انجمن حمایت از حقوق کودکان


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


دفتر مرکزی: ۸۸۵۰۱۴۱۴
صدای یارا: ۴۲۱۵۲
روابط عمومی:
t.me/irsprc
سایت:
https://www.irsprc.org
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/irsprcorg

"مطالبی که در کانال منتشر می‌شود صرفا اخبار مربوط به کودکان است و بازنشر آن به منزله تایید توسط انجمن نمی‌باشد"

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


🔻بیانیه‌ی انجمن حمایت از حقوق کودکان
در ارتباط با قانون عفاف و حجاب


قوانین برای ایجاد همبستگی اجتماعی و برقراری نظم، ضروری است دارای حداقل دو رویکرد اساسی باشند:

۱- بال حمایت‌گری قانون و کمک به ایجاد جامعه‌ی امن و در نهایت گسترش عدالت
۲- وجه مترقی قوانین، به معنای حداقل یک قدم جلوتر بودن از عادات و عرف جامعه

با مد نظر قرار دادن این دو وجه مهم قوانین، واقعیت‌های اجتماعی سرزمین ایران و تغییرات عمیق جامعه (به ویژه در زمینه‌ی مطالبه‌ی حقوق شهروندی و حقوق فردی) در یک دهه‌ی اخیر و هم چنین مد نظر قرار دادن مفاد قوانین بالادستی (قانون اساسی و تاکید آن بر آزادی‌های فردی و اجتماعی)، قانون حمایت از اطفال و نوجوانان (سال ۱۳۹۹)، قانون پیشگیری از کودک‌آزاری و همچنین قوانین کیفری سال ۱۳۹۲ و توجه‌ی ویژه به شرایط وقوع جرم در حوزه‌ی جرایم کودکان و نوجوانان، می‌توان اذعان داشت که قانون عفاف و حجاب و قرار ابلاغ آن در ۲۳ آذر سال جاری به تنهایی خط بطلانی بر تمام مبارزات مدنی جامعه ایران در عرصه‌ی تدوین قوانین مدرن و رعایت حقوق انسانی، حداقل در یک صد سال اخیر است.

قانون عفاف و حجاب با زیر پا گذاشتن حقوق مدنی و مشروع جامعه و تعیین مجازات‌های بدون تناسب با جرم و تاکید موکد بر مجازات‌های سنگین (به ویژه در حوزه‌ی کودکان)، جریمه‌های کلان و رو در رو قرار دادن افراد جامعه، ضربه‌ی سهمناکی را بر همبستگی اجتماعی لرزان جامعه وارد خواهد کرد و اصل مهم جایگاه قوانین در تسهیل زندگی انسان را زیر سوال خواهد برد.

سوال اساسی این است چه کسانی و چه گروه‌هایی از تحمیل آشفتگی بر روان رنجور جامعه نفع خواهند برد؟ پاسخ به این سوال ضرورت حمایت دولت از جامعه و نهاد‌های مهم اجتماعی از جمله نهاد خانواده را روشن خواهد کرد.
بنا بر دلایل ذکر شده انجمن حمایت از حقوق کودکان موکداً از ریاست جمهوری درخواست دارد با مد نظر قرار دادن همه‌ی ظرفیت‌های موجود‌، اجرای این قانون را از دستور کار خارج کند.

باشد که تاریخ این سرزمین و سرگذشتش عبرت آیندگان شود.

انجمن حمایت از حقوق کودکان
اذر ۱۴۰۳
@irsprcorg


🔻وزیر آموزش و پرورش: ۷۵۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل داریم/ سر چهارراه‌ها سوال کنید چرا به مدرسه نمی‌روید؟ سراغ این موضوع را فقط نباید از آموزش و پرورش گرفت

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش:

آخرین آمار در این باره حدود ۷۵۰ هزار نفر در سه دوره تحصیلی است. در دوره اول ابتدایی حدود ۱۵۰ هزار نفر و بقیه مربوط به متوسطه اول و دوم است. بازماندگان از تحصیل ربطی به آموزش و پرورش ندارد و اینگونه نیست که ما مدرسه و کلاس نداشته باشیم.

