این تخته سنگ ۵۲ کیلویی، تنها نمونه کامل از نوع خود است که ده فرمان #حضرت_موسی به خط عبری باستانی (پالئو-عبری) روی آن حک شده‌ است/ یورونیوز

@javadrooh


Forward from: اکوایران
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📹 اقتصاد سیاسی بنزین: طرحی اقتصادی برای اصلاح ناترازی بازار انرژی

نسخه صوتی

▫️قیمت بنزین به عنوان یک چالش بزرگ در اقتصاد ایران طی 60 سال گذشته مطرح بوده و این روزها بحث اصلاح آن داغ است. برخی کارشناسان معتقدند که مشکل اصلی به مالکیت نفت برمی‌گردد، زیرا نفت و بنزین به هم مرتبط هستند. در ایران، ملی شدن نفت باعث ابهام در مالکیت شده و نفت دولتی شده است.

▫️در یک میزگرد تخصصی علیرضا توکلی‌کاشی، کارشناس اقتصادی، راهکاری برای اصلاح ناترازی بازار انرژی ارائه داد که مستقل از بودجه دولت بوده و درآمد مالیاتی برای دولت ایجاد می‌کند.

▫️با این حال، نقدهایی به طرح او وارد است. عباس آخوندی، سیاستمدار و استاد دانشکده مطالعات جهان به محیط آشفته ایران اشاره کرده و معتقد است که طرح توکلی‌کاشی در شرایط کنونی کارایی ندارد.

▫️موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان نیز بر لزوم اجرای همزمان اصلاحات تأکید کرد، اما اعتقاد دارد ابهاماتی در طرح وجود دارد.

▫️این میزگرد که به همت گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد و رسانه اکوایران برگزار شده بود، برخی تحلیگران به بیان نظرات خود در خصوص موضوع اقتصاد سیاسی بنزین و اصلاحات اقتصادی پرداختند.

📺 @ecoiran_webtv


🌀گزارش روز: #ماهر_اسد هدف انتقام‌جویان

👈 پس از سقوط #بشار_اسد حالا برادرش، ماهر حافظ اسد، به یکی از مهمترین افراد تحت تعقیب‌ سوریه تبدیل شده است.

🔹#ماهر_اسد  که به‌عنوان "خون‌آشام" رژیم اسد شناخته می‌شد، نقشی کلیدی در سرکوب معترضان و مدیریت امپراتوری مواد مخدر ایفا کرده بود.

🔹پس از سقوط رژیم اسد، گروه‌های مخالف و مردم، به‌ویژه نیروهای هیئت #تحریر_الشام (HTS) که به دمشق وارد شده‌اند، به قصرهای #ماهر_اسد یورش بردند.

🔹در این حملات، علاوه بر غارت اشیای ارزشمند، اسرار و کشفیاتی همچون داروهای تقویت جنسی و تونل‌های مخفی زیر قصرها به دست آمده است. یکی از کشفیات جالب توجه، بسته‌های دارویی به نام "Phyto Andro" بود که به عنوان مکمل تقویت میل جنسی تبلیغ می‌شد.

🔹بر اساس گزارش‌ها، #ماهر_اسد پس از سقوط رژیم به‌سرعت از سوریه فرار کرده و از طریق تونل‌های زیر قصرش به عراق فرار کرده است.

🔹برخی منابع ادعا می‌کنند که او سپس با استفاده از هلی‌کوپتر به مسکو فرار کرده؛ جایی که خانواده‌اش در آنجا سرمایه‌گذاری‌های کلانی در زمینه املاک انجام داده‌اند.

@javadrooh


📰 پیشخوان: دویست‌وسیزدهمین شماره #هفته_نامه_صدا شنبه اول دی‌ماه منتشر می‌شود.

@javadrooh


👁‍🗨 نگاه تحلیلگران: پوتین گردن ایران انداخت...

✍ سخنان امروز #ولادیمیر_پوتین رئیس‌جمهور #روسیه درباره سقوط #بشار_اسد درخور توجه و تامل است. او با بیان دو نکته به‌نوعی مسؤولیت این سقوط را گردن ارتش سوریه، ایران ومتحدانش انداخت.

نخست اینکه، گفت ۳۵۰نفر از نیروهای مخالفان در حالی وارد حلب شدند که ۳۰هزار نظامی ارتش #سوریه و نیروهای متحد ایران بدون درگیری عقب‌نشینی کردند.

نکته دوم اینکه، اظهار داشت که روسیه نیروی زمینی به سوریه نفرستاده بود و صرفا دو پایگاه دریایی و هوایی در طرطوس و حمیمیم داشت. به این معنا که روسیه نیروی زمینی برای مقابله با مخالفان نداشت و این گونه مسؤولیت این مقابله و جلوگیری از پیشروی آ‌‎ها را متوجه ارتش سوریه و نیروهای ایرانی و نیروهای همسو با آنها دانست.

