انجمن حمایت از حقوق کودکان


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


دفتر مرکزی: ۸۸۵۰۱۴۱۴
صدای یارا: ۴۲۱۵۲
روابط عمومی:
t.me/irsprc
سایت:
https://www.irsprc.org
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/irsprcorg

"مطالبی که در کانال منتشر می‌شود صرفا اخبار مربوط به کودکان است و بازنشر آن به منزله تایید توسط انجمن نمی‌باشد"

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


🔻خط مشاوره تلفنی رایگان ۴۰۳۰ با همت بنیاد برکت برای افراد دارای معلولیت راه‌اندازی شد.

این خط مشاوره به صورت کاملاً رایگان در زمینه‌های پزشکی، روانشناسی، توانبخشی و حقوقی به افراد دارای معلولیت و خانواده‌هایشان خدمات ارائه می‌دهد.

این گزارش را اینجا بخوانید.

@irsprcorg


سال ۲۰۲۴ را در حالی پشت سر می‌گذاریم که طبق گزارش سازمان ملل متحد، این سال به عنوان یکی از بدترین سال‌ها در تاریخ برای کودکان درگیر در جنگ‌ها شناخته شده است. طبق ارزیابی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، در مناطق درگیری از فلسطین تا میانمار، هائیتی تا سودان، بیش از ۴۷۳ میلیون کودک در مناطق جنگی زندگی می‌کنند و ۴۷.۲ میلیون کودک به دلیل جنگ و خشونت آواره شده‌اند. گزارش‌ها حاکی از افزایش خشونت‌های جنسی علیه زنان و دختران در این مناطق است و وضعیت بهداشت و تغذیه کودکان نیز شدیداً تحت تأثیر قرار گرفته است.

سال نو میلادی را با آرزوی صلح و آرامش برای همه‌ی کودکان جهان آغاز می‌کنیم. در این سال جدید امیدواریم که همه‌ی کودکان بتوانند در سایه‌ی امنیت و عشق رشد کنند.
باشد که سال ۲۰۲۵، سالی پر از امید، عدالت و دوستی برای همه‌ی کودکان باشد و هیچ کودکی در هیچ نقطه‌ای از جهان، از حقوق اساسی خود محروم نماند.

@irsprcorg


انجمن حمایت از حقوق کودکان آزادی سروناز احمدی، عضو سابق انجمن، را از زندان اوین تبریک می‌گوید.

سروناز نمونه‌ی فعال حقوق کودکی است که هیچ مانعی حتی دیوارهای زندان او را از اندیشیدن به کودکان باز نمی‌دارد. مددکاری برای او نه یک شغل که یک شیوه‌ی زیستن است. او که از پشت دیوارهای زندان نوشت:

«...همیشه اما کودکی در رنج و مقاومت در نزدیکی‌ات وجود دارد. برای من بیرون از اینجا، کودکان افغانستانی، کودکان‌کار، کودکان مبتلا به اختلالات روان و کودکان مبتلا به سرطان بودند. اینجا هم کودکان مادران زندانی و کودکان جنگ‌زده‌ای‌اند که در اخبار یک‌طرفه می‌بینمشان. بیرون از این‌جا وحید بود، اینجا رونیکا هست. این‌جا باید به مادرش بگویم در کتاب‌های مددکاری‌ام نوشته باید با کودک صادق بود وقتی که می‌پرسد: «مامان کی برمی‌گردی؟» باید با زبان ساده با کودک صحبت کرد. مثلاً باید بگویی: «پنج تولد دیگرت که بگذرد برمی‌گردم خانه». زندان البته که تجربه از‌دست‌دادن است، اما تمرین محکم‌گرفتن آنچه در مشتت به‌جا مانده هم هست. این‌جا دارم کتاب مددکاری دیگری می‌خوانم درباره کودکان و جنگ.‌ یادم می‌دهد که به کودکان جنگ‌زده آموزش دهم چطور فرونپاشند وقتی بوی باروت، بوی بدن‌های سوخته در سرشان می‌پیچد، یا چه کار کنند وقتی ناگهان با بدن‌های کوچکشان، حس می‌کنند که الان است یک بار دیگر زیر آوار خانه‌ای دفن شوند. احساس دفن‌شدن برای هرشانه‌ای سنگین است. چه برسد به کودکی که حتی نمی‌داند مرز را چطور می‌نویسند. هیچ کودکی با مرزهایش متولد نمی‌شود…»
@irsprcorg


