انجمن حمایت از حقوق کودکان


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


دفتر مرکزی: ۸۸۵۰۱۴۱۴
صدای یارا: ۴۲۱۵۲
روابط عمومی:
t.me/irsprc
سایت:
https://www.irsprc.org
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/irsprcorg

"مطالبی که در کانال منتشر می‌شود صرفا اخبار مربوط به کودکان است و بازنشر آن به منزله تایید توسط انجمن نمی‌باشد"

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


گزارش کارگاه تسهیلگری حقوق کودک

کارگاه "تسهیلگری حقوق کودک" از ۱۴۰۳/۱۱/۱۴ تا ۱۴۰۳/۱۱/۱۷ در انجمن حمایت از حقوق کودکان با تسهیلگری خانم‌ها ثریا عزیزپناه و محبوبه عسگری برگزار شد. هدف این کارگاه ارتقای آگاهی و توانمندسازی شرکت‌کنندگان در زمینه حقوق کودک بود.

🔹 روز نخست: شرکت‌کنندگان با ویژگی‌های تسهیلگری و تفاوت آن با آموزشگری آشنا شدند. مفهوم تسهیلگری به‌عنوان رویکردی مشارکتی بررسی شد که در آن یادگیری از طریق تعامل شکل می‌گیرد.

🔹 روز دوم: به اهمیت دوران کودکی و پیمان‌نامه حقوق کودک پرداخته شد. چهار اصل بنیادین کنوانسیون شامل حق بقا و رشد، منافع عالیه کودک، مشارکت و عدم تبعیض بررسی شدند.

🔹 روز سوم: بحث‌ها حول نقش خانواده، مدرسه و دولت در تحقق حقوق کودک بود. تأکید شد که پدر و مادر خوب بودن مهارتی آموختنی است. همچنین، نقش نهادهای مدنی در مطالبه‌گری حقوق کودک بررسی شد.

جمع‌بندی: اجرای پیمان‌نامه حقوق کودک نیازمند همت جمعی است. آموزش حقوق کودک و مهارت‌های زندگی برای والدین، مربیان و جامعه ضروری است.

📌 سپاس از خانم پازنیک عزیز، مسئول واحد داوطلبان، برای همکاری در برگزاری این کارگاه.
@irsprcorg


🔸جنین‌ها باید زنده بمانند، کودکان چطور؟!

🖌دکتر فاطمه علمدار؛ جامعه‌شناس و رئیس هیئت مدیره موسسه مهروماه

۱. وسط زایمان فینت کردم. برای لحظاتی از این دنیا رفتم و بلوک زایمان پر از استرس شد. وقتی که برگشتم می‌شنیدم که زنگ زده‌اند به اورژانس که کسی بیاید و نوار قلبم را بگیرد و کسی از آن‌طرف خط داشت می‌گفت در اورژانس فقط مرد هست و مرد نمی‌تواند بیاید بلوک زایمان و داشتند بحث می‌کردند که مریض را هم نمی‌شود تکان داد. روبه‌رویم پوستر سیاهی بود که وسطش زنی بود که نوزادی را درونش دار زده بودند/زده بود و بالای پوستر نوشته بود "سقط عمدی جنین با مادر چه می‌کند؟". دور زن دایره‌هایی بود که جواب سوال را می‌داد: احساس خشم، افسردگی، اختلالات عصبی،بی خوابی و خواب پریشان، احساس اضطراب و ... بلوک زایمان پر از اضطراب بود تا اینکه کسی آن طرف خط قبول کرد که بیاید و از من نوار قلب بگیرد. در شرح وظایفش اینکار نبود. داشت لطف می‌کرد. کسی مجبورش نکرده بود که بیاید بالای سر من ولی مردهای اورژانس را کسی مجبور کرده بود که نیایند بلوک زایمان حتی وقتی‌ که ممکن بود هر لحظه من بمیرم و شاید جنینم... برای کسی مهم نبود مادر در این حالت چه چیزی را تجربه می‌کند...احساس خشم، اضطراب، بی‌ارزشی...