در تهران سر چهارراه‌ها از دانش‌آموز سوال کنید چرا به مدرسه نمی‌روید؟ سراغ این موضوع را فقط نباید از آموزش و پرورش گرفت. با نگاه تحلیلی و کاملا تفکیکی این موضوع بررسی شود. همه فکر می‌کنند، آموزش و پرورش کلاس، مدرسه، معلم و کتاب ندارد، در حالیکه برای ۸۰۰ هزار دانش‌آموز در سیستان و بلوچستان کتاب رایگان می‌دهیم و چند هزار مدرسه یک کلاسه داریم. #هم‌_میهن

@irsprcorg


🔻بررسی طرح تقویت نظام آموزش‌‏وپرورش که این روزها نمایندگان مجلس آن را دنبال می‌‏کنند

پول درآوردن از کلاس درس؟

طرحی 10 ماده‌‏ای برای پول درآوردن به وزارت آموزش‌‏و‏پرورش. این خلاصه نگرانی جدیدی است که برای کارشناسان آموزش‌‏وپرورش ایجاد شده و البته عده‌‏ای را هم امیدوار کرده است. «طرح تقویت نظام آموزش‌‏وپرورش» که به‌‏تازگی در مرکز پژوهش‌‏های مجلس طراحی شده و 34 نماینده هم آن را امضاء کرده‌‏اند، نه‌‏چندان پر سروصدا ولی به نظر می‌‏رسد با جدیت پیش می‌‏رود و وزیر آموزش‌‏وپرورش هم با آن موافق است.

در حال حاضر شش معاونت آموزش ابتدایی، آموزش متوسطه، پرورشی فرهنگی، تربیت بدنی و تندرستی، حقوقی و امور مجلس و برنامه‌‏ریزی و توسعه مدیریت وجود دارد و حالا تعدادی از نمایندگان مجلس می‌‏گویند، باید معاونت دیگری برای جذب پول بیشتر در این وزارتخانه ایجاد شود و در مقابل، معاونت‌‏های ابتدایی و متوسطه ادغام و ایجاد معاونت آموزشی و معاونت اقتصادی ایجاد شود.

استانی‏‌سازی و ساماندهی تقویم آموزشی، جزو موضوعاتی است که در طرح تقویت نظام آموزش‌وپرورش به‌‏عنوان راه‌‏هایی برای درآمدزایی مطرح شده و منجر به کاهش کیفیت آموزش می‌‏شود. در این طرح، دوره پیش‌‏دبستانی حذف می‌‏شود، این اقدام به هیچ‌‏وجه کارشناسی‌‏شده نیست و منجر به ایجاد آشفتگی می‏‌شود.

🔹زمانی‏که این مباحث مطرح می‌‏شود، به نظر می‌‏رسد کفگیر این وزارتخانه به ته دیگ رسیده؛ البته این اتفاق برای همه‌‏جا رخ داده است. اما نکته اینجاست که براساس قانون اساسی، مسئله بهداشت، آموزش و امنیت، سه موضوعی هستند که باید به‌‏صورت رایگان در اختیار مردم قرار گیرند.

🖌زهرا جعفرزاده | خبرنگار گروه جامعه

📌برای مشاهده متن کامل گزارش کلیک کنید

@irsprcorg


🔻چگونه می‌توان رقابت در کودکان را به‌سمت الگوهای سالم کار گروهی سوق داد؟

دوراهی رقابت و همکاری در آموزش کودکان
| مهتاب محمدی |

🔺نشست علمی دوراهی رقابت و همکاری که با حضور «اسدالله مرادی»، عضو هیئت‌علمی دانشگاه فرهنگیان، در مؤسسه دارالاکرام (حامی آموزش کودکان و نوجوانان در معرض خطر ترک تحصیل) برگزار شد، به واکاوی این مسئله پرداخت که چگونه می‌توان تمایل به رقابت را به‌سمت الگوهای سالم همکاری و کار گروهی سوق داد و نیز درصدد معرفی تجربه‌های موفق جهانی در ایجاد تعادل میان رقابت و همکاری در مدارس برآمد.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/119953

@irsprcorg


🔻نامه انجمن نویسندگان کودک و نوجوان به پزشکیان/ کانون را از دست آموزش‌و‌پرورش نجات دهید‌


انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور از او خواست که تصمیمات نابخردانه درباره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را متوقف کند.