واحد خود مراقبتی جنسی کودکان در انجمن حمایت از حقوق کودکان از سال ۱۳۹۵ با هدف کاهش آسیب به کودکان و نوجوانان از طریق آموزش به کودکان و والدین و مراقبان، فعالیت خود را در راستای ماده ۱۹ پیمان‌نامه‌ی حقوق کودک (هرگونه خشونت جسمی یا روانی، صدمه یا آزار، بی‌توجهی یا رفتار توام با سهل‌انگاری، سوء‌رفتار یا استفاده‌ی جنسی از کودک جرم محسوب می‌شود و پیگرد قانونی دارد و مجازات برای آن تعیین شده است) آغاز نموده است. 
خودمراقبتی جنسی یکی از مهارت‌های زندگی‌ست که کودکان را از آسیب‌های اجتماعی دور نگه می‌دارد. آموزش خودمراقبتی جنسی با تولد کودک آغاز می شود و این آموزش در هر سنی متفاوت است.  بنابراین لازم است که والدین به آموزش خودمراقبتی جنسی به کودکان اهمیت بدهند. 
در این واحد، روانشناسان و مشاوران با  آموزش‌های تخصصی‌ای که در زمینه‌ی تربیت جنسی و پیشگیری از آزارهای جنسی دیده‌اند آمادگی لازم را برای آموزش و حمایت از کودکان آسیب‌دیده یا در معرض آسیب کسب می‌کنند.
این واحد در تلاش است فعالیت‌ خود را جهت برگزاری کارگاه‌های خودمراقبتی گسترش دهد.
چنانچه مایل به فعالیت هستید، لطفاً به @VolunteerIRSPRC پیام دهید.

@irsprcorg


🔳 مجله سیاست‌گذاری آموزش صدبرگ در همکاری با روزنامهٔ شرق و مؤسسهٔ رحمان منتشر کرد:

ویژه‌نامهٔ «آغاز نابرابر»
بحران بازماندگی از پیش‌دبستانی در ایران


▪️ویژه‌نامهٔ «آغاز نابرابر»، از دریچهٔ مسئلهٔ نابرابری به ضرورت آموزش‌های اوان کودکی و به طور خاص، آموزش پیش‌دبستانی پرداخته‌است.

▪️این ویژه‌نامه می‌کوشد، از زوایای تاریخی، تطبیقی، تجربی و سیاست‌پژوهانه بحران حکمرانی در حوزهٔ پیش‌دبستانی در ایران را واکاوی کند و تأثیرات نادیده‌انگاری سال‌های اوان کودکی را بر گسترش نابرابری‌ در سال‌های بعد شرح دهد.

مجلۀ سیاست‌گذاری آموزش صدبرگ، مجموعه‌ای متشکل از پژوهشگران و فعالان مدنی حوزۀ آموزش است که می‌کوشند با دو ابزار داده‌کاوی و روایت‌نگاری، صدای واقعیت‌های موجود در میدان آموزش و پیامدهای خواسته و ناخواستۀ سیاست‌‌ها را به گوش سیاست‌گذاران برسانند و برای تأمین منافع کودکان این سرزمین، از دولت حمایت‌طلبد. 
🖊جستار اول:
گزارش نشست آغاز نابرابر:«فاجعه غیردولتی‌سازی پیش‌دبستانی در ایران»

✍با سخنرانی دکتر رضوان حکیم زاده و فعالان مدنی

🖊جستار دوم:
مدرسه در مثلث خطر

✍نسترن فرخه
فعال مدنی و گزارشگر روزنامهٔ شرق

🖊جستار سوم:
پیش‌دبستانی، طفلی رها شده

✍️فاطمه مقدسی
دکتری جامعه‌شناسی و فعال مدنی

🖊جستار چهارم:
پیش‌دبستانی، انگاره‌ها و کنش‌های ما: ضرورت چرخش‌های اساسی

✍دکتر نرگس السادات سجادیه
دانشیار فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه تهران