۲. آبان بود که کسی در رویداد ملی طرح نفس گفت باید برای مبارزه با سقط جنین قرارگاه تشکیل دهیم و عرصه جلوگیری از سقط جنین عرصه جهاد است. آن روز که این‌ها را می‌گفت چندماهی بود که دخترکی شش ساله در بوکان در خانه پدری که قبل‌تر مادرش را کتک می‌زد و از خانه بیرونش کرده بود ولی طلاقش نمی‌داد، تحت تجاوز و شکنجه بود و آنقدر کسی به دادش نرسید که عاقبت ۲۸دی جان داد. کسی چه میداند همین الان چند کودک در اطراف ما زیر سقف خانه‌ها و پرورشگاه‌ها و آسایشگاه‌ها و ... تحت خشونت فیزیکی و روانی هستند ولی چون هنوز کارشان به بیمارستان و مرگ نکشیده، رنج‌شان رسانه‌ای نشده و به گوش ما نرسیده است. همان کودکانی که وقتی فقط رویان بودند_ و نه حتی جنین_ اگر مادرشان تصمیم می‌گرفت به بارداری‌اش خاتمه بدهد قانون تمام قد جلویش می‌ایستاد و حواسش بود که زنده بمانند و متولد شوند. بعد از تولد ولی دیگر قانون نمی‌پرسد آیا نوزاد را کسی دوست دارد؟ کسی حوصله گریه‌هایش و بی‌خوابی‌هایش را دارد؟ مادرش قوت شیردهی دارد؟ پول شیرخشک را چطور؟واکسن‌هایش را می‌زند؟ قطره‌هایش را می‌خورد؟خانه برایش امن است؟... هیچ سازمانی پوستر چاپ نمی‌کند برای آگاهی بخشی راجع به این که خانه ناامن با مادر و نوزاد چه می‌کند...

۳. اسمش نیان بود. مادرش ۱۶ماه بود که نتوانسته بود او را ببیند و آواره راهروهای دادگاه‌ها بود تا قاضی حکم دهد که پدر موظف است یک روز و نیم در هفته بگذارد مادر بچه را ببیند و بعد آواره اتاق‌های اجرای احکام بود تا بتواند ثابت کند پدر نمی‌گذارد بچه‌اش را ببیند و حکم جلب بگیرد برای این مرد و بعد آواره کلانتری‌ها بود و خیابان تا بتواند پدر نیان را جلب کند. خودش باید پدر نیان را در موقعیت مناسب برای بازداشت قرار می‌داد و بعد تماس می‌گرفت که ماموران کلانتری بیایند برای جلبش. قانون، مردانی که برای ندادن نفقه فرزند یا محروم کردن مادرش از ملاقات با او حکم جلب برایشان صادر شده را در خیابان توقیف نمی کند. پلاک‌های ماشین‌هایشان ثبت نمی‌شود در دستگاهی در دست همه پلیس‌های شهر تا رصد شوند و بترسند از اینکه ناگهان ماشین‌شان توقیف شود و خودشان راهی کلانتری شوند مثل زنانی که حجاب را رعایت نمی‌کنند... شهر برای مردی که به جرم آزار زن و فرزندش برایش حکم جلب صادر شده ناامن نیست... هیچ سازمانی پوستر چاپ نمی‌کند برای آگاهی بخشی درباره اینکه محروم شدن از دیدن فرزند با مادر چه می‌کند...

۴. برای زنده ماندن رویان و جنین در ۹ ماهی که در شکم مادر است، باید جهاد کرد و قرارگاه ساخت. برای زنده ماندن و زندگی کردن نوزادان و خردسالان و کودکان و نوجوانان در جامعه‌ای که قانون منع خشونت علیه زنان ۱۴ سال است که تصویب نمی‌شود و مدام اسم عوض می‌کند، چه باید کرد؟ برای زنده ماندن و زندگی کردنشان در جامعه‌ای که قانون حمایت از کودکان و نوجوانانش ۱۱سال طول کشید تا بعد از کلی جرح و تعدیل تصویب شود چطور؟ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان که تصویب شد چندهفته‌ای از قتل رومینا اشرفی ۱۳ ساله توسط پدرش می‌گذشت. حالا ولی ۴ سال از تصویب این قانون گذشته است و با همه نقدهایی که به آن وجود دارد، باز هم حتی اگر ماده ۳ همین قانون اجرا شده بود و صدای مادر نیان شنیده می‌شد و دستگاه‌های مسئول او را به عنوان "کودک در وضعیت مخاطره آمیز" شناسایی می کردند و مداخلات و حمایت‌های قانونی لازم را در موردش انجام می‌دادند، نیان الان زنده بود. کسی برای اجرای این قانون‌ها ولی جهاد نمی‌کند...
از کانال تلگرام موسسه مهروماه