در این نامه تاکید شده است: «متأسفانه اهالی فرهنگ و هنر کودکان و نوجوانان به ‌تدریج و به‌‌ویژه در سال‌های اخیر، با نگرانی، نظاره‌‌گر دور‌شدن این نهاد مهم و معتبر از اهداف و وظایف ذاتی خود شده‌اند. اداره‌ کانون با شیوه‌های مدیریتی ناکارآمد و ناآشنا با اقتضائات فرهنگ، هنر و ادبیات کودک و نوجوان، غلبه گرایش‌های حزبی یا سلیقه‌های شخصی، تعطیل یا نیمه‌تعطیل‌شدن بسیاری از کتابخانه‌‌ها و فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی، بازنشستگی زودهنگام و تعدیل بسیاری از کارشناسان و مربیان هنرمند و باتجربه، پایین‌آمدن کیفیت کتاب‌‌ها و عرضه‌ محصولات نازل، تعطیلی بسیاری از فعالیت‌‌ها و رویدادهای ارزشمند‌ و بسیاری اتفاق‌‌های دیگر، از شواهد آشکار تضعیف کانون پرورش فکری به ‌شمار می‌‌آیند».

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-949970

@irsprcorg


🔻به چه دلیل کارفرمایان ایرانی از کودک افغانستانی در کار استفاده می‌کنند؟ این موضوع چه تبعاتی دارد؟
زهرا قاسم‌زاده در نخستین همایش ملی کودکی در ایران در این باره توضیح می‌دهد. عنوان سخنرانی او «ضرورت تحقق حق شهروندی برای کودکان مهاجر افغان در ایران پژوهش عملی مشارکتی با کودکان در شهرکرمان» بود.
از کانال موسسه‌ی رحمان
🔻از لینک زیر ببینید:
https://youtu.be/5rEp6Ur0qFc?si=nshWNEtEiKDqnLW1

@irsprcorg


🔻گزارش «شرق» از نشست انجمن حمایت از حقوق کودکان به مناسبت روز جهانی کودک

کودکان اُتیسم باید دیده شوند

به مناسبت روز جهانی کودک، انجمن حمایت از حقوق کودکان نشستی برگزار کرد که پیرو گزارش «شرق» در مورد مشکلات کودکان اُتیسم در اتاق‌های درمان با تیتر شرایط خاص در اتاق درمان که منتشر شد، به این موضوع پرداختند.

نیایش شاهین مادر یکی از کودکان اُتیسم در این برنامه اشاره کرد: مادر یک پسر شش‌ساله اُتیستیک هستم. در‌واقع مرزهای بودنم را در این هستی جابه‌جا کرد. این خاصیت اُتیسم است که با فروپاشی بنیان‌های متعارف ارتباطی، یک دگردیسی عمیق را برای فهم خود و ارتباط با خود می‌طلبد. کودکان اُتیسم، مثل ماهی‌هایی که از آب بیرون افتاده‌اند‌ بالا و پایین می‌پرند و حواس شش‌گانه‌شان، تاب زیستن روی زمین را ندارد و برای آن تعریف نشده. کودکان اُتیسم، در کنار همه این عدم توازن‌های حسی، از سطح برانگیختگی پایینی رنج می‌برند و هر تغییری برایشان اضطراب رقم می‌زند. کودکان اُتیسم، ناتوان از درک مفاهیم انتزاعی مستتر پشت واژه‌ها و درک حالات روانی و عواطف در چهره افراد، نقص تعامل را تجربه می‌کنند و همه اینها مجموعه عواملی است که آنها را به آسیب‌پذیرترین قشر جامعه تبدیل می‌کند. طبق آمار رسمی بهداشت جهانی، تا کمتر از 10 سال آینده از هر سه تولد یکی مبتلاست به اُتیسم و اینجاست که باید پرسید جامعه ما برای این شیب تند ازدیاد جمعیت اُتیسم چه رویکردی را برای همزیستی با آن تعریف کرده است؟
درمان و توان‌بخشی کودکان ما امری است که در حوزه سلامت تعریف می‌شود اما در چند دهه گذشته با مصادیق مکرری از تخلفات در کلینیک‌ها و مراکز توان‌بخشی و نگهداری مواجه بودیم که علی‌رغم گزارش و حتی طرح شکایت حقوقی، بدون استثنا با سرپوش‌گذاشتن بر صورت‌مسئله تنها به تبرئه متخلفین و منع تعقیب شکایات منتهی شده است. سیستم تنبیهی و پادگانی و تربیت حیوانات سیرک در کنار سوءاستفاده‌های جنسی جرائمی نیست که به‌سادگی نادیده گرفته شده و تا این سطح رایج باشند مگر اینکه به عنوان ارزان‌ترین شکل توان‌بخشی، آموزش و نگهداری فرزندان ما به شکلی کاملا سازمانی تلقی شده باشد. این جرائم و تخلفات در شرایطی انکار و تکذیب می‌شوند که بهزیستی به واسطه تأمین و تخصیص یارانه دولتی، تمام‌قد بر حفظ منافع مراکز تحت پوشش خود اصرار می‌ورزد و علوم پزشکی تنها با حفظ منافع صنفی کادر درمان، چشم بر آن می‌بندد و پیامد این بی‌اعتنایی، چیزی جز حذف عوامل بازدارنده و پیشگیری از وقوع جرم و ترویج سازمان‌یافته کودک‌آزاری نبوده و نیست. در‌عین‌حال که سرنوشت کودکی آسیب‌دیده، برای یک عمر دامان خانواده‌ها را می‌گیرد. ما این بی‌اعتنایی‌ها در حوزه سلامت ا‌ُتیسم را با طرح کارزاری خطاب به ریاست‌جمهور دولت چهاردهم، جناب دکتر پزشکیان، مطرح کرده‌ایم و در‌حالی‌که تا امروز این کارزار به امضای بیش از پنج هزار نفر رسیده، مجدانه بر تحقق بند به بند آن ایستاده‌ایم.