🖊جستار پنجم:
مشکلات عیان که بحران خواهد شد

✍فرحناز نژادغفوری
فعال مدنی و کارشناس ارشد علوم تربیتی

🖊جستار ششم:
کمتر نابرابر‌: استدلال‌هایی تجربی برای تأکید بر اهمیت آموزش پیش از دبستان

✍سمانه گلاب
دکتری اقتصاد و فعال مدنی

🖊جستار هفتم:
مسئله حکمرانی و چالش‌های تنظیم‌گری تربیت کودکی

✍حسین سیستانی
معلم، تربیت پژوه و دانشجوی دکتری حکمرانی

🖊جستار هشتم:
اهمیت دوره پیش‌دبستانی و نقش آن در کاهش نابرابری قومیتی آموزش

✍سیاوش دلاور
کارشناس ارشد اقتصاد

🖊جستار نهم:
بحران پیش‌دبستانی ایرانی در آینه جهانی

✍سعید بردیامنش، فاطمه مقدسی

🖊جستار دهم:
افت پوشش پیش دبستانی، فرصتی که برای همیشه از دست میرود!

✍جلال کریمیان
دکتری فلسفه تعلیم و تربیت و فعال مدنی



🆔@irsprcorg


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻واکنش آموزش و پرورش به رقص دسته‌جمعی دانش‌آموزان در یک مدرسه: برخورد می‌کنیم

آموزش و پرورش بابل با صدور اطلاعیه‌ای در خصوص برگزاری جشن نامتعارف در یکی از مدارس دولتی این شهرستان اعلام کرد با عاملان این قانون‌شکنی برخورد می کنیم.
در پی انتشار این فیلم که دانش آموزان پسر دسته جمعی در حیات مدرسه در حال رقص هستند، آموزش و پرورش بابل اطلاعیه ای را در کانال اطلاع رسانی خود در فضای مجازی بارگذاری کرد.

در جوابیه این اداره آمده است که آموزش و پرورش بابل در باره فیلم منتشر شده در یکی از مدارس شهرستان پیرو گزارش دریافتی با عنوان «برگزاری جشن نامتعارف در یکی از مدارس دولتی پسرانه شهرستان بابل»، به اطلاع می‌رساند همزمان با دریافت این گزارش، موضوع فوری مورد بررسی قرار گرفت.

اطلاعیه ادامه داده است که پس از احضار و ابلاغ تذکر به مسئولان مدرسه، موضوع برای انجام پیگیری‌های دقیق‌تر به مسئولان نظارتی ارجاع شد که به طور قطع بر اساس ضوابط و مقررات، اقدام‌های لازم انجام خواهد شد.

https://www.etemadonline.com/tiny/news-691619

@irsprcorg


🔻پیش‌دبستانی؛ طفلی رهاشده

فاطمه مقدسی-دکترای جامعه‌شناسی و فعال مدنی حوزه آموزش: یکی از عرصه‌هایی که خصوصی‌سازی آن کمتر مورد توجه حوزه عمومی در ایران است، خصوصی‌سازی گسترده آموزش پیش‌دبستانی به‌ویژه در دهه‌های اخیر است. در یک تعریف کلان، خصوصی‌سازی آموزش فرایندی است که در آن دولت از مجموعه‌ای از دارایی‌ها، فعالیت‌ها و مسئولیت‌های خود عقب‌نشینی می‌کند و بخش خصوصی به طور فزاینده، طیف وسیعی از این مسئولیت‌ها را تحت کنترل در‌می‌آورند.
حال پرسش اینجاست که آیا اساسا حوزه آموزش پیش‌دبستانی، هیچ‌گاه در ایران دولتی بوده است که بتوان از خصوصی‌سازی آن سخن گفت؟ در این جستار، مروری خواهیم داشت بر فراز‌و‌فرودهای پیش‌دبستانی در ایران. نهاد کودکستان در ایران مانند مدرسه از ابتدای پیدایش، نهادی خصوصی‌بنیاد بود. در طول دهه 40 حوزه پیش‌دبستانی تنها به اداره‌ای در وزارت فرهنگ خلاصه می‌شد و ورود حاکمیت به آن از جنس سیاست‌گذاری ‌کلان به شمار می‌آمد. گشوده‌شدن پنجره سیاستی به توسعه پیش‌دبستانی را نخستین بار باید در پیوند با تحولات منطقه‌ای و افزایش قیمت نفت، بررسی کرد.