@irsprcorg


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
امروز تهران سفیدپوش شد و کودکان خانه کودک شوش با خنده و شادی زمستان را جشن گرفتند. دست‌های کوچکشان کلوله‌های برفی را آماده می‌‌کرد و فریادهای شادی‌شان در فضا می‌پیچید. این روز زیبا، خاطره‌ای شد در دل‌هایشان.
با هم ببینیم و از شادی کودکانه‌شان لذت ببریم.

@irsprcorg


پلیس راهور: صورت وضعیت مربوط به اردوی دانش‌آموزی تنظیم نشده بود

رئیس پلیس راهور فراجا:
🔹صورت وضعیت مربوط به اردوی دانش‌آموزی تنظیم نشده بود.

🔹همین امر موجب شد این اتوبوس مانند یک وسیله نقلیه عمومی معمولی تلقی شود.

🔹انتخاب اتوبوس حامل دانش آموزان کرمانی برای یک سفر طولانی اقدامی نادرست بود.

🔹تمام ابعاد این حادثه به‌ صورت کارشناسی در حال بررسی است.

🔹تمام افرادی که با فعل یا ترک فعل در وقوع این اتفاق سهم داشته‌اند، به مراجع قضایی معرفی خواهند شد. #شرق

@irsprcorg


مریم هداوند، داوطلب گرامی واحد آموزش، هر چهارشنبه در خانه کودک ناصرخسرو و شوش با کودکان مهارت‌های زندگی را تمرین می‌کند.

مریم عزیز در جلسه‌ی ششم این کارگاه به خانه‌ کودک ناصرخسرو رفته و به دختران ۱۰ تا ۱۲ ساله‌ی خانه، مهارت شناختِ احساسات، تکنیک‌های تنظیم هیجان و coping‌های مسئله‌مدار و هیجان‌مدار را آموزش داده و تمرین مرزگذاری و صحبت برای ابراز خشم و ناراحتی به شیوه جرات‌مندانه به جای شیوه‌های تخریبگرانه را با مثال در موقعیت‌های مختلف برای بچه‌ها، تکرار کردند.
او همچنین جهت کمک برای مواجه با ترس به کمک نقاشی و ساخت کلاژ (ساخت یک جا و مکان امن) ، نردبان ترس و ترسیم ترس در سه حالت برای دیدن ترس از نگاهی دیگر را به کودکان آموزش داده است.
ویدیوی بالا را هم به ابتکار خودش ساخته.
انجمن حمایت از حقوق کودکان به داشتن چنین داوطلبان دغدغه‌مند و فعالی افتخار می‌کند.

@irsprcorg


🔺مجازات تعیین‌شده برای آزار جنسی کودکان بازدارندگی لازم را ندارند/ آزار کودکان حبس دارد؟/کوتاهی بهزیستی در شناسایی کودکان آسیب‌دیده

مجید علیمردانی، وکیل پایه یک دادگستری:

🔹برخی مجازات تعیین‌شده برای آزار جنسی کودکان بازدارندگی لازم را ندارند. مثلا برای آزار جنسی غیرتماسی توسط محارم مجازات‌های درجه ۷؛ یعنی از ۹۱ روز تا ۶ ماه حبس، جزای نقدی، ۱۱ تا ۳۰ ضربه شلاق و محرومیت از حقوق اجتماعی منظور شده و برای سایر آزارهای جنسی مجازات درجه ۸ تعیین شده که در مجازات درجه ۸ اصلا حبس نداریم و مجرم صرفا با پرداخت جزای نقدی و شلاق تا ۱۰ ضربه مجازات می‌شود.