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-949701

@irsprcorg


🔺بهزیستی و کودکان در معرض خشونت

گزارش «شرق» از بررسی دایره وظایف و اختیارات بهزیستی در مقوله خشونت علیه کودکان

مریم لطفی

🔹به‌تازگی «شرق» در گزارشی از مرگ مهسا گلستانی، دختر ۱۱ساله‌ای در مشهد خبر داد. کودکی که از بهزیستی مشهد به سرپرستی گرفته شده بود و بر اثر شکنجه ناپدری و نامادری خود در کاشمر به قتل رسید.

🔹پیش ‌از ‌این هم خبرهای دیگری از شکنجه برخی کودکان در بعضی مراکز نگهداری زیر نظر بهزیستی اعلام شده بود؛ نهادی که بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین متولی حوزه کودک در کشور است. اما دایره وظایف و اختیارات این نهاد چقدر است و در عمل تا چه اندازه این وظایف را انجام می‌دهد؟

مونیکا نادی، وکیل و فعال حقوق کودک:

🔹اولین بحث در مداخلات بهزیستی، شناسایی کودکان در وضعیت مخاطره‌آمیز است و دومین بحث این است که هر جایی که لازم است فرایند کیفری اتفاق بیفتد، موضوع را اطلاع دهند.

یکی از ویژگی‌های جرم علیه کودکان این است که معمولا مخفی می‌ماند و تمایل به شکایت از آن کمتر است. ولی برای مقابله با آن لازم است موضوع گزارش شود.

🔹گزارش کامل:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-949585

@irsprcorg


کارزار اعتراض به بی‌اعتنایی در حوزه‌ی سلامت جامعه اتیسم تا ۳۰ام دی ماه تمدید شد.


دوستان و همراهان عزیز
به علت قطع ناگهانی برق، مستند قصه‌ی دختران فروغ ساعت ۱۷ نمایش داده خواهد شد.


Forward from: انجمن حمایت از حقوق کودکان
انجمن حمایت از حقوق کودکان به مناسبت روز جهانی کودک برگزار می‌کند:
📌نمایش فیلم
«قصه‌ی دختران فروغ»

📎قصه این فیلم، داستان همه ما آدم‌ها است. افرادی با هر رتبه و مقام، با هر درجه از سواد و علم! چرا؟ چون هر کدام از ما در مقطعی از زندگی دوست داریم کارهای خیرخواهانه انجام دهیم. اگر شرایط مالی اجازه دهد، سریع به این فکر می کنیم یک کودک را به سرپرستی بگیریم و آن را خوشبخت کنیم و در نهایت احساس ارزشمند بودن برای خود داشته باشیم. حال سوال این است تا به حال به این فکر کرده‌ایم عواقب مداخلات انسانی ما در رابطه با این کودکان چه خواهد بود؟ مداخلاتی که در اکثر موارد بدون هیچ دانش و آگاهی صورت می‌گیرد و بعضی اوقات سنجاق شده به یکسری تفکرات سنتی و منسوخ شده است و در نهایت ما، آینده این کودکان را به علت ناآگاهی از مداخلات انسانی خود، به بدترین شکل ممکن تغییر می‌دهیم. من خاطره حناچی شما عزیزان را به دیدن این فیلم و شرکت در جلسه نقد و گفتگو دعوت می‌کنم. ممکن است هر کدام از ما با دیدن این فیلم نگاه دوباره‌ای به خود بیاندازیم تا متوجه شویم کجای این داستان ایستاده‌ایم.