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-953989

@irsprcorg


🔻 انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برگزار می‌کند:

کارگاه داستان‌نویسی (اتاق تجربه و خلق/ دوره‌ی پیشرفته)

🔸 مدرس: فریدون عموزاده خلیلی

🔸 زمان: سه‌شنبه‌ها ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰

🔹 ١٠ جلسه - آنلاین

🔸 مباحث:
- تجربه‌ی خلق جهان داستان
- تجربه‌ی خلق شخصیت
- تجربه‌ی معماری پیرنگ داستان
- تجربه‌ی خلق ستینگ
- تجربه‌ی معماری روایت/ زاویه دید
-  تجربه‌ی لمس حس‌های پنج‌گانه
- تجربه‌ی خلق گفت‌وگو، کشف ناگفته‌ها
- تله‌های ۹گانه و راه‌های گریز از آن

* تا پایان دوره، تجربه‌ی خلق یک داستان را به پایان می‌رسانیم.
* داوطلبانی که دوره‌ی مقدماتی را نگذرانده‌اند، برای ثبت‌نام باید نمونه کار ارائه کنند

🔹 شروع کلاس‌های زمستانی از هفته‌ی سوم دی ماه است.
🔸 مهلت ثبت‌نام تا ۱۲ دی است.
🔹 اعضای شورای کتاب کودک، اعضای انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و اعضای باشگاه نویسک از ۱۰ درصد تخفیف برخوردارند.
جهت ثبت‌نام یا کسب اطلاعات بیشتر روزهای فرد از ساعت ۱۰ تا ۱۷ با شماره ۰۲۱۸۸۳۱۷۷۵۵ تماس بگیرید.

توجه: آثار منتخب هر دوره، به انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان جهت  انتشار آثار معرفی می‌شوند.

از کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@irsprcorg


🔻گزارش تحقیقی «شرق» از نزول کیفیت پیش‌دبستانی و خطر به پایان رسیدن نهاد مدرسه تا شدت بحران در نظام عالی آموزش

مدرسه در مثلث خطر

👈🏻نسترن فرخه

🔹داده‌های به‌دست‌آمده بیش از 10 استان کشور نشان می‌دهد‌ وضعیت کمی و کیفی پیش‌دبستانی مخصوصا در مناطق روستایی و محروم، شرایط نا‌مطلوبی دارد. این داده‌ها که عمدتا در گفت‌‌و‌گوی «شرق» با مربیان و مسئولان پیش‌دبستانی‌ها به دست آمده است، نشان می‌دهد‌ محرومیت کودکان از آموزه‌های قبل از دبستان به شکل مستقیم در کیفیت آموزش آنها تا مقاطع بالاتر اثر خواهد داشت که در سال‌های اخیر بد و بدتر هم شده است. برای مثال نتایج آزمون‌های بین‌المللی تیمز 2023 و نتایج پرلز نشان می‌دهد 40 تا 45 درصد دانش‌آموزان ما در پایه‌های چهارم و هشتم حداقل‌های یادگیری را کسب نمی‌کنند. مابقی هم که نزدیک به 40 درصد دانش‌آموزان هستند، عملکرد زیر متوسط دارند. یعنی 80 درصد دانش‌آموزان ما نمی‌توانند عملکرد بالای متوسط داشته باشند و این یک هشدار جدی برای سیستم آموزشی کشور به حساب می‌آید.