🔹درباره قضیه آزار دختربچه بوکانی که طی روزهای اخیر اتفاق افتاده، حلقه مفقوده‌ای وجود دارد و این است ‌که چرا در عمل با وجود تصویب قانون که بخشی از آن به شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات از کودکان و نوجوانان در معرض آسیب و شرایط مخاطره‌آمیز آن‌ها مربوط می‌شود، جمع‌آوری اطلاعات و شناسایی درست انجام نمی‌شود و در نهایت به آزار و فوت کودک منتج شده است./خبرآنلاین

@irsprcorg


آسیب کلاس‌های مجازی مدارس و کیفیت پایین آموزش بر پیکر سیستم آموزشی کشور

تلاش برای حذف مدرسه

نسترن فرخه

کیفیت آموزشی مدارس هر سال نزولی‌تر می‌شود و از نگاهی، به نظر رو به نابودی است؛ موضوعی که به شکل مستقیم بر کیفیت دانش دانش آموزان در سال‌های بعد اثر خواهد گذاشت. طی این چند ماه، مادرها و حتی پدرهای بسیاری از کیفیت کلاس‌های مجازی فرزندان‌شان گله داشتند. بسیاری از آنها به مشکل قطع و وصلی اینترنت اشاره داشتند و برخی دیگر به عدم تمرکز کافی فرزندانشان در کلاس درسی که پشت صفحه گوشی همراه برگزار می‌شود؛ تجربه‌ای که از سال اول شیوع ویروس کرونا شروع شد و به نوعی به یک رسم در سیستم آموزشی بدل شد. دانش‌آموزان در تمام مقاطع این روش تدریس را تجربه کردند و هر‌کدام به نوعی با آسیب‌های آن روبه‌رو شدند. یکی از مهم‌ترین آسیب‌ها که به کیفیت پایین کلاس درس برمی‌گردد، آماده‌نشدن کودکان برای ورود به سال بعد است.

متن کامل:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-965849


@irsprcorg


واحد حقوقی انجمن حمایت حقوق کودکان با همکاری انجمن یاری کودکان در معرض خطر برگزار می‌کند:

جلسه دوم کارگاه تخصصی انواع بی‌شناسنامگی و مراحل اخذ شناسنامه
(در این جلسه به وضعیت بی‌شناسنامگی کودکان مادر ایرانی و کودکان مشکوک‌التابعه پرداخته می‌شود)

ویژه فعالان و انجمن‌های حوزه حقوق کودک

📅 تاریخ برگزاری: چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
🕓 ساعت: ۱۸ الی ۲۰


👩‍🏫 مدرس کارگاه: سمیرا دماوندی
کنشگر حقوق کودکان و عضو هیات مدیره انجمن یاری کودکان در معرض خطر

📋 دبیر اجرایی: پانیذ هنگامی
مسئول کارگروه ترویج حقوق کودک، کارشناس ارشد حقوق بین‌الملل

کارگاه به صورت آنلاین و در بستر گوگل میت برگزار می‌گردد‌:
https://meet.google.com/gqs-dfnz-bgw

@irsprcorg


🔻حقوق روان‌شناختی کودکان را جدی بگیریم

منصوره یزدانی؛ مشاور صدای یارا انجمن حمایت از حمایت از حقوق کودکان

در هر جامعه ای که حقوق فردی و اجتماعی افراد به درستی شناخته نشود، یا توجه به نیازها و حریم آنان به صورت جدی آموزش داده نشود، شاهد افت و افول ارزش های اخلاقی خواهیم بود ؛ این امر می‌تواند بر احساس امنیت ث،  ارزشمندی، شایستگی، توانمندی و عزت‌نفس کسانی که حقوق آنان نادیده گرفته شده است، تاثیرات مخربی به جای گذارد. در این میان توجه به حقوق کودکان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، زیرا چنانچه حس امنیت و اعتماد کودک، جای خود را به بی‌اعتمادی و بی‌ثباتی دهد، تمامی گستره‌ی زندگی کودک با مشکلات متعددی رو به رو خواهد شد.