@irsprcorg


به مناسبت روز جهانی کودک

روز جهانی کودک را در زمانی گرامی می‌داریم که سایه‌ی دهشتناک جنگ، بقای کودکان را به عنوان اساسی‌ترین حقوق فرد مورد تهدید قرار داده است. گذشته از نداشتن محیط زیست سالم که حق هر کودکیست برای حیات و فارغ از تبعیض فاجعه بار تحصیلی و تعداد میلیونی کودکان  بازمانده از تحصیل، همچنان دنیای کودکی، دنیایی پرنشاط، پرامید و سرشار از انرژیست. انجمن حمایت از حقوق کودکان با بیش از سه دهه فعالیت در عرصه آگاهی‌رسانی و حمایت از حقوق کودکان طبق مفاد کنوانسیون حقوق کودک و پیمان نامه جهانی حقوق کودک که جمهوری اسلامی نیز آن را تایید و بدان متعهد است، بر ایجاد محیطی صلح‌آمیز برای تداوم حیات کودکان ایران تاکید می‌کند و از تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران اداره‌ی امور کشور درخواست دارد تا با رویکرد حفاظت از آینده‌سازان سرزمین و نگاه توسعه‌گرا، به حیات کودکان ایران در شرایط صلح و امنیت و آرامش و برای داشتن ایرانی آباد و آزاد اهتمام بورزد.                                                      انجمن حمایت از حقوق کودکان همچنین بر تغییر رویکرد حکمرانی در سیستم آموزشی و جاری نمودن عدالت آموزشی برای همه کودکان اعم از ایرانی و مهاجر و بر حق آموزش رایگان فراگیر کودکان طبق مفاد مندرج در قانون اساسی ایران تاکید می‌ورزد.
انجمن حمایت از حقوق کودکان باور دارد که توسعه تنها در صلح وامنیت و در رابطه پایدار با دیگر کشورها امکان‌پذیر است و در این صورت است که کودکان به انسان‌های توسعه‌یافته برای ساختن آینده‌ای درخور خود و میهن، تبدیل خواهند شد و موکدا خواستار تامین امنیت و حفاظت از زندگی کودکان و منابع سرزمین برای سپردن آینده‌ی ایران به دستان پر توان آنان است. 
انجمن حمایت از حقوق کودک در آستانه‌ی روز جهانی حقوق کودک ضمن ابراز  نگرانی عمیق از تسری چنین شرایط نابسامان و تکرار چنین فجایعی در جامعه ایران، توجه حاکمیت و تمامی صلح‌طلبان جامعه را به نکاتی چند جلب می‌کند:
۱- در روزها و ساعاتی سرنوشت‌ساز  در تاریخ ایران قرار گرفته‌ایم و به همین دلیل جهت‌گیری‌ها سیاسی و تصمیم‌گیری‌های سران مملکت می‌تواند تعیین‌کننده باشد.
۲-از حاکمیت جمهوری اسلامی انتظار داریم  در لحظات سرنوشت‌ساز، محور تصمیم‌گیری‌ها بر اساس حفظ امنیت جامعه، حفظ منافع ملی و در راستای سیاست‌های تنش‌زدایی باشد.
۳- در شرایط کنونی حفظ انسجام ملی و جلب مشارکت واقعی جامعه از جانب حاکمیت ایران می‌تواند گامی بلند در راستای پیشگیری از هر نوع تنش در جامعه باشد.
۴- تنش‌زدایی و صلح پایدار درخواست اصلی حامیان حقوق کودکان (به منظور حفظ منافع ملی و حفظ جان شهروندان)، از متولیان جامعه است.
جهان را به مکانی  شایسته برای کودکان  کنیم.