✍ پوتین درعین‌حال هم بیان داشت که روسیه ۴هزار نیروی ایرانی را از طریق پایگاه هوایی حمیمیم به تهران منتقل کرده است. هنوز ایران واکنش رسمی به این اظهارات نشان نداده است.

✍ اما نکته قابل توجه دیگر در گفته‌های امروز رئیس‌جمهور روسیه درباره تحولات سوریه تاکید بر این موضوع بود که کشورش در سوریه شکست نخورده و اهداف خود را محقق کرده است!  مفروض این سخنان او این است که حفاظت از نظام سوریه هدف مسکو نبوده است.

ا✍ و هدف از حضور روسیه در سوریه را «جلوگیری از شکل‌گیری یک حکومت تروریستی» دانست و تاکید کرد که این هدف «به طور کلی» محقق شده و گفت که گروه‌های مسلح سوری تغییر کرده‌اند و سازمان‌های تروریستی نیستند و نشانه آن را تعامل آمریکا و اروپا با این گروه‌ها دانست و این «تغییر» را محصول حضور روسیه در سوریه دانست!

✍ یکی از عوامل مهم سرنگونی نظام #بشار_اسد تضاد منافعی بود که میان ایران و روسیه پس از «تثبیت موقت» نظام او به‌عنوان هدف و منفعت مشترک در جریان بحران فراگیر داخلی در این کشور ایجاد شد. پس از حفظ نظام سوریه، منافع دو متحد او هیچ هم‌پوشانی نداشت و تضاد منافع رفته رفته ابعاد مختلفی به خود گرفت.

✍ درحالیکه ایران و متحدانش، سوریه را کانون و محور نفوذ سخت‌افزاری و رکن رکین جبهه خود در شامات و به‌ویژه در تقابل با #اسرائیل و کریدور تسلیح مستمر #حزب_الله می‌دیدند، روسیه هیچ نوع همدلی با این راهبرد ایران نداشت و عملا مخالف آن بود و سوریه‌ای می‌خواست که منافعش در شرق مدیترانه و خاورمیانه را با پاسداشت روابط راهبردی‌اش با اسرائیل حفظ کند.

✍ حالا هم سخنان امروز پوتین مبنی بر اینکه غایت کشورش در سوریه حفظ اسد نبوده است، بیشتر توجیه‌گر عدم مداخله برای حمایت از او به نظر می‌رسد، اما اکنون پرسش این است که چرا مسکو این‌بار نه‌تنها دخالت نکرد؛ بلکه هماهنگی‌هایی هم با اسد و ترکیه برای خروج او از سوریه و ارتباط میان مخالفان و نخست‌وزیر دولت اسد برای انتقال آرام قدرت در دمشق انجام داد!

✍ آیا با ترامپ برای امتیازگیری در آینده از جیب اوکراین معامله کرد؟ یا با ترکیه؟ یا این عدم مداخله از موضع ضعف و به علت مشغولیت در جنگ اوکراین بود؟ یا اساسا پوتین با نتانیاهو معامله کرده است؟ که هم بخشی از سوریه به این شکل اشغال شود و هم تمام توان نظامی سوریه در حملات اسرائیل نابود شود و...

✍ در این راستا هم ناگفته نماند که روسیه در ۱۰سال گذشته آسمان سوریه را در اختیار داشت؛ اما عملا و غیرمستقیم چتری حمایتی برای حملات مستمر اسرائیل به اهداف ایران و نیروهای همسو با آن فراهم کرد و حتی یک بار سیستم‌های پدافندی پیشرفته روسیه و لو اشتباهی با این حملات مقابله نکردند.

@javadrooh

2k 0 49 5 23

💥خبر: ادعای #پوتین : روسیه ۴۰۰۰ نیروی ایرانی را از سوریه به تهران منتقل کرده است

👈 #ولادیمیر_پوتین در کنفرانس مطبوعاتی پایان سال [میلادی] خود در مسکو به موضوعات متعددی اشاره کرد از جمله تحولات اخیر سوریه. او گفت هنوز با #بشار_اسد که به روسیه گریخته است، دیدار نکرده؛ اما به‌زودی این‌کار را انجام خواهد داد.

🔹پوتین همچنین تاکید کرد سقوط دولت سوریه به معنای شکست سیاست‌های مسکو در این کشور نیست.

🔹نکته قابل توجه دیگر این نشست، خبری بود که رییس‌جمهوری روسیه درباره انتقال نیروهای ایران از سوریه بیان کرد.

🔹او اعلام کرد که مسکو چهارهزار نیروی ایران را پس از تسلط نیروهای مسلح بر سوریه، از طریق پایگاه حمیمیم به تهران منتقل کرده است/ رویترز

@javadrooh

20 last posts shown.