اگر استفاده از هر ابزاری برای رسیدن به هدف، مجاز شمرده شود، حتی اگر در ظاهر هدف ما حمایت از حقوق افراد به ویژه کودکان عنوان شود، انحطاط ارزش‌های اخلاقی را در پی خواهد داشت. بنابراین لازم است همگی ما به طور پیوسته اهداف خود را بازبینی و وارسی کنیم و نقش خود را در چگونگی روند رشد کودکان بررسی کنیم.
در محیط‌های حامی رشد، به افرادی که نگاه ابزاری به کودکان دارند، اجازه ورود عرصه داده نمی‌شود. اما چنانچه عده‌ای از حقوق  کودکان بی‌اطلاع باشند و ناخواسته به کودکان آسیب برسانند، به آنان آموزش داده می‌شود تا در مجموع نسبت به حقوق انسانی خود و دیگران و به ویژه کودکان، آگاهی یابند. بنابراین لازم است همگی ما چه به عنوان والدین، چه در نقش مربی و معلم و چه در جایگاه فعال حقوق کودک، اطلاعات مفید، موثر، کارآمد و به‌روزرسانی‌شده‌ای را از هر آن چه به عنوان حریم کودک شناخته می‌شود، به دست آوریم.

بر پایه ساختار مغز انسان و به دلیل هیجانات خاص دوران کودکی و نوجوانی، لازم است افراد زیر ۱۸ سال از حمایت و پشتیبانی نهاد خانواده و تمام نهادهای اجتماعی مرتبط با کودک برخوردار شوند و بسترهای حامی رشد برای آنان فراهم شود. بنابراین توجه به مولفه‌هایی چون حمایت و محافظت کافی و لازم  و ایجاد قوانین بجا که هدف آن نه محدودیت های منافی رشد، بلکه حفظ و بقای جسم و روان کودک است،  موجب می‌شود که حریم کودک به درستی شناخته و پاس داشته شود و هر گونه سوء استفاده از کودک اعم از بهره کشی جسمی، جنسی، مالی، عاطفی، روانی و ... با موانع جدی روبه رو شود.

در این راستا والدین باید نسبت به حقوق کودک خود آگاهی کافی به دست آورند و خود را نه به عنوان مالک بی چون و چرای کودک، بلکه در جایگاه والدِ حامی رشد بدانند و به دانش کافی و تمرین والدگری کارآمد مجهز شوند. تاکید می‌شود که والدین نیز نیاز به حمایت آموزشی، اجتماعی و عملکردی دارند و خود آنان باید در امر والدگری مناسب  مورد حمایت نهادهای مرتبط با حقوق کودک قرار گیرند و در این مسیر حمایت شوند و از آموزش های لازم برخوردار شوند.

دردوره‌ی معاصر، خشونتِ آشکار دوره‌های گذشته، به نوعی به خشونت پنهان تبدیل شده است. چراکه در ظاهر هر چند با ارائه خدمات ویژه به کودکان مواجهیم، اما در واقع نادیده‌انگاری حقوق کودک حتی به عرصه رسانه و شبکه‌های اجتماعی و یا به بخش‌های تولید محتوا نیز راه یافته است.

با توجه به گستردگی رسانه‌های جمعی و شبکه‌های اجتماعی، به طور متناوب شاهد نقض حقوق کودک چه توسط خانواده و چه توسط افراد دیگر به صورت مدرن هستیم؛ به بیان دیگر اگر در دهه‌های گذشته والدی فرزند خود را وادار به کار و کسب درآمد می‌کرد و یا کودک خود را از تحصیل باز می‌داشت  و یا او را وادار به ازدواجی ناخواسته می‌کرد، هم اکنون شاهد استفاده از کودکان در شبکه‌های مجازی برای کسب درآمد یا کسب شهرت هستیم. هویت کودکانی که از چهره، حرکات و نوع گویش آنان برای دریافت لایک‌های بیشتر یا سودِ اقتصادی استفاده می‌شود در پی استفاده‌های مکرر از آنان، دچار سردرگمی و وابستگی به تایید دیگران خواهد شد.

در این میان ملاک‌های سطحی جامعه و معیار قرار دادن ویژگی‌های ظاهری به عنوان تنها ملاک، موجب می‌شود که بعضی از افراد خود را با معیارهای بیرونی بسنجند و هویت خود را با تایید دیگران ارزیابی کنند.
-دست یافتن به رفاه اقتصادی یا مرکز توجه قرار گرفتن به عنوان یک عادت مخرب، و با استفاده از هر روش ممکن و یا با هر وسیله‌ی غیراخلاقی، موجب به وجود آمدن هویت و شخصیت کاذب  در فرد می‌شود، به گونه‌ای که ممکن است او با هر مشکل جدیدی، دچار فروپاشی شود (چرا که  خود را با ملاک های سطحی جامعه تطبیق داده است و نتوانسته است بر اساس واقعیت‌های موجود و با پذیرش محدودیت‌های فردی خود از توانمندی‌های خود به درست‌ترین شکل استفاده کند). بسیاری از کسانی که کودک را سکوی پرتاب خود کرده‌اند،  اگر آموزش پیوسته برای آنان موثر نباشد، لازم است با بهره‌گیری و تدوین قوانین کارآمد و استناد به آن، از حقوق کودک به بهترین شکل محافظت شود.