انجمن حمایت از حقوق کودکان
۳۰آبان ۱۴۰۳
@irsprcorg


🔻دارالاکرام به مناسبت روز جهانی حقوق کودک برگزار می‌کند:
 دوراهی رقابت و همکاری در آموزش کودکان

در نظام‌های آموزشی امروز، همواره این پرسش مطرح است که آیا باید دانش‌آموزان را به سمت رقابت سوق داد یا همکاری را در آنها تقویت کرد؟

در این نشست با حضور دکتر اسداله مرادی به واکاوی این مسئله خواهیم پرداخت که چگونه می‌توان تمایل به رقابت را به سمت الگوهای سالم همکاری و کار گروهی سوق داد. برخی از پرسش‌های محوری این نشست عبارتند از:

۱.آیا می‌توان انگیزه رقابت را در خدمت تقویت روحیه همکاری قرار داد؟

۲.نقش معلمان و مربیان در هدایت دانش‌آموزان به سمت الگوهای سالم رقابت و همکاری چیست؟

۳‌.تجربه‌های موفق جهانی در ایجاد تعادل میان رقابت و همکاری در مدارس کدامند؟


زمان: سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ساعت ۱۶
مکان: خیابان وزرا، کوچه بیستم، پلاک ۶، طبقه دوم

@irsprcorg


Forward from: انجمن حمایت از حقوق کودکان
🔻کارزار اعتراض به بی‌اعتنایی در حوزه سلامت جامعه اتیسم

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان

با درود،

ما، جامعه بزرگ اتیسم ایران، با توجه به اهمیت نقش بسزای درمان اتیسم در حوزه سلامت، شاهد ناکارآمدی فاحش سیستم نظارت بر عملکرد درمان، توانبخشی و آموزش فرزندانمان هستیم که مشخصا منجر به فروپاشی دیوار اعتماد میان خانواده‌های اتیسم و رویکردهای با پشتوانه علمی شده است.

بدیهی است که نتیجه این نظارت غیرمسئولانه، از یکسو به عملکرد معیوب و مخرب بخش بزرگی از جامعه درمانی، توانبخشی و آموزش منجر شده که نتایج ویرانگر آن برای یک عمر به خانواده‌های اتیسم تحمیل می‌شود، و از دیگر سو، شاهد رشد بی‌رویه بازار سیاهی از مدعیان رویا فروش در درمان، مشاوره و آموزش فرزندانمان با قیمت‌های نجومی هستیم که در بسیاری موارد حتی مدرکی مرتبط با اتیسم هم ندارند. باید تأکید کنیم که بی‌اعتنایی و عدم نظارت و پیگیری وزارت بهداشت در برخورد قاطعانه با این افراد، تهدیدی جدی بر حوزه سلامت جامعه اتیسم قلمداد شده و تقاضا داریم:

۱. احداث سامانه هوشمند ارزیابی و نظارت بر عملکرد کلیه کلینیک‌ها و مراکز توانبخشی آموزشی، و بررسی مستمر امتیاز خانواده‌ها در ارزیابی و رضایتمندی خود از کیفیت تک تک جلسات و برخورد قاطعانه با متخلفین.

۲. اجباری کردن نصب دوربین مداربسته و دسترسی مستقیم و آنلاین خانواده برای نظارت بر وضعیت فرزندان خود، بدون هیچ پیش‌شرط و واسطه‌ای، در همه کلینیک‌های وابسته به علوم پزشکی و مراکز توانبخشی بهزیستی.

۳. الزام بازآموزی و نظارت بر به‌روز بودن اطلاعات و بار علمی کادر درمان، توانبخشی و آموزش به‌صورت دائم.

۴. دستور پیگرد قاطعانه کلیه افرادی که با هر عنوانی در حوزه سلامت مداخله کرده و هیچ مدرکی مرتبط با اتیسم ندارند و بدون کمترین احساس تهدیدی در سطح کلان تبلیغات، اقدام به دریافت هزینه‌های سنگین از خانواده‌ها می‌کنند.

جناب رئیس‌جمهور، در مواجهه با پیامدهای وسیع این بی‌اعتنایی‌ها به حوزه سلامت در اتیسم، پناه جستن بسیاری از خانواده‌های سرخورده از دریافت درمان اصولی به رمال‌ها و شارلاتان‌های مدعی درمان امری کاملاً قابل توجیه به نظر می‌رسد که در تقابل با حیثیت جامعه درمان قرار دارد.

با امید که صدای بی‌صدای فرزندانمان مورد اعتنای جنابعالی و سیاست‌های دولت چهاردهم در امر خطیر حوزه سلامت قرار گیرد.

با تقدیم احترام مجدد، پیشاپیش از توجه و اقدام شما سپاسگزاریم.