گزارش کامل را اینجا بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-953987

@irsprcorg


یلدا، شبی‌‌ست که با اتحاد و همبستگی تاریکی را پشت سر می‌گذاریم و به استقبال روشنایی می‌رویم.
یلدا مبارک🍉

تصویر: اثر سینا افشار

@irsprcorg


🍉🍉بازارچه‌ی یلدایی
هم‌اکنون در انجمن حمایت از حقوق کودکان
منتظرتان هستیم

@irsprcorg


🔻گزارش «شرق» از لایحه تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند که پس از چند سال دوباره به مجلس ارسال شده است

مریم لطفی


سال 99 و دو ماه بعد از قتل رومینا اشرفی و چند قتل مشابه دیگر معاونت زنان ریاست‌جمهوریِ وقت، به فکر تدوین لایحه‌ای افتاد با عنوان «مجازات پدر در صورت قتل عمد فرزند».

لایحه تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند، لایحه اصلاح ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی است. معاونت امور زنان در دولت دوازدهم پیشنهاد داده بود تا مجازات پدران معاف از مجازات قصاص به حبس درجه یک تعزیری؛ یعنی حداقل ۲۵ سال حبس با اعمال جرائم و برخی محرومیت‌های اجتماعی همراه باشد.


سارا باقری، وکیل:
اگر لایحه «مجازات پدر در صورت قتل عمد فرزند» جنبه‌های حمایتی و رویکرد عدالت ترمیمی در قالب زمینه‌سازی‌های مناسب اجتماعی بیشتری داشته باشد و بر آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی در میان خانواده و به‌ویژه پدران تأکید کند، بازخورد بهتری خواهد داشت. البته این موضوع، نیازمند همکاری و همچنین آموزش از سوی ارگان‌ها و فعالان مدنی است.

🔹گزارش کامل:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-953002


@irsprcorg


در این نشست بعد از تماشای فیلم کوتاه «۱۱ گوزن زرد ایرانی» به کارگردانی صبا میرزانژاد که روایتی است از نگاه دختران دانش‌آموز به مدرسه، به بررسی خشونت‌های پنهان و آشکار در محیط‌های آموزشی بر روی دختران و مقاومت آنان می‌پردازیم و این پدیده را از منظری روانکاوانه تحلیل خواهیم کرد.

با همکاری گروه مطالعات زنان انجمن جامعه‌شناسی ایران.

رزرو در تلگرام: @shak_space
از کانال شَک

@irsprcorg


بین فقر و ترک تحصیل ارتباط معنا داری وجود دارد و ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب برای فارغ‌التحصیلان می‌تواند انگیزه تحصیل را در دانش‌آموزان افزایش دهد

🔹️داده‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ در مقاطع تحصیلی مختلف ۹۲۹هزار و ۷۹۸نفر از تحصیل بازماندند.

🔹️ سال گذشته، ۱۵تا ۱۷ساله‌ها بیشترین تعداد بازماندگی از تحصیل را داشتند.

🔹️روند افزایشی آمار بازماندگان از تحصیل در ایران ادامه دارد. در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی آمده است که سال ۱۳۹۹حدود ۷۰درصد کودکان بازمانده از تحصیل در دهک یک تا پنج قرار داشتند. بنابراین، فقر و ترک تحصیل دو پدیده‌ای هستند که به شدت با هم مرتبط‌اند. در واقع، فقر یکی از مهم‌ترین دلایل ترک تحصیل به ویژه در مناطق محروم است. #باشگاه_خبرنگاران

@irsprcorg


🔻بازارچه‌ی یلدایی برای حمایت از زنان کارآفرین و کودکان

چهارشنبه، ۲۸ آذر، در انجمن حمایت از حقوق کودکان گرد هم می‌آییم تا با گرمای حضورمان فرصتی‌ برای تغییر شرایط زندگی کودکان و زنان فراهم کنیم.
چشم به راهتان هستیم.

🏠مکان: سیدخندان، ابتدای سهروردی شمالی، کوچه‌ی سلطانی (قرقاول قدیم)، پلاک ۳۷

@irsprcorg


🔻"نشست بررسی حقوقی و جامعه‌شناختی پیامدهای قانون عفاف و حجاب" به همت  انجمن حمایت از حقوق کودکان در تاریخ ۱۸ آذر ۱۴۰۳ برگزار گردید.