@irsprcorg


🗓 امسال سازمان یونسکو همزمان با روز جهانی آموزش، ۵ بهمن / ۲۵ ژانویه، موضوع عاملیت معلمان در بهره‌برداری از هوش‌ مصنوعی را به صورت برجسته یادآور شده است تا اهمیت بررسی فرصت‌ها و چالش‌های مرتبط با این فناوری نوین را برای افراد، سازمان‌ها و دولت‌ها گوشزد کند. در سال ۲۰۲۴ نیز این سازمان دو چارچوب شایستگی برای معلمان و دانش‌آموزان در حوزه آموزش را در اختیار همگان قرار داد که در آن با تعریف دانش، مهارت‌ها و ارزش‌هایی که هم برای معلمان و هم دانش‌آموزان ضروری است، علاوه بر تاکید بر استفاده فراگیر از این ابزار جدید، خواستار حفظ اراده و تقویت عاملیت انسانی شده است. 

🏛 با این حال یونسکو امسال یادآور شده است که منابع تخصیص‌یافته توسط دولت‌ها به هوش مصنوعی باید علاوه بر منابع مالی قبلاً اختصاص‌یافته به آموزش باشد و نباید از آن‌ها منحرف شود، زمانی که یک مدرسه از هر ۴ مدرسه ابتدایی هنوز به برق دسترسی ندارد و ۶۰ درصد آن‌ها اصلا به اینترنت متصل نیستند، نیازهای اساسی باید در اولویت باقی بمانند.

🕊🌱
منبع:
مدرسه پژواک

@irsprcorg


کارگاه تخصصی «انواع بی‌شناسنامگی و مراحل اخذ شناسنامه» به همت واحد حقوقی انجمن حمایت از حقوق کودکان و با همکاری انجمن یاری کودکان در معرض خطر، در دفتر مرکزی انجمن برگزار شد.

این کارگاه با تدریس خانم سمیرا دماوندی، مشاور حقوقی و کنشگر حوزه کودک، و با حضور جمعی از مددکاران، وکلا و فعالان حوزه حقوق کودک برگزار گردید.

در این نشست، خانم دماوندی با رویکردی تخصصی و کاربردی به بررسی انواع بی‌شناسنامگی و موانع مرتبط با آن پرداختند. ایشان مراحل اخذ شناسنامه را به صورت گام‌به‌گام توضیح داده و با ارائه مثال‌ از پرونده‌های پیشین خود، روند موجود در رویه‌های قضایی را برای شرکت‌کنندگان تشریح کردند. مثال‌های ارائه‌شده شامل بررسی چالش‌ها، موانع قانونی و اجتماعی مرتبط با بی‌شناسنامگی بود و به شرکت‌کنندگان کمک کرد تا با روند عملی اخذ شناسنامه بیشتر آشنا گردند.

همچنین شرکت‌کنندگان در طول جلسه، سوالاتی را در خصوص مسائل و موانع اخذ شناسنامه که در حرفه خود با آن مواجه شده بودند، مطرح کردند.
این کارگاه علاوه بر افزایش دانش حقوقی شرکت‌کنندگان، فرصتی را برای شبکه‌سازی و تبادل تجربیات میان فعالان حوزه کودک فراهم نمود.

@irsprcorg


⭕️وزیر آموزش‌ و پرورش: خیرین می‌توانند به جای پرداخت مالیات مدرسه‌سازی کنند

🔹وزیر آموزش‌ و پرورش با بیان اینکه خیرین می‌توانند به‌جای پرداخت مالیات بر درآمد، مدرسه‌سازی کنند، از ابلاغ آیین‌نامه اجرایی بند خ ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت خبر داد.

این گزارش را اینجا بخوانید.


@irsprcorg

12 last posts shown.