📌برای امضای کارزار لطفا روی لینک زیر کلیک کنید و با دیگران نیز به اشتراک بگذارید:

https://www.karzar.net/164406

@irsprcorg


🔻معاون وزیر آموزش و پرورش: ۴۰ درصد کودکانی که وارد مدرسه می‌شوند، فقر یادگیری دارند

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق گزارش بانک جهانی از ۸۰ درصد کودکی که امکان حضور در مدرسه را پیدا می‌کنند، ۲۵ درصد با فقر یادگیری مواجه هستند. به عبارت بهتر، ۴۰ درصد کودکانی که وارد مدرسه می‌شوند، به فقر یادگیری دچار هستند. در کنار مفهوم بازمانده از تحصیل، نظام آموزشی کشور با مفهوم بازمانده از یادگیری نیز مواجه است؛ دانش‌آموزانی که در مدرسه حضور دارند، اما مهارت‌های پایه را با کیفیت مطلوب فرا نمی‌گیرند و در نهایت تفاوت ملموسی بین آنان و بازماندگان از تحصیل در مسئله یادگیری وجود ندارد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: این معاونت در کنار تلاش برای حل مسئله بازماندگان از تحصیل، موضوع بازماندگان از یادگیری را نیز به صورت جدی دنبال می‌کند و تمرکز بر دانش‌آموزان لازم‌التوجه را در دستورکار خود قرار داده است.

حکیم‌زاده اضافه کرد: اگر دانش آموزان بازمانده از یادگیری در سه ماه اول سال شناسایی شوند، می‌توان با برنامه‌های جبرانی این بازماندگی را رفع کرد که البته تحقق این امر نیازمند همت و کمک معلمان و مدیران مدارس به ویژه در مناطق روستایی، عشایری و لازم‌التوجه است.

ارتباط عاطفی دانش‌آموز با مدرسه رکن ایجاد محیط مثبت یادگیری است

حکیم‌زاده زمینه‌سازی برای ایجاد محیط مثبت یادگیری را دیگر برنامه معاونت آموزش ابتدایی در دور جدید برشمرد و گفت: حضور مدیران و معلمانی که بر محتوای آموزشی تسلط کافی داشته باشند و روش‌های متنوع تدریس را بشناسند و به‌کار بگیرند، امری ضروری برای ایجاد محیط مثبت یادگیری است، اما مهمترین رکن در تحقق این هدف ایجاد ارتباط عاطفی بین دانش‌آموزان و مدرسه است؛ به‌طوری‌که دانش‌آموز مدرسه را محیطی امن و سالم برای یادگیری بداند و نسبت به آن حس تعلق‌خاطر کند. این مهم میسر نمی‌شود مگر اینکه دانش‌آموز خود را جزئی از نظام آموزشی بداند و در مدرسه مورد احترام قرار بگیرد.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-25905

@irsprcorg


انجمن حمایت از حقوق کودکان به مناسبت روز جهانی کودک برگزار می‌کند:
📌نمایش فیلم
«قصه‌ی دختران فروغ»

📎قصه این فیلم، داستان همه ما آدم‌ها است. افرادی با هر رتبه و مقام، با هر درجه از سواد و علم! چرا؟ چون هر کدام از ما در مقطعی از زندگی دوست داریم کارهای خیرخواهانه انجام دهیم. اگر شرایط مالی اجازه دهد، سریع به این فکر می کنیم یک کودک را به سرپرستی بگیریم و آن را خوشبخت کنیم و در نهایت احساس ارزشمند بودن برای خود داشته باشیم. حال سوال این است تا به حال به این فکر کرده‌ایم عواقب مداخلات انسانی ما در رابطه با این کودکان چه خواهد بود؟ مداخلاتی که در اکثر موارد بدون هیچ دانش و آگاهی صورت می‌گیرد و بعضی اوقات سنجاق شده به یکسری تفکرات سنتی و منسوخ شده است و در نهایت ما، آینده این کودکان را به علت ناآگاهی از مداخلات انسانی خود، به بدترین شکل ممکن تغییر می‌دهیم. من خاطره حناچی شما عزیزان را به دیدن این فیلم و شرکت در جلسه نقد و گفتگو دعوت می‌کنم. ممکن است هر کدام از ما با دیدن این فیلم نگاه دوباره‌ای به خود بیاندازیم تا متوجه شویم کجای این داستان ایستاده‌ایم.