در ابتدای این نشست، نرگس جمشیدیان، مسئول واحد حقوقی، مقدمه‌ای کلی درباره‌ی «قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» و چگونگی تصویب آن ارائه داد و سپس از کارشناسان دعوت شد تا ضمن بررسی کلی این قانون، به آن دسته از مفاد آن که ناقض حقوق کودکان است بپردازند.

دکتر رضا اسلامی، عضو هیئت علمی حقوق دانشگاه شهید بهشتی، با تأکید بر اینکه قانون مشروع، قانونی است که توسط نمایندگان واقعی مردم تصویب شده باشد، در راستای خیر عمومی و منافع جمعی بوده و برخواسته از عرف جامعه باشد، قانون عفاف و حجاب را قانونی «مرده متولد شده» و متروک توصیف کرد. ایشان با اشاره به چرایی تصویب قوانین جزایی که جرم‌انگاری برخی اعمال استثنایی همچون سرقت است، این قانون را غیرقابل اجرا دانسته و دلیل آن را مجرم‌انگاری عده‌ی کثیری از شهروندان، از جمله کودکان، و مغایرت قانون با توافق و خواست جمعی عنوان کردند. دکتر اسلامی این قانون را موجب ناامنی برای کودکان و خانواده‌ها دانسته و تأکید کردند که این قانون با هیچ یک از اسناد و مقررات بین‌المللی و داخلی حمایت از کودکان همسو نیست.

آقای رضا شفاخواه، وکیل دادگستری و دبیر کمیته حقوق کودک اسکودا، به بررسی دقیق برخی از مواد ناقض حقوق کودکان در این قانون پرداخته و این پرسش را از مسئولین مطرح کردند که آیا ما پوشش تحصیلی، حداقل تغذیه و مسکن را برای کودکانمان فراهم کرده‌ایم که اکنون به دنبال پوشش ظاهری آن‌ها هستیم؟ آیا برای هزاران کودک بی‌شناسنامه و بی‌هویت مادرایرانی و بلوچ شناسنامه تهیه کرده‌ایم که اکنون و در این قانون به دنبال شناسنامه اجتماعی هستیم؟
آیا به مسائل اجتماعی حال حاضر جامعه که تن‌فروشی کودکان، اعتیادشان، کودک همسری، خودکشی نوجوانان و... توجه کرده‌ایم؟
ایشان با توصیه به مسئولین مبنی بر شنیدن صدای جامعه و سازمان‌های مردم‌نهاد، بر لزوم عمل به قوانینی که خود وضع کرده‌اند، تأکید کرد.

خانم ثریا عزیزپناه، پژوهشگر و جامعه‌شناس، با نگاهی به تاریخچه گفتمان و قوانین جامعه ایران در جهت کنترل بدن زنان از سال ۱۳۱۴ با تصویب قانون منع پوشس تا وقایع گشت ارشاد در سال ۱۴۰۲ پرداختند. ایشان با اشاره به تئوری هراس اخلاقی، توضیح دادند که حاکمیت با توسل به قدرتی که دارد می‌تواند هر امری که با خواست و ارزش‌هایش مغایرت داشته باشد را به کمک رسانه‌ها بزرگنمایی کرده و با استفاده از ابزارهای مختلف با شهروندان و به‌ویژه زنان، مقابله کند. خانم عزیزپناه تأکید کردند که این قانون تنها به چند تار موی زنان محدود نمی‌شود و تحت شعار سبک زندگی اسلامی، تمامی شئون زندگی افراد را در بر گرفته و تمامی نهادهای جامعه را درگیر می‌کند. ایشان خواندن دقیق این قانون و بررسی تأثیرات آن بر جامعه و مردم، به‌ویژه کودکان را وظیفه‌‌ای همگانی دانستند.

در پایان نشست، شرکت‌کنندگان به طرح سؤال و ارائه نظرات خود درباره‌ی این قانون پرداختند.

@irsprcorg



17 last posts shown.