@irsprcorg


⚠️اگر به خودکشی فکر می‌کنید، برای کمک‌گرفتن با این شماره‌های ویژه تماس بگیرید: اورژانس اجتماعی ۱۲۳، صدای مشاور ۱۴۸۰، یا اورژانس روان‌پزشکی تهران ۴۴۵۰۸۲۰۰

@irsprcorg


🔻بررسی خودکشی دانش‌‏آموزان و رویکردهای رسانه‌‏ای به آن

مرگ 13 دانش‌‏آموز بر اثر خودکشی از اول 1403

بررسی‌های «هم‌میهن» نشان می‌دهد از اول فروردین‌ماه 1403 تا 22 آبان‌ماه این سال، دست‌کم 16 دانش‌آموز اقدام به خودکشی کردند که سه نفر از آنها با مداخله ماموران مراکز یا سازمان‌های مداخله‌گر، نجات پیدا کردند و 13 نفر فوت کردند. این اطلاعات براساس خبرهای منتشرشده در سایت رکنا، اعتماد آنلاین، رویداد 24 و در موارد اندکی از حساب‌های شبکه‌های اجتماعی متعلق به نزدیکان تعدادی از دانش‌آموزان جمع‌آوری شده است:

20 فروردین‌ماه امسال خبری درباره اقدام به خودکشی یک نوجوان 14 ساله در شهر تالش منتشر شد که قصد پریدن از بالکن یک منزل مسکونی را داشته و انگیزه خود را مشکلات شخصی و اختلافات خانوادگی اعلام کرده بود. ماموران نیروی انتظامی مانع از اقدام او برای خودکشی شدند و درنهایت نجات پیدا کرد.

9 اردیبهشت‌ماه امسال اعلام شد که یک دختر 16 ساله در تبریز با پرت کردن خود از طبقه ششم محل زندگی‌اش، اقدام به خودکشی کرد. خواهر او یک‌سال پیش با همین شیوه اقدام به خودکشی کرده بود.
ادامه‌ی گزارش را در لینک زیر بخوانید:

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-25565

@irsprcorg


واحد مددکاری اجتماعی انجمن حمایت از حقوق کودکان برگزار می‌کند:

وبینار «نقش و جایگاه مددکاران اجتماعی در مدارس»
با نگاهی به خودکشی‌های اخیر دانش‌آموزان

🔻سخنران: محبوبه توکلی
▪️مترجم کتاب مددکار اجتماعی در مدارس
▪️مدیر کلینیک روانشناختی و مددکاری اجتماعی آوید
▪️کاندیدای دکتری تخصصی مددکاری اجتماعی علامه طباطبایی


🔻متاسفانه این روزها اخباری در مورد خودکشی دانش‌آموزان به گوش می‌رسد. اتفاقی که قبلا نیز بارها رخ داده و چه بسا موارد زیادی از آن، رسانه‌ای هم نشده است.
تمامی این موارد و سایر مسائل مربوط به کودکان و نوجوانان، اهمیت حضور متخصصین حرفه‌های یاورانه به ویژه مددکارن اجتماعی در مدارس را دو چندان می‌کند. موضوعی که شاید بارها از سوی انجمن‌های مختلف پیگیری شده و اگر نگوییم تاثیری نداشته، به جرات می‌توان گفت آنچنان که باید اجرایی نشده است.
در این وبینار به اهمیت نقش و جایگاه مددکاران اجتماعی در مدارس و مداخلات موثر آن ها در پیشگیری از اتفافاتی این چنینی خواهیم پرداخت.

🗓زمان: یک‌شنبه، ۲۷ آبان، ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰
📌لینک وبینار:
meet.google.com/cyg-cvie-wbx

@irsprcorg


گفت‌و‌گوی «شبکه شرق» با پدر آرزو خاوری:
دخترم به خاطر اتفاقی که در مدرسه افتاد، خودش را کشت / مدیر دخترم را به کلاس راه نداد
کارشناسان تعلیم و تربیت: مدیران مدارس دخترانه سختگیری‌های بی‌جا دارند
نخستین خبر تلخ که مربوط به خودکشی «آرزو خاوری» دختر افغانستانی ساکن شهرری بود، ۱۳ آبان منتشر شد و تنها پنج روز بعد یعنی ۱۸ آبان ماه مورد مشابه دیگری در کازرون اتفاق افتاد. این بار دانش‌آموزی که کلاس دوازدهم بود به نام «آیناز کریمی». آنچه این غم را سنگین‌تر می‌کند، علت خودکشی هر دو دانش‌آموز است. اینکه عنوان شده سخت‌گیری مدیران مدارسی که آرزو و آیناز در آنها تحصیل می‌کرده‌اند، دلیل چنین اقدام دردناکی بوده است.

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-948519

@irsprcirg

20 last posts shown.